- ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ H ΠΡΟΣΕΥΧΗ ; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Αυτή η ενέργεια, ως καρπός μιάς τέτοιας τεχνικής, αντλείται μέσα
από τόν άνθρωπο, μέ μιά διαδικασία "μετασχηματισμού".
Δέν υπάρχει εδώ τίποτε το υπερβατικό. Ο όρος χρησιμο-
ποιείται μέ τήν έννοια τού διαλογισμού.
THEKLATS
Συμφωνώ ότι δεν έχει να κάνει με τίποτα το υπερβατικό ο διαλογισμός διότι είναι καθαρά ένα εγκεφαλικό φαινόμενο προχωρημένης τεχνικής. Μη προσδίδεις όμως την έννοια του υπερβατικού στη προσευχή διότι και η προσευχή και ο διαλογισμός έχουν να κάνουν με την εγκεφαλική υπερδιέγερση και όχι την <<ψυχική>>. Για να δώσεις έννοιες ψυχισμού σε μία δραστηριότητα θα πρέπει να προσδιορίσεις την έννοια <<ψυχή>> πράγμα που δεν μπορείς να κάνεις. Απλώς ο διαλογισμός διαφέρει από την προσευχή στο ότι στο μεν πρώτο οι απαντήσεις προς αναζήτηση είναι εσωτερικές και απευθύνονται στον ίδιο τον άνθρωπο, ενώ στην προσευχή είναι <<Θεϊστικές>> και απευθύνονται προς τον <<Θεό>>. Το θέμα και στις δύο περιπτώσεις είναι οι απαντήσεις που λαμβάνει ο άνθρωπος , στην μεν πρώτη περίπτωση είναι λογικές στη δε δεύτερη είναι ουτοπικές.
[/quote]
ειναι μια "προσευχη"
που μπορει να χρησιμοποιηθει για ..
"διαλογισμο"και ανοιγμα των τσακρας...
αναρρωτιεμαι
γιατι θα πρεπει να διαλεξει κανεις;
πανω σε ενα αξονα....
το σωμα μας.
ως κηρυκειο...
επερχεται αρμονια....
οντως η προσευχη μπορει να γινει εντελως μηχανικα(μεχρι αυθυποβολης)οχι οπωσδηποτε για να ζητησει κανεις κατι απο το Θεο.....μα μοναχα για να τον επαναπροσεγγισει(με την επαναληψη
ο θεος εντος μου"...
τι να ζητησω απο το θεο..;τιποτα.
εμπιστοσυνη/μου αρκει.
απαντω με κατι που ενωνει αυτα τα δυο...
φαντασια

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΝΑ HΜΟΥΝ ΕΓΩ
ΑΤΜΑ
Το θέμα δεν έχει να κάνει με το τι χρησιμοποιούμε για να διαλογιστούμε ή να προσευχηθούμε. Το πιστεύω δεν είναι προσευχή , είναι λόγια. Θα μπορούσε κάποιος να τα πει και να μην τα αισθάνεται. Κάποιος θα μπορούσε να κάνει διαλογισμό σκεπτόμενος απλά μία πεταλούδα. Είναι τι επιζητούμε να πετύχουμε από αυτό που κάνουμε. Εκεί έγκειται η όλη διαφορά. Και φυσικά διαλογισμός και προσευχή έχουν κάποια κοινά στοιχεία δεν σημαίνει όμως ότι η κατάληξη είναι ίδια. Για ποιο άλλο λόγο θα έκανες μία προσευχή , από το να δώσεις την επιβεβαίωση και να ζητήσεις την εμπιστοσύνη/ της επιβεβαίωσης; Σε τι; Στην ουτοπία ή στη φαντασία όπως λέει και ο/η ryche. Βέβαια το πώς βρίσκει τη γαληνή ο καθένας είναι δικό του θέμα (εγώ π.χ. πηγαίνω στη θάλασσα όταν σουρουπώνει , κάθομαι στα βράχια, αδειάζω τις σκέψεις μου και αισθάνομαι τους ήχους του αέρα και των κυμάτων, βλέποντας απλώς τον ήλιο να δύει). Η ουσία είναι το πώς βρίσκεις τις απαντήσεις.
καμμια φορα....διαπιστωνω
πως συμφωνειτε μαζι μου ιδιως οταν τα οσα γραφω
δεν ειναι οπωσδηποτε η αποψη μου...)
[Το θέμα δεν έχει να κάνει με το τι χρησιμοποιούμε για να διαλογιστούμε ή να προσευχηθούμε]![]()
(οσο για το "πιστευω"...
ειναι οντως μια προσευχη που με "τα λογια" της ενεργοποιει τα τσακρας/
σκεψου οτι η ιδια προσευχη πρεπει να λεγεται επτα φορες...
σε περιπτωση ...."ματιαγματος"...)
Γιατι όταν λώτησα τη μαμά μου να που πεί τη πλοσευχή δεν μου την έλεγε![]()
εξισώσουμε το διαλογισμό μέ τήν προσευχή, τότε η προ-
σευχή αυτή επιστρέφει στον εαυτό μας, γιατί αυτός είναι
ο σκοπός του διαλογισμού, νά αντιληφθεί ο διαλογιζόμε-
νος πως αυτός ο ίδιος είναι "Κύριος ο Θεός" καί πως δέν
υπάρχουν άλλοι Θεοί πλήν από αυτόν.
THEKLATS
quote:
Αν χαρακτηρίσουμε το διαλογισμό "προσευχή", αν
εξισώσουμε το διαλογισμό μέ τήν προσευχή, τότε η προ-
σευχή αυτή επιστρέφει στον εαυτό μας, γιατί αυτός είναι
ο σκοπός του διαλογισμού, νά αντιληφθεί ο διαλογιζόμε-
νος πως αυτός ο ίδιος είναι "Κύριος ο Θεός" καί πως δέν
υπάρχουν άλλοι Θεοί πλήν από αυτόν.
