- ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ ????? - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Στο άν η σπηλιά θα είναι στο Βερμόντ ή στην Λέρο?![]()
![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Η μια είναι στην Ελλάδα και η άλλη στη Γαλλία...
Οικουμενικά μιλώντας,έχει διαφορά... ή όχι;
Μέχρι και ο Κοραής είχε υψηλές και βιαστικές απαιτήσεις οικουμενικότητας:
"Όταν έχωμεν τους Γάλλους,
Tίς η χρεία από άλλους;
Γάλλοι και Γραικοί δεμένοι,
Mε φιλίαν ενωμένοι,
Δεν είναι Γραικοί ή Γάλλοι,
Aλλ' έν έθνος Γραικογάλλοι,
Kράζοντες, «Aφανισθήτω,
K' εκ της γης εξαλειφθήτω
H κατάρατος δουλεία!
ZHTΩ H EΛEYΘEPIA!"
Και οι ..Γάλλοι τον γράψανε στ' ******* τους.
Θέλει υπομονή το πράγμα.
Όλα στον καιρό τους.
Αλλιώς υπάρχει λούμπα.
ΥΣ: Οικουμενιστής είμαι κι εγώ.Μη τρέχετε στις σπηλιές.Δεν υπάρχει λόγος.
----------------------
Καλό ξημέρωμα παιδιά
Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.
Εν τέλει, το παιχνίδι παίζεται στο αν θες να είσαι ενάρετος ή όχι. Αν όλοι απαντούσαμε καταφατικά στο ερώτημα, θα είχαμε και μια πολιτεία μετά.
Αλλά δεν ξέρω, προσωπικά πιστεύω ότι η τάξη στον κόσμο διατηρείται μέσα από τη σύγκρουση και το χάος. Δεν μπορεί κάτι να υπακούσει στεγνά σε patterns και τέλος. Υπαρξιακά αυτό το πράγμα είναι διαστροφή![]()
quote:
Αλλά δεν ξέρω, προσωπικά πιστεύω ότι η τάξη στον κόσμο διατηρείται μέσα από τη σύγκρουση και το χάος. Δεν μπορεί κάτι να υπακούσει στεγνά σε patterns και τέλος. Υπαρξιακά αυτό το πράγμα είναι διαστροφή
Δεν θα σου πω πως διαφωνώ. Θα εικάσω απλώς, πως μία πραγματική Πολιτεία, είναι ακόμα καλύτερο άκρο, ως αντίβαρο στο γενικό χάος του κόσμους, κι ως εκ τούτου, ισχυρότερο συγκρουσιακό στοιχείο στο συνεχές.
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
Με πρόλαβε ο AitheroVamon με την ανάρτηση της θέσης του ΚΚΕ.
Δεν είναι η πρώτη φορά εξάλλου που το ΚΚΕ ευθέως εκφράζει την άποψή του για το πολίτευμα.
Και Ω! το οξύμωρο, εγώ ως φορολογούμενος πολίτης πληρώνω την Παπαρήγα και την κάθε Παπαρήγα για να λέει αυτές τις παπαριές στην Βουλή...
Φίλοι μου κάθε μέρα που περνάει νοιώθω όλο και πιο έντονα την ανάγκη ή να φύγω από αυτό το μπουρδέλο, ή να συμβάλω στην πλήρη κατραστροφή του με την ελπίδα της ανοικοδόμισης. Δεν βλέπω άλλη διέξοδο.... Πόσο χειρότερη ήταν η χούντα ρε παιδιά ??? Ειλικρινά αναρωτιέμαι, γεννήθηκα το 1971 και δεν την κατάλαβα....
Είμαστε κράτος ????
Είμαστε δημοκρατία ?????
Το μεγάλο ερώτημα όμως είναι : Χωράμε όλοι σε αυτόν τον τόπο ???? Έχουμε έστω μια κοινή συνισταμένη για την Ελλάδα του αύριο ????
Μας οδηγούν σε εμφύλιο, δεν χωρά αμφιβολία.
Μην αναλωθούμε στο "ποιοί" και "γιατί"....
Ας πιάσουμε όμως την ουσία του προβλήματος.
Ποιά είναι αυτά που μας χωρίζουν και μας οδήγησαν στα άκρα ????
Edited by - KERRY KING on 18/10/2013 09:48:53
quote:Αν έχεις ντομάτες στην αυλή σου θα ήταν μια καλή ιδέα για σένα. Αν πάλι όχι δεν ξέρω αν θα ήταν έξυπνο.
KERRY KING Φίλοι μου κάθε μέρα που περνάει νοιώθω όλο και πιο έντονα την ανάγκη ή να φύγω από αυτό το μπουρδέλο, ή να συμβάλω στην πλήρη κατραστροφή του με την ελπίδα της ανοικοδόμισης
Χα-χα.
quote:
Δεν θα σου πω πως διαφωνώ. Θα εικάσω απλώς, πως μία πραγματική Πολιτεία, είναι ακόμα καλύτερο άκρο, ως αντίβαρο στο γενικό χάος του κόσμους, κι ως εκ τούτου, ισχυρότερο συγκρουσιακό στοιχείο στο συνεχές.
Δεν αντιλέγω. Μπορώ να δεχτώ έναν άνθρωπο ως προσωπικότητα να πορεύεται σχετικά σταθερός στη ζωή του βάσει των αρχών του. Δύσκολα μπορώ όμως να το δεχτώ αυτό για μια συντεταγμένη πολιτεία. Δηλαδή πάνω κάτω αυτό είναι που επεδίωξαν καθεστώτα όπως οι Σοβιέτ ή ο Χίτλερ. Αυτό αν θες είναι κι αυτό που επιδιώκεται εδώ από αυτή την κυβέρνηση. Πάνε να βάλουν σε τάξη την επιτομή της αταξίας, την Ελλάδα. Η Ελλάδα ήταν ανέκαθεν μια αντίφαση, το ίδιο και οι Έλληνες. ΑΠό τη μία Βαλκάνιοι και Ανατολίτες κι απ'την άλλη Ευρωπαίοι και Δυτικοί. Από τη μία πιστεύουν στη βία αλλά από την αλλη φρίττουν με φόνους σαν αυτούς του Φύσσα. Μπορεί να μου πει κάποιος ότι λαοί όπως η Μιανμάρ ή οι Ινδοί που ποδοπατιούνται είναι χειρότεροι από μας. Αυτοί όμως ποτέ δε διεκδίκησαν έναν κόσμο τάξης ενώ παράλληλα δεν τον υπάκουγαν και δεν την τηρούσαν. Εδώ έχουμε το φοβερό οι πλούσιοι να φέρονται σαν φτωχοί από ματαιοδοξία και οι φτωχοί να θέλουν να φαίνονται πλούσιοι πάλι από ματαιοδοξία. Και μέσα σε όλο αυ΄το το χάλι έχεις κάποιους να μιλάνε ακόμα για τη λογική και την αξιοπρέπεια. Γενικά δεν είμαι τόσο απαισιόδοξος στη ζωή μου αλλά πιστεύω ότι η ανθρωπότητα χρειάζεται ένα γενναίο restart, τινί τρόπο δεν ξέρω.
Edited by - promitheus90 on 18/10/2013 11:48:21
"Ουδεμια σταγονα αιματος των αρχαιων ελληνων ρεει στις φλεβες των σημερινων χριστιανων κατοικων της οθωμανικης αυτοκρατοριας "
"Η εθνικη συνειδηση ειναι παγιδα" "κατω τα κρατοι και οι στρατοι πατριδα μας ολη η γη"
Μαλιστα οι ιδιοι χαραχτηριζονται ανοιχτομυαλοι ενω ολοι οι αλλοι ειναι κοιμισμενοι ... Θελω να ακουσω τις αποψεις σας ...
'Το μονο που ξερω ειναι πως δεν ξερω τιποτα'
τα κρουσματα αυτα δεν ειναι και τοσο προσφατα..Ολοι οι ξενοι αυτο πιστευουν..και μαλιστα το εξωθουν σε υπερβολικα υποπτα ακρα..Φυσικα κανεις μας δεν μπορει να ισχυριστει οτι το αιμα μας ειναι ακριβως το ιδιο με αυτο του Σωκρατη,του Πλατωνα,κτλ.Αλλωστε και το αιμα του Σωκρατη (Αθηναιος) και του Λεονιδα (Σπαρτιατης) δεν ειχαν καμια σχεση..Ιωνες οι μεν,Δωριεις οι δε,διαφορετικα φυλα.Οι Δωριεις ηρθαν στην Ελλαδα την τελευταια χιλιετια π.χ.Αλλα αυτο που εκανε τους Ελληνες Ελληνες στην αρχαια Ελλαδα και οχι βαρβαρους δεν ηταν το αιμα τους.Ελληνες θεωρουταν εκεινοι οι οποιοι λατρευαν το 12θεο,συμετειχαν στα διαφορα λατρευτικα του μυστηρια,επαιρναν μερος στους ολυμπιακους αγωνες και ειχαν λαβει Ελληνικη παιδεια.Επισης η Ελληνικη γλωσσα ειναι μια απο τις ελαχιστες που εχει αλιωθει τοσο λιγο με το περασμα των χιλιετηριδων.Ακομη εθιμα οπως η παραδοσιακη αποκρια (οχι το ξενοφερτο καρναβαλι..) ειναι αρικτα συνδεδεμενο με τα αρχαια διονυσιακα μυστηρια.το καπελο που φοραν οι γυναικες στη παραδοσιακη μακεδονικη στολη ειναι πανομοιοτυπο με την αρχαια μακεδονικη περικεφαλαια!απειρα ακομη τετοια παραδειγματα υπαρχουν!Οποτε κανεις δεν εχει το δικαιωμα να αμφισβητησει την Ελληνικοτητα μας και την συνεχεια της ιστοριας μας!
Δεν πρεπει σημερα ομως να επαναπαυομαστε οτι ειμαστε ξεχωριστος λαος γιατι κυλα αιμα των αρχαιων στις φλεβες μας..οι αρχαιοι προγονοι μας ηταν ξεχωριστοι γιατι τα εργα τους τους καναν τετοιους.Και εμας τα εργα μας θα πρεπει να μας κανουν ξεχωριστους και υπερηφανους και οχι μονο το αιμα που κυλα μεσα μας.
Επανερχοντας στο θεμα της ξενης ανθελληνικης προπαγανδας μπορω να σου πω τα εξης που εχω ακουσει απο την πλειοψηφια των ξενων που εχω γνωρισει εδω στην Αγγλια.Ολοι οι Ευρωπαιοι ακομη και ισπανοι,ιταλοι μας θεωρουν Ευρο-Αλβανους η αλλιως Euro-pakis(Ευροπακιστανους).Ολοι εχουν την εντυπωση οτι ειμαστε βρωμικοι,κοντοι τριχωτοι με μουστακια κτλ.Επισης μας φοβουνται γιατι μας θεωρουν αλητες και χουλιγκαν.Αυτα δεν τα εχω βγαλει απο το μυαλο μου!μου τα εχουν πει πολλοι ξενοι οταν κατσαμε και μιλησαμε σοβαρα!Επισης μας εχουν για τελειως 3κοσμικη χωρα.Κυριως ορισμενες εφημεριδες ειναι ακρως προκλητικες!Θυμασαι τοτε που ειχαμε συλαβει κατι αγγλους που φωτογραφιζαν πολεμικα αεροπλανα?ακου ενα απο τα πολλα που γραφοταν στις αγγλικες εφημεριδες..
Οι Ελληνες πρεπει να εχουν πολυ χαμηλο δεικτη νοημοσυνης για να μην μπορουν να καταλαβουν οτι οι ανθρωποι αυτοι δεν ηταν κατασκοποι.Ετσι εξηγειται το οτι ακυρωσαν την παραγκελια των Γιουροφαϊτερ,γιατι ειναι πολυ χαζοι για να τα πιλοταρουν!
Αυτο το απαραδεκτο γραφτηκε στην Sun η οποια ειναι μια απο τις μεγαλυτερες σε κυκλοφορια καθημερινη εφημεριδα!Μας παρουσιαζαν επισης σαν μια χωρα με 'λευκα κελια'(οπως η τουρκια) βασανισμους στα κρατητηρια κτλ.Και οργανοναν την κοινη γνωμη να μποϋκοταρει τα Ελληνικα προϊοντα (φετα,κτλ)Μιλαμε για τεραστια παραπληροφορηση και ανθελληνικη προπαγανδα!και φυσικα επισημη αντιδραση η δημοσιοτητα στην Ελλαδα ουδεποτε υπηρξε...
Και φυσικα αυτη η κατασταση δεν αλαζει μεσω θεωριων Ε,ιχωρ,θειας προελευσης κτλ παρα μονο επιβαρυνει την θεση μας!Υπαρχουν αλλοι τροποι να τους δειξουμε ποιοι πραγματικα ειμαστε!οι μορφωμενοι ξενοι ξερουν τι ειναι ο Ελληνας,σε καθε πανεπηστημιο εδω, μεσα στους καλυτερους καθηγητες συγκαταλεγονται πολλοι Ελληνες.Οπως επισης και παρα πολλοι πετυχημενοι επιχειρηματιες.Αυτοι οι ανθρωποι ειναι ακομη που διασωζουν την φημη μας και φυλατουν θερμοπυλες!ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ!ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΡΑΝΟΙΑ!
Γιατι απο τοτε που εγινε η επανασταση του 21' τρεξαμε να οργανωθουμε σε αγγλικο,γαλλικο,ρωσικο κομμα?Ελειπαν οι ιδεολογιες και οι προσωπικοτητες απο την Ελλαδα?Ή ειμασταν τοσο βλακες που δεν μπορουσαμε να αυτοκυβερνηθουμε?Γιατι κουβαλησαμε τον αυτιστικο Ωθωνα (και τον Γλυξμπουργκ αργοτερα)και φωναζαμε θελουμε βασιλεια γιατι καθε κοπαδι θελει τον βοσκο του!τα προβατα ναι!οι Ελληνες? Ή ακομη γιατι για την σωτηρια της κοινωνιας της Ελλαδας τρεχαμε στον Μαρξ να μας δωσει τις λυσεις?Μυαλο δεν εχουμε εμεις?Ειμαστε ηλιθιος λαος δηλαδη?
Ισως αυτα διαβαζουν και βλεπουν οι ξενοι και λενε οτι ειμαστε ηληθιοι!Ισως κι εγω σαν ξενος την ιδια αποψη να ειχα...
Η Ελλάδα μπορεί να κέρδισε την επανάσταση του 1821 αλλά δεν απελευθερώθηκε ποτέ .
Η Ελλάδα δέν ανήκει στους Έλληνες , και απο το 1821 ποτέ δεν κυβερνήθηκε απο Έλληνες.
Όλη η ξενόφερτη προπαγάνδα έχει σκοπό να μειώνει το ηθικό των Ελλήνων.
Το κεφάλι τουΈλληνα πρέπει να βρίσκεται χαμηλά.
Άμα ξυπνήσουν οι Έλληνες , θα ανατρέψουν όλο το παγκόσμιο σκηνικό μέσα σε λίγα χρόνια και θα θέσουν ανθρώπινες αξίες και βάσεις πολιτισμού με κέντρο τον άνθρωπο.
Η αλήθεια δεν κρύβεται , αρκεί και 1-2 να σηκώσουν τη φωνή τους λίγο ψηλότερα.
Να είστε πολύ επιφυλακτικοί όταν ακούτε να κατηγοράνε τους Έλληνες έστω και έμεσα.
Μας θέλουν να αυτομαστιγωνόμαστε με ψεύτικες ενοχές.
Ας μην παίζουμε το παιχνίδι άλλων.
quote:
Μήν απορείτε φίλοι μου για τα στραβά που ακούτε και βλέπετε.
Η Ελλάδα μπορεί να κέρδισε την επανάσταση του 1821 αλλά δεν απελευθερώθηκε ποτέ .
Η Ελλάδα δέν ανήκει στους Έλληνες , και απο το 1821 ποτέ δεν κυβερνήθηκε απο Έλληνες.
Όλη η ξενόφερτη προπαγάνδα έχει σκοπό να μειώνει το ηθικό των Ελλήνων.
Το κεφάλι τουΈλληνα πρέπει να βρίσκεται χαμηλά.
Άμα ξυπνήσουν οι Έλληνες , θα ανατρέψουν όλο το παγκόσμιο σκηνικό μέσα σε λίγα χρόνια και θα θέσουν ανθρώπινες αξίες και βάσεις πολιτισμού με κέντρο τον άνθρωπο.
Η αλήθεια δεν κρύβεται , αρκεί και 1-2 να σηκώσουν τη φωνή τους λίγο ψηλότερα.
Να είστε πολύ επιφυλακτικοί όταν ακούτε να κατηγοράνε τους Έλληνες έστω και έμεσα.
Μας θέλουν να αυτομαστιγωνόμαστε με ψεύτικες ενοχές.
Ας μην παίζουμε το παιχνίδι άλλων.
δυστυχως ομως πολλοι ελληναρες κοιμουντε βαθια με αποτελεσμα να χλευαζουν οποιον προσπαθησει να τους πει καποια αληθεια!
Δεν πειράζει άγνωστε φίλε, τι και αν έχουμε το ίδιο ονοματεπώνυμο και σε παρεξήγησαν όπως λες?
Το e-mail μου το άλλαξα, έβαλα και υπογραφή να το βλέπουν. Το όνομα μου δυστυχώς(!!!) δεν γίνετε να το αλλάξω.
Πως σε καταντήσανε έτσι;;;;;;
Όπως σε όλα τα ανάλογα Θέματα, θα ζητήσω την μέγιστη προσοχή των Συζητητών για να αποφύγουμε καταστάσεις "δυσάρεστες" και θα παρακαλέσω για την όσο δυνατόν μεγαλύτερη περιστροφή του γύρω από ζητήματα που αφορούν την ευρύτερη Θεματολογία των Forums του ESOTERICA.
![]()
-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"
-------------------------
quote:
δυστυχως ομως πολλοι ελληναρες κοιμουντε βαθια με αποτελεσμα να χλευαζουν οποιον προσπαθησει να τους πει καποια αληθεια!
Ας μπορούσαμε αυτό να το κάνουμε κατανοητό σε όλους. Νομίζω πως είναι η αρχή της λύσης.