- Μαθήματα Φυσικής - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΜΙΓΑΔΙΚΟ ΕΓΡΑΨΑ ΑΡΝΗΤΙΚΟ...
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΚΒΑΝΤΙΚΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ-ΨΥΧΗΣ ΤΟ ΕΙΧΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ[ΕΛΛΕΙΨΗ ΓΝΩΣΕΩΝ ..} ΤΩΡΑ ΘΑ ΞΑΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΒΓΑΛΩ ΚΑΜΙΑ ΑΚΡΗ...
ΤΙ ΒΙΒΛΙΑ ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΨΗΝ ΣΟΥ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ??
Οι μιγαδικοί αριθμοί (αν θυμάμαι καλα) διδάσκονται στο
σχολείο στην τρίτη λυκείου. Το βασικό τους συστατικό είναι
το "ι" (γίωτα). θα προσπαθήσω να εξηγήσω τί είναι το "ι"
Λοιπον, οπως ξερεις καθε αριθμός έχει την τετραγωνικη του ρίζα. Η τετραγωνική ριζα του 4 είναι το 2, του 9 είναι το 3 και τα λοιπά. Ομως οι αρνητικοί αριθμοί εχουν τετραγωνική ριζα ? ΠΟΙΟΝ αριθμο πολλαπλασιάζεις με τον εαυτο του για να σου βγάλει -1 ?
Για να μην μείνουν παραπομεμένοι οι αρνητικοί αριθμοί, οι μαθηματικοί "εφεύραν" το "ι", και είπαν οτι ΝΑΙ υπαρχει το ι και μαλιστα ι*ι=-1. Απο τη στιγμή που ανακαλύπτεις το "ι" ΚΑΘΕ αρνητικός αριθμος έχει την τετραγωνική του ριζα. ΠΧ
η τετραγωνική ρίζα του -16 είναι το -4ι.
ΑΠΟΔΕΙΞΗ:
-4ι * -4ι = (-4)*(-4) *ι*ι = +16 * (-1) = -16
Αμα "ανακατέψεις" το ι με κανονικούς αριθμους φτιάχνεις τους "μιγαδικούς" αριθμούς. π.χ. το 14+43ι είναι ένας μιγαδικός αριθμός.
Ελπίζω να σε βοήθησα. Αν όχι, κανε υπομονή μεχρι την τρίτη λυκείου.
Οσο για βιβλία. Ενα πολυ καλο που εχω διαβάσει είναι
"Η εξέλιξη των ιδεών στη φυσική" του Αινσταιν και του Ινφελντ. Ειναι κλασσικο, γνωστό βιβλίο και ο φυσικός του σχολείου σου ΠΡΕΠΕΙ να το ξερει. Ζήτα του να στο βρεί και να στο φωτοτυπήσει
. Αν σου πει "είσαι μικρός ακόμα" αγνοησε τον και πηγαινε αγορασε το και διαβασε το και μετά στο μάθημα κολα τον στον τοιχο ![]()
Oannes
[quote]
Καμμία από τις κατακτήσεις των Φυσικών Επιστημών δεν μπορεί να να βοηθήσει τον άνθρωπο να εμβαθύνει στον εσωτερικό του κόσμο που αποτελεί την κυριότερη αιτία των των διαφόρων εκδηλώσεων που συγκροτούν την ανεξερεύνητη και ανερμήνευτη προσωπικότητα κάθε ατόμου.
[\quote]
Νομίζω οτι ο κάθε άνθρωπος εχει την δυνατότητα να προσεγγίσει τον εσωτερικό του κόσμο είτε με την ποίηση, είτε με τη φιλοσοφία, είτε με τη θρησκεία, είτε με την φυσική η τα μαθηματικά. Κάθε "τέχνη" εχει κατι σημαντικό να προσφέρει και το ποιά "τέχνη" θα διαλέξει ο καθένας για τις αναζητήσεις του είναι προσωπικό θέμα. Αρκει να μην το επιβάλει στους άλλους με το ζόρι και να μην κοροιδεύει τον κόσμο.
ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΟ ΕΧΩ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΕΛΕΓΑ...
ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΙΓΑΔΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΤΙ ΞΕΡΩ...
ΑΠΛΑ ΜΙΓΑΔΙΚΟ ΚΥΜΑ ΔΕ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ...
...ΑΚΟΜΑ..
Επισης δεν καταλαβα οτι ο Thoth περιμενε καποια απαντηση και ζηταω συγγνωμη, αλλωστε δεν μπορω να απαντησω σε ενα θεμα(εγκεφαλος) το οποιο για να προσεγγιστει χρειαζεται η συμβολη πρωτα ενος ψυχολογου μετα ενος ψυχιατρου,μετα ενος νευρολογου(αν δεν ειναι ο ψυχιατρος) μετα ενος χειρουργου και μετα ενος φυσικου...
Οσο για το σβουρακι,το πειραμα αυτο κυκλοφορει σε ετοιμα κιτ διεξαγωγης στην αγορα, μπορεις να το ψαξεις...
Επισης μια παρακληση θα ηθελα τουλαχιστον σε αυτο το τοπικ οσοι γραφουν να ξερουν τι ειναι αυτο που γραφουν
Οσο για την φωτογραφηση κιρλιαν , θα ηθελα λεπτομεριες για να πω κατι με σιγουρια, ξερω βεβαια οτι οι αποψεις διιστανται παρολαυτα θα κανω μια προσεγγιση και θα πω οτι αυτο που αποτυπωνεται στη φωτογραφια ειναι οι αποδιεγερσεις ηλεκτρονιων του χεριου μας τα οποια εχουν διεγερθει απο την ακτινοβολια της φωτογραφικης μηχανης κιρλιαν.
Μηπως θα επρεπε να αρχισουμε απο τα βασικα; ελεγα να γραψω μερικα πραγματα για το νομο παγκοσμιας ελξης(και οχι για ηλεκτρισμο)... θα δουμε...
Μπορει να μην μπορεσουμε να βγαλουμε καποιο συμπερασμα μπορει και να βγαλουμε, αξιζει ομως πιστευω να προσπαθησουμε...
Τι λετε;
Αρχικά ας κάνουμε μερικές υποθέσεις, ότι η γη έχει σφαιρικό σχήμα, είναι ομογενής, και ότι ο εξωτερικός φλοιός έχει πάχος κάποιων χιλιομέτρων. Εδώ θα ήθελα την βοήθεια σας. Όσοι έχουν ασχοληθεί με την κούφια γη , αν θέλουν θα μπορούσαν να πουν πόσο είναι το πάχος του φλοιού. Θεωρούμε δεδομένη την ακτίνα της γης RΓ=6400km
Οποιαδήποτε παρέμβαση είναι δεκτή.
Edited by - μερλιν on 28/09/2003 02:35:16
Επίσης μας χρειάζεται και η ακτίνα του εσωτερικού ήλιου αν θεωρήσουμε οτι υπάρχει.
Θα ήθελα αν είναι δυνατό να αναφερονται πήγες.
Επίσης βλέπω ότι μόνο ένας είδε με καλό ματί αυτή την προσπάθεια, γιατί οι οπαδοί αυτής της θεωρίας απέχουν;
Εγώ είμαι παρών επίσης και παρακολουθώ με ενδιαφέρον. Ρωτάς γιατί οι "οπαδοί" της "θεωρίας" απέχουν. Μα ακριβώς επειδή είναι "οπαδοί". Οσοι αποδέχονται τη "θεωρία" της κούφιας Γης την αποδέχονται επειδή είναι "συνταρακτική". Οχι επειδή εξηγεί τα φαινόμενα, οχι επειδή εξηγεί τις παρατηρήσεις, οχι επειδή εξηγεί τα πειράματα. Ο "οπαδός" δεν ενδιαφέρεται να μαθει την αλήθεια. Ενδιαφέρεται να ακούσει όμορφα λόγια που θα επιβεβαιώσουν την πίστη του.
Μαζί με τον φυσικό πετάω και εγώ το γάντι στους "αναζητητές της αλήθειας" που πιστεύουν στη "θεωρία" της κούφιας Γης. Ας αναμετρηθούν εδώ απέναντι στην "αρτηριοσκληρωτική" και "κολημένη" κλασική επιστήμη.
Αγγελος.
Προφανώς χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες που ούτε εγώ τις έχω.
Για το θέμα της "κούφιας γης", γιατί δεν ανοίγεις την συζήτηση στο θέμα που ήδη υπάρχει; Εχω την εντύπωση ότι δεν μπαίνουν όλοι παντού, ούτε προλαβαίνουν να διαβάσουν τα πάντα, οπότε ή το μεταφέρεις εκεί, ή τους καλείς να παρακολουθήσουν την συζήτηση εδώ.
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
ΕΔΩ ειναι η κουβέντα για την κουφια γη.
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1443
Αγγελος
ξερω που ειναι το θεμα για την κουφια γη...
αλλα γιατι με παραπεμπεις εκει??
εσυ νομιζω κατηγορισες οτι οσοι υποστηριζουν αυτην την θεωρια απεχουν απο αυτη την προσπαθεια να αοποδειξουν δηλ αν ισχυει η οχι με φυσικους νομους αυτη η θεωρια ....
και ενω υπαρχει καποιος ξαφνικα τον διωχνεις...
...???!!
απορω ???
afhste ton an8rwpo na mas ta pei kai mhn gyrname synexos sta idia....
file fysike .... anypomonw gia thn synexeia .........!!!!!!!!
SIMORIL .......