ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΝΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ, Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ Η "ΟΥΣΙΑ" - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- ΑΝΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ, Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ Η "ΟΥΣΙΑ" - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

-Κενό-30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
makforΜέλος
27/07/2009, 18:09:18
και η νεολαια ειναι παντα νεολαια , με τους ΜΗ νεολαιους ΠΑΝΤΑ να κατηγορουν τους ΝΕΟΛΑΙΟΥΣ ... ξεχναμε ευκολα και γρηγορα τον καιρο που ειμασταν νεολαιοι , ειτε γιατι τους ζηλευουμε ,ειτε γιατι αλλοτριωθηκαμε ειτε γιατι δεν μας βολευει !!!!

φυσικα υπαρχουν και αυτοι που για διαφορους λογους ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ΠΟΤΕ ΝΕΟΛΑΙΟΙ !!! αλλο αυτο ειναι αλλο θεμα !!!

[
ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».

ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ - Δεν σε ενοχλεί το ότι βάζεις περισσότερη λογική σκέψη στην επιλογή ενός αυτοκινήτου παρά στην επιλογή ενός θεού;
]

27/07/2009, 21:10:27
Φίλε makfor συνεχίζεις να λές τα δικά σου.Γα πολλοστή φορά θα πώ οτι υπάρχουν οι αποδήξεις σε πάρα πολλά απο αυτά που λέμε.

Γιατί δέν λές τίποτα για την κβαντική φυσική? Και μιλάς μόνο για τον εγκέφαλο?

Μια άλλη επιστημονικώς αποδεδηγμένη θεωρία είναι αυτή της ολογραφικότητας.http://blogs.myspace.com/panokamelis

Όπως και να χει είναι δικό σου θέμα που πιστεύεις και που όχι, το σέβομαι αυτό. Αλλά θα σε παρακαλούσα να σεβαστείς και σύ αυτά που λέμε, γιατί δέν τα λέμε για πλάκα,ούτε επειδή είναι φαντασιώσεις,αλλά επειδή είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ είτε σου αρέσει είτε δεν σου αρέσει.

Τί να κάνουμε, τυγχάνει μερικοί να είμαστε πιό διορατικοί και να μήν περιοριζόμαστε μόνο σε αυτά που βλέπουμε.

27/07/2009, 21:14:14
quote:

Είναι πολύ εύκολο να λέγετε αυτό,δηλαδή να ζεί κάποιος στο τώρα.
Στη πράξη όμως είναι πολύ δυσκολό,γιατί ένας κοινός άνθρωπος εχει πολλά άγχη.Πρέπει πρώτα να επιβιώσει.Εχει συνέχεια προβλήματα και πρέπει να τα λύσει,δέν μπορεί να τα ξεχάσει όλα έτσι απλά.Πώς μπορεί κάποιος να ξεχάσει όλα όσα τον βασανίζουν?

Αγαπητέ alex22 φίλος ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ ,σου έγραψε σημαντικά πράγματα .
Επιθυμώ να προσπαθήσω να σου βάλλω και εγώ κάτι στην καρδιά σου .
Έχουμε φίλε εσύ και κάθε ανθρώπινο ον δύο βασικά προγράμματα που ενεργοποιήθηκαν κατά την διάρκεια της γέννησης μας .
Του πατέρα & της μητέρας .
Μεταδόθηκαν μέσω του DNA , γονίδιο , στον εγκέφαλό .
Οι πληροφορίες σε αυτό είναι αδιανόητο να διαβαστούνε όλες .
Πέρα από αυτά τα δύο ουσιαστικά προγράμματα υφίστανται προγράμματα των προγόνων μας , που παίζουνε άλλοτε πρωτεύοντα και άλλοτε δευτερεύοντα ρόλο .
Επειδή όμως αυτά αλλοιώνονται ,λόγω της μη καθαρής φυλής (αιμομιξία ) , οι σημαντικότερες πληροφορίες προέρχονται από τους εκάστοτε γονείς .
Ο ένας μπορεί να είναι Έλλην ο άλλος να προέρχεται από μία άλλη φυλή .
Το πρόγραμμα το δικό σου , για παράδειγμα έχει έναν συγκεκριμένο στόχο .
Να γίνεις για παράδειγμα ποιητής , πολιτικός , καλλιτέχνης ,φιλόσοφος , δικηγόρος ….,
Εσύ ο ίδιος και ο κάθε άνθρωπος το διαισθάνονται , στις πρώτες χρονικές περιόδους της ζωής .
Για παράδειγμα θα σου αναφέρω έναν φίλο ο οποίος από μικρός είχε έντονη τάση προς την ποίηση .
Επειδή όμως επενέβη στο πρόγραμμά του κάποιος κανίβαλος ,(ένας γείτονας ) ο οποίος τον βαρούσε με μία μαγκούρα ,όταν τον έβλεπε να κοιτάζει τα αστέρια και να λέει ποιήματα , το πρόγραμμα τροποποιήθηκε .
Σήμερα έγινε κάτι , που δεν έχει καμία σχέση με την ποίηση .
Εγώ ?
Ζωγράφιζα υπέροχα κατά την κρίση κάποιων συνανθρώπων μου .
Οι γονείς μου επενέβησαν στο πρόγραμμα .
Ο πατέρας μου έσχιζε τις ζωγραφιές μου ,που με πολύ μόχθο δημιουργούσα .
Τροποποίησε το πρόγραμμά μου , το αλλοίωσε .
Σήμερα είμαι εργάτης και προσπαθώ να τα φέρνω βόλτα με 800 ευρώ μισθό .
Το δικό σου πρόγραμμα εσύ το γνώρισες ?
Τι ήτανε να γίνεις ,δηλαδή όταν ήσουνα πιτσιρικάς , τι αγαπούσες περισσότερο ,από οτιδήποτε άλλο (ασχολία ,παιχνίδι ) ;
Τώρα τι έγινες ;
Πέρα από αυτά τα δύο βασικά προγράμματα , που είναι γραμμένα στον εγκέφαλο μέσω των γονίδίων των γονέων μας , υπάρχουνε Άπειρες πληροφορίες ,οι οποίες διακινούνται ελεύθερα στο σύμπαν .
Το κάθε ανθρώπινο ον έχει πρόσβαση σε αυτές .
Εσύ μπορείς να αρχίσεις και πάλι να ασχολείσαι με αυτό που σε εκφράζει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο .
Ποτέ δεν είναι αργά .
Ακόμη και αν δεν τα καταφέρεις να γίνεις αυτό που ήτανε να γίνεις , σου δίνεται και πάλι η ευκαιρία ,μέσω των απογόνων που θα αφήσεις ,να συνεχίσει ο γιος σου ,η ,η κόρη σου την πορεία προς την υλοποίηση του προγράμματος που θα είναι γραμμένο στο γονίδιο τους .

Δυστηχώς αποδεικνυεται οτι ο εσωτερισμός είναι για τους βολεμένους και αυτούς που δέν έχουν σημαντικά προβλήματα στη ζωή τους,δηλαδή για τους πολύ λίγους.

quote:
Δυστηχώς αποδεικνυεται οτι ο εσωτερισμός είναι για τους βολεμένους και αυτούς που δέν έχουν σημαντικά προβλήματα στη ζωή τους,δηλαδή για τους πολύ λίγους.

Ο εσωτερισμός είναι για κάθε ανθρώπινο ον .
Αποδεικνύεται από το πρόγραμμα που έχει μέσα του ο κάθε άνθρωπος .
Αυτό που είναι να γίνει ο Άνθρωπος , θα γίνει .
Δεν εξαρτάται από το πορτοφόλι και τον χρόνο .
Από το γονίδιο που κληρονόμησε εξαρτάται .
Αυτό ( το γονίδιο που κληρονόμησε ) μόνο από ανώτερες δυνάμεις , πέρα από αυτήν του Ανθρώπου μπορούνε να το τροποποιήσουνε .

την τροποποίηση μπορεί να την αντιληφθεί κάθε ανθρώπινο ον , αλλά με μία προϋπόθεση και αυτή είναι :
Να έχει ενσαρκωθεί για αυτόν τον σκοπό.

27/07/2009, 21:41:01
Πολύ ωραίο το κείμενο σου αγαπητέ alfa omega.

Συμφωνώ σε αυτά που λές, οι περισσότεροι δέν έγειναν αυτό που ήθελαν όταν μεγάλωσαν.Γιατί όμως? Γιατί δέν κυνήγησαν το όνειρό τους?

27/07/2009, 21:47:41
http://www.azuritepress.com/techniques/new_technique_outline.html

Επειδή μιλάμε για ανέλιξη, όσοι ξέρουν καλά αγγλικά θα το λατρέψουν αυτό το site.

Έχει πολλές πανισχύρες τεχνικές, εκ των οποίων η καλήτερη είναι:Eckasha Maharic Seal

Έχει τις δυνατότερες δονήσεις.

27/07/2009, 21:52:56
Η αφύπνηση της συνείδησης είναι ΕΠΙΣΤΗΜΗ, όχι πνεύματα θεοί και δαίμονες, όπως το παρουσιάζουν κάποιοι κάποιοι εδω μέσα.
28/07/2009, 00:29:04
Φίλε ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ
Ζήτησα διευκρίνιση διότι είχες χρησιμοποιήσει για τους ανθρώπους που επιμένουν στις συνήθειές τους την λέξη επιλογή, μετά όμως χρησιμοποίησες την λέξη αντίδραση οπότε είμαστε ok.

ΦίλεAlex
Δεν έχει σημασία τι εννοούσες σχετικά με τα παιδιά. Ίσως να μην είμαι και το πιο κατάλληλο άτομο για τέτοιες συζητήσεις.

Η οπτική μου είναι πως θα πρέπει ως ενήλικες να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για τους νέους ανθρώπους.
Εάν στηρίξεις το παιδί μπορεί με μεγαλύτερη σιγουριά να κάνει τα βήματά του στην ζωή, να πέσει και να σηκωθεί θεωρώντας το πέσιμο εμπειρία και όχι καταστροφή, να δοκιμάσει τις αντοχές του και άλλα που θα διαπιστώσεις όταν θελήσεις να γίνεις πατέρας.

Σε κάθε παιδί που βλέπεις να στέλνεις μια ευχή να είναι πάντα καλά και να μην ακούς αυτούς που λένε για παραβίαση των νόμων του θεού. Ο Ιησούς είπε «αφήστε τα παιδιά να έρθουν κοντά μου γιατί σε αυτά ανήκει η βασιλεία των ουρανών» δεν μίλησε για παραβιάσεις.

Και σιγά δηλ. τι παραβίαση μπορεί να κάνει ένα παιδί? Εδώ σκοτώνουν κόσμο για να πουλάνε οι βιομηχανίες όπλων για παραβιάσεις νόμων από παιδιά θα μιλάμε?

helios2012Μέλος
28/07/2009, 00:44:53
Καλησπέρα σε όλους!
Όπως βλέπω το θέμα έχει εξελιχθεί απ'το τελευταίο μου μήνυμα και τέθηκαν πολλά ερωτήματα από διαφορετικούς συνομιλητές.
Μου είναι πρακτικά, κομματάκι δύσκολο ν'απαντήσω ξέχωρα στον κάθε συνομιλητή και φυσικά να καταφέρω ν'απαντήσω σε όλα τα ερωτήματα που μου θέσατε με ικανοποιητικό και πλήρως επεξηγηματικό τρόπο.
Και πώς θα μπορούσα άλλωστε αφού τα περισσότερα απ'αυτά που με ρωτήσατε αλλά και γενικότερα ολόκληρο το θέμα αφορά έννοιες που δεν χωράνε σε λέξεις και περιγραφές, έννοιες που είναι αδιανόητες.
Εξάλλου πολλές φορές μέσα σ'ενα μήνυμα βρίσκονται λέξεις-κλειδιά που μπορούν να ξεκλειδώσουν πόρτες σε όσους ενδιαφέρονται ή γενικότερα μπορούν να πυροδοτήσουν προβληματισμό και περαιτέρω αναζήτηση σε όσους μπορούν να διαβάζουν ανάμεσα απ'τις γραμμές και να βλέπουν πίσω απ'τις λέξεις και απ'το ίδιο το κείμενο...
Οπότε θα κάνω μια ύστατη προσπάθεια ν'αποδώσω με λέξεις κάποια απ'τα όσα με προβληματίζουν με την ελπίδα να σας δημιουργήσω μια διάθεση να το ψάξετε το θέμα λιγάκι και όχι να σας χορηγήσω έτοιμες συνταγές και λύσεις (εξάλλου δεν υπάρχουν), όταν τα περισσότερα απ'τα ερωτήματα που μου θέσατε, απασχολούν τον άνθρωπο διαχρονικά.
Μίλησε ο υπηρέτης για πόνο... Μια λέξη-κλειδί που με ωθεί να ξεδιπλώσω λίγο περισσότερο το σκεπτικό μου, ίσα ίσα για ν'αγγίξει όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες αλλά και να μη βλάψει τους υπόλοιπους.
Ε λοιπόν ναι, φίλε υπηρέτη, πονάω, αλλά ο πόνος δεν είναι τίποτα μπροστά στη Φρίκη. Μια φρίκη που στο διάβα της θα μπορούσε να τσακίσει έναν άνθρωπο ωσάν λεπτό κλαδάκι προκαλώντας έναν απόλυτο και ισοπεδωτικό τρόμο που στην καλύτερη των περιπτώσεων θα οδηγούσε σ'ενα βίαιο και ακαριαίο θάνατο. Ο άνθρωποι όπως και όλα τα νόημοντα πλάσματα στο σύμπαν, φοβούνται. Και αυτό που φοβούνται είναι τόσο αδιανόητο, τόσο ασύλληπτα σκοτεινό και Άγνωστο και εντούτοις έχει διαποτίσει τόσο πολύ τα πάντα μέσα μας και γύρω μας και είναι τόσο ανατριχιαστικά οικείο που θέλωντας και μή το γνωρίζουμε, άσχετα αν δεν έχουμε επίγνωσή του.
Και είναι αυτό το φρικιαστικο Κάτι που δεν υπόκειται σε κανόνες, που βρίσκεται πέρα από κάθε παιχνίδι, δεν ελέγχεται με ξόρκια και προστατευτικές τελετουργίες, δεν μπορεί να το προσεγγίσει ούτε στο ελάχιστο καμία θρησκεία, κανένα αποκρυφιστικό, πνευματικό, φιλοσοφικό κίνημα και που εξαιτίας αυτού του φρικτού Κάτι διαμορφώθηκε ολόκληρο το οικοδόμημα του πολιτισμού μας, για να μας προστατέψει απ'αυτό και να μας βοηθήσει να το ξεχάσουμε.
Οι άνθρωποι γελούν.Γελούν για να ξεχάσουν το σκοτάδι..
Εξακολουθούν να φοβούνται, απλά τώρα έχουν αναπτύξει περισσότερα αμυντικά συστήματα για τους φόβους τους. Μιλούν πιό δυνατά, πιό έξυπνα, πιό γρήγορα, πιό αστεία και παπαγαλίζουν αυτά που ακούνε απ'τους ειδικούς για να ξορκίσουν τους φόβους τους.
Αμ δε...Κάθε φορά που έθνη, οικογένειες, τάξεις, ομάδες διασπώνται και καταρρέουν, απ'τις χαραματιές αναβλύζει αυτή η φρίκη που εισχωρεί ανάμεσα σε όλα τα πλάσματα του σύμπαντος μετατρέπωντάς τα σε μοναχικούς κόκκους ζωής, καταδικασμένα να μένουν για πάντα μακριά το ένα απ'το άλλα, νιώθοντας μονάχα μια καταθλιπτική απουσία κάθε νοήματος στο σύμπαν και ατενίζοντας στο μέλλον βλέπουν μονάχα θάνατο.
Έτσι οδηγούνται σε αποδοχή του κατακερματισμού της γνώσης και στην συνειδητή έλλειψη της επίγνωσης, για ν'αποφύγουν την αντιμετώπιση του Απόλυτα Φρικτού Ζοφερού Σκοταδιού.
Βέβαια ένα ακόμα σκοτάδι είναι και το Ασυνείδητο, παρόλο που το έχουμε ονοματίσει και μπροστά του η συνείδηση τρεμοπαίζει σαν μικρή φλογίτσα που είναι έτοιμη να σβήσει και να χαθεί μέσα στο λαμπερό του Σκοτάδι.Τι σχέση μπορεί να έχει το Ασυνείδητό μας με αυτή την άχρονη Φρίκη?
"Τί σχέση έχουν όλα τα παραπάνω με την ανέλιξη της ψυχής"?,θα μπορούσε να είναι μια ερώτηση από κάποιο συνομιλητή ή "γιατί μας τα λές όλα αυτά ρε φιλαράκι και μας σκοτεινιάζεις βραδιάτικα"?, θα μπορούσε να είναι μια άλλη.
Και απαντώ ότι καμία ψυχή δεν μπορεί ν'ανελιχθεί αν δεν είναι διατεθειμμένη να έρθει αντιμέτωπη με αρχέγονους φόβους που βρίσκονται κρυμμένοι στο σκοτάδι του Ασυνειδήτου και που σκοπίμως έχουν κατακερματιστεί και έχουμε υψώσει προστατευτικά τείχη έτσι ώστε να νιώθουμε την ψευδαίσθηση της ασφάλειας...
Μετά απ'όλα αυτά, δεν πιστεύω να υπάρχει συνομιλητής που θα είχε διάθεση ν'ανοίξουμε κουβεντούλα, οπότε αποσύρομαι διακριτικά...
Καλή συνέχεια σε όλους...

Υ.Γ. Κενό- εξακολουθείς να θέλεις να σου δείξω τα κάγκελα?

28/07/2009, 01:47:44
helios είναι σεβαστή η απόφασή σου να αποσυρθείς από το θέμα αλλά όχι
«Μετά απ'όλα αυτά,δεν πιστεύω να υπάρχει συνομιλητής που θα είχε διάθεση ν'ανοίξουμε κουβεντούλα»

Διότι σου απαντώ, τα βλέπω και προχώρα.

28/07/2009, 10:01:57
quote:

helios2012
Βέβαια ένα ακόμα σκοτάδι είναι και το Ασυνείδητο, παρόλο που το έχουμε ονοματίσει και μπροστά του η συνείδηση τρεμοπαίζει σαν μικρή φλογίτσα που είναι έτοιμη να σβήσει και να χαθεί μέσα στο λαμπερό του Σκοτάδι.Τι σχέση μπορεί να έχει το Ασυνείδητό μας με αυτή την άχρονη Φρίκη?
"Τί σχέση έχουν όλα τα παραπάνω με την ανέλιξη της ψυχής"?,θα μπορούσε να είναι μια ερώτηση από κάποιο συνομιλητή ή "γιατί μας τα λές όλα αυτά ρε φιλαράκι και μας σκοτεινιάζεις βραδιάτικα"?, θα μπορούσε να είναι μια άλλη.
Και απαντώ ότι καμία ψυχή δεν μπορεί ν'ανελιχθεί αν δεν είναι διατεθειμμένη να έρθει αντιμέτωπη με αρχέγονους φόβους που βρίσκονται κρυμμένοι στο σκοτάδι του Ασυνειδήτου και που σκοπίμως έχουν κατακερματιστεί και έχουμε υψώσει προστατευτικά τείχη έτσι ώστε να νιώθουμε την ψευδαίσθηση της ασφάλειας...
Μετά απ'όλα αυτά, δεν πιστεύω να υπάρχει συνομιλητής που θα είχε διάθεση ν'ανοίξουμε κουβεντούλα, οπότε αποσύρομαι διακριτικά...
Καλή συνέχεια σε όλους...

Όλη η διαχρονική εξέλιξη της ανθρωπότητας , μπορεί να χαρακτηρισθεί ως ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ .
Πράγματι διευρύνεται .
Αλλά με αργούς ρυθμούς .
Για κάποιους αυτοί οι ρυθμοί είναι ο.κ ,για κάποιους άλλους απαράδεκτοι και για κάποιους άλλους ζαμάν φου ,κλαιν μαιν . ….,
Όσοι λοιπόν ασχολούνται με τους ρυθμούς διεύρυνσης της ανθρώπινης συνείδησης (σοβαρά ,αστεία ,επαγγελματικά ,ερασιτεχνικά δεν έχει σημασία γιατί όλα είναι σχετικά με κάτι άλλο (αλληλοσχετίζονται ) ) καλό θα ήτανε να έχουνε διαβάσει την ιστορία της Ανθρωπότητας .
Φαίνεται καθαρά ότι την Ανθρωπότητα την προχώρησαν ( διεύρυναν τον ορίζοντα συνειδήσεως της πλειοψηφίας της ) , οι τολμηροί χαρακτήρες .
Για να μην παρανοηθεί , μπορούμε να δώσουμε και άλλο προσδιορισμό στον χαρακτήρα τους ,όπως για παράδειγμα ,ενορατικοί ,με μεγάλη φαντασίωση, ανεπτυγμένο ιδεαλισμό και τέλος γνώση εαυτού ,αυτογνωσία .

Διευρύνει στην ουσία ατομικά , η ομαδικά (εντάξει στο ομαδικό άθλημα υπάρχουνε δυσκολίες συντονισμού ,γιατί υπάρχουνε πολλοί παίχτες ) , την συνείδηση .
Και αυτό για κάποιος είναι .οκ. για άλλους του τύπου , (δεν κάνεις καμιά άλλη δουλειά αντί να μας ζαλίσεις τους όρχεις ) και για κάποιους ολίγους έγινε σκοπός υπάρξεως .
Τα προγράμματα όμως της κάθε ανθρώπινης μονάδος που ανέφερα στο προηγούμενο μήνυμά μου τρέχουνε και αλληλοσυγκρούονται .
Ακόμη και όταν το πρόγραμμα δεν τρέχει, διότι ο υποψήφιος απόθανε , στην ύλη (σώμα του ) διατηρούνται πληροφορίες του γεννητικού του κώδικα .
Αυτό το στοιχείο θα μπορούσε να είναι τα οστά για παράδειγμα ενός δεινοσαύρου ,που έζησε πριν ( ? ) τόσα εκατομμύρια χρόνια .
Πόσοι από εσάς εδώ μέσα αγαπητοί μου φίλοι , κάνατε σκοπό της ζωής σας , την ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ;

ΤΟ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΚΟΤΑΔΙ .
λέω τώρα εγώ …,

alex22 σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια .