- Αρχαίοι Έλληνες στο Περού; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:ΔΕΝ το αποκλείω εξ ολοκλήρου. Το ψάχνω.
Δεν έχεις λόγο να το αποκλείεις έστω και σαν πιθανότητα.
Υπάρχει μια μικρή διαφορά, πού κάποιοι την καταλαβαίνουν, κάποιοι όχι.
ΚΑΙ λόγος υπάρχει:- Εφ΄οσον δεν είμαι ειδικός στο θέμα, μου φαίνεται οτι ένας μήνας για να πάς στην Πάφο, είναι μάλλον σιγάνα για κάτι που προσεγγίζει τα "σύγχρονα αγωνιστικά" σε ταχύτητα. Εσένα, σαν ειδικός, μπορεί να σου φαίνεται λογικότατο. Εγώ που δεν έχω τις γνώσεις σου ψάχνω να μάθω... Ποιός μήνας ήταν αυτός, που ήταν τόσο απάνεμος;
quote:Προφανώς έχεις λυσσάξει να βρείς κάποιον τρόπο νε με βγάλεις λάθος.
Θα το αμφισβητίσεις κι αυτό γλυκιέ μου;
Εντάξει, θα σε διευκολύνω:- Παιδιά ο Αίολος έχει δίκιο σε όλα όσα λέει και εγώ άδικο!! Εντάξει;
Τώρα όποιος θέλει να μάθει πως συμπεριφέρεται ο άνεμος γύρω από μια ζώνη χαμηλἠς πίεσης, δόξα τω θεώ, βιβλία μετεορολογίας υπάρχουν άφθονα.... "Αίολε".
Κατα τα άλλα, το σχόλιο του τυχερούλη για τις αντιπαραθέσεις με καλύπτει.
k
Edited by - kynikos on 28/03/2005 22:32:13
Edited by - kynikos on 28/03/2005 22:34:04
Ακόμα και μέσα από αυτές τις χαζοεγωιστικές.
Αρκετές γνώσεις έχουν προκύψει μέσα από αντιπαραθέσεις και αμφισβητίσεις, έστω και μαλακισμένες.
Οι καλλίτερες φιλίες έχουν δημιουργηθεί μέσα από αυτές.
Ετσι δεν είναι;
Εκεί, υπάρχει ολόκληρο κεφάλαιο για τους Αραουκανούς, και αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο ήταν το πάθος τους για τον κανιβαλισμό! Έναν αρχηγό των Ισπανών, μάλιστα, τον κράτησαν ζωντανό επί τρείς μέρες ενώ του παίρναν κοψίδια.
Από αυτό το γεγονός και μόνο, θα συμφωνίσω οτι οπωσδήποτε ήταν Έλληνες!! ![]()
Αστειεύομαι, φυσικά, αλλά νομίζω οτι είναι μια καλή υπενθύμηση να μην βιαζόμαστε να βλέπουμε παρατραβηγμένες "ομοιότητες", και να ξεχνάμε τις τεράστιες διαφορές.
Ήταν άγριοι οι Σπαρτιάτες του Λυκούργου, αλλά δεν ήταν και κανίβαλλοι, έτσι;
k
Edited by - kynikos on 28/03/2005 22:55:37
Αλλά, πάει στο διάολο, μεσογειακοί ειμαστε.
Η φιλονεικία είναι στο αίμα μας...
Εάν έχετε όρεξη, αναμείνατε.
Προς το παρόν Καληνύχτα!
quote:
3. Προς εύρεση νέων πηγών πρώτων υλών και άλλων εμπορικών προϊόντων
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Τι λείπει από την μεσόγειο?
Ποια πρώτη ύλη απουσιάζει που θα έκανε πλοία και πληρώματα να ρισκάρουν?
Αιολε πες μου σε παρακαλω σαν σχετικος ναυτικος ,τριγωνικο πανι σαν αναποδο δελτα κανει για ορτσαρισμα?
----
Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!
Κυνικέ, ευχαριστώ για τις πληροφορίες! ![]()
Αίολε, στον Ελευθερουδάκη (το εγκυκλοπαιδικό λεξικό) βρήκα έναν χάρτη των ανέμων. Δεν ξέρω πόσο βοηθάει και δυστυχώς δεν μπορώ να τον σκανάρω.
Αυτό που βλέπω είναι ότι στον Β. Ατλαντικό μεταξύ του Newfoundland και της Ιρλανδίας πνέουν όλο τον χρόνο 'κρατούντες δυτικοί άνεμοι'. Το ίδιο και στον Νότιο Ατλαντικό από το ύψος περίπου της αρχής της Αργεντινής. Στην θάλασσα των Σαργασσών έχουμε "αληγείς". Εξω από το Ρίο έχουμε "μεταβλητούς".
Αλλά δείτε και αυτό που βρήκα... πολύ παραστατικό!
http://www.ucalgary.ca/applied_history/tutor/eurvoya/map.html
Και αυτό εδώ
TransAtlantic trade, between Spain and America
http://faculty.smu.edu/bakewell/BAKEWELL/thinksheets/atlantictrade.html
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
quote:
Αλλά δείτε και αυτό που βρήκα... πολύ παραστατικό!
http://www.ucalgary.ca/applied_history/tutor/eurvoya/map.html
γλυκεια μου οστρια, ΕΓΡΑΨΕΣ!!!
ο,τι ελεγε ο χαρτογραφος-γεωγραφος δειχνει ο παραστατικοτατος χαρτης του σαϊτ.
οποτε ουτε εγω, ουτε ο χαρτογραφος τα εχουμε χαμενα οπως "κυνικα" υπεννοηθει... ![]()
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΜΠΛΗΓΑΔΕΣ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΚΙΡΚΗ Η ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΗΔΕΙΑ
ΔΕΝ ΜΕ ΧΑΛΑΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΠΙΛΕΞΩ ΤΗΝ ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ!!![]()
![]()
ΠΑΝΤΩΣ ΠΛΑΚΑ ΠΛΑΚΑ ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΜΟΥ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΗΜΟΥΝ ΚΑΘΑΡΜΑ
ΚΑΙ ΕΓΙΝΑ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!![]()
![]()
gh
Αν το σχήμα του πανιού είναι σαν την τρίτη φωτογραφία (δεν μπόρεσα να την επισυνάψω), τότε θα μπορούσε ίσως να ορτσάρει λίγο (ίσως 55-60 μοίρες, όχι πιό κλειστά) με την προϋπόθεση ότι θα μπορουσε να μετακινηθεί το πανί σε κάθετη διάταξη, (διότι είναι κινητό το οριζόντιο κατάρτι) και με κάποια καρίνα απαραίτητη. Το σκάφος αυτό ονομάζεται Λατίνι και κάποιοι λένε ότι είναι τα πρώτα τριγωνικά πανιά που εμφανίστηκαν στην θαλασσα.
Χρησιμοποιούνται ακόμη και σήμερα από κάποιους λαούς.
Μεταξύ αυτών κι εμείς.