- Ο ΜΕΓΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Η Κυβέλη δεν παύει να είναι ένα 5-ακτινο άστρο πάνω απ'τη Γή-Σταυρό και μέσα στο Τρίγωνο-Πυραμίδα (και συμβολικά να το δείς...)
Φρυγική θεά η Κυβέλη.
Φρύγες και οι Τρώες κατά τον Ευρυπίδη στην "Ελένη" του.
Έλληνες-Φρύγες, αλληλοσφάχτηκαν για ν'ανακουφιστεί η Γή απ'τον υπερπληθυσμό.
Δηλαδή αδέρφια...
Τα ίδια και τα ίδια, φαύλος κύκλος...
Σφαγές και μάχες γίνονται και στον Ήλιο, τώρα που μιλάμε, αλλά η εθελοτυφλία δεν έχει όρια...
Οι περισσότεροι βολεύονται στον χρωματιστό λήθαργο που τους προσδίδει η υπερτιμημένη, παραπλανητική και ελεγχόμενη λογική τους!
Προχώρα γιατί αν αρχίσω να μιλάω θ'αρχίσουν πολλοί να βλέπουν εφιάλτες και θα με κατηγορήσουν για αντιανθρωπισμό...
Φτάσαμε στη 19η σελίδα και δε μίλησες για το 2ο κύκλο, όχι ότι θ'αλλάξει κάτι, απλά για να καταδείξεις το αισχρό νομοτελειακό του όλου θέματος...
Θές και ελπίζεις στην ενοποίηση, αλλά πως θα γίνει αυτή όταν οι αρχετυπικοί μηχανισμοί του Ανθρώπινου είδους λειτουργούν κάνοντας τεμαχισμούς?
Η ερώτηση είναι ρητορική και δεν χρίζει απάντησης...
Συνέχισε φίλε μου...
(Έτσι όπως βλέπω τα πράγματα γενικότερα, αν δεν υπάρξει ένας Καταλύτης που να προκαλέσει μέσω αλυσιδωτών αντιδράσεων τη μεταλλαγή του Ανθρώπου, δεν βλέπω Φώς στο τούνελ...Ίσως ένας καταιγισμός από φωτόνια ή νετρίνα να έκανε επανασύνδεση των κατεστραμμένων συνάψεων του Ανθρώπινου εγκεφάλου ή ακόμα και να ξεβούλωνε τον κωναριοειδή μας αδένα απ'το τάπωμα που'χει φάει...ίσως...
Ίσως πάλι να είμαι παράΛογος και να παραΛυρώ...who knows...)
quote:
Φωτογραφίες είδα, κείμενο δεν είδα. Βοήθησέ με πάλι να το βρώ και τα λέμε πάλι, ...δεν θα χαθούμε. Εκτός και αν εφαρμόζεις κάποια νέα μέθοδος επικοινωνίας που εγώ ο δύστυχος εδώ κάτω στους αντίποδες ακόμα δεν έτυχε να πάρω χαμπάρι.
Ερίωπας
...Τι να κάνουμε, έτσι έμαθα να επικοινωνώ εγώ. Με φωτογραφίες, στοιχεία, πηγές, παραπομπές, και βιβλιογραφία κι όχι με λεξικούς ακροβατισμούς βασισμένους σε ομόηχες λέξεις. Επειδή πραγματικά το θέμα σου άρχισε να με κουράζει θα μου επιτρέψεις να αποχωρήσω. Ας σου αφήσω όμως για αναμνηστικό μια ακόμη φωτογραφία (χωρίς λεζάντα) κι αν θες σχολίασε την. (*)

(Πηγή: "The Gnostics and their remains" c.w.King London 1887)
(*) Ζητώ προκαταβολικά από τους διαχειριστές να την αφαιρέσουν αν κρίνουν πως προσβάλει το θρησκευτικό συναίσθημα κάποιων συνομιλητών μας
quote:Φίλε, αυτή η εικόνα δεν θίγει κανένα θρησκευτικό συναίσθημα. Είναι μάλλον ο θρίαμβος της πίστης στον Ιησού, ως Υιό Θεού, όχι γι'αυτό που δείχνει αλλά για όσα υπονοεί. Ότι η πρώτοι χριστιανοί πολύ πριν Κωνσταντίνους και συνόδους είχαν σαφή ιδέα για τη Θεότητα του εσταυρωμένου Ιησού. Ειρωνικό που είναι κοροϊδευτική αλλά, είχα διαβάσει κάπου ότι και το όνομα 'χριστιανός' για κοροϊδία το είχαν δώσει στους πιστούς αρχικά.
