ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ ????? - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ ????? - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

DSM69 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/4
DIMITRIS_ZΝέο Μέλος
23/11/2003, 20:02:54
Η ΕΛΛΑΔΑ , ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
----------------------------------------------------------
Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΞΕΛΗΞΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ( ΟΛΑ ΚΥΚΛΟΣ ΕΙΝΑΙ) ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΕΔΩ .
ΤΩΡΑ ΤΟ ΤΙ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ''ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΙ'' ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΙ ΙΔΙΟΙ,
ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ ΑΛΛΩΝ ΚΡΑΤΩΝ , ΟΙ ΔΕ ΑΓΓΛΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΗΣΩ ΤΟ ΠΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ , ΕΙΝΑΙ ΟΦΘΑΛΜΟΦΑΝΕΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ.
ΑΠΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΞΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ , ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΩ ΛΑΟΥΣ ΠΟΥ ΟΝΤΩΣ ΕΙΧΑΝ.
ΕΞΑΛΛΟΥ Η ΣΥΜΠΗΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ Ή ΚΑΛΥΤΕΡΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΗΣ ΖΩΗΣ , ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ.

steelspringΜέλος
01/12/2003, 21:50:10
Φίλοι μου ακούω να λέμε ότι γενικά φταίμε εμείς οι νεοέλληνες και άλλες τέτοιες (δικαιολογημένες) αντιλήψεις.
Παρόλα αυτά υπάρχουν πολύ συγκεκριμένα σημεία που καλλιεργείται ο ανθελληνισμός και μάλιστα στις τρυφερές ηλικίες.
Παραθέτω ένα scan απο το βιβλίο των θρησκευτικών που διδάσκονται τα παιδιά της 3ης δημοτικού σήμερα.
Ειλικρινά δεν μπορώ να βρώ κάποια λέξη που να χαρακτηρίζει αυτό που είδα και πραγματικά με σόκαρε.

01/12/2003, 22:32:49
Φιλε στιλσπρινγ μπορεις να ξανακανεις απ-λοαντ το σκαναρισμενο κειμενο?
Για την καταντια της Ελλαδας..μιση ευθυνη των ξενων,μιση δικια μας..πως μπορει να επιρεασει τις εξελιξεις καποιος στην χωρα του?μεσω της πολιτικης φυσικα!τι ειναι πολιτικη?ανοιγοντας ενα λεξικο κανεις μπορει να μαθει..αυτο που κανουμε ολοι μας σημερα δεν ειναι πολιτικη αλλα πελατικη!καταντησαμε πελατες των διαφορων φατριων!προς χαρη ενος διορισμου ή μιας εξυπηρετησης παραιτουμαστε του πιο σημαντικο αγαθου της ελευθεριας!Πρεπει καποιοι να καταλαβουν οτι να εκπροσωπεις τον Ελληνικο λαο δεν ειναι επαγγελμα αλλα λειτουργημα!

