- KATAΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ COLUMBIA - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
κατάληξε στον Άρη, πάντως το ενα μυστήριο διαδέχεται το άλλο.
Ο κόκκινος πλανήτης πρέπει να κρύβει πολλά ενδιαφέροντα για να
σπαταλούνται τόσα δις δολάρια και δεν πιστεύω πως έχει να κάνει
με την εξερεύνηση για εξωγήινη ζωή. Για μένα το κλειδί πρέπει
να βρίσκεται στο πλούσιο υπέδαφος. Οι φίλοι μας αμερικάνοι τα
πάντα τα μετράνε σε κόστος=έξοδα & όφελος=κέρδη.
Όλα τάλλα , μυθωδία, ουράνιοι, μυστικά πειράματα και παει λέγοντας
είναι γοητευτικά σαν παραμυθάκια...
ή μήπως όχι;...
Τελικά να που για μία ακόμη φορά οι φίλοι της συνωμοσιών έχουν άδικο. Και βέβαια αναφέρομαι στην καταστροφή του διαστημικου λεοφρίου αφού αυτή είναι και η κεντρική συζήτηση εδώ.
Κατά την εκτόξευση του Columbia, ξεκόλησε από την κεντρική δεξαμενή, ένα μεγάλο κομμάτι συμπιεσμένου αφρολέξ, με το οποίο παρεπιμπτόντως είναι καλλυμένη στο σύνολο της η κεντρική δεξαμενή. Το κομμάτι αυτό προσέκρουσε στο αριστερό φτερό και συγκεκριμένα στο χείλος του φτερού κοντά στη ρίζα σύνδεσης με το κυρίως σώμα του διαστημικού λεοφωρίου. Το συμβάν αυτό ήταν γνωστό μετά αμέσως από την εκτόξευση, (έχει μάλιστα ξανασυμβεί με μικρότερα όμως κομμάτια), δυστυχώς όμως κανένας δεν περίμενε να δημιουργηθεί τέτοιο πρόβλημα. Το κομμάτι αυτό δημιούργησε μία ρωγμή. Να πώ εδώ ότι το συγκεκριμένο σημείο στα φτερά (για να είμαστε ακριβείς όλο το χείλος των φτερών) καλύπτεται όχι από τα γνωστά πλακίδια (τα οποία είναι πορώδη και αποβάλλουν εύκολα και γρήγορα τη θερμότητα...μάλιστα όταν βγαίνουν από τους φούρνους που τα ψήνουν, μπορεί ο άνθρωπος να τα πιάσει ενώ ακόμη είναι κόκκινα από τη θερμοκρασία) αλλά από ένα σκληρό υλικό με βάση τον γραφίτη. Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι γιατί στη περιοχή αυτή των φτερών η θερμοκρασία ξεπερνάει τους 1600 βαθμούς κελσίου, ενώ τα πλακίδια αντέχουν μέχρι τους 1200. Κατά τη διάρκεια της επανεισόδου στην ατμόσφαιρα, και συγκεκριμένα όταν το διαστημικό λεοφωρείο ξεκίνησε τους ελιγμούς διπλού S (roll κατά 90 μοίρες κατά τον διαμήκη άξονα) ώστε να καταναλώσει την κινητική του ενέργεια, τα υπέρθερμα αέρια που υπήρχαν στο φτερό (για την ακρίβεια ήταν πλάσμα αερίων) μπήκαν από αυτή τη ρωγμή μέσα στο φτερό. Η πρώτη ένδειξη ήταν η πτώση στην πίεση των υδραυλικών υγρών στο σκέλος προσγείωσης. Η καταστροφή δεν άργησε να έρθει. Τα αέρια κατέστρεψαν το δομή της πτέρυγας, κομμάτια αποσπώνταν, ενώ ο υπολογιστής του Colubia, προσπαθούσε απεγνωσμένα να κρατήσει σε πορεία το σκάφος καθώς η αεροδυναμική του άλλαζε συνεχώς (να θυμηθούμε ότι η ταχύτητά του εκείνη τη στιγμή ήταν 25 μαχ). Η κατάληξη βέβαια ήταν προδιαγεγραμένη.
Φιλικά
Tomcat
αν και εγω πιστευω την ανακοινωση της nasa ποτε δεν ξερεις.
φιλικα nitro912gr
I Stand Alone

Συγγνώμη προκαταβολικά για τό ύφος μου και σε παρακαλώ να μήν με παρεξηγήσεις. Καλοπροαίρετα θέλω να σου πώ πώς είναι καλό και υγειές πράγμα να διαφωνεί κανείς
με την άποψη που εκφράζουν κάποιοι πώς η αιτία καταστροφής του διαστημικού οχήματος Columbia δέν οφείλοταν σε κάποια βλάβη όπως ανακοίνωσε η NASA αλλά σε κάτι άλλο.
Όμως ότι αναφέρεις το λές με τόση σιγουριά ωσάν παραλίγο να λάβεις μέρος και εσύ ο ίδιος σε αυτήν την αποτυχημένη αποστολή ή ακόμα χειρότερα ωσάν να είσαι εσύ ο ίδιος διευθυντής του εν λόγω προγράμματος.
Συμβουλή μου λοιπόν είναι να διαφωνείς φυσικά αλλά με δική σου σκέψη και προβληματισμό για τα κάθε λογής γεγονότα.
Η δική μου θέση για το συγκεκριμένο θέμα είναι πώς απλά δέν έχω θέση, διότι ότι και να πώ
δέν μπορώ να το τεκμηριώσω μή έχοντας βεβαίως ούτε αποδείξεις αλλά ούτε έστω και λίγες ενδείξεις για το τί πραγματικά συνέβη.
Μήν ξεχνάς πώς για τίς Η.Π.Α. τα διαστημικά ταξίδια είναι αποφασιστικής σημασίας για το αβέβαιο (κατ' εμέ) μέλλον τους, ώστε δέν θα δέχονταν με τίποτα να πληγεί το γόητρο τής τάχα (για αυτούς)υπερδύναμης, δίνοντας εξηγήσεις όσον αφορά τούς πραγματικούς λόγους τού εν λόγω ατυχήματος σε εσένα και εμένα, με κίνδυνο να τεθούν υπό παγκόσμια αμφισβήτηση γιά το τί πραγματικά μπορούν να καταφέρουν ώς χώρα.

" For the first time there was an Israeli military person on board a USA space shuttle mission conducting military related research and experiments. That person was the Zionist Israeli Air Force Colonel Ilan Ramon. Colonel Ilan Ramon had in the past dropped bombs on Iraq on a so called "preemptive attack" and was aboard the Columbia to conduct biological, laser and other military research for Israel to use against Palestine. As the Columbia entered the earth's atmosphere it began to disintegrate and by a great coincidence the bulk of the debris, including body parts belonging to the Israeli colonel as well as biologically contaminated junk, fell on the town of Palestine, Texas. This event was at the same time extremely coincidental and very meaningful , qualifying the event as a major synchronicity. "
(quote: http://www.aztlan.net/omen2003.htm )
My Karma ran over your Dogma ![]()
με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας
Βάσει στατιστικής και πιθανοτήτων τί είναι ποιό πιθανό. Να έπεσε το διαστημικό λεοφωρείο από μηχανικό πρόβλημα ή να το έριξαν εξωγήινοι?? Γιατί πάντα θα πρέπει να παραβλέπουμε το αυτόνόητο και αυταπόδεικτο και να θεωρούμε ότι κάτι άλλο τρέχει ( και όχι αυτό που έγραψα δεν το πήρα από το επίσημο site της NASA).
Στατιστικά είναι πιό πιθανό να είμαι και διευθυντής στη NASA παρά το Columbia να έπεσε από εξωγήινους.
Και κάτι για τον φίλο Βάιο....Μάλλον δεν ξέρεις ότι υπάρχουν στρατιωτικοί / κατασκοπευτικοί δορυφόροι με δυνατότητα ανάλυσης 1 μέτρου.....Γιατί να στείλουν λοιπόν επανδρωμένο σκάφος....Και τί στον κόρακα υπάρχει στην Κρήτη.
Φιλικά
Tomcat
Εγω δεν υποστηριζω οτι το διαστημικο λεοφορειο επεσε απο εξωγηινους μεχρι αποδειξεως του εναντιου βεβαια αλλα ουτε πιστευω οτι απλα ενα μηχανικο προβλημα ηταν και τιποτα αλλο . Βεβαια αυτο ειναι το πιο πιθανο ... αλλα απο οτι βλεπω τα πραγματα δεν ειναι τοσο απλα θελει και μια δευτερη ματια το θεμα αφου μπλεκονται μεσα εβραιοι αστροναυτες και συμπτωσεις ... οπως με τη πολη της Παλαιστινης ...
Οσο για τη Κρητη ουτε εγω μπορω να καταλαβω τι γινεται ...
Το μονο που μου ερχεται στο μυαλο ειναι αυτο που εχω ακουσει για τη μυστικη αμερικανικη βαση στο ακρωτηρι Σιδερος στο νομο Λασιθιου
Τωρα το κατα ποσο αληθευει ...
Οποιος εχει παει ας μας πει
'Το μονο που ξερω ειναι πως δεν ξερω τιποτα'
http://www.e-e-e.gr/_ehetlaios/index.html
'Το μονο που ξερω ειναι πως δεν ξερω τιποτα'
Εάν έχετε κάποια παλαιά (προ της 14/1/2002) Ιδιωτικά Μηνύματα στα οποία εμφανίζονται οι ελληνικοί χαρακτήρες με μορφή όπως η παρακατώ:
και σας ενδιαφέρει να τα κρατήσετε ή να τα δείτε, παρακαλώ στείλτε απάντηση σ'αυτό το μήνυμα ή επικοινωνήστε με τον Διαχειριστή των Forums στη διεύθυνση: root@esoterica.gr
Το πρόβλημα ίσως έχει δημιουργηθεί σε κάποια μηνύματα εξαιτίας της αναβάθμισης της βάσης των forums σε πιο σύγχρονο τύπο.
Η συγκεκριμένη διαδικασία θα εξακολουθήσει να ισχύει για μία εβδομάδα
Τα παραπάνω δεν ισχύουν για καινούργια μηνύματα τα οποία ΔΕΝ παρουσιάζουν τέτοιου είδους προβλήμα.
-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"
-------------------------