- Where it all begun.... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Και εγώ εν κατακλείδει όταν έχω ανάγκη μπορεί να ζητήσω την βοήθεια του, αλλά το μόνο σίγουρο φίλε μου είναι οτι δέν θα την πάρω.
Τότε φίλε Μηδενιστή, δεν το ζητάς όπως πρέπει!
Για να δούμε τι έχει να μας πει ο ίδιος ο Ιησούς στο Κατά Ιωάννην 14,1-14.
1 Μὴ ταρασσέσθω ὑμῶν ἡ καρδία· πιστεύετε εἰς τὸν Θεόν, καὶ εἰς ἐμὲ πιστεύετε. 2 ἐν τῇ οἰκίᾳ τοῦ πατρός μου μοναὶ πολλαί εἰσιν· εἰ δὲ μή, εἶπον ἂν ὑμῖν. πορεύομαι ἑτοιμάσαι τόπον ὑμῖν· 3 καὶ ἐὰν πορευθῶ καὶ ἑτοιμάσω ὑμῖν τόπον, πάλιν ἔρχομαι καὶ παραλήψομαι ὑμᾶς πρὸς ἐμαυτόν, ἵνα ὅπου εἰμὶ ἐγὼ, καὶ ὑμεῖς ἦτε. 4 καὶ ὅπου ἐγὼ ὑπάγω οἴδατε, καὶ τὴν ὁδόν οἴδατε. 5 Λέγει αὐτῷ Θωμᾶς· Κύριε, οὐκ οἴδαμεν ποῦ ὑπάγεις· καὶ πῶς δυνάμεθα τὴν ὁδὸν εἰδέναι; 6 λέγει αὐτῷ ὁ Ἰησοῦς· Ἐγώ εἰμι ἡ ὁδὸς καὶ ἡ ἀλήθεια καὶ ἡ ζωή· οὐδεὶς ἔρχεται πρὸς τὸν πατέρα εἰ μὴ δι' ἐμοῦ. 7 εἰ ἐγνώκειτέ με, καὶ τὸν πατέρα μου ἐγνώκειτε ἄν· καὶ ἀπ' ἄρτι γινώσκετε αὐτὸν καὶ ἑωράκατε αὐτόν. 8 Λέγει αὐτῷ Φίλιππος· Κύριε, δεῖξον ἡμῖν τὸν πατέρα καὶ ἀρκεῖ ἡμῖν. 9 λέγει αὐτῷ ὁ Ἰησοῦς· Τοσούτον χρόνον μεθ' ὑμῶν εἰμι, καὶ οὐκ ἔγνωκάς με, Φίλιππε; ὁ ἑωρακὼς ἐμὲ ἑώρακε τὸν πατέρα· καὶ πῶς σὺ λέγεις, δεῖξον ἡμῖν τὸν πατέρα;
10 οὐ πιστεύεις ὅτι ἐγὼ ἐν τῷ πατρὶ καὶ ὁ πατὴρ ἐν ἐμοί ἐστι; τὰ ῥήματα ἃ ἐγὼ λαλῶ ὑμῖν, ἀπ' ἐμαυτοῦ οὐ λαλῶ· ὁ δὲ πατὴρ ὁ ἐν ἐμοὶ μένων αὐτὸς ποιεῖ τὰ ἔργα. 11 πιστεύετέ μοι ὅτι ἐγὼ ἐν τῷ πατρὶ καὶ ὁ πατὴρ ἐν ἐμοί· εἰ δὲ μή, διὰ τὰ ἔργα αὐτὰ πιστεύετέ μοι. 12 ἀμὴν ἀμὴν λέγω ὑμῖν, ὁ πιστεύων εἰς ἐμὲ, τὰ ἔργα ἃ ἐγὼ ποιῶ κἀκεῖνος ποιήσει, καὶ μείζονα τούτων ποιήσει, ὅτι ἐγὼ πρὸς τὸν πατέρα μου πορεύομαι, 13 καὶ ὅ,τι ἂν αἰτήσητε ἐν τῷ ὀνόματί μου, τοῦτο ποιήσω, ἵνα δοξασθῇ ὁ πατὴρ ἐν τῷ υἱῷ. 14 ἐάν τι αἰτήσητέ με ἐν τῷ ὀνόματί μου, ἐγὼ ποιήσω. 15 Ἐὰν ἀγαπᾶτέ με, τὰς ἐντολὰς τὰς ἐμὰς τηρήσατε, 16 καὶ ἐγὼ ἐρωτήσω τὸν πατέρα καὶ ἄλλον παράκλητον δώσει ὑμῖν, ἵνα μένει μεθ' ὑμῶν εἰς τὸν αἰῶνα, 17 τὸ Πνεῦμα τῆς ἀληθείας, ὃ ὁ κόσμος οὐ δύναται λαβεῖν, ὅτι οὐ θεωρεῖ αὐτὸ οὐδὲ γινώσκει αὐτὸ· ὑμεῖς δὲ γινώσκετε αὐτό, ὅτι παρ' ὑμῖν μένει καὶ ἐν ὑμῖν ἔσται.
Ζήτα το λοιπόν, τηρώντας τις προυποθέσεις που ζητάει ο Ιησούς, δηλαδή με αποδειγμένη αγάπη προς τον Ιησού, με πίστη ακλόνητη πως ο Ιησούς είναι η οδός που οδηγεί στον Πατέρα, με μετάνοια και βαθιά συναίσθηση της αμαρτίας που μας δέρνει όλους, και να είσαι σίγουρος ότι πριν καν τις εκπληρώσεις τις προυποθέσεις, και εάν αυτό το οποίο ζητάς θα σε οφελήσει πραγματικά εσένα στον δρόμο σου για την θέωση, τότε ο Θεός θα σου το δώσει!
Εδώ τόσους και τόσους αμαρτωλούς και πρώτον εμένα ο Θεός τους ακούει, εσένα δεν θα ακούσει; Αν είναι δυνατόν ποτέ. Θα σε ακούσει, αλλά πρέπει να μάθεις πως θα το ζητήσεις πρώτα. Γιατί αν είναι να το ζητήσεις "Θεέ μου δως μου", τότε ο Θεός δεν θα βρίσκει τον λόγο να σου το δώσει.
----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.
Τι θέλω να πω? Θέλω απλά να πω ότι τα περί πίστης στον Ιησού ώστε να «δεχθούμε την αγάπη Του» είναι μια ΚΑΛΑ ΣΤΗΜΕΝΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ.