01/12/2003, 23:03:43
Πω πω βρε παιδιά!
Πολύ μαυρίλα έπεσε εδώ μέσα...
Cheer up!
Eίμαστε όπως αισθανόμαστε...
Βγάλτε αυτό το μίζερο υφάκι από τη ζωή σας και βάλτε το χαμόγελο της αυτοπεποίθησης και της αισιοδοξίας...
Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ... ΜΟΝΟ ΛΙΓΑΚΙ ΞΑΠΟΣΤΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΟΞΑ ΤΡΑΒΑ...ποτε θα το καταλάβετε επιτέλους αυτό?
Δε βλέπετε που ήταν η Ελλαδίτσα τη δεκαετία του 80 και που είναι τώρα?
Περιμένατε ποτέ να γίνει υπερδύναμη στα Βαλκάνια?
Περιμένατε ο αθλητισμός μας να φτάσει στα επίπεδα που έφτασε?
Μια χώρα όπως η Αγγλία με 70 εκ.πληθυσμό να έχει λιγότερα μετάλλια από την Ελλάδα? Αν το λέγατε πριν από λίγα χρόνια θα σας πέρναγαν για τρελλούς...
Αποκτήσαμε και "παρουσία" στο διάστημα, δεν είναι και λίγο...
Συμμετέχουμε στα μεγαλύτερα επιστημονικά projects (βλ.νετρίνο)
Το βιωτικό μας επίπεδο δεν είναι καθόλου άσχημο όπως θέλουν να το παρουσιάζουν...
Στην Αγγλία ξέρετε τι ποσοστό ιδιοκτησίας υπάρχει στις κατοικίες?
Ξέρετε πόσοι Αγγλοι έχουν πλυντήριο σπίτι τους και πόσοι τρέχουν σε δημόσια πλυντήρια?
Κάτι τρέχει εδώ πέρα... Δε το νοιώθετε? Πλησιάζει ο καιρός που η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί...Το περιοδικό SCIENTIFIC AMERICAN έγραψε για το Ναό στους ΔΕλφούς ότι ήταν χτισμένος πάνω στα 2 ρήγματα που υπήρχαν και απ'όπου έβγαιναν αναθυμιάσεις όπου βοηθούσαν την Πυθία στους χρησμούς και αναρωτιούνται πως οι Ελληνες είχαν τη γνώση αυτή...
Στα πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο τώρα περισσότερο από ποτέ μελετούν την ελληνική γλώσσα, ακόμη και στελέχη επιχειρήσεων ενθαρρύνονται στη μελέτη της ελληνικής...
Και μετά λέμε γιατί τόσος Ανθελληνισμός...μα γιατί μας ζηλεύουν και μας φοβούνται με τους ρυθμούς που εξελισσόμαστε...
Ολα αυτά πριν από μερικά χρόνια ήταν στη σφαίρα της φαντασίας...
Μην κοιτάτε μόνο το μαύρο... είναι απλά μια κουκίδα στο κατάλευκο τοπίο...
quote:
Αυτο το απαραδεκτο γραφτηκε στην Sun η οποια ειναι μια απο τις μεγαλυτερες σε κυκλοφορια καθημερινη εφημεριδα!

Φίλε μου η SUN είναι η πιο κατακριτέα από τις "κίτρινες" εφημερίδες του Αγγλικού τύπου που έγινε διάσημη από τη στήλη με τις γυμνές φωτογραφίες και από τα εξώφυλλα του τύπου "ΦΟΡΑΕΙ ΣΤΡΙΝΓΚ Ο ΜΠΕΚΑΜ"?
Πολύ δε απέχει από το να είναι από τις μεγαλύτερες σε κυκλοφορία εφημερίδες... Kαι η espresso πουλάει σας λέει κάτι αυτό?
Καλή σας νύχτα

"Τάδε έφη Avallon"
02/12/2003, 01:40:47
Η sun ειναι η μεγαλυτερη σε κυκλοφορια εφημεριδα στην αγγλια,με περισσοτερες πωλησεις καθημερινα απο τις πιο σοβαρες Independent και Times.Ειναι εφημεριδα που απευθυνεται στα λαικα στρωματα.Η εσπρεσσο ειναι μια καθαρα κουτσομπολιστικη εφημεριδα ενω στην sun βρισκεις και απο κανενα σοβαρο θεμα.
Προσφατα εγιναν απο την Ε.Ε. συστασεις στις προ-ενταξη χωρες για την οικονομικη πολιτικη που θα πρεπει να ακολουθησουν.Ως παραδειγμα προς μιμηση αναφερονται οι ισπανια & ιρλανδια και ως παραδειγμα προς αποφυγη η Ελλαδα.Σου λεει τιποτα αυτο.Η Ε.Ε. εδω και καιρο ασκει κριτικη ως προς την αδιαφανεια της διαχειρησης των κονωτικων πακετων στηριξης..Δε λεω..εργα γιναν,οχι οσα ομως οσα θα επρεπε.Δηλαδη πρεπει να πουμε και ευχαριστω που λεφτα που επρεπε να διατεθουν για εμας μπηκαν σε αλλες τσεπες?
Συμφωνο ομως μαζι σου οτι η Ελλαδα ξανα προς την δοξα τραβα!τραβα προς την δοξα οχι ομοως με το να ειμαστε ευχαριστημενοι οταν μας κοροιδευουν και κανουμε τα στραβα ματια...

02/12/2003, 09:57:50
quote:
Η sun ειναι η μεγαλυτερη σε κυκλοφορια εφημεριδα στην αγγλια,με περισσοτερες πωλησεις καθημερινα απο τις πιο σοβαρες Independent και Times.Ειναι εφημεριδα που απευθυνεται στα λαικα στρωματα.

