ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΤΙ ΘΑ ΡΩΤΟΥΣΑΤΕ ΤΟΝ ΘΕΟ; - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΤΙ ΘΑ ΡΩΤΟΥΣΑΤΕ ΤΟΝ ΘΕΟ; - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

kapodistria31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
30/07/2003, 16:55:41
Άρα;
Πόσο "εβραϊκή" είναι η δικιά μας Παλαιά Διαθήκη;
Πώς τον λένε τον θεό;
Πού τούς πέταξαν τούς έλληνες;

κι εγώ ειμί ο τζών

[/quote]ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙΣ ΚΑΚΑΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ...ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ,ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΔΗΛ. ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΛΕΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ...ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΝ ΘΕΟ ΩΣ ΤΟΝ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΚΑΙ ΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΜΠΟΥΜΕ ΣΕ ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ "ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ"... ΜΕ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.

kakaoΜέλος
30/07/2003, 17:06:44
Με συγχωρείτε κύριε πρόεδρε,
θα φροντίσω να ανοίξω άλλο θέμα!!!

Υμέτερος,

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1822

Edited by - kakao on 30/07/2003 19:57:27

31/07/2003, 12:19:29
quote:
Θά μπορούσε νάταν και έτσι όπως τα λές, Mysterynightmare αλλά μην ξεχνάς πώς την ύπαρξη του Θεού την στηρίζουμε και όχι αποδεικνύουμε από την ίδια την Δημιουργία!!!Δεν μπορεί να έγιναν όλα έτσι από μόνα τους...Σκέψου λίγο τον Παγκόσμιο Νόμο του Ορφέα και θα καταλάβεις πόσο αναγκαία είναι η ύπαρξη του Δημιουργού..Τού Θεού που τα πάντα έθεσε εν τάξει....Με κάθε εκτίμηση Καποδίστρια

Το λες και μόνος σου άλλωστε! στηρίζομαι και όχι αποδεικνύουμε . Και εγώ στηριζόμενος στο ότι δεν μπορεί να έγιναν όλα τυχαία (το αποδέχομαι αυτό) με την φαντασία μου λέω ότι όλα αυτά δημιουργήθηκαν από έναν πανύσχυρο άνθρωπο τον οποίον τον δημιούργησαν οι εξωγήεινοι τους οποίους τους δημιούργησαν άλοι εξογηείνοι κοκ. Βλέπεις ότι δεν έχει νόημα να το ψάχνουμε...

Η μαγεία είσαι ΕΣΥ και όχι τα λόγια που χρησιμοποιείς.

31/07/2003, 19:41:18
[/quote] Βλέπεις ότι δεν έχει νόημα να το ψάχνουμε...

Μα δεν ψάχνουμε πώς δημιουργήθηκε ο Θεός αλλά τί ερώτηση θα υποβάλλαμε σ'Aυτόν ΑΝ μπορούσαμε κάτι τέτοιο.... Πάντα με φιλική διάθεση ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ

Edited by - kapodistria on 31/07/2003 19:46:50

31/07/2003, 19:45:43
Άμα όμως δε ξέρουμαι τι ακριβώς είναι έχουν νόημα όλες αυτές οι ερωτήσεις; Κατά τη γνώμη μου όχι! χωρίς παρεξήγηση θεωρώ λίγο άστοχη την δημιουργεία αυτού το topic.

Edited by - Mysterynightmare on 31/07/2003 19:46:37

T-SEEKERΜέλος
31/07/2003, 21:29:04
Φίλε κέλσο...

quote:

Μα καλά, η ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ μας δοκιμασίες και δυσκολίες ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ των "χτεσινών" μας ΠΡΑΞΕΩΝ - ΛΟΓΩΝ - ΣΚΕΨΕΩΝ;;;;
Ξεχνάς το Ελευθέριο της Βούλησης και το νόμο της Δράσης - Αντίδρασης...

'Οταν ΤΑΡΑΣΕΙΣ την ΑΡΜΟΝΙΑ, καλήσαι να την επαναφέρεις στη ΤΑΞΗ ως είχε πρώτα...
Το γαμώτο στην ιστορία είναι πώς ΟΤΑΝ έρχεται η ώρα να ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΣΑΛΕΥΘΗΣΑ ΤΑΞΗ & ΑΡΜΟΝΙΑ όπως πρώτα, τότε ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΤΙΠΟΤΑ απ΄όσα έχουμε ΕΜΕΙΣ ΠΡΑΞΕΙ και απλά "αναρωτιόμαστε" το ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΥΠΟΒΑΛΕΙ Ο ΘΕΟΣ, ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ...

Φιλικά,

σωστό αυτό που έγραψες . πράγματι , πολλές φορές στα δύσκολα τα ριχνουμε όλα στον θεό ξεχνόντας τις δικες μας ευθύνες. αλλα...
πιστεύω πως ο καποδιστριας δεν αναφέρετεσαυτες τις περιπτωσεις αλλα στις περιπτωσεις "αδικίας"...

...μπορείς να μου πεις ποια είναι η δράση του παιδι0ου που οδήγησε στην αναπηρία εκ γενετής ? βέβαια , θα μου πεις..."αμαρτίες γονέων πεδαιεύουοσιν τεκνα" αλλα πόσο δίκαιο είναι αυτό για το παιδί ? ΄... να πρέπει να υποστεί τις συνέπεις για τις πράξεις άλλων ?

...μπορείς να μου πεις ποιά είναι η δράση των παιδίων που πεθαναν στα τεμπη ή του παιδιού που ενώ κοίμόταν έπεσε η βόμβα του βομβαρδιστικοόυ πανω του ? πάλι υπήρξε μία δραση αλλα όχι των συγκεκριμένω ανθρωπων που υπέστησαν τη συμφορα ...

...και βεβαίως είναι και οι περιπτωσεις όπου δεν υπάρχει ουσιαστικα δραση αλλα απλα ο παραγοντας τύχη . τί να πεις σε τέτοιες περιπτωσεις ? που είναι άραγε εκεί το ελευθερο της βούλησης ?

και μας λένε ύστερα ... "άγνωστες αι βουλαι του κυριου " ...
εμένα πάντως αυτό δεν μου λέει τίποτα , και ουτε το κλασικό πλέον "προπατορικό αμάρτημα " ...

"Οτιδήποτε μπορεί να συλλάβει και να πιστέψει ο ανθρώπινος νους μπορεί και να το καταφέρει"

31/07/2003, 22:43:23
[quote]
"Οτιδήποτε μπορεί να συλλάβει και να πιστέψει ο ανθρώπινος νους μπορεί και να το καταφέρει"
_____________________________________________________________________ ΜΑΛΙΣΤΑ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΠΟΥ ΛΕΣ,ΦΙΛΕ Τ-SEEKER, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ.ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΝ...ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΟ ΕΠΙΤΥΧΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΤΕ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ, ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ...ΜΗΠΩΣ ΑΡΑΓΕ ΑΥΤΟ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΘΕΙΟ;

31/07/2003, 23:00:40
καλησπερα:))
τον θεο τον βλεπουμε μεσα απο τις ομορφοτερες στιγμες που αντικρυζουμε στην πορεια της ζωης μας.
δεν θα τον ρωταγα προσωπικα τιποτα,απλα θα του χαμογελαγα,σα μικρο παιδακι.
στην συνεχεια θα τον ευχαριστουσα για ολα που μου προσφερει,καλα και ασχημα.οσοι με γνωριζετε ξερετε :).
ο ανθρωπος θα εχει παντοτε αποριες αλλοτε για λιγα,αλλες φορες για πολλα.δεν εχουν τελειωμο τα πως και τα γιατι,επειδη τιποτε δεν ειναι δεδομενο στην ζωη μας,οσο και αν θελουμε η πιστευουμε πως καποια πραγματα ειναι.
ολα στην ωρα τους,το θεμα ειναι να κανουμε πραξεις που θα μας επιτρεψουν να βλεπουμε τον θεο.
μπορουμε να προσφερουμε αληθινη αγαπη?μπορουμε να μην κανουμε ενεργειες που μας ριχνουν και ως προσωπικοτητες και ως χαραχτηρες?
μοναχα οταν διορθωσουμε τους εαυτους μας ,θα ειμαστε αξιοι να αντικρυσουμε τον θεο.
με απεραντο σεβασμο και αγαπη,το φιλαρακι σας.
συγνωμη αν προεκτεινα το θεμα,δεν θα ξαναγινει.

TAPINOSΝέο Μέλος
01/08/2003, 12:48:16
Καλημέρα φίλε Καποδίστρια.
Σε ευχαριστώ για την κατανόηση-συμπαράσταση σου.
Σχετικά με το ερώτημα που θέτεις θα ρωτούσα μεταξύ άλλων και το εξής:

Προσπαθώντας με τα μέσα που διαθέτω να τον ανακαλύψω εντός μου και τελικά να ενωθώ μαζι του αν διαπράττω ύβρι;

oneiric1Μέλος
01/08/2003, 13:49:21
"ΠΟΝΕΣΕ"?

* Irene *
~ Love is the only truth ~

moebius 1Μέλος
01/08/2003, 15:37:33
Τον Θεό ρωτάς Oneiric, αν ''πόνεσε΄΄ ή κάποιον άλλο?