- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ, μιά επιστήμη ή μιά απάτη;;; - .-= ΤΑ ΑΣΤΡΑ =-.
Μ΄εκανες και γελασα πρωι-πρωι!!!
Να εισαι καλα!!
Κάντε το απλό πειραματάκι, βρείτε τον ήλιο και την σελήνη σας αν δεν τα γνωρίζετε ήδη στο http://www.astro.com/cgi/ade.cgi?ract=ahor.cgi& και αφού βρείτε τις αντίστοιχες φωτογραφίες στο www.astrofaces.com/astrofaces/, δείτε τις καλά και σκεφτείτε αν σας μοιάζουν ή όχι. Κρατήστε την σελίδα στην άκρη για να μπορείτε να ελέγξετε τις φωτογραφίες ξανά αργότερα.
Μετά διαλέξτε ένα άσχετο ζώδιο και μια οποιαδήποτε σελήνη (εκτός της δικής σας) και δείτε πάλι αν κάποιο από τα πρόσωπα σας ταιριάζει. Κάντε το ίδιο με διαφορετικά ζώδια και σελήνες, εγώ που το έκανα μπορώ να πω ότι βρήκα αρκετά άσχετα πρόσωπα που μου μοιάζουν περισσότερο (ή μου φαίνεται ότι μου μοιάζουν περισσότερο) από τα πρόσωπα που υπάρχουν στο δικό μου ζώδιο και σελήνη.
Αν θέλουμε να κάνουμε το πείραμα του Αστροψυχή με σωστό τρόπο νομίζω ότι πρέπει να δώσουμε μόνο τις φωτογραφίες και να ψάξει στην βάση δεδομένων για να βρει το σωστό ζώδιο και την σωστή σελήνη των ανθρώπων που απεικονίζονται, χωρίς να γνωρίζει οτιδήποτε άλλο.
Υπάρχει ένα πρόβλημα και σε αυτή την πρόταση, επειδή η βάση δεδομένων είναι μικρή αλλά δεν νομίζω ότι το πείραμα δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς.
Η μοναδική άλλη λύση που μπορώ να δω και είναι πιό δύσκολη είναι να βρούμε φωτογραφίες ανθρώπων που μοιάζουν αρκετά μεταξύ τους αν και ανήκουν σε άλλες κατηγορίες (ήλιο, σελήνη, ωροσκόπο) και να δώσουμε και τα παραπάνω στοιχεία, έτσι ώστε να προσπαθήσει να τα ταυτοποιήσει.
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Παραπάνω γράφω για ποιούς λόγους νομίζω ότι το πείραμα δεν μπορεί να μας δώσει αποδεικτικά στοιχεία.
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Δεν εχεις δικιο πανω σ΄αυτο.
Τα στοιχεια γεννησης ειναι απαραιτητα, γιατι ο Ηλιος, η Σεληνη και ο ωροσκοπος απο μονοι τους δινουν καποια μορφολογικα χαρακτηριστικα αλλα δεν φτανουν.
Εαν στον πρωτο οικο (ωροσκοπο)υπαρχει και καποιος αλλος πλανητης, το πιθανοτερο ειναι η εκφραση και τα χαρακτηριστικα του προσωπου να επηρεαζονται απο αυτον τον πλανητη οπως και απο το ζωδιο που καταλαμβανει(συχνα, ο πρωτος οικος δεν εμπεριεχει μονο το ζωδιο του ωροσκοπου αλλα και το επομενο).
Το ιδιο συμβαινει εαν υπαρχει πλανητης στο 12ο οικο αλλα πολυ κοντα στον ωροσκοπο, το ποσο δυνατος ειναι ο πλανητης κ.α.
Εκανα κι εγω το ιδιο πειραμα που προτεινεις, σε μενα και πολλους γνωστους μου ακολουθωντας την παραπανω διαδικασια (που περιγραφω) και τα αποτελεσματα ηταν πραγματικα εκπληκτικα.
Επισης πολυ σημαντικες πληροφοριες δινει και ο κυβερνητης του ωροσκοπου, το ζωδιο του και οι οψεις του.
Οι οψεις που σχηματιζουν οι πλανητες ειναι πολυ σημαντικες γιατι επηρρεαζουν την ψυχολογια του ανθρωπου, επομενως και την εκφραση του.
Edited by - angi on 11/04/2006 12:45:43
Edited by - angi on 11/04/2006 12:48:41
Φίλε Agnostic δεν έχεις και πολύ άδικο.
Αν κάποιος είναι αρκετά "τσάτσος" στη χώρα μας (που έτσι κι αλλιώς είναι "τσατσόχωρα") και έχει φοβερές "άκρες" σε αστυνομίες, μαιευτήρια, ληξιαρχεία κ.λ.π. θα μπορούσε να ταυτοποιήσει αυτά τα πρόσωπα. Προσωπικά, δεν είμαι όμως ούτε αρκετά "τσάτσος" - γιατί τότε θα ασχολιόμουν με τα πρωινά μαγκααζίνο στην τηλεόραση, τα δεκάδες ραντεβού "ξεπέτας" και τα χιλιάδες Ευρώπουλα που θα έβγαζα καθημερινά και φυσικά δε θα είχα καμία απολύτως απολαβή να κάθομαι να γράφω εδώ σαν το μα... (μπιμπ) για να αποδείξω κάτι σε σας. Ξέρεις ότι αυτές τις κάθε Πίτσες Μητέρες τις απασχολεί η η χοντρή οικονόμα, η φήμη, τα πάρτις εδώ και κει στα οποία τις καλούν καθημερινά και ουδόλως τα ιστονήματα όπως αυτό εδώ (οπότε μεταξύ μας και γω αν ήμουν στη θέση τους, σε αυτή τη χοντρή οικονόμα και τη χλίδα δεν ξέρω, μάλλον δε θα καθόμουνα να χαλάω τη "ζαχαρένια" μου με σας εδώ ούτε να προσπαθώ να σας αποδείξω κάτι.
Πιστεύω αυτό το επιχείρημα να είναι αρκετό για να σε πείσει ότι δεν είμαι τέτοιας τρομακτικής εμβέλειας "τσάτσος" (όπως είναι πολλές "Πίτσες Μητέρες", οι οποίες πίστεψε με ανθρώπους σαν εμένα όχι απλά δε τους εξυπηρετούν αλλά αντίθετα προσπαθούν με οποιοδήποτε τρόπο να μας κάνουν τη ζωή μαύρη (και δεν κάθομαι να περιγράψω εδώ τι έχουμε περάσει από αυτές τις κατίνες, γιατί θα ακουστεί σα "φωσκολειάδα" και δε μου πάει στο χαρακτήρα μου (απλά αναφωνώ: "Θεέ μου, πόση σκληρότητα και έπαρση έχουν")!
Είμαστε όλοι σύμφωνοι, λοιπόν, να συνεχίσουμε το πείραμα;
![]()
Αλλά θέλω να διευκρινίσω κάτι στην παραπάνω απάντηση μου στον Agnostic. Και βέβαια δεν εννοώ ότι ο Αστροψυχή θα ψάξει σε βάσεις δεδομένων φωτογραφιών για να βρει τα συγκεκριμένα άτομα, αλλά ότι με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα (τις αστροφωτογραφίες) θα προσπαθήσει να ταιριάξει τις νέες φωτογραφίες. Αυτά για να μην παρεξηγηθώ κι όλας.
-Arthur C. Clarke-
Υπαρχει και μια αλλη περιπτωση: Μπορει να εχεις Ηλιο, Σεληνη, Αφροδιτη στους Διδυμους αλλα να σχηματιζουν και οι 3 δυνατα τετραγωνα ή τριγωνα με τον Κρονο ή να βρισκονται στον 10ο οικο.
Πιστευεις οτι θα θυμιζεις Διδυμο;
Επισης παιζει ρολο και ο συνδυασμος των στοιχειων και των ιδιοτητων σ΄ενα ωροσκοπιο.
Υπαρχουν πολλες σταθερες, που μονο ενας εμπειρος Αστρολογος μπορει εντοπισει και να δωσει προτεραιοτητα σε ορισμενες.
Εγω δεν ειμαι Αστρολογος και φυσικα πιστευω οτι η Αστροψυχη δεν θα ριξει την παραμικρη ματια στις αστροφωτογραφιες.
Velial, η κληρονομικοτητα (χρωμοσωματα, D.N.A), εξεταζεται στον αξονα 2ου-8ου οικου σ΄ενα χαρτη.
-Arthur C. Clarke-
Σου επαναλαμβανω οτι ειναι θεμα γνωσεων και εμπειριας.
Εν πασει περιπτωσει, ας παρακολουθησουμε το πειραμα.
Δεν εχουμε και τιποτα να χασουμε!