ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Μετά τον θάνατο πού?? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Μετά τον θάνατο πού?? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

xmavidis30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
10/08/2005, 10:07:35
Οτι μετά το θάνατο να μην υπάρχει απολύτως τίποτα και να μην υπάρχει ψυχή.
Όσον αφορά αυτό με τα ανθρωποειδή που είπες, πιστεύω πως δε μπορούν να γίνουν άνθρωποι επειδή ακριβώς δε θα μπορέσουν να έχουν στο 100% τον εγκέφαλο και το μυαλό που έχουν οι άνθρωποι.

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

YiannakasΜέλος
10/08/2005, 14:17:24
απο εξωσωματικές εμπειρίες μου μπορώ να διαβεβαιώσω ότι δεν πεθαίνουμε με το θάνατο του υλικού σωματος, συνεχίζουμε. Σε μία από αυτές δεν ηξερα πως να επιστρέψω στο σώμα. Ο πεθαμένος απλά δεν έχει αυτήν την επιλογή και πολλές φορές το διασκεδάζει (όταν ξέρει τι του συμβαίνει και είναι προετοιμασμένος), όπως έκανε ένας γνωστός μου που είχε πεθάνει από καρδιακό και μετά τον γύρισαν πίσω
10/08/2005, 14:28:39
Από εμπειρίες που έχω ακούσει, όσοι "βγήκαν" από το σώμα τους δεν ήθελαν να επιστρέψουν επειδή τους άρεσε η κατάσταση ή η "διάσταση" στην οποία περνούσαν.

BizarreΜέλος
10/08/2005, 15:03:42
quote:

απο εξωσωματικές εμπειρίες μου μπορώ να διαβεβαιώσω ότι δεν πεθαίνουμε με το θάνατο του υλικού σωματος, συνεχίζουμε. Σε μία από αυτές δεν ηξερα πως να επιστρέψω στο σώμα. Ο πεθαμένος απλά δεν έχει αυτήν την επιλογή και πολλές φορές το διασκεδάζει (όταν ξέρει τι του συμβαίνει και είναι προετοιμασμένος), όπως έκανε ένας γνωστός μου που είχε πεθάνει από καρδιακό και μετά τον γύρισαν πίσω

Θέλεις να μας πεις περισσότερα για αυτές τις εξωσωματικές εμπειρίες σου? Καθώς και πώς οδηγήθηκες σε αυτό το συμπέρασμα?

scorpinakiΝέο Μέλος
10/08/2005, 17:49:02
Πριν κατι μηνες ειχα και γς καποιες εξωσωματικες εμπειριες. Ενω κοιμομουν ξαφνικα ενιωσα πολυ ελαφρια και οταν ανοιξα τα ματια μου τρομαξα κανονικοτατα οταν ειδα εμενα να κοιμαμαι ακριβως απο κατω απο το ψυχικο μου σωμα! Μολις καταλαβα τι ειχε γινει ξυπνησα αποτομα και τρομαγμενη, απο κεινη τη φορα κατι πηγε να ξαναγινει αλλα τελευταια στιγμη δεν ξερω τι στραβωσε. Παντως οταν ημουν μικροτερη, θυμαμαι χαρακτηρηστηκα ενα ονειρο μου το οποιο μονο ονειρο δεν ηταν. Ηταν νυχτα λεει και γω βρισκομουν μονη κατω στο δρομο μπροστα απο το σπιτι, ενιωθα οτι ημουν ξυπνια εκεινη τη στιγμη, ξαφνικα χωρις να ξερω το λογο αρχισα να τρεχω γιατι ενιωθα να απειλουμαι απο κατι. Καθως ετρεχα αρχισα να απομακρυνομαι απο το εδαφος και να πεταω! Χαρακτηρηστηκα θυμαμια οτι ελεγα εκεινη την ωρα να μην ξεχασω να πω στις φιλες μου οτι καταφερα να πεταω!!! Ηταν διασκεδαστικο και πολυ καλη εμπειρια ομως ακομα θυμαμαι οτι κατι προσπαθουσε να με διωξει γιαυτο κυριως λεω οτι μαλλον δεν ονειρευομουν αλλα ηταν το ψυχικο μου σωμα. Ξερω οτι καποιες φορες αλλες οντοτητες σε αλλη διασταση προσπαθουν να σε διωξουν αν μπεις στα λιμερια τους.

Δε θέλω να γίνω καλύτερη από κανένα, θέλω να γίνομαι κάθε μέρα καλύτερη από το χθεσινό εαυτό μου.

11/08/2005, 08:33:11
scorpinaki, είσαι σίγουρη οτι δεν επρόκειτο για όνειρα...?

scorpinakiΝέο Μέλος
12/08/2005, 14:10:43
Για το πρωτο περιστατικο δεν ειμαι σιγουρη για το αν ηταν πραγματικοτητα γιατι οπως ειπα ημουν μικρουλα. Ομως για το δευτερο ειμαι σιγουρη γιατι πριν το περιστατικο εγιναν και αλλα. Δλδ, με ειχε πιασει ενα τρεμουλο, ειχε μουδιασει ολο μου το σωμα και αρχισα να ακουω ενα θορυβο ο οποιος με ανατριχιαζε πολυ. Και μετα εγινε αυτο, αισθανθηκα πολυ ελαφρια και ανοιξα τα ματια μου, με ειδα να κοιμαμαι ακριβως απο κατω και τρομαξα. Αν παντως ακομα αμφιβαλεις δεν σε παρεξηγω, και γω χρειαστηκε να το παθω για να πιστοποιησω οτι συμβαινει αυτο το πραγμα.

Δε θέλω να γίνω καλύτερη από κανένα, θέλω να γίνομαι κάθε μέρα καλύτερη από το χθεσινό εαυτό μου.

