ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- πόσο καλα μπορουμε να μάθουμε τι κρύβεται μεσα μας? τι είναι ψυχή - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- πόσο καλα μπορουμε να μάθουμε τι κρύβεται μεσα μας? τι είναι ψυχή - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

ght_gothic18 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
ght_gothicΝέο Μέλος
10/06/2006, 20:37:32
καλησπερίζω όλα τα μέλη του esoterica!
σαν παιδί κι εγώ έχω πολλέσ απορίες!!κάνω τον τελευταίο καιρό μια ερευνα κι ετσι ανακάλυψα αυτο το site (και είμαι πολύ χαρούμενοσ γι αυτό)η ερευνα αφορούσε στα παιδιά που γεννήθηκαν τον Απρίλιο του 1983 και τα παιδια indigo (γιατι για να γραφτεί ένα βιβλίο, εστω και μυθιστόρημα, χρειάζεται ερευνα)
το θέμα όμως που αποφάσισα να ανοιξω δεν εχει να κάνει με αυτά τα παιδια! έχω διαβάσει σε κάποια βιβλία ότι από τη μέρα που θα γεννηθούμε μέχρι τη μέρα που θα λάβουμε την πρώτη μας αντιβίωση ξέρουμε πολλά για τον εαυτό μας και για το μέλλον μας.
κατά πόσο όμωσ αυτό αληθεύει?
τελικά τι είναι ψυχή?
γιατί να γνωρίζουμε πραγματα για μασ και να διαγράφονται από τη μνήμη μας λόγω των φαρμάκων?
το γενετικό μασ υλικό επιρεάζει αυτό που εμείσ λέμε ψυχή?
αυτά είχα να σασ πω εγώ, και να με συγχωρέσεται για τα λάθη μου (ορθογραφικά και συντακτικά)απλά έχω δυσλεξία.
mariha2912Μέλος
11/06/2006, 19:14:34
ΟΜΟΛΟΓΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΟΝ ΣΥΝΕΙΡΜΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ... ΜΟΛΙΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΑΠΤΟΝΤΑΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ...
ΜΑΛΛΟΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕΣ, ΗΤΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΕΙ.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΗΔΗ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ.
ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ "ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ"?
ΚΛΙΚΑΡΕ ΤΗΝ, ΘΑ ΣΕ ΒΓΑΛΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΦΟΡΜΑ ΟΠΟΥ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ (Π.Χ. ΨΥΧΗ), ΣΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ...
ΑΥΤΗ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΘΑ ΣΟΥ ΦΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ...
ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ!

ght_gothicΝέο Μέλος
14/06/2006, 02:29:42
Αυτο ποθ διαβασα δεν ιηε μεταφορικι σημασια
αυτο ποθ ηθελα να πω ουσιαστικα ειναι οτι
ο ιδιοσ ο ανθρωποσ καταστρεφει την ψυχη του τελικα
χωρις να το καταλαβαινει καποιεσ φορες
και κατι αλλο?
μηπωσ τελικα η ψυχη είναι κατι υποκειμενικο για τον καθενα απο μασ?
14/06/2006, 08:58:58
Αγαπητέ ght_gothic, σαφώς κι η ψυχή μας είναι κάτι "υποκειμενικό", με την έννοια του οτι ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός από τον άλλον.
Τι είναι όμως ψυχή?
Τι πιστεύεις για αυτό, φίλε μου?
Σε ρωτάω ώστε να αναλύσουμε λίγο περαιτέρω και το πως μπορούμε να την καταστρέψουμε...

In anticipation of my resurrection...

ght_gothicΝέο Μέλος
15/06/2006, 00:17:51
ΣΙΓΟΥΡΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΜΑΣ.ΤΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΜΑΣ ΤΟΝ ΟΡΟ <<ΨΥΧΗ>> ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΟΥΛΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΤΡΑΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΩΣ ΤΩΡΑ, ΣΕ ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΓΕΛΌΙ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ

<<ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ>> ΕΚΙΝΑΙ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΕΞΗΓΕΙ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ ΣΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. ΕΣΕΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΤΑΙ ΜΕ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΟ ΣΑΣ? ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΔΡΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ??

~Fallen Angel~Νέο Μέλος
21/06/2006, 18:47:42
mariha ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΓΕΛΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ...ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΓΓΕΝΗΣ ΜΑΣ Π.Χ. ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΦΥΓΕΙ?`Η ΑΠΛΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Set me free....your heavens a lie....

~Fallen Angel~Νέο Μέλος
21/06/2006, 18:54:34
sorry!gothic ΟΧΙ mariha

Set me free....your heavens a lie....

dimitris84Μέλος
20/07/2006, 05:09:31
Ναι αλλα υπαρχει αυτο που εννοουμε ψυχη;
Λεμε η ψυχη μας και εννοουμε εμεις κατα καποιο τροπο.
Λεμε θα καταστραφει η ψυχη μας και φοβομαστε γιατι εννοουμε θα καταστραφουμε εμεις.Ειμαστε η ψυχη;
Η ψυχη ΜΑΣ.Ειναι κατι δικο μας.Ειναι ομως;
Ειναι η ψυχη που φοβαται;Εχει αισθηματα;Ειναι αισθημα η αγαπη;
Ολα ειναι πιθανα , ειναι η μη απαντηση σε αυτα τα ερωτηματα , που ειναι και η μονη λογικη απαντηση κατα την γνωμη μου.
Η επιγνωση νομιζω της ανεπαρκειας στην απαντηση ειναι η μονη λυση στο προβλημα.
Δινουμε υπερβολικη σημασια στις απαντησεις νομιζω.
Αν κοιταξουμε την ερωτηση χωρις να ψαξουμε την απαντηση μενει μια ενοχληση.Ειναι η επιγνωση του ασημαντου.Του τιποτα που θελει να ειναι κατι.

Το γιατι ρωταμε ειναι το σημαντικο εδω κατα την γνωμη μου και οχι τι ρωταμε.

Κατι θα βρουμε αλλωστε.

Φιλικα παντα

Ευγνωμοσυνη

riskyΜέλος
21/07/2006, 15:41:34
γειά σας,

ένας τρόπος που χρησιμοποίησαν οι φιλόσοφοι του παρελθόντος για να ορίσουν τον άνθρωπο είναι, ένας τριπλός διαχρισμός σε 3 σφαίρες:

Την σφαίρα του σώματος (Γη,Νερό, ύλη, ενέργεια) -

Την σφαίρα του Νου (Φωτιά, Ιδέες, λογική) και ανάμεσα τους σαν κρίκος μιας αλυσίδας να τις ενώνει,

η σφαίρα της Ψυχής (Αέρας, συναισθήματα, πάθος).

Λέγανε λοιπόν οτι η ψυχή είναι αυτή που επιτρέπει στις Ιδέες να γίνουν πράξη επειδή τους πρόσθετε το απαραίτητο συστατικό της αγάπης και του ενθουσιασμού. Χωρίς αυτήν δεν θα μπορούσαμε να ξεφύγουμε από την ύλη στην οποία θα είμασταν "δεμένοι" και δεν θα μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε με το ανώτερο μέρος μας, το Νου.

Εγώ δεν πιστεύω οτι η ψυχή καταστρέφεται, αλλά πιστεύω οτι μπορεί να καταστραφεί ή καλύτερα φιμωθεί η "φωνή της". Μπορεί να περιοριστεί επειδή εμείς δεν θέλουμε να της δώσουμε την αξία ή τον αέρα που της αναλογεί και δεν την εμπλουτίζουμε ή μάλλον δεν την αφήνουμε να εκφραστεί.

quote:
Το γιατι ρωταμε ειναι το σημαντικο εδω κατα την γνωμη μου και οχι τι ρωταμε.

Όπως λέει και ο dimitris 84, σημασία έχει το γιατί, ρωτάμε. Είμαστε σε θέση να καταλάβουμε ή να δεχτούμε μια απάντηση;

Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε ένα βήμα στην εσωτερική αναζήτηση ή απλά αναλωνόμαστε σε θεωρητικές απορίες περιέργειας;

Ενα σύνθημα που είναι σημαντικό για μένα είναι : "να θέλω να μάθω, για να μπορέσω να δράσω"

Εσείς τι λέτε;

theosoficusΜέλος
04/08/2006, 20:58:07
Η ΨΥΧΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.

ΑΦΘΑΡΤΗ,ΑΙΩΝΙΑ,ΠΕΡΙΠΛΆΝΙΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΘΑΡΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΗΣ.

ΔΕΝ ΥΠΟΦΕΡΕΙ,ΔΕΝ ΠΟΝΑΕΙ,ΑΠΛΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ.
ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ LINK ΜΕΤΑΞΥ ΨΥΧΗΣ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ,ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΣΟΦΟΤΕΡΟΙ,ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ.

ALWAYS BE AWAKE.

marilineΜέλος
04/08/2006, 22:09:23
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΦΙΛΕ theosoficus Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΟ ΖΩΗ ΚΑΙ ΟΤΙ Η ΨΥΧΗ ΠΕΡΙΠΛΑΝΙΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΣΕΤΕ κτλ.

ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΙΣΩ... ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΜΟΥ ΚΑΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ (ΟΣΟ ΕΓΩΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝ ΑΚΟΥΓΕΤΕ)ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ.

ΨΥΧΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΚΡΙΒΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΚΑΚΟ Η ΚΑΛΟ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ. ΤΩΡΑ ΤΟ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΗΟΥΡΓΙΣΕΙ ΑΥΤΗ ΜΑΣ ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ Η ΣΙΓΚΡΙΣΗ ΠΙΣΤΕΥΩ. ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΓΕΝΙΩΜΑΣΤΕ ΣΙΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΑΣΥΝΗΔΗΤΑ Η ΚΑΙ ΣΥΝΗΔΗΤΑ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ 'ΤΩΡΑ ΘΑ ΝΟΙΩΣΩ ΑΣΧΗΜΑ ΕΚΑΝΑ ΚΑΤΙ ΚΑΚΟ ΤΩΡΑ ΟΜΟΡΦΑ ΕΚΑΝΑ ΚΑΤΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟ κτλ.'

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΤΗΜΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ!!!
ΕΡΩΤΕΥΩΜΑΣΤΕ, ΑΓΑΠΑΜΕ, ΜΙΣΟΥΜΕ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤH ΣΩΣΤΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΚΑΘΑΡΑ ΕΓΓΕΦΑΛΙΚΑ ΠΑΛΙ ΝΑ ΑΙΣΤΑΝΘΟΥΜΕ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΕΒΑΣΤΗ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΥΑΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ.

Rozaki@Νέο Μέλος
05/08/2006, 00:05:50
Καλησπέρα!

Εγώ δεν μπορώ να συνδέσω την ψυχή με την συνείδηση.
Για μένα συνείδηση σημαίνει τυψεις απο μηδενικές έως απειρες (αν και μη μετρήσημες ελπιζω να καταλαβαίνετε πως το θέτω).
Την ψυχή την θεωρώ κάτι πιο πνευματικό...
Η ψυχή για μένα γεμίζει το νόημα της ύπαρξής μας (είτε θετικά είτε αρνητικα).
Ωστόσο δν μπορώ ακόμα να εμβαθύνω περισσότερο ώστε να μπορέσω να δώσω μία σαφέστερη ερμηνία για το τι θα πει ψυχη.
Πάντως η ψυχή θεωρώ πως είναι "απέραντη" ώστε να έχει όρια.
Είναι τόσο βαθιά ώστε είναι αδύνατο να τη εξερευνήσουμε.
Αυτό που πιστεύω ωστόσο είναι πως η ψυχή μέσα απο το σώμα εξελήσσεται.

