- «Χαίρε σφόδρα, θυγατέρ Σιων». - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Ψηλός
Για όσα κατηγορείτε τον Ιησού και για όσα εσείς θεωρείτε "αγκάθια" σας έχουν δοθεί επανειλημμένως απαντήσεις αλλά ηθελημένα τις αγνοείτε.
Αει καλά
quote:
Ψηλός
Ποιους νομίζετε ότι θα πείσετε με την προπαγάνδα σας;;
Η προπαγάνδα γίνεται απ'αυτόν που θέλει να πείσει, ο οποίος μη έχοντας επιχειρήματα, παρουσιάζει το άσπρο μαύρο. Αυτός που μη μπορώντας να προσαρμόσει τα γεγονότα στη θεωρία, προσαρμόζει τη θεωρία στα γεγονότα. Εγώ προσωπικά δεν θέλω να πείσω κανένα και για τίποτε. Ούτε μαντρί έχω ούτε πρόβατα ψάχνω.
Και όπως είπε και κάποιος συνομιλητής αλλού, "κάθε πρόβατο έχει δικαίωμα στην εθελοτυφλία".
quote:
Ψηλός
Σας πονάει δεν σας πονάει έτσι είναι.
Ψηλέ μη συγχίζεσαι. Θα σου ανέβει το ζάχαρο και θα γίνεις κομπόστα.
quote:
Ψηλός
Άσε που ακόμη και μεταξύ σας υπάρχει τρομερό χάος στις απόψεις σας!!
Ό,τι καλύτερο μπορεί να συμβεί. Υποθέτω γιατί ο καθένας από "μας" εκφράζει την προσωπική του άποψη, χωρίς να αναμασάει τα δογματικά φληναφλήματα της οικείας υμών στάνης.
Η συζήτηση και ο διάλογος αυτό τον σκοπό έχει. Τη διαφωνία. Την ανταλλαγή απόψεων και επιχειρημάτων. Αν είχαμε τις ίδιες απόψεις δεν υπήρχε λόγος να συζητάμε. Θα έγραφε π.χ. ο Schwabe (συγνώμη για το αυθαίρετο του ονόματος) ένα άρθρο και από κάτω θα είχαμε τις απαντήσεις:
"Συμφωνώ"
"Κι εγώ"
"Μπράβοοοο"
"Ναι, ναι, κι εγώ συμφωνώ".
"Ζήτω"
"Συμφωνώ απεριφράστως"
κτλ. κτλ.
Βέβαια, καταλαβαίνω πως ο ελεύθερος διάλογος δεν είναι κομμάτι της Χριστιανικής πρακτικής, αλλά δε φταίω εγώ γι'αυτό.
quote:
Ψηλός
Για να δικαιολογήσετε την ύπαρξή σας, εφεύρατε έναν εχθρό και κατά αυτού βάλλετε συνεχώς.
Οι εφευρέσεις παντός δογματικού είδους είναι μάλλον χαρακτηριστικό γνώρισμα άλλων.
macedon
«ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΜΑ ΤΙΠΟΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΒΑΜΠΕ, ΜΑΚΕΔΟΝΑ, ΙΝΒΑΝΤΕΡ, ΓΙΓΕΝΗ, ......»
Ακούγεται φιλικό, αλλά ας δούμε και την συνέχεια….
Ψηλός:
«Εναντιώνομαι όμως σε αυτό που προσπαθεί να περάσει ο καθε κακόβουλος.»
Κακόβουλος είναι αυτός ο οποίος ΕΠΙΘΥΜΕΙ ή ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ άλλου προσώπου. Γενικότερα, αυτός που έχει κακές προθέσεις. Ενώ λοιπόν δεν έχεις, έτσι λες τουλάχιστον, κάτι εναντίον άλλων, κατά τα άλλα τους έχεις…βαφτίσει ήδη!!
Τι ισχύει τελικά Ψηλέ?
Ψηλός:
«Δεν έχετε ποτέ παραδεχθεί κάτι το στραβό στην προχριστιανική εποχή.»
Σε ότι με αφορά, ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ!
Ψηλός:
«Είναι δυνατόν ο Χριστιανισμός να επικράτησε στην Ελλάδα, και όχι μόνο, για πάνω από 1700 χρόνια μόνο με τη βία και την πονηρία;»
Το Ισλάμ ΓΙΑΤΙ επικράτησε δηλαδή? Επειδή έχει και αυτό την σωστή και ορθή γνώση του Θείου Λόγου? Έχεις ποτέ σου αναρωτηθεί ΓΙΑΤΙ δεν επικράτησε ΠΟΥΘΕΝΑ ο χριστιανισμός άνευ της κρατικής αρωγής?
Ψηλός:
«Τότε υποτιμάτε όλους τους Έλληνες και τους θεωρείτε είτε ανόητους είτε δειλούς και φοβισμένους να αντιδράσουν.»
Λάθος. Απλά πρόκειται για ιστορική άγνοια και, πολύ περισσότερο, θεολογική άγνοια. Εάν κάποιος γνωρίζει, τότε μονάχα είναι σε θέση να κρίνει.
Ψηλός:
«Γιατί όμως να σας πειράζει το copy paste; Αν κάποιοι άλλοι έχουν δώσει ήδη απαντήσεις, συνοδευόμενες από στοιχεία, στις «ερωτήσεις» σας, τι το μεμπτό;;»
Ο «κάποιος» που λες, είναι δειλός και κρύβεται, πράγμα που δηλώνει και τις…… «χριστιανικές του προθέσεις». Η σελίδα του Απολογητή βρίθει από ανακρίβειες και ιστορική πλαστογράφηση, καθώς σκοπός του είναι να χρυσώσει το χάπι σε κάθε χριστιανό που ανακαλύπτει τις ανομίες και τις αθλιότητες που του έκρυβαν εδώ και πολύ καιρό οι «Άγιοι» και οι «Πατέρες» του δόγματος.
Με λίγα λόγια, πρόκειται για μια άθλια γωνιά θρησκόληπτου ζηλωτή και τίποτα περισσότερο.
Ψηλός:
«Μην μου πείτε ότι κατέχετε τόσο καλά τη διδασκαλία και τις γραφές του Χριστιανισμού και σας γεννήθηκαν αυθόρμητα όλα αυτά τα «ερωτήματα»;;»
Υπάρχουνε και κάποιοι αγαπητέ, όσο και να σε ξενίζει, που τυχαίνει να μελετάνε.
Μην βιάζεσαι πια τόσο. Έχεις ακόμα καιρό.
ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΜΑ ΤΙΠΟΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΒΑΜΠΕ, ΜΑΚΕΔΟΝΑ, ΙΝΒΑΝΤΕΡ, ΓΙΓΕΝΗ, ......
Εναντιώνομαι όμως σε αυτό που προσπαθεί να περάσει ο καθε κακόβουλος.
ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΚΟΒΟΥΛΟΙ;
Δεν έχετε ποτέ παραδεχθεί κάτι το στραβό στην προχριστιανική εποχή.
Μα είναι δυνατόν όλα να ήταν ρόδινα τότε;;
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Π.Χ. ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΕΝ ΣΦΑΖΑΝΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕ ΣΕ ΑΛΛΟ ΘΕΟ ΑΠΟ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΑΥΤΟΙ
Πρέπει να υποχρεώνομαι να σας τα απαριθμώ εγώ μόνο και μόνο για να αντικρούω τις ανακρίβειές σας;
ΓΙΑ ΠΟΙΕΣ ΑΝΑΚΡΙΒΙΕΣ ΛΕΣ;
Είναι δυνατόν εγώ να μην αισθάνομαι υπερήφανος για τους αρχαίους μας όταν οι συμφοιτητές μου οι ιταλοί μου έλεγαν ότι "Εμείς σας κατακτήσαμε με τα όπλα μας αλλά εσείς μας κατακτήσατε με τον πολιτισμό σας", όταν αναγνωρίζουν δημοσίως τον Καβάφη σαν τον μεγαλύτερο ποιητή του 20ου αιώνα, ......;
ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΛΕΓΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ
Γιατί νιώθετε πως μόνο εσείς είσαστε οι μόνοι που εκτιμούν το αρχαίο ελληνικό πνεύμα;
ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΚΤΙΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ
Είναι δυνατόν ο Χριστιανισμός να επικράτησε στην Ελλάδα, και όχι μόνο, για πάνω από 1700 χρόνια μόνο με τη βία και την πονηρία;
ΜΕ ΣΦΑΓΕΣ ΑΡΠΑΓΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΔΙΩΓΜΟΥΣ ΓΚΡΕΜΗΣΜΑ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ
ΚΑΨΙΜΟ ΒΙΒΛΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥΣ
Οι απόστολοι χρησιμοποίησαν βία για την εξάπλωσή του;
Τότε υποτιμάτε όλους τους Έλληνες και τους θεωρείτε είτε ανόητους είτε δειλούς και φοβισμένους να αντιδράσουν.
ΟΤΑΝ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΙΑ ΣΟΥ ΤΟΤΕ ΣΚΥΒΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ
Καταλογίζετε στον Ιησού πράγματα τελείως παράλογα.
ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΤΟ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΣΑΣ ΒΙΒΛΙΟ
Τόσος είναι ο θυμός σας κατά του κλήρου που δεν ξέρετε τι λέτε. Τους βάζετε όλους στο ίδιο καζάνι.
Ο ΚΛΗΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
Ας δείχνατε το ίδιο ενδιαφέρον και ας αντιδρούσατε το ίδιο δυναμικά εμπρός στην πολιτική σύψη στη χώρα μας πρώτα, και μετά θα μπορούσα να δικαιολογήσω το θυμό σας προς τον κλήρο που επιμόνως τον συγχέετε με την Εκκλησία.
ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟΙ
Οι κατηγορίες σας είναι ένα μείγμα επίθεσης κατά του κλήρου, της εκκλησίας με απώτερο στόχο τον ίδιο το Χριστό.
Πολλές και ανάμικτες κατηγορίες.
ΕΧΟΥΝ ΣΥΣΩΡΕΥΤΕΙ ΜΕ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ
Θα αρχισω λοιπόν να «δίνω» απαντήσεις στις ανυπόστατες συκοφαντίες σας.
ΑΥΤΟ ΝΑ ΔΩ ΚΑΙ ΤΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Αναρωτιέμαι αν πρέπει να ανοιχτεί θέμα με τις απαντήσεις που έχουν δοθεί ήδη στις «ερωτήσεις» σας.
ΣΑΝ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΔΙΝΗ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΝΕΚΡΟ ΣΤΟΝ ΑΡΚΑ;
Γιατί όμως να σας πειράζει το copy paste; Αν κάποιοι άλλοι έχουν δώσει ήδη απαντήσεις, συνοδευόμενες από στοιχεία, στις «ερωτήσεις» σας, τι το μεμπτό;;
ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΝ ΒΡΕΘΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΩΣΤΗΝ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΠΥ ΠΑΙΣΤ
Και τα δικά σας «ερωτήματα» αν ψάξει κανείς θα τα βρει όλα σε διάφορες ιστοσελίδες σαν και αυτές από τις οποίες συνηθίζει να παίρνει το «διδακτικό υλικό» ο φίλος αντίχριστος.
Μην μου πείτε ότι κατέχετε τόσο καλά τη διδασκαλία και τις γραφές του Χριστιανισμού και σας γεννήθηκαν αυθόρμητα όλα αυτά τα «ερωτήματα»;;
ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΩ ΕΔΩ
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
quote:
Ψηλός
Πρέπει να υποχρεώνομαι να σας τα απαριθμώ εγώ μόνο και μόνο για να αντικρούω τις ανακρίβειές σας;
Όπως λες και συ, "απαριθμείς". Μέχρι τώρα είπες τα εξής δύο.
1. Η Δίκη του Σωκράτη (που υποστήριξες ότι δικάστηκε για αλλόθρησκος!!!)
2. Η δίωξη του Πρωταγόρα.
Βλέπεις, από τη μια μεριά "απαριθμείς", από την άλλη μεριά εγω δεν μπορώ να απαριθμήσω τα εγκλήματα του Χριστιανισμού "ών ουκ έστι αριθμός" γιατί αυτοί οι καλοί κύριοι του Esoterica που μας φιλοξενούν εδώ, θα έπρεπε να αγοράζουν σκληρούς δίσκους με το κιλό.
quote:
Ψηλός
Θα αρχισω λοιπόν να «δίνω» απαντήσεις στις ανυπόστατες συκοφαντίες σας.
Μα... αυτό περιμένω. Γιατί στο προηγούμενο μήνυμά σου είπες ότι έχεις ήδη εσύ (ή κάποιοι άλλοι) απαντήσει και μπερδεύτηκα. Απαντήσεις, μάλιστα. Όχι αφορισμούς, ευχολόγια και σύμβολα της πίστης σου.
quote:
Ψηλός
Ας δείχνατε το ίδιο ενδιαφέρον και ας αντιδρούσατε το ίδιο δυναμικά εμπρός στην πολιτική σύψη στη χώρα μας πρώτα...
Τι εννοείς ακριβώς; Έχεις συγκεκριμένα στοιχεία; Πρόσεξε γιατί το να καταγγείλεις κάποιον πολίτη σαν "απατεώνα" και μάλιστα σε δημόσια συζήτηση, θεωρείται πλημέλημμα και 3 άρθρα του Ποινικού Κώδικα σε στέλνουν στο αυτόφωρο. Να ένας λόγος που δεν μπορεί κανείς να μιλήσει "με στοιχεία" για την πολιτική σήψη.
Βλέπεις, εδώ δεν μπορείς να πεις "πιστεύω ότι ο Α΄βουλευτής τα παίρνει από εργολάβους", πρέπει να το αποδείξεις κιόλας.
Τώρα, αν θες να δεις κάτι που έχει να κάνει με την προστασία της ελευθερίας πάνε να δεις κάτι στην εφημερίδα TA NEA. Πρόκειται για ένα θέμα που είχα δημιουργήσει και ανακάτεψε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέχρι που δικαιωθήκαμε.![]()
Τώρα για τα υπόλοιπα "φιλοσοφικά" ερωτήματα που θέτεις, μάλλον ήδη γνωρίζεις τις απαντήσεις, μη μακρυγορούμε...
macedon
quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Ψηλός
Για όσα κατηγορείτε τον Ιησού και για όσα εσείς θεωρείτε "αγκάθια" σας έχουν δοθεί επανειλημμένως απαντήσεις αλλά ηθελημένα τις αγνοείτε.--------------------------------------------------------------------------------
Αει καλά
έτσι είπες και σε άλλες περιπτώσεις και έσπευσες να με κρίνεις για το copy paste αλλά δεν σχολίασες τα λεγόμενα της παραπομπής. Ή μάλλον όχι, είπες πως προέρχονται από φανατικούς Χριστιανούς οπότε αυτομάτως τα απέρριψες και τελείωσες.
quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Ψηλός
Ποιους νομίζετε ότι θα πείσετε με την προπαγάνδα σας;;--------------------------------------------------------------------------------
Η προπαγάνδα γίνεται απ'αυτόν που θέλει να πείσει, ο οποίος μη έχοντας επιχειρήματα, παρουσιάζει το άσπρο μαύρο. Αυτός που μη μπορώντας να προσαρμόσει τα γεγονότα στη θεωρία, προσαρμόζει τη θεωρία στα γεγονότα. Εγώ προσωπικά δεν θέλω να πείσω κανένα και για τίποτε. Ούτε μαντρί έχω ούτε πρόβατα ψάχνω.Και όπως είπε και κάποιος συνομιλητής αλλού, "κάθε πρόβατο έχει δικαίωμα στην εθελοτυφλία".
εξαρτάται από τι θεωρεί ο καθένας ως επιχειρήματα. Είναι όντως άστοχο να προσπαθείς να πείσεις, μετά από πλήθος παραπομπών από γνώμες τρίτων, ότι τον Σωκράτη τον σκότωσαν με την κατηγορία για την αλλοίωση του θρησκευτικού κατεστημένου, κάποιον που δεν θέλει να το δει με τίποτα.
Το αν τα λόγια σου προέρχονται ή όχι από κάποιο μαντρί καθώς και το αν ψάχνεις ή όχι πρόβατα, άστο σε κάποιους άλλους να το κρίνουν.
quote:
quote:
Ψηλός
Άσε που ακόμη και μεταξύ σας υπάρχει τρομερό χάος στις απόψεις σας!!--------------------------------------------------------------------------------
Ό,τι καλύτερο μπορεί να συμβεί. Υποθέτω γιατί ο καθένας από "μας" εκφράζει την προσωπική του άποψη, χωρίς να αναμασάει τα δογματικά φληναφλήματα της οικείας υμών στάνης.Η συζήτηση και ο διάλογος αυτό τον σκοπό έχει. Τη διαφωνία. Την ανταλλαγή απόψεων και επιχειρημάτων. Αν είχαμε τις ίδιες απόψεις δεν υπήρχε λόγος να συζητάμε.
και εδώ το ερμηνεύεις όπως θες.
Οι εν λόγω απόψεις σας σκοπό δεν έχουν την προώθηση παραγωγικού διαλόγου, αλλά μόνο και μόνο την αντιπαράθεση σε ό,τι είναι Χριστιανικό. Όχι λίγες φορές, ορισμένοι έχουν υποχρεωθεί σε αναδίπλωση της άποψής τους, πάντα συγκεκαλυμένη, προκειμένου να μην έρθει σε σύγκρουση με τον ομοσταβλίτη του (απορώ κιόλας γιατί δεν έχετε συνεννοηθεί από πριν).
quote:
quote:
Ψηλός
Για να δικαιολογήσετε την ύπαρξή σας, εφεύρατε έναν εχθρό και κατά αυτού βάλλετε συνεχώς.--------------------------------------------------------------------------------
Οι εφευρέσεις παντός δογματικού είδους είναι μάλλον χαρακτηριστικό γνώρισμα άλλων.
Και όπως πάντα, τα κακά είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα των άλλων και ποτέ δικό μας.
Φιλικά όπως πάντα
"Διαλέξτε πού θα προσκυνάτε, στην Αθήνα ή στην Ιερουσαλήμ".
Εγώ προσωπικά διάλεξα: Αθήνα!
macedon
...................
Edited by - Ψηλός on 26/05/2005 01:56:39
Edited by - Ψηλός on 26/05/2005 01:58:37
quote:
Ψηλός
Θα προσπαθήσω να απαντήσω στο Μακεδόνα
Εγώ δεν θα προσπαθήσω να απαντήσω γιατί στην αερολογία τι να αντιπαραβάλλω;
macedon
"Τότε υποτιμάτε όλους τους Έλληνες και τους θεωρείτε είτε ανόητους είτε δειλούς και φοβισμένους να αντιδράσουν.
Καταλογίζετε στον Ιησού πράγματα τελείως παράλογα.
Τόσος είναι ο θυμός σας κατά του κλήρου που δεν ξέρετε τι λέτε. Τους βάζετε όλους στο ίδιο καζάνι."
Πρώτ' απ' όλα που τον είδες το θυμό δεν μπορώ να καταλάβω.
Συνήθως εσύ είσαι αυτός που αντιδρά έντονα.
Αλλά λάθος τοποθετείς όσα λέγονται.
Κανείς δεν υποτιμά τους Έλληνες.
Απλά είναι γενικά εμφανές πως οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν που πιστεύουν. Όσοι μελετήσουν θα δουν γρήγορα τις αντιφάσεις.
Θα καταλάβουν το χριστιανικό παιχνίδι στα μαθητικά χρόνια.
Άγνοια είναι ο λόγος και όχι φόβος. Άγνοια και παραπληροφόρηση.
Όποιος μετά απο μελέτη επιμένει να πιστεύει τότε εθελοτυφλεί ή θεωρεί πως καλύπτει έστω και έτσι την ανάγκη του να πιστεύει κάπου.
Κανείς δεν έχει την ανάγκη να πείσει κανέναν.
Όσα λέγονται είναι η προσωπική πνευματική πορεία του καθενός.
ΣΙΓΑ ΜΗ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ 8 ΩΡΕΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΔΟΚΙΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΙΡΕΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΗ ΔΟΓΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΕΜΟΧΑΡΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΡΟΦΑΝΗ ΔΕ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ;
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΙΔΗ ΝΑ ΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΤΟ ΜΑΝΑ ΕΞ ΟΥΡΑΝΟΥ + ΝΑ ΠΟΡΕΥΤΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΤΥΧΟΝ ΠΑΘΕΙΣ ΚΑΤΙ-ΠΟΥ ΣΑΦΩΣ ΤΟ ΑΠΕΥΧΟΜΑΙ-ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΘΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙ 1 Ο ΕΑΥΤΟΣ ΣΟΥ 2.Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ 3. ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ +ΠΡΟΝΕΙΑΣ Η ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΞΙΟΣ ΦΙΛΟΣ ---->Ο ΙΗΣΟΥΣ ΠΑΝΤΩΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ...ΣΤΟ ΛΕΩ ΠΟΛΥ ΦΙΛΙΚΑ ΜΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΘΕΙΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ.
ΡΕ ΜΑΚΕΔΩΝ ΣΑΦΩΣ ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΣΟΛΥΜΟΥΣ η το οροΣ σιων ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΣΤΟ ΔΙΟΝ ΠΡΩΤΑ + ΜΕΤΑ ΑΘΗΝΑ.οκ;
**** off
Λοιπόν, αυτό το θέμα το παραθέτω με την πεποίθηση να γίνει μια λίστα με όλες τις επιτυχημένες και αποτυχημένες προσπάθειες που έγιναν ανά τους καιρούς που στόχο είχαν μόνο να βλάψουν την Ελλάδα. Ή τον Ελληνισμό. Ή το Ελληνικό πνεύμα. Ή τα Έλληνικά ιδανικά. Ή όπως αλλοιώς θέλετε πέστε το. Δεν έχει σημασία αν έγιναν εκ των έσω. Δεν έχει σημασία αν αιτία ήταν ο χριστιανισμός. Δεν έχει σημασία αν αιτία ήταν ο Δωδεκαθεϊσμός. Απλώς γράψτε το. Στο τέλος, πιστεύω οτι θα υπάρξει αρκετό υλικό(αιτίες δηλαδή) και θα μπορέσουμε να έχουμε πολλές και επικοδομητικές συζητήσεις σχετικά με την αυτογνωσία μας σαν λαός... ή καλύτερα σαν ιδέα... και αυτό επειδή δεν είμασταν λαός ωχαδερφιστικός και ατομιστικός. Πολύ απλά ένας στόχος τους επιτεύχθηκε με απόλυτη επιτυχία. Μπορεί, από την απέναντι πλεύρά, αυτό που μόλις είπα να είναι αρκετά εγωϊστικό, θέλοντας να ρίξω τις ευθύνες στους "άλλους" για το χάλι μου. Μπορεί και όχι όμως. Η σύζητηση θα δείξει.
Σας ευχαριστώ.

Όταν η λογική ξεπερνάει τα όρια της φαντασίας, τότε μόνο βρίσκεις την αλήθεια.
Edited by - Telxinas on 07/05/2003 01:26:06
ποιος ασχολειτε με τον Ελληνισμο στον κοσμο...(περα απο κατι φοβικους ελληνες
Ποιος κυνηγαει τον Ελληνισμο...
Σιγα τωρα, ειμαστε 10 εκατομυρια ποιος μας φοβαται και γιατι ...
Γιατι ψαχνουμε εχθρους εκει που δεν υπαρχουν....
Κυνδηνευεις???
Γιατι εγω πιστευω οτι εχουμε καβαλησει ενα μεγαλο καλαμι και τρεχουμε κυνηγοντας ανεμομυλους...
love for what is comming and forgivness for the past...
Τί να πω; Δεν είμαι τόσο αυτοκαταστροφικός ώστε να δεχθώ ότι, τουλάχιστον, φταίμε άμεσα εμείς σαν έθνος
Ενδιαφέρουσα βέβαια και η πρωταρχική απάντηση του drumx13.
Πιστεύω όμως ότι η Συζήτηση αυτή ταιριάζει περισσότερο στο Forum " Απόψεις, Προτάσεις κ.ά. ", όπου και μεταφέρεται.
-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"
-------------------------
50 χρονια τουλαχιστον υπηρχε macedonia και εμεις τραλαλι τραλαλο...
για να θυμηθουμε καποια στιγμη οτι υπαρχει και μας απειλει(αν ειναι δυνατον) ως εθνος
Τοτε καβαλησαμε το καλαμι ολοι μαζι και κυνηγουσαμε πραγματικους ανεμομυλους ορμομενοι και υποδαυκιζομενοι απο την πατριδοκαπηλεια των καναλιων και των πολιτικων (οχι αθωα)
Κατα τα αλλα μας εφταιγαν οι ξενοι που κυνηγουν τον Ελληνισμο.
λες
quote:
"κάποιους" άλλους
ποιους ενοεις?
και
quote:
Τί να πω; Δεν είμαι τόσο αυτοκαταστροφικός ώστε να δεχθώ ότι, τουλάχιστον, φταίμε άμεσα εμείς σαν έθνος
Αυτο δεν ειναι αυτοκαταστοφικοτητα αλλα αυτοκριτικη
love for what is comming and forgivness for the past...
Το να απομονώνεις μια κατάσταση αν μη τι άλλο είναι κοντόφθαλμη πρακτική.
Το κάθε έθνος-χώρα δουλεύει πάντα με γνώμονα το συμφέρον του και η Ελλάδα δεν αποτελεί εξαίρεση... εκτός βέβαια αν συζητάμε με ανθρώπους που πίστεψαν έστω και λίγο οτι το Βυζάντιο π.χ. ήταν ελληνική υπόθεση...και όχι η κατάληξη οικονομικών συσχετισμών...
Το θέμα είναι ποιος έχει την δύναμη...
Η Ελλάδα έχει πολύ μικρή δύναμη πια συγκρινόμενη με τις περισσότερες χώρες (10 εκατομμύρια νοματαίοι).Αποτέλεσμα αυτού είναι να σέρνεται πίσω απο τις μεγάλες δυνάμεις γιατι αυτές εγγυόνται την συνέχιση της ύπαρξής της(στο κάτω - κάτω αυτές αποφάσισαν να υπάρχει σαν χώρα μετά την επανάσταση)
Η εκάστοτε μεγάλη δύναμη αποφασίζει και διατάζει...πότε θα έχουμε χούντα,πότε αλλαγή,πότε εκσυχγρονισμό....και φυσικά διορίζει τους πολιτικούς που αυτή επιλέγει. Ο κ.Μητσοτάκης ένας απλός υπάλληλος ήταν και το οτι εκτελούσε τις επιθυμίες των εντολοδόχων του φάνηκε λίγο μετά με την παρέμβαση της Αμερικής στα βαλκάνια...
Ας έκλεινε ο κ.Σιμήτης την Σούδα και θα γελάγαμε πολύ μετά...
Είναι πολύ αστείοι όσοι κάνουν λόγο για προαιώνιους εχθρούς , για διαφυλετικές διαφορές, για το οτι κυνηγάνε τον Ελληνισμό...και τέτοια χαζά...
Πολύ απο αυτούς τα έχουν βάλει τώρα τελευταία με τους Αγγλους και τους Εβραίους αλλά πόσο γρήγορα ξέχασαν οτι άν δεν ήταν οι Αγγλοι και οι Γάλλοι ακόμα θα ήμασταν τούρκ... και οτι στήσαμε κ##@λο κανονικά για να μας δώσουν τα δάνεια τα οποία τα μισά τα φάγαν οι κοτσαμπάδησες στον δρόμο....(και ακόμα τα πληρώνουμε...)
Τώρα οι Αγγλοι είναι κακοί και γύφτουλες...πως αλλάζουν οι καιροί...
και αυτό πάλι με τους Εβραίους ....
Ναι ο σιωνισμός είναι ένα τέρας , ένα αδηφάγο έκδικητικό τέρας αλλά δεν έχει να κάνει μόνο με την Ελλάδα...
Βασικά έχει να κάνει με το κόλημα των σκληροπυρηνικών Εβραίων που ονειρεύονται το μεγάλο Ισραήλ...μήπως σας θυμίζει κάτι αυτό ? κάτι κολημένους ορθοδοξομαλάκες που ονειρεύονται ακόμα μαρμαρωμένους βασιλιάδες και μεγάλες Ελλάδες ?
και ναί είναι ακριβώς ίδιοι με τους Εβραίους απλά τους λείπουν τα γκαφρά...
Συμπέρασμα... καλό είναι να μάθουμε να είμαστε πρώτα άνθρωποι και μετά οτιδήποτε...
Η Ελλάδα μαθηματικά θα οδηγηθεί στον αφανισμό σύμφωνα με τους δείκτες γεννήσεων , αν φυσικά δεν γίνει κάποια δραματική αλλαγή, και αυτό με οδηγεί στο σημείο να προτρέπω όσους κόπτονται τόσο πολύ για αυτή τη χώρα,όσους οδύρονται και κλαίνε ... να κάνουν τουλάχιστον 15 παιδιά ή αλλιώς να το βουλώσουν...
αλλά ομολογώ οτι και γώ περιμένω συχνά τους Βαρβάρους του Καβάφη ...(όπως λέμε έχει πλάκα να ψάχνεις το joker ...)
_________________________![]()
"Ειμαστε μικροί Ουρανοί
Ανθρώπινοι πλανήτες σε γιορτή "
Να δηλώσω για να μην παρεξηγηθώ ότι την πατρίδα μου τη λατρεύω .
Τι έχουμε λοιπόν να δούμε στη νέα Ελλάδα ;
Στο σχολείο μας μαθαίνουν για το μεγαλείο της προϊστορίας μας , για την μεγαλειώδη δράση των προγόνων μας .
Παίρνοντας αυτό συγκρίνουμε τη σημερινή μας ανυπαρξία και ανακαλύπτουμε εχθρούς , συνομωσίες , καταδυνάστευση κλπ κλπ .
Κύριος εχθρός οι Εβραίοι .
Τι κάνουν οι Εβραίοι σήμερα ;
Έχουν εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο και πολεμάνε για την ύπαρξη τους μέσα από τον οικονομικό πόλεμο .
Εισχωρούν στα κέντρα αποφάσεων και επηρεάζουν υπέρ τους .
Πολεμάνε καθημερινά για να κρατήσουν το κομμάτι της γης που έχουν το κράτος τους και καθημερινά σκοτώνονται και σκοτώνουν .
Έχουν πολεμική και βαριά βιομηχανία .
Εμείς ;
Εμείς διώξαμε με τον συνδικαλισμό μας και στείλαμε στην Τουρκία το εργοστάσιο της Goodyear , διώξαμε το εργοστάσιο της Nissan , κλείσαμε σχεδόν όλες της μονάδες βαριάς βιομηχανικής παραγωγής και ΟΥΔΕΠΟΤΕ φτιάξαμε ένα κέντρο έρευνας .
Οι πολιτικοί μας λειτούργησαν και λειτουργούν ως επαίτες στην παγκόσμια διπλωματία .
Η γλώσσα μας καθημερινά απλοποιείτε , διαστρεβλώνετε και χάνετε από εμάς τους ίδιους .
Όποιος ασχολείται και μιλάει για αξίες κλπ κλπ αντιμετωπίζεται ως Α.Π.Α.Ο. ( Αγνώστου Προελεύσεως Ανθρώπινο Ον ) .
Γιατί λοιπόν φίλοι μου αντιμετωπίζουμε μόνο τους εχθρούς μας και τις φοβίες μας όταν είμαστε σε ένα κλειστό κύκλο και ΜΟΝΟ τότε διαμαρτυρόμαστε ;
Γιατί ΠΟΤΕ δεν κάναμε μια διαδήλωση ενάντια στην εξάπλωση της εγκληματικότητας και για το δικαίωμα μας να ζούμε χωρίς φόβο στην Πατρίδα μας ;
Πότε αντιδράσαμε συνολικά και ακομμάτιστα ενάντια σε ότι μας θίγει ;
Βγήκαμε στους δρόμους και κάψαμε λάστιχα για ένα ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα .
Κάψαμε τη μισή Αθήνα για πολέμους άλλων .
Απεργήσαμε όταν πήγε να χαθεί η μόνιμη θέση μας στο δημόσιο .
Στην Γερμανία ο πολίτης έχει δικαιώματα και υποχρεώσεις , το ίδιο στη Γαλλία , στην Αγγλία κλπ κλπ .
Εδώ θέλουμε να έχουμε ΜΟΝΟ δικαιώματα και καμία υποχρέωση .
Θα έπρεπε για χάρη της αρχαιότητος να μας έχει η παγκοσμιότητα στα ώπα ώπα .
Θα έπρεπε όλοι να γονατίζουν μπροστά μας .
Αυτό θα θέλαμε για να ήμαστε ευχαριστημένοι .
Εμείς ψηφίζουμε τους ηγέτες .
Εμείς απαιτούμε λιγότερα .
Εμείς ξεχνάμε και αδιαφορούμε .
Εμείς καταστρέφουμε τα δικά μας .
Λέει το λαϊκό άσμα «Μα κανένας δε μου φταίει για το χάλι μου σπάσιμο θέλει το κεφάλι μου» .
O αναζητών
Apostolos
Όλοι αγαπάμε την πατρίδα μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι βλέπουμε μόνο τα προτερήματα και όχι τα ελατώματα του λαού μας... Πολλά από τα οποία αναφέρθηκαν και στο τοπικ Ελληνάρες...
Το μεγαλύτερο ελάτωμά μας νομίζω είναι αυτές οι τεράστιες παρωπίδες που φοράμε
quote:
Πότε αντιδράσαμε συνολικά και ακομμάτιστα ενάντια σε ότι μας θίγει ;
καθώς και αυτή η υπερβολική πίστη στην υπεροχή μας...
quote:
Θα έπρεπε για χάρη της αρχαιότητος να μας έχει η παγκοσμιότητα στα ώπα ώπα .
Θα έπρεπε όλοι να γονατίζουν μπροστά μας .
Αυτό θα θέλαμε για να ήμαστε ευχαριστημένοι .
Περιμένουμε από τις «μεγάλες» δυνάμεις να μας σερβίρουν στο πιάτο αυτά που θέλουμε και ξεχνάμε ότι ότι επιθυμείς πρέπει να κοπιάσεις να το πάρεις... Φυσικά όταν δεν μας κάνουν το χατίρι είναι «κακοί» και θα τους μισήσουμε...
quote:
Εμείς ψηφίζουμε τους ηγέτες .
Εμείς απαιτούμε λιγότερα .
Εμείς ξεχνάμε και αδιαφορούμε .
Εμείς καταστρέφουμε τα δικά μας .Λέει το λαϊκό άσμα «Μα κανένας δε μου φταίει για το χάλι μου σπάσιμο θέλει το κεφάλι μου» .
Μόνο ένα σχόλιο θα κάνω σε αυτό... αν σαν λαός μας αρέσει το χάλι όπου είμαστε τι κάνουμε;
Γιατί έτσι φαίνεται... είτε γιατί φοράμε αυτές τις προαναφερθείς παρωπίδες είτε από άγνοια είτε από συμφέρον... αυτό θέλουμε ως πλειοψηφία... το χάλι...
Αναφέρθηκαν για τους εβραίους ότι σκαρφαλώνουν στα υψηλά σημεία και επηρρεάζουν υπέρ τους κ.α.
Ίσως εμάς σαν χώρα να μην μας ευνοεί... αλλά είναι πραγματικά κατακριτέο;
Αν ήταν Έλληνες που έκαναν το ίδιο για την Ελλάδα θα μας φαινόταν τόσο κακό;
Τουλάχιστον κινούν την χείρα τους δεν περιμένουν αιώνια την Αθηνά...

"For the strength of the wolf is the pack
and the strength of the pack is the wolf"
quote:
Αν ήταν Έλληνες που έκαναν το ίδιο για την Ελλάδα θα μας φαινόταν τόσο κακό;
ΑγαπητήSilverwolf όχι , ίσα ίσα αν γινόταν κάτι τέτοιο θα εξυμνούσαμε το κοφτερό μυαλό μας και την ικανότητα μας .
Είναι αδιαμφισβήτητη η ικανότητα των Ελλήνων να καταφέρνουν πράγματα , να δημιουργούν και να μεγαλουργούν .
Μετανάστευσαν και απέδειξαν εκεί στην ξενιτιά την μεγάλη αξία τους .
Εδώ όμως είναι Ελλάδα !
Εδώ έχουν άλλη νοοτροπία .
Από τη μία αγοράζουμε ότι ξένο ( μιας και δε μπορούμε να φτιάξουμε εμείς δικό μας και σωστό ) και από την άλλη βρίζουμε τους ξένους για το επίπεδο τους .
Βρίζουμε την αστυνομία που δε μαζεύει τους Αλβανούς αλλά αν μας κάνει έλεγχο εμάς ο αστυνομικός γινόμαστε έξαλλοι .
Φοβόμαστε μη μας πουν ρατσιστές και κάνουμε και πορείες αλλά μας ενοχλούν οι Ρωσσοπόντιοι – Αλβανοί – Ρουμάνοι κλπ που ήρθαν πεινασμένοι γνωρίζοντας ΜΟΝΟ το πλιάτσικο και όρμησαν σε μια καλοβολεμένη κοινωνία σαν λύκοι .
Αντιδράσαμε ;
ΟΧΙ !
Πού είναι οι αξίες ;
Οικογένεια , πατρίδα , γειτονιά , φιλία , μόχθος ;
Αντ’ αυτών φτιάξαμε
Την σεξουαλική απελευθέρωση , την αποεθνικοποίηση , την απομόνωση , το πισόπλατο μαχαίρωμα , το εύκολο κέρδος .
Και δεν αναφέρω φίλοι μου το ότι σε κανένα μουσείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν υπάρχει φυλλάδιο στα Ελληνικά αλλά υπάρχουν ακόμα και στα Μανδαρίνικα .
Τι έκανε το Υπουργείο γι αυτό ;
Ποιος αντέδρασε ;
ΚΑΝΕΙΣ !
Απλά ξεσκιζόμαστε να συνεννοηθούμε με όλους τους λαούς της γης όταν έρχονται εδώ χάρην της Ελληνικής φιλοξενίας και της ανάγκης να πάρουμε τα λεφτουδάκια τους .
ΡΑΓΙΑΔΕΣ .
Πονάω που τα γράφω αυτά αλλά είναι η αλήθεια , η γυμνή αλήθεια .
Αν δεν αγαπήσουμε τον εαυτό μας και αν δεν αποκτήσουμε τον σεβασμό που πρέπει απέναντι σε αυτόν τον πανέμορφο τόπο θα μείνουμε οι ζήτουλες του κόσμου .
Ας σταματήσουμε την γκρίνια και ας κάνουμε αυτό που ΜΠΟΡΟΥΜΕ , ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ .
ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΔΕ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΗΜΑΣΤΑΝ .
O αναζητών
Apostolos
Edited by - Ramoglou on 09/05/2003 21:46:27