- Ο Χριστιανισμός φταίει για ΟΛΑ;;;;;;;;;;;;;;;;;; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΩ ΤΗΝ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ:
ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΤΟ "ΕΝΔΟΞΟΝ" ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ-ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΤΟΥ...
ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΤΟ "ΕΝΔΟΞΟΝ" (ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΛΑΤΩΝΑ-ΗΡΑΚΛΕΙΤΟ-ΠΑΡΜΕΝΙΔΗ-ΖΗΝΩΝΑ) ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΠΑ'Ι'ΟΝΤΩΝ, ΑΛΛΑ Η ΠΙΣΤΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ ΚΟΣΜΟΥ...
Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ Ο ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΕΜΦΥΤΗ ΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ...
ΑΝ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΑ ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ:
OI ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ, Η ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ, ΕΧΟΥΝ ΕΜΦΥΤΗ ΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΑΡΑ ΤΟ "ΕΝΔΟΞΟΝ" ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ...
ΛΥΠΑΜΑΙ...ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ...
ΘΑ ΠΑΡΩ ΠΛΑΤΩΝΑ ΚΑΙ ΗΡΑΚΛΕΙΤΟ...![]()
>ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ, ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑΣΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ π.Χ. ΧΡΙΣΤΟ
>ΚΑΙ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ (!) ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ
>ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ;;; ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ;;;
Δε φαντάζομαι να εννοείς ότι όποιος έχει αναγνωριστεί από τους Χριστιανούς είναι υπεράνω κριτικής και δικαιωμένος; Με μπερδεύεις τώρα. Πάντως παρότι ο Πλάτωνας όντως αναγνωρίστηκε στην αρχή από τους Χριστιανούς, μετά, τον μελέτησαν καλύτερα και τότε εμφανίστηκε το περίφημο ανάθεμα της Κυριακής της Ορθοδοξίας.
>ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ ΟΤΑΝ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ
>ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ "ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ" ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΕΔΙΠΛΩΝΟΥΝ-ΑΝΑΛΥΟΥΝ...
Αν καταλαβαίνω σωστά αυτό που λες, τότε συμφωνούμε απολύτως. Στο βαθμό που ο Πλάτωνας αναλύει μια υπόθεση εργασίας την οποία δεν προτείνει προς εφαρμογή, ναι, έκανε μια σπουδαία θεωρητική δουλειά. Όχι μια τέλεια δουλειά, γιατί πρέπει κι εμείς να τη σχολιάσουμε και να τη βελτιώσουμε όπου νομίζουμε (δεν εννοώ εσύ κι εγώ αλλά οι φιλόσοφοι της εποχής μας). Αυτή που δίνεις όμως τώρα είναι μια σωστή - κατά τη γνώμη μου - απάντηση. Εκείνη στο προηγούμενο μήνυμά σου, η σύγκριση του Πλάτωνα με την σημερινή κοινωνία, άφηνε μια εντύπωση ότι θα ήταν καλό να ανταλλάξουμε τη σημερινή κοινωνία με την θεωρητική του Πλάτωνα κι αυτό με τρόμαξε ![]()
χαίρομαι ιδιαίτερα που έχουν ηρεμήσει οι τόνοι ![]()
![]()
Αλλά έχω μια απορία
Μήπως
είμαι
αόρατος
!!!!
Είχα την εντύπωση πως είχα θέσει αρκετούς προβληματισμούς.
Μήπως χρειάζεται να τους επαναλάβω;! ![]()
Εκτός και αν πιστεύετε βέβαια πως δεν υπάρχει λόγος συζήτησης!
Καλυνυχτώ προς το παρόν ![]()
ΦΙΛΤΑΤΕ ΕΡΜΟΚΡΑΤΗ
ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΕΙΓΜΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΟΣ, Η ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ...
ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΕΙΑΣ ΑΞΙΟΝ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΕΤΣΙ ΤΟΝ ΠΛΑΤΩΝΑ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΥΣΙΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ...
ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΑΝΑΘΕΜΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ...
ΕΑΝ ΚΑΝΩ ΔΙΟΡΘΩΣΕ ΜΕ...
ΒΕΒΑΙΟΤΑΤΑ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ...
ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΜΟΥ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ...![]()
![]()
![]()
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΨΩ ΤΟΝ ΠΛΑΤΩΝΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ...
ΕΙΜΑΙ ""ΟΠΑΔΟΣ"" ΤΗΣ ΠΛΑΤΩΝΙΚΗΣ ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗΣ...
ΚΑΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΕΙΜΑΙ "ΟΛΟΣ ΑΥΤΙΑ" ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ *Γ Ε Γ Ο Ν Ο Τ Α*...
ΓΙ'ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΙΔΕΕΣ ΤΗΣ "ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ" ΣΥΝΕΣΤΗΣΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΗΣ...
ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ"...
ΑΛΛΑ ΟΠΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΧΑ, ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗΣ ΚΑΝΟΝΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Η "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ";;;
Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ "ΠΕΙΘΩ"...
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΛΟΓΗΤΗΣ-ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΤΗΣ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΜΟΥ (ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΑΡΧΟ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΙ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ)...
ΣΥΖΗΤΩ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ΓΙΑΤΙ, ΣΤΟΧΟΣ ΜΙΑΣ (ΚΑΛΗΣ) ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΥΨΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΖΗΤΗΤΩΝ...
ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ...
ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ (ΟΧΙ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟΣ),ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΕΡΕΙΣ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ...
ΑΤΛΑΣ... (Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΥΧΕΝΙΚΟΣ ΣΠΟΝΔΥΛΟΣ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΓΚΡΑΤΕΙ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΡΑΝΙΟ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΠΕΡΙΕΧΕΙ...)
ΦΙΛΤΑΤΕ ΦΩΤΙΕ
ΣΥΓΓΝΩΜΗΝ ΓΙΑ ΤΟ "ΓΡΑΨΙΜΟ" ΑΛΛΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΕΓΙΝΕ ΟΛΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ (ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΙΔΕΩΝ ΦΥΣΙΚΑ)...
ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΦΤΙΑΞΕ ΜΙΑ ΣΥΝΟΨΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΣΟΥ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ...
Ναγκουάλ συγνώμη αν κατάλαβα κάτι λάθος.
Δεν γνωρίζω (καθότι νέος) το γεγονός στο οποίο αναφέρεσαι!
EΡΜΟΚΡΑΤΗ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ...
ΛΕΣ:
***. Όχι μια τέλεια δουλειά, γιατί πρέπει κι εμείς να τη σχολιάσουμε και να τη βελτιώσουμε όπου νομίζουμε (δεν εννοώ εσύ κι εγώ αλλά οι φιλόσοφοι της εποχής μας).***
ΓΙΑΤΙ ΒΓΑΖΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΞΩ;;;
ΘΕΩΡΕΙΣ ΕΑΥΤΟΝ ΜΗ ΦΙΛΟΝ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ;;;
Ο ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕ ΟΤΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ...
