ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- <Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ> - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- <Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ> - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

ΑΤΜΑ62 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
28/12/2002, 21:09:16
Καλό μου Φρούτο……. το είδες αυτό που έγραψες?

ΑΤΜΑ...... ΔΑΣΚΑΛΟ ΠΥΘΙΑ!!!χιουμορ!

ananasssΜέλος
28/12/2002, 21:16:03
Ε;

"Να'μαι καλά, να σ' αγαπώ..."

28/12/2002, 21:19:32
quote:
αν κοιταχτώ σε ΔΥΟ διαφορετικούς καθρέφτες,
ή
στον ίδιο καθρέφτη δύο διαφορετικές στιγμές,
ποτέ δεν θα είμαι το ίδιο φρούτο...

Ειναι μια απο τις ΑΡΧΕΣ του ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΥ!!!

ananasssΜέλος
28/12/2002, 21:26:08
χαα!!!
---
Αλήθεια, δεν το ήξερα...
αλλα ισχύει αυτό που είπε κάποιος άλλος σε άλλο topic, δεν θυμάμαι πώς το είπε, αλλά εν περιλήψει λέει πως ό,τι κι αν πεις, ακόμα κι αν νομίζεις ότι το λες εσύ πρώτη φορά, κάποιος μεγάλος θα το έχει πει στο παρελθόν...
Γμτ, δεν γεννήθηκα στην Αρχαία Ελλάδα, να λένε τώρα πως αυτό το είχε πει ο ananasss... (humor, έστω και κρύο)

Για να μην κάνω περισσότερη (ανούσια) κατάχρηση χώρου και με μαλώσει η οικοδέσποινα, εξήγησέ το αυτό σε παρακαλώ... (και το περί.. ΠΥΘΙΑΣ που είπες πιο πάνω...
Είναι που έχω πιει και λίγο και δεν τα παίρνω εύκολα!!!...
|
\/
.

Edited by - ananasss on 28/12/2002 21:50:51

28/12/2002, 21:40:14
ΑΤΥΧΗΣΕΣ!....

Έχει δίκαιο πάντως ο ΑΤΛΑΣ….εδώ και 2000 χρόνια, γίνεται το α β γ δ….β δ α γ

ananasssΜέλος
28/12/2002, 21:52:50
^
|
Για να μην κάνω περισσότερη (ανούσια) κατάχρηση χώρου και με μαλώσει η οικοδέσποινα, εξήγησέ το αυτό σε παρακαλώ... (και το περί... ΠΥΘΙΑΣ που είπες πιο πάνω...)
Είναι που έχω πιει και λίγο και δεν τα παίρνω εύκολα!!!...

Edited by - ananasss on 28/12/2002 22:19:06

Edited by - ananasss on 28/12/2002 22:20:03

tzoΜέλος
28/12/2002, 22:10:43
geia sas!

Sygnwmh pou den sas apanthsa otan eprepe,alla eimai ston kosmo mou tis teleytaies meres

Loipon..

..Enas kathrefths,deixnei thn alhtheia,alla thn kanei na fainetai san psema.Enas kathrefths sou anhkei,mono gia osh wra ton antikryzeis.
An spaseis enan kathrefth,shmainei thn rhksh tou eaytou sou,se tosa kommatia osa einai o spasmenos kathrefths.
"enoxlwntas"thn antanaklash tou eaytou sou,enoxleis mono thn epifaneia,alla afhnontas thn eikona na se akoumpa einai san na tarazeis thn psyxh...

...Pote mhn stekesai pisw apo enan kathrwfth kai pote mhn foras maska mprosta tou.Den mporeis na antikryseis thn eikona sou me ta matia sou kleista.
Pote mhn valeis 2 kathreftes na antikryzei o enas ton allon,giati an perpathseis anamesa tous,tha xatheis.
Pote mhn agaphseis ton kathrefth pio poly apo ton eayto sou,opws kai den tha agapouses pote pio poly to prwsopo sou apo thn psyxh sou...

Sygnwmh pou to egrapsa sta agglika,nomizontas oti oloi tha to katalavoun

Sygnwmh kai pali.

Filia

tzoΜέλος
28/12/2002, 22:19:12
aaaaaaaaaa!
kai kati teleyatio!

eimai kopela

ananasssΜέλος
28/12/2002, 22:22:28
Ευχαριστούμε φίλΗ tzo
Και... δεκτή η συγγνώμη σου!
Περιμένω την φίλη ΑΤΜΑ να σχολιάσει τώρα τα... πεπραγμένα!

29/12/2002, 13:21:56
.............ΤΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΧΑΜΕΝΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΡΕΦΤΕΣ, ΨΥΧΗ;;;;;;;;;;;´H
.......Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ LSD*;;;;;;;;;;;

*ΦΥΛΛΑ ΔΑΦΝΗΣ.......

Edited by - ΑΤΜΑ on 29/12/2002 13:23:28

Edited by - ΑΤΜΑ on 29/12/2002 13:24:34

02/01/2003, 01:40:12
ΓΕΙΑ+ΧΑΡΑ+ΦΕΤΟΣ ΠΙΟ ΥΓΕΙΙΝΑ!
ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΗ 'ΒΑΝΤΑ' ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΠΟΡΤ ΜΠΙΛΛΥ!

ΤΗΝ ΚΑΚΙΑ ΜΗΤΡΙΑ ΤΗΣ ΧΙΟΝΑΤΗΣ!
ΕΥΧΕΣ,ΑΤΜΑ

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΣΤΙΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΓΡΑΦΤΕΙ.....

marios_jetΝέο Μέλος
20/04/2008, 20:50:56
ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΑΟΙ ΘΕΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΙΑΝΙΣΜΟ
ΓΙΑΤΙ, ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΕΧΟΥ ΥΠΟΘΕΙ ΠΟΛΛΑ (ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ.
ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΕΤΕ?
OmasEpsilonΜέλος
21/04/2008, 00:55:04
quote:

ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΑΟΙ ΘΕΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΙΑΝΙΣΜΟ
ΓΙΑΤΙ, ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΕΧΟΥ ΥΠΟΘΕΙ ΠΟΛΛΑ (ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ.
ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΕΤΕ?

Εσύ τι γνώμη έχεις?
Εγώ πιστεύω η αλήθεια είναι κάπου ενδιάμεσα. Αυτό όμως που ρωτάς μπορεί να στο απαντήσει κάποιος που έχει μελετήσει την θρησκεία μας σε βάθος τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό. Όλα μαζί είναι μια αλυσίδα και το κάθε ένα είναι ο κρίκος της.

Κάποιος που γνωρίζει ας μας πει η εκκλησία μας πως αντιμετοπίζει το δωδεκάθεο?

21/04/2008, 03:47:17
Γεια σας.
Για αρχή, ας διορθώσουμε λίγο τον τίτλο του θέματος...

Ο τίτλος λοιπόν αλλάζει από:

ΟΙ 12 ΘΕΟΙ + ΧΡΗΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ
σε:
ΟΙ 12 ΘΕΟΙ + ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ

Επίσης, το θέμα αυτό ταιριάζει καλύτερα στην ενότητα ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ όπου και θα μεταφερθεί σύντομα.

21/04/2008, 08:43:47
Αγαπητέ marios_jet, καλώς ήλθες κοντά μας.
Σου εύχομαι να έχεις εποικοδομητικές συζητήσεις.

Εάν βάλεις επάνω αριστερά στην σελίδα κάποιες λέξεις - κλειδιά για το θέμα που σε ενδιαφέρει θα βρεις όλες τις παλιότερες συζητήσεις που μπορεί να έχουν ανοιχθεί σχετικά με κάποιο ζήτημα.
Εάν βάλεις πχ τις λέξεις "χριστιανισμός" και "δωδεκάθεο" θα βρεις αρκετά παλιότερα θέματα που προσεγγίζουν τις δύο θρησκείες.

Υπάρχουν και κάποια θέματα επίσης που έχουν ανοιχθεί στην προσπάθεια να θεαθούν αυτές οι δύο θρησκείες συγκριτικά, οπότε μπορείς να τα βρεις με τον τρόπο που σου περιέγραψα, να τα διαβάσεις και να συμμετάσχεις κι εκεί εάν το επιθυμείς.

Ενδεικτικά σου αναφέρω μερικά από τα θέματα (κλίκαρε στους παρακάτω τίτλους για να μπεις κατευθείαν):

Χριστιανισμος και Δωδεκαθεο

Αρχαία Ελλάδα και Χριστιανισμός

Αρχαία Ελλάδα καί Χριστιανισμός, ταυτίζονται;

In anticipation of my resurrection...

feyΝέο Μέλος
22/04/2008, 11:36:29
geia se olous!loipon 8a mpw apeu8eias sto 8ema.etuxe thn kuriakh pou mas perase na me paroun kapoioi gnwsth mou se ena gamw sthn keratea.o gamos htan arxaioa ellhnikos,me parousia 128ewn dld.agalmatidia thn pei8ia k genikws kanonikh anaparastash twn arxaiwn ellhnikwn gamwn.egw sthn arxh psilo sokaristhka giati mou fanhke periergo.to erwthma pou exw na kanw einai:emeis oi xristianoi apo pou didaxthkme pws 8a ginontai oi gamoi stis ekklhsies efoswn o xristos den eipe pou8ena pws 8a ginontai???ola auta einai parmena apo arxaies ellhnikes paradoseis k oxi mono se emas alla polloi laoi exoun eusternisei tis arxaies ellhnikes paradoseis.yparxei xazma anamesa se 128eous k xristianismo.apthn mia pleura me ton xristianismo xa8hke to arxaio ellhniko pneuma oi pistoi twn 128ewn kathgori8hkan ws eidwlolatres apo tous xristianous apthn allh oi 128eoi den exoun ena pisthrio yparkshs o xristianismos k h idia h ekklhsia epi aiwnes exei sthriksh k exei kataferei na apodiksei thn yparksh tou xristou.pisteuw oti 128eoi k xristianismos einai aplh tautish pragmatwn.isws kanw la8os..isws kapou exw dikio...

fotini manari

MarteΜέλος
22/04/2008, 14:30:51
Έχω την αντίληψη ότι είναι άκρως αντίθετες θρησκείες. Δεν έχει καμία σημασία βέβαια οτι πολλοί χριστιανοί έχουν συμπεριλάβει τους θεούς μέσα στο πλαίσιο της πίστης τους με την μορφή "αγίων". Οι θεοί των Ελλήνων δεν είναι κάποιοι που αγίασαν ή τους αγίασε κάποιο ιερατείο. Δεν είναι πρόσωπα. Δεν είναι πνεύματα που βρίσκονται σε κάποιον δήθεν άλλο κόσμο.
Βασική αρχή του χριστιανισμού είναι ότι κάθε ένας που θα μετανοήσει και θα ζητήσει από τον θεό μέσω του μεσσία χριστού να σωθεί, θα σωθεί. Αλλά όχι τώρα. Όταν πεθάνει και βλέπουμε.Ο Έλληνας στο θρήσκευμα δεν εκζητάει κάποια σωτηρία. Απλά συμμετέχει και αυτός από την πλευρά του στην εξέλιξη του σύμπαντος και συντελεί στην Αρμονία. Αυτός είναι ο προορισμός του.
Όσοι επιδιώκουν νέα γη και νέους ουρανούς (χριστιανοί) δυναμώνουν την Εντροπία. Που σημαίνει δυστυχώς ότι είναι "εχθροί του σύμπαντος και της ζωής".

Σε τέτοια μονοπάτια βαδίζει ο νους μου στο παρών στάδιο της εξέλιξης μου.

"Σαν το σύννεφο φεύγω πετάω έχω φίλο τον Ήλιο Θεό με του αγέρα το νέκταρ μεθάω αγκαλιάζω και γη κι ουρανό"

25/04/2008, 08:11:58
quote:

Έχω την αντίληψη ότι είναι άκρως αντίθετες θρησκείες. Δεν έχει καμία σημασία βέβαια οτι πολλοί χριστιανοί έχουν συμπεριλάβει τους θεούς μέσα στο πλαίσιο της πίστης τους με την μορφή "αγίων". Οι θεοί των Ελλήνων δεν είναι κάποιοι που αγίασαν ή τους αγίασε κάποιο ιερατείο. Δεν είναι πρόσωπα. Δεν είναι πνεύματα που βρίσκονται σε κάποιον δήθεν άλλο κόσμο.
Βασική αρχή του χριστιανισμού είναι ότι κάθε ένας που θα μετανοήσει και θα ζητήσει από τον θεό μέσω του μεσσία χριστού να σωθεί, θα σωθεί. Αλλά όχι τώρα. Όταν πεθάνει και βλέπουμε.Ο Έλληνας στο θρήσκευμα δεν εκζητάει κάποια σωτηρία. Απλά συμμετέχει και αυτός από την πλευρά του στην εξέλιξη του σύμπαντος και συντελεί στην Αρμονία. Αυτός είναι ο προορισμός του.
Όσοι επιδιώκουν νέα γη και νέους ουρανούς (χριστιανοί) δυναμώνουν την Εντροπία. Που σημαίνει δυστυχώς ότι είναι "εχθροί του σύμπαντος και της ζωής".

Σε τέτοια μονοπάτια βαδίζει ο νους μου στο παρών στάδιο της εξέλιξης μου.

"Σαν το σύννεφο φεύγω πετάω έχω φίλο τον Ήλιο Θεό με του αγέρα το νέκταρ μεθάω αγκαλιάζω και γη κι ουρανό"

Σωστότατη τοποθέτηση,η οποία κλείνει τα στόματα κάποιων οι οποίοι τα έχουν κάνει όλα "αχταρμά" και λένε βλακείες του style:Όσιρις-Διόνυσος-Χριστός...λόγω αναστάσεως κ.λ.π.ή τα άλλα με τους αγιοποιημένους Θεούς,να μην τα αναπτύξω,θα τα έχετε ακούσει....Δέν αντιλέγω ότι συμβολικώς ταυτίζονται,αλλά δέν είναι αυτή η ουσία.Η ουσία είναι αυτή που τονίζει ο φίλος μας εδώ:1.-"κάθε ένας που θα μετανοήσει και θα ζητήσει από τον θεό μέσω του μεσσία χριστού να σωθεί, θα σωθεί.."Τί σχέση μπορεί να έχει αυτό με τήν αρχαία ελληνική σκέψη;...2.-"Ο Έλληνας στο θρήσκευμα δεν εκζητάει κάποια σωτηρία. Απλά συμμετέχει και αυτός από την πλευρά του στην εξέλιξη του σύμπαντος και συντελεί στην Αρμονία. Αυτός είναι ο προορισμός του."Συμφωνώ απολύτως,πλήν όμως ΔΕΝ υπάρχει Έλληνας στό θρήσκευμα αλλά ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΗΝ ΣΚΕΨΗ.ΔΕΝ έχει θρησκεία ο Έλληνας αλλά ΣΚΕΨΗ,ΝΟΗΣΗ,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ.{Ο Έλληνας όχι ο νεοέλληνας.....}.
25/04/2008, 13:52:02
Αγαπητέ μου Marte, για πρώτη φορά το βάζεις το θέμα εκεί
που είναι: υπάρχουν οι άνθρωποι που βλέπουν ότι υπάρχει
ένας άλλος κόσμος που είναι να πάμε κι άλλοι που λένε"
που να πάμε ρε παιδιά , καλά είμαστε εδώ..."
Αυτή είναι η πραγματική κόντρα συντηρητικών και εξελικτικών,
...νομίζω;
Ο χριστιανισμός θέλει τους ανθρωπους μακρυά από τον ελλειπή
κόσμο που ζούμε εδώ και οι άνθρωποι των συναισθημάτων που είναι ακαθόριστα, θέλουν μια ζωή να είμαστε ιθαγενείς που θα
γίνονται όλα απο την αρχή, θα φτάνουν σε καποιο τέλος και
πάλι από την αρχή...
Ατέρμονο, κολλημένο και μονότονο...
MarteΜέλος
25/04/2008, 14:08:36
Φίλε μου trexagireve δεν είναι θέμα πίστης και διαχωρισμού δια αυτής των ανθρώπων, είναι θέμα απτής πραγματικότητας. Θέλουμε δεν θέλουμε και συ κι εγώ είμαστε ιθαγενείς. Και δεν πρόκειται αυτό να αλλάξει σε ότι και να πιστέψουμε. Απλά το μόνο που χρειάζεται είναι να το αναγνωρίσουμε.
Σχετικά με τον κόσμο κάνε μια βόλτα σε ένα δάσος, αγνάντευε στο πέλαγος και θαύμασε το ηλιοβασίλεμα. Δες τα άστρα του ουρανού και την μεγαλειότητα του σύμπαντος. Είναι ένας κόσμος τέλειος που διέπεται από φυσικούς αιώνιους νόμους.