- <Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ> - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
Φίλε ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΕ, έχουμε μια χαρακτηριστική διαφορά…
Όπως λες κι εσύ, εκείνος ήταν ένας μύθος, εδώ όμως έχουμε
να κάνουμε με κάτι όχι απλά ζωντανό, αλλά ένα Θεό και μια
θρησκεία ζωντανή, που καμιά άλλη δεν έχει να επιδείξει θαύματα
και γεγονότα τέτοια πουθενά και πάλι προσπαθείς να τη μειώσεις, βασιζόμενος στο από που ήρθε και πως έχει εκτιμηθεί η προέλευση
και καταγωγή της;
Δηλαδή το ότι υπάρχει από μόνη της ώς κάτι μοναδικό και ότι έχει εκατομμύρια μάρτυρες αγίους που φθάσανε σε επίπεδα που σε άλλες θρησκείες, δεν μπορούν κάν να διανοηθούν, δεν σου λέει τίποτα;
Φίλε μου υπάρχει εκείνος ο μύθος του Αισώπου με την αλεπού που
είχε κομμένη ουρά..., επειδή την έχω ξαναγράψει , απλά σου τη θυμίζω,...Ή αλλοιως «Τις ως ο Θεός ημών;» Ουδείς…
Ο Θεός αυτος δήλωσε ότι είναι το Α και το Ω... σε ποιούς λαούς ξέρεις εσύ να υπάρχει Ω; Πέραν αυτού, δεν υπάρχει τιποτε άλλο
από ικασίες απέναντι σ’ αυτή τη θρησκεία καιχίμαιρες....Κι
επειδή στον άνθρωπο είναι έντονο το θεολογικό δέος και
συναίσθημα, προτιμώ και είμαι βέβαιος γι΄αυτήν και τον Θεό
της, από οποιοδήποτε άλλο δαιμόνιο, που μόνο μιμείται και
δείχνει τόσο λιγότερο από θεός…
Όπως λες κι εσύ, εκείνος ήταν ένας μύθος, εδώ όμως έχουμε
να κάνουμε με κάτι όχι απλά ζωντανό, αλλά ένα Θεό και μια
θρησκεία ζωντανή, που καμιά άλλη δεν έχει να επιδείξει θαύματα
και γεγονότα τέτοια πουθενά και πάλι προσπαθείς να τη μειώσεις, βασιζόμενος στο από που ήρθε και πως έχει εκτιμηθεί η προέλευση
και καταγωγή της;
Δηλαδή το ότι υπάρχει από μόνη της ώς κάτι μοναδικό και ότι έχει εκατομμύρια μάρτυρες αγίους που φθάσανε σε επίπεδα που σε άλλες θρησκείες, δεν μπορούν κάν να διανοηθούν, δεν σου λέει τίποτα;
Φίλε μου υπάρχει εκείνος ο μύθος του Αισώπου με την αλεπού που
είχε κομμένη ουρά..., επειδή την έχω ξαναγράψει , απλά σου τη θυμίζω,...Ή αλλοιως «Τις ως ο Θεός ημών;» Ουδείς…
Ο Θεός αυτος δήλωσε ότι είναι το Α και το Ω... σε ποιούς λαούς ξέρεις εσύ να υπάρχει Ω; Πέραν αυτού, δεν υπάρχει τιποτε άλλο
από ικασίες απέναντι σ’ αυτή τη θρησκεία καιχίμαιρες....Κι
επειδή στον άνθρωπο είναι έντονο το θεολογικό δέος και
συναίσθημα, προτιμώ και είμαι βέβαιος γι΄αυτήν και τον Θεό
της, από οποιοδήποτε άλλο δαιμόνιο, που μόνο μιμείται και
δείχνει τόσο λιγότερο από θεός…
Φίλε Scwabe, ο Χριστός είναι ο χρισμένος ( τόση ασχετοσύνη;) Εμμανουήλ σημαίνει ο Θεός μεθ ημών και δεν ήταν θνητός αφού ξέρεις καλά ότι αναστήθηκε, απλά δεν σε βολεύει να το παραδεχτείς…
Τόσα λάθη σε δυο σειρές;
Πέραν των δικολαβίστικων και ρητορικών δεκάρικων, επί της ουσίας, τόση ζωντανή θρησκεία, με Θεό που έκανε τόσα για τον άνθρωπο και του υπόσχεται ένας παράδεισο, εκατ. πιστούς που θυσιάστηκαν και τόσα θαύματα, έχεις να μου πεις εσύ, άλλη;…
Ξέρω καμία..., όποτε η αλεπού όσα δεν φτάνει τα λέει αγουρίδες…
eidosΜέλος
σβαμπε
το ξέρω ότι με υπεραγαπάς, και οτι για σένα δεν είμαι απλά μερος του κόκκινου πανιού...
αλλά να γράφει ο Ευρωπαίος, και να απαντάς σε μένα...
ξαναμπήκες φουριόζος...
ξαναβγές φουριόζος...