- ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ ΕΠΙΠΕΔΟ (LEVEL)? - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
d.k
Ωραία όλα αυτά που γράφουμε όλοι μας και οι διαφορετικές απόψεις μας (αν και όλες, ίσως από διαφορετικό δρόμο, έχουν τον ίδιο στόχο) όμως αυτά δεν πρέπει να τα κάνουμε και πράξη, δεν πρέπει να γίνουν τρόπος ζωής μας, δεν πρέπει να είναι η οπτική μας στον κόσμο και η αντιμετώπισή του αυτή που θα δίνει το παράδειγμα, ή που έστω θα κάνει έστω κι έναν άλλον να αναρωτηθεί για τη δική το αλήθεια και να ψάξει? Δεν θα πρέπει ο τρόπος ζωής μας να τα περιέχει όλα αυτά και να μας κάνει συνέχεια να αναζητούμε την αλήθεια (που εκτός από την "κοινή") την προσωπική? Την ηθική την προσωπική μας (φυσικά υπάρχει και η "κοινή") και να βαδίζουμε πάνω σ' αυτήν?
Με λίγα λόγια, όλα αυτά δεν πρέπει να αντικαθρεφτίζονται στον τρόπο που ζούμε και αντιμετωπίζουμε τους συνανθρώπους μας?

"Μην σταματάς να σπέρνεις αστέρια ακόμα κι' όταν δεν φαίνονται με γυμνό μάτι."
Φιλικότατα.
quote:
Όπως έγραψα και πιο πάνω, όποιος μπαίνει στον εσωτερικό δρόμο και αρχίζει και ξεπληρώνει το δικό του κάρμα
Έχω την εντύπωση οτι το κάρμα που κουβαλάει ο καθένας είναι τόσο χαόδες που δέν φτάνουν ούτε 100 ζωές ασωτερικής εργασίας για την πληρωμή του.
Φιλικότατα.
quote:
alex22: Έχω την εντύπωση οτι το κάρμα που κουβαλάει ο καθένας είναι τόσο χαόδες που δέν φτάνουν ούτε 100 ζωές ασωτερικής εργασίας για την πληρωμή του.
Φίλε alex22, γιατί το κάρμα που κουβαλάει ο καθένας μας δεν φτανουν ούτε 100 ζωές εσωτερικής εργασίας για την πληρωμή του;
quote:
glinaaea: Φίλε alex22, Ο κάθε άνθρωπος ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΞΕΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΚΑΡΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΖΩΗ, αρκεί να το αποφασίσει και να δουλέψει δυναμικά επάνω σ αυτό.
Φιλικότατα.
Φίλε glinaaea, γιατί το κάρμα που κουβαλάει ο καθένας μας, έχει την δυνατότητα να ξεπληρώσει σε μια μόνο ζωή;
Φιλικά
Κηφεύς
Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά
Φίλε Κηφέα, εφ όσον (όπως έχω πει και σε προηγούμενες συμβολές μου) μπει κάποιος σ αυτόν τον εσωτερικό δρόμο μέσω του διαλογισμού αρχίζει αμέσως να ξεπληρώνει το κάρμα του. Όσο συνεχίζει τόσο πιο πολύ ξεπληρώνει. Εάν δώσει......... όλες του τις δυνάμεις και κάνει ότι πρέπει, μπορεί πράγματι να τα καταφέρει, αλλά είναι γεγονός ότι είναι πολύ δύσκολο, είναι εφικτό όμως.
Πιστεύω, ότι ο άνθρωπος, ως εν δυνάμει θεός, είναι πολύ περισσότερα, απο τις ζωές που αναφέραμε,οι οποίες είναι μετρημένες..Ακόμη το μέλλον του, άγνωστο όπως είναι, δεν μπορεί να εγκλωβιστεί σε χρόνο, ώς άχρονο όν, λόγω πνευματικής υποστάσεως...
Τι λές;
quote:
glinaaea: Φίλοι μου καλή σας ημέρα.
Φίλε Κηφέα, εφ όσον (όπως έχω πει και σε προηγούμενες συμβολές μου) μπει κάποιος σ αυτόν τον εσωτερικό δρόμο μέσω του διαλογισμού αρχίζει αμέσως να ξεπληρώνει το κάρμα του. Όσο συνεχίζει τόσο πιο πολύ ξεπληρώνει. Εάν δώσει......... όλες του τις δυνάμεις και κάνει ότι πρέπει, μπορεί πράγματι να τα καταφέρει, αλλά είναι γεγονός ότι είναι πολύ δύσκολο, είναι εφικτό όμως.
quote:
trexagireve: Αν δεν σε πειράζει φίλε Κηφεύς, θα ήθελα να καταθέσω, μια άποψη περί του ερωτήματος σου, περι γιατί 100 εσωτερικές ζωές,δεν φτάνουν για να καλύψουν την έννοια άνθρωπος..
Πιστεύω, ότι ο άνθρωπος, ως εν δυνάμει θεός, είναι πολύ περισσότερα, απο τις ζωές που αναφέραμε,οι οποίες είναι μετρημένες..Ακόμη το μέλλον του, άγνωστο όπως είναι, δεν μπορεί να εγκλωβιστεί σε χρόνο, ώς άχρονο όν, λόγω πνευματικής υποστάσεως...
Τι λές;
Απλώς δεν κατάλαβα γιατί διέφεραν οι γνώμες των alex22 και glinaaea και θέλησα να μάθω το γιατί.
Ευχαριστώ, πάντως, για τις απαντήσεις σας.
Φιλικά
Κηφεύς
Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά
Το κάρμα μας είναι χαόδες σύν το γεγονός οτι δημιουργούμε καινούριο.
Εξάλου είναι αδύνατον να ασχοληθεί κάποιος με όλες του τις δυνάμεις στον διαλογισμό αφού δέν τον αφήνει η καθημερινότητα και οι υποχρεώσεις, εκτός και άν κλειστεί σε καμιά σπηλιά.
Βέβαια όλες οι δυσκολίες που προκύπτουν για την πληρωμή του κάρμα είναι οι ίδιες απο το κάρμα! Ο άνθρωπος δηλαδή κινείται μέσα σε αυτό.Κατα κάποιο τρόπο το κάρμα σου δέν σε αφήνει να το πληρώσεις,δέν σου δίνει την δυνατότητα επιλογής.
Edited by - alex22 on 17/03/2010 09:51:36