- Δίσκοι Ντρόπα - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
http://paranormal.about.com/library/weekly/aa060198.htm
Κάθε άλλη συνεισφορά ευπρόσδεκτη.
Ónen i-Estel Edain.Ú-chebin Estel anim...
Επίσης οι δίσκοι ήταν απο άγνωστο υλικό και παρουσίαζαν διαφορετικό βάρος κάθε φορά που τους ζύγιζες....
Ιστορίες που υπάρχουν ε?.....
Θα κοιτάξω να βρω τον εκδοτικό οίκο και να σας πω...
Σκιάς όναρ άνθρωπος..(Πινδάρου-8ος Πυθιόνικος..)
Πάντως αν όντως είναι έτσι, που πήγε όλη αυτή η φανταστική τεχνογνωσία που υποθετικά θα είχε αυτή η "εξωγήινη" φυλή; Χάθηκε μέσα στις χιλιετηρίδες;
Αν δεν στηριχτεί αυτή η θεωρία με επιπλέον επιβεβαιωτικά στοιχεία (αρχαιολογικές ανακαλύψεις) και δεδομένα τότε δυστυχώς θα παραμείνει μια ακόμα θεωρία...
...Just a skeptic... Skepticism > best drug against obscurantism
Οι πέτρες είναι μάλλον αληθινές, αλλά όλα τα άλλα στοιχεία (όνομα καθηγητή που τις ανακάλυψε, "αποκρυπτογράφησή" τους, "χρονολόγησή" τους, ύπαρξη των πυγμαίων γαλαζομάτικων φυλών Ντρόπα και Χαν) έχουν όλα τα χαρακτηριστικά ενός urban legend.
http://ufos.about.com/cs/ancientastronauts/a/aa040504.htm
Δεν θα έπρεπε να περιμένουμε και τίποτα καλύτερο από τη στιγμή που ο Erich Von Daeniken έχει βάλει το απατεωνίστικο δαχτυλάκι του...
quote:
The Disks Reappear
For several years, nothing was heard of the disks. Then, in 1974, an Austrian engineer named Ernst Wegener came upon two of the disks in the Banpo Museum in Xian. The museum director could tell him nothing about the disks, which had begun to deteriorate, but she allowed him to touch one of them and to photograph them. He did so, but he had only a Polaroid camera with him. These photos are the ones that we see reprinted today. In 1994, when Hartwig Hausdorf was in China, he asked the current director of the Banpo Museum about the disks and was told that they had disappeared
Εμένα αντίθετα με έκανε πολύ εντύπωση η παραπάνω παράγραφος και ειδικά το τελευταίο: ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΔΙΣΚΟΙ;;;; ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!!!! Πως μπορεί να έγινε κάτι τέτοιο με ένα αρχαιολογικό εύρημα;!;!
Ξέρει κανείς που μπορεί να βρίσκονται τώρα και αν είναι κάτω από επιστημονική και αρχαιολογική αδογμάτιστη και πραγματική έρευνα, ή καταχωνιασμένες σε τίποτα αποθήκες;
Λέτε να κρύβεται ο eric πίσω ΚΑΙ από την εξαφάνιση; ![]()
...Just a skeptic... Skepticism > best drug against obscurantism
quote:Εμένα αντίθετα με έκανε πολύ εντύπωση η παραπάνω παράγραφος και ειδικά το τελευταίο: ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΔΙΣΚΟΙ;;;; ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!!!! Πως μπορεί να έγινε κάτι τέτοιο με ένα αρχαιολογικό εύρημα;!;!
1ον) Σιγά το δύσκολο.
2ον) Δεν ήταν τόσο σπουδαίο εύρημα όσο θέλουν οι Ουφολόγοι (το άρθρο λέει ότι τέτοιοι δίσκοι παίζουν πολύ συχνά στην κινεζική αρχαιολογία) και επίσης το άρθρο λέει ότι είχαν ήδη αρχίσει να σαπίζουν 20 χρόνια πριν "εξαφανιστούν", οπότε ΣΙΓΑ ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ.