Μια απάτη η οποία συνάμα υπονομεύει βασικές πανανθρώπινες αξίες, βάζοντας τον νου μας σε μια αδιέξοδη δοσοληψία με το αδίστακτο Θείο: το Θείο που έχει ΑΝΑΓΚΗ από υποταγή και τυφλή ακρόαση.
Δεν είναι όμως η «πίστη και η αποδεδειγμένη αγάπη προς τον Ιησού» η οδός για τον σύγχρονο άνθρωπο του σήμερα, αλλά η ΑΥΤΟΓΝΩΣΊΑ είναι το ζητούμενο στον άνθρωπο, και όχι οι γονυκλισίες και οι εμπορικές διαδικασίες που διέπουνε την χριστιανική αντίληψη περί των «παροχών» που δίνει ο Θεός!!
Την αυτογνωσία την ανέδειξαν οι αρχαίοι Έλληνες, τόσο θεολογικά με το δελφικό ρητό "γνώθι σαυτόν", όσο και φιλοσοφικά με τις αναζητήσεις τους. Και όχι μόνο αυτό, αλλά και με το δελφικό ρητό "μηδέν άγαν", όσο και φιλοσοφικά με ρητά τύπου "μέτρον άριστον", έδωσαν στον άνθρωπο έναν απλό μέσο βοήθειας στον δρόμο της αυτογνωσίας. Δίχως «Παραδείσους» και……μεταθανάτιες ανταμοιβές.
Αυτογνωσία ωστόσο, δεν σημαίνει συνειδητοποιώ πλευρές της συμπεριφοράς μου και πάει λέγοντας. Όχι. Αυτογνωσία σημαίνει γνωρίζω τον εαυτό μου. Γνωρίζω εκείνες τις αντιλήψεις, προκαταλήψεις, αξίες, πιστεύω εκείνες τις βαθύτερες νοητικές εμφυτεύσεις που με οδηγούν στην άλφα ή βήτα συμπεριφορά, στον άλφα ή βήτα συναισθηματισμό. Και αφού τις διακρίνω, τότε ως αντικειμενικός και αποστασιοποιημένος παρατηρητής του εαυτού μου κρίνω αν θα συνεχίσω να τις έχω ή όχι ή σε τι βαθμό θα τις έχω. Κι έτσι αλλάζω και τη συμπεριφορά μου και τα συναισθήματά μου και γενικά όλη μου τη ζωή. Γίνομαι πιο συνειδητός και κατά συνέπεια πιο ευτυχισμένος σ' αυτήν τη ζωή.
Γίνομαι ΕΝΕΡΓΟΣ πολίτης και άνθρωπος, ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ τις ευθύνες μου, και δεν μεταθέτω τις ανομίες και τις μισαλλοδοξίες μου στις εξαγνιστικές ρηχότητες περί εξομολόγησης και…….άφεσης αμαρτιών!
Βοήθεια σε αυτή την διαδικασία παρέχει το "μηδέν άγαν". Δηλαδή η αποφυγή της υπερβολής. Όπου ο άνθρωπος παρατηρεί ότι η συμπεριφορά του ή ο συναισθηματισμός του είναι υπερβολικός, σημαίνει ότι σε αυτό το σημείο είναι ασυνείδητος. Δεν έχει συνείδηση. Άρα είναι το σημείο στο οποίο πρέπει να εστιάσει, να παρατηρήσει και να αναλύσει.
Με αυτόν τον τρόπο, ο άνθρωπος αποκτά τον έλεγχο της ζωής του, ενηλικιώνεται νοητικά, συναισθηματικά, και δεν καταντά έρμαιο στα χέρια των παραισθησιογόνων που εμφυτεύει ο χριστιανισμός στο μυαλό μας, όπως «Διάβολοι» και «κακά πνεύματα» που αδημονούνε να……μας φάνε!!!
Σκεπτόμενος κάποιος όλα αυτά, θα πρέπει να προβληματιστεί ως προς το ΓΙΑΤΙ άραγε επιμένει τόσο λυσσαλέα η ορθόδοξη εκκλησία στην πίστη.
Δεν μας κάνει εντύπωση άραγε το ΓΙΑΤΙ η εκκλησία ή ο κάθε μεταφυσικός αυθαιρεσίας, είτε είναι χριστιανός ή μη, επιμένει τόσο πολύ στην πίστη? Αν αυτά που πρεσβεύει είναι αλήθεια, αν είναι πραγματικότητα, τότε ΠΡΟΣ ΤΙ η πίστη?
Γιατί απαξιώνουν τη νόηση και τη λογική, το μόνο όπλο που σε τελική ανάλυση διαθέτει ο άνθρωπος? Η αλήθεια αποδεικνύεται πάντα αντικειμενικά. Την αλήθεια δεν χρειάζεται να την πιστέψεις. Την αλήθεια την "βλέπεις", ΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΕΙΤΕ ΟΧΙ.
Εάν ήταν ΚΟΙΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ, που η αλήθεια περί Ενός θεού ΜΟΝΟ ΤΕΤΟΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ, τότε ΟΛΟΙ ΘΑ ΤΗΝ ΕΒΛΕΠΑΝ…….
quote:
Αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός σε μια δημοκρατία είναι να πιστεύει και να εκφράζεται όπως του αρέσει. Και αυτό θα πρέπει να συμβαίνει ΔΙΧΩΣ ΚΡΥΦΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ.Τι θέλω να πω? Θέλω απλά να πω ότι τα περί πίστης στον Ιησού ώστε να «δεχθούμε την αγάπη Του» είναι μια ΚΑΛΑ ΣΤΗΜΕΝΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ.
Δεν νομίζω, και έχω το δικαίωμα να διαφωνώ. Τέλος πάντων, μιας και για ακόμη μια φορά κινείσαι στο ίδιο μήκος κύματος, περί μιας καλά στημένης θρησκευτικής απάτης, εγώ θα σε ρωτήσω κάτι απλό: αφού είναι απάτη γιατί μεγάλα μυαλά της ιστορίας δεν την καταλάβανε, αλλά καθήσαν και ασχολήθηκαν πάρα μα πάρα πολύ σοβαρά μαζί της, όπως έχουμε πει κατά καιρούς;
quote:
Μια απάτη η οποία συνάμα υπονομεύει βασικές πανανθρώπινες αξίες, βάζοντας τον νου μας σε μια αδιέξοδη δοσοληψία με το αδίστακτο Θείο: το Θείο που έχει ΑΝΑΓΚΗ από υποταγή και τυφλή ακρόαση.
Για ακόμη μια φορά διαφωνώ, γιατί ο Χριστιανισμός πρώτος είναι αυτός που κυρήτει τον σεβασμό του ανθρώπου προς τον συνάνθρωπο, τον σεβασμό προς τα θεία, τον σεβασμό προς την ιδιαιτερότητά του άλλου και στην ανθρώπινη ζωή, μα πάνω από όλα την Αγάπη.
quote:
Δεν είναι όμως η «πίστη και η αποδεδειγμένη αγάπη προς τον Ιησού» η οδός για τον σύγχρονο άνθρωπο του σήμερα, αλλά η ΑΥΤΟΓΝΩΣΊΑ είναι το ζητούμενο στον άνθρωπο, και όχι οι γονυκλισίες και οι εμπορικές διαδικασίες που διέπουνε την χριστιανική αντίληψη περί των «παροχών» που δίνει ο Θεός!!
Κάθε άλλο. Τώρα που η παραμικρή ικμάδα ανθρωπιάς και αρχαιοελληνικού ιδεώδους έχει γίνει παρανάλωμα του πυρός στα χέρια των διαφόρων <<βαρβαρικών>> λαών, τα οποία και καπηλεύονται τις αξίες της ανθρωπιάς και της συμπόνοιας μπροστά στο μεγάλο τους συμφέρον, τώρα είναι που κάθε άλλο παρά ποτέ χρειάζεται ο άνθρωπος τον Θεό για να τον στηρίξει, να τον αναστηλώσει, να του δώσει ελπίδα, πως όσο χαμηλά κι αν πέσει η ανθρωπότητα, πάντοτε θα υπάρχει για τον άνθρωπο ο Ιησούς Χριστός ως Σωτήρας να τον τραβήξει από τον ψυχολογικό του βούρκο, και να τον αναστήσει πνευματικά στην νέα του κατά Χριστόν ζωή, οδηγούμενη από αγάπη και συμπόνοια προς τον συνάνθρωπο.
quote:
Την αυτογνωσία την ανέδειξαν οι αρχαίοι Έλληνες, τόσο θεολογικά με το δελφικό ρητό "γνώθι σαυτόν", όσο και φιλοσοφικά με τις αναζητήσεις τους. Και όχι μόνο αυτό, αλλά και με το δελφικό ρητό "μηδέν άγαν", όσο και φιλοσοφικά με ρητά τύπου "μέτρον άριστον", έδωσαν στον άνθρωπο έναν απλό μέσο βοήθειας στον δρόμο της αυτογνωσίας. Δίχως «Παραδείσους» και……μεταθανάτιες ανταμοιβές.
Κι όμως, οι Αρχαίοι Έλληνες σέβονταν τα θεία και πίστευαν και αυτοί με την σειρά τους στους Αρχαίους Θεούς, με ευλάβεια και συνείδηση των όσων έχουν να αντιμετωπίσουν μπροστά σε αυτό το ατελείωτο οικοδόμημα εσωτερικής αναζήτησης που σκοπό έχει να οδηγήσει τον άνθρωπο κοντά στον Δημιουργό.
quote:
Αυτογνωσία ωστόσο, δεν σημαίνει συνειδητοποιώ πλευρές της συμπεριφοράς μου και πάει λέγοντας. Όχι. Αυτογνωσία σημαίνει γνωρίζω τον εαυτό μου. Γνωρίζω εκείνες τις αντιλήψεις, προκαταλήψεις, αξίες, πιστεύω εκείνες τις βαθύτερες νοητικές εμφυτεύσεις που με οδηγούν στην άλφα ή βήτα συμπεριφορά, στον άλφα ή βήτα συναισθηματισμό. Και αφού τις διακρίνω, τότε ως αντικειμενικός και αποστασιοποιημένος παρατηρητής του εαυτού μου κρίνω αν θα συνεχίσω να τις έχω ή όχι ή σε τι βαθμό θα τις έχω. Κι έτσι αλλάζω και τη συμπεριφορά μου και τα συναισθήματά μου και γενικά όλη μου τη ζωή. Γίνομαι πιο συνειδητός και κατά συνέπεια πιο ευτυχισμένος σ' αυτήν τη ζωή.
Συμφωνούμε λοιπόν.
quote:
Γίνομαι ΕΝΕΡΓΟΣ πολίτης και άνθρωπος, ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ τις ευθύνες μου, και δεν μεταθέτω τις ανομίες και τις μισαλλοδοξίες μου στις εξαγνιστικές ρηχότητες περί εξομολόγησης και…….άφεσης αμαρτιών!
Τα περί ρηχότητας της εξομολόγησης και της άφεσης των αμαρτιών δεν είναι πρέποντα. Στον καθένα χρειάζεται κάποια στιγμή στην ζωή του να νιώσει πως απαλλάσεται από όλα του τα ηθικά παραπτώματα, ότι τα χίλια μύρια όσα έπραξε ενάντια στην φωνή της συνείδησής του συγχωρούνται, διαγράφονται και του επιτρέπεται να αρχίσει και πάλι από την αρχή στον αγώνα του για την πνευματική ολοκλήρωση.
Αλίμονο αν είναι να καταδικάσουμε την αμνηστία και την άφεση.
quote:
Βοήθεια σε αυτή την διαδικασία παρέχει το "μηδέν άγαν". Δηλαδή η αποφυγή της υπερβολής. Όπου ο άνθρωπος παρατηρεί ότι η συμπεριφορά του ή ο συναισθηματισμός του είναι υπερβολικός, σημαίνει ότι σε αυτό το σημείο είναι ασυνείδητος. Δεν έχει συνείδηση. Άρα είναι το σημείο στο οποίο πρέπει να εστιάσει, να παρατηρήσει και να αναλύσει.Με αυτόν τον τρόπο, ο άνθρωπος αποκτά τον έλεγχο της ζωής του, ενηλικιώνεται νοητικά, συναισθηματικά, και δεν καταντά έρμαιο στα χέρια των παραισθησιογόνων που εμφυτεύει ο χριστιανισμός στο μυαλό μας, όπως «Διάβολοι» και «κακά πνεύματα» που αδημονούνε να……μας φάνε!!!
Ο ρόλος του Διαβόλου καθώς και των δαιμονίων, ως νοητού εχθρού στον Χριστιανισμό δεν παίζει τον ρόλο ενός "παραισθησιογόνου", αλλά του νοητού αντιπάλου, που προσπαθεί να νικήσει ο άνθρωπος για να φτάσει στην θέωση. Ότι προέρχεται από τον Διάβολο ο άνθρωπος το νιώθει ως πειρασμό, ως την αφορμή για τα πάθη που κατατρώνε την σάρκα του, ως την αιτία για τον κακό λογισμό που φέρνει τον άνθρωπο αντιμέτωπο με τον συνάνθρωπό του.
Δεν είναι ο ρόλος του να φοβίσει τον Χριστιανό, εφόσον και ο ίδιος ο Χριστιανισμός μας επιβεβαιώνει πως "ο Σταυρός του Χριστιανού, τον οποίο δέχεται κατά την βάπτισήν του, είναι παντοδύναμο όπλο κατά του διαβόλου", και η προσευχή "Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ του Θεού, ελέησον ημάς" μαστίζει και εκδιώκει τους δαίμονες, και καθαρίζει την ψυχή από κάθε δαιμονική επιρροή.
Ο Χριστιανός όχι μόνο δεν έχει κάτι να φοβάται από τους δαίμονες, αλλά και οφείλει να μην τους φοβάται.
Εξάλλου αυτός είναι και ο σκοπός των δαιμόνων: να φοβίσουν τον χριστιανό, ώστε να νιώσει αδύναμος μπροστά τους, να νομίσει πως η πραγματική δύναμη βρίσκεται σε αυτά και όχι στον Ύψιστο και να παρατήσει τον πνευματικό αγώνα.
Περισσότερα για αυτό θα μας πουν οι πατέρες από το Άγιο Όρος:
http://oag.ru/library/path_to_apocalypse/apocalypse_III-17.html
Father Kuksha: "They try to frighten you..."
quote:
Σκεπτόμενος κάποιος όλα αυτά, θα πρέπει να προβληματιστεί ως προς το ΓΙΑΤΙ άραγε επιμένει τόσο λυσσαλέα η ορθόδοξη εκκλησία στην πίστη.Δεν μας κάνει εντύπωση άραγε το ΓΙΑΤΙ η εκκλησία ή ο κάθε μεταφυσικός αυθαιρεσίας, είτε είναι χριστιανός ή μη, επιμένει τόσο πολύ στην πίστη? Αν αυτά που πρεσβεύει είναι αλήθεια, αν είναι πραγματικότητα, τότε ΠΡΟΣ ΤΙ η πίστη?
Γιατί ο άνθρωπος θα σωθεί από την πίστη του. Το λέει και η Αγία Γραφή. Ακόμα και οι δίκαιοι "εκ της πίστεώς τους σώζονται".
quote:
Γιατί απαξιώνουν τη νόηση και τη λογική, το μόνο όπλο που σε τελική ανάλυση διαθέτει ο άνθρωπος? Η αλήθεια αποδεικνύεται πάντα αντικειμενικά. Την αλήθεια δεν χρειάζεται να την πιστέψεις. Την αλήθεια την "βλέπεις", ΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΕΙΤΕ ΟΧΙ.
Κι όμως, η αλήθεια είναι πολύ πιο πέρα από όσα βλέπει ο άνθρωπος, και όσα μπορεί να αντιληφθεί. Και μέσα σε αυτά τα οποία δεν αντιλαμβάνεται ο άνθρωπος άμεσα, ανήκει και το μεταφυσικό, το οποίο ο άνθρωπος δεν μπορεί να αρνηθεί.
Όσο για το άλλο τμήμα, το "γιατί απαξιώνουν τη νόηση και την λογική, το μόνο όπλο που σε τελική ανάλυση διαθέτει ο άνθρωπος", εγώ θα διαφωνήσω καθέτως και με τις δύο προτάσεις.
Πρώτον γιατί την νόηση και την λογική δεν τις απαξιώνει η θρησκεία, αφού ζητάει από τον άνθρωπο τόσο το να ερευνήσει και να εντρυφήσει στα άγια λόγια του Ιησού και στο βαθύτερο νόημά τους, όσο και ως "έχων νουν" να βρίσκεται σε εγρήγορση ως προς τα σημεία των καιρών.
Δεύτερον γιατί δεν είναι τα μόνα μας όπλα. Όπως και οι αισθήσεις μας δεν είναι ο μόνος μας τρόπος να αντιμετωπίσουμε την φύση. Ο άνθρωπος είναι πολύ περισσότερο από μια απλή υπολογιστική μηχανή, είναι έμψυχος.
----------------------
«Για ακόμη μια φορά διαφωνώ, γιατί ο Χριστιανισμός πρώτος είναι αυτός που κυρήτει τον σεβασμό του ανθρώπου προς τον συνάνθρωπο, τον σεβασμό προς τα θεία, τον σεβασμό προς την ιδιαιτερότητά του άλλου…»
Πριν απαντήσω στα όσα έχεις γράψει, θα ήθελα να ξεκαθαρίσουμε κάτι το οποίο και αποτελεί κεφαλαιώδες ζητούμενο.
Πότε και που παρακαλώ στην Καινή Διαθήκη (διότι την Πεντάτευχο ας μην την αναφέρουμε καν!) έχει μιλήσει είτε ο Ιησούς είτε κάποιος εκ των μαθητών του ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ??????
Σε ΠΟΙΟ σημείο των όσων ο Ιησούς είπε, αναφέρει ότι είναι δικαίωμα του καθενός να πιστέψει ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ, να λατρέψει ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ, και ταυτόχρονα να….ΜΗΝ ΤΟΝ ΒΡΟΥΝΕ ΤΑ ΧΙΛΙΑ ΔΥΟ ΚΑΚΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΘΡΥΛΟΥΜΕΝΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ??
Σε ΠΟΙΟ σημείο μίλησε ο Ιησούς ότι είτε πιστέψουμε σε αυτόν είτε όχι, δυνάμεθα εξίσου να «σωθούμε»?
Σε ΠΟΙΟ σημείο της Κ.Δ. διαφαίνεται έστω και απειροελάχιστα το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης, δίχως να κυοφορούνται μελλοντικές κρίσεις και αποφάσεις του «Πατρός»???
