- Γιατί άραγε πρέπει να «σωθεί» η ψυχή, και τι εστί τελικά ψυχή? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:Αγαπητέ ορισμένες φορές φαίνεσαι τόσο απόλυτος που κάποιος περιμένει μια σχετική σκληρότητα.
ΧΑΙΡΟΜΑΙ...ΟΜΩΣ...ΓΙΑΤΙ;
Το ότι αλλάζεις τόσο εύκολα και δείχνεις μια συνειδητοποιημένη ευαισθησία είναι πανέμορφο και αισιόδοξο.
Διαφωνείς σχεδόν πάντα και είσαι καυστικός,
ίσως και να είναι όμως ένας τρόπος που προάγει τον προβληματισμό.
Προσωπικά χαίρομαι ιδιαιτερα όταν εκπλήσσομαι από ανθρώπους
και ειδικά αν οι ίδιες σκέψεις μας οδηγούν σε διαφορετικά συμπεράσματα όπως είπα.
Η διαφορετική θεώρηση των πραγμάτων είναι ίσως η αρχή της συνειδητοποίησης του πλούτου του ανθρώπινου νου.
Με ενδιαφέρει πολύ να καταλάβω πως βγάζει κάποιος τα συμπεράσματά του,
πως λειτουργεί η διαδικασία της αφομοίωσης των εμπειριών στη λογική μας.
Καλή συνέχεια εύχομαι και νοιώθω ήδη πολύ κερδισμένη εδώ μέσα
και κυρίως από αυτούς που διαφώνησαν μαζί μου.
quote:Είμαι από τις γυναίκες που ποτέ δεν έχουν ακούσει το βιολογικό τους ρολόι.
Αυτή, είναι η ευλογία της ζωής, για μένα, μαζί με το θαύμα της φύσης: την δημιουργία και τη γέννηση ενός νέου ανθρώπου. Εκεί πλέον καταλαβαίνεις ότι το σώμα μας είναι απλά και μόνο ένα όχημα... ψυχής...(καμιά φορά και 2 ψυχών, όπως συμβαίνει στην κατάστασή μου.. )
Δεν έχω νοιώσει την επιθυμία να γίνω μαμά,
νοιώθω τόσο έντονα παιδί ακόμη,
θέλω να μάθω,
διψάω να γνωρίζω καινούρια πράγματα.
Κι έρχονται κάτι στιγμές που διαβάζεις μια τόσο όμορφη συνειδητοποίηση από μια μέλλουσα μαμά.
Να είσαι πολύ πολύ καλά και πιστεύω πως ήδη η ψυχούλα μέσα σου είναι γεμάτη από τη θετική σου ενέργεια.
Φιλικά Ξωτικούλα
Φύτεψα πάλι τα κρίνα της ψυχής μου σ'άπιστο χώμα
Σ’ ευχαριστώ πολύ για τα ζεστά σου λόγια.
Να σου πω την αλήθεια και ‘γω έτσι αισθάνομαι. Έντονα παιδί και θέλω να ζήσω, να ταξιδέψω, να γνωρίσω πράγματα... έχω ακόμα τόσα πολλά που θα ήθελα να κάνω. Αυτά όλα είναι ένα κομμάτι από ‘μένα. Όπως ένα άλλο κομμάτι από ‘μένα είναι και αυτός ο μικρός ανθρωπάκος μέσα μου. Όλα αυτά, συμπληρώνουν εμένα, το είναι μου και το ένα δεν αναιρεί το άλλο.
Ειλικρινά, φίλη μου, δεν ξέρω αν και ‘γω ένιωσα το βιολογικό μου ρολόι. Περίεργο δεν είναι...? Πράγματι είναι και ξέρεις τώρα που σου γράφω το συνειδητοποίησα για πρώτη φορά. Απλά αγάπησα, με αγάπησαν και συνέβη κι αυτό εντελώς «φυσιολογικά»... δεν ξέρω αν βγάζουν νόημα αυτά που λέω....
Φυσικά αυτή η σχέση με τον άνθρωπό μου, δεν μου «χαρίστηκε». Έζησα και τον πόνο και την πίκρα και την απογοήτευση επιλέγοντας να έχω λάθος ανθρώπους δίπλα μου. Δεν πειράζει όμως, μπορώ να πω ότι το έζησα κι’ «επέζησα» απ’ αυτό».
Γι’ αυτό και μόνο, ήθελα να πω, πως δεν υπάρχει λόγος ν’ απογοητευόμαστε, να χάνουμε το κέφι, το κουράγιο και την αισιοδοξία μας. Μόνο ν’ αγαπάμε τον εαυτό μας και να μην φοβόμαστε να δούμε την αλήθεια κατάματα. Καλύτερα να πικραθούμε σήμερα παρά ν’ αυτο-παραμυθιαζόμαστε, καταδικάζοντας ταυτόχρονα το μέλλον μας.
Φιλικά

* Ειρήνη *
~ Love is the only truth ~
Μόνο ν’ αγαπάμε τον εαυτό μας και να μην φοβόμαστε να δούμε την αλήθεια κατάματα. Καλύτερα να πικραθούμε σήμερα παρά ν’ αυτο-παραμυθιαζόμαστε, καταδικάζοντας ταυτόχρονα το μέλλον μας.
Με εκτίμηση Ξωτικούλα
Φύτεψα πάλι τα κρίνα της ψυχής μου σ'άπιστο χώμα
ΚΙ Η ΑΓΑΠΗ ΕΠΙΣΗΣ.
ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ, ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΕΥΚΟΛΑ ΣΤΑΘΕΡΟ.
[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Να ξέρεις,ότι ευτυχία είναι να μπορείς να ξεχνάς,και να μπορείς να θυμάσαι.
Η ευτυχία έρχεται από την ικανότητα να νιώθεις βαθιά,να απολαμβάνεις απλά,να σκέφτεσαι ελεύθερα να ρισκάρεις στη ζωή να είσαι απαραίτητος.