- Η Δημιουργία του Θεού - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Μια(;) φορά και ένα(;) καιρό ο Θεός δημιουργεί τον κόσμο και όλα τα "συστατικά" του. (κ.ο.κ.)
"Ο ΘΕΟΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ?? ΥΠΗΡΧΕ ?? ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΟΙ ΓΡΑΦΕΣ??????????? "
DEN ANAFERETE TIPOTA GIA TON THEO PRIN THN DIMIOURGIA TOU KOSMOU.
EINAI APLO.AUTOI POU EGRAPSAN-ANTEGRAPSAN(PARAPOIHSAN)ALON TA KIMENA
HXAN ENAN KAI MONDIKO SKOPO(APO OSA H ISTORIA SIMPERASMATIKA ME
ODIGEI NA KATANOISW)NA DIMIOURGISOUN KOPADI!PRAGMA POU TO KATAFERAN
DISTIHOS OMOS GIA AUTOUS,YPARHOUN PAAARA POLOI LUKOI.
IKSERAN OTI KANENAS DEN THA ASHOLITHEI ME TO PRIN TOU THEOU........
EDO EGINAN PRAMATA KAI THAMATA META THN DIMIOURGIA MAS POU DEN
EMINE XRONOS NA ASHOLITHEI KANENAS ME TO PRIN.
ENO KAPIOI FOTINOI NOES EXOUN-HXAN ALH ANTILIPSH PERI (THEOU).
GIA PARADIGMA ORFIKA..
Πάνα καλώ κρατερόν,νόμιον
κόσμοιο τό σύμπαν.......

εννοει μηπος οτι για μερικους δεν υπαρχει θεος?
αν ναι με βρισκει και σε αφτο συμφωνο.
φιλικα..................
FILE KOUMAN AUTO AKRIVOS ENOOUSA!DEN IPARCHEI THEOS...OUTE KAI THEOI..
THA PREPEI NA EINAI KAPIOS AFELIS OTAN PISTEUEI SE KATI TETIO!
TO MONON POU IPARXEI EINAI TO ''Π Α Ν''EKEI MESA IPARXOUN OLA
TO IPARKTA KAI TA ANIPARKTA....OLA MA OLA!THA PREPEI O ANTHROPOS
NA TA VLEPEI EPISTIMONIKA KAI FILOSOFIKA KAI OXI TIFLA.
AUTO KANOUN OI THRISKIES....TIFLONOUN.
AAAAA RE PROGONOI!!!KSERATE POLA KAI SAS EKLISAN TO STOMA............
κόσμοιο τό σύμπαν.......

Υπερίων..OMOLOGW OTI DEN KATALAVA TI ENOEIS!?
κόσμοιο τό σύμπαν.......

Θαυμάζω το πόσο ΕΥΚΟΛΑ καταλήγεται σε συμπεράσματα!!!
Φαντάζομαι ότι για να ΚΑΤΑΛΗΞΕΤΕ ότι ΠΡΙΝ τη δημιουργία ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΘΕΟΣ, έχετε ερευνήσει ΟΛΑ τα κείμενα, ΟΛΩΝ των λαών και ΟΛΩΝ των θρησκευτικοφιλοσοφικών συστημάτων!!!
Κάντε έναν κόπο ακόμα ρε παιδιά ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ και ρίχτε και μιά ματία στα Ιερά Γράμματα της Ανατολής...
Που ξέρετε, εκεί μπορεί να βρείτε ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ στοιχεία που θα καλύψουν τα ενδεχόμενα κενά που ΙΣΩΣ έχετε επάνω στο θέμα...
Μέρες και Νύχτα του Μπράχμα...
Μανβαντάρα...
Πραλάγια... και όχι μόνο είναι κα΄τι που θα βοηθήσει στην σκέψη σας...
Μελετήστε τις περίφημες ΣΤΑΝΤΖΕΣ ΤΩΝ ΝΤΖΙΑΝ και εδώ είμαστε για να μιλήσουμε για την ΥΨΗΛΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ πρίν απο την Αυγή του Χρόνου...
