ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- HARRY POTTER (To κύπελλο της φωτιάς) - - Κινηματογράφος -

- HARRY POTTER (To κύπελλο της φωτιάς) - - Κινηματογράφος -

Avallon23 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
20/11/2005, 20:12:43
Σήμερα είδα σε avant premiere την ταινία και μπορώ να πω για μια ακόμη φορά έφυγα ικανοποιημένη...

Αυτή τη φορά εκτός από τα τρομερά εφέ η ταινία μας θέτει και κάποια βασικά διλήμματα που αφορούν τον κάθε εσωτεριστή και αποκρυφιστή:

" Τον σωστό τρόπο ή τον εύκολο τρόπο??"

Θα κρατήσω ως καλύτερη μνεία αυτό που ειπώθηκε τη στιγμή που ο Χάρυ Πότερ ήταν έτοιμος να εισέλθει στο λαβύρινθο:

" Πρόσεχε σε αυτό το λαβύρινθο υπάρχει κίνδυνος να χάσεις τον εαυτό σου... Μπορείς να δεις τον εαυτό σου να αλλάζει..." πράγμα που πρέπει να έχει υπόψη του ο κάθε εσωτεριστής για την ατραπό που διαλέγει...

Η συνέχεια στους κινηματογράφους από 24 Νοεμβρίου...

"Vivere pericolosamente και κινδύνευε φρονίμως..."
20/11/2005, 20:21:59
Σου αρεσει τοσο πολυ ο Χαρυ Πότερ?
Προσωπικα πιστευω ο,τι ειναι υπερβολικο να βγαινει στην Μεγαλη Οθονη...Φθανει που υπαρχει σε βιβλ

...and the Predators will win...

urbis et orbis

20/11/2005, 22:13:05
πρωτα απ' ολα, φιλτατη αβαλον, γραφεται harry potter...

δευτερον, μπορω να πω οτι με βρισκει αρκετα ικανοποιημενο το γεγονος οτι επιτελους σταματησαν να βγαζουν ηλιθιες παιδικες ταινιες που ουδεμια σχεση εχουν με τα βιβλια, και εκανα κατι σοβαρο....

τωρα, το ποσο εσωτεριστικα μπορει να ειναι ψευδο-φιλοσοφικα μυνηματα που θετει καθε συγγραφεας, μονο και μονο για ενα προσποιητο ανεβασμα του επιπεδου του συγγραματος του...

υπερβολικα φτιαχτο και προσποιητο για να με συγγηνισει εμενα τουλαχιστον...

μη με παρεξηγησεις, απο μικρος ειμαι φαν του βιβλιου, αλλα δεν νομιζω οτι μπορω να το δω ως κατι το σοβαρο....

Deghar AdharkΜέλος
20/11/2005, 22:43:12
o χαρι ποτερ ειναι αλλη μια βλακεια του αιωνα μας.
με ενοχλει ιδιαιτερα θα ελεγα να βαζουν "μαγεια" ενα τοσο ενδιφερον θαμα,που ειναι και πολυ σοβαρο,σε τετοιες ταινιες και να την εξευτελιζουν τοσο.
με ενα μαγικο τσουπ,εκανες το φτερο να πεταξει!

εχει πεσει πολλη διαφημηση και αυτο με εκνευριζει.

avvalon αλιμονο να εχει αυτη η μπορδα εσωτεριστικα υπονοουμενα.

ο καθενας μπορει να πεταξει μια σοφιστικε φραση.

ο θανατος σου,η ζωη μου

21/11/2005, 10:30:19
PREDATOR:
quote:
Σου αρεσει τοσο πολυ ο Χαρυ Πότερ?

CRUCIFIRE:

quote:
πρωτα απ' ολα, φιλτατη αβαλον, γραφεται harry potter...

Νομίζω PREDATOR πήρες την απάντηση που ήθελες...

Δεν είμαι φαν του Χάρυ Πότερ(Και Hurry Potter να γραφόταν το ίδιο μου κάνει...) δεν έχω διαβάσει βιβλία του και η μόνη ταινία του που είδα στη μεγάλη οθόνη ήταν αυτή (τις άλλες τις είδα στην ΤV).

Παρόλ΄αυτά δεν μπορώ παρά να χαίρομαι όταν βλέπω τόσο καλογυρισμένες παιδικές ταινίες(γιατί για μένα αυτό είναι) με έστω και ένα σωστό μήνυμα...

quote:
ο καθενας μπορει να πεταξει μια σοφιστικε φραση.

Δυνητικά ναι μπορεί... το κάνει όμως? Εκεί είναι η διαφορά...

21/11/2005, 10:49:47
quote:
δευτερον, μπορω να πω οτι με βρισκει αρκετα ικανοποιημενο το γεγονος οτι επιτελους σταματησαν να βγαζουν ηλιθιες παιδικες ταινιες που ουδεμια σχεση εχουν με τα βιβλια, και εκανα κατι σοβαρο....

Hλίθια παιδική ταινία ο Χάρυ Πότερ?
Συγνώμη αλλά εγώ βρίσκω ηλίθια παιδική ταινία την Μπάρμπι και τον Μπομπ τον Σφουγγαράκι...
Και επιτέλους εξήγησε τι θέλεις να πεις... "σταμάτησαν να βγάζουν ηλιθιες παιδικες ταινιες που ουδεμια σχεση εχουν με τα βιβλια, και εκανα κατι σοβαρο...."

quote:
τωρα, το ποσο εσωτεριστικα μπορει να ειναι ψευδο-φιλοσοφικα μυνηματα που θετει καθε συγγραφεας, μονο και μονο για ενα προσποιητο ανεβασμα του επιπεδου του συγγραματος του...

Ψευδοφιλοσοφικό ερώτημα η επιλογή του δρόμου της αρετής ή της κακίας?
Δε νομίζω ότι οι αρχαίοι μας πρόγονοι το έβλεπαν έτσι αν κρίνω από τον μύθο του Ηρακλή για την επιλογή του αυτή...

quote:
υπερβολικα φτιαχτο και προσποιητο για να με συγγηνισει εμενα τουλαχιστον...

Mα... δεν είδες την καινούργια ταινία ακόμα...

quote:
μη με παρεξηγησεις, απο μικρος ειμαι φαν του βιβλιου, αλλα δεν νομιζω οτι μπορω να το δω ως κατι το σοβαρο....

Να σε παρεξηγήσω?Oχι βέβαια!
Γούστα είναι αυτά... Ε
Εγώ σου είπα ότι ποτέ δε θα έδινα λεφτά να αγοράσω ένα τέτοιο βιβλίο...

Ομως για το:

quote:

μπορώ πολύ εύκολα να το κάνω...

Edited by - Avallon on 21/11/2005 10:52:03

tzinadelΝέο Μέλος
23/11/2005, 03:11:53
Ρε παιδια χαλαρωστε λίγο εμενα προσωπικα μου αρεσει υπερβολικα ο harry και με ταξιδευει σε κοσμουσ που πολυ θα ηθελα να βρισκομαι γιατι πρεπει παντα μα παντα να βρίσκουμε ταραστιους προβληματισμους σε τοσο απλα πραγματα? δηλαδη οσοι σνομπαρετε τον harry βλεπετε μονο βαρυγδουπες παραγωγες και ειστε τοσο σινεφιλ? αν το κανετε αυτο και ειστε φυσιολογικα ατομα μπραβο σας σας παραδεχομαι.Επισης γουσταρω και τον BOB εχει και αυτος τηην γελοιοτητα του και την βλακεια του που με κανει να γελαω.Μου φενεται υπερβολικο να φιλοσοφουμε 24 ωρες το 24ωρο και να σνομπαρουμε τοσο ευκολα.HARRY RULES ΕΠΙΣΗς ΒΓΗΚΕ TO NEO BIBLIO δυστυχως δεν το εχω διαβασει αλλα εμαθα πως ο σνειπ σκοτωνει τον doubledoor ελπίζω να αναστηθει σαν τον Gandalf
23/11/2005, 17:37:31
Ναι (για μενα μιλαω τωρα) παρακολουθω παρα πολλες ταινιες το χρονο (προσπαθω ομως να διαλεγω ποιες βλεπω). Γιατι, Ο Χαρυ Ποτερ δεν ειναι μια Χολυγουντιανη Ταινια (εφε δεν εχει καθολου) ???
Παρε παραδειγμα απο το αντιστοιχο μυθιστορημα του Αρχοντα των Δαχτυλιδιων ή ακομα καλυτερα του Πολεμου των Αστρων (Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΑΙΝΙΩΝ - προτειμω όμως την κλασσικη τριλογια των '70s).
O Χαρυ Ποτερ δεν εχει να προσφερει σε εναν ενηλικα τιποτα αλλο απο μια βαριεστημαρα...Μονο για τα μικρα παιδια ενδεικνυται, μιας και δεν υπαρχει κατι αλλο που να αντιστοιχει για τις μικρες ηλικιες.
Επισης καλες μεταφορες Μυθιστορηματων ηταν Οι Πειρατες της Καραϊβικής, Ο Ψαλιδοχερης και διαφορα αλλα τετοια εξαισια μυθιστορηματα.
Συμπερασμα: Ο Χαρυ Ποτερ ειναι μια μοντερνικοποιηση καποιων μυθιστορηματων, που ομως χλευαζοντας τα, αποτρεπουν τα μικρα παιδια να διαβαζουν βιβλια (και ας ειναι του Χαρυ Ποτερ)...