Θα αναμένω ΕΔΑΦΙΑ και ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ επί των όσων ρώτησα, διότι έχω εντελώς διαφορετική γνώμη ΚΑΙ γραπτά.
Γιατί διαστρέφεις τελείως τα όσα λέει ο WWalker;
Και όχι μόνο αυτά που λέει ο WWalker αλλά παραποιείς και το λόγο του Ιησού.
"Πότε και που παρακαλώ στην Καινή Διαθήκη (διότι την Πεντάτευχο ας μην την αναφέρουμε καν!) έχει μιλήσει είτε ο Ιησούς είτε κάποιος εκ των μαθητών του ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ??????"
Με το να μας λέει να αγαπήσουμε ως και τον εχθρό μας.
"Σε ΠΟΙΟ σημείο των όσων ο Ιησούς είπε, αναφέρει ότι είναι δικαίωμα του καθενός να πιστέψει ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ, να λατρέψει ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ, και ταυτόχρονα να….ΜΗΝ ΤΟΝ ΒΡΟΥΝΕ ΤΑ ΧΙΛΙΑ ΔΥΟ ΚΑΚΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΘΡΥΛΟΥΜΕΝΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ??"
Αυτό τώρα από που το έβγαλες;; Φυσικά και δεν μπορείς να πιστέψεις και να λατρέψεις ό,τι θέλεις και να κάνεις ό,τι σου γουστάρει και στο τέλος να μη δώσεις λόγο πουθενά για τα όσα έκανες! Θα σε συνέφερε ε;;
Ο Ιησούς δεν σε περιορίζει με τη βία από τίποτα. Η συνείδησή σου ίσως να σε περιορίζει, αν δεν έχεις φροντίσει ήδη να την φιμώσεις!
ΕΙΣΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ να πιστέψεις και να λατρέψεις ό,τι θέλεις (ΧΡΗΜΑ, ΔΟΞΑ, ΙΣΧΥΣ) και να πράξεις ανάλογα για να τα επιτύχεις!
Να είσαι σίγουρος όμως ότι ΘΑ ΔΩΣΕΙΣ ΛΟΓΟ για ό,τι έκανες και θα είναι ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΣΟΥ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΚΡΙΝΟΥΝ!!!! Απλά τα πράγματα Σβάμπε, δεν χρειάζεται καμιά ιδιαίτερη ευφυΐα για να το καταλάβεις!!
"Σε ΠΟΙΟ σημείο μίλησε ο Ιησούς ότι είτε πιστέψουμε σε αυτόν είτε όχι, δυνάμεθα εξίσου να «σωθούμε»?"
Να σωθείς από τι βρε Σβάμπε;;
"Σε ΠΟΙΟ σημείο της Κ.Δ. διαφαίνεται έστω και απειροελάχιστα το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης, δίχως να κυοφορούνται μελλοντικές κρίσεις και αποφάσεις του «Πατρός»???"
Πώς το αντιλαμβάνεσαι το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης; Ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε και ό,τι αρπάξει ο κ.... μας, και δεν πάει καεί ο κόσμος όλος;;
Έτσι το αντιλαμβάνεσαι;;
Φιλικά όπως πάντα
Edited by - Ψηλός on 18/10/2005 11:55:11
Αγαπητέ Schwabe, εγώ μίλησα για το τι μας λέει ο Χριστιανισμός, δηλαδή το σύνολο του οικοδομήματος, όχι μόνο τα ιερά Βιβλία, αν και σε αυτά θα βρεις τον ίδιο τον Ιησού και τους Αποστόλους να εξυμνούν την αγάπη και να συμβουλεύουν τους Χριστιανούς να αγαπούν τον πλησίον τους.
Συγκεκριμένα αυτό που σου είπα, περί ανεκτικότητας έναντι των ιδιαιτεροτήτων του άλλου, όταν σου το είπα, είχα κατά νου μια εικόνα από σχετικό βιβλίο περί του Χριστιανισμού, η οποία έδειχνε έναν Ορθόδοξο ιεραπόστολο δίπλα από 2 μαυράκια, στην Ιεραποστολή της Αφρικής, με τίτλο "όλοι είμαστε παιδιά του ίδιου Θεού..."
----------------------
«Αγαπητέ Schwabe, εγώ μίλησα για το τι μας λέει ο Χριστιανισμός, δηλαδή το σύνολο του οικοδομήματος, όχι μόνο τα ιερά Βιβλία, αν και σε αυτά θα βρεις τον ίδιο τον Ιησού και τους Αποστόλους να εξυμνούν την αγάπη και να συμβουλεύουν τους Χριστιανούς να αγαπούν τον πλησίον τους.»
Σου έθεσα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ που είναι ουσιώδεις. Για ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΚΟΜΗ αρκέστηκες σε γενικόλογες αναφορές περί «χριστιανοσύνης» (λες και δεν είναι οι ίδιοι οι χριστιανοί που έχουνε χωριστεί σε εκατοντάδες αιρέσεις επί των αιρέσεων και σκυλοτρώγονται ανηλεώς!) και «οικοδομήματος», αποφεύγοντας να απαντήσεις ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ που να απαντούνε ΕΥΘΕΩΣ για τα όσα σε/σας μέμφομαι.
Σε ρώτησα ΠΟΥ υπάρχουνε αναφορές στην Καινή Διαθήκη για ανεκτικότητα στο δικαίωμα προς ελεύθερη έκφραση, προς το δικαίωμα αυτοδιάθεσης και λατρείας στο Θείο ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΑΙΩΡΕΙΤΑΙ Η ΑΠΕΙΛΗ ΤΟΥ «ΚΥΡΙΟΥ» Η ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΗΜΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ, και…………..δες τι μου απάντησες:
«….περί ανεκτικότητας έναντι των ιδιαιτεροτήτων του άλλου, όταν σου το είπα, είχα κατά νου μια εικόνα από σχετικό βιβλίο περί του Χριστιανισμού, η οποία έδειχνε έναν Ορθόδοξο ιεραπόστολο δίπλα από 2 μαυράκια, στην Ιεραποστολή της Αφρικής, με τίτλο "όλοι είμαστε παιδιά του ίδιου Θεού..."»
Έλεος αγαπητέ, έλεος!!!!!!
Δηλαδή δεν είσαι σε θέση να μας παρουσιάσεις ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΔΑΦΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΑ ΟΣΑ ΠΕΡΙ «ΑΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ» ΛΕΣ??
