- 2012 - ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ; Νο1 - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Παίρνω για παράδειγμα το χωριό μου 2 φροντιστήρια στα οποία κρατάω τα λογιστικά και τη Δ/θμια εκπαίδευση στην οποία είμαι Διοικητικός Υπάλληλος και φτάνουν στα αυτιά μου πολλά…………..τα οποία και μου έχουν δημιουργήσει μια σαφή εικόνα και την οποία περιέγραψα.
Η "αναλογία" σε ποσοστά ενδιαφέροντος των γονιών προς τα παιδιά τους, γέρνει για να μη πω είναι "μονόπλευρη" υπέρ των Αλβανών γονιών.
Μπορείς να δεις και την αναλογία διαζυγίων ανάμεσα στις Ελληνικές και στις Αλβανικές οικογένειες!...........καμία σχέση.......... οι Έλληνες χωρίζουν για ψύλλου πήδημα!
Η χώρα μας φίλε μου είναι διεφθαρμένη γιατί διεφθαρμένες είναι οι οικογένειες! Θα ήταν λάθος να έλεγε κάποιος ότι δεν είναι έτσι, γιατί αυτοί που μας κουμαντάρουν (να το πω λαϊκά), βγαίνουν μέσα από αυτές.
Πάρε για παράδειγμα το κάτωθι που γράφω:
Πήγε εκδρομή, στο χωριό μου η δευτέρα τρίτη και τετάρτη Δημοτικού! στα Καλάβρυτα και μετά στην Τρίπολη. Είχαν βάλει 2 πούλμαν.
Συνοδός πήγε η 65χρονη μητέρα μου στις 2 ανηψιές μου.
Όταν πήγαν να επιβιβαστούν! στα πούλμαν η Διευθύντρια του σχολείου είπε οι συνοδοί να επιβιβαστούν στο ένα πούλμαν και οι μαθητές στο άλλο!

Η μητέρα μου αρνήθηκε και ζήτησε ή να επιβιβαστεί μαζί με τις εγκόνες της ή να της επιστραφούν τα χρήματα και να μη συμμετάσχει στην εκδρομή.
Οι Αλβανοί στο Δημοτικό είναι περίπου το 1/4 του συνόλου των μαθητών. Στη συγκεκριμένη εκδρομή μόνο 2 Αλβανάκια συμμετείχαν και οι συνοδοί τους ακολούθησαν την μητέρα μου στις ενέργειές της μαζί με μια άλλη Ελληνίδα συνοδό.
Οι λοιποί Έλληνες συγχωριανοί όχι μόνο παρατήρησαν τη μητέρα μου αλλά πρότειναν στη Διευθύντρια του σχολείου να κάνει αποδεκτό το αίτημα της μητέρας μου και να ξεκινήσουν για να μην καθυστερούν άλλο.
Τελικά επιβιβάστηκε η μητέρα μου με τις (δύο Αλβανούς συνοδούς και την άλλη Ελληνίδα) μαζί με τα παιδιά που συνόδευαν.
Φτάσαν στον προορισμό (Καλάβρυτα), και το πρόγραμμα είχε περιήγηση, φαγητό στις 14:30 και αναχώρηση στις 15:00 για Τρίπολη.
Η μητέρα μου πρότεινε φαγητό στις 12:30-13:00 γιατί ο δρόμος που θα έπαιρναν για Τρίπολη λόγω του ορεινού ήταν γεμάτος στροφές και πολύ δύσκολος για τα πιτσιρίκια. Ξύνησαν τα μούτρα της Διευθύντριας η οποία της πρότεινε να την κάνει Διευθύντρια στο σχολείο για να αποφασίζει αυτή (η μητέρα μου.) Οι άλλοι γονείς καρφάκι δεν τους καιγόταν..........σιγά μην τρώγαν τόσο νωρίς.
Μαζί με τις 2 Αλβανέζες και την άλλη Ελληνίδα φάγανε με τα παιδιά που συνόδευαν γύρω στις 13:00.
Στις 15:00 ξεκίνησαν. Μπροστά το πούλμαν με τα παιδιά πίσω οι συνοδοί με τους δασκάλους. Στα μισά περίπου της διαδρομής και πριν την Τρίπολη τα παιδιά άρχισαν να ξερνάνε το ένα πίσω από το άλλο. Η μητέρα μου και οι άλλες φρόντισαν 2-3 παιδάκια αλλά επειδή το φαινόμενο γενικεύτηκε το πούλμαν σταμάτησε και ήρθαν τα άλλα καμάρια (Έλληνες γονείς) για να αναλάβουν τα παιδιά τους.
Επειδή ένα παιδάκι πέραν του εμετού λιποθύμησε και είχε γίνει άσπρο σαν το πανί! τα πούλμαν κατέληξαν στο νοσοκομείο για να παρασχούν οι πρώτες βοήθειες και η εκδρομή φυσικά σταμάτησε εκεί.
Και τώρα πες μου εσύ ποσοστό συμμετοχής στο ενδιαφέρον για τα παιδιά από πλευράς Αλβανών ήταν το 100%, από πλευράς Ελλήνων συνοδών μια γιαγιά! και μία άλλη Ελληνίδα.
Και το κυριότερο! τι επίπεδο έχουν οι Δάσκαλοι των παιδιών μας? Γιατί μ΄ όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις.......
Ξεφύγαμε από το θέμα αλλά ας πούμε ότι έγινε ένα μικρό διάλλειμα....

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"
Είναι το τέλος μιας εποχής και σαν τέλος, απαιτεί
ένα θάνατο, του γέρικου σώματος...Όσο συγκλονιστικά
γεγονότα θα ζήσουμε, θα βοηθήσουν ώστε να ωριμάσει
ο άνθρωπος περισσότερο... Από το 2012,
έρχεται η πραγματική νέα εποχή, που θα είναι σίγουρα
ότι καλύτερο έχει παρουσιαστεί για τον άνθρωπο...
Από εκεί και πέρα χρέος μας είναι να προσπαθούμε είτε ρεαλιστικά είτε μεταφυσικά να μεγαλώσουμε αυτό το κομμάτι.
Ρεαλιστικά γαλουχώντας πραγματικούς ανθρώπου με αρετές.
Και μεταφυσικά με το να σκεπτόμαστε θετικά μήπως και διεγείρουμε την συμπαντική συνείδηση και ανεβούν τα ποσοστά πρός όφελος του καλού.
Τι άλλο να πώ το κακό υποχωρεί μόνο με την επικράτηση του καλού.
http://gpapadothomakos.googlepages.com/home2
Edited by - papadothomakos on 22/07/2008 14:20:28
Συμφωνώ πως το "παλιό" πεθαίνει για να κάνει τόπο για το καινούργιο.
Δε χρειάζεται να εθελοτυφλούμε για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό. Έχουμε μια καταπληκτική αρχαία ιστορία και παράδοση, αλλά αυτή σώζεται σήμερα στις καρδιές πολύ λίγων Ελλήνων και στην πράξη εφαρμόζεται από ακόμη λιγότερους...
Ωστόσο ας μην ξεχνάμε ότι όπου στρέφουμε την προσοχή μας αυτό αναπτύσσεται. Είτε πρόκειτε για "καλή" είτε για κακή ποιότητα.
Επιπλέον ο κάθε ένας από εμάς έλκει τους "ομοίους" του και καταστάσεις "όμοιες" με την ποιότητα του.
Η στροφή στο πνευματικό μονοπάτι έχει μια σημαντική αύξηση, άσχετα μέσα από ποιό δρόμο το ακολουθεί κανείς Και αυτό για μένα δεν είναι καθόλου τυχαίο.(ο φίλος μας ο Ψηλός ίσως θυμάται συζητήσεις που είχαμε παλαιότερα, απόλυτα ταμπουρωμένοι ο κάθε ένας μας στα του Χριστιανισμού... )
Σήμερα είμαι σε θέση να αναγνωρίζω πως υπάρχει μία και μοναδική αλήθεια και αυτή είναι φυλαγμένη μέσα σε όλες τις γνωστές θρησκείες.
Το θέμα είναι να μη μένουμε στη βιτρίνα αλλά να κάνουμε τα δικά μας προσωπικά βιώματα πνευματικότητας. Και τότε οι ουρανοί ανοίγουν και βλέπεις καθαρά... πως όλοι είμαστε ένα σώμα, αυτό της ανθρωπότητας και πως κάθε θρησκεία έχει το εσωτερικό της κομμάτι, το οποίο προσεγγίζουν δυστυχώς πολλοί λίγοι.
Πάντως το κακό δεν λύνετε με ευχολόγια ή με κατά μέτωπο επίθεση -ότι το πολεμάς το κάνεις πιο δυνατό...
Κάπου διάβαζα, πως στην ουσία στο διπολικό μας κόσμο είναι απαραίτητη η ύπαρξη του για να υπάρχει εξέλιξη. Υπ' αυτό το πρίσμα... χάνει και την αρνητικότητα του, γιατί τι είναι τελικά κακό? Και υπάρχει κακό δίχως έστω και ψίγματα καλού? (ying-yang)
To θέμα είναι να μπορέσουμε να ισσορροπίσουμε στο κέντρο μας, δίχως να προσκολληθούμε στη μία ή την άλλη ποιότητα και προ πάντων να αφεθούμε με εμπιστοσύνη και χωρίς καθόλου φόβο σε αυτό που είναι να έρθει, ότι κι αν είναι αυτό...
Πάνω από όλα θεωρώ πως ο διαλογισμός ή η βαθειά προσευχή βοηθούν πάρα πολύ στην εξισορρόπιση μας.
Σας χαιρετώ
Φιλικά
Τοξότης
που θα γίνει μετά το 2012, σίγουρα δεν θα
είναι μόνο από θρησκευτικής πιστότητας, αλλά, πιο
πολύ άνθρωποι που πληρούν τα κριτήρια αυτου
του νέου κόσμου...
Αυτη την στιγμη τα πληρει κανεις?..
Μεσα απ'το σκοταδι γενιεται το πιο κα8αρο φως
Ζησε σ'αυτο και γνωρισε αυτη που σου φερνει
πράξεων, με αγνά κίνητρα και καλές προθέσεις... Το άτομο που θα μείνει, θα πρέπει να μπορεί να γίνει δοχειο του πνεύματος,
να μπορεί να κουβαλήσει το βάρος του αγγέλου του Θεού....
Βλέπεις σε κείνη την κοινωνία, οι άνθρωποι θα ξέρουν τι
σημαίνει καλό και κακό...
Κανείς δεν τα πληρεί, αλλά παραχωρεί ο Θεός, όταν
έρχεται η ώρα....
Η μαγική λέξη είναι προσφορά, και πολλές άλλες με την πρόθεση προσ- παράδειγμα προσευχή.
Ο άνθρωπος λοιπόν για να τελειοποιηθεί πρέπει να προσφέρει. Σε όλες τις θρησκείες έχουμε την έννοια της προσφοράς, στίς θεότητες.
Είναι κάτι απίθανα, απλό και όμως δυσκολότατο να πραγματοποιηθεί, επειδή αναστέλλεται απο ένστικτα και εγωισμούς.
Κάτι μαγικό συμβαίνει στην ψυχική δομή μας, και και προσφέροντας έχουμε την μεγίστη ανταπόδοση αυτόματα.
Νομίζω ότι προσφατα ανακοινώθηκε ότι, αυτός που μοιράζει αγάπη εχει καλύτερη υγεία.
Λες και το ενεργειακό περιβάλλον λειτουργεί σαν πολλαπλασιαστής ανταποδίδοντας την προσφορά.
Είμαστε όμως άνθρωποι, και αυτό το απλό, φαντάζει ακατόρθωτο, άν και είναι φανερό ότι, εκτός που δια μέσου αυτού αλλάζουν οι σχέσεις μας, μάς οδηγεί και στην ολοκλήρωση.
http://gpapadothomakos.googlepages.com/home2
Edited by - papadothomakos on 30/07/2008 07:42:31
το λέμε κι αλλοιώς: Υπάρχουν και άτομα που
υποκρίνονται προσφορά.. Θα υπάρξουν και υπάρχουν
δοκιμασίες που θα κάνουν τον καθένα μας να πάει
προς τη μεριά που κλίνει... Ο καθένας μας θα διαλέξει,
έχοντας το περιθώριο της ελεύθερης βούλησης και με τις
γνώσεις που έχει σήμερα, είναι υπεύθυνος για την επιλογή
του...
συμφωνώ με το πνεύμα των λόγων σου.
Η πιο απλή φόρμουλα, αλλά και η πιο ισχυρή δύναμη του σύμπαντος είναι μία:
Η ΑΓΑΠΗ
αυτή θαρρώ πως θα είναι και η βάση και το κριτίριο για το νέο κόσμο που ανατέλει.
Το πόσο πολύ αγάπη μας γεμίζει και το πόσο πολύ ΦΩΣ (ενεργειακή μορφή της Αγάπης) σκορπάμε γύρω μας...
Φυσικά και η επιλογή είναι δική μας.
Το ότι είμαστε άνθρωποι είναι η μεγαλύτερη ευλογία για όλους όσοι βαδίζουμε αυτή την ώρα στη Γη. Αρκεί να αφήσουμε το θεϊκό σπινθίρα που καίει μέσα σε όλους μας, να λάμψει και να γίνει ΦΩΣ. Να αφήσουμε τη θείκότητα μας να εκδηλωθεί στο ΕΔΩ και ΤΩΡΑ.
"γιατί όλοι μας είμαστε παιδιά του Θεού" και δεν υπάρχει χωροχρόνος... σε αυτό το επίπεδο!
Δεν έχει τόση σημασία το αν θα είναι το 2012 ή το 2011. Εμείς όλοι μαζί, Εδώ και Τώρα δημιουργούμε τον κόσμο που ανατέλει.
Αυτή την ώρα οι σκέψεις μας είναι που δίνουν σάρκα και οστά στο μέλλον μας.
Οι ενέργειες που μας έρχονται από το σύμπαν σαφώς και έχουν τη χροιά της αγάπης και της συμπόνοιας, της ενσυναίσθησης και της επιστροφής στην θεϊκή μας ουσία
Σε εμάς όμως έγγειται, αν νθα συγχρονιστούμε με τις ανώτερες δονήσεις της αγάπης (με εμπιστοσύνη)ή αν θελήσουμε να μείνουμε προσκολημμένοι στο υπάρχον μοντέλο του υλισμού δίχως πνευματικότητα (με φόβο)....
Σε εμάς έγγειται αν θα βαφτίσουμε την -μέχρι πρόσφατα "ψυχρή" λογική μέσα στις "θυληκές" ποιότητες της αγάπης και της ενσυναίσθησης...
Θαρρώ πως δεν θα υπάρχει χώρος για όσους δεν κάνουν συνειδητές επιλογές προς την κατεύθηνση της "δίχως όρους" Αγάπης μέσα στον νέο κόσμο... οι αποχωρίσεις θα είναι πραγματικότητα...
όμως και αυτό είναι συνειδητή επιλογή του καθενός μας...
Namaste
toxotis