ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Το ταξίδι του Just A Man προς την Εν Χριστώ Ζωή - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Το ταξίδι του Just A Man προς την Εν Χριστώ Ζωή - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Schwabe28 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
Just_A_ManΜέλος
06/09/2004, 18:01:34
Schwabe,

Σε χαιρετώ Εν Ειρήνη.

Να είσαι καλά. Καλό ταξίδι φίλε μας.

Να είστε ευλογημένοι.

Με αγαθή Αγάπη 7Χ7,

just a man.

999

07/09/2004, 00:00:56
Just A Man,

λόγια του αέρα αγαπητέ, λόγια του αέρα και μόνο!

Ας αφήσουμε λοιπόν τις ευχές και τα ταξίδια, και ας δούμε λίγο κοντύτερα αυτή τη φορά ένα άλλο «μυστήριο» της ορθοδοξίας, αυτό του βαπτίσματος.

Λες λοιπόν: Άγιο Βάπτισμα. (Οικουμενική Ενότητα… Πρόσκληση και Εισιτήριο για το Ταξίδι, Για την Βασιλεία των Ουρανών)

Για να δούμε λοιπόν ΤΙ ΕΣΤΙ ΒΑΠΤΙΣΜΑ σε πρακτικούς όρους αλλά και ποια η υποτιθέμενη χρήση του. Μυστήριο λοιπόν ή πελατειακό τέχνασμα?

Να σημειώσουμε, εξετάζοντας την διαδικασία του βαπτίσματος, ότι η ορθοδοξία γιορτάζει κάθε 1η Ιανουαρίου την περιτομή που υπέστη ο Ιησούς. Τυχαίο? ΚΑΘΟΛΟΥ!

Τι λένε λοιπόν τα ίδια τα χριστιανικά κείμενα ως προς την βάπτιση? Ανταποκρίνεται η διαδικασία που εφαρμόζει η ορθοδοξία με το «μυστήριο του βαπτίσματος» με τα όσα εκπροσώπησε ο ίδιος ο Ιησούς ή οι αμέσως μεταγενέστεροι του?

«Ο πιστεύσας και βαπτισθείς σωθήσεται, ο δε απιστήσας κατακριθήσεται» (Κατά Μάρκον ιστ’16) Τι μας λέει λοιπόν η λογική? Το βάπτισμα είναι σαφέστατη ΕΝΤΟΛΗ (από εντολές και τίποτα άλλο!) και πρέπει να τηρηθεί αν είναι να σωθεί κάποιος και να μην κατακριθεί.

Ωστόσο, ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΒΑΠΤΙΣΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΣΤΗ! Άρα, πρώτα πιστεύεις, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΑΠΤΙΖΕΣΑΙ! Η και αλλιώς: θα βαπτιστείς ΑΦΟΥ πιστέψεις. Κατανοητό και λογικό θα λέγαμε.

Ένα νήπιο που αρπάζεται αγαπητέ just a man και το βουτάτε στο τσουκάλι, ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ «ΠΙΣΤΕΥΕΙ»?

Ο παραλογισμός, η ελλιπή συντακτική επιμέλεια των πλαστογράφων μοναχών του Παυλισμού, καθώς και η βεβιασμένη πελατειακή ανάγκη είδες που οδήγησε λοιπόν?

Συμπέρασμα: οι οκτώ ημέρες της περιτομής των Εβραίων και ο αδιέξοδος παραλληλισμός που προωθείται μέσω της ορθοδοξίας, και όχι μόνο, είναι και αστήρικτος ιστορικά (Μέγας Βασίλειος, Άγιος Ιερώνυμος, Ιωάννης Χρυσόστομος και Γρηγόριος Ναζιανζηνός π.χ. βαπτίστηκαν μεταξύ 20 και άνω των 30 ετών!!) αλλά και ΜΙΑ ΣΑΦΕΣΤΑΤΗ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΤΩΝ ΕΝΤΟΛΩΝ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ στο βωμό της κοσμικής εξουσίας.

Για μία ακόμη φορά λοιπόν η Εκκλησία ΠΑΡΑΒΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ, ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΙ ΧΑΡΑΖΕΙ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΔΡΟΜΟ, ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΗ.

Και βέβαια, δεν είναι το μοναδικό σημείο στο οποίο η ορθοδοξία (τρομάρα σας!) αποκλίνει από την διδασκαλία του Ιησού. Το ίδιο ακριβώς κάνει και με την άκρατη ειδωλολατρία της και τα αμέτρητα είδωλα που περιφέρουνε οι ιερείς στους πιστούς για κάθε είδους ίαση και φιλοδοξία.

Μπροστά στα πολιτικά αλλά και ποσοτικά οφέλη, παραχαράξατε τα πάντα αγαπητέ!

Παραχαράξατε την αυθεντική, μυστηριακή πρωτοχριστιανική παράδοση και αντί να αφήσετε τα παιδιά να μπορούνε να πιστεύουνε, η τουλάχιστον να λένε μόνα τους το «Πιστεύω», οικειοποιηθήκατε τα πάντα και τους πάντες.

Διότι, ΑΛΛΗ Η ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΦΙΛΤΑΤΕ, ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΤΟΥ ΒΑΠΤΙΖΟΜΕΝΟΥ!

ΠΟΙΟΣ δηλαδή, ΠΟΙΟ κριτήριο διασφαλίζει την εγκυρότητα του «μυστηρίου» εάν ο ανάδοχος είναι κατά βάθος βιαστής, δολοφόνος ή απλά κατ’επίφαση χριστιανός? Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο όντως συντρέχει τότε βάση ΠΟΙΑΝΟΥ την πίστη βαπτίζετε κάποιος??

Και τέλος, να σημειώσουμε ότι για την χριστιανική αγάπη ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ είναι «δεύτερης κατηγορίας» υποψήφιοι για το βάπτισμα, μιας και θεωρούνται μιαρά!

Βλέπετε, υπάρχει η αέναη αγάπη τους, η οποία και φροντίζει για……τα σύκα σύκα και η σκάφη σκάφη!!

07/09/2004, 01:37:28
quote:
Ποσό κερδισμένος μπορεί να είμαι όταν όπως είπες χάνονται χιλιάδες παιδιά αν τον κόσμο κάθε μέρα.
Ποιο μπορεί να είναι το κέρδος.
Θα πρέπει να είναι πολύ διαστρεμμένος κάποιος για να μπορεί να βγάλει κέρδος από αυτή την Ιστορία.

Μπορείς να είσαι πολύ κερδισμένος αν χρησιμοποιείς τέτοιες τραγωδίες για να μαντρίζεις και να φανατίζεις το ποίμνιο σου. Για να τους κάνεις να πάψουν να αμφισβητούν τις αερολογίες που τους πουλάς πανάκριβα ως λόγο θεού και να τους καθοδηγείς προς την εκδίκηση και τον πόλεμο. Και μετά απ’ όλα αυτά εσύ με την ησυχία σου να δείχνεις ιεροπρέπεια θάβοντας νεκρούς, τους οποίους θα ονομάζεις και «μάρτυρες». Και να διαιωνίζεις τα κεκτημένα σου αυτά, προετοιμάζοντας τα παιδιά των «μαρτύρων» για εκδίκηση και πόλεμο. Κατάλαβες;
Ναι! Είναι πολύ διεστραμμένος εκείνος που βγάζει κέρδος από αυτή την ιστορία. Και ξέρουμε ποιός είναι αυτός. ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΙ ΗΓΕΤΕΣ.
quote:
Όποιος θα αναζητήσει πληροφορίες για το περιστατικό της Παρασκευής, θα ανακαλύψει ότι είναι το μεγαλύτερο σε θύματα από όλες τις άλλες φορές.

Είδες; Έλα ντε, πεσ’ και τα υπόλοιπα! Εκδίκηση και μόνον εκδίκηση! Και μη ντρέπεσαι. Δεν είσαι μόνος. Τα ίδια λέει κι’ ο μουσουλμάνος συνάδελφος και συνοδοιπόρος σου στην άλλη πλευρά. Εκδίκηση και μόνον εκδίκηση. Αλλά κάνε και τη δουλειά σου καϋμένε και μη χασομεράς. Θάβε θάβε θάβε. Και τσέπωνε τσέπωνε τσέπωνε.
quote:
Γιατί αισθάνομαι ότι κάθε φορά που μιλάω δεν με καταλαβαίνετε.

Αυτό είναι ελπιδοφόρο! Άν αισθάνεσαι έτσι, σημαίνει ότι το πλοίο άρχισε να μπάζει νερά! Συνέχισε λοιπόν και νόμιζε ότι δεν σε καταλαβαίνουμε.
quote:
Πολύ ψάχνουν για θαύματα στην ζωή τους.
Μα το μεγαλύτερο Θεϊκό θαύμα είναι ότι ενσαρκώθηκε ολόκληρος Θεός, κατέβηκε στην Γη, για να ανεβάσει τον άνθρωπο στον Ουρανό, Να δεν είναι αυτό, τότε τι είναι?

