- DVD ME ΤΟΥΛΑΤΟ - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
Ο σύγχρονος άγιος είναι η κοπελάρα το μανεκέν δίπλα σου.
Ο χαρισματικός γέροντας είναι η κοπελίτσα με το στριγκάκι στην παραλία, με τα επιμελώς βαμμένα νύχια των ποδιών και το διακριτικό τατουάζ σε κάποιο μέρος του άγιου και όμορφου κορμιού της.
Αγιος μεγάλος και σύγχρονος ήταν ο Νεκτάριος.
Πολλά θαύματα!
Μα γιατί?
Ενώ ήταν δεσπότης=άρχοντας, πήγαινε κρυφά το βράδυ και καθάριζε τις τουαλέτες της ριζάριου σχολής για να μη κουραστεί η καθαρίστρια.
Δεν ήταν ταπεινός, δεσπότης ήταν αλλά προτιμούσε την αγάπη και τη συμπόνοια.
Ο Θεός (λέω εγώ) δε νομίζω ότι θα μας κρίνει το κατά ποσο ψάξαμε τους αγίους διπλα μας, αλλα το κατά ποσο προσπαθήσαμε οι ίδιοι να γίνουμε.
Όσο για τις γκόμενες με τα στριγγακια, νομίζω ότι έχει μια δόση ειρωνείας και θα απαντήσω ειρωνικά. Το θέμα φιλε dimitris2 είναι τι μετάνοιες κάνει...
quote:
Καλημέρα σε όλουςΨάχνω σύγχρονους αγίους από Αγιο Ορος και άλλα μέρη.
Οποιος ξέρει κάποιους ας γράψει λεπτομέρειες.
Με συγκεκριμένα στοιχεία (μονή-όνομα-ιστοσελίδα κλπ) για να υπάρχει άμεση επαφήΕυχαριστώ
Ιστοσελίδα; Τσατάρισμα με τον άγιο ονλάιν; ![]()
Χε χε, ούτε αγγελία σε εφημερίδα να ήταν το ποστ σου φίλε μου..
΄Τον "Αγιο Πέτρο" που έβγαινε και στην τηλεόραση και τον εβγαζε και ο Θέμος να βριζει την Λουκά τον θυμάσαι; Λογικά είναι ευκολο να βρεθει και το τηλέφωνό του ![]()
Πέρα από την πλάκα, ο καλύτερος τροπος για να γνωρισεις κάποιον άγιο είναι να ψάξεις μόνος σου. Να αφεθείς ωστε να σε οδηγήσει μονος του ο δρομος προς αυτόν. Γιατί αν όντως πρεπει για καποιον λόγο να γνωρίσεις κάποιον σοφό (δεν μου αρεσει η λέξη άγιος) θα έρθουν σίγουρα τα πράγματα έτσι για σενα που θα οδηγηθείς. Πιθανότατα ο σοφός ήδη ξέρει για σένα και σε περιμένει ![]()
Ασε τον εαυτό σου να "ρέει"...

ΣΑΤΥΡΟΣ ΜΕΝ, ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕ
http://periplanisis.blogspot.com/
quote:
Όσο για τις γκόμενες με τα στριγγακια, νομίζω ότι έχει μια δόση ειρωνείας και θα απαντήσω ειρωνικά. Το θέμα φιλε dimitris2 είναι τι μετάνοιες κάνει...
Οσοι εις Χριστόν εβαπτίσθητε Χριστόν ενεδύσασθε.
Αυτό δεν είναι πιο καλό ένδυμα από το ράσο και το στριγκάκι?
Εγώ όταν νιώθω την ανάγκη να ηρεμήσω μετά από μια φορτισμένη εβδομάδα, πάω συνήθως στον πάτερ Νεκτάριο στην Καμάριζα Αττικής.
Η εκκλησία (Άγιος Νεκτάριος) κάθε Κυριακή είναι γεμάτη και πάει κόσμος από όλη την Ελλάδα.. Το εντυπωσιακό είναι ότι δεν ακούς κιχχχχ κατά την διάρκεια της λειτουργίας.
Ο πάτερ είναι πολύ άρρωστος και ενώ δεν τον βαστάνε τα πόδια του, εκείνος συνεχίζει ακάθεκτος την λειτουργία.
Πολλές φορές κλαίει κατά τη διάρκεια μιας προσευχής που λέει στο τέλος της λειτουργίας. Ποτέ δεν ζητάει χρήματα από τον κόσμο. Ούτε δίσκο βγάζει. Το μόνο που ζητάει μερικές φορές ειδικά σε μεγάλες γιορτές είναι τρόφιμα και ρούχα για να μοιράσει σε φτωχούς.
Τι να σου πω… σαν να μην είναι από αυτόν τον κόσμο.
Φιλικά
Ιωάννα
Σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου μα πάνω απ'όλα για τη συγκεκριμένη απάντησή σου.
Αν ξέρεις πες μου σε παρακαλώ αν ο πατέρας Νεκτάριος ασχολείται και προσωπικά με όσους ζητούν τη βοήθειά του, όπως ο Πορφύριος και ο Παΐσιος.
Με ενδιαφέρει η κατ'ιδίαν επαφή και συζήτηση.
Σε ευχαριστώ και πάλι
Βασίλης
quote:
Πέρα από την πλάκα, ο καλύτερος τροπος για να γνωρισεις κάποιον άγιο είναι να ψάξεις μόνος σου. Να αφεθείς ωστε να σε οδηγήσει μονος του ο δρομος προς αυτόν. Γιατί αν όντως πρεπει για καποιον λόγο να γνωρίσεις κάποιον σοφό (δεν μου αρεσει η λέξη άγιος) θα έρθουν σίγουρα τα πράγματα έτσι για σενα που θα οδηγηθείς. Πιθανότατα ο σοφός ήδη ξέρει για σένα και σε περιμένει
Αν και υπογράφεις σάτυρος η συμβουλή σου μου αρέσει.
Το ταξίδι είναι η μαγεία και όχι ο προορισμός.
Αγαπητέ Βασίλη,
Ο πάτερ ασχολείται με όλους τους ανθρώπους που ζητάνε την βοήθειά του. Εύχομαι να μπορέσει να βοηθήσει και εσένα.
Φιλικά
Ιωάννα
What is this?
Παύει να ισχύει η αγιοποίηση από την εκκλησία και τους αγιοποιούμε εμείς?
Οταν λέει η εκκλησία ότι ο άγιος ανακηρύσσεται 100 χρόνια μετά το θάνατό του πως τρέχουμε εμείς προς εξεύρεση αγίων? Ζώντων?
Παύει η πίστις στους κεκοιμηκότας αγίους και πιστεύουμε μόνο στους ζώντας?
Κόπηκε η επικοινωνία με τον άγιο Γεράσιμο, τον Άγιο τάδε, και ψάχνουμε απελπισμένα για επικοινωνία με άγιο, ζωντανό σώνει και καλά?
Ή μήπως πιστεύουμε και σε πιο ορίτζιναλ λειτουργία από αυτή της ενορίας μας ώστε να τρέχουμε στο κάθε μοναστήρι?
Φυσικά αναγνωρίζουμε και επικαλούμαστε τη βοήθεια των αγίων της εκκλησίας μας.
Το πρόβλημα είναι πρακτικό.
Δεν μπορούμε να τους συμβουλευτούμε για συγκεκριμένα ζητήματα που μας απασχολούν και γι'αυτό το σκοπό υπάρχουν χαρισματικοί άνθρωποι (αν όχι 'άγιοι') εν ζωή.
Φαντάσου ότι ζούμε τώρα στο έτος 1990 που ζούσαν ο Πορφύριος και ο Παΐσιος. Όλοι ήξεραν για τις ιδιαίτερες ικανότητές τους.
Κάποιους σαν και αυτούς ψάχνω.
Μπορεί να μη φοράει ράσο.
Θέλει όμως προσοχή.
Είχα γνωρίσει τον Πορφύριο και Παίσιο και έκανα ώρες συζητήσεις.
Πράγματι πρακτικά βοηθούσαν πολύ κόσμο. Δεν πατούσαν όμως κανένα μαγικό κουμπί να ξεπεραστεί το πρόβλημα.
Σε πραγματικά προβλήματα πιστεύω ότι βοηθάει μόνο ο θεός και οι άγιοι αν τους αφήνουμε να βοηθήσουν, αν συμβάλουμε δηλαδή με την υπομονή μας κ.α.
Είχα γνωρίσει και άλλους μοναχούς με φήμη όπου πήγαινε λαός για βοήθεια -και άλλα- και μάλλον μπερδεμένοι ήσαν και έμπλεκαν περισσότερο τους ανθρώπους. Θεός φυλάξει μακρυά.
Καλοκαιράκι είναι. Προτείνω ένα ταξίδι στη Λέσβο για γνωριμία με τους πατέρες Ραφαήλ και Μιχαήλ στο Μανταμάδων.
Εχει και πανέμορφες παραλίες.
Kαι στην Αθήνα και στο Όρος.
Θα σου τους δώσω με e-mail