- Bότανα - Διατροφή - Υγεία - fitness physical Νο1 - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.
Τα all bran ,η βρώμη, το ρύζι είναι αρκετά για διατροφή χωρίς κινδινο αύξησης βάρους? merci
Πηγα στο δασος γιατι ήθελα να ζήσω ελευθερα.Ηθελα να ζήσω βαθεια τη ζωη,να ρουφηξω ολο της το μεδουλι.Να βαλω στην ακρη ολ'αυτα που δεν ηταν ζωη και να να μην ανακαλυψω,οταν θα εφθανε η στιγμή να πεθάνω,πως δεν εζησα...
Edited by - dancing verum on 05/05/2005 02:43:19
quote:
Αφου δινουν καλες θερμιδες δεν ειναι ok για καθημερινη χρηση για καποιον που δεν τον ενδιαφερει να χασει ή να βαλει κιλα?Αυτες οι θερμιδες δε μεταφραζονται σε βαρος?
100 γρμ. κορνφλεηκς έχουν περίπου 400 θερμίδες.. βρώμη , σίκαλη , στάρι , ειδικά και εάν έχουν σταφίδες και αμύγδαλα..
Θα πρέπει να καταναλώνεις πάνω απο 2.500 θερμίδες την ημέρα για να πάρεις ενα καλό πρωινό απο τέτοιου είδους δημητριακά ... ή .. να πάρεις περίπου 20 γραμμάρια δηλαδή μία κουταλιά της σούπας...
Εγώ προσωπικά που καταναλώνω πάνω απο 3.000 θερμίδες ημερησίως κάθε πρωί , σχεδόν κάθε πρωί καταναλώνω 50 γραμμάρια βρώμης μαζί με ασπράδια αυγών..
quote:
Τα all bran ,η βρώμη, το ρύζι είναι αρκετά για διατροφή χωρίς κινδινο αύξησης βάρους? merci
Το ρύζι , η βρώμη και τα δημητριακά εχουν πολλούς ΣΎΝΘΕΤΟΥΣ υδατάνθρακες οι οποίοι χρησιμεύουν ως καύσιμος ύλη...
Οι υδατάνθρακες χωρίζονται σε δύο είδη , στους σύνθετους και στους απλούς υδατάνθρακες .. και απλούς έχουμε στη ζάχαρη και στα γλυκά..
Οι απλοί υδατάνθρακες σε 20 λεπτά απο τη λήψη τους , έχουν αποθηκευθεί ώς λίπος.
Οι σύνθετοι υδατάνθρακες οπως το ρύζι καίγονται πολύ αργά εως και 12 ώρες. Δηλαδή για 12 ώρες έχουμε ενέργεια προς κατανάλωση . Μέσα σε 12 ώρες αν δεν φάμε κάτι αλλο η ενέργεια αυτή θα καεί ώς καύσιμος ύλη.. Το ρύζι και τα δημητριακά για το λόγο αυτό αποτελούν τις καλύτερες μορφές ενέργειας ...
quote:
vegeterian,λατρης των φρούτων ,ιδίως δε των πράσινων μηλων.μου εκοψες τα φτερά.
Και εμένα μου αρέσουν πολύ τα φρούτα.. όλα Δυστυχώς ομως και αυτά έχουν θερμίδες και δεν είναι μόνο αυτό..δημιουργούν αρκετά εντερικά προβλήματα σε πολλούς. Νομίζω οτι υπερβολές δεν πρέπει να γίνονται οπως λχ να μην τρώς για ενα αρκετό διάστημα πορτοκάλια και ξαφνικά να αρχίσεις να πίνεις 4 ποτήρια πορτοκαλάδα την ημέρα..
quote:
Αποφεύγω οτιδήποτε γαλακτερό στη διατροφή μου και θρέφομαι με καθαρά φυτικά προιόντα.
Κακώς .. πολύ κακώς.. φρόντισε να αλλάξεις τις συνήθειες αυτές οσο είναι καιρός.. γνωρίζεις οτι μετά τα 40 χάνουμε 10% μυικό ιστό κάθε χρόνο.. Προσπάθησε λοιπόν να έχεις οσο πιο πολύ μπορείς τώρα.. τρώγοντας μεγάλες ποσότητες πρωτείνης.. γάλα, αυγά, και τα συναφή... γιατί μετά τα 40 δεν θα μπορείς να τρώς μεγάλες ποσότητες πρωτείνης... Δηλαδή μετά τα 40 πολλά θα είναι αυτά που δεν θα μπορείς να τρώς...![]()
αν και δεν θέλω να κάνω κάποια ερώτηση συγκεκριμένη θέλω να επισημάνω κάτι υπάρχουν στην Φαρμακευτική Αγορά πολλά προϊόντα που πωλούνται μέσω φαρμακείου και είναι βότανα με στόχο να βοηθήσουν στην δίαιτα, στο άγχος, στην κούραση, στον ύπνο κτλ κτλ κτλ.
όμως τα περισσότερα από αυτά δεν έχουν καμία ένδειξη ότι έχουν πάρει άδεια από τον Ελληνικό Οργανισμό Φαρμάκου ώστε να χαρακτηριστούν σαν συμπλήρωμα διατροφής ή ακόμα και σαν φάρμακο όπως συνιστά η Ελληνική Νομοθεσία. Συνεπώς, αυτά πουλιούνται στην αγορά χωρίς καμία έγκρισή κάτι που με βάζει σε σκέψης για την ποιότητα τους και την καταλληλότητα τους
quote:
όμως τα περισσότερα από αυτά δεν έχουν καμία ένδειξη ότι έχουν πάρει άδεια από τον Ελληνικό Οργανισμό Φαρμάκου ώστε να χαρακτηριστούν σαν συμπλήρωμα διατροφής ή ακόμα και σαν φάρμακο όπως συνιστά η Ελληνική Νομοθεσία.
Φίλε μου ο ΕΟΦ δίνει αδειες για φάρμακα.. τα συμπληρώματα διατροφής δεν είναι φάρμακα.. και δεν χρειάζονται αδεια απο τον ΕΟΦ.
Τόσο περισσότερο τα βότανα. Τα βότανα δεν είναι φάρμακα. Είναι βότανα. Βέβαια αυτό που επισημαίνεις είναι πολύ σημαντικό γιατί απο όπου και αγοράσεις βότανα δεν έχουν οδηγίες χρήσης. Τα περισσότερα απο αυτά δεν ειναι τοξικά και ούτε μπορούν να βλάψουν τον οργανισμό μας παρά μόνο σε μεγάλες σε πολύ μεγάλες καθημερινές ποσότητες και αυτά είναι και λίγα μετρημένα στα δάκτυλα... και σπάνια θα έλεγα.
quote:
άκουσα από κάπου ότι το να πίνεις μέντα είναι πολύ καλό για να αποτοξινωθεί ο οργανισμός από τα βαρέα μέταλα που τον έχουμε γεμίσει. Αληθεύει? ευχαριστώ
Φίλε yiannakas αν κάνεις κλίκ στη σελίδα Νο 5 , μία πίσω δηλαδή απο αυτή που διαβάζουμε τώρα και προχωρήσεις απο το τέλος της σελίδας λίγο επάνω , παρουσιάζω τη ``μέντα`` με το δυόσμο μαζί.
Τώρα οχι η μέντα δεν συνιστάται για αποτοξίνωση.
Η αποτοξίνωση είναι πολύ παρεξηγημένη θεραπεία και δεν συνιστάται.
Συνήθως γίνεται τρώγοντας κάποιο συγκεκριμένο φρούτο για εναν με δύο μήνες οπως η σταφυλοθεραπεία. Αυτού του είδους οι θεραπείες είναι πραγματικά καταστροφικές για τον οργανισμό μας.. οπως είναι και οι δίαιτες οι θεραπείες αυτές θεωρούνται ακόμα πιο καταστροφικές μιας και στερούν τον οργανισμό απο πολύτιμα δομικά στοιχεία απο τη μιά και δίνουν τα μοναδικά στοιχεία του φρούτου σε τεράστιες ποσότητες.
Η καλύτερη αποτοξίνωση είναι μία εξισορροπημένη διατροφή , καύσεις και μία λογική χρήση εσπεριδοειδών συμπεριλαμβανομένων των γκρεηπ φρούτ καθώς και μία λογική χρήση αφεψημάτων...
"Φίλε μου ο ΕΟΦ δίνει αδειες για φάρμακα.. τα συμπληρώματα διατροφής δεν είναι φάρμακα.. και δεν χρειάζονται αδεια απο τον ΕΟΦ."
Δυστυχώς θα διαφωνήσω μαζί σου μια και για κάποια περίοδο εργαζόμουνα σε Φαρμακευτική.
Οτιδήποτε υπάρχει σε Φαρμακείο έχει αυστηρά την άδεια από τον ΕΟΦ ακόμα και τα καλλυντικά. Ο ΕΟΦ δίνει άδεια διακίνησης για όλα τα προϊόντα που έχουν να κάνουν με:
1)Φάρμακα (Χημικής ή φυτικής προέλευσης)
2)Συμπληρώματα Διατροφής
3)Βότανα
4)Καλλυντικά
Για να γίνω ακόμα πιο συγκεκριμένος ο Τσέλος καταδικάστηκε όχι γιατί έδινε ντόπινγκ στους αθλητές αλλά γιατί πωλούσε Συμπληρώματα Διατροφής χωρίς την έγκριση του ΕΟΦ. Φυσικά, αυτά τα συμπληρώματα που διακινούσε ο Τσέλος δεν θα έπαιρναν ποτέ άδεια λόγω των συστατικών που περιείχαν.
quote:
Για να γίνω ακόμα πιο συγκεκριμένος ο Τσέλος καταδικάστηκε όχι γιατί έδινε ντόπινγκ στους αθλητές αλλά γιατί πωλούσε Συμπληρώματα Διατροφής χωρίς την έγκριση του ΕΟΦ. Φυσικά, αυτά τα συμπληρώματα που διακινούσε ο Τσέλος δεν θα έπαιρναν ποτέ άδεια λόγω των συστατικών που περιείχαν.
Προφανώς θα εννοείς τον Κώστα τον Τζέκο τον προπονητή.
Ο Τζέκος δεν είχε φαρμακαποθήκη. Πουλούσε συμπληρώματα διατροφής για αθλητές. Κανένα μαγαζί που έχει συμπληρώματα διατροφής δεν εχει αδεια απο τον ΕΟΦ γιατί δεν πουλάει φάρμακα. Πουλάει συμπληρώματα διατροφής.
Μάλιστα το θέμα εχει πάρει μεγάλες διαστάσεις γιατί τα φαρμακεία θέλουν να αναλάβουν την αποκλειστικότητα να πωλούν τα συμπληρώματα αυτά τα οποία εάν περάσουν απο φαρμακευτικό έλεγχο ενα 80% των συμπληρωμάτων αυτών θα κοπούν ειδικά οσα περιέχουν εφεδρίνες καθώς αλλά λιποδιαλυτικά.
Τώρα σε οτι αφορά τα φαρμακεία που πωλούν βότανα χωρίς την εγκριση του ΕΟΦ δεν το γνωρίζω φίλε μου.
"Προφανώς θα εννοείς τον Κώστα τον Τζέκο τον προπονητή."
Έχεις δίκιο συγγνώμη για το λάθος μου
allzzaro
«εάν περάσουν απο φαρμακευτικό έλεγχο ενα 80% των συμπληρωμάτων αυτών θα κοπούν ειδικά οσα περιέχουν εφεδρίνες καθώς αλλά λιποδιαλυτικά»
Για αυτό και ένα 80% αυτών πωλούνται παράνομα χωρίς να έχει δοθεί άδεια από τον ΕΟΦ
allzzaro
"Κανένα μαγαζί που έχει συμπληρώματα διατροφής δεν εχει αδεια απο τον ΕΟΦ γιατί δεν πουλάει φάρμακα. Πουλάει συμπληρώματα διατροφής."
Δεν παίρνουν τα ΜΑΓΑΖΙΑ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΦ ΑΛΛΑ ΤΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ
allzzaro
"τα φαρμακεία θέλουν να αναλάβουν την αποκλειστικότητα να πωλούν τα συμπληρώματα"
Το κάνανε ήδη έχει περάσει νόμος εδώ και κανένα δίμηνο
Τα Συμπληρώματα Διατροφής, Τα Βότανα, Τα Φάρμακα και Τα Καλλυντικά πρέπει να έχουν έγκριση του ΕΟΦ και μάλιστα να ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΤΙΚΕΤΑ ΤΟΥΣ, για αυτό προσέξτε ΤΙ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ....
(την επόμενη θα βρω τους νόμους από το site του ΕΟΦ www.eof.gr και θα τους βάλω ολόκληρους στο φόρουμ και θα γίνει 1500 σελίδες, εντάξει;;;; ) ![]()
![]()