LOGOSΜέλος
05/08/2006, 09:21:56
Νομίζω ότι όπως στο θέμα του Θεού έτσι και σε θέματα ψυχής...δεν μπορούμε να κάνουμε σαφείς περιγραφές...ακριβώς γιατί προσπαθούμε να προσδιορίσουμε κάτι που ίσως είναι πέρα απ την ύλη (έτσι όπως την ξέρουμε) με παραμέτρους που έχουμε υιοθετήσει απ την καθημερινή μας υλική πραγματικότητα.Όπως έχει ήδη γραφεί (και συμφωνώ απόλυτα σε αυτό) αυτό που αντιλαμβανόμαστε ως ψυχή είναι τελικά οι εκφράσεις της στο σώμα...ή συνεργεία του σώματος (πχ στην δημιουργία κάποιου έργου τέχνης..).Ακόμα και αν η ψυχή έχει ένα υλικό αντιπρόσωπο που εδράζει στον εγκέφαλο....μην ξεχνάμε ότι ο εγκέφαλος είναι γνωστός κατα ένα μέρος του μόνο και μάλιστα αρκετά μικρό.Κατα συνέπεια το ερώτημα "πόσο καλά μπορούμε να μάθουμε τι κρύβεται μέσα μας"...ίσως περιορίζεται απ το τι μπορούμε να κατανοήσουμε (ως άνθρωποι) απο όλο αυτό το φορτίο του μέσα και του έξω μας...Πέρα απο κάποιες εκφράσεις της....δε νομίζω ότι μπορούμε να κατανοήσουμε την ολότητα της.
theosoficusΜέλος
05/08/2006, 23:30:15
ΘΑ ΠΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΤΟΝΙΣΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΠΙΔΙΩΚΩ ΝΑ ΠΕΙΣΩ ΚΑΝΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ ΜΟΥ.

ΑΠΛΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΟΥ ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ-ΚΑΙ ΕΔΩ ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΩΜΕΝΟ ΜΕ ΡΟΔΟΠΕΤΑΛΑ-ΕΙΔΑ ΠΟΛΛΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΑ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΤΙ ΣΟΦΟΤΕΡΟΣ,ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ.

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΔΩ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΕΤΣΙ.
ΜΑΛΛΟΝ ΠΟΛΕΜΙΟΣ ΤΩΝ SPIRITUAL ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΤΗΣ.

ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΟΥ ΜΕΝΕΤΟΙ.ΚΑΙ ΗΓΓΙΚΕΝ ΕΚΕΙΝΗ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΑΠΑΡΝΗΘΗΚΑ ΤΟΝ ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΚΕΠΤΙΚΙΣΜΟΥ,ΕΓΙΝΑ ΠΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟΜΥΑΛΟΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΠΩΣ ΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΟΝΑ ΦΡΟΥΤΑ!

theosoficusΜέλος
05/08/2006, 23:33:58
[quote]
Νομίζω ότι όπως στο θέμα του Θεού έτσι και σε θέματα ψυχής...δεν μπορούμε να κάνουμε σαφείς περιγραφές...ακριβώς γιατί προσπαθούμε να προσδιορίσουμε κάτι που ίσως είναι πέρα απ την ύλη (έτσι όπως την ξέρουμε) με παραμέτρους που έχουμε υιοθετήσει απ την καθημερινή μας υλική πραγματικότητα.Όπως έχει ήδη γραφεί (και συμφωνώ απόλυτα σε αυτό) αυτό που αντιλαμβανόμαστε ως ψυχή είναι τελικά οι εκφράσεις της στο σώμα...ή συνεργεία του σώματος (πχ στην δημιουργία κάποιου έργου τέχνης..).Ακόμα και αν η ψυχή έχει ένα υλικό αντιπρόσωπο που εδράζει στον εγκέφαλο....μην ξεχνάμε ότι ο εγκέφαλος είναι γνωστός κατα ένα μέρος του μόνο και μάλιστα αρκετά μικρό.Κατα συνέπεια το ερώτημα "πόσο καλά μπορούμε να μάθουμε τι κρύβεται μέσα μας"...ίσως περιορίζεται απ το τι μπορούμε να κατανοήσουμε (ως άνθρωποι) απο όλο αυτό το φορτίο του μέσα και του έξω μας...Πέρα απο κάποιες εκφράσεις της....δε νομίζω ότι μπορούμε να κατανοήσουμε την ολότητα της.
[/quote

