- ΑΝΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ, Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ Η "ΟΥΣΙΑ" - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
Όσον αφορά στο θέμα με τον Αντίχριστο και διαφωνώ και συμφωνώ
Δηλαδή επειδή η ηλικία μου μου επιτρέπει να παρατηρώ πως φέρονται τα παιδιά μπορώ να πω ότι :
1.Ναι πάρα πολλοί φέρονται μηχανικά, σκέφτονται μηχανικά , λένε ψέμματα παίρνουν ναρκωτικα κλπ . Το σεξ δεν το θεωρώ καν παράπτωμα αν και αποτελεί ενεργειακή δαπάνη . Βέβαια όλα καθορίζονται από το βάθος των διαπροσωπικών σχέσεων που έχει κάθε ανθρωπος .
2. Οι άνθρωποι ούτε εκπτωτοι είναι ούτε τίποτα . Είναι όμως τυποποιημένοι και αυτό τους κάνει καμιά φορά επικίνδυνους .
Παρόλα αυτά ένα χαμόγελο , μία καλή κουβέντα αρκεί, τους δίνει ένα μικρό σοκ και σταδιακά σιγά σιγά ξυπνάνε μέχρι ένα επίπεδο.
3. Γενικά όλοι όχι μόνο τα παιδιά έχου κάτι που τους κάνει να απεχθάνονται τους μη μηχανικούς . Τους κοιτούν περίεργα , τους δημιουργούν προβλήματα κλπ . Για αυτό ο πολεμιστής ορισμένες φορές κλείνει τον εσωτερικό του κόσμο (κλεμμένο είναι απο βιβλίο , μη ψαρώνετε !)
Τώρα για το τι θα γίνει το 2012 δεν έχω καταλάβει τίποτα ....
Αν θα γίνει τίποτα δηλαδή ....
Έχει κανείς ιδέα τι θα γίνει τότε ....
helios2012 καμιά ιδέα ?
Και για μας που μπερδευόμαστε ??
λες οτι είμαστε φυλακισμένοι ....
Δείξε μου τα κάγκελα ή πες μου πως να τα δω μόνος μου .....
Είναι οι άνθρωποι (σε ένα βαθμό) που τους βλέπεις ότι έχουν ένα πάθος ή μια συνήθεια οι πολλές ,που τους καταστρέφουν την ζωή και αν τους το πεις, αυτοί σου λένε « αφού μου αρέσει, τι να κάνουμε;» Πιστεύω να καταλαβαίνεις τι εννοώ έτσι χοντρικά.
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
quote:
ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ αυτοί οι εκφυλισμένοι που έχουν επιλέξει να είναι έτσι και εναντιώνονται στην απελευθέρωση από την πλάνη τι είναι, εξωγήινοι?
Αν ρωτάς σοβαρά τοτε εντάξυ,αλλά άμα το λές ειρωνικά τότε δέν γίνεται να υπάρξει διάλογος.
Κατα την γνώμη μου οι εξωγήινοι δημιούργησαν όλο αυτό που βλέπουμε σήμερα, μια φυλή γιγάντων γνωστοί με το όνομα Αννουνάκις.
quote:
Τώρα για το τι θα γίνει το 2012 δεν έχω καταλάβει τίποτα ....Αν θα γίνει τίποτα δηλαδή ....
Έχει κανείς ιδέα τι θα γίνει τότε
Φίλε κενό το 2012 θα ανοίξουν κάποιες ενεργειακές πύλες με αποτέλεσμα η γή να μπεί στην 5η διάσταση.Ουσιαστικά θα έρθουν στην γή ενέργειες που θα μας επιτρέψουν να αφυπνιστούμε και να θυμηθούμε ποιοί πραγματικά είμαστε.Ενας guru αποκαλεί αυτές τις ενέργειες "grace light". Όσοι προσπαθούν να αφυπνίσουν την συνείδηση είναι βέβαιο οτι θα το καταφέρουν, αφου θα υπάρχουν οι κατάληλες δυνάμεις στην γή.
