- ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΣΠΙΔΑ - ΓΕΙΩΣΗ - ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.
Αγαπημένη μου Τοξοτίνα, λυπάμαι εάν τα λεγόμενά μου σε απαογοήτευσαν, αλλά έστω είναι καλύτερα έτσι παρά να μιλάμε για λαμπρές ενέργειες και διαδικασίες την στιγμή που κάποια πράγματα δεν πάνε καλά.
Πιστέψτε με... θέλω πολύ να συνεχίσει και να αναπτυχθεί αυτή η ομάδα γιατί πραγματικά θα φτάσουμε στο επίπεδο σιγά σιγά να βλέπουμε συγκλονιστηκά αποτελέσματα. Όμως για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρχει αν μη τι άλλο μεγάλη πειθαρχία. Εάν ο συντονισμός μας αρχίσει να χαλαρώνει, θα παρεισφύσουν ενέργειες και κραδασμοί ανεπιθύμητοι εν καιρώ. Αυτό θα προκαλεί την αντίδραση του εγρηγορότος μας και κάποια στιγμή όταν δεν θα αντέξει άλλο αυτήν την πίεση τότε θα διαλυθεί ακτινοβολώντας αυτήν την διάλυση και στην ομάδα μας με όχι ιδιαίτερα καλούς τρόπους.
Αυτός είναι και ο λόγος αγαπητέ Dying Incubus που πρέπει να γίνει μία αλλαγή, για να μπούμε σε εγρήγορση.
Αυτά τα τρία που πρότεινα δεν είναι κανένα υποχρεωτικό, απλά είναι τρεις προτάσεις, και η πρόταση της Ανσίν μου άρεσε.
Ανσίν έχεις κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό σου;
Το μέλλον σου... καθορίζει το παρελθόν σου!

quote:
Avallon μπάνιο με κεριά!!! Ουάου... το φώς κλειστό ή ανοιχτό?
Eννοείται κλειστό!
quote:
Το εγρηγορός της ομάδας μας έχει αρκετά μεγάλη δυναμική, αλλά για κάποιον λόγο δεν μπορούμε να την εκμεταλευτούμε ακόμα.
Tι εννοείς ότι δεν μπορούμε να την εκμεταλευτούμε ακόμα?
Γιατί να την εκμεταλευτούμε για άλλο σκοπό πέρα από το θεραπευτικό?
quote:
Παρατηρώ λοιπόν μία γενική χαλάρωση στους δεσμούς μας
Χαλαρότητα στους δεσμούς δεν υπάρχει!
Αντίθετα βλέπω μια σύσφιξη σχέσεων ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ και αυξανόμενη καθημερινά και την οποία αντιλαμβάνομαι χωρίς καν να έχω τηλεφωνική επαφή με τα υπόλοιπα μέλη. Για μένα αυτό από μόνο του είναι αρκετό...
και για αυτόν τον λόγο έχω να προτείνω για αρχή να σταθούμε στο θέμα συγκεκριμένης ώρας και μέρας και αν συνεχιστεί και τότε η χαλαρότητα και η ασυνέπεια (γιατί περί αυτού πρόκειται) βλέπουμε τι θα κάνουμε.
Επίσης θα ήθελα να πω ότι αν η ομάδα πιστεύει ότι η συνεισφορά μου σε αυτή είναι αμελητέα ευχαρίστως δίνω τη θέση μου στην another star... Ετσι και η δυναμική της ομάδας θα αυξηθεί και το "μαγικό" νούμερο 7 θα παραμείνει...![]()
quote:
Να σταματήσουμε για λίγο διάστημα μέχρι να δούμε εάν επιθυμούμε πραγματικά να είμαστε μέλη μιας τέτοιας ομάδας και εάν μπορούμε να αναλάβουμε την ευθύνη να είμαστε μέλη της.
Noμίζω ότι όλοι έχουμε αποδεχθεί τις ευθύνες μας και τους ρόλους μας οπότε δεν τίθεται τέτοιο θέμα...
quote:
Πρέπει οπωσδήποτε να κάνουμε μία αλλαγή, παρακαλώ πολύ όποτε δείτε αυτό το ποστ γράψτε την προτίμησή σας
H μόνη αλλαγή που θα πρέπει κατά τη γνώμη μου να γίνει είναι να είμαστε πιο τυπικοί στην ώρα προσέλευσης και αποχώρησης από τη συνάντηση..
Καλή σας μέρα!![]()
![]()

Ναι, έχω κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου αλλά ας δούμε αν συμφωνούν και όσοι δεν τοποθετήθηκαν ακόμα.
Εξυπακούεται πως ούτε εγώ θέλω να δω την ομάδα μας να διαλύεται και λυπάμαι πολύ που στην προτελευταία συνάντηση δεν επέδειξα ούτε εγώ την απαιτούμενη πειθαρχία. Από την άλλη, η πειθαρχία είναι μία όψη, η επιθυμία μια άλλη. Το νόμισμα είναι ένα και το αυτό: εάν θέλουμε πολύ κάτι, η πειθαρχία έρχεται αυτόματα, οπότε έχει βάση η ερώτηση που έθεσες Μορφέα. Θέλουμε πραγματικά να υπάρχει αυτή η ομάδα και να είμαστε μέλη της; Με όποια ευθύνη συνεπάγεται αυτό.
Και βέβαια ο ημερήσιος οραματισμός είναι μια επιπλέον φροντίδα, ένας επιπλέον φόρτος που πρέπει κι αυτός να αντιμετωπιστεί με τη δέουσα υπευθυνότητα και όχι ως τρόπος να δώσουμε παράταση ζωής σε κάτι που πιθανόν να μην "τραβάει" για κάποιους από μας.
Υπενθυμίζω εξάλλου ότι υπάρχουν άτομα που, εφόσον το θέλουν και τα ίδια, θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στην ομάδα σε αντικατάσταση όσων δεν θέλουν ή δεν μπορούν να συνεχίσουν.
Με πολλή αγάπη,
Ανσίν
***** Στον κόσμο του πνεύματος είμαστε πάντα στην αρχή *****
Με πολλή αγάπη,
Unseen
δεν έχω παρά να συμφωνίσω και πάλι μαζί σου
quote:
Το νόμισμα είναι ένα και το αυτό: εάν θέλουμε πολύ κάτι, η πειθαρχία έρχεται αυτόματα,
και απ' ότι βλέπω και η Αvallon έχει την ίδια άποψη. Αλλά κορίτσι μου όχι και να μιλάς για αμελητέα συνεισφορά και παραχώρηση θέσης!!!!
Δεν νομίζω, όπως λέει και η Ανσίν πως μπορεί κάποιος άλλος να κρίνει για το πόσο "δυναμική" είναι η συνεισφορά κάποιου ή όχι...
Ας με διορθώσει ο Μορφέας αν σφάλω...
Νομίζω πως περισσότερο ισχύει αυτό που λέει η Ανσίν:
O καθ' ένας κρίνει μόνος του για τον εαυτό του. Τόσο για το αν θέλει να είναι μέλος της ομάδας, όσο και για την προσφορά του σε αυτή.
Σίγουρα δεν θεωρώ ούτε εγώ για 'μένα την ίδια πως προσφέρω στην ομάδα το ίδιο με τον Μορφέα για παράδειγμα ή την Ανσίν και τους υπόλοιπους της ομάδας μας που είχαν μεγαλύτερη εμπειρία, αλλά έχω όλη την διάθεση να βελτιωθώ -ακόμη και στο θέμα της πειθαρχίας- .
Επίσης νομίζω πως ο Μορφέας μας γνώριζε από την αρχή πως κάποιοι, όπως εγώ και η Avallon π.χ., δεν είχαμε προηγούμενη εμπειρία σχετικά, αλλά παρ' όλ'αυτά μας δέχτηκε στην ομάδα και ως συντονηστής μας, μας έδωσε την ευκαιρία να συμμετέχουμε σε αυτή.
Ναι, δεν θέλω να διαλυθεί με τίποτε η ομάδα μας, αλλά ούτε και να αλλάξει κάτι άλλο σε αυτή πέρα από το θέμα της πειθαρχείας και την εισαγωγή του καθημερινού οραματισμού που προτείνει η Ανσίν.