THEKLATS
<<Οποιος συγχέει το διαλογισμό μέ τήν προσευχή, ει-
σάγει εξωχριστιανική αντίληψη γιά τήν προσευχή καί
βγαίνει έξω από τον πνευματικό χώρο τής Ορθοδόξου
Εκκλησίας.>>
Τώρα μπερδεύτηκα
THEKLATS
quote:
Αγαπητε Dr., αυτα που ειπα πηγαιναν στον φιλο που ρωταγε για αυτα και οχι σε εσενα, καθως ειμαι σιγουρος πως τα γνωριζεις ολα αυτα. Ανεφερα τις γνησιες ονομασιες, ωστε να μπορεσει να βρει περισσοτερα πραγματα γιαυτα τα βιβλια.
Για την ερωτηση σου στα πνευματα της Goetia...δεν μπορω να σου απαντησω με ακριβεια, αλλα θεωρω οτι βρισκονται πιο κοντα στην δικια μας σφαιρα.
Φυσικα μπορει να ειναι προσωπικη προτιμηση, καθως αυτα αλλαζουν απο μαγο σε μαγο. Επισης, αμφιβαλλω αν ενα πνευμα, οπως πχ. ο Ασταρωθ, θα κανει τον κοπο να φανερωθει. Και γιατι να θελεις να αναγκασεις μια τοσο μεγαλη ενεργεια να υλοποιηθει στην σφαιρα των αισθησεων σου. Δικια μου σκεψη, μπορει να ειναι και λαθος, δεν λεω οχι :-)
Εγώ αναρωτιέμαι φίλε fratercv.. πού βρίσκεται το θέλημα του Θεϊκού μας στοιχείου μεσα σε όλα αυτά;
quote:Τέτοιοι είμαστε.. τέτοια έλκουμε
Για την ερωτηση σου στα πνευματα της Goetia...δεν μπορω να σου απαντησω με ακριβεια, αλλα θεωρω οτι βρισκονται πιο κοντα στην δικια μας σφαιρα.
Έχει αυτό το εξώφυλλο.

Λέτε να πάθω τίποτα? Σε παλαιότερα ποστ είδα ότι ο πατέρας ενός άκουγε αλυσίδες και διάφορα άλλα.
Λέτε να αρχίσω να βλέπω τίποτα εφιάλτες κτλ? :P
Αν είσαι βλάκας θα πάθεις. Οι έξυπνοι δεν παθαίνουν.
Η να στο πω αλλιως...χωρις το καθαρο Φως, η ενεργεια μας ειναι βρωμικη και μονο μπερδεματα μπορει να φερει και τιποτα καλο. Οποτε, οταν κανουμε κατι, το κανουμε με την ενεργεια απο ψηλα. Δικια μου γνωμη, ειμαι σιγουρος οτι αρκετοι θα διαφωνησουν με αυτο.
Μετα...στο τι ελκουμε. Δεν πιστευω οτι ειναι ετσι. Καθως επισης δεν πιστευω οτι τα πνευματα της Goetia ειναι διαβολικα. Δαιμονικης φυσεως ειναι, απροβλεπτα ναι, αλλα δεν θα τα χαρακτηριζα διαβολικα. Αν λαβουμε υποψιν και την Καμπαλα και τα Qliphoth...τοτε ισως οι δαιμονικες οντοτητες ειναι αυτο που αντιμετωπιζουμε σε πρωτη φαση, ωστε να μπορεσουμε μετα να ερθουμε σε επαφη με το καθαρο των Sephiroth. Απο το σκοταδι στο φως. Πρεπει να περασεις και απο εκει,σωστα? Επισης, τωρα τελευταια εχω ερθει στο συμπερασμα οτι οι δαιμονικες οντοτητες και οι αγγελικες, δεν διαφερουν στην ουσια τους, δεν ειναι αντιθετες και ουτε βλαπτει η μια την αλλη. Απο την αλλη, το καθαρο φως που ερχεται απο ψηλα, πχ κανοντας εναν καβαλιστικο σταυρο, ειναι απο λιγο ως αρκετα βασανιστικο για μια δαιμονικη οντοτητα. Food for thought που λενε και οι φιλοι μας οι Αμερικανοι! Ελπιζω να εισαι καλα Dr.!
Έχετε ασχοληθεί ποτέ? Έχετε διαβάσει κάποια από όλα αυτά τα βιβλία,γριμόρια κτλ. και αν ναι έχετε κάνει ποτέ στην πράξη κάτι από αυτά?
Ρωτάω γιατί σκέφτομαι ότι αν κάποιος από εσάς που ξέρετε τόσα πολλά πάνω στο θέμα δεν έχετε δοκιμάσει να το κάνετε στην πράξη πως γίνετε εγώ που δεν έχω ιδέα από τέτοια κι ασχολούμαι για πρώτη φορά να καταφέρω να το κάνω.
Ελπίζω να έγινα κατανοητός.
Αν δεις προηγουμεντα posts, θα καταλαβεις τι εννοω.
Για αλλη μια φορα...τα γριμορια δεν ειναι βιβλια μαγειρικης.
Απο προσωπικη εμπειρια...αρχισε με τα τυπικα της χρυσης αυγης. Καβαλιστικος σταυρος, Lesser Ritual of the Pentagram για αρχη. Καντα καθε μερα. Και μετα προχωρας σε αλλα πραγματα. Μην πας στα βαθεια αμεσως...Περασαν 20 χρονια για μενα μεχρι να πω οτι ναι μπορω τωρα να ερθω σε επαφη με μια οντοτητα.