(Οσοι επιθυμούν να χλευάσουν το παραπάνω,παρακαλώ ας μήν το κάνουν,οχι τίποτα άλλο αλλά δημιουργούν άσχημο κάρμα για τον εαυτό τους.)
το αλλο ομορφο ειναι να κοιτας της πιστης τα καμοματα και πως μετατρεπει τον τον ανθρωπο σε μαριονετα ...
εχει πλακα τελικα...
εχετε σκεφτει ποτε οτι ΟΛΑ αυτα ΙΣΩΣ ... πολυ λιγο ισως ... ενα τοσο δα μικρο ισως ... ισα με μια τριχα των μαλιων και ακομη πιο μικρο , ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ του μυαλου? αναρωτιεμαι ...
μπορεις ολα αυτα να ειναι αληθεια , αλλα μπορει να ειναι και φαντασιωσεις ... μενει να το ανακαλυψουμε ... τα στοιχεια και οι ενδειξεις ειναι με το δευτερο...
αλεξ , δεν χαθηκε ο κοσμος εαν δεν εκανες στα 15σου σεξ , αλλα εαν εκανες θα ηταν υπεροχο .. και μη τα βαζεις με τα παιδια (γιατι εισαι νεος για να το κανεις αυτο , αστο στους γερους ) αλλα ουτε με το σεξ χαρις αυτου ΥΠΑΡΧΕΙΣ , μια υπεροχη πραξη που εχει καταντησει βρωμικη γιατι ετσι βολευει καποιους(εκ φυσεως τα κοριτσακια και τα αγορακια μετα τα 13-14 ειναι ετοιμα για σεξ και ειμαι σιγουρος οτι το ξερεις, γιατι εκανες το πρωτο "σεξ" μονο σου ... και για πολλα αλλα , μαλιστα σε παρα πολλες κοινωνιες, μεχρι πριν μερικα χρονια και στην ελλαδα μας οι γαμοι γινονταν στα 14 ακομη και στα 10, μαλιστα και τα δυο φυλλα αλλα κυριως τα κοριτσια αποτελουσαν εμπορευσιμο ειδος , συμφωνω απολυτα με αυτο που λεει η πυραμιδα μας) ... συγχωρα με για το επομενο δεν το κανω με "κακια" , νομιζω οτι εχεις μπερδεψει πολλα πραγματα προσπαθοντας να βρεις το ενα ... αυτη την εντυπωση εχω , μπορει να ειμαι και λαθος και ισως κακως σου μεταφερω την σκεψη μου, εγω προσωπικα λεω οτι δεν υπαρχει Αληθεια ουτε Γνωση ουτε Σιγουρια για κατι απο οσα λεγονται και εδω απο τους φιλους και παντου , η μονη αληθεα / γνωση / σιγουρια για μενα αποτελει μειωνεκτημα ... τοσο της φιλοσοφιας που την διεκδικει οσο και του ατομου που την ασπαζεται , οποτε ας μη κλεινουμε πορτες εστω και εαν οι πορτες αυτες μας φαινονται πεζες ή λιγες ή βρωμικες ...
πριν ψαξουμε να βρουμε τι δεν εχουμε ας μαθουμε τι εχουμε και τι ειμαστε ...
[
ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».
ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ - Δεν σε ενοχλεί το ότι βάζεις περισσότερη λογική σκέψη στην επιλογή ενός αυτοκινήτου παρά στην επιλογή ενός θεού;
]
quote:
Μου φένεται δέν καταλαβαίνεις τον όρο "αντίχριστος".Ο Αντίχριστος δέν είναι ένα τέρας που ξαφνικά θα εμφανιστεί και θα κυριαρχήσει.Αντιχριστικό είναι αυτό που παραβιάζει τους νόμους του θεού.
Η περισσότερς συνήθεις των παιδιών είναι αντιχριστικές.
Π.χ. ναρκωτικά, σεξ πριν απο τα 15(έλεος), και άλλα πολλά. Σου φένονται αυτά σωστά?
Θα ήθελα να τοποθετηθώ στα ανωτέρω λεχθέντα καταθέτοντας και την δική μου άποψη!
Έχω δηλώσει πολλές φορές ( σε διάφορες συζητήσεις) , ότι η ύπαρξη του θεού και η υποκενικοποιησή του προσδιορίζεται απι τη υπάρξει του σατανά!
Ακόμη και η ίδια η εκκλησία και ο λόγος της, όπως και η υπαρξή της στηρίζεται στην ύπαρξη του διαβόλου...διότι αν δεν υπήρχε ο διάβολος τότε δεν θα υπήρχε λόγος για την ύπαρξη και διατήρηση της ιδίας!
Όσο τον επικαλείται και ριζώνει στις ψυχές των ανθρώπων ως ο βιαστής και θρυμματιστής της ανθρώπινης ψυχής ...αλλο τόσο στεριώνει την ανάγκη των ανθρώπων για την υπαρξη και διατηρησή της!
Έχει ανάγκη ο άνθρωπος απο δημαγωγούς..ενίοτε και οχλαγωγούς(είτε πολιτικούς, είτε θρησκευτικούς)!
Αρκεί να έχουν την μαεστρία να μιλησουν στην αρχέγονη ψυχή...στην συλλογική και όχι την ατομική ψυχή του ατόμου...αλλα της αρχέγονης ορδής , δολοφόνων-βιαστών-εμπρηστών και καταστροφέων!
Η περιφρόνηση και οι διωγμοί δεν κάνουν τίποτ'αλλο απο να τους εξιτάρουν!
Δεν έχει καμμια σημασία αν η ιδέα που υπερασπίζονται ειναι παράλογη...αντίθετα εξαφανίζεται μπροστά στην δύναμη της συλλογικής ψυχής..θυσιάζουν και την ίδια τους την οικογένεια ...ακόμα και την ζωή τους την ίδια!
-Τα παραδείγματα πολλά σε όλες τις περιόδους της ιστορίας..
-Διωγμοί
-Σταυροφορίες
-Ακόμα και οι φίλαθλοι των ποδοσφαιρικών ομάδων , συγκροτούνται σε μια συλλογική ψυχή..αρκεί μια διαβεβαίωση, μόνο μια διαβεβαίωση απο τον οχλαγωγό και ξεχνούν την ατομική ψυχή τους και εντάσσονται σε μια καταστροφική συλλογική ψυχή..αυτή του όχλου!
Τα θρησκευτικά βιβλία και οι κώδικες όλων των εποχών , ενήργησαν με μια απλή διαβεβαίωση!
Η επανάληψη λειτουργεί καταλυτικά για την αποτύπωση και στέριωμα της ιδέας στο υποσυνείδητο..ως αληθή και σωστή!
Παρόμοιος με τα ζώα , ο άνθρωπος δεν έπαψε ποτέ να ειναι μιμητικός και οι οχλαγωγοί και οι δημαγωγοί ακόμα και οι βιομήχανοι το γνωρίζουν...βλέπετε πόσο καλά μας χειρίζονται???
Τρέχουμε πίσω απο τις "δοσμένες" ανάγκες μας (κατασκευασμένες) ...και πληρώνουμε κιόλας γι'αυτό...αδρά!!
Εκχωρούμε όλη την ζωή και την ενεργειά μας ...και η ειρωνία ειναι ότι πισυευουμε πως ότι κάνουμε αποτελεί δική μας επιλογή..αλλοίμονο!
Δεν θα σταθώ ηθικά στο θέμα που αναφέρθη για τις σεξουαλικές επαφές πριν τα δεκαπέντε και το έλεος που το συνόδευσε...όχι δεν θα μπώ κριτικά!
Ο καθένας , ας κρίνει μόνος του!
Προσωπικά δεν θα κρίνω την φύση και τις ενορμήσεις των ανθρώπων !
Και τα ναρκωτικά δεν αποτελούν τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο απο ένα μεγάλο καθρέπτη της κοινωνίας μας...μιας κοινωνίας συνεχώς ομιλούσας και μηδέποτε πράττουσας..λόγια , παντού λόγια , για λόγους εντυπωσιασμού και μόνο!
Περιμένω , τις δικές σας διατυπώσεις!
soul
Σχετικά με το σέξ, ποιός είπε οτι το κατακρίνω,αν είναι δυνατόν.
Το σεξ είναι ιερό, αλλά μήν το μπερδεύουμε με την πορνεία.
quote:
εγω προσωπικα λεω οτι δεν υπαρχει Αληθεια ουτε Γνωση ουτε Σιγουρια για κατι απο οσα λεγονται και εδω απο τους φιλους και παντου , η μονη αληθεα / γνωση / σιγουρια για μενα αποτελει μειωνεκτημα ... τοσο της φιλοσοφιας που την διεκδικει οσο και του ατομου που την ασπαζεται , οποτε ας μη κλεινουμε πορτες εστω και εαν οι πορτες αυτες μας φαινονται πεζες ή λιγες ή βρωμικες ...
Τότε είναι αδύνατον να γίνει αυτό που λες.
quote:
πριν ψαξουμε να βρουμε τι δεν εχουμε ας μαθουμε τι εχουμε και τι ειμαστε ...
Γιατί το να μάθουμε τι είμαστε τι θα είναι;ι μια ΑΛΗΘΕΙΑ; ΜΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ; ΜΙΑ ΓΝΩΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ;
Αν κάνω λάθος τότε περιμένω τον τρόπο του να μάθουμε τι έχουμε και ποιοι είμαστε.
Εσύ πως το κανείς αυτό; Πως μαθαίνεις τι έχεις; και ποιος είσαι;
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
quote:
Ναι ότι πείς.Σχετικά με το σέξ, ποιός είπε οτι το κατακρίνω,αν είναι δυνατόν.
Σε μένα , 'ήρθε' αυτή η απάντηση??
soul
quote:
ειναι απολαυση να βλεπεις τα παιχνιδια του μυαλου και ποσο τέλεια ειναι , αρκει να μπορεις να ΔΕΙΣ !!! τοτε αλλαζουν ολα , και τα παιχνιδια γινονται ποιο ομορφα ...το αλλο ομορφο ειναι να κοιτας της πιστης τα καμοματα και πως μετατρεπει τον τον ανθρωπο σε μαριονετα ...
εχει πλακα τελικα...
εχετε σκεφτει ποτε οτι ΟΛΑ αυτα ΙΣΩΣ ... πολυ λιγο ισως ... ενα τοσο δα μικρο ισως ... ισα με μια τριχα των μαλιων και ακομη πιο μικρο , ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ του μυαλου? αναρωτιεμαι ...
Μέσα σε αυτό το κείμενο διακρίνω φόβο.Τα έχεις μετατρέψει όλα σε "παιχνίδια μυαλού".Δέν είναι όλα παιχνίδια μυαλού.Υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να ΔΟΥΝ όλα αυτα που λέω, χάρης σε μια τεχνική που λέγεται "remote viewing". Αυτή η τεχνική είναι 100% επιστημονική.
Η cia δούλευε επι χρόνια πάνω σε αυτό.
τα ψέματα και τα παιχνίδια μυαλού είναι για αυτούς που φοβούνται να προχωρήσουν επειδή έχουν βολευτεί.Φοβάσαι το άγνωστο, αυτή είναι η αλήθεια.
quote:
Δεν θα συζητήσω το θέμα των παιδιών.
Θεωρώ ότι οι ενήλικες πρέπει να κοιτάξουν τα χάλια τους και να αφήσουν τα παιδιά στην ησυχία τους.
Θα ήθελα να επισημάνω , ότι δεν ειναι τυχαίο το πως παρουσιάζονται οι σημερινοί νέοι!
Προσωπικά και λόγω ηλικίας αλλα πολύ περισσότερο λόγω ιδιασυγκρασίας επικοινωνώ και σε πολύ καλό επίπεδο με νεαρά άτομα και θάθελα να καταθέσω το εξής:"Tα παιδιά λειτουργούν αντιδραστικά σε μια καθεστηκυία τάξη και μάλιστα βαθειά παρακμάζουσα που μονίμως κρίνει και ενοχοποιεί...α! και μονίμως απαγορευει και ηθικολογεί , με αποτέλεσμα , ότι κάνουν σε μεγάλη πλειοψηφία να αποτελεί προιον αντίδρασης και όχι πηγαία επιλογή , ακόμα και το σέξ!
Εκείνο που θάθελα να επισημάνω ειναι το εξής:"πολλές φορές μέσα στην άκρατη αντιδρασή τους , θυματοποιούν τον ίδιο τους τον εαυτό...!"
soul
quote:
Ναι ότι πείς.Σχετικά με το σέξ, ποιός είπε οτι το κατακρίνω,αν είναι δυνατόν.
Δεν γνωρίζω αν ειναι ιερό...φυσιολογικό πάντως , σίγουρα!
soul
Φανταστείτε ότι υπάρχει το σεξουαλικό ένστικτο. Το ένστικτο είναι αρχέγονο και κατά μια έννοια είναι ζωώδες. Όταν διεγείρουμε την ζωώδη φύση μας και αφηνόμαστε στην κυριαρχία του ζώου τότε καλλιεργούμε τα κατώτερα ένστικτα.
Αυτό που λες φίλε Εαρινός
quote:
με αποτέλεσμα , ότι κάνουν σε μεγάλη πλειοψηφία να αποτελεί προϊόν αντίδρασης και όχι πηγαία επιλογή , ακόμα και το σέξ!
Μαρτυρεί αυτό που λέω για την μηχανική ανθρωπότητα. Ο μηχανικός άνθρωπος αντιδρά ,δεν επιλέγει. Νομίζει ότι επιλεγεί αλλά στην πραγματικότητα αντιδρά.
Για αυτό μια τεράστια βιομηχανία μπορεί να στηθεί σε βάρος της σκόπιμης αντίδρασης. Διεγείρουν και υποβάλουν την ανθρωπότητα με τέτοιο τρόπο που η αντίδραση αυτή, τους επιφέρει τεράστια κέρδη. Η βιομηχανία του μαρκετιν ,του σεξ,η μόδα, ο τρόπος ζωης , οι αξίες και πολλά αλλά.
Για αυτό είχα πει παλιότερα κάποιοι εκτρέφουν αγελάδες και κάποιοι άλλοι ανθρώπους.
Η αφύπνιση της συνείδηση έχει να κάνει με το σπάσιμο αυτών των δεσμών και της μηχανικότητας.
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
η αντιπετωπιση της πραγματικοτητας (εαν υπαρχει χαχα) ετσι οπως ειναι και εαν ειναι ετσι , κρυβει λιγοτερο φοβο απο το να ανακαλυπτουμε τροπους για να ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ τον πραγματικο μας φοβο που ειναι ο φοβος της ζωης , οι θρησκειες και ολα τα αλλα, ΔΕΙΧΝΟΥΝ δεν ειναι σιγουρο αλλα υπαρχουν ενδειξεις , αποτελεουν δημιουργημα του νου απλα και μονο για την αντιμετωπιση του φοβου και της αβεβαιωτητας του αυριο, ετσι το μυαλο ΑΡΕΖΕΤΕ σε τετοιες ΙΣΤΟΡΙΕΣ , δεν ειναι παραξενο που οι ιστοριες ειναι τοσες πολλες ?
αραγε ποιος φοβαται ? αυτος που αντιλαμβανεται την πραγματικοτητα ως ειναι και την απολαμβανει ? την πιανει στα χερια και την αγγαλιαζει ? ή αυτος που γυρνα την πλατη και ψαχνει θεους , πλανητες , διαστασεις , αορατα , μεταφυσικα , υπερφυσικα και αλλα παρα πολλα ?
οτιδηποτε κανουμε ειναι ΑΠΟΛΥΤΟΣ φυσικο καθε τι ΜΗ ΦΥΣΙΚΟ δεν θα μπορουσε να υπαρξει καθως θα ερχοταν σε συγκρουση με το φυσικο , αρα οτι κανω δεν μπορει να ειναι ουτε καλο ουτε κακο , δεν μπορει να ειναι ουτε θεϊκο ουτε διαβολικο , με το να χωριζουμε τους ανθρωπους σε καλους κακους , σε θεους και διαολους απλα δεν τους ΑΓΑΠΑΜΕ , με την αγαπη και ο διαολος και ο θεος εξαφανιζονται δεν εχει αναγκη τιποτα , ουτε διαστασεις ουτε πνευματα ... αλλα αυτο εχει να κανει καθαρα με τον τροπο που ειναι φτιαγμενος ο εγκεφαλος μας , χωρις αυτο να αποτελει κατι "κακο ή καλο" , αυτο ειμαστε και πρεπει να το δεχτουμε αλλα και να το γνωριζουμε ΠΡΙΝ διαλεξουμε οτιδηποτε αλλο , που οτι και να διαλεξουμε θα ειναι το σωστο για μας ...
[
ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».
ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ - Δεν σε ενοχλεί το ότι βάζεις περισσότερη λογική σκέψη στην επιλογή ενός αυτοκινήτου παρά στην επιλογή ενός θεού;
]
quote:
η αντιπετωπιση της πραγματικοτητας (εαν υπαρχει χαχα) ετσι οπως ειναι και εαν ειναι ετσι , κρυβει λιγοτερο φοβο απο το να ανακαλυπτουμε τροπους για να ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ τον πραγματικο μας φοβο που ειναι ο φοβος της ζωης , οι θρησκειες και ολα τα αλλα, ΔΕΙΧΝΟΥΝ δεν ειναι σιγουρο αλλα υπαρχουν ενδειξεις , αποτελεουν δημιουργημα του νου απλα και μονο για την αντιμετωπιση του φοβου και της αβεβαιωτητας του αυριο, ετσι το μυαλο ΑΡΕΖΕΤΕ σε τετοιες ΙΣΤΟΡΙΕΣ , δεν ειναι παραξενο που οι ιστοριες ειναι τοσες πολλες ?
Εγώ σου μιλάω για επιστήμη και εσύ το πάς στα παραμύθια,έ τί να σου πώ?
Υπεκφυγή. Η θεωρία σου οτι δέν υπάρχει τίποτα και οτι όλα είναι δημιούργημα του εγκεφάλου, είναι εκτός απο παιδική και 100% παλαβή.
Τι εννοείς εδώ
quote:
αυτός που αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα ως είναι.
Γιατί με αυτό εδώ μπερδεύτηκα
quote:
η αντιπετωπιση της πραγματικοτητας (εαν υπαρχει χαχα) ετσι οπως ειναι και εαν ειναι ετσι.
Πρέπει να σου τονίσω κάτι που είναι δύσκολο .Στο έσχατο δεν υπάρχει κάποιος που αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα γιατί το υποκείμενο και το αντικείμενο έχουν αφομοιωθεί σε αυτό που ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΕΙΝΑΙ.
Άρα αυτό το «η αντιμετώπιση της πραγματικότητας» μου κάνει κάτι με αυτά που λέμε καθημερινή ζωή ,που έχει τον αγώνα για την επιβιώσει ,τα άγχη, τα προβλήματα, τις αδικίες, τις χάρες και τις λύπες κ. αλλά.
Και το
quote:
αυτος που γυρνα την πλατη και ψαχνει θεους , πλανητες , διαστασεις , αορατα , μεταφυσικα , υπερφυσικα και αλλα παρα πολλα ? Την αποφυγη αυτης της «πραγματικοτητας»
Και τα δυο φίλε makfor δεν μπορούν να σε οδηγήσουν στο να γνωρίσεις το ποιος είσαι.
Η ταύτιση είτε είναι μέσα στην καθημερινότητα είτε μέσα στην θρησκεία ή στους θεούς , πλανήτες , διαστάσεις , αόρατα , μεταφυσικά , υπερφυσικά και αλλά παρα πολλά ή γύρω από ένα γκουρου παραμένει πάντα ταύτιση και σκλαβιά για την συνείδηση.
Η επανάσταση της συνείδηση είναι η απελευθέρωση από την ταύτιση.
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
καταρχην εχει δικιο με την προταση , απουσιαζει το ΜΙΑ αληθεια ουτε γνωση ουτε σιγουρια (αν και παρακαω αναφερομαι στο ΜΟΝΗ αληθεια κτλπ), και αναφερομαι στο θεμα της ΟΥΣΙΑΣ - Ψυχης και ισως λιγο παραπερα που περι κοσμοθεωριας και εξηγω
ο αλεξ μας λεει για διαστασεις
ο β μας λεει για θεο χριστο κτλπ
ο γ μας λεει για βουδα μετασαρκωση κτλπ
ο δ μας λεει για τον ζαρατουστρα
ο ε μας λεει για τους δωδεκα θεους
ο ζ μας λεει για τον κουμφουκιο
ο η μας λεει για τους ελ και την ανδρομεδα και κλονους
ο θ μας λεει για το ολον κενο και το κενο ολο
.....
κτλπ
καποιοι μας λενε για τις ενωσεις των παραπανω και καποιοι αλλοι τις τομες , αλλοι λενε αλλα δικα τους ... και παει λεγοντας
αναρωτιεμαι λοιπον και κανω την εξης σκεψη ,
εαν ολοι οι ανθρωποι ανεξαρτητος τοπου χρονου γνωσεων κτλπ πιστευουν σε θεους και υπερφυσικα οντα , μηπως αυτο ΑΠΟΤΕΛΕΙ ενα ΚΟΙΝΟ χαρακτηριστικο ΟΛΩΝ των ανθρωπων ? οπως ειναι η μουσικη ή τα μαθηματικα ? ??? μηπως ?
για μενα δειχνει κατι
τωρα εαν σταθω στο "πριν" μου πει κατι , λεω οτι δεν υπαρχει αληθεια πανω σε αυτο ή εαν θες υπαρχουν τοσες αληθειες οσοι και οι ανθρωποι , εαν το παω ομως το "μετα" την διαπιστωση , εχουμε ή μπορουμε να ορισουμε καποιους τροπους που ΙΣΩΣ μας οδηγησουν σε αληθειες ,,,
αληθεια οριζω αυτο που μπορει να αποδειχθει με σιγκεκριμενο τροπο να επαναληφθει ανεξαρτητος τοπου και χρονου κτλπ να μην τα εξηγω
σημερα υπαρχουν τετοιες ενδειξεις ... δεν θελω να το παω ποιο μακρυα εδω σταματαω
[
]
περι πραγματικοτητας , συμφωνω σε αυτο που λες γιαυτο και λεω ΕΑΝ υπαρχει ...
ισως το πραγματικοτητα θα επρεπε να το αντικαταστησω με την λεξη καθημερινοτητα προσθετοντας ολα τα βιωματα που εχει καποιος στην διαρκεια της ζωης του , ισως ετσι να ειναι ποιο κοντα σε αυτο που θελω να πω , δηλαδη αυτος που αντιμετωπιζει δυσκολιες και προβληματα ειναι σχεδον σιγουρο οτι θα θελει κατι καλυτερο και οταν δεν το αποκτα , βρισκει αυτο το καλυτερο στο μετα την ζωη ή σε καποιο αστερι ή ισως και σε μια διασταση ... το οτι ολοι μας εχουμε αυτη την ταση , ειναι μια ενδειξη οτι ισως να υπαρχει κατι που ειναι μπροστα μας αλλα δεν το βλεπουμε
οταν λοιπον λεω να δουμε-μαθουμε τι ειμαστε , δεν το εννοω φιλοσοφικα , αν και μεχρι ενος σημειο δεν υπαρχει προβλημα και συμπορευονται αυτα τα δυο , αλλα να το δουμε και να το μαθουμε με τον μονο τροπο που εχουμε με την επιστημη , με το πειραμα , με την ερευνα και οτι αλλο εχουμε αναπτυξει
οταν λοιπον εχω καποιον που παιρνοντας καποιο φαρμακο ή εχοντας μια διαταραχη στις ορμονες του γινεται αλλος ανθρωπος ή βλεπει φαντασματα κτλπ , τοτε υπαρχει το στοιχειο οτι ισως ολες αυτες οι κοσμοθεωριες θεων και διαστασεων ειναι δημιουργημα του νου ... τωρα εαν μου πεις οτι εχουμε επιστημονικα στοιχεια που αποδεικνυουν μια ή πολλες απο τις θεωριες και ειναι αποδεκτα απο την επιστημονικη κοινοτητα τοτε δεν θα εχω κανενα προβλημα ... αλλα ως τοτε κραταω το δικαιωμα να το αμφισβητο , οχι να το αγνοω αλλα να το κρατω σε μια ακρη και να το επαναφερω ή να το συνδιαζω με νεα στοιχεια ...
[
]
οτι πεις εγω , οτι πεις εσυ , οτι πει ο αλλος .... ποιος μπορει να αποδειξει και τι ?
μη μπερδευεις τα πραγματα , η επιστημη οταν μιλαει για διαστασεις δεν εννοει αυτο που λες εσυ , δεν μιλαει για πνευμα και πολυ περισσοτερο δεν μιλαει για αποδειξεις , ειναι μαθηματικες εξισωσεις που βρισκουν λυση μονο εαν εχουν επιπλεον διαστασεις , αλλα ουτε για 5η λενε και οτι το 2012 θα αλλαξουμε (αραγε μπορεις κατι τρισδιαστατο να το κανεις πενταδιασταστο ? πολλοι επιστημονες θα χαρουν ΕΑΝ τους λυσεις το προβλημα αυτο γιατι στην ουσια κατι τετοιο δεν ειναι εφικτο χωρις να καταστραφουμε) ουτε για 11η , μπορει να αυριο να πουνε για 1000 διαστασεις ή για απειρες ...
τωρα οσο αφορα τον εγκεφαλο και την δημιουργια θρησκειων και πνευματων μεσω αυτου , αποτελει επιστημονικο θεμα απο το 1950 και μετα και τα τελευτια 30 χρονια υπαρχουν παρα πολλες ενδειξεις και θα ερθουν και αλλες συντομα ... οπως σου ειπα μη κλεινεις πορτες ειναι το χειροτερο που μπορεις να κανεις φιλε μου
και θα σε ρωτησω και παλι , μαζι και ολους τους φιλους , ΕΑΝ αυριο αποδειχθει το συγκεκριμενο πραγμα οτι ολα αυτα που εδω και αιωνες βασανιζουν τους ανθρωπους ειναι απλα φαντασιωσεις , ΤΙ θα σημεινει αυτο για ΣΕΝΑ και τι νομιζεις για τον ΥΠΟΛΟΙΠΟ κοσμο ?
μπορει την γατα να την τρωει η περιεργεια , αλλα τον ανθρωπο τον τρωει η βεβαιοτητα!!!!
[
]