Κέλσος ο Φιλαλήθης
Επιπλέον ότι γράφω αντιστοιχεί σε δικές μου απόψεις και μόνο, τις οποίες είναι η πρώτη φορά που μου δίνεται η ευκαρία να παραθέσω. Όπως είπα και παραπάνω, δεν διεκδικώ το αλάθητο και ούτε είμαι δογματικός και αμετακίνητος στις απόψεις μου. Ό,τι βρίσκω το θάρρος να γράψω, το γράφω γιατί περιμένω τις γνώμες, απόψεις και κυρίως διορθώσεις σας. Βοηθήστε με λοιπόν.
Ας προσπαθήσω τώρα, stamalli, να απαντήσω στο ερώτημά σου. Λοιπόν, σύμφωνα με την ιστοριούλα "ο Θεός δημιουργεί τον κόσμο και όλα τα συστατικά του". Αυτό φυσικά περιλαμβάνει και το χρόνο. Άρα δεν υπάρχει το "πριν τη Δημιουργία". Ο χρόνος ξεκινά με τη Δημιουργία και τη στιγμή εκείνη υπάρχει το παρόν, αλλά όχι και το παρελθόν. Ο Θεός "είναι παντού και πάντα". Απλά δεν υπάρχει το χρονικό σημείο πριν τη Δημιουργία όπου θα μπορούσαμε να αναζητήσουμε το Θεό.
Επίσης, θέλω να σημειώσω (και να υπογραμμίσω) ότι η ιστοριούλα δεν αναφέρεται σε καμία συγκεκριμένη θρησκεία. Συμφωνώ με την άποψη ότι οι θρησκείες έχουν χρησιμοποιηθεί για κοπαδοποίηση, για προπαγάνδα και κυρίως για συγκέντρωση εξουσίας και ελέγχου της μάζας. Γι' αυτό όμως φταίνε οι ίδιοι οι άνθρωποι και οι ανθρώπινες αδυναμίες. Ας συγκρατήσουμε από την κάθε θρησκεία τα καλά της στοιχεία και ας παραβλέψουμε τις όποιες ανθρώπινες παραποιήσεις και παρεμβάσεις.
quote:
Κάντε έναν κόπο ακόμα ρε παιδιά ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ και ρίχτε και μιά ματία στα Ιερά Γράμματα της Ανατολής...
Που ξέρετε, εκεί μπορεί να βρείτε ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ στοιχεία που θα καλύψουν τα ενδεχόμενα κενά που ΙΣΩΣ έχετε επάνω στο θέμα...Μέρες και Νύχτα του Μπράχμα...
Μανβαντάρα...
Πραλάγια... και όχι μόνο είναι κα΄τι που θα βοηθήσει στην σκέψη σας...
Μελετήστε τις περίφημες ΣΤΑΝΤΖΕΣ ΤΩΝ ΝΤΖΙΑΝ και εδώ είμαστε για να μιλήσουμε για την ΥΨΗΛΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ πρίν απο την Αυγή του Χρόνου...
Τέλος θα πρέπει να παρακαλέσω ειλικρινά το Συντονιστή Kelsos, να δώσει κάποια βιβλιογραφία όπου μπορώ να ανατρέξω σε όσα αναφέρει και να συμπληρώσω τα κενά μου. Αυτός είναι και ο σκοπός μου άλλωστε.
'Αλλωστε και ο "σκοτεινός" φιλόσοφος που πραγματικά και εγώ θαυμάζω, ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ δήλωσε με το:
quote:
"ανάβει με μέτρο και σβύνει με μέτρο"
Φίλε μου ddf,
quote:
"ο Θεός δημιουργεί τον κόσμο και όλα τα συστατικά του". Αυτό φυσικά περιλαμβάνει και το χρόνο. Άρα δεν υπάρχει το "πριν τη Δημιουργία". Ο χρόνος ξεκινά με τη Δημιουργία και τη στιγμή εκείνη υπάρχει το παρόν, αλλά όχι και το παρελθόν. Ο Θεός "είναι παντού και πάντα". Απλά δεν υπάρχει το χρονικό σημείο πριν τη Δημιουργία όπου θα μπορούσαμε να αναζητήσουμε το Θεό.
Μιλάς ΞΕΚΑΘΑΡΑ για τον Θεό ώς δημιουργό του ΕΚΔΗΛΩΜΕΝΟΥ κόσμου και σωστά τα λές.
ΠΡΙΝ όμως απο τη δημιουργία του αυτή, την τελευταία, ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΟΥΣΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΕΚΔΗΛΩΤΑ;;;
Πού βρισκόταν ο ΧΡΟΝΟΣ;;;
Το ότι ο Θεός είναι ΠΑΝΤΟΥ, είναι γεγονός! Ποιός λοιπόν μπορεί να πείς ότι ο Θεός με ΟΛΑ τα συστατικά του ήταν στην περιοχή της ΜΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ που και εκείνει είναι "δημιουργημένη" και ΠΑΛΙ απο Εκείνον;;;
Τι είναι αυτό που ΧΩΡΑ το ΑΠΕΙΡΟ, το ΑΠΟΛΥΤΟ;;;
'Οσον αφορά την βιβλιογραφία, αναφέρομαι στις Ιερές Γραφές των Ινδουιστών και των Βουδιστών
Την Μπαγκαβάτ Γκιτά, τις Ουπανισάδες, τις Πουράνας, τη Βεντάντα, το Ι-Τζίνγκ αλλά και το Πόπουλ Βούχ των Ινδιάνων της Βορείου Αμερικής, το Φιλανδικό έπος Καλεβάλα και γενικά ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΠΗΓΕΣ...
'Οπου πηγές θεωρώ τα κείμενα εκείνα που μιλούν και αναφέρωντε ΟΛΟΙ οι σύγχρονοι συγγραφείς...
Κέλσος ο Φιλαλήθης
Η μία από τις δύο μεγάλες θεωρίες του αιώνα μας, η γενική θεωρια της σχετικότητας του Αϊνστάιν, προέβλεπε ότι ο χωροχρόνος είχε μία αρχή (μεγάλη έκρηξη)και θα εχει ένα τέλος, είτε στην ανωμαλία της μεγάλης σύνθλιψης (αν συσταλεί και καταρελυση το συμπαν), είτε στην ανωμαλια καποιας μαύρης τρύπας με την καταστροφή αστρων.(ΠΟΛΥ απλοϊκα και περιληπτικα)
Κατ' εμέ χωροχρόνο εννοώ τη δημιουργία.
Ερωτώ λοιπόν τους υποστηρικτές της θεωρίας του δημιουργού, έχοντας την επιστημονική απόδειξη, ότι και η Γη και το σύμπαν θα καταστραφούν.
Στη δημιουργία υπάρχει και αρχή και τέλος, ποια η ατέλεια λοιπόν και θα επέλθει καταστροφή? Εκανε λάθη ο δημιουργός? Δεν ήταν λοιπόν αλάνθαστος?
Μη μου πείτε ότι η καταστροφή θα έρθει από τις αμαρτίες μας (!!!!!!!)θα θεωρήσω νηπιακού επιπέδου την απάντηση.
Η καταστροφή και το τέλος του χωροχρόνου είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι θα συμβεί και είναι ανεξάρτητο της συμπεριφοράς των γήηνων όντων.
ΆΡΑ ΜΗΠΩΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ Ο ΘΕΟΣ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΜΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΘΕΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΗ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ?????????
ΑΡΑ ΤΕΛΙΚΑ, ΜΗΠΩΣ ""ΘΕΟΣ""(sic) ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΑΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ, Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΣΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΣ ΕΚ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝΟΣ???????????????????????????
ΚΑΤΑΛΗΓΩ ΣΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Edited by - stamalli on 07/01/2003 22:46:49
Edited by - stamalli on 07/01/2003 22:54:26
Φίλε μου stamalli, σωστά αυτά που λές πεί ΤΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΧΡΟΝΟΥ.
Σημαίνει απλά, το τέλος του δημιουργημένου (θα προτιμούσα τη λέξη ΕΚΔΗΛΩΜΕΝΟΥ) κόσμου.
Που στηρίζεις την ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΟΥ όμως φίλε μου όταν λές ότι
quote:
Στη δημιουργία υπάρχει και αρχή και τέλος, ποια η ατέλεια λοιπόν και θα επέλθει καταστροφή? Εκανε λάθη ο δημιουργός? Δεν ήταν λοιπόν αλάνθαστος?
Ποιός ή που μας λένε ότι ο ΕΚΔΗΛΩΜΕΝΟΣ (δημιουργημένος κόσμος) θα ΕΠΡΕΠΕ να έχει ΑΙΩΝΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ, τη στιγμή που είναι ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΣΧΕΤΙΚΟΣ;;;
Πώς χαρακτηρίζεις αυτήν την ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ και την ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΑΠΕΚΔΗΛΩΣΗ του κόσμου, ως ΛΑΘΟΣ;;;
quote:
Η καταστροφή και το τέλος του χωροχρόνου είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι θα συμβεί και είναι ανεξάρτητο της συμπεριφοράς των γήηνων όντων.
Ξαναλέω λοιπόν ότι αυτό που λές το ασπάζομαι και εγώ, αλλά δεν αντιλαμβάνομαι γιατί θα πρέπει να αποδόσουμε λάθος σε αυτή την επερχόμενη πραγματικότητα;
Κέλσος ο Φιλαλήθης
Μήπως πρέπει να λάβουμε υπόψην μας τα παράλληλα σύμπαντα που ίσως υπάρχουν στις διαστάσεις που ο άνθρωπος δεν μπορεί να κινηθεί ?
Τα ερωτήματα σου είναι και δικά μου. Όπως ξαναείπα, η ιστοριούλα ξεπήδησε από το παιδικό (εφηβικό) μυαλό μου, χρόνια πριν.
Και βέβαια μιλώ για το Θεό σαν Δημιουργό του Εκδηλωμένου κόσμου. Με τίποτα δεν μπορώ να πιστέψω ότι όλη αυτή η τελειότητα που μας περιβάλλει σε κάθε της εκδήλωση είναι τυχαία. Έτσι θα διαφωνήσω με την άποψη σου stamalli:
quote:
ΆΡΑ ΜΗΠΩΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ Ο ΘΕΟΣ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΜΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΘΕΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΗ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ?????????
ΑΡΑ ΤΕΛΙΚΑ, ΜΗΠΩΣ ""ΘΕΟΣ""(sic) ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΑΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ, Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΣΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΣ ΕΚ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝΟΣ???????????????????????????
ΚΑΤΑΛΗΓΩ ΣΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Η ιδέα του Θεού φυσικά και βολεύει τον άνθρωπο να εξηγήσει τη Δημιουργία και πολλά βασανιστικά ερωτήματα. Όμως τον ίδιο τον άνθρωπο και τη φύση που μας περιβάλλει, με όλη τους την τελειότητα, ποιος τα δημιούργησε; Σε παρακαλώ διάβασε πάλι την ιστοριούλα στην αρχή του topic, να μου πεις πώς σου φαίνεται μια τέτοια ιδέα.
Τώρα όσο αφορά τα ερωτήματα σου Kelsos, κατά τη γνώμη μου μια εύκολη απάντηση είναι ότι ο Θεός δημιούργησε τα πάντα και μαζί και το χρόνο. Άρα δεν υπάρχει το ΠΡΙΝ τη Δημιουργία. Η λέξη "πριν" αναφέρεται σε διάσταση του χρόνου. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει ο χρόνος, δεν υπάρχει και το χρονικό εκείνο σημείο που μπορεί να χαρακτηριστεί σαν ΠΡΙΝ τη Δημιουργία.
Φυσικά, όπως έχω ξαναπεί, η γνώμη μου στηρίζεται σε αποκλειστικά δικές μου σκέψεις και δε διεκδικώ με κανένα τρόπο το αλάθητο. Άλλωστε η μη γνώση μου είναι απεδεδειγμένη και αυτή προσπαθώ να διορθώσω, σε όποιο βαθμό μπορέσω.
Edited by - ddf on 08/01/2003 10:51:47
μου ειναι πολυ δυσκολο να φανταστω οτι καποια ανωτερη μορφη , ον ή οτι αλλο ονομαζουμε ΘΕΟ δεν ειχε τι να κανει και εφτιαξε ενα συμπαν ετσι για να εχει να ασχολειται, να παιρνα ο χρονος που δεν υπαρχει !!!!
δεν σημαινει οτι επειδη εμεις ως ανθρωποι εχουμε αρχη και τελος , ολα εχουν αρχη και τελος, εαν ειμασταν μυγες θα βλεπαμε τους ανθρωπους ως αθανατους ως θεους μιας και θα ζουσαμε ελαχιστα , αντιθετα εαν ειμασταν βουνα οι ανθρωποι θα ηταν για μας εντομα που θα ζουσαν ελαχιστα!!! διαφορετικα μετραει για μας ο χρονος και διαφορετικα για καποιον αλλο οργανισμο και ισως καθολου για κατι αλλο.
μεσα απο τις αναγκες μας δημιουργισαμε το ΘΕΟ, το ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ.
κοιταζω απο το παραθυρο το βουνο που βρισκετε λιγο ποιο περα και σκεφτομαι ποσα πραγματα εχει δει , ειδε το πατερα μου να γεννιετε θα δει τα παδια μου τα παιδια των παιδιων μου κτλπ σε ολη τη ζωη δεν θα εχει αλλαξει καθολου , κι ομως ειμαστε απο το ιδιο πραγμα , ηλεκτρονια που γυριζουν γυρω γυρω , αλλιως δεμενα σε εμενα αλλιως σε αυτο ομως η τελικη ουσια εινα ιδια ηλεκτρονια !!! ποσο διαφορετικα τα βλεπω εγω και ποσο αυτο ? ποια η δικη μου η ζωη και το περασμα μου και ποια του βουνου απεναντι ??
θεωρω οτι ολα γυρω μας , ολα στο συμπαν ειναι ιδια , ειναι ενεργεια
μια μορφης ενεργεια ειναι το χωμα , τα δεντρα , τα ζωα , οι ανθρωποι
υπηρχε , υπαρχει ,θα υπαρχει. δεν δημιουργηθηκε απο καποιον γιατι δεν υπαρχη λογος να δημιουργηθηκε , απλα υπαρχει και ειναι το μονο το οποιο θα μπορουσα να θεωρησω ΘΕΟ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ,ολα αυτα μεσα στα οποια ζουμε και εμεις μαζι ειμαστε κατι απο αυτο , μερος απο την ιδια ενεργεια ειμαστε ΘΕΟΙ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ και δεν δημιουργηθηκαμε ετσι δεν υπαρχει δημιουργος
ολα αυτα ειναι σκεψεις που εκανα και ψαχνω αρκετα χροναι τωρα εαν ειναι σωστες ή λαθος , αυτο πιθανον να το μαθουμε φευγοντας απο αυτο το κοσμο.
ο ΚΙΤ ΚΑΤ
Πιστεύω ότι η συζήτηση έχει πάρει φωτιά και χαίρομαι ιδιαίτερα.
Θα λείψω 2-3 μέρες για επαγγελματικό ταξίδι και δυστυχώς θα χάσω "επεισόδια".
Θα πρότεινα πάντως όσους ενδιαφέρει, να πάρουν να διαβάσουν το βιβλίο του κορυφαίου κατά τη γνώμη μου φυσικού STEPHEN HAWKING : {{ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ}} των εκδόσεων ΚΑΤΟΠΤΡΟ. Είναι τρομερά διαφωτιστικό για το θέμα που συζητάμε.
Γεια σας και καλή μου επιστροφή, εύχομαι να βρω ακόμη πιο πλούσιο προβληματισμό όταν γυρίσω.
Τα υπαρξιακά ζητήματα ειναι πάρα πολύ ενδιαφέροντα και απασχολούν πολύ κόσμο. Υπάρχει όμως κατά την αποψη μου ένα κομβικό σημείο, το οποίο είναι το εξής:
Στο βιβλίο Η ΚΟΜΗ ΤΗΣ ΒΕΡΕΝΙΚΗΣ (ΕΚΔΌΣΕΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤ. ΚΡΗΤΗΣ) και σε άλλα που εχω διαβασει η ερμηνεία της εξελιξης του σύμπαντος φτάνει πίσω μέχρι τη στιγμη της μεγάλης εκρηξης. Πιστευω ότι μόλις η επιστήμη και η ερευνα πάει ΑΚΌΜΗ πιο πίσω ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΚΡΗΞΗΣ, ΜΟΛΙΣ ΕΝΑ ΧΙΛΙΟΣΤΟ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟΥ ΤΟΤΕ ΙΣΩΣ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΕΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΑΣΤΕΙΕΣ ΑΠΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΟΚΗ ΑΠΟΨΗ.
Edited by - stamalli on 08/01/2003 16:48:33
Να παραθέσω λοιπόν μια κάπως "αιρετική" άποψη που πιθανά στα χρόνια του μεσαίωνα (κάτι ανάλογο ζούμε στις μέρες μας;;;) να είχαν κάψει πολύ, μα πάρα πολύ κόσμο η κρατούσα τάξη;
Λοιπόν φίλε Κίτ-Κάτ...
Αν όπως πολύ σωστά λές ό ΑΝΘΡΩΠΟΣ (ως δημιούργημα και αυτός του Δημιουργού) έχει ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ δημιουργήματα ΑΡΧΗ και ΤΕΛΟΣ, συλλογίσου τότε την φράση απο το βιβλίο της Γένεσης που μιλά "ξεκάθαρα" ότι ο δημιουργημένος 'Ανθρωπος, είναι "ΚΑΤ'ΕΙΚΟΝΑ & ΟΜΟΙΩΣΗ ΤΟΥ"...
Χμμμ λές ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ που έχει Αρχή και Τέλος, να ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΖΕΙ μιά και είναι φιλοσοφικά (καί ΟΧΙ ΜΟΝΟ) ο ΜΙΚΡΟΣΚΟΣΜΟΣ, την Αρχή και το Τέλος του Θεού, του ΜΑΚΡΟΚΟΣΜΟΥ;;;
Και για να ΜΗΝ κατηγορηθώ για ασάφεια, εννοώ το τέλος του ΕΚΔΗΛΩΜΕΝΟΥ ΘΕΟΥ...
Να μια ιδέα για να συλλογιστούμε επάνω σε αυτήν...
(Σας παρακαλώ πολύ, τη φωτιά ΜΗΝ τη στήσεται σε απόμερη πλατεία, αλλά σε αυτή του Συντάγματος χεχεχε)
Κέλσος ο Φιλαλήθης
λέμε τώρα...
Μήπως το τέλος είναι και αρχή;
Μήπως τελικά η ιστοριούλα στην αρχή του topic θέλει να πει ότι ο κόσμος μας οδεύει προς το τέλος του, το οποίο συμπίπτει με την αρχή του;
Μήπως ένα εκατομμυριοστό του δευτερολέπτου πριν τη Δημιουργία είναι το τέλος της Δημιουργίας;
Μήπως αυτό κρύβει τελικά το σύμβολο του ουροβόρου όφις;

Edited by - ddf on 10/01/2003 13:23:14
Τι λάθος κάνω στην εισαγωγή εικόνας;
Μπορείς να βοηθήσεις να φαίνεται κανονικά η εικόνα;
Η εικόνα είναι από το Esoterica.gr και είναι η εικόνα της ημέρας.
-----------------------------------------------------------------
από Admin:
Η εισαγωγή του κώδικα ήταν σωστή, αλλά δεν ήταν παραπομπή σε αρχείο εικόνας(συνήθεις καταλήξεις: .jpg, .gif, ενίοτε .png) αλλά σε αρχείο HTML, ιστοσελίδα δηλαδή (κατάληξη .htm).
-----------------------------------------------------------------
quote:
Μήπως ένα εκατομμυριοστό του δευτερολέπτου πριν τη Δημιουργία είναι το τέλος της Δημιουργίας;
Μήπως αυτό κρύβει τελικά το σύμβολο του ουροβόρου όφις;
Την καλησπέρα μου...
Ναί φίλε μου, κάτι τέτοιο είναι ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ τις οποίες οι μικρές μικρότατες μονάδες της, τμήματά της ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΑ, ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ δηλαδή, τις θεωρεί ΜΙΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ, αέναη και αιώνια...
Οι ΙΝΔΙΟΙ αλλά και ο θαυμάσιος 'Ελλην ΗΣΙΟΔΟΣ, ισάξιος του ΟΜΗΡΟΥ, μας περιέγραψε πολλά, μα πάρα πολλά απο τα ΜΥΣΤΗΡΙΑ...
Ας τα ανακαλύψουμε...
Κέλσος ο Φιλαλήθης