τελικά σήμερα γλυκιέ μου Μορφέα, που βλέπω με πιο ρεαλιστικά κριτήρια και άφησα το συναισθηματικό κομμάτι έξω, θαρρώ πως είχες απόλυτο δίκιο που ξεκίνησες με αυτό το "ταρακούνημα"![]()
το χρειαζόμασταν, όχι για να "διαλυθούμε", αλλά για να συνέλθουμε και να επανέλθουμε 100% στο στόχο μας...

βασικά να καλοσωρίσω προσωπικά την Λίλιαν, το πουλάκι μου, και χαίρομαι πάααααρα πολύ που την βλέπω και δω.
Θα ήθελα να πω την γνώμη μου αν μου το επιτρέπετε έστω και αν δεν ανήκω στην ομάδα σας αλλά επειδή αναφέρθηκε το όνομά μου.
Avallon, νομίζω ότι είσαι λάθος, και συγχώρεσέ με αλλά νομίζω ότι έχετε δεθεί πάρα πολύ σαν ομάδα τουλάχιστον από όσο μπορώ να βλέπω εδώ μέσα. Ίσως να υπάρχει μία χαλαρωση. Στο κάτω κάτω λογικό δεν είναι? ΧαΛΛΛαρά που λέμε και εδώ , και όλα μια χαρά θα πάνε. Από ότι βλέπω πιστεύουν όλοι σε σένα και γιατί όχι στο κάτω κάτω? άξια το κέρδισες αυτό. Και να σου πω και κάτι άλλο? μέσα στο αυτό το τόπικ έχω την αποκλείστικότητα της απαισιοδοξίας. Δεν είναι δυνατόν να με ξεπεράσεις, οπότε coooolll![]()
![]()
Φιλιά σε όλους
Είναι η καρδιά φωτιά και χιόνι, γυρίζει μόνη, να βρει Θεό
Λιλλιανάκι μου καλώς ήρθες! Είδες τι ωραία παρέα που είμαστε εδώ;
Εν αναμονή και των σημερινών εξελίξεων και συζητήσεων,
Με πολλή αγάπη
Unseen
Σήμερα διαβασα τα οσα ετεθηκαν.
Με την σειρα μου θάθελα κατ'αρχην να ζητήσω συγνωμη απο τον Μορφεα πρωτα και αποτα μελη της ομαδας μου γαι την καθυστερηση στην συνάντηση αλλά πιστεψτε με ήδη ειχα μπει μεσα και θεωτουσα την εξέλιξη της κουβέντας με τον γιο μου τον μεσαιο (απο τηλεφωνου) σας μερος της ολης διαδικασιας γαιτι ήταν πραγματι μια υπεροχη συζητητησα που δυσκολα μπορει να γινει αναμεσα σε μανα και γιο 25 χρονων και μαλιστα λιγόλογο ,αντιθετα απο την μαμα του.Ηταν μια υπεροχη αίσθηση,ηταν μια ανταλαγή συναισθηματων και αποψεων που ουτε κι εγω δεν ξερω πως προέκυψε.Συμφωνώ απόλυτα όμως όσον αφορα την πειθαρχία της ομάδας και επι τη ευκαιρια θα ήθελα να ευχαριστησω τον Μωυση γιατι μου εμπνεει σεβασμο με τις θεσεις του και μου δινει δυναμη για συνεχεια.
Συμφωνώ με την πρόταση της Χριστινας και ομολογώ πως κι εγω σκεφτομουν κατι τετοιο αλλά δεν ήξερα πως να το εκφρασω ...πως γινεται ...πως και τι ήθελα ...να σαι καλά βρε Χριστινάκι με ξεμπλοκάρισες και παλι.Ειμαι προθυμη και αναμενω οδηγιες ως άσχετη-σχετική.
Οτι εχει σχεση με την ομαδα ακουω προτασεις και ειμαι σιγουρη οτι οτι και να γινει θα βρω τροπο να το κανω,απλά γιατι το θελω πολυ!!
"σε κάθε σχέση υπάρχει ένας κόκκος αιωνιότητας"
Χαίρομαι για όσα γραφεις να εισαι καλα!
Με μια ματιά στον Ουρανό θα άλλαζαν τα πράγματα (Γ.Παίσιος)
Εύχομαι μόνο η παρουσία σου να μην είναι περιστασιακή...
Καλημέρα σε όλους!
Περιττό να σας πω ότι περιμένω με αγωνία τον οραματισμό που θα μας προτείνει η Unseen μόνο που ελπίζω να μην διαρκεί πάνω από 10 λεπτά!![]()
quote:
Με την σειρα μου θάθελα κατ'αρχην να ζητήσω συγνωμη απο τον Μορφεα πρωτα και αποτα μελη της ομαδας μου γαι την καθυστερηση στην συνάντηση αλλά πιστεψτε με ήδη ειχα μπει μεσα και θεωτουσα την εξέλιξη της κουβέντας με τον γιο μου τον μεσαιο (απο τηλεφωνου) σας μερος της ολης διαδικασιας γαιτι ήταν πραγματι μια υπεροχη συζητητησα που δυσκολα μπορει να γινει αναμεσα σε μανα και γιο 25 χρονων και μαλιστα λιγόλογο ,αντιθετα απο την μαμα του.
Νομίζω καλή μου ότι είναι απολύτως κατανοητό!! Τουλάχιστον από μένα που έχω παιδί... Πρώτα τα παιδιά μας και μετά ο εσωτερισμός...

Καλη μου Αvallon ξερεις τιέμαθα τα τελευταια χροναι ....οτι ο εσωτερισμος μας φερνει πιο κοντα στα συναισθηματα μας άρα και στους ανθρωπους που αγαπαμε!Μας βοηθαει δεν και σε ένα διαφορετικό τροπο προσεγκισης που ειναι απαραιτητος στις σχεσεις μας με τα παιδια μας!!!!!!!Φιλουρες
++++ Με μια ματιά στον Ουρανό θα άλλαζαν τα πράγματα ++++ (Γ.Παίσιος)
Μην κάνετε καμιά πλάκα και δε συνεχίσετε γιατί στο μέλλον σκεφτόμαστε να μεγαλώσουμε την ομάδα.
Θέλω να ρωτήσω, γιατί ο αριθμός 7 είπατε ότι είναι σημαντικός και γιατί για να μπεί κάποιος πρέπει να πάρει τη θέση κάποιου άλλου; Δηλαδή αν θα είναι 9 ή 10 ή 15 δεν θα είναι καλύτερα;
Φιλάκια σε όλους
Pyramid πως είσαι? Περιμένουμε...
Avallon το πρώτο που σκέφτηκα να σου γράψω είναι οτι υπερβάλλεις ως πρός την έλλειψη χρόνου, μα μετά θυμήθηκα τι έκανα εγώ όταν ήταν τόσο μικρό το διαμάντι μου, τότε που έπαιρνε σβάρνα με το ποδήλατο μέσ΄στο σπίτι τούς τοίχους κλπ.
Εχεις δίκιο, ο χρόνος σου είναι κάπως πιεσμένος αλλά αφού τα κατάφερες εως τώρα μέσα απο τόσες αντιξοότητες πιστεύω οτι θα μπορέσεις να βρείς λίγα λεπτά όταν το αγγελούδι σου αποφασίζει να κοιμηθεί....ελπίζω το δικό σου να κοιμάται...
Γειά σου Λίλλιαν. Καλώς ήρθες.
Εμείς δεν πάσχουμε απο υπερφότρωση ενεργείας για να κάνουμε διάλειμμα, να συγκεντρωθούμε χρείαζεται παντιοτρόπως. Εχω μια απορια.
Πως κατάφερες και βρήκες τόσους ανθρώπους μαζεμένους έξω για τα πειράματα σας? Εγώ δεν τολμάω να μιλήσω για αυτά...
Και μια παρατήρηση. Ας μην μπερδεύουμε την ψυχιατρική με τον εσωτερισμό...είναι παρακινδυνευμένο...
Φιλικά ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Avallon... το ότι νιώθεις πως πρέπει να γίνεται διάκριση ανάμεσα στον εσωτερισμό και την υπόλοιπη ζωή σου είναι κάτι το συγκυριακό. Εάν κι εφόσον επιλέξεις να ακολουθήσεις αυτό το μονοπάτι (του εσωτερισμού, όπως το αποκαλείς), αργά ή γρήγορα θα βρεθείς στο σημείο που δεν θα μπορείς πια να ξεχωρίσεις ανάμεσα στα δύο και θα δεις πόσο συνυφασμένα είναι το ένα με το άλλο (και πώς αλλιώς αφού και τα δύο έχουν κοινό παρονομαστή εσένα;).
Προσωπικά ήλπιζα ότι η ομαδική μας εργασία θα εξυπηρετούσε αυτόν ακριβώς τον σκοπό, θα άνοιγε έναν δρόμο για όλους, ιδίως όσους δεν έχουν ξαναεργαστεί με αυτόν τον τρόπο, να καθίσουν και να ερευνήσουν περισσότερο, να ψάξουν να βρουν απαντήσεις για όσα αισθάνονται και τους συμβαίνουν και όχι να περιμένουν έτοιμη τροφή και εξηγήσεις από τον Μορφέα ή εμένα ή τον οποιονδήποτε... Γι' αυτό θεώρησα σημαδιακή την εμφάνιση του δράκου, που όπως πολύ σωστά είπε ο Μορφέας είναι μια άλλη έκφραση του αετού. Επειδή ο αετός πετάει μόνος και πετάει ψηλά... Όμως προφανώς δεν έγινε κάτι τέτοιο.
Αν κάποιος δεν ξέρει κάτι, κάθεται πρώτα και το ψάχνει. Προσπαθεί να διαμορφώσει τη δική του άποψη. Υπάρχουν βιβλία, υπάρχει το ίντερνετ, υπάρχει η δημιουργική συζήτηση, βεβαίως. Αλλά ούτε την τελευταία δεν εκμεταλλευόμαστε. Έχω διαρκώς την εντύπωση ότι ο Μορφέας κι εγώ απλά κάνουμε παράλληλους μονόλογους (με ελάχιστες εξαιρέσεις).
Και θέλω να ρωτήσω όλους εσάς τους αγαπημένους μου, εντός και εκτός της ομάδας των επτά, τι σημαίνει για σας εσωτερισμός βρε παιδιά;
Με πολλή αγάπη,
Unseen
ΥΓ Γιώτα μου, για καθαρά πρακτικούς λόγους (ευκολίας συντονισμού) το επτά είναι ένας βολικός αριθμός μελών μιας ομάδας. Για την ενεργειακή σημασία του επτά, θα ήθελα να σε παρακαλέσω να βρεις μερικά παραδείγματα πραγμάτων που υφίστανται σε επτάδες και όταν τα βρεις, μαζί να συζητήσουμε τις ιδιότητες του συγκεκριμένου αριθμού. Θέλεις;
++++ Με μια ματιά στον Ουρανό θα άλλαζαν τα πράγματα ++++ (Γ.Παίσιος)
Σχετικά με τις προτάσεις που γράφτηκαν συμφωνώ με την 2η πρόταση του Μορφέα και τον οραματισμό της Unseen.
Πιστεύω πρώτα απ΄όλα πρέπει να δούμε τα κίνητρά μας, γιατί αποφασίσαμε ότι θέλουμε να είμαστε στην ομάδα θεραπείας. Μετά βλέπουμε πως θα προχωρήσουμε.
Unseen μου σχετικά με την ερώτησή σου για τον εσωτερισμό, δεν ξέρω να σου πω κάποιον ορισμό θα σου πω όμως τον στόχο μου, θέλω να γίνω καλύτερος άνθρωπος.
Άλλωστε αυτός ήταν και ο λόγος που μπήκα στην ομάδα θεραπείας.
Βοηθάω τους άλλους άρα βοηθάω τον εαυτό μου, ισχύει συγχρόνως και το αντίθετο.
Όπως το διαβάζω μάλλον φαίνεται κάπως εγωιστικό αλλά δεν μπορώ να λέω άλλα από αυτά που ισχύουν.