- ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΥΣΤΕΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ; - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
Τα εχουμε αναγκη ολα αυτα;
Φερνει η ποσοτητα την ευτυχια::![]()

Μας μαθαίνουν έτσι και μας κάνουν πλύση εγκεφάλου γι' αυτό.(πχ shopping therapy)...
To θέμα είναι, αν εσύ μπορείς να αντισταθείς σε όλον αυτόν τον βομβαρδισμό που σου γίνεται...
μπορείς;
Καλά όλα αυτά φίλοι μου,
αλλά υπάρχει κι η πλευρά του δημιουργού του "προιόντος" που εμένα τουλάχιστον μου δείχνει και την ανάγκη ορισμένων ανθρώπων να "εκφραστούν" είτε παράγοντας οικολογικά προιόντα είτε καταθέτωντας τις σκέψεις τους σε κάποιο βιβλίο..
Είναι ο καταναλωτισμός αφ' ενός αλλά κι η αύξηση της παραγωγικότητας απ' την άλλη.
Η δημιουργικότητα νομίζω ότι θα αναπτύσεται ολοένα και περισσότερο εφ' όσον όλο και περισσότεροι άνθρωποι μορφώνονται, αποκτούν γνώσεις, φιλοσοφούν 'ψάχνονται", θα δημιουργούν ιδίαν άποψη για τα πράγματα και θα νοιώθουν την ανάγκη να την εκφράσουν να την μεταλαμπαδεύσουν και στους άλλους..
Ο Καταναλωτισμός είναι ένδειξη ευημερίας και καλώς υπάρχει. Αλλά ο υπερκαταναλωτισμός, όπως δυστυχώς συμβαίνει σήμερα, νομίζω ότι είναι σημείο των καιρών κι ότι σύντομα θα καταρρεύσει. Μη ξεχνάμε ότι ακόμη είναι νωπές οι μνήμες της φτώχειας και της ανέχειας μετά τον Β παγκόσμιο πόλεμο. Δεν μπορείς να ζητάς "τρόπους" απ' το νηστικό που ξαφνικά βρέθηκε μπροστά σ΄ένα τραπέζι γεμάτο μ' ότι δεν μπορούσε πριν λίγο ούτε να το φανταστεί...
Όποιος σκοπεύει να παλέψει με τέρατα πρέπει να φροντίσει να μη γίνει ο ίδιος τέρας Όταν κοιτάζεις επίμονα την άβυσσο η άβυσσος κοιτάζει εξίσου επίμονα πίσω σε σένα Fr. Nietzsche
η αληθεια ειναι οτι πεφτω μερικες φορες στην παγιδα του καταναλωτισμου συνειδητα ομως και αυτο συνηθως συμβαινει οταν δεν νιωθω και πολυ καλα.
Αλλα ως παλιομοδιτισα και νοσταλγος αλλων εποχων,θυμαμαι εποχες που ολα ηταν πιο απλα,καποτε οταν κυκλοφορουσε ενα βιβλιο η ενα τραγουδι υπηρχε ο χρονος να αφομοιωθει απο το κοινο,τωρα υπαρχει μια απιστευτη ταχυτητα σε ολα,δηλαδη τον ευκολο χρημα σε οσο το δυνατον συντομοτερο χρονο.
Εκτος απο αυτο νομιζω πως ο ανθρωπος εχει διαρκως ατην αναγκη για αυτοεπιβεβαιωση γι αυτο και ο πανικος να γραψει ενα βιβλιο να γραψει νεα μουσικη κλπ
αλλα εγω παρατηρω οτι υπαρχει ενας κορεσμος σε ολα αυτα..
λιγες ειναι οι νεες δημιουργιες που αξιζουν τον κοπο,και εχουν να πουν κατι νεο στον ακροατη-θεατη-καταναλωτη.
Θυμαμαι πριν απο μερικα χρονια ειχα παει να δω ενα φιλο,ηλικιωμενο βιβλιοπωλη και με την αφορμη αυτη να αγορασω ενα σπανιο βιβλιο που εψαχνα,και ειμουν σιγουρη οτι θα το εβρισκα εκει.
(Για μενα ηταν η προσωπικη μου απολαυση να περνω μερικες ωρες μαζι του συζητωντας.)
