- Εμφανίσεις των δικών μας Νεκρών - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
Όσο για προστασία, γιατί δεν δοκιμάζεις τους δοκιμασμένους τρόπους (Σταυρό, εικόνες, θυμίαμα, κυρίως όμως τα εκκλησιαστικά μυστήρια).Είναι ασπίδα για τις επιθέσεις τέτοιου είδους.
Εγώ προσωπικά είδα τον παππού μου σε τέτοιο πρωινό ζωντανό όνειρο. (Πρίν πεθάνει είχε εξομολογηθεί και κοινωνήσει). Τον είδα που ήρθε στο κρεβάτι μου επάνω. Τον ρώτησα πώς και έτσι αφού έχει πεθάνει πρίν λίγες μέρες. Μου απάντησε:"όμως υπάρχω". Του λέω: "Είσαι καλά;" Μου απαντάει "Καλά είμαι". Τον ρώτησα τι με συμβουλεύει, και εκείνος βγάζει μία αζέντα, σαν αυτή που είχε όταν ζούσε, και μου γράφει "Να πιστεύεις, να ελπίζεις, ν' αγαπάς". Την σχίζει την σελίδα και μου τη δίνει.Τον ευχαρίστησα και του λέω: Καλά, και πώς να ξέρω ότι αυτό δεν είναι ένα όνειρο απλώς, αλλά πραγματικά υπάρχεις; Μου λέει: Έ, τι να κάνω για να σε πείσω; Άπλωσε την παλάμη σου να σου υπογράψω. Απλώνω την παλάμη μου και υπογράφει με ένα δυνατό γρατζούνισμα, τόσο που ξύπνησα και είχα αυτή την αίσθηση για πολλή ώρα.
Αυτά τον Ιανουάριο του 1983.
Ήρα Μητροπούλου
quote:
Η γιαγιά ίσωςκάποτε άσκησε μαγεία, μαντεία, χαρτομαντεία κλπ.και τώρα βασανίζεται γιατί έχει αιχμαλωτισθεί από μοχθηρά πνεύματα. Τα κεριά κλπ. είναι ψευτολύση. Κάνε στη γιαγιά κανένα μνημόσυνο για να αναπαυθεί η ψυχούλα της. Την ώρα που θα προσεύχεσαι για αυτή, θα επικοινωνείς μαζί της μέσα από "θεικό κανάλι", όχι δαιμονικό.
Γιατι δεν αφήνουμε τα πνεύματα έξω απο θρησκίες;;;
Ενας είναι ο κόσμος που πάνε οταν πεθαίνουμε και είναι πληρέστερος απο αυτόν που ζούμε. Υπάρχουν κακα πνεύματα οπως υπάρχουν και κακοι άνθρωποι αλλα ωσ εκεί. Κανενα πνεύμα δεν θα καταδίκαζε καποιο άλλο να μείνει στην γη. Και επίσης καθε επαφή κάποιου ανθρώπου με πνεύμα δεν έχει μέσα ούτε το δαιμονικο ούτε το θεικο στοιχείο.
φιλικα μαυρο κορακι
Όπου δεν πέφτει φως είναι σκοτάδι
μα όπου δεν πέφτει σκοτάδι...
δεν είναι φως!
quote:
...δεσμεύεται και τυραννιέται από αυτές....Η γιαγιά ίσως κάποτε άσκησε μαγεία, μαντεία, χαρτομαντεία κλπ.και τώρα βασανίζεται γιατί έχει αιχμαλωτισθεί από μοχθηρά πνεύματα. Τα κεριά κλπ. είναι ψευτολύση. Κάνε στη γιαγιά κανένα μνημόσυνο για να αναπαυθεί η ψυχούλα της.
Ήρα-Ήρα !
δεν μπορείς να φανταστείς σε τι σημείο θλίψης έφτασα μόλις διάβασα το παραπάνω πόστ.Μα γιατί Ήρα μου (μου επιτρέπεις,ε;) τα πνεύματα να περιορίζονται τόσο μικρόψυχα σε αγγελικά και δαιμονικά και ο τάδε τρόπος επικοινωνίας να είναι αγιότερος απο τον δείνα;
Συμφωνώ πως η εκκλησία μας προσφέρει πιο σίγουρα,ως προς το αποτέλεσμα της επικοινωνίας, μονοπάτια, αλλά δεν παύουν να υπάρχουν και άλλα.Όπως,πιστεύω, έκανα κατανοητό στα προηγούμενα μηνύματά μου, η γιαγιά μου ήταν γαλήνια όταν μίλαγα μαζί της και επικοινωνούσε μαζί μου μόνο για να με προστατέψει και να μου πει αντίο.Η ίδια με διέταξε (καλά,σχεδόν με διέταξε...) να φοράω για προστασία τους τρόπους της εκκλησίας.
Και όσον αφορά στα μνημόσυνα και τα τοιαυτά, όλα γίνονται με την (καθωσ)πρέπουσα σοβαρότητα.Και έβαλα το καθως σε παρένθεση γιατί προσωπικά θεωρώ πολλά απο αυτά καραγκιοζηλίκια...
quote:
Γιατι δεν αφήνουμε τα πνεύματα έξω απο θρησκίες;;;
Ενας είναι ο κόσμος που πάνε οταν πεθαίνουμε και είναι πληρέστερος απο αυτόν που ζούμε. Υπάρχουν κακα πνεύματα οπως υπάρχουν και κακοι άνθρωποι αλλα ωσ εκεί. Κανενα πνεύμα δεν θα καταδίκαζε καποιο άλλο να μείνει στην γη. Και επίσης καθε επαφή κάποιου ανθρώπου με πνεύμα δεν έχει μέσα ούτε το δαιμονικο ούτε το θεικο στοιχείο.
Μαύρο μου Κοράκι
(λύσσα με τα μου μέ έπιασε σήμερα!)
Καταρχήν συγγνώμη που δεν απαντάω στο θέμα σου αλλά οι εξετάσεις είναι εδώ και καιρό η καθημερινή οδυνηρή πραγματικότητα!Τέλος πάντων, θα προσπαθήσω σήμερα σε κάποιο διάλλειμα!
Θεώρησα το παραπάνω κομμάτι του ποστ σου ως τον καταλληλότερο επίλογο για το μήνυμά μου-μπορώ να το χρησιμοποιήσω ,φαντάζομαι![]()
![]()
Φιλικά,
Librarian
servatis a periculis,servatis a maleficum...denn die Todten reiten schell.
Τα πνεύματα δεν νομίζω ότι έρχονται έτσι, επικλήσεις δεν έχεις κάνει, κάποιος που θέλει να σου κάνει κακό δεν υπάρχει από ότι έχω καταλάβει, γιατί λοιπόν να μην είναι κάτι που βρίσκεται στο μυαλό σου και το έχεις εσύ δημιουργήσει?
Για τον καθαρισμό που ανέφερα ήταν ατυχές, έλεγα και λάθος μου δυνατά την σκέψη μου, δεν μπορείς να το κάνεις πρέπει να γίνει από κάποιον που το ξέρει πρακτικά όχι μόνο στη θεωρία. Και δεν νομίζω ότι χρειάζεται.
Πάντως και όσοι εξετάζουν τέτοια φαινόμενα η διαδικασία είναι να έχουν απορρίψει οτιδήποτε άλλο και μετά να σκεφτούν και να εξετάσουν εάν είναι πνεύμα.
Δεν είναι όμως όλα καλά. Οι δαίμονες υπάρχουν και αυτό το βλέπει κανείς σε όλες τις παραδόσεις των λαών της γής. Δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά. Δεν λέω θρησκείες, γιατί ο όρος είναι αρνητικός και υποδηλώνει πτώση του ανθρώπου και συσκοτισμό, αγωνιώδη προσπάθεια να βρεί το θεό του που έχασε. Οι θρησκείες γίνονται συστήματα, τπηρεσίες, ηθικοι κανόνες, κατεστημένα, ιδεολογίες κλπ. Δεν είναι αυτό η σχέση του ανθρώπου με το θεό (τον Χριστό αν θέλετε).
Εν πάσει περιπτώσει και ο χριστός μίλησε για την ύπαρξη των πονηρών πνευμάτων και οι γραφές αλλά πάνω απ' όλα η ανθρώπινη εμπειρία.
Όπου τρόμος και ανησυχία εκεί και κακόβουλα πνεύματα. Όπως υπάρχουν και κακοί άνθρωποι.Όπως κάνουμε ο ένας τη ζωή του άλλου δύσκοή, γιατί όχι και με τα πνεύματα; Και αν ένα πνεύμα π.χ. νεκρού δεν έχει προστασία ή καθοδήγηση απόμία δυνατότερη καλή οντότητα (π.χ. αυτό που λέμε άγγελο) γιατί όχι να μην υποφέρει από την παρουσία κακών "εταίρων";
Τώρα, όσο για τις επισκέψεις της "γιαγι'ας", δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι πρόκειται για την ίδια τη γιαγιά. τα πνεύματα αποτελούνται από άλλης μορφής σώμα που εμφανίζεται όπως θέλει για να επιτύχει ένα σκοπό (εξαπάτηση, τρομοκράτηση κλπ).
Το πνεύμα πρέπει να το καλέσεις με επίκληση, να το στείλει κάποιος που θέλει να σου κάνει κακό ή να πάς σε μέρος που έχει "πρόβλημα".
Όπου τρόμος και ανησυχία δεν είναι ντε και καλά κακόβουλα πνεύματα, μπορεί να είναι και κάποιος με μεγάλη φαντασία.
Τα πνεύματα είναι άϋλες οντότητες μπορεί πιθανόν να διακρίνει κάτι ο ψυχικός αλλά για να παρουσιαστεί με συγκεκριμένη μορφή είναι λίγο σπάνιο.
Στην περίπτωση του Librarian εάν δεν μιλάμε για άτομο με μεγάλη φαντασία (και να με συγχωρέσει ο Librarian γι΄αυτό που λέω)νομίζω ότι είναι δημιούργημά του.