(Πηγή: "The Gnostics and their remains" c.w.King London 1887)
Αλλά άλλο ήθελα να πω:
quote:
Α ΜΑΚΚΑΒΑΙΩΝ 12
Α Μακ. 12,1 Είδεν ο Ιωνάθαν, ότι αι περιστάσεις ήσαν δι' αυτόν ευνοϊκαί. Εξέλεξε, λοιπόν, μερικούς άνδρας και τους έστειλεν εις την Ρωμην να επικυρώση και ανανέωση την φιλίαν του με τους Ρωμαίους.
Α Μακ. 12,2 Εστειλεν επίσης άλλους απεσταλμένους με επιστολάς, ομοίου περιεχομένου και προς τον αυτόν σκοπόν, στους Σπαρτιάτας και προς άλλας χώρας.
...
Α Μακ. 12,5 Αυτό δε είναι και το αντίγραφον της επιστολής, που έγραψεν ο Ιωνάθαν προς τους Σπαρτιάτας.
Α Μακ. 12,6 “Ο Ιωνάθαν, ο αρχιερεύς, και η γερουσία του έθνους, οι ιερείς και ο άλλος λαός των Ιουδαίων, χαιρετίζει τους αδελφούς Σπαρτιάτας.
Α Μακ. 12,7 Και προηγουμένως είχαν αποσταλή επιστολαί προς τον αρχιερέα μας τον Ονίαν εκ μέρους του Αρείου, ο οποίος ήτο βασιλεύς εις σας, αι οποίαι εβεβαίωναν ότι είσθε αδελφοί μας, όπως μαρτυρεί και το επισυναπτόμενον αντίγραφαν.
Α Μακ. 12,8 Ο Ονίας εδέχθη τον άνδρα, που εστείλατε με πολλήν τιμήν, επήρε τας επιστολάς, εις τας οποίας εγίνετο σαφώς και ρητώς λόγος περί συμμαχίας και φιλίας μεταξύ μας.
Α Μακ. 12,9 Ημείς σήμερον, καίτοι δεν έχομεν ανάγκην αυτών των πραγμάτων, διότι ως παρηγορίαν και ενίσχυσιν έχομεν τα άγια βιβλία που ευρίσκονται εις τα χέρια μας,
Α Μακ. 12,10 εν τούτοις απεφασίσαμεν και αποστέλλομεν προς σας την πρεσβείαν αυτήν, δια να ανανεώσωμεν την αδελφικήν και φιλικήν μας αγάπην και να μη αποξενωθώμεν μεταξύ μας. Πολλοί χρόνοι έχουν παρέλθει από τότε, που σεις εστείλατε προς ημάς την πρότασιν της φιλίας.
Α Μακ. 12,11 Ημεις λοιπόν καθ' όλον τον καιρόν σας ενθυμούμεθα αδιαλείπτως κατά τας εορτάς μας και κατά τας άλλας καθιερωμένας εις λατρείαν του Θεού ημέρας, κατά τας θυσίας τας οποίας προσφέρομεν, και εις τας προσευχάς μας, όπως είναι δίκαιον και πρέπον να ενθυμούμεθα αδελφούς.
Α Μακ. 12,12 Ευφραινόμεθα δε πληροφορούμενοι την δόξαν σας.
Α Μακ. 12,13 Αλλά θλίψεις πολλαί και πόλεμοι πολλοί μας εκύκλωσαν, διότι μας επολέμησαν οι γύρω μας άρχοντες και λαοί.
Α Μακ. 12,14 Δεν ηθελήσαμεν όμως στους πολέμους αυτούς να παρενοχλήσωμεν σας και τους άλλους συμμάχους και φίλους μας.
Α Μακ. 12,15 Διότι έχομεν την βοήθειαν παρά του Θεού του ουρανού, που μας ενίσχυσε συνεχώς, και εγλυτώσαμεν από τους εχθρούς μας, οι δε εχθροί μας συνετρίβησαν και εξηυτελίσθησαν.
...
Α Μακ. 12,17 Τους εδώσαμεν δε την εντολήν να περάσουν και από σας, να σας χαιρετήσουν και να σας φέρουν την επιστολήν μας αυτήν, η οποία κάμνει λόγον δια την ανανέωσιν της αδελφικής μας αγάπης.