12/08/2005, 16:41:43
Δεν είπα οτι δεν σε πιστεύω.
Απλά δεν το ακούς ένα τέτοιο περιστατικό και κάθε μέρα, για αυτό ρώτησα.

οργη του θεουΝέο Μέλος
12/08/2005, 18:29:19
quote:
Μέχρι σήμερα, για το θέμα που συζητάμε, προτιμούσα να πιστεύω στην μετεμψύχωση, γιατί δεν ήθελα να αποδεχτώ ότι μετά το θάνατο ‘τελειώνουμε’. Τώρα όμως, διαβάζοντας αυτά, έφαγα φλασάκι! Γιατί? Μα τελικά, και η μετεμψύχωση δεν είναι μία εντελώς νέα ζωή? Θέλω να πω, αν ισχύει, αφού δεν θυμόμαστε τίποτα, τι νόημα έχει? Εγώ τώρα, είμαι αυτή που είμαι και πιστεύω αυτά που πιστεύω και αγαπώ αυτούς που αγαπώ. Αν ήμουν κάποιος/κάποια άλλη πριν, ούτε το ξέρω, ούτε με νοιάζει, ούτε με επηρεάζει (ίσως μόνο καρμικά). Άρα, η προηγούμενη ζωή μου, τελείωσε την ώρα που πέθανα. Όπως θα τελειώσει και αυτή, μόλις πεθάνω.
Συμπέρασμα: Η μετεμψύχωση και το τίποτα, καταλήγουν στο ίδιο πράγμα. Ζούμε όσο προλάβουμε και μετά ‘τελειώνουμε’.
Άρα, τελικά, προτιμώ να πιστεύω σε παράδεισο και κόλαση και Δευτέρα παρουσία. Σίγουρα όχι όπως τα παρουσιάζουν και με πολύ λίγους πραγματικά αμαρτωλούς. Είναι πάρα πολύ σχετικό το θέμα και δεν είναι το σχετικό μέρος να το αναπτύξουμε.

ακουστηκε απο τον/την Bizarre

θα διαφωνουσα γενικως με το κειμενο που παρεθεσες.
αν υπαρχουν προηγουμενες ζωες νομιζω μας επηρεαζουν σε μεγαλο βαθμο.
αν σε καθε ζωη πεθαιναμε και τελειωνε εκει χωρις να υπαρχει συνδεση με την επομενη θα επαναλαμβαναμε συνεχως τα ιδια λαθη.το οτι ζουμε οσο προλαβαινουμε ειναι αληθεια αλλα δεν μπορει να μην υπαρχει συνδεση με την απομενη ζωη.

η θεωρια της κολασης και του παραδεισου εχει καποια βαση.
οι περισσοτεροι κανουν το λαθος να πιστευουν οτι θα πανε σιγουρα στην κολαση.θυμουντε μερικες κακες πραξεις και καταδικαζουν τον εαυτο τους στην κολαση.
συμφωνα με την γιν και το γιανγκ το καλο και το κακο πρεπει να ειναι ισα ωστε να υπαρχει ισσοροπια στην ψυχη του ανθρωπου.
αν συνδεσουμε αυτη την θεωρια με την κολαση και το παραδεισο οι πιθανοτητες για τον πηγεμο μας σε εναν απο τους δυο κοσμους ειναι ιδιες.οποτε γιατι να μην παμε στον παραδεισο?

επισης σχετικα με αυτη την θεωρια,ο θεος συμφωνα με την θρησκεια μας ειναι ο θεος της αγαπης.αν λοιπον τα παρουμε ολα βασει θρησκειας καταληγουμε οτι δεν θα εστελνε τα παιδια του στην κολαση.

μια αλλη θεωρια σχετικα με το θεμα κολαση-παραδεισος ειναι κατι που ειχε πει ενας σημαντικος θεολογος{δυστυχως δεν θυμαμε το ονομα του}
"κολαση ειναι η μη θεωση"

αν δω την αληθεια γυμνη....δεν θα αντισταθω στο να την κοιταω μονο.
θα την ντυσω,η θα την γ*****σω

12/08/2005, 22:23:42
quote:
αν σε καθε ζωη πεθαιναμε και τελειωνε εκει χωρις να υπαρχει συνδεση με την επομενη θα επαναλαμβαναμε συνεχως τα ιδια λαθη.το οτι ζουμε οσο προλαβαινουμε ειναι αληθεια αλλα δεν μπορει να μην υπαρχει συνδεση με την απομενη ζωη.

Αν συνέβαινε αυτό δεν θα έπρεπε να τις θυμόμαστε...?

quote:
συμφωνα με την γιν και το γιανγκ το καλο και το κακο πρεπει να ειναι ισα ωστε να υπαρχει ισσοροπια στην ψυχη του ανθρωπου.

Σωστά, αυτά τα 2 θα πρέπει να είναι σε πλήρη αρμονία...
Εξάλλου, είναι και τα 2 στην ανθρώπινη φύση μας οπότε πρέπει να τα αποδεχτούμε.

quote:
επισης σχετικα με αυτη την θεωρια,ο θεος συμφωνα με την θρησκεια μας ειναι ο θεος της αγαπης.αν λοιπον τα παρουμε ολα βασει θρησκειας καταληγουμε οτι δεν θα εστελνε τα παιδια του στην κολαση.

Τότε γιατί οι Χριστιανοί πιστεύουν οτι υπάρχει η Κόλαση αφού ο Θεός τους, όπως είπες, είναι Θεός της αγάπης και δεν θα τους έστελνε ποτέ σε αυτήν?
Δηλαδή όλοι θα πάνε στον Παράδεισο?