3ον) Ξέρω βέβαια ότι από τη στιγμή που εξαφανίστηκε οτιδήποτε τα συνωμοσιολογικά αντανακλαστικά σου χτυπάνε κόκκινο...
Πριν καιρο που αρχισα να ασχολουμαι με διαφορες αναφορες, ιστοριες και βασιμα στοιχεια που εδειχναν οτι η ιστορια του ανθρωπου δεν ειναι οπως μας την παρουσιαζουν στα σχολεια και πανεπιστημια βρηκα τους δισκους Ντρόπα. Γεγονος ειναι οτι οι σπηλιες υπαρχουν, οι σκελετοι υπαρχουν, οι δισκοι υπαρχουν, η γραφη στους δισκους ειναι εκει, ολα χρονολογουνται γυρω στα 10 με 12,000 π.χ και πολλα αλλα που χρονολογουνται 2 με 3 δισ. Αυτο που δεν "χωνευουν" να παρουσιασουν επισημα ειναι η ιστορια χαραγμενη στους δισκους, αν φυσικα η μεταφραση ειναι σωστη και το γεγονος οτι αυτοι οι ανθρωποι ηταν λιγο πιο εξελiγμενοι απο οτι επρεπε να ηταν.Υπαρχουν πολλα αλλα σαν τις πετρες αυτες. Παραδειγμα:
1. Oι τεχνητες σφαιρες της Νοτιας Αφρικης

2. Oι Πυραμιδες της Ιαπωνιας κατω απο το νερο

3. H φυλη Ντογκον

4. O τρισδιαστατος χαρτης 120 εκ. χρονων!

5. Οι Ντροπας

με μία αρχική τοποθέτηση, μπορεί κανείς να αναπτύξει τις όποιες απόψεις έχει....
για αρχή λοιπόν, θα δανειστώ μία φράση από παλαιότερο σχετικό θέμα του αγαπητού admin
quote:
Ας προσπαθήσουμε να βρούμε έναν στόχο, ένα όραμα προς επίτευξη για όλους μας και όχι ένα άλοθι για προσωπική επιβεβαίωση!
και...
quote:
Για εμένα προσωπικά τίποτα που εμπίπτει στο ευρύτερο πλαίσιο αυτού που ονομάζεται Πολιτισμός δεν μπορεί να θεωρηθεί a-priori "χαμηλότερου επιπέδου" από οτιδήποτε άλλο. Χαμηλότερου ή υψηλότερου επιπέδου, ή μάλλον απούσες ή παρούσες, είναι οι συνειδητοποιήσεις των ανθρώπων καθώς αντιλαμβάνονται και προσπαθούν να ανα-γνωρίσουν τον Κόσμο...
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=3442
το πρώτο το παραθέτω ως ευχή
το δεύτερο γιατί πιστεύω πως δίνει ένα στίγμα της σκέψης ενός καλού εσωτεριστή...
μπορεί να είναι με περισσότερα λόγια από έναν απλό επιθετικό προσδιορισμό αλλά με εκφράζει απόλυτα...
τέλος, απ'την αρχή αγαπητή avallon σου εξηγούσα τι περιμένουμε από σένα... και επέμενες να ασχολείσαι με το γιατί παρέθεσα δύο φορές ένα λινκ... σου εξηγούσα επίσης πως αυτό δεν αφορούσε εσένα... ελπίζω τελικά να το κατάλαβες...
και μην ανησυχείς.... μόνο εγώ δεν "χτυπήθηκα" σ'αυτή την φάση...
έχω μάθει να ξεχωρίζω το γελοίο από το σοβαρό...
τώρα λοιπόν θα μου επιτρέψεις να σε καλοσωρίσω ξανά στις συζητήσεις μας..
είδες πόσο απλά μπορούν να γίνουν τα πράγματα?
Galadriel of Galadhrim

1899 αλήθειες + 1 ψέμμα...
Πάντα τέτοια!...

ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΦΙΛΟΙ ΙΣΩΣ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΜΑΙ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ....
ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΓΜΑΤΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΗ??
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ????
ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΜΑΣ ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΤΕΣ...
ΒΑΖΟΥΜΕ ΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΑΣ ????
ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ????
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΗ ????
ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΡΜΑΤΟΠΛΕΓΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΘΕΤΟΥΜΕ ΟΡΙΑ (ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΔΕΚΑΛΟΓΩΝ)ΜΕ ΕΜΜΕΣΟ ΤΡΟΠΟ.
ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ?????
ΕΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΚΑΙ Η ΦΙΛΗ Avallon ΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ
quote:
ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΓΜΑΤΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΗ??
Aγαπητέ AVATARGR...
Μάλλον έχει γίνει κάποια παρανόηση...
Δεν προσπαθούμε να οριοθετήσουμε τον "οποιοδήποτε" εσωτεριστή
αλλά τον ΚΑΛΟ εσωτεριστή που ασχολείται με τον πρακτικό αποκρυφισμό...
Ο οποιοσδήποτε εσωτεριστής που είναι ένα σκαλοπάτι πριν την πρακτική ενασχόλησή θα ήθελε φαντάζομαι να μάθει λίγα πράγματα γι'αυτό και να έχει έτσι καλύτερη εικόνα του αν πληρεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Κατά συνέπεια αυτό το τόπικ θα βοηθήσει κάποιους να κάνουν το μεγάλο βήμα και να αποτρέψει κάποιους άλλους...
Αν τώρα εξακολουθείτε να μην θέλετε την ανάπτυξη αυτού του θέματος ας μη συμμετάσχετε και αν τελικά σας ενοχλεί μπορούμε να βάλουμε λουκέτο...χωρίς να ξαναχρειαστεί να ξεπέσουμε ΠΑΛΙ σε λεκτικές ατασθαλίες...
Από σας εξαρτάται!
Ευχαριστώ...

προσωπικά μου θυμίζει τι θα έπρεπε να κάνω ή να μην κάνω.
Όχι γιατί κάτι τέτοιο σε κάνει εσωτεριστή,
αλλά κυρίως επειδή σε κάνει:
ΑΝΘΡΩΠΟ.
Αν...
Αν μπορεις να κρατιεσαι νηφαλιος, σαν ολοι τριγυρω
τα ‘χουν χαμενα και φταιχτη σε κραζουν για τουτο…
Αν μπορεις να πιστευεις σε σενα, σαν ολοι για σενα αμφιβαλλουν,
μα και ν’ ανεχεσαι εσυ ν’ αμφιβαλλουν για σενα…
Αν μπορεις να προσμενεις, χωρις ν’ αποκανεις ποτε καρτερωντας…
Κι αν, σα σε μπλεξουνε ψευτες, εσυ σε ψευτιες δεν ξεπεσεις…
Κι αν μισημενος, κρατεις την ψυχή σου κλεισμενη στο μισος,
μα χωρις και να δειχνεις ποτε περισση καλοσυνη
κι ουδε παρά πολύ συνετος στις κουβεντες σου να’ σαι…
Αν μπορεις να ονειρευεσαι, διχως ωστοσο να γινεις
των ονειρων σου σκλάβος ποτέ. Κι αν στοχάζεσαι πάντα,
μα χωρίς και να κάνεις τη Σκέψη σκοπό σου…
Αν μπόρεις ν΄άνταμώνεις τον Θρίαμβο κ’ είτε την Ηττα
και να φέρνεσαι πάντα στους δυο κατεργάρους αυτους ολοιδια…
Αν μπορείς, να υποστείς μιαν αλήθεια που λες, να τη βλέπεις,
διαστραμμένη απ’ αχρειους, να γινει για βλακες παγιδα…
Κι αν της ζωης σου το εργο, μπορεις να το βλεπεις συντρίμια,
και να σκυβεις ξανα, να το χτιζεις ξανα, με φθαρμένα εργαλεία…
Αν μπορείς να σωριαζεις μια στιβα τα κερδη, το βιος σου,
και σε μια ζαρια να ρισκαρεις τα πάντα, μια κ’ έξω,
και να χανεις, και παλι ν’ αρχιζεις απ’ τ’ αλφα,
διχως ποτε μια κουβεντα να πεις για τα κερδη που πανε…
Αν μπορεις ν’ αναγκασεις τα νευρα, τους μυς, την καρδιά σου,
να δουλευουν ακομα για σε κι αφου σπασουν, και αφου παραλυσουν,
κι ετσι μπορεις να κρατησεις ακομα, σα μέσα σου πια δεν υπαρχει
τιποτα – ξον απ’ τη θεληση που τους προσταζει: «Βαστατε!»…
Αν, με τα πληθη μιλώντας, φυλαξεις την πασα αρετη σου…
Κι αν, με Ρηγαδες παρεα, δεν χασεις το νου σου…
Κι αν ουτε εχτροι, μα ουτε φιλοι ακριβοι, να σε πληξουν μπορουνε…
Κι αν λογαριαζεις τους παντες, αλλά και κανεναν περισσια…
Κι αν μπορεις να διατρεχεις στο κάθε λεφτο, που αδυσωπητο φευγει,
όλο τον δρόμο που πρεπει να γίνεται μες στους εξηντα τους χτυπους,
- τοτε δική σου θα’ ναι όλη η Γη, κι ότι μέσα της κλείνει,
και – τρανοτερο! – τοτε πια γενηκες Αντρας, παιδι μου!
Ρoντγυαρ Κιπλινγκ
κάνε κλικ!![]()
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Χαρακτήρες που πάσχουν με τις αγωνίες τους, τις χαρές και τις λύπες… τα ανθρώπινα συναισθήματα.
Και είναι αλήθεια νέοι φίλοι μου ότι και εδώ υπάρχει ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της ελληνικής κοινωνίας.
Μιας κοινωνίας που κοιτάζοντας τον εαυτό της στον καθρέπτη νιώθει την γήρανση και την εξελικτική παρακμή.
Παρατηρώντας ακόμη νέους ανθρώπους λόγω επαγγέλματος καταλαβαίνω το βαρύτατο φορτίο συνέχισης…
Δεν θα ήθελα να σταθώ στο πως πρέπει να συμπεριφέρεται ή να σκέφτεται κάποιος εσωτεριστής αλλά γενικότερα κάποιος άνθρωπος.
Αυτό που αντιλαμβάνομαι κάθε μέρα, είναι η έλλειψη σεβασμού.
Σεβασμού στην οντότητα στην ύπαρξη μας πρώτα απ όλα και κατόπιν στην ύπαρξη των συνανθρώπων μας.
Κάποιες δεκαετίες παλιότερα το συναίσθημα της ντροπής τέλεσης πράξεων, που σήμερα είναι απόλυτα συνηθισμένες, ήταν ένας ανασταλτικός παράγοντας.
Αλλάζει ο κόσμος μας και η κοινωνία, όμως θα πρέπει να αντισταθούμε σε τέτοιες μολυσματικές διηθήσεις.
Πρέπει να αντισταθούμε στην παντελή ισοπέδωση αξιών αρχών και σκέψης .
Μόνος αδιαπραγμάτευτος σκοπός κάθε ανθρώπου που βγαίνει από την εφηβεία ο άκρατος γιαπισμός.
Αντισταθείτε μέσα από φόρουμ από σκέψεις από αντιπαραθέσεις ακόμα…
Αλλά κρατήστε βαθιά μέσα σας το στοιχείο του Σεβασμού.
Υ.Γ.
Ναι το Αν του Ρoντγυαρ Κιπλινγκ
Όντως με εκφράζει
oi megalyteres epidoseis einai aytes poy antexoun ston xrono
ΑΓΑΠΗΤΗ Avallon ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ ΟΜΙΛΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ...
ΕΑΝ ΣΕ ΜΠΕΡΔΕΨΕ ΟΤΙ ΕΓΡΑΨΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΗ ΖΗΤΑΩ ΣΥΓΝΩΜΗ.
ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΛΟΙΠΟΝ...
ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΓΜΑΤΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΗ??
ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ..
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΚΑΚΟ ????
ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ....
quote:
Αν τώρα εξακολουθείτε να μην θέλετε την ανάπτυξη αυτού του θέματος ας μη συμμετάσχετε και αν τελικά σας ενοχλεί μπορούμε να βάλουμε λουκέτο...χωρίς να ξαναχρειαστεί να ξεπέσουμε ΠΑΛΙ σε λεκτικές ατασθαλίες...
ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ Η ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΣΟΥ ????
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ
quote:
Ποιοί είναι δηλαδή οι επιθετικοί προσδιορισμοί που θα τον ντύνατε...
Ποιά είναι τα απαραίτητα εκείνα χαρακτηριστικά που τον διακρίνουν...
Ξεκάθαρες προσωπικές απόψεις δηλαδή και όχι Συβιλλικούς στίχους...
Εις αναμονή των απαντήσεών σας λοιπόν...
Καλησπερα, και καλως σε βρισκω αγαπητη Avallon...
Για εμενα ο Εσωτερισμος = Μυστηριο = Πρακτικη = Αναγεννηση(πνευματικη).
Ο Εσωτερισμος αποτελει στοχο και οχι ιδεα η μορφη πιστης...
Πανω απο ολα ο ανθρωπος, πανω απο ολα ο Θεος=(Ανθρωπος).

"Carpe diem, qua minimum credula postero..."
ως συνήθως λειτουργώ αφαιρετικά ...
Α΄ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ (K.A’) 13
Αν τις γλώσσες των ανθρώπων
λαλώ και των αγγέλων,
αλλά αγάπη δεν έχω,
έχω γίνει χαλκός που ηχεί
ή κύμβαλο που αλαλάζει.
2 Και αν έχω προφητεία
και ξέρω τα μυστήρια όλα
και όλη τη γνώση,
και αν έχω όλη την πίστη,
ώστε όρη να μετακινώ,
αλλά αγάπη δεν έχω,
τίποτα δεν είμαι.
3 Και αν δώσω για τροφή
όλα τα υπάρχοντά μου
και αν παραδώσω το σώμα μου,
για να καώ,
αλλά αγάπη δεν έχω,
τίποτα δεν ωφελούμαι.
4 Η αγάπη μακροθυμεί,
συμπεριφέρεται με χρηστότητα η αγάπη,
δε ζηλεύει, η αγάπη δε μεγαλοκαυχιέται,
δε φουσκώνει από υπερηφάνεια,
5 δε συμπεριφέρεται άσχημα,
δε ζητά τα δικά της, δεν παροξύνεται,
δε λογίζεται το κακό,
6 δε χαίρει για την αδικία,
συγχαίρει όμως στην αλήθεια.
7 Όλα τα ανέχεται, όλα τα πιστεύει,
όλα τα ελπίζει, όλα τα υπομένει.
8 Η αγάπη ποτέ δεν πέφτει.
Είτε όμως προφητείες, θα καταργηθούν.
είτε γλώσσες, θα πάψουν.
είτε γνώση, θα καταργηθεί.
9 Γιατί μερικώς γνωρίζουμε
και μερικώς προφητεύουμε.
10 Όταν όμως έρθει το τέλειο,
το μερικό θα καταργηθεί.
11 Όταν ήμουν νήπιο, λαλούσα σαν νήπιο,
φρονούσα σαν νήπιο, λογιζόμουν σαν νήπιο.
όταν έγινα άντρας,
κατάργησα τα νηπιακά πράγματα.
12 Γιατί βλέπουμε τώρα
μέσα από κάτοπτρο αινιγματικά,
τότε όμως πρόσωπο με πρόσωπο.
τώρα γνωρίζω μερικώς,
τότε όμως θα γνωρίσω καλά
καθώς και γνωρίστηκα καλά.