Μου λεει λοιπον αυτο το γεροντακι,κοριτσι μου ψαξε μονη σου εκει πανω στα ραφια ειναι τα βιβλια που δεν πουληθηκαν ποτε,ουτε ενα αντιγραφο,ολοι γραφουν κατι,ολοι εχουν κατι να πουν και ολοι περιμενουν κατι..
στιβες τα απουλητα βιβλια,στιβες οι στιχοι στα συρταρια και αναρωτιεμαι γιατι δεν αφηνουμε ελευθερη την φυση μας,να λειτουργησει αναξαρτητα της αναγκης για αυτοεπιβεβαιωση;
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ ΑΦΑΙΡΕΤΙΚΑ;;;

όλο με συμβουλεύει /
κι ο Σωκράτης μου μιλά /
κι όλα τα δασκαλεύει.
Η μαμά μου η αγορά /
στα φώτα της με ρίχνει /
κι ο Διογένης μου γελά /
τον ήλιο του μου δείχνει.
Όλα πουλιώνται κι όλα αγοράζονται/
μα αυτοί φιλιώνται, φιλιώνται κι ούτε νοιάζονται/
Όλα πουλιώνται κι όλα αγοράζονται /
λαοί χτυπιώνται και οι σαύρες λιάζονται..."Μ.Ρασούλης
quote:
ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΥΣΤΕΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ;
Η ποιότης κι η ποσότης /
τα κάνανε πλακάκια/
και ενωμένος ο λαός/
βαράει παλαμάκια...
quote:
ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΥΣΤΕΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ;
Και τι σε μέλλει εσένα καλή μου spirit γι' αυτό?
Τα δέοντα,
Deva Parinito
Edited by - Deva_Parinito on 21/05/2005 12:34:38
ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΤΡΕΛΛΑΙΝΕΤ΄Η ΟΝΤΟΤΗΤΑ
ΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΡΑΓΙΖΕΙ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ.
ΑΜΑΝ DEVA....
ΑΦΡΟΔΙΤΗ -Ε-
Ο ΠΟΝΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΟΣΤΡΑΚΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ.
ΖΗΛΩΤΟΝ ΜΕΝ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΙΜΙΟΝ ΜΕΝΤΟΙ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΣΤΟΝ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
Μ.Β.σε ευχαριστώ,όντως τα εμπόδια είναι χάρτινα. Σοφότατο.
quote:
ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΥΣΤΕΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ;Και τι σε μέλλει εσένα καλή μου spirit γι' αυτό?
Με μελλει αδερφε μου,με μελλει οσο ειμαι ζωντανος σκεπτομενος ανθρωπος με μελλει,
και με ανησυχει ο ωχ αδερφισμος και η αβασταχτη ελαφροτητα η οποια αντιμετωπιζουμε την καθημερινοτητα μας.
Ο κοσμος ειμαστε εμεις και με της σκεψεις μας ακομη συμβαλλουμε στον πλανητη ΑΥΤΟΝ.
Ενταξει καλος ειναι ο συμπαθεστατος Μ.Ρασουλης αλλα να μην τρελαθουμε κι ολας.
Εις υγειαν!
αν δεν υπαρχουν αλλες σοβαρες τοποθετησεις ας κλειδωθει ,το θεμα μια και η ψυχη κλειδοκρατωρ περασε απο εδω..

[μιλάω για την ποσότητα, που ρωτάς φίλη spirit]
Όσο όμως για την ποιότητα...
είναι το Άλφα και το Ωμέγα σε όλα...
Αν το δεις και διαφορετικά...
Μας τα παίρνουν που μας τα παίρνουν... ας παίρνουμε τουλάχιστον το καλύτερο απ΄ ότι υπάρχει...
αγαπητη spirit
quote:
Τα εχουμε αναγκη ολα αυτα;
οχι!
"οίδε γάρ ο πατήρ υμών ών χρείαν έχετε πρό τού υμάς αιτήσαι αυτόν."Μτ 6, 8
Ποιος ζητησε απο την καρδια του να χτυπα;Ποιος ζητησε απο το αιμα του να κυκλοφορει;Ποιος ζητησε να αναπνεει;Κι ομως....
Για ολες τις πραγματικες αναγκες του ανθρωπου φροντιζει καποιος αλλος.
Θα μου πειτε: μονον αυτες ειναι οι αναγκες του ανθρωπου; Αυτα που νιωθω οτι χρειαζομαι δεν αποτελουν αναγκη; Η απαντηση ειναι οτι ναι, και το φαγητο και το νερο και αρκετα αλλα πραγματα ειναι απαραιτητα στον ανθρωπο.Ομως σε αυτες τις αναγκες πρεπει να προσθεσουμε κι αλλη μια λεξη ωστε να τις προσδιορισουμε με ακριβεια: την λεξη επιθυμια. Κι αυτο γιατι η τροφη,για παραδειγμα, μπορει να ειναι για μενα αυτην για σενα η αλλη οσο κι αν μπορουν να μας εξυπηρετησουν το ιδιο,ειτε η μια ειτε η αλλη.Εχουμε δλδ μια ταξη αναγκης-επιθυμιας.Κι εδω ειναι ο ανθρωπος που πρεπει να φροντισει ωστε να τις καλυψει.
Εχουμε ομως και επιθυμιες που βαφτιζουμε αναγκες.Συνηθως αναλωνουμε πολυτιμη ενεργεια κατα την διαρκεια της εφημερης βιοτης μας για να τις καλυψουμε πιστευοντας οτι ετσι θα νιωθουμε μονιμη ικανοποιηση,ευτυχια.Και η ποσοτητα στην οποια αναφερεσαι αγαπητη Spirit εχει να κανει με αυτες τις επιθυμιες-αναγκες.
Οπως καταλαβαινεις αγαπητη Spirit δεν πιστευω οτι εχουμε αναγκη ολη ετουτη την ποσοτητα των "αγαθων".Αλλα οταν προσθετει και δεν αφαιρει απο τον ανθρωπο, ειλικρινα δεν βλεπω καποιον λογο που να με εχει απεναντι.Μακαρι να υπαρχει και η δυνατοτητα ηλεκτροδοτησης απο την αιολικη ενεργεια.Δεν με πειραζει καθολου.Αντιθετως
.
Ο λογος σου μου αρεσει Μορεντ,αν και γραφεις σπανια εδω μεσα..
μια και ανεφερες το εδαφιο του Ματθαιους:
"οίδε γάρ ο πατήρ υμών ών χρείαν έχετε πρό τού υμάς αιτήσαι αυτόν."Μτ 6, 8
και εδω μιλαμε για τον ακρατο καταναλωτισμο τον οποιο προσπαθουν να μας επιβαλλουν απο πολυ μικρη ηλικια,με καταιγισμο διαφημησεων και προπαγανδας..για την υποτιθεμενη ευτυχια,που μπορουν να φερουν τα υλικα αγαθα..κι ετσι τρεχωντας να καλυψουμε αυτες της αναγκες ξεχναμε αλλες πιο ουσιαστικες.
Σε αυτην την γη ηρθαμε γυμνοι,κι ετσι φευγουμε χωρις να εχουμε την δυνατοτητα να παρουμε τιποτε μαζι μας,παρα μονο μια σπιθαμη γης και παλι ουτε αυτη μας ανοικει.
Καπου στο Ματθεους αναφερει:μη θησαυριζετε υμιν θησαυρους επι της γης οπου σης και βρωσις αφανιζει και οπου κλεπται διορυσσουσιν και κλεπτουσιν
και πιο κατω:δια τουτο λεγω υμιν μη μεριμνατε τη ψυχη υμων τι φαγητε [η τι πιητε] μηδε τω σωματι υμων τι ενδυσησθε ουχι η ψυχη πλειον εστιν της τροφης και το σωμα του ενδυματος
και το αγαπημενο μου:εμβλεψατε εις τα πετεινα του ουρανου οτι ου σπειρουσιν ουδε θεριζουσιν ουδε συναγουσιν εις αποθηκας και ο πατηρ υμων ο ουρανιος τρεφει αυτα ουχ υμεις μαλλον διαφερετε αυτων
Εχω μερικους φιλους που ειναι συλλεκτες εργων τεχνης,αυτα τα εργα τα αγαπουν τοσο πολυ σαν προεκταση των σωματων τους.
Τον μισο χρονο απο την ζωη τους,τον αφιερωνουν στην συντηρηση αυτων των εργων,και τον αλλον μισο στην Ασφαλεια αυτων.
Πιστευω Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ για υλικα αγαθα ειναι εντελως καταστροφικη για τον ανθρωπο,και αυτο ειναι ορατο στης μερες μας στον τροπο ζωης υπαρχει ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΣΕ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ,ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ.