ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- πρόπολη - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

- πρόπολη - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

giorgio128 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
07/10/2009, 10:48:06
Γεια σας.

Η συνείδηση είναι κάτι που καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει αλλά δεν γνωρίζουμε άμεσα ..τι είναι η συνείδηση. Η συνείδηση είναι αυτή που παρατηρεί και δια μέσω των αισθητικών οργάνων πληροφορείται για το τι είναι η πραγματικότητα.

Από αυτά που διάβασα υπάρχουν κατάστασης συνείδηση όπως υποσυνείδητο και ασυνείδητο.

Αν σε αυτές τις καταστάσεις δηλ του υποσυνείδητου και του ασυνείδητου μπορέσουμε να τις συνειδητοποιήσουμε τότε το υποσυνείδητο και ασυνείδητο θα υπάρχει για τους άλλους αλλά όχι για εμάς. Αυτό, επειδή δεν θα υπάρχει κάτι που να μην είναι συνειδητό ή αν θέλετε «παρατηρήσημο»

Για εμένα, πέρα από αυτό που λέτε συνειδητό ,υποσυνείδητο και ασυνείδητο υπάρχει και μια κατάσταση που λέγετε αυτοσυνείδηση.

Η αυτοσυνείδηση είναι μια κατάσταση οπού δεν υπάρχει ένα μέσο που να πληροφορεί την συνείδηση για το τι είναι η συνείδηση αλλά μια άμεση εμπειρία αυτής!

Αυτή η κατάσταση μας επιτρέπει να μπορέσουμε να φωτίσουμε να σκοτεινά βαθύ του υποσυνείδητου και του ασυνείδητου.

Το υποσυνείδητο τρέφεται από εντυπώσεις τις οποίες λαμβάνει ο νους.. αλλά όχι η συνείδηση.
Δηλ περνάνε «στο πίσω μέρος του μυαλού μας» χωρίς να το συνειδητοποιούμε. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε και οι ίδιοι όταν «σπρώχνουμε» κάτι το οποίο δεν μπορούμε ή δεν θέλουμε να συνειδητοποιήσουμε.

Στο ασυνείδητο υπάρχουν τάσης, ένστικτα, γενετικές πληροφορίες αιώνων και πολλά άλλα.

Συνεχίζετε…

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ

08/10/2009, 11:44:25
quote:
ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ: Στο ασυνείδητο υπάρχουν τάσης, ένστικτα, γενετικές πληροφορίες αιώνων και πολλά άλλα.

Φίλε ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ

Δεν νομίζω ότι έχει απαντηθεί με σαφήνεια ακόμη το κρίσιμο ερώτημα της φύσης και της ουσίας του ασυνείδητου .

Μήπως αν προσπαθούσαμε να περιγράψουμε τη σχέση της συνειδητότητας του εγώ με την ασυνείδητη διεργασία και αν στη συνέχεια ασχοληθούμε με εκείνα τα φαινόμενα που πρέπει να θεωρηθούν σαν συμπτώματα επίδρασης της συνειδητής προσωπικότητας από το ασυνείδητο , θα μπορούσαμε να πετύχουμε μια έμμεση προσέγγιση της λειτουργίας του ίδιου του ασυνείδητου ;

Εγώ , πάντως , το προσπάθησα αυτό και απέτυχα . Το πιθανότερο είναι ότι δεν έχω την απαιτούμενη εμπειρία πάνω στο θέμα.

Μήπως έχεις καμιά ιδέα απάντησης της παραπάνω ερώτησης ;

Φιλικά

Κηφεύς

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά

08/10/2009, 12:44:15
Φίλε Κηφεύς

Έχω έναν άλλο τρόπο με τον οποίο διακρίνω τα πράγματα. Αυτός ο τρόπος μου επιτρέπει να βλέπω διαφορετικά κάποια από τα πράγματα τα οποία μιλάμε.

Πχ. Η συνείδηση και τα εγώ είναι δυο διαφορετικά πράγματα. Επίσης τα εγώ από την προσωπικότητα είναι πάλι κάτι άλλο. Δεν γεννηθήκαμε με μια προσωπικότητα. Η προσωπικότητα είναι κάτι το οποίο αναπτύχθηκε και καλλιεργήθηκε από μια ηλικία και μετά.

Τα εγώ άρχισαν να εκδηλώνονται και αυτά αργότερα. Η φυσικές τάσεις του ανθρώπου για την ζωή είναι έμφυτες μέσα στο ένστικτο του. Δηλ ένα παιδί που θέλει να βυζάξει δεν το κάνει επειδή έχει ένα εγώ που θέλει.. αλλά επειδή η φύση μέσα από το ένστικτο το οδηγεί.

Επίσης κάνω διάκριση σε 5 ψυχολογικά κέντρα.. το ένστικτο είναι το ένα. Κάθε κέντρο είναι υπεύθυνο για μια συγκεκριμένη λειτουργία. Αυτή η διάκριση του πως λειτουργεί το κάθε κέντρο μου επιτρέπει να κατανοώ καλύτερα αυτό που λέμε «ανθρώπινη ψυχολογική μηχανή».

Π.χ. λες τη σχέση της συνειδητότητας του εγώ

Με τον τρόπο τον οποίο εξετάζω τα πράγματα, ένα εγώ είναι κάτι μηχανικό. Δρα και αντιδρά με ένα μηχανικό τρόπο ο οποίος μπορεί να εξεταστεί και να χαλιναγωγηθεί κατάλληλα από άλλους. Π.χ. η ψυχολογία των μαζών στηρίζετε σε αυτή την μηχανικοτητα.

Η ελεύθερη βούληση φαίνεται να σπανίζει!!

Η συνείδηση λογο ταύτισης με τα εγώ τα οποία είναι ψυχολογικά επιπρόσθετα και λόγο ταύτισης με μια «εσφαλμένη προσωπικότητα» η οποία είναι ένα μίγμα από τάσεις, μιμητισμούς, και εσφαλμένες εντυπώσεις για το ποιοι είμαστε.. η συνείδηση λοιπών επισκιάζετε από όλα αυτά
Λογο ταύτισης, γοητείας και ονειροπόλησης.

Έτσι ποτέ η συνείδηση δεν αποκτά συνείδηση του εαυτού της. Δηλ αυτοσυνείδηση. Όσο η συνείδηση δεν μπορεί να βρει έναν τρόπο ώστε να αναγνωρίσει τα δεσμά της θα ζει μέσα σε μια νοητική και ψυχολογική φυλακή χωρίς να μπορεί να γνωρίσει τον εαυτό της.

Αν η συνείδηση, αρχίσει με κάποιο τρόπο να αποκτά επίγνωση της πλάνης, της τότε σιγά ,σιγά το υποσυνείδητο και το ασυνείδητο θα χαθούν ή θα αφομοιωθούν μέσα στην καθαρή επίγνωση της συνείδηση.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ

08/10/2009, 17:40:03
Φίλε ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ

Σ'ευχαριστώ πολύ για την ταχύτατη απάντησή σου.

Επειδή αυτές οι έννοιες για τις οποίες μιλάμε χρήζουν μιας καλής επεξεργασίας, θα μελετήσω με προσοχή το μήνυμά σου και αν μου δημιουργηθεί κάποια απορία θα σου ζητήσω με άλλο μήνυμά μου να μου την επεξηγήσεις .

Φιλικά

Κηφεύς

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά

11/10/2009, 11:50:56
Αγαπητοί μου, πιστεύω πως είναι δύσκολο στο να αποφανθούμε εάν υπάρχει μια σωστή, μια ορθή αντιμετώπιση των πραγμάτων.
Εάν επιχειρούσαμε να το κάνουμε, θα έπρεπε να συμφωνήσουμε ότι υπάρχει μια συγκεκριμένη οπτική των πραγμάτων η οποία είναι η ορθή - οπότε οι υπόλοιπες είναι λανθασμένες - καθώς επίσης κι ότι αυτή η οπτική ενέχει το στοιχείο της διαχρονικότητας και της αντικειμενικότητας.

Νομίζω πως αυτό δεν θα μπορέσει ποτέ να συμβεί αφού ο κάθε άνθρωπος, προικισμένος με διαφορετικές εμπειρίες, καταβολές κι επιρροές θα έχει και διαφορετική οπτική για κάποια ζητήματα από έναν συνάνθρωπο του.
Μπορεί οι δύο τους να έχουν την ίδια οπτική σε αρκετά θέματα, όμως σίγουρα θα υπάρχουν και θέματα στα οποία οι θέσεις τους θα διαφοροποιούνται.
Εάν οι άνθρωποι αυτοί έχουν ένα κοινό κοινωνικό - πολιτισμικό - θρησκευτικό - γεωγραφικό υπόβαθρο, οι απόψεις τους μπορεί να διαφοροποιούνται επί των μικρών λεπτομερειών κάποιων ζητημάτων και να συμφωνούν στις "κεντρικές γραμμές" αυτών.
Όταν το υπόβαθρο τους είναι εντελώς διαφορετικό, ενδεχομένως να διαφωνούν και στα κεντρικά σημεία.

Οπότε νομίζω πως δεν υπάρξει αντικειμενικότητα επί της ορθής αντίληψης των πραγμάτων.
Όσον αφορά την διαχρονικότητα, πιστεύω πως υπάρχουν αρκετά παραδείγματα που δείχνουν ότι συμπεριφορές ή θεωρήσεις που ήταν ορθές σε κάοια φάση ανάπτυξης ου ανθρώπινου πολιτισμού, σήμερα θεωρούνται παραβατικές ή λανθασμένες.

In anticipation of my resurrection...

12/10/2009, 07:32:53
Γεια σαυ φιλε Dying_Incubus

quote:
ο κάθε άνθρωπος, προικισμένος με διαφορετικές εμπειρίες, καταβολές κι επιρροές θα έχει και διαφορετική οπτική για κάποια ζητήματα από έναν συνάνθρωπο του.

Ίσως όμως να υπάρχει μια κοινή «οπτική» που να είναι πέρα από τις καταβολές τις πεποιθήσεις και τις ιδέες. Έχω χρησιμοποιήσει πολλές φορές αυτό το παράδειγμα.. Τα κύματα τις θάλασσας ανήκουν στο «ο κάθε άνθρωπος, προικισμένος με διαφορετικές εμπειρίες, καταβολές κι επιρροές θα έχει και διαφορετική οπτική για κάποια ζητήματα από έναν συνάνθρωπο του.»

Η θάλασσα όμως..;

Το θέμα είναι ότι αν υπάρχει κοινή «οπτική» πως φτάνουμε σε αυτή;

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ

Edited by - ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ on 12/10/2009 07:34:01

12/10/2009, 12:31:42
quote:

Αγαπητοί μου, πιστεύω πως είναι δύσκολο στο να αποφανθούμε εάν υπάρχει μια σωστή, μια ορθή αντιμετώπιση των πραγμάτων.
Εάν επιχειρούσαμε να το κάνουμε, θα έπρεπε να συμφωνήσουμε ότι υπάρχει μια συγκεκριμένη οπτική των πραγμάτων η οποία είναι η ορθή - οπότε οι υπόλοιπες είναι λανθασμένες - καθώς επίσης κι ότι αυτή η οπτική ενέχει το στοιχείο της διαχρονικότητας και της αντικειμενικότητας.

Νομίζω πως αυτό δεν θα μπορέσει ποτέ να συμβεί αφού ο κάθε άνθρωπος, προικισμένος με διαφορετικές εμπειρίες, καταβολές κι επιρροές θα έχει και διαφορετική οπτική για κάποια ζητήματα από έναν συνάνθρωπο του.
Μπορεί οι δύο τους να έχουν την ίδια οπτική σε αρκετά θέματα, όμως σίγουρα θα υπάρχουν και θέματα στα οποία οι θέσεις τους θα διαφοροποιούνται.
Εάν οι άνθρωποι αυτοί έχουν ένα κοινό κοινωνικό - πολιτισμικό - θρησκευτικό - γεωγραφικό υπόβαθρο, οι απόψεις τους μπορεί να διαφοροποιούνται επί των μικρών λεπτομερειών κάποιων ζητημάτων και να συμφωνούν στις "κεντρικές γραμμές" αυτών.
Όταν το υπόβαθρο τους είναι εντελώς διαφορετικό, ενδεχομένως να διαφωνούν και στα κεντρικά σημεία.

Οπότε νομίζω πως δεν υπάρξει αντικειμενικότητα επί της ορθής αντίληψης των πραγμάτων.
Όσον αφορά την διαχρονικότητα, πιστεύω πως υπάρχουν αρκετά παραδείγματα που δείχνουν ότι συμπεριφορές ή θεωρήσεις που ήταν ορθές σε κάοια φάση ανάπτυξης ου ανθρώπινου πολιτισμού, σήμερα θεωρούνται παραβατικές ή λανθασμένες.

In anticipation of my resurrection...

Συντονιστής είπαμε ότι είσαι φίλε dying-incubus...Έ?

Το αξίζεις και δικαίως είσαι!

Δικαιωματικά κατέχεις αυτή τη θέση...μπράβο σου!!!

soul

12/05/2009, 06:48:48

Συγγραφέας: Neil Gaiman
Σκηνοθεσία-Σενάριο: Henry Selick (The Nightmare Before Christmas)

Πρόκειται για ταινία stop-motion animation, η οποία θα κυκλοφορήσει στις 28 May 2009 στην Ελλάδα.
Ένα μικρό κορίτσι ανακαλύπτει μια μυστική πόρτα που οδηγεί σε μια εναλλακτική πραγματικότητα. Σε αυτό το περιβάλλον όλοι - εκτός από την ίδια - έχουν ένα σωσία με μάτια - κουμπιά! Όλα δείχνουν πως αυτός ο κόσμος είναι καλύτερος από το δικό της. Όμως σύντομα το ταξίδι της γίνεται επικίνδυνο.

trailer:
http://www.traileraddict.com/trailer/coraline/trailer

Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....

S I M O R I L .......