Αυτά είναι δραστικότατα χάπια του παραρτήματος «ορθοδοξία», της αλυσίδας «χριστιανισμός», του παγκόσμιου εργοστασίου προώθησης πνευματικής τύφλας, φανατισμού και μισαλλοδοξίας πασίγνωστου ως «Μονοθεϊστικές θρησκείες». Έχει πνευματικούς αρχηγούς τους παμπόνηρους ιερείς μιας φανταστικής οντότητας ονόματι «Θεός Γιαχβέ». Τα μεγαλύτερα και κυριότερα τμήματα του είναι ο χριστιανισμός, ο μουσουλμανισμός και ο ιουδαϊσμός.
Μην τα παίρνεις άνθρωπε. Μην τα παίρνεις. Επί τέλους άνοιξε τα μάτια.
quote:
Ομοίως πολλές φορές οι άνθρωποι θέλουν να κάνουν Θαύματα ιάσεως η και να έχουν Προφητικές Ικανότητες.
Μα το μεγαλύτερο θαύμα που μπορεί να συμβεί σε ένας άνθρωπος είναι αν συνειδητοποιήσει τον Λάθος Τρόπο Λειτουργίας του και μόνο. Προσωπικά ακόμα δεν τα έχω καταφέρει. Ελπίζω να τα καταφέρουμε.

Να ένα ελπιδοφόρο σημάδι! Σου εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου να τα καταφέρεις συνάνθρωπε Just a man.

Ελεύθερος

Να ο δρόμος προς το φως: Τί, γιατί και πώς; Και πότε, πού, και ποιός;

07/09/2004, 01:52:38
quote:
Μα το μεγαλύτερο Θεϊκό θαύμα είναι ότι ενσαρκώθηκε ολόκληρος Θεός, κατέβηκε στην Γη, για να ανεβάσει τον άνθρωπο στον Ουρανό, Να δεν είναι αυτό, τότε τι είναι?

Φαντάσου! Μιλούσαμε για τραγωδίες και για θάνατο παιδιών. Μα πως μπορείς πιστεύεις σε τέτοιο παραμύθι άνθρωπε μου; Ανέβηκε ο άνθρωπος στον ουρανό ρε συ Just a man;

Ελεύθερος

Just_A_ManΜέλος
07/09/2004, 15:23:36
Ελεύθερος,

Σε χαιρετώ Εν Ειρήνη.

Να είσαι καλά. Καλό ταξίδι φίλε μας.

Να είστε ευλογημένοι.

Με αγαθή Αγάπη 7Χ7,

just a man.

999

07/09/2004, 16:00:28
Καλό ταξίδι;. Πολύ περίεργο μήνυμα.

Ελεύθερος

07/09/2004, 17:55:15
Just A man:
«Ελεύθερος,
Να είσαι καλά. Καλό ταξίδι φίλε μας.»

Με μύθους, σοφιστείες και υστερόβουλες υπεκφυγές, χτίζονται οι «μεγάλες αλήθειες» για τα «μικρά μυαλά».

Η επιθυμία γονιμοποιεί τη θρησκευτική φαντασία που δημιουργεί βιωματικές ψευδαισθήσεις. Έτσι, γίνεται ο αδύνατος δυνατός, ο αμαθής σοφός, ο φτωχός πλούσιος, ο θνητός άνθρωπος…..αθάνατη ψυχή ή ακόμα και δικαιωμένος μετά την νεκρανάσταση!

ΠΟΙΟΣ, ΠΟΙΟΣ λοιπόν μπορεί να τα βάλει με το χάπι της θρησκείας?

Ένα είναι το «αντίδοτο», για αυτό και το κυνήγησαν, το καταράστηκαν, το κατακρεούργησαν, το απαγόρεψαν ως όνομα αυτοπροσδιορισμού, και μάλιστα ήδη από την Πεντάτευχο των εβραίων πνευματικών τους υποβολέων: Ο ΕΛΛΗΝ ΛΟΓΟΣ.

Just_A_ManΜέλος
08/09/2004, 11:33:51
Τελευταίο Πνευματικό Ημερολόγιο 8 - 9 - 2004.

Το γενέθλιον της Υπεραγίας Θεοτόκου

Ορόσημο, Σταθμός και Νέο Ξεκίνημα.

Ορόσημο στο έργο της Θείας Οικονομίας για την Εν Χριστώ σωτηρία του κόσμου, είναι η γέννηση της Θεοτόκου.
Ό,τι απ αρχής υπεσχέθη ο Θεός για τη σωτηρία του ανθρώπου δια της σαρκώσεως του Υιού του Θεού – Λόγου (λΟγΟυ. Με δύο όμικρον, γιατί τελικά με το λόγο βλέπουμε καλύτερα τα πράγματα.) ήδη αρχίζει να πραγματοποιείται.

Καλημέρα φίλοι μου,

Εδώ σε αυτό το topic μιλήσαμε και βιώσαμε την Εν Χριστώ Αγάπη.

Όπως το σπήλαιο της Βηθλεέμ, όπως Εκείνος γεννήθηκε σε ένα χώρο ταπεινό, και όχι στην πολυτέλεια, κάτι σαν καθαρό παλάτι, έτσι γεννήθηκε και η επιθυμία μου για να εκφράσω την Ευγνωμοσύνη μου (Ευγνωμοσύνη= Η μνήμη, η Γνώση και η Σοφία της Καρδιάς) προς τον Τριαδικό Θεό μας.

Όποια αρετή φανερώνει ένας άνθρωπος, ότι έχει, μάλλον στερείται της Αρετής.
Η Ευγνωμοσύνη είναι η μόνη αρετή που κάνεις δεν πρέπει να κρύβει.

Η πρόθεση της Ευγνωμοσύνης μου είναι να μοιραστούμε τους φωτεινούς οδοδείκτες που θα μας οδηγήσουν σε αυτά τα πρότυπα και τους κωδικούς της Αρετής και της Αγάπης.

Είμαι πολύ χαρούμενος. Γιατί εδώ και καιρό αναζητούσα ένα χώρο που θα μπορούσε να στεγάσει δομημένα τους οδοδείκτες της Ευγνωμοσύνης μου.

Το νέο ταξίδι της Ψυχής μου θα ξεκινήσει από το λιμάνι:

http://homepages.pathfinder.gr/just_a_man_999/
e-mail: just_a_man_999@yahoo.gr

Ακόμα είναι υπό κατασκευή και δεν υπάρχουν μηνύματα.

Σας ευχαριστώ για την Αγάπη που μου προσφέρετε.

Πριν σας αφήσω θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη για αν σας πίκρανα, κατάκρινα και σας στεναχώρια με όσα έγραψα. Οι προθέσεις μου δεν είναι αυτές.

Σας ζητώ ταπεινά συγνώμη!!!

Σας ευχαριστώ για το χρόνο που μου αφιερώσατε.

Να είστε καλά και ευλογημένοι όλοι. Και το λέω μέσα από την καρδιά μου.

Εύχομαι όλοι να βρείτε την Αγάπη την Ενότητα και την Ειρήνη σε όποιο μονοπάτι και να είσαστε.

Υστερόγραφο 1:

Θα ήθελα να εκφράσω την Ευγνωμοσύνη μου για την ομάδα Διαχείρισης του esoterica. Σε όλη την διάρκεια παρουσίας μου σε αυτό το topic με αγκάλιασαν με εμπιστοσύνη και ουδέποτε παρέβηκαν σε αυτό το topic.

Προσωπικά για μένα αυτό σημαίνει πολλά.

Σας ευχαριστώ παιδιά για όλα. Να είστε καλά και ευλογημένοι.

Να είστε καλά.

Υστερόγραφο 2:

Έχω δύο επιθυμίες που θα ήθελα σαν αναμνηστικό δώρο να μου προσφέρετε.

Η πρώτη είναι αυτό το μήνυμα, να είναι το τελευταίο στο topic. Αν θέλετε κάτι να μου εκφράσετε θα ήθελα να το κάνετε μέσω e-mail.

Και η δεύτερη και ποιο σημαντική επιθυμία είναι να προσεύχεστε για τον just a man.

Όποιος τις πραγματοποιήσει, θα είναι ένα δείγμα αληθινού Σεβασμού
και Αγάπης ως προς τον just a man. Σας ευχαριστώ για την Αγάπη σας.

Να είστε καλά.

Να είστε Ευλογημένοι.

Με αγαθή Αγάπη 7Χ7.

just a man

E-Mail: just_a_man_999@yahoo.gr

Ο Θεός του Κόσμου, που είναι η ΑΓΑΠΗ, ας μας έχει πάντα καλά.
Ειρήνη υμίν. Η Ειρήνη του Κύριου Ημών Ιησού Χριστού, να είναι μαζί μας.
Είθε ο Παράκλητος, να Γεννήσει Εκείνον, στις Καρδιές των Ανθρώπων.

999

Edited by - Just_A_Man on 08/09/2004 11:43:28