Α Μακ. 12,18 Και τώρα καλώς θα πράξετε και σεις, να μας απαντήσετε εις τας προτάσεις μας αυτάς”.
Α Μακ. 12,19 Το αντιγράφον της επιστολής, την οποίαν οι Σπαρτιάται έστειλαν προς τον Ονίαν είναι το εξής·
Α Μακ. 12,20 “Ο Αρειος ο βασιλεύς των Σπαρτιατών χαιρετίζει τον Ονίαν, τον μέγαν αρχιερέα.
Α Μακ. 12,21 Ευρέθη εις κάποιο αρχαίον έγγραφον, ότι οι Σπαρτιάται και οι Ιουδαίοι είναι αδελφοί και ότι αμφότεροι κατάγονται από την γενεάν του Αβραάμ.
Α Μακ. 12,22 Και τώρα, αφού εμάθαμεν πλέον αυτά, καλώς θα πράξετε σεις να μας γράψετε σχετικώς με την ειρηνικήν και ευημερούσαν ζωήν σας.
Α Μακ. 12,23 Και ημείς επίσης σας γράφομεν, ότι τα ποίμνιά σας και όλα τα υπάρχοντά σας είναι ιδικά μας, και τα ιδικά μας είναι ιδικά σας. Εδώσαμεν δε εντολήν στους κομιστάς της επιστολής, να σας είπουν αυτά και προφορικώς”.
quote:
Ας σου αφήσω όμως για αναμνηστικό μια ακόμη φωτογραφία (χωρίς λεζάντα) κι αν θες σχολίασε την. (*)
Ο καλλιτέχνης του 1ου μ.Χ. αιώνα που δημιούργησε τον «Αλαξαμενό» δεν διαφέρει σε τίποτα απ’ αυτούς τους αγράμματους που συχνά χρησιμοποιούν γραφίτη στους τοίχους για να διαμαρτύρονται πότε για το περιβάλλον και πότε για τους πεινασμένους της Ν. Υόρκης.
Ένας αγράμματος ανορθόγραφος περιθωριακός ειρωνεύεται τον Σεθ (Ονοκέφαλο) των Αιγυπτίων, ε και λοιπόν;
Καμία σχέση με το χριστιανικό σύμβολο που υιοθετήθηκε μερικούς αιώνες αργότερα.
Τι θέλεις να μας πεις φίλε Veritas, ό,τι μας έλεγε και ο ΑΡΚΑΣ με τις κοτούλες του;
Καλά θα κάνεις να αποχωρήσεις και να ετοιμάσεις μαζί με τον Ευρωπαίο2 τον «κλώνο» που θα εμφανιστεί σύντομα και θα αδειάσει τον Ερίωπα. Παλιά μας τέχνη....κ......
Ερίωπας
http://esoterica.gr/articles/mystery/egpt_austr_enigma/egpt_austr_enigma.htm
Ερίωπας
quote:
Καλά θα κάνεις να αποχωρήσεις και να ετοιμάσεις μαζί με τον Ευρωπαίο2 τον «κλώνο» που θα εμφανιστεί σύντομα και θα αδειάσει τον Ερίωπα. Παλιά μας τέχνη....κ......
Εγώ μιλάω μόνος μου. Δεν χρειάζομαι καθοδηγητές, ούτε έχω σχέση με μηχανοραφίες όπως μου καταλογίζεις. Σου είπα ευγενικά ότι αποχωρώ από το θέμα σου και σου άφησα κι έναν γρίφο που τον πήρες στραβά. Δικαίωμα σου να φαντάζεσαι ότι θέλεις...
]...Ο Ra-Djedef της Αυστραλίας του οποίου το σκάφος πέταξε πάνω από βουνά και θάλασσες κάτι μας θυμίζει απ' τους Αργοναύτες.
Λακωνικά θα το τοποθετήσω.
Οι Αργοναύτες ήταν κωπηλάτες.
Το όνομα Djedef σημαίνει κωπηλάτης.
Η Αργώ πέταξε και αυτή πάνω από βουνά και από θάλασσες και κάπου χάθηκε.
Τα συμπεράσματα δικά σας.
Αναμένω παρατηρήσεις
Ερίωπας
Edited by - ΕΡΙΩΠΙΣ on 09/02/2009 00:45:11
Περί ονοκέφαλου Τυφώνος.
…και για να τελειώνουμε με τις παρανοήσεις περί ‘Όνου» που βασανίζουν όχι μόνο το θέμα μας απ’ τις αρχές του αλλά και ολόκληρο τον κόσμο εδώ και 2000 χρόνια θα καταθέσω περιληπτικά το εξής:
Σήθ ή Σετ ή Σεθ είναι ο «ξανθοκόκκινος» Βορειοευρωπαίος τύπος που κατέβηκε σταδιακά απ’ την Σκυθία σημερινή Ουκρανία, Ρωσία κλπ στον χώρο της Μέσης Ανατολής. Μαζί τους αυτοί οι λαοί έφεραν και μία παράξενη λατρεία.
«Σκύθες όνον ιερεύουσι» μας γράφουν οι αρχαίοι συγγραφείς. Δηλαδή οι Σκύθες λάτρευαν τον Γάιδαρο.
Αυτοί λοιπόν οι κοκκινωποί άνθρωποι, ή κοκκινόκωλοι στην λαϊκή γλώσσα στο πέρασμα του χρόνου ονομάστηκαν με διάφορα ονόματα. Ένα απ’ αυτά ήταν και «Τυφώνιος» δηλαδή ο κόκκινος.
Ο Σκύθης στην γλώσσα των Αιγυπτίων βαρβαρίστηκε και έγινε Σηθ, Σετ, Σεθ.
Ο «Τυφώνας» ή «Σετ» που εμφανίζεται στα αγάλματα Ονοκέφαλος, σύμφωνα πάλι με τους αρχαίους Έλληνες συγγραφείς είχε κόκκινα μαλλιά και ήταν λευκός. Πως αλλιώς θα μπορούσαν οι Έλληνες να περιγράψουν τότε ένα Σκύθη, δηλαδή ένα σημερινό κοκκινομάλλη Ρώσο;
Σχεδόν όλες οι μούμιες των Φαραώ που βρίσκονται σήμερα στα μουσεία έχουν «πυρρά» μαλλιά, δηλαδή κόκκινα. Κοκκινομάλληδες λοιπόν οι τότε ξένοι «Πυρροί» βασιλιάδες/θεοί και οι μεγάλοι αξιωματούχοι τους.
Γνωρίζοντας λοιπόν αυτά τα ολίγα δεν πρέπει να απορεί κανείς γιατί στον μύθο ο κακός «Τυφώνας» μαζί με 72 συνενόχους δολοφόνησε τον καλό «Οσίρι».
Ούτε θεοί ήταν οι μάγκες που αναφέρω ούτε διέθεταν κάποιο στοιχείο που να άγγιζε την θεότητα. Ρώσοι εισβολείς ήταν, οι οποίοι μόλις βρήκαν την ευκαιρία έκαναν το πραξικόπημά τους στην Αίγυπτο και έτσι πιάσαμε ράτσα που λένε και στο χωριό μου.
Πυρράκης, δηλαδή ξανθοκόκκινος ήταν και ο Δαυίδ.
Τώρα αν το Οικουμενικό Ορθόδοξο Πατριαρχείο καλεί συχνά το συνέδριο των 72 συμβούλων, ή γιατί η μετάφραση της Παλαιάς Διαθήκης έγινε από 72 Εβραίους λόγιους (σίγουρα ιερείς), ή γιατί γίνεται τόσο εκτενή αναφορά του αριθμού 72 μέσα στην Παλαιά Διαθήκη, ή γιατί στα Ερμητικά κείμενα οι «Τυφώνιοι» αποκαλούνται τερατολόγοι(απ’ αυτό μπορεί να καταλάβει κανείς την καταγωγή του συγγραφέα), ή τέλος γιατί στην αρχαία Αίγυπτο θυσίαζαν τους Τυφώνιους κάποτε όταν έχασαν τον έλεγχο της χώρας εξ αιτίας του Τρωϊκού πολέμου σας παρακαλώ μη με ρωτάτε.
Τώρα αν οι Ασσύριοι που ήταν Αττούριοι ή Τρώες έλεγξαν κάποτε και την αρχαία Ελλάδα προσωπικά δεν το αμφισβητώ. Η ιστορία του Εριχθονίου και του Ερεχθέα που κατέθεσα πριν από λίγες μέρες αυτό ακριβώς μαρτυρά. Η αντίστροφη μέτρηση όμως γι’ αυτούς άρχισε με τα ξεκαθαρίσματα του Θησέα στην Αττική και την Αργοναυτική εκστρατεία (απώλεια των χρυσορυχείων) για να συνεχιστεί με τον Τρωϊκό πόλεμο τα αποτελέσματα του οποίου έφεραν και την γνωστή μας «Έξοδο» των Εβραίων απ’ την Αίγυπτο οι οποίοι πήγαν και συνάντησαν τους Ιουδαίους που ζούσαν στην πόλη του ΙΕΥΟΣ ή ΚΑΔΥΤΗ.