13 Τώρα λοιπόν μένουν:
πίστη, ελπίδα, αγάπη. τα τρία αυτά.
Μεγαλύτερη όμως από αυτά είναι η αγάπη.
και κάτι ακόμα... αγαπητή avallon,
διαβάζοντας την τοποθέτηση σου ως προς το θέμα δεν διαπίστωσα πουθενά απόψεις που θα "δυσαρεστούσαν" κάποιους εδώ μέσα...
είναι απόλυτα κατανοητές και ευκτέες φαντάζομαι απ' όλους....
θα διαφωνήσω όμως με το "γερό στομάχι"...
αυτοί που αναζητούν την Αλήθεια, αυτοί που αναζητούν το Φως τα έχουν συμμάχους τους....
και το "γερό στομάχι" δεν τους είναι απαραίτητο...
καθώς η Αλήθεια και το Φως βρίσκουν πάντα το δρόμο τους χωρίς να μας ταλαιπωρούν...
τέλος, η πρακτική ενασχόληση με τον εσωτερισμό μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους....
με κυριότερο αυτόν του να φέρει κανείς σε πράξη στην καθημερινή του ζωή, αυτά που μαθαίνει...
και μέσα απ'αυτά να μαθαίνει ξανά...
και μόνο λοιπόν το ότι μπαίνει στο "μονοπάτι" της αναζήτησης είναι από μόνο του ένα μεγάλο βήμα....
και αν αυτό μπορούν να το κάνουν γριούλες σε χωριά που δεν έχουν ανοίξει βιβλίο στη ζωή τους... σίγουρα μπορούν να το κάνουν και όσοι δηλώνουν "διαβασμένοι" και κάτοχοι "τεχνικών"....
θα ήθελα όμως να μας αναπτύξεις λίγο περισσότερο πάνω σ'αυτό για να έχουμε λίγο πιο καθαρή την εικόνα του αποκρυφισμού πάνω στον οποίο θες να συζητήσουμε....
Galadriel of Galadhrim

1899 αλήθειες + 1 ψέμμα...
1. ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ
2. ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΖΟΝΕΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ
3. ΑΝΕΠΤΥΞΕ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΤΟΥ
4. ΑΝΕΠΤΥΞΕ ΤΗΝ ΑΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΥΣ ΤΟΥ
5. ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΠΛΗΓΩΝΕΤΑΙ Ή ΘΥΜΩΝΕΙ
6. ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΡΩΝΙΑ
7. ΑΝΕΠΤΥΞΕ ΤΗΝ ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΟΥ
8. ΕΙΝΑΙ Α-ΔΟΓΜΑΤΙΚΟΣ
9. ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ
10.ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΕΝΑ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
quote:
και κάτι ακόμα... αγαπητή avallon,
διαβάζοντας την τοποθέτηση σου ως προς το θέμα δεν διαπίστωσα πουθενά απόψεις που θα "δυσαρεστούσαν" κάποιους εδώ μέσα...
Xαίρομαι αγαπητή
Αν και νομίζω ότι καθένας μπορεί να μιλάει μόνο για τον ευατό του και όχι για τους άλλους... Χαίρομαι όμως πραγματικά για σένα...
quote:
θα ήθελα όμως να μας αναπτύξεις λίγο περισσότερο πάνω σ'αυτό για να έχουμε λίγο πιο καθαρή την εικόνα του αποκρυφισμού πάνω στον οποίο θες να συζητήσουμε....
Oλα στην ώρα τους καλή μου...
Αλλωστε έχουμε δώσει μια κατεύθυνση προς αυτό αν και οι περισσότεροι από δω μέσα ξέρουν...
Σε πρώτη φάση πρέπει να προσδιορίσουμε τι είναι ΚΑΚΟ και τι είναι ΚΑΛΟ όπως είπε και ο φίλος AVATARGR, πράγμα που το θεωρώ πραγματικά επίτευγμα ΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΦΈΡΟΥΜΕ...
Καμμιά ιδέα κανείς?