ΠΙΣΤΕΥΕ ΟΤΙ Ο ΟΜΗΡΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΠΟΒΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΙΗΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΡΑΠΙΣΤΕΙ...ΠΑΡ'ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ Ο ΣΟΦΟΤΕΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ...
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΡΙΟΦΡΟΣΥΝΗ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ "ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ"...
ΦΙΛΕ ΦΩΤΙΕ
ΛΕΣ:
Ο Καθένας μας κρίνεται από τα Λόγια του και τις Πράξεις του.
Κρίνε μου λοιπόν σε παρακαλώ τον Ιησού για τα όσα έκανε και μόνο.***
ΘΑ ΣΕ ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΣΩ...
Α)ΓΙΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑ ΑΡΚΕΤΑ...ΒΕΒΑΙΑ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ
"ΚΑΛΑ", ΑΛΛΑ ΠΕΣ ΜΟΥ ΕΣΥ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΠΕ ΠΡΩΤΟΣ...
ΑΠΟ ΕΝΑΝ (ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ) ΘΕΟ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙ, ΑΣ ΠΟΥΜΕ, ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ...ΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ,ΤΑ ΑΣΤΡΑ,ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΛΑΝΗΤΩΝ, ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΓΗΣ. ΞΕΡΕΙΣ, ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, ΟΤΙ ΣΕ ΜΟΛΙΣ 2.000.000.000 ΧΡΟΝΙΑ Η ΓΗ ΜΑΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ;;;ΑΝΘΡΩΠΟΣ (ΚΑΙ ΘΕΟΣ) ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ, (ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΦΡΑΣΗ), ΤΕΡΜΑ...
ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ...ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΗΞΕΡΕ ΤΙΠΟΤΑ...
ΝΑ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ, ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ...ΤΟΣΑ ΜΑ ΤΟΣΑ...
ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΡΧΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑΝ ΣΙΓΟΥΡΑ...
ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ...ΜΙΛΟΥΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ...
ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ (ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ) ΕΧΕΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ... (ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΟΣ, ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ...ΕΚΕΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ...)
ΚΑΙ ΑΝ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΘΑ ΡΩΤΗΣΩ:
ΓΙΑΤΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΗΛΘΕ;;;ΤΙ ΠΕΤΥΧΕ;;;ΜΑΣ ΠΗΡΕ ΤΑ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ;;;ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ;;;ΤΑ "ΠΡΟΠΑΤΟΡΙΚΑ";;;ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ Η ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΠΩΣ ΕΙΔΕΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ...
ΕΙΝΑΙ ΦΑΥΛΟΣ ΚΥΚΛΟΣ...ΟΠΩΣ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΦΑΓΕΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΠΑΤΕΡΕΣ" ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ (ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΧΑΛΙΑ)...ΜΙΛΑΩ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙ'ΑΥΤΟΝ, ΩΣ ΕΧΟΝΤΕΣ "ΑΝΩΘΕΝ ΕΝΤΟΛΗ"...
Β) ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ...
ΜΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ...ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΘΕΩΡΩ ΚΑΒΑΛΗΣΑΝΤΕΣ ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ...ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΣΑΟΥΛ-ΠΑΥΛΟΣ ΛΕΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ:
"ΣΑΣ MIΛΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ...ΝΟΜΙΖΩ..."
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΙΓΟΥΡΟΣ...ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑ: "ΟΛΙΓΟΝ ΕΓΚΥΟΣ"...
ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΤΟΝ ΜΑΤΘΑΙΟ, ΤΟΝ ΛΟΥΚΑ, ΤΟΝ ΜΑΡΚΟ, ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ,ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΨΩ ΤΟΝ ΠΙΟ ΚΟΝΤΙΝΟ ΣΥΓΓΕΝΗ ΜΟΥ ΦΙΛΟΣΤΡΑΤΟ;;;
ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΦΙΛΟΣΤΡΑΤΟΥ ΤΟΝ "ΒΙΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΥ ΤΟΥ ΤΥΑΝΕΩΣ";;;
Ο ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ Ο ΤΥΑΝΕΥΣ ΠΡΟΦΗΤΕΥΕ, ΜΙΛΟΥΣΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΠΟΥΛΙΩΝ, ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΤΑΝ ΚΑΤΑ ΒΟΥΛΗΣΙΝ, ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΑΡΕΤΟΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΘΕΟΣ...
ΠΟΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΟΤΙ Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΕΙΝΑΙ "ΚΟΠΙΑ" ΤΟΥ ΒΙΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΥ ΤΟΥ ΤΥΑΝΕΩΣ, ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΣΤΗΝ (ΑΣΗΜΑΝΤΗ)ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΕΝΟΣ ΕΒΡΑΙΟΥ ΡΑΒΒΙΝΟΥ...
ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΑΝΑΠΟΔΕΙΚΤΟ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΠΙΘΑΝΟ...ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΑΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ...
ΦΙΛΙΚΑ ΑΤΛΑΣ...
Edited by - ATLAS on 03/11/2002 14:18:32
«Είναι πιθανόν λέει ,οι άνθρωποι να μην αντιλαμβάνονται ότι όλοι όσοι προσφεύγουν στην ενασχόληση με την φιλοσοφία, εκπαιδεύονται για ένα πράγμα μόνο – τον θάνατο».
Εννοεί τον θάνατο της αμάθειας και του εγωισμού, και την αναγέννηση ενός νέου "πνευματικού ανθρώπου". Η αλήθεια βέβαια πολλές φορές φορές είναι υποκειμενική, την αλήθεια την αντιλαμβάνεται ο κάθε ένας απο εμάς με βάση το κοινωνικό του περιββάλον, την θρησκεία που πιστεύει, τις έμφυτες ροπές, κ.λ.π.
Έχω την εντύπωση ότι πολλοί απο εμάς βλέπουν την πραγματικότητα μέσα απο το πρίσμα του ένδοξου όντως Αρχαιο-Ελληνικού πολιτισμου (το ίδιο συμβαίνει και με εμένα, αν και προσπαθώ ειλικρινά να είμαι όσο μπορώ αμερόληπτος).
Τόσο ο Μωησής όσο και ο Εβραικός λαός γενικότερα είχαν επηρεαστεί απο τους Αιγυτίους, τους Χαλδαίους, τους Εληνες, τους Σουμέριους και άλλους. Ο μονοθεισμός "τους" δεν ήταν δική τους εφέυρεση. Ο Μωησής είχε στενή σχέση με τον "αιρετικό μονοθειστή" Ακενάτων. Ο Χριστός ή Γιαχβέ Τζέσουα ( σύμφωνα με την Καμπάλα Γ.Χ.Β.Χ ήταν το όνομα του θειου ονόματος, που το έλεγαν μία φορά τον χρόνο, το Γιαχβέ ή ιεχωβάς απο αυτό προέρχεται).
Ας αναγνωρίσουμε ότι ο κάθε λαός όπως και ο κάθε άνθρωπος βάση των αναγκών του αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα ή την αληθεια με τον δικό του τρόπο. Οι δικοί μας μεγάλοι δεν ταξίδεψαν σε όλο τον κόσμο? Είχαν μόνο να δώσουν δεν πήραν τίποτα? Ο Απολλώνιος όπου και εάν πήγε, μόνο δίδαξε δεν έμαθε?
Η Νεο- Ελληνική πραγματικότητα απαιτεί ανέχεια, σύνθεση και όχι διαχωρισμό, μία νεά αντίληψη. Ο κόσμος και οι ανάγκες του έχουν αλλάξει σε σχέση με τον αρχαίο κόσμο. Το διαίρει και βασίλευε πρέπει να ανήκη στο παρελθόν. Ο άνθρωπος εχει νέες πνευματικές ανάγκες, τις οποίες η νέα εποχή εχει δημιουργήσει.
Αυτά τα λίγα είχα να πώ, δεν νομίζω να πρόσφερα στην συζήτηση, αλλά πραγματικά δεν μπορώ να συνεισφέρω διαφορετικά..Εξάλου όσο ζω μαθαίνω..
(συγνώμη αν καθυστέρησα να απαντήσω αλλά εργάζομαι εξαντλητικά κάθε Σαββατοκύριακο
)
Καταρχήν αγαπητοί μου Φίλοι Ντιξ, Ιάσονα (
), Άτλαντα και Ερμοκράτη θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε με ειλικρίνεια ΑΝ ΑΠΟΖΗΤΑΜΕ τον ΔΙΑ-ΛΟΓΟ!!!!
Αν ναι, καλό θα είναι να μην ανοίγουμε συνεχώς νέα θέματα, με αποτέλεσμα να μένουν «ξεκρέμαστα» τα προηγούμενα και να παράγουμε μηδέν.
Φίλε Ερμοκράτη η Σιωπή είναι Δικαίωμα κάθε ανθρώπου, αλλά «τόσο» σε πείραξαν στον εγωισμό οι τοποθετήσεις μου ώστε να απαξιείς να απαντήσεις;
Από την αρχή του Topic και σύμφωνα με τον Τίτλο του, βρίσκεστε σε μια διαρκή επιθετική στάση προς τον Χριστιανισμό καθώς αντιμετωπίζετε, συνήθως με μεγάλη δόση ειρωνείας και υποτίμησης όλες τις βασικές Αρχές του, όπως και το Ίδιο τον Ιησού Χριστό.
Απορείτε γιατί κάποιοι θυμώνουν και οργίζονται με την υπεροπτική στάση σας και το παρουσιάζετε μάλιστα ως απόδειξη για τον «φασισμό» του Χριστιανισμού!!!!
ΑΠΟΡΩ!! Θα ξανατονίσω πως η έλλειψη σεβασμού στον Διάλογο και η έμμονη στην υποτίμηση των Αρχών του Συνομιλητή φανερώνει συναισθηματική ανωριμότητα, και παιδική προσέγγιση της αντιπαράθεσης και βέβαια δεν έχει καμία σχέση με τις ΑΡΕΤΕΣ του Πνεύματος!
Αναγκαστικά «θα περάσω τη σέντρα» προς την «μικρή περιοχή σας» για να εξετάσουμε όλοι μας την αντοχή και την Νομοτέλεια των θέσεων και της Πίστης που εκφράζετε!
Πρώτα-πρώτα Διαφωνώ πως κάνετε Επανάσταση!
A. Εδώ και δεκαετίες διάφορες θρησκευτικές «μειονότητες» ακόμα και φιλοσοφικές Σχολές Ιδεών έχουν «συγκρουστεί» έμπρακτα με το θρησκευτικό και πολιτικό Κατεστημένο, πληρώνοντας το αντίτιμο των επιλογών τους. ΔΕΝ θα εξετάσουμε τις Ιδέες τους και αν είχαν δίκιο ή άδικο!
Μόνο την Ιστορία.
Ποια είναι λοιπόν αγαπητοί μου τα «δείγματα γραφής σας» πριν 40 ας πούμε χρόνια (ας μην πάμε παλιότερα), ποιοι ήταν οι «αγώνες» σας πριν 30 χρόνια; Τότε που ακόμη το θρησκευτικό κατεστημένο είχε την εξουσία να επιδράει έμμεσα στην πολιτική εξουσία!
«Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται!». Μήπως εντάσσεστε σε αυτή την κατηγορία;
Ξαναθυμίζω, και είναι εκπληκτικά ΕΙΡΩΝΙΚΟ προς εσάς, πως δεκαετίες τώρα οι ΙΕΧΩΒΑδες υπέμεναν με στωικότητα και υπομονή διώξεις, φυλακίσεις και απολύσεις. Στέκονταν με υπομονή στον χλευασμό, την κοινωνική απομόνωση και την σχεδόν γκετοποίησή τους!
ΔΕΝ τους δικαιώνω βέβαια, αλλά τους φέρνω ως παράδειγμα!
Β. Αμφισβητώ, για τους περισσότερους από εσάς, πως έχετε υποφέρει ή καταπιεστεί έντονα από το θρησκευτικό κατεστημένο. Οι περισσότεροι είστε νέοι σε ηλικία και το χειρότερο «μαρτύριο» που έχετε υποστεί είναι η ανάγνωση των θρησκευτικών στο σχολείο! ![]()
Γ. Δεν έχετε ΣΥΝΟΧΗ και ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΙΔΕΩΝ για να κριθείτε!
Τι να εξετάσουμε Ερμοκράτη; Οι περισσότεροι ανήκετε και σε διαφορετικά «ρεύματα» Ιδεολογίας, με έναν κοινό παρανομαστή την Πίστη στις Αρχαίες Ελληνικές Δοξασίες, ή Ιδέες.
ΑΝ σήμερα κάνατε Θρησκεία, αύριο θα είχατε δεκάδες «Αιρέσεις»!!!!!!!
Αγαπητέ Ντίξ σε ΠΑΡΑΚΑΛΩ να καταθέστε σε ένα Άρθρο όλες τις βασικές Αρχές και Ιδέες που καθορίζουν την μελλοντική σας θρησκεία. Τον Τρόπο ΛΑΤΡΕΙΑΣ του Θείου και πως το αντιλαμβάνεστε, τη θέση σας σήμερα στην κοινωνία και στα προβλήματά της κλπ, κλπ!
Αν δεν το κάνετε ΑΕΡΟΛΟΓΟΥΜΕ δίχως νόημα!
Πως περιμένετε να κριθείτε για τις ιδέες σας;
(που να πάμε και στις πράξεις δηλαδή!!!!)
Δ. Οι περισσότερες Δοξασίες της Αρχαίας Ελλάδας είναι μεταφυσικές και εκφράζουν "πρωτόγονες" πολιτισμικά ποιότητες. Που είναι η ΛΟΓΙΚΗ;
Στους Χρησμούς, ή στις Θυσίες, στις Εγωκεντρικές Εκδηλώσεις των Θεών, ή στο παραλογισμό των Απαιτήσεών τους;
Αναφέρεσαι πως ***Δεν βλασφημεί κατά της Αρχόντισας Αφροδίτης...;*** και σε ρωτώ που είναι ο Έρωτας Ψυχής προς Ψυχή και που είναι η ομορφιά της ΑΓΑΠΗΣ πέρα από το ΠΑΘΟΣ του Έρωτα σε όσα πιστεύετε;
Πως φανερώνεται αυτό από την «καθημερινή» δράση της Αρχόντισσας σας;
(δεν θα επεκταθώ καθώς μπορώ να παραθέσω εκατοντάδες προβληματισμούς σε αυτό το σημείο)
Αλλά ΕΞΙΔΑΝΙΚΕΥΟΥΜΕ τα ΠΑΘΗ και τα «βαπτίζουμε» ως ΔΡΟΜΟ προς την ΑΡΕΤΗ;
Ε. Έχω φίλους άθεους, ή μη χριστιανούς. Στο κοντινό μου περιβάλλον. Άλλοι με ροπή προς την Εθνική Πίστη, άλλοι μέχρι και τις Άρειες Ιδέες! Συζητώ συχνά με αρχαιοελληνιστές!
Έχω λοιπόν μια σημαντική παρατήρηση που δεν είναι κρίση.
Οι περισσότεροι πουν έχουν πρόβλημα με τον Ιησού Χριστό έχουν πρόβλημα και με την ΑΓΑΠΗ!
Είναι άνθρωποι που είτε ήταν κλειστοί στις συναισθηματικές τους εκδηλώσεις, ή είχαν δεχθεί στο παρελθόν ισχυρές συναισθηματικές πίκρες και απογοητεύσεις.
Δεν ταυτίζω βέβαια την Αγάπη με τα συναισθήματα, αλλά παρουσιάζω μια σημαντική λεπτομέρεια, που διακρίνει πολλούς ανθρώπους. Οι πιο πολλοί δυσκολεύονται να αγαπήσουν και θεωρούν την Αγάπη αδυναμία!
Καταλαβαίνεις Φίλε Άτλαντα γιατί επιμένω στο θέμα του χλευασμού και της υποτίμησης προς τον Ιησού Χριστό;
Δεν θα αναπτύξω άλλους προβληματισμούς, πιστεύω πως αρκούν αυτοί.
Καθώς έχω περιορισμένο χρόνο θα επανέλθω με τους προβληματισμούς που έχετε θέσει για να καταθέσω την γνώμη μου. (τα λέμε λοιπόν σύντομα)
Με Σεβασμό και Αγάπη.
quote:
κανε μια δοκιμη να μας πεις, γιατι ετσι οπως τα περιγραφεις ακουγεται αν οχι μονο ενδιαφερον, "συναρπαστικο"
ΕΧΩ ΠΕΙ ΗΔΗ ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΤΟΤΕ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑ "ΨΥΧΕΔΕΛΕΙΑ".ΘΑ ΚΑΝΩ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΔΟΚΙΜΗ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΩ ΜΕ ΚΑΘΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΑ ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΤΟΤΕ...
ΕΧΕΙ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΗΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ.ΠΗΡΑΜΕ ΟΛΟΙ LSD ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ.ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΟΧΙ.ΕΓΩ ΚΑΘΟΜΟΥΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΙΛΟΥΣΑΜΕ....ΜΙΛΟΥΣΑ ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ.ΕΛΕΓΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΕΒΓΑΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΟΥ ΞΕΠΗΔΟΥΣΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ.ΑΝ ΤΗΝ ΕΙΠΑ ΣΩΣΤΑ.ΠΟΙΟΣ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ.ΜΗΠΩΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ.ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΦΑΣΗ ΗΡΕΜΗΣΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ ΠΟΛΛΑ.ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΩ.....ΜΑΤΑΙΑ.ΚΟΙΤΑΖΩ ΤΗΝ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΩΤΑΩ ΤΙ ΕΛΕΓΑ.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΥΜΟΜΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΕΙΠΑ.ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΙΛΟΥΣΑ ΚΑΙ ΣΕ 10 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΝΑ ΞΕΧΝΟΥΣΑ ΤΙ ΕΛΕΓΑ.ΕΤΣΙ Τ ΡΩΤΗΣΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΛΕΓΑ ΠΡΙΝ.
ΜΕ ΚΟΙΤΑΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΥΦΟΣ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ : ΑΣΤΟ ΕΦΥΓΕ.ΑΣΤΟ ΠΕΡΑΣΕ.
ΜΠΕΡΔΕΥΟΜΑΙ ΛΙΓΑΚΙ.ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΞΑΝΑΜΙΛΑΩ.ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΟΡΜΗΤΙΚΗ ΡΟΗ.ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΓΥΡΙΖΩ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΞΑΝΑΡΩΤΑΩ : ΤΙ ΕΛΕΓΑ ΡΕ ΚΟΥΚΛΑ ΜΟΥ?
ΚΑΙ ΞΑΝΑΑΠΑΝΤΑΕΙ : ΑΣΤΟ ΡΕ ΝΩΝΤΑ.....ΑΣΤΟ ΕΦΥΓΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ......ΠΑΕΙ....
ΑΥΤΗ Η ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΜΕ ΤΡΟΜΑΞΕ ΤΟΣΟ ΠΟΥ ΚΟΝΤΕΨΑ ΝΑ ΤΑ ΧΑΣΩ.ΒΓΗΚΑ ΕΞΩ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΝΑ ΠΗΔΗΞΩ.ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΑΦΟΥ ΖΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΣΑΠΙΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΕΦΤΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΚΛΟΣ.ΑΙΣΘΑΝΟΜΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΡΑΓΙΣΕ ΚΑΙ ΗΞΕΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΗΜΟΥΝ ΣΑΝ ΕΝΑΣ ΧΑΜΕΝΟΣ.ΣΑΝ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΤΟΛΜΙΣΕ ΝΑ ΣΕΡΦΑΡΕΙ ΣΤΙΣ ΣΚΟΤΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΞΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΡΟΜΑΞΕ.ΚΑΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ....ΑΝΟΙΞΑ ΤΗΝ ΠΥΛΗ.ΜΠΗΚΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΤΑΞΑ ΚΑΙ ΧEΣΤΗΚΑ ΠΑΝΩ ΜΟΥ ΦΙΛΕ.Ο ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΑΣΤΡΕΥΛΩΘΗΚΕ.ΜΠΗΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΕΠΕΖΑΝ ΟΠΩΣ ΜΙΑ ΜΑΣΗΜΕΝΗ ΚΑΣΕΤΑ VIDEO.ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΣΕ ΑΡΓΗ ΚΙΝΗΣΗ.ΗΞΕΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟ LSD.ΕΓΩ Ο ΙΔΙΟΣ ΗΜΟΥΝ.ΑΙΣΘΑΝΟΜΟΥΝ ΟΤΙ ΗΜΟΥΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΡΓΜΑΤΙΚΑ.Η ΣΚΕΨΗ ΟΤΙ ΟΛΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΕΙΡΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΓΙΓΑΝΤΩΝΟΤΑΝ.ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΠΕΡΝΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ.ΑΛΑΖΑ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΟΤΙ ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ.ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.ΛΕΣ ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΣΕ.ΨΥΧΟΡΑΓΟΥΣΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.
Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑ.ΑΙΣΘΑΝΟΜΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΓΕΛΑΕΙ.(ΜΗ ΒΙΑΣΤΗΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΠΛΑ ΕΝΑ "ΚΑΚΟ ΤΑΞΙΔΙ").ΓΥΡΙΣΜΟ ΔΕΝ ΕΙΧΕ.ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑ.
ΤΗΝ "ΠΥΛΗ" ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΚΛΕΙΣΑ ΚΑΛΑ "ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ".ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΛΕΙΣΩ.
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΕΡΙΠΟΥ 1 ΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ "ΚΑΤΙ" ΕΣΠΑΣΕ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΜΑΙ ΣΑΝ ΠΑΡΑΝΟϊΚΟΣ.ΕΦΥΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ.(ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ.ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΗΝ ΘΑ ΕΙΜΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟ)ΚΑΝΑΜΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΤΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΠΩ.ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΩ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑΤΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΘΑ ΕΚΑΝΑ ΚΥΚΛΟ.ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΕΡΙΠΟΥ 12 ΩΡΕΣ ΠΑΛΗΣ ΜΕ ΤΑ ΕΣΩ ΜΟΥ ΕΝΟΙΩΘΑ ΟΤΙ ΠΡΟΣΓΕΙΩΝΟΜΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ.ΘΥΜΗΘΗΚΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΜΙΛΑΩ ΠΟΛΥ ΗΡΕΜΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΙΣΚΩ ΤΟΝ ΣΥΝΗΘΗΣΜΕΝΟ ΜΟΥ ΕΑΥΤΟ.Η ΜΑΛΛΟΝ ΤΗΝ ΣΥΝΗΘΗΣΜΕΝΗ ΠΤΥΧΗ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΟΥ.ΤΗΝ ΣΥΝΗΘΗΣΜΕΝΗ ΦΟΡΕΣΙΑ ΜΟΥ.
ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ....ΔΙΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ Η ΟΧΙ.ΕΝΑ ΚΟΙΤΑΓΜΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ "ΤΣΑΚΩΣΑ".
ΚΑΙ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΗΓΑ.ΔΕΝ ΠΗΡΑ ΒΟΗΘΕΙΑ.ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑ.ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ.ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΟΥΣΑ ΚΑΙ ΕΓΩ.ΓΙΑΤΙ ΗΜΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΕΚΤΟΣ "ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ".
ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΑ.ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΟΣ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΜΠΕΡΔΕΥΟΜΑΙ ΛΙΓΑΚΙ.ΑΠΛΑ ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΒΡΩ.ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΜΑΧΗ ΠΟΥ ΛΕΩ ΜΟΝΟ ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΡΘΕΙ.ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΟΝΤΑ.
ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ ΑΥΤΑ.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗ ΚΟΥΡΑΣΑ ΚΑΝΕΝΑΝ.
ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ Η "ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗ" ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΟΥ.
εδω θα πρεπει να ομολογησω πως νιωθω ασχημα να μιλαμε τοσο εκτος του θεματος του θεματοθετη, και του ζητω συγνωμη
ουτως ή αλλως δημιουργησες ειδικο τοπικ για το θεμα σου - τα λεμε εκει
εξ αλλου στο ειπα ηδη: ζητα καταλληλη ιατρικη βοηθεια
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν
ΚΑΙ ΓΩ ΣΕ ΣΕΒΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΑ.
ΜΗ ΜΟΥ ΤΑ ΓΥΡΝΑΣ.
ΖΗΤΑΩ ΚΑΙ ΓΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ...
ΕΠΑΝΩ ΣΟΥ,
ΕΙΝΑΙ Ο ΕΞΗΣ-
ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΗΡΡΕΙΑ.
ΟΤΑΝ ΣΥΝΕΛΘΕΙΣ(ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ,ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΘΕΠΟΜΕΝΗ)
ΔΕΣ ΤΗ ΒΙΝΤΕΟΚΑΣΕΤΑ.
ΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΙΣ ΣΟΥ ΦΑΝΟΥΝ ΛΟΓΙΚΑ,ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ,ΤΟΤΕ ΣΥΝΕΧΙΣΕ.
ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.
ΑΝ ΟΜΩΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΟΤΙ ΛΕΣ ΑΛΛΑ-ΑΝΤΙ-ΑΛΛΩΝ,ΤΟΤΕ ΜΗΝ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙΣ.
ΣΕ ΧΑΛΑΕΙ.
(ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΕΙ ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΜΕ ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΜΑΣΤΕ).
quote:
ΜΗ ΜΟΥ ΤΑ ΓΥΡΝΑΣ.ΖΗΤΑΩ ΚΑΙ ΓΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ...
ανοιξες τοπικ με θεμα την εμπειρια σου, γιατι χαλιεσαι?
quote:ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΛΥΣΣΕΡΓΙΚΟΥ ΟΞΕΩΣ
ΕΠΑΝΩ ΣΟΥ,
ΕΙΝΑΙ Ο ΕΞΗΣ-
ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΗΡΡΕΙΑ.
ΟΤΑΝ ΣΥΝΕΛΘΕΙΣ(ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ,ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΘΕΠΟΜΕΝΗ)
ΔΕΣ ΤΗ ΒΙΝΤΕΟΚΑΣΕΤΑ.
ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.
ΣΕ ΧΑΛΑΕΙ.
(ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΕΙ ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΜΕ ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΜΑΣΤΕ).
κι αν δεις στην ταινια τον εαυτο σου να μην το κουναει απο τη θεση του για 12 ωρες τι θα κανεις?
οσο για το ολους τους χαλαει θα συμφωνησω, αλλα με αλλο νοημα: φοβο τρομο και δεος ενιωθαν οι μυστες των Ελευσινιων οταν επαιρναν τον κυκεωνα
σιγουρα δεν ειναι ευφραντικο, ή διασκεδαστικο για κανεναν
δεν ειναι ναρκωτικο ή ο,τι αλλο - ειναι Θεϊκη ουσια και ποτε δεν ειναι ευκολο να ερχεσαι σε επαφη με το Αγνωστο
αυτοι που το εκαναν ή το κανουν στον πλανητη, το κανουν για να εχουν θρησκευτικη εκστατικη εμπειρια
Μη μου ζητάτε συγνώμη ,το θέμα έχει πάρει όμορφη τροπή και μαρέσει!
Προς Gretel:
Χαίρομαι πάρα πολύ που επιτέλους κάποιος καταλαβαίνει και μπορεί να δεί κάποια πράματα και απο μια όχι τοσο συνηθησμένη οπτική γωνία.Δυστηχώς (ή ευτυχώς) ο ρόλος μου εδώ ήταν σαν ένα είδος παράξενου μαντατοφόρου να πληροφορήσω και να απαντήσω σε ένα θέμα το οποίο είναι παρεξηγημένο και αμαυρωμένο.Γνωστό πλέον οτι πολοί πυροβολούν τον μαντατοφόρο αλλόκοτων νέων! Χάρηκα πάντως που δεν πυροβολήθηκα σύσωμα απο αυτή την κοινότητα.Τα link που παραθέτω έχουν "βαριά" επιστημονική ορολογία.Αυτό ίσως δυσχαιραίνει την ανάγνωσή τους αλλα πάντα υπάρχουν και τα "έλαφρύτερα" βιβλία.Έχω προτείνει 2-3 απο αυτά στην αρχική μου αποστολή τα οποία είναι για "αρχάριους",δεν απαιτούν απο τον αναγνώστη να έχει σπουδές πτυχιακού επιπέδου στην χημεία και την νευρολογία. Περιμένω αν θές περαιτέρω σχόλια σου
Προς BRAINSTORM:
Φίλε BRAINSTORM πρωτού γράψω αυτή την αποστολή είχα διαβάσει και την εμπειρία σου.Έπιασες την απάντηση που έκρυψα μέσα στο αρχικό κείμενο για σένα? Δεν νομίζω ,θα σου την ξαναεπαναλάβω λοιπόν κάνωντας quote τον...εαυτό μου.
quote:
Πόσοι απο εσάς που "πειραματιστίκατε" με ουσίες το κάνατε όπως θα το έκανε ο υποθετικός Εσωτεριστής μας? Πόσοοι απο εσάς ξεκοκαλίσατε την υπάρχουσα βιβλιογραφία,και σε χαρί αλλα και ενδοδυκτιακώς πρωτού τα μανιτάρια ή το χαρτάκι με το LSD αγγίξει την γλώσσα σας.Πόσοι απο εσας προετοιμαστήκατε πραγματικά έχωντας μελετήσει τα κίνητρα και τους σκοπούς σας και δεν μετατρέψατε την όλη φάση σε "ένα απόγευμα πειραματισμού με φιλαράκια"? Αν εσύ, που είχες εμπειρία απο ψυχεδελικό, δέν ακολούθησες την μέθοδο του Εσωτεριστή μας και οι απαντήσεις σου στις ερωτήσεις που έκανα είναι λειψές,τότε σημαίνει οτι προσσέγγισες το θέμα απο λάθος οπτική γωνία και καθόλου παράξενο αν αναφέρεσε σήμερα σε αυτές τις ουσίες με όρους όπως "Ναρκωτικό" ή αν τρέμεις στην σκέψη τους
Φίλε Brainstorm.Τι προετοιμασία έκανες πρωτού λάβεις το λυσιργικό οξύ? Πόσο λυσιρργικό οξύ έλαβες? (εδώ δεν εννοώ χαρτάκια,εννοω ακριβή δόση σε μικρογραμμάρια).Με τί κίνητρα το πήρες? Τι δουλειά είχες να το πάρεις με μια μεγάλη παρεούλα συζητώντας?!?! Τι διάβασες τι ήξερες για αυτό πρωτού το πάρεις. Πάνε πίσω και ξαναδιάβασε την πρώτη μου αποστολή ,εκεί που μιλώ για τον "Εσωτεριστή μας".Παραθέτω την θεωρητική μέθοδο μέσα απο την οποία κάποιος θα προσέγγιζε μια τέτοια εμπειρία.Τώρα πές μου: Πόσο κοντά ήταν ο δικός σου τρόπος χρήσης με τον τρόπο που περιέγραψα?
Σε παρακαλώ απάντησε μου τις ερωτήσεις για να διασαφηνιστεί το θέμα.Το οτι παρέθεσα την υποθετική μέθοδο του εσωτεριστή δεν ήταν λόγια του αέρα,αν την προσέξεις θα δείς οτι είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΗ απο τον τρόπο που χρησιμοποιούν πολλοί τις ενθεογενείς ουσίες.
Όσον αφορά τον κύκλο,μην ανυσηχείς δε μου είναι άγνωστος.Σε κάποια άλλη χώρα,σε κάποιο άλλο χρόνο έχω παραστεί σε συναντήσεις οπου ο ενδιαφερόμενος είχε καταναλώσει πολύ μεγάλες δόσεις,πολύ ισχυρότερους συνδιασμούς ενθεογενών ουσιών και ενθογενών φυτών απο το "LSD της πιάτσας".Μπήκε στον Κύκλο,έζησε κόλαση και παράδεισο για κάποιους (υποκειμενικούς) αιώνες και επανήλθε.Διδάχτηκε απο την εμπειρία.Βίωσε υπερβατικές συνειδησιακές καταστάσεις.Γιατί? Επειδη ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΗΚΕ και ΕΔΡΑΣΕ ΣΩΣΤΑ με ΟΛΟΚΑΘΑΡΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΥΣ
Προς "Apistefta omorfos¨:
Φίλε μου έχεις μαγνητοσκοπήσει κάποιον όταν χορέυει να δείς μετα όταν "βγέις απτον χορό" πως φαίνετε? Δεν έχει "λογική" δεν διέπετε απο την καθημερινή μας λογική.Εξάλλου και για αυτό ονομάζονται ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ!!! Συγνώμη αλλα δεν μου φάνηκε να διάβασες με προσοχή το κείμενό μου αν μου λές ότι ¨:
quote:
ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΕΙ ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΜΕ ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΜΑΣΤΕ).
Μιλάς για λογική,για το αν θα σου φανεί λογικό αυτό που θα δείς στην βιντεοκασέτα...Πώς κάποιος που εκείνη την στιγμή βιώνει οτι ζεί για αιώνες,οτι βγαίνει απο το σώμα του,οτι βλέπει απαράμιλλη ομορφία γύρω του,οτι βιώνει κάτι "θείο" ή κάτι "έξω απο αυτόν" να φερθεί ΛΟΓΙΚΑ?! Σου έχω λοιπόν ένα άλλο πείραμα.Μαγνητοσκόπησε τον εαυτό σου να έχεις μια εξωσωματική εμπειρία ή να έχεις μια περιθανάτια εμπειρία ή τέλως πάντων κάποια άλλη υπερβαστική εμπειρία μέσω διαλογισμού ή άλλων προσφιλών τεχνικών.Και μετά? Ε μετά το είπες και μόνος σου:
quote:
ΔΕΣ ΤΗ ΒΙΝΤΕΟΚΑΣΕΤΑ.
ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.
ΣΕ ΧΑΛΑΕΙ.
Προς φίλο Δημ.:
Φίλε σου απάντησα εις διπλούν τις ερωτήσεις και είπες οτι αν στις απαντήσω θα απαντήσεις και τις δικές μου.Που είσαι? Χρωστάς απαντήσεις! Ελπίζω να μη τράπηκες "εις άτακτη φυγή",τα μάτια της κοινότητας του Esoterica είναι στραμένα πάνω μας! Δεν ζητάω απαντήσεις εις διπλούν,ζητάω απλά να απαντηθούν μια μόνο φορά και πλήρως τα ερωτήματα που σου έθεσα! ![]()
Reality: A serotonine induced Hallucination?
quote:
ανοιξες τοπικ με θεμα την εμπειρια σου, γιατι χαλιεσαι?
quote:
κανε μια δοκιμη να μας πεις, γιατι ετσι οπως τα περιγραφεις ακουγεται αν οχι μονο ενδιαφερον, "συναρπαστικο"
ΑΝ ΔΙΑΒΑΖΕΣ ΠΟΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΤΕΡΑ (ΠΟΥ ΑΜΦΙΒΑΛΩ ΑΝ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΕΡΙΞΕΣ ΚΑΜΙΑ ΜΑΤΙΑ)ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΩ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚ ΜΟΥ ΔΕ ΘΑ ΜΕ ΠΑΡΑΚΙΝΟΥΣΕΣ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΠΕΡΙΓΡΑΨΩ.
ΜΗ ΠΕΦΤΕΙΣ ΣΕ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ.
ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΧΩΡΟ.ΜΗ ΤΟΥΣ ΜΠΕΡΔΕΨΟΥΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟΥΣ.
quote:
Φίλε Brainstorm.Τι προετοιμασία έκανες πρωτού λάβεις το λυσιργικό οξύ? Πόσο λυσιρργικό οξύ έλαβες? (εδώ δεν εννοώ χαρτάκια,εννοω ακριβή δόση σε μικρογραμμάρια).Με τί κίνητρα το πήρες? Τι δουλειά είχες να το πάρεις με μια μεγάλη παρεούλα συζητώντας?!?! Τι διάβασες τι ήξερες για αυτό πρωτού το πάρεις.
ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ.ΟΥΤΕ ΗΜΟΥΝ ΓΝΩΣΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥΤΗ.ΕΣΥ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ Η ΖΗΜΙΑ?ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΤΑ ΛΕΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ?ΑΡΓΗΣΕΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.
ΔΥΟ ΧΑΡΤΑΚΙΑ ΕΙΧΑ ΠΑΡΕΙ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ ΠΟΣΑ ΜΙΚΡΟΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΧΑΡΤΑΚΙΑ.ΕΓΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΑΝΤΩΣ.
ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΗΤΑΝ Ο ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΜΟΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΟ ΥΛΙΣΤΙΚΗ "ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ".ΗΘΕΛΑ ΝΑ "ΞΕΦΥΓΩ".(ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ "ΠΙΑΤΣΑΣ", ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΓΙΝΟΜΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟΣ).
ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ "ΑΤΥΧΗΜΑ".ΕΙΧΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ,ΘΕΤΙΚΑ,ΚΑΙ ΟΥΔΕΤΕΡΑ ΤΟΥ.ΟΧΙ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ.ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΟΥΤΕ ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΑ ΤΙΠΟΤΑ.ΑΣ ΜΗ ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΣΙΑ.ΜΗ ΤΟ ΓΙΓΑΝΤΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΕΓΙΝΕ.
ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΣΧΕΔΟΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ?
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΑΠΡΑΓΟΣ.ΞΕΡΕΙΣ ΑΡΚΕΤΑ ΓΙΑ ΤΟ "ΛΙΘΑΡΑΚΙ" ΤΩΝ ΨΥΧΕΔΕΛΙΚΩΝ.ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΟΜΩΣ.ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΦΥΣΙΚΑ.
Ο ΚΥΚΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ.ΧΑΟΤΙΚΟΣ.ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ.ΔΕΝ ΦΕΝΕΣΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΣΕ ΤΟΥΤΟ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ.ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΣ ΚΑΤΙ.ΔΕΝ ΤΟ ΒΙΩΣΕΣ.ΜΗ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΑΙ ΜΗ ΜΕ ΡΩΤΑΣ ΠΟΛΛΑ.
ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ?ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΥΝΕΙΣ?
ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΣΥΣΤΗΣΕΙΣ?
Κανείς δεν ξέρει πόσο περιέχουν,παρα μόνο ο χημικός που τα έφτιαξε. Μπορεί να περιέχουν απο 75 εώς 500 μικρογραμμάρια και βάλε...
Δεν ήξερες..Ε, δεν ρώταγες? Τα πήρες για να ξεφύγεις...Ωραία,γιατι δεν έμαθες προτύταιρα για αυτά? Θα σου μιλήσω αληθινά και ας ακουστεί σκληρά.Το λάθος ήταν όλο δικό σου,δεν είχες κίνητρα πέραν απο το να "ξεφύγεις" και δεν ήξερες τίποτα για την εμπειρία και το πανίσχυρο υλικό που θα χρησιμοποιήσεις πρωτού το πάρεις.Θα μπορούσες να ενημερωθείς πρωτού παίξεις (επειδή περι παιχνιδιού πρόκειτε στην περίπτωσή σου)...Γιατί δεν το έκανες? Τώρα βλέπεις οτι τα λάθη και η απροσεξία έχουν διαβαθμίσεις: Μερικά τα πληρώνεις πολύ ακριβά...
Σκέφτηκες την περίπτωση οτι ίσως να μην άργησα εγώ όπως αναφέρεις,αλλα να βιάστηκες εσύ? Δεν σε κατακρίνω αλλα με τόσο απλό τρόπο μετέτρεψες τον εαυτό σου σε παράδειγμα προς αποφυγήν. Στο εξωτερικό αυτή την περίπτωση την ονομάζουν "acid casualty".
Τι μπορώ να κάνω για σένα? Δυστηχώς εδώ έχουμε να κάνουμε με μια περίπτωση "Προτίμησε την πρόληψη επειδή δεν υπάρχει θεραπεία".Δεν μπορώ να σε βοηθήσω κάπως,τουλάχιστον όχι μέσα απο αυτό το φόρουμ.Έπαιξες (κυριολεκτικά) και έχασες...Πολλοί θα το ονόμαζαν αυτό άμεση εφαρμογή των λόγων του Δαρβίνου ή αν προτιμάς πιο ελληνικά "Γίνε ΠΡΟμυθέας και όχι ΕΠΙμυθέας" ,"Των φρονίμων τα παιδία πριν πεινάσουν μαγειρέυουν" και άλλα τέτοια χαριτωμένα.Το λάθος ήταν δικό σου και όχι του LSD.Συγνώμη που το λέω τόσο ωμά,αλλα το να χρυσώσω το χάπι δεν έχει νόημα και ούτε θα μετέφερε αυτό που λέω τώρα...Το μόνο που μπορούν να κάνουν οι ψυχίατροι (δεν είμαι ψυχίατρος) είναι να σε μπουκώνουν στα ηρεμηστικά.Απο ότι ξέρω αυτό που περνάς είναι ένα είδος μετατραυματικού σόκ.Εκείνη την νύχτα άφησες "ανοιχτούς λογαριασμούς" με την ουσία και τον εαυτό σου.Πώς θα τους κλείσεις? Ίσως αναγκαστεις να αφιερω΄σεις μεγάλο μέρος της ζωής σου συζητώντας με τον εαυτό και λύνωντας μέσα σου τι συνέβει εκείνη την νύχτα.Δεν μπορώ να πατήσω ένα κουμπάκι και να επανέλθεις,ούτε κουβαλάω μαζί μου μαγικά ξόρκια που σώνουν.Δυστηχώς δεν υπάρχει αντίδοτο για την απροσεξία.Αυτό που έχω να σου πώ είναι οτι είσαι πολύ τυχερός που σου συνέβει μόνο αυτό απο την στιγμή που το αντιμετώπισες έτσι στο φλού.Σε άλλους έχουν συμβεί και χειρότερα (δες την Αννούλα με τα αλογάκια της και της τζίνες της)
Πέρασα πολύ καιρό μαζέυωντας Link και γράφωντας κείμενα στο δύκτιο για μια ΥΓΙΗ και ΑΣΦΑΛΗ γνωριμία με αυτό το θέμα.Ούρλιαξα σε διάφορα φόρουμ,έχω κάνει ενημερωτικές προσπάθειες πάρα πολλές.Στην τελική όμως δεν μπορώ ως Δικτάτορας να επιβάλω τις απόψεις μου ή να βοηθήσω όσους δεν ακούν ή δεν θέλουν να σωθούν.Έχω γνωρίσει πολλά άτομα "της πιάτσας" και ένα 90% δεν άκουγαν όταν τους μιλούσα για αυτά τα θέματα.Μετά απο 2-3 χρόνια όταν τους έβλεπα μου έλεγαν "Ρε συ,είχες δίκαιο"...Τι να απαντήσω τότε? Συνήθως απαντώ (και συγνώμη για την έκφραση) "Να το χέσω που είχα δίκαιο,τώρα τι να το κάνεις?". Οι πιθανότητες είνα οτι και να σου γυρνούσα πίσω τον χρόνο και να έδινα αυτό το κείμενο που έγραψα καθώς και πολύ περρισότερο υλικο σε εσένα και την "Αννούλα" ,θα με γράφατε στα παλιά σας τα παπούτσια.Έχω φτάσει στο συμπέρασμα οτι όποιος είναι να το ψάξει το θέμα το ψάχνει χωρίς παραπομπές απο τρίτους.Αυτοί που δεν έιναι να το ψάξουν δεν θα το ψάξουν ακόμα και όταν πάθουν ζημιά που προκάλεσαν οι ίδιοι με την απερσικεψία τους στον εαυτό του.Αλήθεια,διάβασες τουλάχιστον τώρα όλα τα link που δίνω?
Υποθέτεις οτι δεν έχω βρεθεί στον κύκλο και οτι απλά τον έχω ακούσει.Εδώ κάνεις λάθος...Καταλαβαίνω αφάνταστα τι λές όταν μιλάς για τον κίνδυνο με τον ίδιο τρόπο που θα καταλάβαινε κάποιος εξερευνητής σπηλαίου τι εννοείς όταν λές οτι στο Χ σπήλαιο έπεσες σε ένα γκρεμό 5 μέτρων.Ποιά η διαφορά? Εσύ μπήκες μέσα στο σπήλαιο ξυπόλητος χωρίς εξοπλισμό.Εγώ ευτυχώς ήξερα πιο πρίν να πάρω μαζί τον φακό μου,το σχοινί μου,τον ασύρματό μου και τα κατάλληλα εργαλεία για την εξερεύνηση.Εγώ είδα το γκρεμό μπροστά,κατέβηκα και τον εξερεύνησα.Εσύ δυστηχώς έτρεξες ανέμελος και γκρεμοτσακίστηκες.Μακάρι να μπορούσα να κάνω κάτι γιαυτό...Αλλα βλέπεις είναι μερικά άτομα που έχουν μια ανωμαλία στο κεφαλάκι τους : Να ψάχνουν κάτι εις βάθος πρωτού το κάνουν,να το ξεκοκαλίζουν πολλές φορές ο κόσμος τους ονομάζει "ψείρες" και "υπερβολικούς".Υπάρχουν φυσικά και οι πιο νορμάλ άνθρωποι που προτιμούν να τρέχουν ανέμελα μέχρι να πέσουν...
Ξέρω οτι το ύφος είναι σοβαρό και έντονο.Δεν έχω σκοπό να σε κατακρίνω,ούτε να σε κάνω να νιώσεις ένοχος ή άσχημα.Το παραπάνω κείμενο μπορεί να συνοψιστεί στην φράησ "Βλέπετε ρε τώρα γιατί φωνάζω σαν τον βλάκα για αυτά τα θέματα και κανείς δεν με ακούει?"
Τι άλλο να πω,καλή ανάρρωση (το ίδιο που θα έλεγες και σε ένα παιδί που έκανε επικίνδυνες σούζες με το μηχανάκι του και τώρα είναι νοσοκομείο με 2 σπασμένα πόδια)...
Reality: A serotonine induced Hallucination?