Ερίωπας
quote:
...Και μιάς και μιλάμε για σταυρούς ρίξτε και μιά ματιά στον σταυρό που κρατά ο Νεοαυστραλός (wog) του 2.000π.Χ.http://esoterica.gr/articles/mystery/egpt_austr_enigma/egpt_austr_enigma.htm
Ερίωπας
ΠΟιες είναι οι "Οι τρεις θύρες της αιωνιότητας (που) συνενώθηκαν με το τέρμα του βασιλικού τάφου και σφραγίστηκαν";
quote:
Ποιος δεν θυμάται αυτά τα λόγια της Terity που όλοι μας περάσαμε ασχολίαστα;
Ναι, αγαπητοί μου φίλοι και φίλες, η Terity παρ’ όλο πού δήλωσε «…..Εγώ πάντως δεν έχω αφιερώσει τη ζωή μέσα στα βιβλία όπως είναι εμφανές από τους συζητητές στο θέμα αυτό. Και όσο και αν με ενδιαφέρει ούτε έχω την πολυτέλεια του χρόνου να το κάνω. Οπότε δηλώνω μαύρα μεσάνυχτα όπως και κάποιος άλλος συνομιλητής» δημιούργησε τον Φιλήμωνά της, ενεργοποίησε την εσωτερική της «Αργώ» και ταξίδευσε μέχρι τις εσχατιές του κόσμου. Αναζήτησε με μανία μέσα απ΄ την σχέση του Ιησού με την Μαγδαληνή το πάθος της αμαρτωλής «Σοφίας» του «Γνωστικού» μύθου και την επιθυμία της να πιεί απ’ την πηγή της «Ζωής». Άθελά της μετέφερε τον διάλογο στην αρχική του βάση. Την αταξία που υπάρχει σήμερα μεταξύ θηλυκού και αρσενικού στο γένος των ανθρώπων.
Αγαπητοί συνοδοιπόροι. Όπως έχω ήδη πει δεν ξέρω πού πάει ο Ερίωπας με το θέμα αυτό και νιώθω/βλέπω να δυσανασχετούν και άλλοι αναγνώστες για την περαιτέρω εξέλιξη του θέματος. Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω αν και με ενδιαφέρει πολύ χωρίς να μπορώ να προσδιορίσω ακριβώς το "γιατί". Πάντως ήθελα να μοιραστώ κάτι μαζί σας.
Σήμερα το ξημέρωμα είδα ένα όνειρο. Στο όνειρό μου όλα τα μυστικά του σύμπαντος μου είχαν αποκαλυφθεί. Μου μίλαγε ο Χριστός, μου μίλαγε η Παναγία και είχα κατανοήσει τα πάντα. Κατά τη διάρκεια του ονείρου ξύπνησα. Δεν πίστευα αυτά που μου είχαν μόλις αποκαλυφθεί. Και σκέφτηκα να τα καταγράψω αμέσως ώστε να μην τα ξεχάσω. Συνήθως, όταν δε βαριέμαι τα γράφω τα όνειρά μου. Κάτι θέλουν να μας πουν. Αλλά η λογική μου είπε ότι δεν υπήρχε περίπτωση να ξεχάσω ένα τέτοιο όνειρο και ξανακοιμήθηκα. Μέχρι να ξυπνήσω σήμερα το πρωί είχε διαγραφεί από τη μνήμη μου. Έμεινα μόνο με τη συναίσθηση ότι κάτι "συνέβαινε", ότι κάτι "ξύπναγε" μέσα μου.
Τώρα γιατί σας τα λέω αυτά; Δεν ξέρω, απλά νιώθω την ανάγκη να το μοιραστώ αυτό με ανθρώπους που ίσως καταλάβουν...
quote:
Τι μπορείς να κάνεις εσύΤα μεταλλαγμένα προϊόντα τρυπώνουν στη διατροφή μας. Η σόγια, το καλαμπόκι και τα παράγωγά τους είναι οι κύριες πηγές της γενετικής ρύπανσης στη φύση και στα τρόφιμα. Πολλά προϊόντα όπως σοκολάτες, μπισκότα, σνακ, σάντουιτς, γλυκά, πίτες, παιδικές τροφές κλπ μπορεί να περιέχουν μεταλλαγμένη σόγια ή καλαμπόκι ως βασικά συστατικά ή πρόσθετα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι μεταλλαγμένοι οργανισμοί φτάνουν έμμεσα στο πιάτο μας σε τεράστιες ποσότητες μέσα από τις ζωοτροφές. Περίπου το 80% της σόγιας και του καλαμποκιού καταλήγουν σε ζωοτροφές - ιχθυοτροφές και αποτελούν βασικό μέρος της διατροφής των ζώων εκτροφής.
