- Παν ο ερωτολυσιμελης.... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Γειά χαρά φίλοι,
περνούσα τυχαία από δω αναζητώντας οτιδήποτε για τον Μεγάλο Θεό Πάνα και χαίρομαι που υπάρχουν άνθρωποι που δε φοβούνται όλα όσα υπάρχουν πίσω από το μικρό τους δάκτυλο.
Ένας φίλος σε προηγούμενο μήνυμα αναρρωτήθηκε αν μπορεί ο Πάνας να υπάρχει και σαν οντότητα και όχι απλά σαν μύθος ή φαντασία και θέλω απλά να απαντήσω σε αυτό μέσα από τη δική μου εμπειρία ότι ΝΑΙ υπάρχει, είναι καλά, έρχεται σε αυτούς που τον αναζητούν αληθινά και με την καρδιά τους, έχει φοβερό χιούμορ και πάρα πολύ αγάπη να δώσει σε όσους καταφέρουν να ξεπεράσουν την κλασική δοκιμασία του προσωπικού τους φόβου.
Αυτό βέβαια δεν τον περιορίζει και μπορεί επίσης να είναι και η ελεύθερη ενέργεια της φύσης και τα ένστικτά μας και να τα περιλαμβάνει ΟΛΑ και γι' αυτό, όσο και να το θέλει η οποιαδήποτε θρηκεία, δεν μπορεί να πεθάνει, γιατί μαζί του θα χάνονταν όλα (και εμείς!
Να είστε καλά,
dragonenergy
The Pan Within
come with me
on a journey beneath the skin
come with me
on a journey under the skin
we will look together
for the Pan within
close your eyes
breathe slow and we'll begin
close your eyes
breathe slow and we will begin
to look together
for the Pan within
swing your hips
loose your head and let it spin
swing your hips
loose your head and let is spin
and we will look together for the Pan
within
close your eyes
breathe slow we'll begin
close your eyes
breathe slow and we will begin
to look together
for the Pan Within
put your face to my window
breathe a night full of treasure
the wind is delicious
sweet and wild with the promise of
pleasure
the stars are alive
and nights like these
were born to be
sanctified by you and me
lovers thieves fools and pretenders
and all we gotta do is surrender
come with me on a journey
under the skin
come with me on a journey under the skin
and we will look together
for the Pan within
"Είχαμε φτιάξει ένα αμάξι με καρυδότσουφλο
μια κουβαρίστρα βάλαμε για ρόδες
ζέψαμε δυο μερμύγκια και φορτώσαμε τριφύλλι
σε κανένα μην πεις που πηγαίνουμε"
http://www.ellhnismos.org/bambas/videos/b867.pdf
Η παραπάνω σελίδα είναι το φύλλο της εφημερίδας της κυβερνήσεως όπου ανακοινώνεται η εισαγωγή της διδασκαλίας της τουρκικής γλώσσας στο γυμνάσιο.
Πουθενά δεν αναφέρεται αν θα είναι υποχρεωτική ή κατ'επιλογήν, όπως συμβαίνει με τη διδασκαλία των γαλλικών και γερμανικών.
Πληροφορίες βρήκα μόνο σε αμιγώς εθνίκοφρωνες σελίδες όπου το σύνθημα "έξω οι ξένοι απ'την Ελλάδα" κυριαρχεί.
Ομολογώ ότι έχω προβληματιστεί πάρα πολύ από τη συγκάλυψη του θέματος.
Δεν θεωρώ a priori αρνητική εξέλιξη την εκμάθηση της τουρκικής, αλλα δεν θεωρώ και λογική τη σιωπή ολονών για το θέμα.
Σαφώς και διαφωνώ με όσους μιλούν γαι τη νέα επερχόμενη τουρκοκρατία και την αδικαιολόγητη ξενοφοβία που προβάλλουν, αλλά από την άλλη είναι οι μόνοι που μίλησαν για το θέμα.
Δεν ήξερα σε ποια κατηγορία έπρεπε να τοποθετήσω το θέμα, ούτε αν ήδη υπάρχει.
Κάνοντας μια έρευνα δεν βρήκα κάτι τέτοιο.
Αν χρειάζεται να μεταφερθεί παρακαλώ να γίνει.
Αν κάποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω θα ήθελα να μας ενημερώσει.
Φιλικά
Ξωτικούλα
Δεν θέλω πια να γυρίζω στις θάλασσες φωνάζοντας...
Θέλω να βρω κι εγώ μια φωνή να μ'αποκρίνεται.
Συνεχίζοντας την αναζήτηση βρήκα και άλλα άρθρα που αναφέρονται στο θέμα.
http://www.paratiritis-news.gr/full_articles_index.php?stili_title=Κοινωνία&db_table=koinwnia&todo=first
Στο συγκεκριμένο μάλιστα άρθρο αναφέρεται πως είναι μάθημα επιλογής και αναδεικνύει και άλλους στόχους της συγκεκρινμένης απόφασης.
Κάτι που αν δεν το είχαν αποσιωπήσει τόσο, θα απαγόρευε στους κινδυνλόγους και ρατσιστές να το εκμεταλλευτούν για την προπαγάνδα τους.
Φιλικά
Ξωτικούλα
Τι εννοώ... Σήμερα με ενημέρωσε κάποιος για το θέμα αυτό στέλνοντάς μου το παρακάτω άρθρο...
http://gr.altermedia.info/
Και αυτό όταν ειδε πως είμαι από Ξάνθη και αφού με ρώτησε πως τα πάμε με τους Τούρκους και ουχί με τους Μουσουλμάνους Έλληνες.
Κατόπιν ανέπτυξε την τραγικότητα του θέματος και του πόσο κακή ειναι αυτή η εξέλιξη.
Μου είπε πως είναι υποχρεωτικό μάθημα και ισχύει για όλα τα σχολεία.
Και ιδού η αλήθεια:
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_610505_08/08/2006_193567
Πρόκειται για εντελώς διαφορετική προσέγγιση μιας κατάσχτασης που μόνο ως θετικό βήμα μπορεί να χαρακτηριστεί.
Προσοχή λοιπόν!( Και πρώτα απ'όλους σε μένα) Στο τι λένε οι κάθε είδους επιτήδειοι και πως προπαγανδίζουν για να εξαπλώσουν το μίσος τους.
Φιλικά
Ξωτικούλα
Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!
Ταινίες στην τηλεόραση με τούρκους η μουσουλμάνους ήρωες κλπ
ΤΟΣΟ Η ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΦΙΛΙΑ , ΟΣΟ ΚΙ Η ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΧΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ....ΕΜΠΟΡΕΥΣΙΜΑ ΕΙΔΗ ΚΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΙΜΑ....
ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ , ΟΤΑΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ , ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ...... ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ...ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΟΛΛΗΤΟΙ..
ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΤΟΥΡΚΙΚΑ , ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΣΙΝΑ [νομίζω..] ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ ΜΕ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΕΙΑΣ....
ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ .... ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΙΣ ΘΕΩΡΩ ΥΠΟΠΤΕΣ....
Το θέμα λοιπόν απενεργοποιείται.

In anticipation of my resurrection...