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΓΑΠΗΤΕ logos

FafmirΝέο Μέλος
19/08/2006, 13:38:47
hi σε όλους μέλη του esoterica.
Παρακολούθησα λίγο την συζήτηση περί ψυχής.Είναι φυσικό να μην μπορούμε να δώσουμε έναν ακριβή ορισμό.Μπορούμε όμως να ψηλαφίσουμε την έννοια άμα την εξετάσουμε από την σκοπιά των θρησκειών.Προσωπικά πιστεύω ότι προφανώς η ψυχή μας συνδέεται άμεσα με τα συναισθήμα τα μας.Το σύνολο των συναισθημάτων μας συνθέτουν την ψυχή μας.Φαντάζομαι επίσης ότι η ψυχή μας συνδέεται και με την ζωοποιώ δύναμη που μας κρατάει ζωντανούς.Όμως να καταθέσω μια μαρτυρία ενός κυρίου στην εκπομπή του Χαρδαβέλα <<Οι πύλες του ανεξήγητου>>.Ο ίδιος ισχυριζόταν ότι όταν βρισκόταν στην εκπομπή,δεν είχε ψυχή και πως η ψυχή του θα γύριζε μια συγκεκριμένη ημερομηνία.Τα συμπεράσματα δικά σας.Αν ισχύει αυτή η εκδοχή,τότε ζωοποιός δύναμη και ψυχή δεν ταυτίζονται.Πάντως,ο ίδιος φαινόταν(το είπε και ο χαρδαβέλας) κάπως άτονος,ήσυχος.Τεσπα,μπορεί να την είχατε δει την εκπομπή.Θα ήθελα να πείτε και σεις την γνώμη σας.
Πέτρος
xionati26Νέο Μέλος
23/11/2007, 21:19:33
Να σαι καλα!!!Ευχαριστω για τις πληροφοριες που μου εδωσες!!Πραγματι αυτο το εργο εψαχνα εδω και χρονια!!!Το θεμα ειναι τωρα να το βρω και να το κατεβασω επιτελους για να το δω!!!!!!! Και παλι σε ευχαριστω πολυ!! Αν καπιος ξερει που μπορω να το βρω σας παρακαλω πολυ να με ενημερωσετε!!Ευχαριστω!!Να στε ολοι καλα, παιδια!!
24/11/2007, 00:33:05
xionati26 εύχομαι να τη βρεις τη μίνι σειρά. Σε πρόσφατη συζήτηση που ανέφερα τη συγκεκριμένη ταινία, ανακάλυψα ότι δεν είναι και πολύ άγνωστη και ότι επίσης ήταν ιδιαίτερα αρεστή.

Το θέμα αυτό θα απενεργοποιηθεί, αλλά η συζήτηση σχετικά με την ταινία μπορεί να συνεχιστεί. Θα παραμείνει ενεργό το άλλο θέμα που ξεκίνησες:
Γεια σας παιδιά - αναζήτηση σχετικά με παλιά μίνι σειρά
το οποίο θα μεταφερθεί στην κατηγορία - Κινηματογράφος -
Πιθανόν να βρεθούν άνθρωποι που να την έχουν δει επίσης και να μπορούν να σου δώσουν περισσότερες πληροφορίες.

Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!