Ακόμα και αν "καθαρίσουμε" λοιπόν το σύνολο των τροφίμων από τα μεταλλαγμένα συστατικά, οι μεταλλαγμένοι οργανισμοί θα εξακολουθούν να απειλούν το φυσικό περιβάλλον και την υγεία. Για να αποφύγουμε τον εφιάλτη των μεταλλαγμένων, θα πρέπει να καθαρίσουμε το σύνολο της τροφικής αλυσίδας. Η προσπάθεια αυτή χρειάζεται την ενεργό συμμετοχή σου και την ουσιαστική υποστήριξή σου.
Για τον καθένα που δεν θέλει να παίξει το ρόλο του άκριτου καταναλωτή αλλά θέλει να έχει έναν πιο ουσιαστικό λόγο στα ζητήματα που έχουν σχέση με τη διατροφή, την προστασία του περιβάλλοντος και τη δημόσια υγεία, φτιάξαμε το Δίκτυο Καταναλωτών εναντίον των μεταλλαγμένων. Ταυτόχρονα δημοσιοποιήσαμε τον Οδηγό Καταναλωτών (pdf) που έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό που υπάρχει στην ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με τους μεταλλαγμένους οργανισμούς, τη χρήση τους στα τρόφιμα και τη σήμανσή τους.
Μέχρι σήμερα, η δράση του Δικτύου Καταναλωτών έχει φέρει εντυπωσιακά θετικά αποτελέσματα. Σύμφωνα με τους ελέγχους που έχουν γίνει και όπως διαβεβαιώνουν οι ίδιες οι βιομηχανίες τροφίμων, η παρουσία μεταλλαγμένων οργανισμών σε τρόφιμα είναι πλεόν σπάνια στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα ξεκίνησαν (από το 2001) και οι εισαγωγές σημαντικής ποσότητας πιστοποιημένης μη μεταλλαγμένης σόγιας με προορισμό της ζωοτροφές. Για άλλη μια φορά η κινητοποίηση του κόσμου έφερε άμεσα αποτελέσματα. Η πίεση αυτή πρέπει να συνεχιστεί για να εξασφαλίσουμε ότι τα μεταλλαγμένα θα φύγουν μια και καλή από τα τρόφιμα και τις ζωοτροφές. Ταυτόχρονα, πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι το μέλλον της γεωργίας δεν θα έχει θέση για τα μεταλλαγμένα. Η γεωργία του αύριο πρέπει να είναι βιολογική. Ας συνεχίσουμε λοιπόν.
Γίνε και εσύ μέλος του Δικτύου Καταναλωτών.
Χρησιμοποίησε τον Οδηγό Καταναλωτών σε κάθε σου αγορά.
Χρησιμοποίησε την αγοραστική σου δύναμη και πες ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ!
Αγόραζε βιολογικά προϊόντα.
http://www.greenpeace.gr/pages/gmo/gmo_6.htm
Για συμμετοχή και υποστήριξη της Green peace ενάντια στα μεταλλαγμένα με ένα τηλειομοιοτυπο σας στο 210 3804008 η με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο infogr@diala.greenpeace.org
Τηλέφωνα 210 3840774-5

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»

Ο ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΟΥΣ.ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΦΛΥΑΡΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΡΩΤΑΣ.
ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Επειδή εγώ δεν είδα την λίστα που έδωσε η φίλη ζατοκ θα παρακαλούσα όποιν την έχει η να μου ην στήλει στο εμαιλ μου η να την ξαναβάλει εδώ.
Σας ευχαριστώ.
ΕΡΡΩΣΘΕ
ΧΑΙΡΕ ΕΝ ΕΙΡΗΝΗ
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΕΞΩ.
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ.
ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ.
ΜΗΝ ΤΑ ΚΡΑΤΑΤΕ ΚΛΕΙΣΤΑ.
ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1279
ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ TOPIC ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΑΓΜΕΝΑ ΚΑΙ ΨΑΧΝΩ ΚΑΙ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ.

Ο ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΟΥΣ.ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΦΛΥΑΡΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΡΩΤΑΣ.
ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ
http://www.greenpeace.gr/library/Consumers_Guide.pdf

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ
Μερικά ακόμα ενδιαφέροντα σχετικά λινκς: Έλληνες Οικολόγοι Χωρίς Σύνορα, Οικολόγοι - Πράσινοι, Via Campesina

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
Edited by - Zadok on 18/04/2004 00:42:19
quote:
Στις 18 Απριλίου υπάρχει η πιθανότητα να εμφανιστούν στα ράφια των καταστημάτων τρόφιμα με σήμανση μεταλλαγμένων..
Από χθες Δευτέρα 19 Απριλίου είναι ελεύθερη υπό προϋποθέσεις η κυκλοφορία στην αγορά τροφίμων και ζωοτροφών που παράγονται από ή περιέχουν γενετικά τροποποιημένους (μεταλλαγμένους) οργανισμούς, αφού τέθηκε σε εφαρμογή ο κοινοτικός κανονισμός 1829/2003 για τη σήμανση των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών σε τρόφιμα και ζωοτροφές.
Από το website της Ναυτεμπορικής μεταφέρω ότι την ίδια ώρα παντελώς ανέτοιμοι εμφανίζονται οι αρμόδιοι κρατικοί οργανισμοί (ΕΦΕΤ, υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων) για τον έλεγχο της κυκλοφορίας των εν λόγω προϊόντων και την τήρηση των διατάξεων της νέας κοινοτικής νομοθεσίας.
Με ένα «δεκάλογο» οδηγιών προς τους καταναλωτές τι να προσέχουν στη σήμανση των προϊόντων που προέρχονται ή περιέχουν γενετικά τροποποιημένους (μεταλλαγμένους) οργανισμούς, η περιβαλλοντική οργάνωση Greenpeace ξεκίνησε χθες ενημερωτική εκστρατεία για τα μεταλλαγμένα, με αφορμή τη νέα κοινοτική νομοθεσία για τα τρόφιμα και τις ζωοτροφές.
Η Greenpeace καλεί τους καταναλωτές να διαβάζουν προσεκτικά τα ψιλά γράμματα στις συσκευασίες των τροφίμων, αλλά και να ζητούν από τις βιομηχανίες τροφίμων πληροφορίες εάν τα προϊόντα τους περιέχουν μεταλλαγμένους οργανισμούς μέσω των τηλεφωνικών γραμμών επικοινωνίας χωρίς χρέωση.
Παράλληλα, η περιβαλλοντική οργάνωση επισημαίνει ότι η νέα κοινοτική νομοθεσία που ισχύει από προχθές για τη σήμανση των τροφίμων και των ζωοτροφών, που περιέχουν άνω του 0,9% στα συστατικά τους μεταλλαγμένους οργανισμούς, έχει ένα σημαντικό κενό, καθώς δεν καθιστά υποχρεωτική τη σήμανση σε ζωοκομικά προϊόντα (κρέας, αβγά, γάλα, τυριά) που προέρχονται από ζώα, που έχουν καταναλώσει μεταλλαγμένες ζωοτροφές. Και αυτές, σύμφωνα με την Greenpeace, αποτελούν μεγάλο μέρος στη χώρα μας, αφού το σύνολο της σόγιας εισάγεται από τις ΗΠΑ, όπου το 90% των καλλιεργειών του προϊόντος είναι μεταλλαγμένες.
Και εγώ μαζί σας παιδιά.
Φιλικά
--Je^3--
Τι κυκλοφορεί ήδη στην Ελλάδα
Σύμφωνα με παλαιότερες ανακοινώσεις του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), στην ευρωπαϊκή αγορά, και επομένως και στην Ελλάδα, επιτρέπεται η κυκλοφορία για ανθρώπινη κατανάλωση -όχι όμως και η καλλιέργεια- τεσσάρων Γ.Τ ποικιλιών καλαμποκιού και μιας Γ.Τ ποικιλίας σόγιας, οι οποίες είχαν εγκριθεί πριν από την επιβολή του μορατόριουμ το 1999.