...and the Predators will win...

urbis et orbis

tzinadelΝέο Μέλος
24/11/2005, 05:47:02
OK περι ορεξεος βουτηρομπυρα
25/11/2005, 16:35:44
quote:
Hλίθια παιδική ταινία ο Χάρυ Πότερ?
Συγνώμη αλλά εγώ βρίσκω ηλίθια παιδική ταινία την Μπάρμπι και τον Μπομπ τον Σφουγγαράκι...
Και επιτέλους εξήγησε τι θέλεις να πεις... "σταμάτησαν να βγάζουν ηλιθιες παιδικες ταινιες που ουδεμια σχεση εχουν με τα βιβλια, και εκανα κατι σοβαρο...."

ελπιζω να εισαι απνω απο δεκα χρονων, αλλιως η απαντηση μου παει στο βροντο...

πρωτον, ηθελα να πω "εκαναν" και οχι "εκανα" αλλα με κολλησε ο ντεγκαρ! [ντεγκαρ, always a pleasure!]

δευτερον, αν και, τσαμπα θα το πω αφου δεν εχεις διαβασει τα βιβλια, αλλα οι προηγουμενες ταινιες ειχαν τοση σχσεη με την original ιστορια, οση και ο ρουβας και τα πιτσιρικια που τον διαδεχονται, με το τραγουδι....

ηταν για να πηγαινουν τα νηπια και να ουρλιαζουν χαζα επιφωνηματα [ουαου, πισω σου! προσεχε! οχι!] ανγκαζοντας τους φυσιολογικους ανθρωπους να πηγαινουν σε μεταμεσονυχτιες προβολες για να τις δουν με την ησυχια τους, και τελικα να φυγουν βριζοντας....

quote:
Ψευδοφιλοσοφικό ερώτημα η επιλογή του δρόμου της αρετής ή της κακίας?
Δε νομίζω ότι οι αρχαίοι μας πρόγονοι το έβλεπαν έτσι αν κρίνω από τον μύθο του Ηρακλή για την επιλογή του αυτή...

μονη σου επιβεβαιωσες την ελλειψη πρωτοτυπιας....

quote:
Mα... δεν είδες την καινούργια ταινία ακόμα...

λυπαμε που σου παιρνω την πρωτια, αλλα την εχω δει εδω και ενα μηνα....

quote:
Εγώ σου είπα ότι ποτέ δε θα έδινα λεφτά να αγοράσω ένα τέτοιο βιβλίο...

δυστυχως δε σε τιμαει που προτιμησες να δεις τις ταινιες απο το να διαβασεις τα βιβλια... προφανως σε αγκιξε η εμπορευματοποιηση της ποιοτικης λογοτεχνιας... τα βιβλια τδεν ειναι καθολου παιδικα, σε διαβεβαιω...

quote:
ΕΠΙΣΗς ΒΓΗΚΕ TO NEO BIBLIO δυστυχως δεν το εχω διαβασει αλλα εμαθα πως ο σνειπ σκοτωνει τον doubledoor ελπίζω να αναστηθει σαν τον Gandalf

το εκτο βιβλιο εχει βγει εδω και μηνες... και, λυπαμε, ο dumbledore [ναι, ετσι γραφεται] δεν θα αναστηθει... και το τελος θα ειναι ακομα πιο βαρυ... αντε, ας μην το αποκαλυψω....

ενδιαφερουσα θεωρια predator, μπορεις να την αναπτυξεις λιγο ομως;
πως αποτρεπει τα παιδια απο το διαβασμα;;;;....

Deghar AdharkΜέλος
25/11/2005, 16:51:31
αμα σας την λεει ο crucifire μην δινετε σημασια...ειναι υπερβολικα φαν του νεαρου χαρι....!
εμενα δεν με συγκλονισε το βιβλιο.εχω διαβασει το 4 και μου φανηκε απλως....καλο.

για κανε καμια αποκαλυψη ρε κρουσι ?

ο θανατος σου,η ζωη μου

25/11/2005, 18:03:02
Συμφωνώ ότι οι ταινίες δεν είχαν καμοία σχέση με τα βιβλία...
Δεν είδα την τελευταία-όπως δεν διάβασα κ το τελευταίο βιβλίο.
Η αλήθεια είναι όμως ότι ψιλοβαρέθηκα μ'αυτές που ήδη έχω δει
πράγμα που δεν έπαθα όταν διάβαζα...

Από το trailer που έχω δει/δεν μου φαίνεται κ πολύ "παιδική"
αν ήμουν 7-8 χρονών πιθανότατα να τρόμαζα/αλλά από την άλλη δεν ξέρω
πως είναι τα σημερινά 7χρονα.

*ηλίθιος ο Μπομπ ο Σφουγγαράκης??

"Beautiful thing, the destruction of words. "
Valnta + 1984

TelekinesisΜέλος
27/11/2005, 22:13:17
Αγαπητή Avallon γειά σου,

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι για αρχή,

Ο bob είναι κορυφή
Σφουγγαράκης με τα όλα του.

Εγώ πιστεύω πως αν ποτέ έκανε το λάθος ο Harry Potter να τα βάλει με τον bob σφουγκαράκη, ο bob θα τον μεταμόρφωνε σε:

Harry plotter

Harry choper

Harry poster

Ίσσως και σε:

Harry jocker.

Δεν ξέρω αν είδες τι έπθε ο σκύλος και η γάτα που του την έπεσαν, τους έκανε γατόσκυλο.

Προσοχή μεγάλη λοιπόν δια τον φίλτατο bob.

Υπέρτερον πάντων αγαθών, η υγεία της διανοίας.

TelekinesisΜέλος
27/11/2005, 22:21:35
NO COMENTS

Υπέρτερον πάντων αγαθών, η υγεία της διανοίας.

30/11/2005, 15:20:55
quote:
αμα σας την λεει ο crucifire μην δινετε σημασια...ειναι υπερβολικα φαν του νεαρου χαρι....!

που το ξερεις; καναμε στρατο μαζι και δε σε θυμαμε ;!

δεν ειμαι υπερβολικα φαν. απλα μου αρεσει το βιβλιο... πως τα καταφερνω; απλα τα διαβαζω μην περιμενοντας κατι ξεχωριστο και ιδιαιτερο, και ετσι, εκπλησομαι με το παραμικρο....

πηγα λοιπον κι εγω σα μ***κας να τη δω και στη μεγαλη οθονη [ το pc μου δεν μπορει να μου δωσει την ιδια αισθηση ] και εξεπλαγην βλεποντας οτι, ενω η ταινια εχει σηματακι PG-13 by the motion pictures asosciation of the U.S., η αιθουσα ηταν τιγκα στα νηπια. λογω χρονοδιαγραματος δεν μπορουσα να παω στην επομενη προβολη που ηταν πιο αργα, κι ετσι αναγκαστηκα να ανεχθω και τσογλανι να ουρλιαζει "μαμα, μαμα" - μαμουνια!!!!!!!!

μολαταυτα αισθανθηκα σαν να ρτην εβλεπα πρωτη φορα....

παρ' ολο που, οπως προειπα, εχουν κοψει ολες τις αστειες σκηνες.... επιτελους εκαναν και κατι σωστο...

ας αφησουμε λοιπον τις ηλιθιες συγκρισεις με τον σπογκο, που δεν ειναι και του θεματος....

μακαρι να συνεχησουν ετσι...

quote:
για κανε καμια αποκαλυψη ρε κρουσι ?

κρουση πλαστικη η ελαστικη;.....

αποκαλυψη δεν θελω να κανω γιατι, πριν βγει το 6ο βιβλιο στην ελλαδα ειπα σε κατι παιδια οτι ο νταμπλντορ τα κακαρωνει κι οτι ο σνειπ ειναι ο prince [ η μαλλον γιος της prince που καπνιζε prince] κι εφαγα ξυλο....

οσον αφορα τις ταινιες, απ' ο,τι παιζει, μαλλον αυτη ηταν η τελευταια του ραντκλιφ και του γκριντ, καθως θεωρουνται μεγαλοι για τους ρολους [απο που το συμπεραναν τωρα αυτο...;]

morpheausΜέλος
01/12/2005, 17:12:42
quote:

O Χαρυ Ποτερ δεν εχει να προσφερει σε εναν ενηλικα τιποτα αλλο απο μια βαριεστημαρα...Μονο για τα μικρα παιδια ενδεικνυται, μιας και δεν υπαρχει κατι αλλο που να αντιστοιχει για τις μικρες ηλικιες.

Καλησπέρα και απο εμένα.
τι θές να πεις με το παραπάνω σου μήνυμα?
Κι εγώ ενήλικος είμαι (ή τουλαχιστόν προσπαθώ να το συνιθίσω) και τραιλένομαι να βλέπω τον Harry και μάλιστα μπορώ να σου πω οτι στεναχωριέμαι που αργεί τοσο να βγάλει καινουριο επισόδειο.
Ταξίδεψε λίγο πίσω κάποτε ήσουν παιδί και πίστευες στην μαγεία , δεν είναι ωραίο όλο αυτό να ξαναζωντανεύει έστω και για δύο ώρες?
Φιλικά πάντα.

Το παρελθόν είναι δάσκαλος του παρόντος και οδηγός του μέλλοντος

01/12/2005, 17:33:49
Ποτε δεν πιστευα στη "μαγεια" ή στα "μαγικα" και μικρος ακομα που ειμουν. Προτειμω ιστορικα βιβλια ή γενικα Παγκοσμια Ιστορια (Οχι μυθιστορηματα-την πραγματικη ιστορια του κοσμου). Και ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ειναι γνωμη μου προσωπικη, τι πιστευω για τις ταινιες του Χαρυ Ποτερ και δεν προσπαθω να επιβληθω σε καποιον που του αρεσει...απλως εκφερω αυτο που πιστευω, επειδη ο Κινηματογραφος προσφερει Απειρες Ταινιες, οι οποιες ομως ειναι τοσες πολλεςπου οι καλες ειναι λιγες για να τις παρακολουθησεις, ειδικα αυτες που ειναι μεταφορα απο βιβλια...

...and the Predators will prevail...

urbis et orbis

02/12/2005, 15:51:46
ωραιος ο Μορφεας!

ο τυπος στη φωτογραφια ειναι green lantern....?

morpheausΜέλος
02/12/2005, 23:30:18
Βασικά για green burger πηγαινε,
αλλα απο το ολότελα καλή και η παναγιώτενα

Το παρελθόν είναι δάσκαλος του παρόντος και οδηγός του μέλλοντος

09/12/2005, 10:18:24
quote:
που το ξερεις; καναμε στρατο μαζι και δε σε θυμαμε ;

Μάλλον γυμνάσιο κάνατε μαζί...

Και για να τελειώνουμε αγαπητέ crucifire ... εσύ ο σινεφίλ, σοφιστικέ τύπος αν είχες να διαλέξεις ανάμεσα σε μια ταινία με προτότυπες "φάσεις" και σε μια με μη προτότυπες αλλά διαχρονικές άξίες θα προτιμούσες το πρώτο...

Μάλιστα...