Δεν είσαι σε θέση να μας δώσεις λίγες ελάχιστες αράδες που να μας δείχνουνε την θρησκευτική ανεκτικότητα που είχε κατά νου ο Ιησούς??
Το παράδειγμα σου είναι…….τα δυο μαυράκια????
Όσον αφορά τις παραπλανητικές και έωλες δηλώσεις του Ψηλού (το τροπάριο γνωστό..), τα πράγματα είναι δυστυχώς εντελώς διαφορετικά.
Δεν μπορούμε να αγαπάμε αυτόν που φοβόμαστε. Αν πιστέψουμε όμως πως η ύπαρξη μας εξαρτάται από αυτόν που φοβόμαστε και για αυτόν τον λόγο ακριβώς πρέπει να τον αγαπάμε (πράγμα που αποτελεί ΚΟΡΜΟ του χριστιανισμού..), αναγκαζόμαστε να γυρίσουμε τον φόβο μας σε αγάπη.
Αυτό συμβαίνει με τον Θεό που διακηρύττει ο ιουδαϊζον χριστιανισμός: η ταύτιση του «φοβείστε το Θεό» με το….«αγαπάτε το Θεό» σε ένα ΑΦΥΣΙΚΟ και ΜΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΙΜΟ συναίσθημα…..αγαποφοβίας!
Ο παραλογισμός στο μεγαλείο του με άλλα λόγια.
<Οταν καθισει ο υιος του ανθρωπου στον θρονο της δοξας του θα καθισετε και εσεις σε δωδεκα θρονους για να κρινετε τις δωδεκα φυλες του ισραηλ>>(ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΙΘ 28)
<Για να τρωτε και να πινετε στο τραπεζι μου κατα την βασιλεια μου και να καθεστε στους θρονους κρινοντας τις δωδεκα φυλες του ισραηλ>>(ΛΟΥΚΑΣ ΚΒ 30)
<Και τοτε θα σφαγουν ολες οι φυλες της γης που δεν πιστεψαν στον υιο του θεου>>(ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΚΔ 30)
Αλήθεια, ΠΩΣ είναι δυνατόν να απειλούνται με ΣΦΑΓΗ από τον Ιησού ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΥΛΕΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΨΑΝ, και ταυτόχρονα να…….δίδει ο ίδιος Του και το δικαίωμα στο να πιστέψουμε ή να μην πιστέψουμε απλά σε τίποτα???
Αυτό, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΝΑΜΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ, προφανώς μονάχα ο Ψηλός και η ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ χριστιανική προπαγάνδα θα το γνωρίζει……
Ο Χριστός, τουλάχιστον αυτός που αναδύεται από την σχολαστική θεώρηση, στήριξε την διδασκαλία του στον φόβο και την αίσθηση της ενοχής, με πολλές προσθήκες απειλών και υποσχέσεις για την Βασιλεία και την τελική κρίση. Αυτό, είναι το βασικό «άρωμα» της όλης υπόθεσης.
Και να ορισμένα από τα λόγια που μας δείχνουνε ξεκάθαρα την…..«χριστιανική ανεκτικότητα»: {Κάθε ένας που πιστεύει σ’αυτόν δεν καταδικάζεται. Όποιος όμως δεν πιστεύει έχει καταδικαστεί ΑΠΟ ΤΩΡΑ ακριβώς διότι ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΨΕ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΜΟΝΟΓΕΝΟΥΣ ΥΙΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ»!!! (Ιωάννης Γ’18)
Ε λοιπόν κύριοι Ψηλέ και WWalker, εμένα ΔΕΝ ΜΕ ΕΠΕΙΣΕ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΔΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΣΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗ. Απλά και ξεκάθαρα. Έχω λοιπόν το δικαίωμα να ΜΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΩ, ναι ή όχι? Κα εάν ναι, ΠΟΥ στηρίζετε και οι δυο σας την εικασία σας αυτή? Με ΠΟΙΑ του λόγια ο Ιησούς ξεκαθάρισε κάτι τέτοιο?
Ψηλέ δεν θέλω «λογάκια», αλλά ΤΕΚΜΗΡΙΑ. Διότι τα γραπτά, ΣΑΣ ΚΑΙΝΕ.
Αρκετά νομίζω άκουσε ο κόσμος ΤΙΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ σας επιθυμίες, καιρός να δει και το τι πραγματικά είπε ο Ιησούς. Και τούτο διότι στην ουσία όλη η διδασκαλία του επί αυτών των θεμάτων (ελευθερίας και αυτοδιάθεσης) είναι ΕΝΑΣ ΩΜΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ.
{αυτός που πιστεύει στον υιό έχει αιώνια ζωή. Εκείνος όμως που δεν υπακούει στον υιό δεν θα δει την μακάρια ζωή, αλλά η οργή του θεού θα μένει συνεχώς επάνω του!} (Ιωάννης Γ’36)
Αναμένω τα λόγια του Ιησού φίλτατε ή και των μαθητών του αν θέλεις, ακόμη και του Φαρισαίου Παύλου, ώστε να δούμε ΠΟΥ αναφέρονται πλην των σταθερών απειλών που διαρκώς επισημαίνονται και τα λόγια……ανεκτικότητας που (δήθεν) έχετε εντοπίσει……
εσύ δεν περιμένεις τα λόγια του Ιησού, άσε τα σάπια, τα δικά σου λόγια σου φτάνουν και περισσεύουν. Αν ήθελες θα τα έβλεπες, προτιμάς όμως να είσαι τυφλός, δικαίωμά σου!
Ο Ιησούς μίλησε, και μίλησε ακόμη περισσότερο με τη σταυρική του θυσία.
Δεν πειράζει, αν δεν πείθει εσένα, δεν χάθηκε και ο κόσμος.
Εδώ, δεν θέλησαν να πειστούν αυτοί οι οποίοι ευεργετήθηκαν άμεσα από τον ίδιο, λες να θέλει τόσο επίμονα να πειστείς εσύ;;
Σίγουρα σε θεωρεί και εσένα παιδί του, αλλά μόνο αν το θελήσεις εσύ. Βλέπεις, είναι πολύ δημοκρατικός πατέρας, πιο δημοκρατικός και από τον φυσικό μας πατέρα που μας περιορίζει και μας ελέγχει συνεχώς κάνοντάς μας συστάσεις.
Με εσένα, είναι ανώφελο να ανταλλάξουμε πάλι περικοπές και παραπομπές από την ΚΔ, δεν θα μας βγάλει πουθενά γιατί προτιμάς την τύφλα σου και τις ερμηνεύεις σύμφωνα με τη Σβάμπειο θεωρία.
Φιλικά όπως πάντα
quote:
Ε λοιπόν κύριοι Ψηλέ και WWalker, εμένα ΔΕΝ ΜΕ ΕΠΕΙΣΕ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΔΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΣΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗ. Απλά και ξεκάθαρα. Έχω λοιπόν το δικαίωμα να ΜΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΩ, ναι ή όχι?
Δεν σε έπεισε γιατί αγαπάς τον υλικό πλούτο περισσότερο από τον πνευματικό πλούτο.
Έχεις το δικαίωμα να μην καταδικαστείς, αν σταματήσεις την πολεμική εναντίον του Χριστιανισμού και ζητήσεις συγνώμη από τον Θεό για τον πόλεμο που του έχεις κηρύξει. Και τότε, εάν και εφόσον ακολουθείς τα λόγια του Ιησού για μια ζωή γεμάτη αγάπη και μετάνοια, τότε θα σωθείς.
Όπως ακριβώς είσαι υπεύθυνος για την καταστροφή σου εαν βγάλεις την περόνη από μια χειροβομβίδα στα χέρια σου, έτσι είναι υπεύθυνος για την καταστροφή σου και εάν απομακρυνθείς από τον Θεό και τον πολεμάς μετά μανίας. Και στις δυο περιπτώσεις γνωρίζεις πως από τις πράξεις σου έρχεται η καταστροφή σου.
Όσον αφορά τα περί χωρίων, τα έχεις δει πολλές φορές, δεν χρειάζεται να αναφερθώ. Όταν ο Ιησούς και οι Απόστολοι κηρύττουν περί ισότητας ανθρώπων, ανεξάρτητα αν είναι πλούσιοι ή φτωχοί, άνδρες ή γυναίκες, δούλοι ή ελεύθεροι, και εσύ δεν μπορείς να το δεις, τότε δεν θέλεις να το δεις.
Τα λόγια του Ιησού είναι εκεί και σε περιμένουν να τα μελετήσεις, με καθαρό πνεύμα και πνευματική διαύγεια. Αν ζητήσεις ειλικρινά την ευλογία του Θεού για να τις μελετήσεις, τότε αυτός θα σου την δώσει.
quote:
Αυτό συμβαίνει με τον Θεό που διακηρύττει ο ιουδαϊζον χριστιανισμός: η ταύτιση του «φοβείστε το Θεό» με το….«αγαπάτε το Θεό» σε ένα ΑΦΥΣΙΚΟ και ΜΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΙΜΟ συναίσθημα…..αγαποφοβίας!
Το έχεις ξαναπεί αυτό. Το "φοβείστε το Θεό" δεν σημαίνει να φοβάσαι ότι ο Θεός θα σε κομματιάσει επειδή είσαι αμαρτωλός, όπως και το "η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα" δεν σημαίνει η γυναίκα να τρέμει μην την σπάσει στο ξύλο ο άνδρας.
Το παραπάνω συναίσθημα που προσπαθείς να περιγράψεις ονομάζεται δέος, και είναι τόσο πραγματοποιήσιμο όσο και ο σεβασμός στην Εκκλησία και στον Θεό, όπως και η αγάπη προς τον πλησίον.
----------------------
Edited by - WWalker on 18/10/2005 21:03:40
«…εσύ δεν περιμένεις τα λόγια του Ιησού, άσε τα σάπια, τα δικά σου λόγια σου φτάνουν και περισσεύουν. Αν ήθελες θα τα έβλεπες, προτιμάς όμως να είσαι τυφλός, δικαίωμά σου!»
Ώστε «σάπια» φίλτατε όσα δεν μας ταιριάζουνε? Μήπως θα έπρεπε να ανησυχείς για το ότι φτάνεις να καταφεύγεις σε τέτοια τερτίπια αντί να δίδεις στοιχεία που να αποδεικνύουνε τα όσα λες?
Ψηλός:
«Ο Ιησούς μίλησε, και μίλησε ακόμη περισσότερο με τη σταυρική του θυσία.»
Αυτό αναμένω να δω αγαπητέ: ΠΟΥ είναι τα λόγια αυτά???
Κατά τα άλλα, μην ξεχνάς ότι ο μύθος του Θεού που πεθαίνει και ανασταίνεται δεν είναι χριστιανική καινοτομία….
Ψηλός:
«Εδώ, δεν θέλησαν να πειστούν αυτοί οι οποίοι ευεργετήθηκαν άμεσα από τον ίδιο, λες να θέλει τόσο επίμονα να πειστείς εσύ;;»
Δεν σε ανησυχεί το γεγονός ότι δεν είναι σε θέση να πείσει ένας….Δημιουργός?? Δεν σε ανησυχεί το γεγονός ότι μια δύναμη θα έπρεπε να είναι αντιληπτή από το καθένα? Δεν σε προβληματίζει το γεγονός ότι ούτε τους ίδιους του πατριώτες δεν έπεισε?
Μήπως ο Ιησούς που ΕΣΥ εννοείς απλά δεν υπήρξε ποτέ?
Ψηλός:
«Σίγουρα σε θεωρεί και εσένα παιδί του, αλλά μόνο αν το θελήσεις εσύ.»
Από τα λόγια Του που σου έχω παραθέσει, ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΑΥΤΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΓΑΠΗΤΕ!!
Ψηλός:
«Βλέπεις, είναι πολύ δημοκρατικός πατέρας, πιο δημοκρατικός και από τον φυσικό μας πατέρα που μας περιορίζει και μας ελέγχει συνεχώς κάνοντάς μας συστάσεις.»
Ναι, ναι, είναι τόσο «δημοκρατικός» ώστε αφού από δικιά του αμέλεια βρεθήκαμε έκπτωτοι, και αφού από δικιά του επινόηση κληρονομήσαμε έναν Σατανά, έχει και την ευφυΐα να…..μας αφήνει να ζήσουμε «ελεύθερα» ώσπου να έρθει η περίφημη Δευτέρα Παρουσία!!![]()
![]()
![]()
Αυτό αγαπητέ, για να μην έχεις αυταπάτες, δεν είναι δημοκρατία αλλά ΩΜΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ.
Ψηλός:
«Με εσένα, είναι ανώφελο να ανταλλάξουμε πάλι περικοπές και παραπομπές από την ΚΔ, δεν θα μας βγάλει πουθενά γιατί προτιμάς την τύφλα σου και τις ερμηνεύεις σύμφωνα με τη Σβάμπειο θεωρία.»
Γιατί λοιπόν δεν μας δίνεις τα «φώτα» σου αγαπητέ? Πες μας έστω και τα εδάφια μονάχα, και τον κόπο θα τον κάνω εγώ.
Ψηλέ, εάν δεν έχεις να πεις κάτι, σου το έχω πει πολλές φορές, τότε καλύτερα να σιωπάς. Είναι πιο αξιοπρεπές.![]()
![]()
«Δεν σε έπεισε γιατί αγαπάς τον υλικό πλούτο περισσότερο από τον πνευματικό πλούτο.»
Λάθος αγαπητέ!
Δεν με έπεισε διότι διακηρύττει έναν ΚΛΕΙΣΤΟ ΟΡΙΖΟΝΤΑ με εκπροσώπους αμφιβόλου ποιότητα και περιεχομένου. Με λίγα λόγια, ένα πολύ ρηχό σύνολο το οποίο δεν είναι σε θέση να πείσει ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ.
Και ένας υποτιθέμενος Δημιουργός, κάπως αλλιώς θα έπρεπε να είναι….
WWalker:
«Έχεις το δικαίωμα να μην καταδικαστείς, αν σταματήσεις την πολεμική εναντίον του Χριστιανισμού και ζητήσεις συγνώμη από τον Θεό για τον πόλεμο που του έχεις κηρύξει.»
Ωπ!!! Σιγά ρε μεγάλε, εσύ έβγαλες……ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ ΚΙΟΛΑΣ!!!
Έχε υπ’οψιν σου φίλτατε ότι ΚΑΝΕΝΑΣ «ΘΕΟΣ» ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΝ «ΣΥΓΝΩΜΗ» ΚΑΝΕΝΟΣ ΘΝΗΤΟΥ, διότι ένας τέτοιος Θεός κάθε άλλο παρά Τέλειος και Πάνσοφος θα ήταν. Ανάγκη από τέτοια τερτίπια έχουνε Τα ΙΕΡΑΤΕΙΑ και οι κάστες τους. Με λίγα λόγια, τα γνωστά Θέατρα των Αβρααμικών παιχνιδιών.
WWalker:
«Και τότε, εάν και εφόσον ακολουθείς τα λόγια του Ιησού για μια ζωή γεμάτη αγάπη και μετάνοια, τότε θα σωθείς.»
Ευχαριστώ, τέτοιο σωτηριολογικό αλισβερίσι δεν θα πάρω!! Θα προτιμήσω να συνεχίσω να σκέφτομαι.
WWalker:
«Και στις δυο περιπτώσεις γνωρίζεις πως από τις πράξεις σου έρχεται η καταστροφή σου.»
Χαίρομαι που μας μιλάς τόσο ανοιχτά για τις απόψεις σου: Η ΜΕ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ Η……ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΣΑΙ!! Αν δεν είναι ΑΥΤΟ ρατσισμός και μισαλλοδοξία, τότε τι άλλο μπορεί να είναι?
Και μετά αναρωτιόμαστε το γιατί οδεύει ο θρησκευτικός παροξυσμός στις ημέρες μας εκεί που ολοένα και βυθίζεται ο κοσμάκης…..
WWalker:
«Όταν ο Ιησούς και οι Απόστολοι κηρύττουν περί ισότητας ανθρώπων, ανεξάρτητα αν είναι πλούσιοι ή φτωχοί, άνδρες ή γυναίκες, δούλοι ή ελεύθεροι, και εσύ δεν μπορείς να το δεις, τότε δεν θέλεις να το δεις.»
Ας τα κούφια, αυτό δεν είναι απάντηση! Η «ισότητα» που λες, στην καλύτερη περίπτωση μπορεί να ερμηνευτεί ως «ισότητα» ενώπιον του Θεού. Του Χριστιανικού θεού. Μια ισότητα που δεν διαχωρίζει ΤΟΥΣ ΚΡΙΝΟΜΕΝΟΥΣ.
Κρινόμενοι ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ για τον χριστιανικό θεό. Αυτό όμως, ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΕ ΡΩΤΗΣΑ!
WWalker:
«Το έχεις ξαναπεί αυτό. Το "φοβείστε το Θεό" δεν σημαίνει να φοβάσαι ότι ο Θεός θα σε κομματιάσει επειδή είσαι αμαρτωλός..»
Α μπα!! Πριν λίγο μίλαγες για…..«χειροβομβίδες» και «αυτόματο πιλότο για την καταστροφή», και τώρα στα ξαφνικά θέλεις να μας πεις ότι……δεν σημαίνουνε όλα αυτά φόβο???
Μήπως σου ξεφεύγουνε φίλτατε?
WWalker:
«Το παραπάνω συναίσθημα που προσπαθείς να περιγράψεις ονομάζεται δέος, και είναι τόσο πραγματοποιήσιμο όσο και ο σεβασμός στην Εκκλησία και στον Θεό, όπως και η αγάπη προς τον πλησίον.»
Για να κάνουμε ένα μάθημα ελληνικών.
Ο χριστιανισμός δεν έκανε τον κόπο να μιλήσει φίλτατε για δέος, αλλά για φόβο. Το δέος, είναι ένα συναίσθημα που συνδυάζει ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΑΥΜΑΣΜΟ. (λέμε ότι στην θέα του γκρεμού αισθάνθηκαν δέος). Ο φόβος, δεν χρειάζεται σχολιασμό.
Επαναλαμβάνω λοιπόν ότι ο χριστιανισμός μιλάει ΓΙ ΦΟΒΟ και όχι για δέος. Εάν το θέλανε αλλά και αντιπροσώπευε την πραγματικότητα, τότε απλά θα το είχανε έτσι διατυπώσει.
Και για να σε βοηθήσω, εάν θέλανε όντως να ευαγγελίζονται τα όσα εσύ και ο Ψηλός θεωρείται ως δεδομένα, τότε θα έπρεπε να μίλαγαν ΓΙΑ ΣΕΒΑΣΜΟ.
Όμως, δεν το θέλανε έτσι…..![]()
![]()