Σε δειγματοληπτικούς ελέγχους του ΕΦΕΤ, «το 5,7%, από τα τρόφιμα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά με συστατικά αραβόσιτου (αλεύρι, ποπ-κόρν, ψωμί, σιμιγδάλι κ.λ.π.) και για περισσότερα από 100 δείγματα, βρέθηκε ότι περιέχει 'μεταλλαγμένα' συστατικά, χωρίς την κατάλληλη επισήμανση». Σε αντίστοιχους ελέγχους το 2001, το 12% των τροφίμων με συστατικά καλαμποκιού ή σόγιας βρέθηκε να περιέχει συστατικά Γ.Τ ποικιλιών.
Ακόμα και πριν από την ενεργοποίηση της νέας ευρωπαϊκής νομοθεσίας, όσα τρόφιμα περιείχαν συστατικά από Γ.Τ ποικιλίες σε ποσοστό μεγαλύτερο από 1% έπρεπε να το αναφέρουν στις ετικέτες τους, βάσει άλλων ευρωπαϊκών και εθνικών νομοθεσιών.
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στην αγορά της ΕΕ κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή 16 προϊόντα με Γ.Τ συστατικά, ενώ εννέα Γ.Τ. ποικιλίες περιμένουν έγκριση από τη Μόνιμη Επιτροπή Τροφίμων της ΕΕ ή από το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας.
Τι αναμένεται στο μέλλον
Σε συνεδρίασή του το διήμερο 26-27 Απριλίου, το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας θα αποφασίσει για την έγκριση εισαγωγής της γενετικά τροποποιημένης ποικιλίας αραβόσιτου Bt-11 της Syngenta, η οποία περιέχει ένα εντομοκτόνο βακτηριακής προέλευσης, μη τοξικού για τον άνθρωπο. Η ποικιλία αυτή, υποστηρίζει η εταιρεία, μπορεί να μειώσει δραστικά τη χρήση γεωργικών εντομοκτόνων.
Στην αγορά της ΕΕ κυκλοφορούν ήδη 16 προϊόντα με Γ.Τ συστατικά
Όμως οι ευρωπαίοι υπουργοί είναι πιθανό να παραπέμψουν το θέμα πίσω στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία έχει ταχθεί υπέρ της άρσης του ανεπίσημου μορατόριουμ.
Το θέμα θα πρέπει να επιλυθεί σύντομα, δεδομένου ότι στα τέλη του έτους θα εξεταστεί η προσφυγή των ΗΠΑ κατά της Ευρώπης στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, με την οποία υποστηρίζεται ότι το ευρωπαϊκό μορατόριουμ είναι επιστημονικά αβάσιμο.
Επιφυλάξεις
Πάντως, ο εκπρόσωπος του ΕΦΕΤ στη Μόνιμη Επιτροπή Τροφίμων της ΕΕ, καθώς και οι εκπρόσωποι πέντε ακόμα κρατών-μελών (Δανία, Αυστρία, Λουξεμβούργο, Πορτογαλία, Γαλλία) ζήτησαν το Δεκέμβριο να μην εγκριθεί το καλαμπόκι Bt-11. Μεταξύ άλλων, αναφέρεται «έλλειψη επαρκούς επιστημονικής τεκμηρίωσης σχετικά με την ασφάλεια κατανάλωσης του αραβόσιτου Bt 11 από τον άνθρωπο».
Από τις μέχρι σήμερα έρευνες για την ασφάλεια των Γ.Τ οργανισμών, έχουν εντοπιστεί δυνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον, λόγω της γενετικής αστάθειας των Γ.Τ. ποικιλιών και της διασποράς των επιπλέον γονιδίων σε φυσικές ποικιλίες.
Σε ό,τι αφορά την ανθρώπινη υγεία, ο μόνος σαφής κίνδυνος που έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά είναι η πιθανότητα πρόκλησης αλλεργικών αντιδράσεων από τρόφιμα που περιέχουν ξένες πρωτεΐνες (για παράδειγμα, η εκδήλωση αλλεργικής αντίδρασης σε πρωτεΐνες φιστικιού από την κατανάλωση σόγιας με γονίδια φιστικιού).
Σύμφωνα με έρευνα του γαλλικού ομίλου Carrefour, του μεγαλύτερου λιανοπωλητή στην Ευρώπη, το 75% των Ευρωπαίων καταναλωτών δεν επιθυμούν να αγοράσουν Γ.Τ προϊόντα.
health.in.gr
http://news.pathfinder.gr/periscopio/49497.html

ΣΑΝ ΒΓΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΗΓΑΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΚΗ,
ΝΑ ΕΥΧΕΣΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ........