- Κιβωτός - ΜΥΘΟΣ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΝΩΕ ΔΙΙΣΤΑΝΤΑΙ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ 2 ΚΙΒΩΤΟΥΣ ΟΠΟΥ Η ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΡΑΡΑΤ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ 17 ΜΙΛΙΑ ΝΟΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΟΣ ΑΡΑΡΑΤ ΣΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ "ΥΨΩΜΑΤΑ" ΟΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΡΑΝΙ ΩΣ ΤΟΠΟ ΠΡΟΣΑΡΑΞΗΣ ΤΗΣ ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΝΩΕ. ΩΣΤΟΣΟ ΟΣΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΝ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΒΩΤΟ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. ΜΟΝΟ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΛΕΓΟΜΕΝΟΣ ΝΑΒΑΡΑ ΒΡΗΚΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΞΥΛΟΥ ΟΠΟΥ ΜΕ ΕΞΕΤΑΣΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ-14 ΒΡΕΘΗΚΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΑ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΥ.
ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΔΙΑΒΑΖΩ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΒΩΤΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ:Η ΧΑΜΕΝΗ ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΝΩΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ CHARLES BERLITZ.ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΣΩ ΝΑ ΕΠΑΝΕΡΘΩ ΜΕ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.
ΦΙΛΙΚΑ 
The Truth Is Out There..
Αν και ο συγγραφέας είναι καλός... τι να πω μου άφησε αρκετά ερωτηματικά.
Πάνε 6 χρόνια που το διάβασα... εσύ που το έχεις πιο φρέσκο...πες μας τίποτα...

quote:
Εμένα προσωπικά θα μου λύσει τη πολύ μεγάλη απορία με τι κάρφωσαν τα ξύλα. Εκείνη την εποχή που κατασκευάστηκε δεν υπήρχε ο χαλκός. Με τι εφτιαξαν τα καρφιά ??
ειναι πολυ απλο με σφηνες ξυλινα καρφια.
οσο αναφορα τον κατακλυσμο ολοι οι αρχαιοι λαοι τον αναφερουν και μαλιστα το μονο που αλλαζει στην ιστορια ειναι τα ονοματα και αυτο ειναι που με προβληματιζει εμενα προσωπικα
δηλαδη μπορει να εχουμε να κανουμε με αληθινο γεγονος.
αλλα οταν βλεπεις σε ταινιες την πολικη αρκουδα να μπαινει στην κιβωτο η οποια ξεκινησε απο το χωραφι του ερικ του κοκκινου για να φτασει στο ισραηλ σκεφτεσαι που πας ρε καραμητροοοοοοοοοοο?
αλλα οταν ο καραμητρος απανταει οτι δεν χρειαζονται να μπουν ολα τα ζωα μεσα στην κιβωτο γιατι πολλα απο αυτα ειναι αμφιβια φωκιες,πιγκουινοι,πολικες αρκουδες κ.ο.κ και οτι μπορει να μην χρειαστηκε να ταξιδεψουν μεχρι την κιβωτο του νωε αλλα οσα ηταν στο ισραηλ πηγαν στην κιβωτο του νωε οσα ηταν στην ελλαδα πηγαν στην κιβωτο του δευκαλιωνα και παει λεγοντας γιατι οπως ειπα πριν ολοι σχεδον οι αρχαιοι λαοι αναφερουν τον κατακλυσμο και μην μου πει κανενας οτι ο δευκαλιωνας ειχε και κοτερο (εχω και κοτερο παμε μια βολτα?) πριν τον νωε γιατι εδω δεν ξερουμε αν εγινε στα αληθεια ο κατακλυσμος θα ξερουμε ποτε εγινε?
παιζει ομως και η παπατζα να υπηρξε μονο η κιβωτος του νωε και να σωθηκε μονο ο νωε και η εβραικη φυλη γιατι οι αλλοι λαοι δεν ηταν αξιοι να σωθουν σαν κατωτεροι των εβραιων οποτε ειμαστε ολοι εβραιοι και καρποι αιμομιξιας (8 ατομα ηταν ολοι και ολοι)
Don't try to take our dreams away
from us
We will never be like you
quote:
ειναι πολυ απλο με σφηνες ξυλινα καρφια.
Οχι οχι edorama είναι αδύνατον. Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σφήνα.Είναι εντελώς αδύνατον. Η σφήνα θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί μόνο με τη βοήθεια κάποιας ισχυρής κόλας.
quote:
γιατι εδω δεν ξερουμε αν εγινε στα αληθεια ο κατακλυσμος θα ξερουμε ποτε εγινε?
Εδω σε θέλω.
Αν βρούμε πότε έγινε θα ξέρουμε και αν εγινε.
Διευκρινίζω.
Δεν γνωρίζουμε αν κατασκευάστηκε κιβωτός.
Ας βρούμε πρώτα απο ολα τις χρονολογίες. Περίπου.
Πότε υποτίθεται οτι εγινε του Νώε.
Πότε του Δευκαλίωνα.
Πότε του Ουταναπίστι?
Εγιναν ολες την ιδια χρονολογία?
Εγινε ενας κατακλυσμός ή εγιναν περισσότεροι? και τι μέγεθος είχαν?
Τα καρφιά έπαιξαν μεγάλο ρόλο στην ναυπηγική.
Απο τη νεολιθική εποχή έπλεαν αλλα μόνο μετά την ανακάλυψη του χαλκού μπορούσαν να ναυσιπλοήσουν.
Γιατι, αν μεινουμε στο γραμμα τη "Γενεσης", θα δουμε οτι ΔΕΝ ειναι ακριβως ετσι τα πραγματα.
1.Ο συγκεκριμενος μυθος του κατακλυσμου ειναι κακη αντιγραφη του Σουμμεριακου μυθου, ο οποιος ειναι κατα πολυ τελειοτερος του Εβραϊκου.
2.Καθε μυθος ειναι ενα μυητικο κειμενο, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν εχει και ενα ιστορικο παλισιο αναφορας (οπως π.χ. η Ιλιαδα).Απλα χρειαζεται μεγαλη προσοχη οταν εξεταζουμε τις αλληγοριες.Τα ονοματα π.χ. ειναι πολλες φορες αλληγορικα, ετσι, αν δουμε το ονομα ΝΩΕ -Νωελ στα εβραϊκα- το αντιστροφο του ειναι ΛΕΩΝ!
Αυτο ισως μας υποδεικνυει την εποχη που εγινε ο κατακλυσμος.
Πραγματι-γεωλογικα- στην εποχη του Λεοντα εγινε ενας μεγαλος κατακλυσμος, το 9500 περιπου προ χριστιανικης χρονολογησης.
Ακομα τα ονοματα των υιων του Νωε, ΧΑΜ παραπεμπει στην Αιγυπτο-Αφρικη, η οποια ονομαζονταν Khem και Ιαφεθ στον γεναρχη των Αριων-λευκων, ΙΑΠΕΤΟ.
3. Στα Ελληνικα κειμενα αναφερονται τρεις κατακλυσμοι, του ΩΓΥΓΟΥ, του ΔΑΡΔΑΝΟΥ και του ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑ. Κατα τη γνωμη μου, του Ωγυγου αναφερεται στον κατακλυσμο της εποχης του Λεοντα, του Δαρδανου στο 4500 περιπου π.χ.χ. ,οταν πλυμμηρισε ο Ευξεινος ποντος και ανοιξε ο Βοσπορος και τα Δαρδανελια και του Δευκαλιωνα το 1628 π.χ.χ. ,οταν εξεραγη το ηφαιστειο της Θηρας.
Αν θελουμε ομως πραγματικα να διερευνησουμε το θεμα, τοτε πρεπει να ξεκινησουμε απο εκει που μας υποδεικνυει ο Κελσος.
quote:
Και η ΚΙΒΩΤΟΣ δε λέγεται ΛΑΤΙΝΙΚΑ, ARC;;;
Και η ΑΡΓΟ (arc επίσης) ΠΟΙΑ ΣΧΕΣΗ μπορεί να έχει με ΟΛΑ ΑΥΤΑ;;;
ΑΡΚ= ΚΙΒΩΤΟΣ
ΑΡΚ=Συμπληρωνω,τελειωνω, το τελος (απο τα Αιγυπτιακα ιερογλυφικα).
ΑΡΚ ΡΕΝΕΜΠ= Η γιορτη της τελευταιας μερας της χρονιας.
ΑΡΚΙΤ=Συμπληρωση ενος θεματος.
Ακομα, ΑΡΚ=Ζωνη, τριγυρναω, περιστρεφομαι!
ΑΡΚΕΡΕ=Περικλειω
ΑΡΚΟΥ=Μορφωμενος, σοφος, ειδικος,οπαδος
Στα Ελληνικα το ρημα ΑΡΚΕΩ σημαινει, ειμαι δυνατος, απο οπου και το "αρκετα".
επισης στα Αιγυπτιακα (αρχαια) ΑΡΚ ΧΕΧ =νεκροπολη
ΑΡΚ ΧΕΧ-Τ= Αλλος κοσμος (στο Σειριο) αλλα και,
ΑΡΚ ΟΥΡ= ΣΦΙΓΓΑ!
Οι δικες μας λεξεις νομιζω ειναι γνωστες. ΑΡΚΤΟΣ, ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ κλπ..
Στα Σανσκριτικα επισης θα βρουμε παραπλησιες λεξεις:
ΑΡΚΣΑ= Αστρικος
ΑΡΚΙ=Ο τελευταιος κυκλος (ο κυκλος του Κρονου).
ΑΡΚ=Γυαλιζω, λαμπω,αλλα και Αιγυπτιακο ΑΣΗΜΙ!!!
ΑΡΚΙΝ=Ακτινοβολο φως.
ΑΡΚΑ=Ακτινα και θρησκευτικη γιορτη.
ΑΡΚ και ΑΡΓΚ η ΑΡΤΖ= Γυαλιζω, λαμπω, προκαλω λαμψη.
ΑΡΓΟΣ =Ο σκυλος του Οδυσσεα που περιμενει να ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Ο ΚΥΚΛΟΣ των περιπλανησεων του Οδυσσεα.
ΑΡΓΟΣ=Το ΕΚΑΤΟΦΘΑΛΜΟ τερας που εβαλε η Ηρα να φυλλαει τη ΙΩ...
ΑΡΓΩ - ΑΡΓΥΡΟΣ - ΑΡΤΖΟΥΝΑ - ΑΡΓΟΝΑΥΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ , εχει πολυυυ βαθος η ιστορια!!!
ΑΡΓΚΩ = Συνθηματικη γλωσσα (λογοπαιγνια, αντιστροφες λεξεις, συνθηματικα!).
ΑΡΚΤΟΣ ο αστερισμος ο οποιος στα Αιγυπτιακα λεγεται ΜΗΡΟΣ..
Ο ΔΙΑΣ στο ΜΗΡΟ του, κατα εναν μυθο, ερραψε την ΑΘΗΝΑ , μεχρι να συμπληρωσει την ..κυηση...Αλλα ας μη μπουμε και σε αλλους γριφους..
Μια μονο αναφορα ακομα...Η ΙΩ αντιστοιχει στην Αιγυπτιακη ΑΘΩΡ η οποια σχετιζεται με την ΙΣΙΔΑ και το ταξιδι της θεας με την Ηλιακη βαρκα στον ουρανο..Κια η ΙΣΙΔΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΕΙΡΙΟΣ!!!Η Ηλιακη βαρκα ειναι η ουρανια ΑΡΓΩ!!!
I am no human now
because I choose to know..
ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ 2 ΚΙΒΩΤΟΥΣ. Η ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΑΡΑΡΑΤ ΚΑΙ ΑΛΛΗ 17 ΜΙΛΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ. ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΥΣ Η ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΡΑΡΑΤ ΕΧΟΥΝ ΙΣΧΥΡΙΣΤΕΙ ΟΤΙ ΕΙΔΑΝ Η ΚΑΙ ΑΓΓΙΞΑΝ ΤΗΝ ΚΙΒΩΤΟ, ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΙΝΟΛΟΓΗΣΑΝ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΤΥΠΟ, ΙΣΩΣ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ,Η ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΧΩΡΙΚΟΥ ΤΟΥ ΑΓΚΟΠΙΑΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΑΜΑ ΘΕΛΕΤΕ.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΩΝ ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΔΑΝ ΤΗΝ ΚΙΒΩΤΟ Η ΒΡΗΚΑΝ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ. ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ Ο ΝΑΒΑΡΑ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΒΡΗΚΕ ΚΑΠΟΙΟ ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ 14 ΚΑΙ 12 ΒΡΗΚΑΝΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΥ.
ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΓΙΑ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΡΑΡΑΤ ΕΧΟΥΝΕ ΒΡΕΘΕΙ 2 ΑΓΚΥΡΕΣ ΑΠΟ ΠΕΤΡΑ. ΕΧΟΥΝΕ ΥΨΟΣ ΔΕΚΑ ΠΟΔΙΑ, ΠΛΑΤΟΣ 5 ΠΟΔΙΑ, ΚΑΙ ΠΑΧΟΣ 2 ΠΟΔΙΑ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥΣ. Η ΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗ ΚΙΒΩΤΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΑΡΑΡΑΤ. ΕΧΟΥΝΕ ΧΑΡΑΧΤΕΙ ΜΕ 8 ΣΤΑΥΡΟΥΣ, ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΤΑ 8 ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΙΣ ΚΙΒΩΤΟΥ....
ΦΙΛΙΚΑ 
The Truth Is Out There..
quote:χμ εισαι σιγουρος 100% ? το εχεις ψαξει το θεμα? εχεις κοιταξει μηπως πως κατασκευαζαν οι αρχαιοι ελληνες τα καραβακια τους? αν ναι τι να πω εχεις δικιο απλα εμενα καπου εχει παρει το ματι μου ξυλινη σφηνα απο πευκο νομιζω αλλα θα σε γελασω για το ξυλο αλλα για το νερακι ειμαι σιγουρος το οποιο φουσκωνε το ξυλο και σφηνωνε εκει που το καρφωνανε για παντα τωρα αν και σε αυτο εχω λαθος ζηταω δυο φορες συγνωμη.
Οχι οχι edorama είναι αδύνατον. Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σφήνα.Είναι εντελώς αδύνατον. Η σφήνα θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί μόνο με τη βοήθεια κάποιας ισχυρής κόλας.
quote:
from us
quote:
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΧΩΡΙΚΟΥ ΤΟΥ ΑΓΚΟΠΙΑΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΑΜΑ ΘΕΛΕΤΕ.
Φυσικά και θα την αναφέρεις lencolas κάθε πληροφορία είναι ανεκτίμητη.
quote:
χμ εισαι σιγουρος 100% ? το εχεις ψαξει το θεμα? εχεις κοιταξει μηπως πως κατασκευαζαν οι αρχαιοι ελληνες τα καραβακια τους? αν ναι τι να πω εχεις δικιο απλα εμενα καπου εχει παρει το ματι μου ξυλινη σφηνα απο πευκο νομιζω αλλα θα σε γελασω για το ξυλο αλλα για το νερακι ειμαι σιγουρος το οποιο φουσκωνε το ξυλο και σφηνωνε εκει που το καρφωνανε για παντα τωρα αν και σε αυτο εχω λαθος ζηταω δυο φορες συγνωμη.
Ναί φίλε endorama.
Μέχρι στιγμής φίλε μου δεν εχουμε βρεί κάποιο αρχαίο απομεινάρι σκάφους. Εκτός αν σε κάποια ιστορικά κείμενα αναφέρεται αυτό.
Μπορεί να εχεις δίκιο σε αυτό που λές και η σφήνα οταν βραχεί να φουσκώσει κάποιος γνωστός εξερευνητής εχω το βιβλίο του το επιχείρησε ΄σε μία κατασκευή του ωστε να αποδείξει οτι οι Ελληνες ναυσιπλοούσαν τη νεολιθική εποχή αλλά δεν τα κατάφερε. Δεν είχαν εφαρμογή τα πετσώματα με αποτέλεσμα οι σφήνες να τα αφήνουν ανοικτά και να μπαίνει νερό. Τώρα αν υπήρχε αλλος τρόπος δεν τον εχω ακουστά.
quote:
εχεις κοιταξει μηπως πως κατασκευαζαν οι αρχαιοι ελληνες τα καραβακια τους?
Θα ήθελα να μου πείς που βασίζεσαι και το λές αυτό. Οταν λές οι αρχαίοι Ελληνες σε ποιά χρονολογία αναφέρεσαι??
Πάντως μέχρι σήμερα κουφάρι αρχαίου πλοίου δεν εχουμε ως απόδειξη.
Πάλι αν αυτό αναφέρεται απο κάποιον ιστορικό σίγουρα θα αναφέρεται σε μία εποχή πρίν το 2.000 ΠΧ.
Το 7.000 ΠΧ είχε ανακαλυφθεί το λιώσιμο των μετάλλων σε ορισμένες πόλεις οπως η Τσατάλ Χουγιούκ. Τώρα ίσως και στην Ελλάδα. Μπορεί.
Τώρα εσύ για να το λές κάπου θα το εχεις δεί οπως αναφέρεις.
Αναμένω πληροφορίες.
allzzaro
παντως οι ξυλινες σφηνες μου εχουν σφηνωθει στον εγκεφαλο (ενα γιατρο ρεεεεεεεε παιδια!!!!!!!!!!!)
from us