Ουκ εν τω πολλώ τω ΕΥ!... Πολλά φυλλά στα λαϊκά στρώματα ή λίγα μόνο στους μορφωμένους και κάποιου επιπέδου? Ποιοί κάνουν την διαφορά, ποιοί επηρεάζουν οι πρώτοι ή οι δεύτεροι?
Εχεις όμως δίκιο...πάνω απ'όλα ρεαλισμός και να μην κάνουμε τα στραβά μάτια γιατί δεν είναι όλα ρόδινα...υπάρχουν κύκλοι αντιμαχόμενοι του ελληνισμού...

"Τάδε έφη Avallon"
steelspringΜέλος
02/12/2003, 13:29:06
quote:
Εχεις όμως δίκιο...πάνω απ'όλα ρεαλισμός και να μην κάνουμε τα στραβά μάτια γιατί δεν είναι όλα ρόδινα...υπάρχουν κύκλοι αντιμαχόμενοι του ελληνισμού...

Εδώ αγαπητή Avallon μπορεί να γίνει και η μεγαλύτερη παρεξήγηση , και οι μεγαλύτερες παρερμηνείες .
Κάποιος μπορεί να πεί ότι "Ας είμαστε ρεαλιστές και ας δούμε ότι τελικά και στην Ευρώπη μπήκαμε, κάπου βολευτήκαμε και τα ψιλοβγάζουμε πέρα , μπορούμε να λέμε τη γνώμη μας χωρίς να μας κλείσουν μέσα, παίρνουμε και ένα αυτοκινητάκι με X * ν+12 δόσεις."
Ένας άλλος όμως θα πεί "Ζούμε σε μια απατηλή ευδαιμονία για τους λίγους και ο πολυς κόσμος ζεί υπο καθεστώς ομηρίας εργασιακού καθεστώτος. Η Ελλάδα είναιμια χώρα σε μία γεωστρατηγική θέση που πρέπει να παραμείνει φτωχή , χωρίς λόγο και δύναμη. Δεν πρέπει να υπάρχει εθνική συνείδηση και γι`αυτό πρέπει να γίνει πολυπολιτισμική
και να βλέπει φιλικά τους πάντες και τα πάντα. Δεν πρέπει οι Έλληνες να σηκώσουν κεφάλι γιατί υπάρχει κίνδυνος να ζητήσουν ποιότητα και αλήθεια."
Και τα δύο ρεαλισμός είναι και ο καθένας διαλέγει τι είδους ρεαλιστής είναι.
Όταν υπάρχουν κέντρα που απεργάζονται την ηθική , εθνική και κοινωνική αποδόμηση της Ελλάδας είναι πολύ φυσικό να εξαπολύονται απαξιωτικές απόψεις για οτιδήποτε μπορεί να κάνει τους Έλληνες ταπεινούς.
Φτάσαμε στο σημείο όπου η φράση "Ντέπομαι που είμαι Έλληνας" είναι η δημοφιλέστερη , αντι να είναι η "Απο αύριο δεν θα ξανα..........."
ή "Θα τους δείξω εγώ......."

steelspringΜέλος
02/12/2003, 13:39:00
Τι είδους συνείδηση μπορεί να καλλιεργηθεί στα Ελληνόπουλα όταν μαθαίνουν ότι όλα τα προχριστιανικά χρόνια οι Έλληνες ζούσαν χωρίς την αγάπη , αφήνανε τα παιδιά να πεθαίνουν ζώντας σε ένα απάνθρωπο καθεστώς . Ότι ο εκθαμβωτικός πολιτισμός που δημιούργησαν στηριζόταν στην απανθρωπιά, τη βία , και ότι όλο αυτό το φιλοσοφικό δημιούργημα στηριζόταν στο μίσος για τον συνάνθρωπο και τη ζωή .

02/12/2003, 19:04:01
H Παιδεία (η βασική και αυτή που τα σημαδεύει σε ολόκληρη τη ζωή)φίλε steelspring δίνεται στα παιδιά μέχρι την ηλικία των 5 ετών από την οικογένειά τους. Οταν έχουν ήδη φτάσει στα χέρια του δάσκαλου εκείνος ελάχιστα μπορεί να κάνει για να διαμορφώσει την προσωπικότητά τους...
Τι θέλω να πω?
Είναι στο χέρι μας καλέ μου πως θα μεγαλώσουμε τα παιδιά μας και τα βιβλία ελάχιστη επηροή έχουν σε αυτο!
Ας μην μεμψιμοιρούμε λοιπόν!
Ας κάνουμε το καθήκον μας και ας πάρουμε τις ευθύνες μας...
Ας πάψουμε πια να τα ρίχνουμε όλα στο καθεστώς της Παιδείας ή στον Ο.Ε.Δ.Β....
Το ζυμάρι εμείς το πλάθουμε...προσεκτικά και με υπομονή...
Αντί για την κοκκινοσκουφίτσα ας τους διαβάσουμε τους Αθλους του Ηρακλή ή τους Μύθους του Αισώπου...

"Τάδε έφη Avallon"
matrxΜέλος
03/12/2003, 00:24:27
ΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΦΤΕΙ.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΧΑΡΙΖΕΤΕ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΟΛΑ

steelspringΜέλος
03/12/2003, 02:14:22
quote:
Ας κάνουμε το καθήκον μας και ας πάρουμε τις ευθύνες μας...
Ας πάψουμε πια να τα ρίχνουμε όλα στο καθεστώς της Παιδείας ή στον Ο.Ε.Δ.Β....

Όσον αφορά το θέμα της παιδείας τουλάχιστον, αν σκεφτώ τα καθήκοντά
μου καί τις ευθύνες μου, μόνο συνειρμούς ανομολόγητης βίας μπορώ να κάνω.

03/12/2003, 02:19:22
Καλησπέρα μετά από αρκετό καιρό...

steelspring αυτά που έγραψες περί διδαχής των μαθητών σχετικά με τον Ελληνισμό στα προχριστιανικά χρόνια έχουν να κάνουν με ένα απόσπασμα του βιβλίου των θρησκευτικών στο Δημοτικό;

Αν ναι σε παρακαλώ μπορείς να μας παραθέσεις το απόσπασμα αυτό; Έτσι είναι λίγο μεταίωρα αυτά που λες.

Επίσης αναφέρεις την γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας και την θέληση πολλών να μείνει φτωχή χωρίς λόγο και δύναμη. Η θέση της και το αν είναι γεωστρατηγική ή όχι πιστεύω πως αναφέρεται σε παλαιότερες εποχές. Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία την σημερινή εποχή.

Όσο για την θέληση πολλών να μείνουμε στα σκοτάδια, συμφωνώ απολύτως. Μόλις θυμήθηκα που κάποιος υπουργός των Η.Π.Α ( δεν ξέρω αν λέγεται υπουργός ή κάπως αλλιώς και δεν θυμάμαι το όνομά του,συγγνώμη) είχε πεί πως αν θέλουμε να αφανίσουμε τον Ελληνισμό, πρέπει να στοχεύσουμε στην γλώσσα και την θρησκεία τους. Όσον αφορά την γλώσσα, βλέπετε γύρω σας τι συμβαίνει. Όσον αφορά τη θρησκεία (δεν θέλω να αναλύσω αν την βρίσκω σωστή ή όχι), είναι αδιαμφισβήτητο το γεγονός οτι έπαιξε σπουδαίο ρόλο συνεκτικότητας των Ελλήνων κατά την διάρκεια της κατοχής από τους Τούρκους και στην επανάσταση.

Avallon νομίζω πως η διαμόρφωση του χαρακτήρα των παιδιών από το σχολείο είναι ιδιαίτερα έντονη και δεν περιορίζεται μόνο μέχρι τα 5 χρόνια. Μέχρι την ηλικία των 5 μεγάλο ρόλο έχουν οι γονείς ασφαλώς, αλλά το παιδί δεν έχει την ωριμότητα ακόμα να κρίνει. Η συνέχεια δίνεται κατά τη γνώμη μου ώς τα τελευταία χρόνια του Λυκείου. Στην εφηβεία μολονότι το άτομο έχει μια Α κρίση, ο χαρακτήρας του δεν έχει καθοριστεί ακόμα και ταλαντώνεται από τη μία άκρη στην άλλη. Εκεί έρχεται ο εκπαιδευτικός (και όλο το εκπαιδευτικό σύστημα) και με τη συμπεριφορά του αρχίζει να ολοκληρώνει τον χαρακτήρα του μαθητή. Όχι ηθελημένα βέβαια! Εξαρτάται από το πόσο κοντά η μακριά τον νιώθει ο μαθητής, πόσο τον εμπιστεύεται κ.λ.π Ελπίζω να καταλαβαίνετε...

03/12/2003, 09:11:28
quote:
Avallon νομίζω πως η διαμόρφωση του χαρακτήρα των παιδιών από το σχολείο είναι ιδιαίτερα έντονη και δεν περιορίζεται μόνο μέχρι τα 5 χρόνια.

Φίλε μου έχω διαβάσει πολλά βιβλία γύρω από το θέμα, έχω παρακολουθήσει πολλές σχετικές τηλεοπτικές εκπομπες και έχω συμμετάσχει σε μια ημερίδα παιδοψυχολογίας. Η κοινή ομολογία όλων είναι ότι το αργότερο μέχρι 5 ετών το παιδί έχει διαμορφωθεί ως άτομο-προσωπικότητα και από κει και πέρα οι δάσκαλοι ελάχιστα έως ΤΙΠΟΤΑ μπορούν να κάνουν. Δεν είναι πεποιθήσεις δικές μου όπως βλέπεις...

"Τάδε έφη Avallon"
CyLightΜέλος
03/12/2003, 11:46:27
quote:
Επίσης αναφέρεις την γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας και την θέληση πολλών να μείνει φτωχή χωρίς λόγο και δύναμη. Η θέση της και το αν είναι γεωστρατηγική ή όχι πιστεύω πως αναφέρεται σε παλαιότερες εποχές. Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία την σημερινή εποχή.

Η γεωστρατηγικη θεση μιας χωρας (της οποιας χωρας) δεν αλλαζει με την παροδο του χρονου (με αλλους παραγοντες ομως ναι - π.χ Τουρκια-Ιρακ).

quote:
Όσο για την θέληση πολλών να μείνουμε στα σκοτάδια, συμφωνώ απολύτως. Μόλις θυμήθηκα που κάποιος υπουργός των Η.Π.Α ( δεν ξέρω αν λέγεται υπουργός ή κάπως αλλιώς και δεν θυμάμαι το όνομά του,συγγνώμη) είχε πεί πως αν θέλουμε να αφανίσουμε τον Ελληνισμό, πρέπει να στοχεύσουμε στην γλώσσα και την θρησκεία τους. Όσον αφορά την γλώσσα, βλέπετε γύρω σας τι συμβαίνει. Όσον αφορά τη θρησκεία (δεν θέλω να αναλύσω αν την βρίσκω σωστή ή όχι), είναι αδιαμφισβήτητο το γεγονός οτι έπαιξε σπουδαίο ρόλο συνεκτικότητας των Ελλήνων κατά την διάρκεια της κατοχής από τους Τούρκους και στην επανάσταση.

Ο κισσιγκερ το ειπε αυτο. ΑΛΛΑ, δεν αναφερε θρησκεια. ειπε για τη γλωσσα και τα ηθη του Ελληνα. την θρησκεια την θελουν να υπαρχει αφου μας εχει εδω και αρκετες εκατονταδες χρονια στο σκοταδι.
αδιαμφισβητητο? αληθεια πως? με τα "κρυφα" σχολεια??? με την περιουσια της που ΔΕΝ εδωσε για τον αγωνα? με του μοναχους-προδοτες?

Δεν πειράζει άγνωστε φίλε, τι και αν έχουμε το ίδιο ονοματεπώνυμο και σε παρεξήγησαν όπως λες?
Το e-mail μου το άλλαξα, έβαλα και υπογραφή να το βλέπουν. Το όνομα μου δυστυχώς(!!!) δεν γίνετε να το αλλάξω.

03/12/2003, 15:32:41
quote:

Ο κισσιγκερ το ειπε αυτο. ΑΛΛΑ, δεν αναφερε θρησκεια. ειπε για τη γλωσσα και τα ηθη του Ελληνα. την θρησκεια την θελουν να υπαρχει αφου μας εχει εδω και αρκετες εκατονταδες χρονια στο σκοταδι.
αδιαμφισβητητο? αληθεια πως? με τα "κρυφα" σχολεια??? με την περιουσια της που ΔΕΝ εδωσε για τον αγωνα? με του μοναχους-προδοτες?

Συμφωνώ μαζί σου CyLight για τους προδότες που βρισκόταν στο χώρο της εκκλησίας κ.λ.π κ.λ.π κ.λ.π. Δεν θα πρέπει όμως να συγχέουμε την εκλησσία και όσους την στελεχώνουν με την θρησκεία και όσα αυτή πρευσβεύει.

Avallon δεν ξέρω τι να πώ! Ένας απο τους 2 μας έχει πέσει θύμα παραπληροφόρησης! Τα παραπάνω τα άκουσα σε διάλεξη μιας ψυχολόγου σε συνέδριο παιδαγωγικής ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο όπου φοιτώ. Αλλά και βάσει λογικής να το πάρεις... ! Τέλος πάντων, γνώμη σου και γνώμη μου.

steelspringΜέλος
03/12/2003, 19:59:06

03/12/2003, 23:41:23
quote:
Avallon δεν ξέρω τι να πώ! Ένας απο τους 2 μας έχει πέσει θύμα παραπληροφόρησης! Τα παραπάνω τα άκουσα σε διάλεξη μιας ψυχολόγου σε συνέδριο παιδαγωγικής ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο όπου φοιτώ. Αλλά και βάσει λογικής να το πάρεις...

Tι να πω? Εχω μείνει άναυδη! Το σίγουρο είναι ότι και οι 2 λέμε αλήθεια (δεν υπάρχει άλλωστε λόγος να μην την λέμε). Οπως και να το κάνουμε όμως άλλο μια διάλεξη και άλλο διασταυρωμένο από 2-3 πηγές... έτσι δεν είναι?

"Τάδε έφη Avallon"

Edited by - Avallon on 03/12/2003 23:42:35

steelspringΜέλος
04/12/2003, 03:39:37
quote:
H Παιδεία (η βασική και αυτή που τα σημαδεύει σε ολόκληρη τη ζωή)φίλε steelspring δίνεται στα παιδιά μέχρι την ηλικία των 5 ετών από την οικογένειά τους. Οταν έχουν ήδη φτάσει στα χέρια του δάσκαλου εκείνος ελάχιστα μπορεί να κάνει για να διαμορφώσει την προσωπικότητά τους...
Τι θέλω να πω?
Είναι στο χέρι μας καλέ μου πως θα μεγαλώσουμε τα παιδιά μας και τα βιβλία ελάχιστη επηροή έχουν σε αυτο!

Avallon βιάζεσαι.
Το τι θα γίνει ένα παιδι ως την ηλικία των 5 ετών αφορά την αγωγή του νηπίου απο γονείς και περιβάλλον. Αυτό δεν είναι δουλειά του δάσκαλου .
Παιδεία είναι να πάρεις ένα άγριο ζωάκι (όπως είναι λίγο-πολύ όλα τα μικρά παιδιά , και να το μεταμορφώσεις σε όν έλλογο. Να το μάθεις να σκέφτεται.
Μέχρι την ηλικία των 5 , ένα παιδί μπορεί να διαμόρφωσε κάποιο χαρακτήρα, να είναι θαραλέο , άτολμο, ανεξάρτητο, λαίμαργο, κλπ.
Ότι και να είναι , ο δάσκαλος θα το μάθει να σκέφτεται.Άν ο δάσκαλος είναι καλός και τα καταφέρει, είναι σίγουρο ότι η καλλιεργημένη σκέψη του παιδιου θα επικρατήσει στις πρωτόγονες και αρχικές τάσεις και παρορμήσεις. Αυτή είναι η παιδεία , και είναι δουλειά του δάσκαλου και όχι του γονέα.

ΔΙΓΕΝΗΣΝέο Μέλος
04/12/2003, 13:28:41
xm...
epeidh eida oti i syzitisi kapws perioristike sto pws vlepoun oi ksenoi(aggloi,sun ktl ktl) thn patrida mas kai emas tous idious apla na rwtisw giati na min mas vlepoun etsi?
mipws kai kapoioi pou exoun tin timi na exoun elliniko diavatirio(giati ellines den einai sigoura.gi ayto menw sto typiko) den lene ta idia?
den lene px oti eimaste enas mpastardos laos kai tosa alla?
"ellhna eisai skouliki,h akropolh den sou anhkei" leei ena tragoudi...
"kwloellhnes" leei o gnwstos paliatsos tzimakos...
"ellas ellas h xwra ths poustias" fwnazoun kapoioi sta gipeda...
as provlimatistoume prwta filoi mou apo ayta ta eswterika krousmata,ta opoia kata ti gnwmi mou einai kai pio anisixitika apo to pws mas vlepei i sun px.
kai mia erwtisi : pws ginetai ayta ta krousmata na ekleipsoun?

GhostΜέλος
16/04/2004, 16:08:23
ΤΙ ΞΕΡΕΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΥΡΩ ΣΤΟΝ 1ο ΑΙΩΝΑ Π.Χ. ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΩΣ ΣΤΙΣ ΚΕΝΤΡΟΔΥΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 14 ΑΙΩΝΕΣ ΚΑΤΟΡΘΩΣΕ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΜΑΣΕΙ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ??? ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΩΣ ΑΦΗΝΩΝΤΑΣ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΕΞΑΙΡΕΤΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ...