- ΠΕΡΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Ήρθε η ώρα να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα γιατί δεν μπορώ να ακούω άλλες πονηριές και βλακείες. Ρατσισμός (φυλετικός) είναι να θεωρείς κάποιον κατώτερο επειδή έχει άλλο χρώμα το δέρμα του. Για μένα αυτό δεν λέγεται ρατσισμός αλλά νοητική στέρηση. Τουλάχιστον αν είχε για κριτήριο κάποιος, την πνευματική εμβέλεια ή την φυσική κατάταξη σε ανώτερους και κατώτερους οργανισμούς όπως κάνει η βιολογία, θα είχε και ένα ελαφρυντικό. Αν κοιτάει μόνο το χρώμα του δέρματος, αυτό αποτελεί νοητική στέρηση και απορώ γιατί δεν μας την καταλογίσανε οι μαύροι. Μας συγχώρεσαν πολύ εύκολα και εξ’ απαλών ονύχων, παρόλα τα βασανιστήρια που τράβηξαν από τους λευκούς ......καλοσύνη τους.
Ας πούμε τώρα ποιοι είναι ρατσιστές και σε ποια περίπτωση έχει κάποιος δίκιο να είναι με κάτι ρατσιστής ή όχι. Ρατσιστές είναι αυτοί που τις περισσότερες φορές ασχολούνται συνέχεια με τον ρατσισμό και αλίμονο στο ζωάκι που θα μπει στον κήπο τους. Προσπαθούν να τα αλλάξουν όλα γύρω τους προκειμένου να αποφύγουν να αλλάξουν οι ίδιοι και όλο τείνουν να ξεχωρίσουν ζητώντας πάντα την διάκριση και την ανάδειξη των ιδεών τους.
Το να πεις ότι σε κάτι ένας λαός, είναι ανώτερος από έναν άλλο, δεν είναι ρατσιστικό, είναι αλήθεια. Για παράδειγμα οι Ιάπωνες είναι οι καλύτεροι στην ενόργανη και στο έδαφος σε όλες τις ολυμπιακές αναμετρήσεις. Οι μαύροι είναι οι καλύτεροι στο στίβο. Οι Κινέζοι είναι οι καλύτεροι στην υφαντουργική διακόσμηση και στις πολεμικές τέχνες κτλ. Οι τσιγγάνοι είναι πολύ καλοί στις μουσικές δεξιότητες….κ.αλλ. Έγινα ρατσιστής τώρα; Όχι . Κι όμως ξεχώρισα ως καλύτερους κάποιους λαούς από άλλους. Είδατε λοιπόν ότι αυτό δεν είναι κακό. Αν έλεγα όμως κάτι ανώτερο για τους Έλληνες, θα πέφτανε για παράδειγμα, κάποιοι αριστεροί πάνω μου να με φάνε. Θα φτάσουμε και σε αυτούς, μην στεναχωριέστε.
Το να πεις λοιπόν ότι ένας λαός είναι ανώτερος σε κάτι από άλλον, δεν είναι ρατσισμός είναι ειλικρίνεια. Αν οι Έλληνες διέπρεψαν σε επιστήμη, τέχνη και φιλοσοφία είναι μια αλήθεια. Δεν ζητάμε βραβείο ούτε χειροκροτήματα, ζητάμε να αποδοθεί η αλήθεια. Αν αυτό πειράζει τους άλλους, αυτό είναι πρόβλημα των άλλων κι όχι των Ελλήνων όπως είχε παραδεχτεί και ο Φον Σίλερ. Μην μπερδεύουμε το διαφορετικό με το ειλικρινές. Αν είμαι κοντός δεν θα με πάρουν στο μπάσκετ. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι ψηλοί είναι μαζί μου ρατσιστές. Αν πειραχτώ από μόνος μου επειδή δεν με πήραν, τότε είμαι εγώ ρατσιστής, πρώτα με τη λογική και μετά με αυτούς. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανισότητα από το να θεωρείς ίσους του άνισους είπε ο Αριστοτέλης. Μην τσιμπάτε, η διάκριση δε γίνεται από κακία. Είναι φυσικό επόμενο.
Υπάρχει μια τάση τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση να θεωρούμε όλους καλούς σε όλα για να μη στεναχωρηθούν τάχα οι υπόλοιποι αφού νιώσουν μειονεκτικά. Αυτή η αριστερίστικη τάση, θα την έλεγα, ισοπεδώνει τα πάντα. Βολεύει τον λιγότερο ικανό και τον κάνει πιο λουφαδόρο από το να γίνει καλύτερος αφού του λένε πως ήδη είναι αρκετά ικανός. Από την άλλη, ισοπεδώνει τον ικανότερο γιατί βλέπει ότι εξισώνεται με τον άλλον που αξίζει λιγότερο και παρατάει κάθε παραπέρα εξέλιξη. Αυτό είναι και το σχέδιό τους, που θα πούμε παρακάτω.
Εμείς δεν είπαμε να τους βάλουμε ταμπέλες. Αν δεν κάνει κάποιος για κάτι, θα κάνει για κάτι άλλο. Όχι όμως ότι είναι ίσος με όλους σε ίδιες δεξιότητες, ο καθένας έχει τις δικές του. Για να μας κάνει η φύση διαφορετικούς σημαίνει ότι είμαστε διαφορετικοί. Ο διαφορετικός θα είναι ή καλύτερος ή χειρότερος σε κάτι, ποτέ όμως ίδιος. Ποιος θα κρίνει αυτό; Η διάχυτη κοινή αντίληψη, ο μέσος όρος του σκεπτόμενου κοινωνικού ανθρώπου και η κοινή πίστη και δοξασία που έχουμε όλοι για το επιθυμητό όταν είμαστε ειλικρινείς. Γι αυτό λοιπόν δεν υπάρχει μεγαλύτερος ρατσισμός από το να εξισώνεις τους άνισους.
Με τους Έλληνες υπάρχει μια επιπλέον παρεξήγηση. Κάθε λαός έχει ως τιμή του να θεωρεί καλύτερο κι ανώτερο το έθνος του, αλλά αν το κάνει αυτό Έλληνας, αλίμονό του από τους αριστερίζοντες και τους σεξουαλικά διαφορετικούς. Γιατί συγχέω αυτούς τους δυο θα δούμε παρακάτω. Ειδικά οι Γάλλοι και οι Γερμανοί είναι εθνικιστές και τοπικιστές και το θεωρούν τιμή τους. Γάλλος, δεν θα πάρει ποτέ μερσεντές ούτε o Γερμανός σιτροέν. Είναι επιλογή τους και δεν τους κατηγορεί κανείς. Αν κάνει όμως ένας Έλληνας την επιλογή, για παράδειγμα, ότι: δεν θέλω λαθρομετανάστες, δεν ψωνίζω από τα λιντλ, θα δεχτεί πυρά και μόνο για τη λέξη που τόλμησε και είπε, καθόσον με τον νέο αντιρατσιστικό νόμο η λέξη λαθρομετανάστης θεωρείται απρεπής. Όποιος λοιπόν μιλά ανθελληνικά στην Ελλάδα, θεωρείται μοντέρνος, προχωρημένος και νεωτεριστής. Αν κάποιος Έλληνας πει κάτι καλό ή ξεχωριστό για την Ελλάδα θα τον πουν ρατσιστή και εθνικιστή. Είναι η λέξη που φοριέται πολύ τελευταία και από τα πανεπιστήμια που είναι γεμάτα κομματικά διορισμένους καθηγητές από πολιτικούς συνήθως με ανθελληνικές τάσεις. Το αστείο είναι ότι αριστεροκρατούνται τα πανεπιστήμια ως προς την χαζοκουλτούρα τους και για αυτό δεν αναθέτουν καμία διατριβή που να αναδεικνύει κάτι Ελληνικό.
Δεν με ενδιαφέρει το χρώμα ή η καταγωγή κάποιου, με ενδιαφέρει η ανθρωπιά του και γι αυτήν αν χρειαστεί θα γίνω ρατσιστής, κι όχι με το χρώμα του. Είμαι ρατσιστής με τον εγκληματία, τον παιδεραστή, τον έμπορο ναρκωτικών, τον εμπρηστή δασών κτλ. Όχι με την καταγωγή του. Αν στην Ελλάδα έχουμε ήδη δικούς μας εγκληματίες, μας φτάνουν, δεν χρειάζεται να μας φέρουν και εισαγόμενους, Δεν με νοιάζει η φυλή του αλλοδαπού, αλλά το ποιόν του. Πρέπει να ξέρω ποιος είναι έξω από την πόρτα μου για να του ανοίξω. Αν δεχτώ τον κάθε άγνωστο, ποιος θα με προστατέψει; Η αστυνομία που φοβάται να τραβήξει όπλο αν δεν την πυροβολήσουν πρώτα οι εγκληματίες; Το να έχω το δικαίωμα της επιλογής αν θέλω ή όχι τον λαθρομετανάστη στη χώρα μου δεν είναι ρατσισμός. Αντιθέτως, το να με υποχρεώνεις με νόμο να τον θέλω, θέλοντας και μη, αυτό είναι ρατσισμός. Ρατσιστής είναι ο ενεργών κι όχι ο παραλήπτων. Αν έρθει ο μετανάστης νόμιμα με έγγραφα και υγειονομικές εξετάσεις και εφόσον μπορεί να απορροφηθεί από την αγορά εργασίας χωρίς να γυρνάει στους δρόμους και να κοιμάται στις γέφυρες, να μην αφοδεύει στις πλατείες ψάχνοντας να αρπάξει κάτι για να φάει, τότε ας έρθει. Πήγαμε και εμείς οι Έλληνες μετανάστες, αλλά επίσημα με έγγραφα κι όχι μπαίνοντας από τα βουνά. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει ένας άγνωστος, τι αρρώστιες κουβαλάει, τι εγκληματικό ιστορικό έχει και τι προτίθεται να κάνει.
Ξέρετε κάτι; Ο ρατσισμός που λένε πολλοί, από ένα σημείο και μετά, είναι δικό τους κατασκεύασμα. Αν με τσιμπήσει ένα φίδι, θα φοβάμαι κάθε φίδι μετά κι όχι μόνο το συγκεκριμένο. Έτσι κι ο Αλβανός, για παράδειγμα, αν πειράξει κάποιον μετά ο θιγόμενος θα γίνει προκατειλημμένος με όλους τους Αλβανούς, πράγμα που είναι λάθος. Ο εγκέφαλος του ανθρώπου έχει την τάση να κάνει γενικεύσεις. Δεν το κάνει επίτηδες. Έτσι είναι φτιαγμένος από τη φύση του. Τι θα κάνουμε τώρα; Θα πούμε ότι η φύση είναι ρατσίστρια; Κι αφού ξέρετε λοιπόν πως λειτουργεί ο εγκέφαλος, μην μας προκαλείτε. Αν κάποιος Έλληνας βρίσει το Χριστό, ίσως θα τον πουν και μάγκα. Αν ένας μουσουλμάνος βρίσει τον Μωάμεθ, τον λυντσάρανε. Τι ρατσιστές που «είμαστε εμείς οι Έλληνες τελοσπάντων.....και τι ίσοι που είμαστε με όλους» ..... Μερικές φορές πρέπει να ειρωνευτούμε για να δείξουμε κάτι, αφού η λογική κοντεύει να καταρρεύσει με αυτά που ακούμε.
Οι περισσότεροι που είναι διαφορετικοί σε κάτι ή αποτελούν μειονότητα, έχουν την τάση να φαντάζονται ως ανώτεροι και ξεχωριστοί καθότι εξελιγμένοι και υπερμοντέρνοι. Υπάρχει μεγαλύτερη παγίδα ρατσισμού από αυτήν; Για παράδειγμα, οι ομοφυλόφιλοι, που δεν έχω υπαρξιακό πρόβλημα μαζί τους, έχω μόνο μία ένσταση: Οι περισσότεροι από αυτούς προσπαθούν να περάσουν το υφέρπον μήνυμα ότι αυτοί είναι φυσιολογικότεροι από τους άλλους τους μη ομοφυλόφιλους. Δεν είναι διαφορετικοί λένε, "εμείς είμαστε τελικά λάθος .....λένε... Και τι θα πει άντρας; Και τι θα πει γυναίκα; Το ίδιο είναι. Ακόμα εκεί είστε; Εμείς προχωρήσαμε, εξελιχθήκαμε και τα προσπεράσαμε αυτά...." Και αν δεν συμφωνήσεις κιόλας μαζί τους, είσαι οπισθοδρομικός, πουριτανός και δεν παίρνεις ....... «προαγωγή» ούτε θα σε αναδείξουν ποτέ τα ΜΜΕ. Έχουν επικρατήσει στον καλλιτεχνικό κόσμο και δεν αναδεικνύεται κανείς αν δεν υποταχθεί πρώτα στις ορέξεις τους. Οι παλαιοί και καταξιωμένοι καλλιτέχνες που είχαν αναδειχτεί με την αξία τους, φοβούνται να μιλήσουν γιατί θα τους απομονώσουν οι εταιρίες και τα κέντρα διασκέδασης.
Οι gay μόνοι τους χαντακώνονται. Οι περισσότεροι αν είχαν αξιοπρέπεια και πραγματική ευφυΐα θα ήταν σε πολύ υψηλότερη εκτίμηση από τους υπόλοιπους. Αλλά το να κάνουν το μαύρο άσπρο, γυρνώντας τη λογική 180 μοίρες, την πατήσανε και απέκτησαν περισσότερους εχθρούς. Δεν μπορούν να ξεφύγουν από τη μοίρα του ορθού και του φυσιολογικού όσο και να την υποδαυλίζουν. Γεννήθηκαν από έναν άντρα και μια γυναίκα, κι όχι από δύο άντρες ή δύο γυναίκες. Αν θεωρούν λοιπόν τους γονείς τους ένα λάθος, φανταστείτε πόσο λάθος είναι οι ίδιοι ως προϊόν των γονέων τους. Θέλουν να χτυπήσουν τα ηθικά στάνταρ και περισσότερο τα βιολογικά στάνταρ. Αυτό πάνε να το εξαπλώσουν στα πάντα για να στηριχθούν. Να αλλοιώσουν κάθε αξία και αρετή γιατί ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται. Στην πραγματικότητα, λυπούνται τον εαυτό τους και η μόνη σανίδα σωτηρίας που έχουν είναι να προσποιηθούν ότι καταρρέει το αυτονόητο. Ο πρωκτός είναι οπή εξόδου κι όχι εισόδου. Το σπέρμα από το οποίο γίνεται ο άνθρωπος δεν είναι κι ότι καλύτερο να εισέρχεται εκεί που βγαίνουν τα κόπρανα. Γι αυτό είναι ακαθαρσία οτιδήποτε στηρίζουν ή προσποιούνται οι περισσότεροι.
Τώρα έχουν ως καταφύγιο τη λέξη «ομοφοβικός». Είδατε πόσο επιδέξιοι είναι στο να βγάζουν νέες ταμπέλες; Βρήκανε τη λέξη ομοφοβικός και κρύβονται πίσω από αυτήν. Σου δίνουν λοιπόν 2 επιλογές: ή τους δέχεσαι ορθώς ή έχεις την ταμπέλα ομοφοβικός. Δεν υπάρχει 3η επιλογή. Υπάρχει μεγαλύτερος ρατσισμός από αυτόν; Για αυτόν τον ρατσισμό δεν μιλά κανένας. Η λογική έγινε μονόδρομος. Μου θυμίζουν κάτι φεμινίστριες που επειδή είναι άσχημες, αξύριστες κι ανέραστες, το μόνο που τους απομένει είναι να γίνουν φεμινίστριες. Οπότε έχεις πάλι 2 επιλογές. ‘Η τις δέχεσαι ή σε λένε μισογύνη.
Μερικοί αριστερίζοντες μάλιστα, είναι πιο επικίνδυνοι από αυτούς, από φόβο προς τη μοναξιά που νιώθουν και την εκδίκηση που θέλουν προκειμένου να ξεχωρίσουν σε όλα εγωιστικά και όχι αντικειμενικά. Επειδή κατέρρευσε ο υπαρκτός (δηλαδή ανύπαρκτος) σοσιαλισμός και από κάτω αποκαλύφθηκε ένας απεχθής καπιταλισμός των ολίγων και μια τυραννία, έμειναν ιδεολογικά ορφανοί και οι μισοί το ρίξανε στο αρχαιοελληνικό πνεύμα και οι άλλοι μισοί στις ιδέες του νεωτερισμού και της διεθνοποίησης των αξιών. Υπάρχουν βέβαια και ομοφυλόφιλοι ή άλλοι διαφορετικοί, που είναι πολύ καλύτεροι από όλους μας. Δεν τα ισοπεδώνω όλα. Ο μεγαλύτερος φιλόσοφος του 20ου αιώνα και γενικά μετά τον Πλάτωνα, ήταν ο Βιντγκενστάιν ο οποίος ήταν gay όπως και ο Καβάφης και άλλοι, που το είχαν παραδεχθεί με αξιοπρέπεια και ήσαν απίστευτα αξιόλογοι άνθρωποι με αρχές και προσωπικότητα. Ήταν μετριοπαθείς και ειλικρινείς και δεν προσπάθησαν ποτέ να ανατρέψουν το αυτονόητο για να βγουν από πάνω ως ...φυσιολογικότεροι. Ούτε καν τους είχε περάσει τέτοια ιδέα. Έτσι και σήμερα πιστεύω, υπάρχουν και αξιόλογοι gay, αλλά σιωπούν από αηδία και καλά κάνουν. Και ....όπως διάβασα κάπου: Να θυμάστε ότι οι πιο πούστηδες δεν είναι gay. Είναι κάποιοι ....φυσιολογικοί. Αυτό όμως δεν θα αφήσουμε να αλλάξει και τη φύση.
Το ίδιο ισχύει και με κάποιους αριστερίζοντες. Είναι κάποιοι φαντασμένοι αριστεροί που έχουν ξεφύγει από την πατρώα ιδεολογία και κινούνται τυχάρπαστα. Οι καθαροί αριστεροί είναι αξιόλογα άτομα, άσχετα αν διαφωνώ μαζί τους και υπήρξαν και σπουδαίοι του είδους όπως ο Ρίτσος, ο Βάρναλης και άλλοι που ήσαν σπουδαιότατοι πνευματικοί άνθρωποι.
Με πολλές λέξεις έχουμε λάθος ιδεόγραμμα. Λέμε για παράδειγμα...πόρνη. Τουλάχιστον η πόρνη πηδιέται με τον κάθε βρωμιάρη για 20 €. Αυτή που είναι πίσω από τον κισσέ και της κάνεις μια ερώτηση και βαριέται να σου απαντήσει, είναι η τίμια; Η πορνεία έχει πολλές μορφές, δεν βρίσκεται απαραίτητα στα γεννητικά όργανα. Βρίσκεται οπουδήποτε. Έτσι και ο ρατσισμός. Δεν είναι εκεί που νομίζουμε. Είναι καλά κρυμμένος μέσα στον εγωισμό που έχουν οι άνθρωποι προκειμένου να επικρατήσουν πάνω στους άλλους.
The fate of all mankind I see
Is in the hands of fools
KING CRIMSON-EPITAPH 1969
Is in the hands of fools
Σίγουρα όχι για το χρώμα του δέρματος, την φυλή, την πολιτισμικότητα, αλλά μόνο και μόνο για την νοημοσύνη.
Αν η νοημοσύνη είναι, άστα να πάνε, τότε με πιάνει, το έλα να δεις.![]()
![]()
![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Is in the hands of fools
Zalmoxis, η προσέγγισή σου έχει ορισμένα ωραία σημεία, κάποια άλλα όμως νομίζω είναι πιο απλοϊκά...και εξηγούμαι...για να κατανοήσουμε ουσιαστικά έναν άνθρωπο πρέπει πάντα να μπορούμε να δούμε τον κόσμο με τα δικά του μάτια...
αν δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό τότε όλες οι αναλύσεις μας θα πέφτουν στο κενό, στερούμενες την σε βάθος γνώση των πραγμάτων...
καταρχάς συμφωνώ με κάποια πράγματα που λες και συμπληρώνω λέγοντας ότι έχει αποδειχτεί ιστορικά και εμπειρικά πως όποτε κάποια μειονότητα που υπέφερε απέκτησε δύναμη (είτε μιλάμε για Εβραίους, είτε για ομοφυλόφιλους κτλ) τότε προέβη και εκείνη σε ρατσιστικές συμπεριφορές και νοοτροπίες αποκλεισμού...
αυτό βέβαια ισχύει και γενικότερα, οι 9 στους 10 που θα αποκτήσουν εξουσία ή μεγάλη επιρροή σ'αυτό τον κόσμο θα γίνουν αλαζόνες και ρατσιστές με τους υπόλοιπους...θα θεωρήσουν ότι οι κανόνες παύουν να ισχύουν γι'αυτούς, θα ευνοήσουν τους δικούς τους μόνο και τέλος πάντων θα αποφανθούν στο ότι η υπεράνω θέση τους αξίζει δικαιωματικά...
καλώς ή κακώς, αυτή είναι μία 'φυσική' διαδικασία, φυσική με την έννοια του ότι όταν κάποιος 'υπερέχει' ή 'διακριθεί' με τον ένα τρόπο ή τον άλλο είναι πολύ δύσκολο να μην την ψωνίσει...ακόμα κι αν ξεκινήσει με την καλύτερη πρόθεση οι συνθήκες θα τον αναγκάσουν να αποκτήσει σύμπλεγμα υπεροχής...
ακόμα και οι κυνηγημένες 'μειονότητες' θα το αποκτήσουν αυτό, και ειδικά αυτές έχουν και ένα πολύ δυνατό λόγο να το κάνουν, πολύ απλά διότι εάν δεν αποκτήσουν ισχυρό αίσθημα ξεχωριστότητας τότε δεν θα μπορέσουν να επιβιώσουν ψυχολογικά...
ειδικά λοιπόν όσον αφορά τις κυνηγημένες 'μειονότητες', που είναι το θέμα μας εδώ, υπάρχει ένα διόλου αμελητέο άλλοθι όσον αφορά τη νοοτροπία 'κλίκας' που τις χαρακτηρίζει...όταν πχ. ένας σταμπαρισμένος κομμουνιστής ή ομοφυλόφιλος έχει μάθει σ'όλη του τη ζωή να τον στοχοποιούν και να τον κυνηγάνε τότε δεν γίνεται από τη μια στιγμή στην άλλη να γίνει "φίλος" με τον κόσμο αυτό...ακόμα και αν μία ημέρα πάψει το κυνηγητό αυτό και επέλθει "ειρήνη" είναι πολύ δύσκολο για αυτόν να σταματήσει να λειτουργεί με τη νοοτροπία της κλίκας με τους ομοίους του...διότι μεταξύ άλλων, γνωρίζει ότι ανάμεσά του υπάρχουν άνθρωποι που είτε τον μίσησαν και τον κυνήγησαν (και τώρα σφυρίζουν αδιάφορα) είτε επίδοξοι μελλοντικοί κυνηγοί του, που με το που θα πάψει η "ειρήνη" εκείνοι θα ξαμολυθούν κατά πάνω του...
γι'αυτό και δεν μπορώ να αδικήσω την γενική καχυποψία που χαρακτηρίζει πχ. τους Εβραίους σαν φυλή...παρότι με εκνευρίζει η 'μασονική' νοοτροπία αλληλεγγύης που διακρίνει αρκετούς Εβραίους, ωστόσο δεν μπορώ και να τους αδικήσω εντελώς, διότι ξέρω ότι και εγώ στη θέση τους πολύ πιθανόν την ίδια καχυποψία να είχα απέναντι στον συγκαλυμμένο αντι-εβραϊσμό πολλών ανθρώπων που ανά πάσα στιγμή μπορεί να ξαναξεσπάσει...
για τους οποίους Εβραίους, όπως έχω ξαναγράψει, αποτελούν το πιο εκπληκτικό παράδειγμα του "ό,τι δεν με σκοτώνει με κάνει πιο δυνατό"...είναι ο ορισμός εκείνου που δεχόταν τεράστιο bullying για αιώνες αλλά τελικά όχι μόνο επιβίωσε αλλά ανέπτυξε μία συλλογική περηφάνια και αυτοπεποίθηση πραγματικά εκπληκτική!
το θέμα λοιπόν είναι ότι ειδικά αυτές οι μειονότητες φαίνεται να γνωρίζουν πολύ καλά το ότι "οι περισσότεροι άνθρωποι είναι κακοί"...η εν λόγω ατάκα του αρχαίου σοφού Βία του Πριηνέα αποτελεί μία διαχρονική αλήθεια...και επίσης ότι οι περισσότεροι φοβούνται το διαφορετικό...
η έννοια της "κακίας" με την ευρύτερη έννοια...όποιος έχει διαβάσει τα περί του πειράματος του Milgram καταλαβαίνει πολύ καλά τι λέω...και όποιος δεν το έχει διαβάσει ποτέ δεν είναι αργά...οι περισσότεροι άνθρωποι, υπό την κατάλληλη επιρροή, μπορούν να μεταμορφωθούν σε τέρατα σαδισμού...όχι από καθαρή, αγνή κακία, αλλά από φόβο και αδυναμία στο να αντισταθούν είτε στην πλειοψηφία της 'κοινής γνώμης' είτε στην ισχυρή μειοψηφία κάποιων μονάδων που επικρατούν και καθορίζουν τους κανόνες...
τέλος πάντων, πολλά άλλα θα μπορούσαμε να πούμε εδώ...
από κει και πέρα Zalmoxis δεν νομίζω ότι ενόχλησες ντε και καλά κάποιον με όσα έγραψες...και μου φαίνεται περίεργο που θεωρείς δεδομενο ότι κάποιος διαχειριστής θα θυμώσει και θα σε λοκοκρίνει! πόσο μάλλον ότι θα δεχτεί πιέσεις για όσα έγραψες!
δηλαδή ή εγώ είμαι γκαβός και δεν μπορώ να εντοπίσω τα τόσο πολύ προκλητικά που έγραψες ή εσύ μάλλον πιστεύεις ότι τα γραπτά μας αποτελούν το κέντρο αυτού του κόσμου
...φιλικά στα λέω αυτά
εκεί που λίγο χάνω τη μπάλα πάντως είναι στο ότι αλληλοσυγχαίρεστε με τον Νικόμαχο ενώ επί της ουσίας διαφωνείτε. στο άλλο θέμα αγανάκτησες με το παράδειγμα της Πάνια που εξέθετε και γελοιοποιούσε άτομα νοητικής υστέρησης, ενώ εδώ συμφωνείς με το Νικόμαχο ο οποίος λέει (και το έχει δείξει) ότι έχει ρατσιστικό θέμα 'κυνηγώντας' στο φόρουμ όσα μέλη θεωρεί ότι υστερούν νοητικά...
εδώ αν θες βοήθησέ με γιατί σε χάνω...
Τους κυνηγώ για να τους...εξοντώσω και όχι να τους γελοιοποιήσω.
Σωστά κατάλαβε ο ZALMOXIS, εσύ...χάνεις λίγο!![]()
![]()
![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
marina
και να έχεις τη διάθεση και το ενδιαφερον να δεις καθαρά τη δική του πλευρά.
Σε ρώτησα χθές, ποιά είναι η θέση σου για τον Πολίτη της Πολιτείας.
Σε ρωτώ τώρα:
Αν ο άλλος είναι ηλίθιος, δηλαδή νοημοσύνη του μετρίου και κάτω, ποιά πλευρά του να δώ και μάλιστα όταν αυτός κατέχει κάποιο δημόσιο ή ιδιωτικό αξίωμα και ρυθμίζει τις τύχες των άλλων?
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Μου είπε ότι είναι ρατσιστής με αυτούς που έχουν χαμηλή νοημοσύνη κι όχι με τους μαύρους ή τους εβραίους για παράδειγμα, δηλαδή όχι κάποιο φυλετικό ζήτημα. Αν υπονοούσε εμένα, δεν το κατάλαβα γιατί εγώ δεν μπήκα κακοπροαίρετα στην συζήτηση. Ότι θέλω το λέω ευθέως κι όχι με ειρωνείες και το ίδιο περιμένω κι απ' τους άλλους. Αν κάποιοι γράφουν άλλα και υπονοούν άλλα, δεν θα κάνω ψυχανάλυση στον καθένα. Ας γράφει όπως θέλει. Και παλαιότερα είχα συγκρουστεί με τον Νικόμαχο (αν ανατρέξεις στο παρελθόν του φόρουμ θα το δεις) και ενώ ήμουν πρωτάρης στο φόρουμ τότε, μία διαχειρίστρια αν θυμάμαι καλά, ενώ ήταν προκλητικός χωρίς να με ξέρει, έπαιρνε το μέρος του λες και το φόρουμ χωρίζεται σε σέκτες παλαιών και καινούργιων χρηστών. Δεν έδωσα έκταση, κάτι μου λέγανε για κίτρινη κάρτα κι άλλες τέτοιες μπούρδες, γι αυτό είπα πως ο διαχειριστής ίσως με περιμένει στη γωνία.
Δεν μπορώ να δεκτώ ότι σοβαρολογεί υπονοώντας εμένα, όταν λέει ότι κυνηγά όσους στερούν νοητικά γιατί δεν φημίζεται και για την ευφυία του κι ούτε βρισκεται σε ένα φόρουμ επειδή από κάτι έχει πληγωθεί και ζητά εκδίκηση στους αδυνάτους για να νιώσει καλύτερα. Θέλω να πιστεύω ότι σοβαρολογούσε και δεν ειρωνευόταν εννοώντας κάτι εναντίον μου γιατί είναι άντρας και θα μου το έλεγε στα ίσα όπως μιλάω και γω.
Όσο για το άλλο που λες για τους εβραίους έχεις δίκιο. Δεν έθιξα εγώ τίποτα περί εβραίων ούτε έχω πρόβλημα αν δεν έχουν αυτοί μαζί μου. Δεν βάζω ταμπέλες σε κανέναν. Μιλάω και με τον διάβολο αρκεί να έχει επιχειρήματα. Δεν προδικάζω αν δεν προκληθώ να προδικάσω. Δεν μπήκα στο φόρουμ για να κάνω διαφήμιση ευφυίας και πτυχίων ούτε επιτρέπω σε κανέναν να γίνει τιμητής της δικής μου αξιοπρέπειας. Αν το προσπαθήσει, θα έχει πικρή συνέχεια στη ζωή του.
Μπήκα στο φόρουμ για να φέρω μια άλλη οπτική γωνία πέρα από το παρωχημένο και το βαρετό που ξεδιπλώνεται χρόνια τώρα σε κάθε τραπέζι συζήτησης. Αν δεν είμαι αρεστός σε κάποιους ας μου το πουν και δεν έχω πρόβλημα να αποχωρήσω. Δεν ήρθα να πάρω την σιωπηρή αρχηγία κανενός ούτε να του χαλάσω τη σούπα ή το προφίλ που χρόνια τώρα έχει κτίσει εδώ μέσα. Πιστεύω ότι τα φόρουμ είναι πλαίσια συζήτησης πολλών διαφορετικών ανθρώπων για να ακουστούν τα πάντα κι όχι καταφύγια μοναξιάς και απωθημένων για να νιώθουμε πλαστά καλύτερα.
Is in the hands of fools
Edited by - ZALMOXIS on 28/03/2015 00:33:57
Πας καλά φίλε?![]()
![]()
Βεβαίως και μιλούσα σοβαρά και βεβαίως συμφωνώ μαζί σου και βεβαίως δεν υπονοούσα τίποτα σε βάρος σου.
Τις μαλακίες του kost διαβάζεις?
Αυτό βολοδέρνει σαν τα χαρικέην του Βορείου Ατλαντικού.
Και ναι, είχαμε συγκρουσθεί.Και λοιπόν?
Θα συμφωνούμε σε όλα?
Δεν σε έβρισα, δεν σε αποπήρα, απλά διαφώνησα και λογομαχήσαμε.Και τι έγινε?
Αφόδευσεν η φοράς, εν τω μέσω του αλωνίου.![]()
![]()
Υ.Γ
Αλλά τι να περιμένεις από τιμητή και θιασώτη της αστρολογίας σαν τον kost?
Αστρολογική αντίληψη, ανάλογα με τον ανάδρομο Ερμή και τον αμφίδρομο Δία.!!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Edited by - ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ on 28/03/2015 00:43:17
Is in the hands of fools
Σε διαβεβαίωσα με κάθε ειλικρίνια.
Μπέσα που λέει κι ένας φίλος εδώ.
Αν θέλεις να κρατήσεις τις επιφυλάξεις σου, είναι σεβαστόν.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Zalmoxis, δεν με κατάλαβες...δεν είπα ότι ο Νικόμαχος υπονόησε εσένα ότι υστερείς νοητικά!!!
αυτό που είπα είναι ότι ενώ φαίνεται να συμφωνείτε ωστόσο διαφωνείτε σε κάτι ουσιαστικό...διαφωνείτε στα περί του πώς φερόμαστε σε άτομα που εμείς, για τους δικούς μας λόγους, θεωρούμε ότι υστερούν νοητικά. Εσύ ας πούμε θεωρείς ηθικώς απρα΄δεκτο αυτό που έκανε πχ. η Πάνια, ενώ ο άλλος θεωρεί καθήκον του τη 'βλακεία' όπου τη βρίσκει να την πολεμάει...
Νικόμαχε...δεν έχω διάθεση να τσακωθώ...εξάλλου δεν έχω απαιτήσεις να καταλάβεις τι λέω....είπα κάτι πολύ απλό το οποίο προκύπτει από τα δικά σου λεγόμενα...τώρα το αν θίχτηκες πρόβλημά σου...
για την Αστρολογία στα εχω πει και παλιά...νομίζεις ότι ξέρεις τι εστί κρίνοντας από τα λεγόμενα των πρωινάδικων και των εφημερίδων...δεν έχεις όμως ιδέα για το αντικείμενο...όπως και οι περισσότεροι...διότι αν είχες τότε θα γνώριζες τις απόψεις περί πλανητών πχ. του Πλάτωνα, του Αριστοτέλη, των Στωικών, των Νεοπλατωνικών, του Παράκελσου, του Κέπλερ, του Γαλιλαίου, του Γιουνγκ και πολλών άλλων...
καταλαβαίνω ότι ψάχνεις κάτι για να μου 'τη φέρεις' αλλά άστο δεν πιάνει...
το θέμα εδώ λοιπόν δεν είναι οι πλανήτες αλλά ο ρατσισμός και η διαφορετικότητα...και όπως σου έχω πει και παλιότερα, εάν πιστεύεις ότι παίρνεις πόντους και ότι ανεβαίνεις στην εξελικτική κλίμακα με το να θεωρείς τον εαυτό σου διαδικτυακό 'τιμωρό της βλακείας' και ως αρμόδιο να κρίνει τον δείκτη νοημοσύνης του καθενός τότε αδερφέ έχεις μεγάλο θέμα...
και εντάξει, πες θέματα έχουμε όλοι, το θέμα είναι τι κάνουμε με αυτά...το χειρότερο είναι να παριστάνουμε ότι δεν υπάρχουν...και να εστιάζουμε στην καμπούρα των άλλων...ανάθεμα όμως Νικόμαχε σε όποιον έφυγε από αυτό τον κόσμο χωρίς να προβληματιστεί γύρω από τη δική του καμπούρα...κρίμα το παιδί λέμε...
quote:
κοστ
για την Αστρολογία στα εχω πει και παλιά...νομίζεις ότι ξέρεις τι εστί κρίνοντας από τα λεγόμενα των πρωινάδικων και των εφημερίδων...δεν έχεις όμως ιδέα για το αντικείμενο...όπως και οι περισσότεροι...διότι αν είχες τότε θα γνώριζες τις απόψεις περί πλανητών πχ. του Πλάτωνα, του Αριστοτέλη, των Στωικών, των Νεοπλατωνικών, του Παράκελσου, του Κέπλερ, του Γαλιλαίου, του Γιουνγκ και πολλών άλλων..
Αν είχαμε μείνει στην άποψη των ανωτέρω, θα ήμασταν ακόμη στην αρχαία Ελλάδα.Σωστές οι απόψεις των για την εποχή τους, αλλά όχι για την δική μας.
Λυπάμαι που στο χαλάω, αλλά σε διαβεβαιώ πως δεν έχει καμία σχέση η αστρολογία, αρχαία ή σύγχρονη, με τα πραγματικά τεκταινόμενα του διαστήματος.Των αστρικών συστημάτων, των πλανητών τους και των δορυφόρων τους.Και να μην αναφέρω γαλαξίες και νεφελώματα.
Εντάξει όμως, σε ασπάζομαι.Είσαι θύμα της άγνοιας, όπως και το υπόλοιπο 95% του πληθυσμού!![]()
![]()
![]()
Υ.Γ
Ας παραμείνουμε στο θέμα που άνοιξε ο ZALMOXIS.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Edited by - ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ on 28/03/2015 10:09:09
quote:Λάθος! Αποθρασύνονται όταν δεν τους κυνηγάνε.
ειδικά λοιπόν όσον αφορά τις κυνηγημένες 'μειονότητες', που είναι το θέμα μας εδώ, υπάρχει ένα διόλου αμελητέο άλλοθι όσον αφορά τη νοοτροπία 'κλίκας' που τις χαρακτηρίζει...όταν πχ. ένας σταμπαρισμένος κομμουνιστής ή ομοφυλόφιλος έχει μάθει σ'όλη του τη ζωή να τον στοχοποιούν και να τον κυνηγάνε
Απόδειξη; Οι μέν κομμουνιστές και οι παραφυάδες τους, δολοφονούν, ληστεύουν, καίνε και καταστρέφουν επειδή δεν διώκονται, οι δε κίναιδοι απαιτούν να παντρεύονται και το χειρότερο, ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝ.
Δηλαδή στους κομμουνιστές είναι άγνωστη λέξη η "Δημοκρατία" και στους κιναίδους η "αξιοπρέπεια"...

Edited by - Αίολος on 28/03/2015 13:59:56
quote:Δηλαδή αν πω ότι "γύφτος" σημαίνει βρώμα, αγραμματοσύνη και κλεψιά. είμαι ρατσιστής;
Κατά την άποψη μου ο ρατσισμός είναι οποιουδήποτε είδους προκατάληψη προς μία φυλή,ένα λαό κλπ. Θεωρώ πως ο ρατσισμός απορρίπτει την ένοια της διαφορετικότητας και κατηγοριοποιεί αυτόματα τους ανθρώπους σε ομάδες και κατηγορίες.

Νικόμαχε είσαι κλασικό παράδειγμα ημιμαθούς, ξέρεις από αυτούς που τρόλαρε ο Σωκράτης...η Επιστήμη όσο προχωράει τόσο συνειδητοποιεί το μέγεθος της άγνοιάς της και των τεράστιων πληροφοριών που της λείπουν...και τουλάχιστον έχει την ειλικρίνεια να το παραδέχεται προχωρώντας διαρκώς σε νέες ενδιαφέρουσες υποθέσεις, τις οποίες μετά από λίγο αναιρεί...
Στο θέμα μας λοιπόν, οι απόψεις του προλαλήσαντος είναι το κλασικό τσουβάλιασμα ενός ρατσιστή νεοέλληνα...και γι'αυτό η συζήτηση εδώ έχει ενδιαφέρον, όταν βγαίνουν τα θέματα του καθενός...."όλοι οι κομμουνιστές λέει δολοφονούν και κλέβουν όταν δεν τους κυνηγάνε"...και 'όλοι οι ομοφυλόφιλοι λέει είναι αναξιοπρεπείς' δηλαδή οκ...τα σχόλια περιττά...το λέμε και το ξαναλέμε, αλλά δεν γίνεται αλλιώς, υπάρχει τεράστιο έλλειμμα παιδείας σ'αυτή τη φουκαριάρα χώρα.
Η δεύτερη μορφή είναι η εσκεμμένη κουτοπονηριά ενός ημιμαθή που προσπαθεί να εμφανιστεί άκομψα ως πολυμαθής. Αυτός όντως είναι απαράδεκτος και πολλές φορές επικίνδυνος γιαυτό χρήζει από κάποιους έως και ρατσιστική αντιμετώπιση εάν διακινδυνεύεται η ψυχική και σωματική ισορροπία τρίτων. Μάλλον θα εννοούσε τη 2η περίπτωση ο Νικόμαχος. Αποκλείεται να είναι τόσο απάνθρωπος ώστε να εννούσε την πρώτη. Για το αν εννοούσε εμένα θα ....δείξει. Δε μιλά και ξεκάθαρα. Έχει μια πολύ εκλεπτισμένη ειρωνεία που είναι υπό ...έρευνα. Ας φέρει ένα παράδειγμα ποιον εννοεί τουλάχιστον.
Για την αστρολογία δεν έχω άποψη γιατί δε γνωρίζω.
Με τον Αίολο συμφωνώ υπό μία ένσταση μόνο. Γιατί συγχέει τους κομουνιστες με τους ληστές, τους δολοφόνους κκαι τους κύναιδους ως παραφυάδες τους; Δηλαδή, δεν υπάρχουν ληστές και δολοφόνοι που να μην είναι κομουνιστές; Δεν καταλαβαίνω πως το εννοεί.
Για το γάμο των ομοφυλόφιλων που λέει, η πολιτεία μπορεί και νομοθετεί ότι νά'ναι πιεζόμενη από κάποιους ..... που επιθυμούν να καταρρεύσουν τα στάνταρ, αφού ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται. Το απίστευτο είναι ότι στην Αγγλία νομοθέτησαν να προηγούνται τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια στις υιοθεσίες τέκνων. Στην Γερμανία νομοθέτησαν ως επιτρεπτή την κτηνοβασία αν δε υποφέρει το ζώο...λένε. Στη Σουηδία πάνε να νομιμοποιήσουν την παιδεραστία ως ασθένεια που χρήζει και αναπηρικής σύνταξης. Όπως βλέπετε, οι διαφορετικοί βολεύονται καλύτερα νομοθετικά από τους υπόλοιπους και αποκτούν περίσσειο θάρρος και θράσος να υπερσκελίσουν κάθε αδυναμία ως έφεση ή προτέρημα. Ξέρουν πολλοί καλά τι κάνουν όλοι αυτοί που νομοθετούν....δεν κινούνται τυχαία, έχουν πολύ κοντινά και μακρινά σχέδια.
Όσο για το θέμα μας που λέει ότι ξεφύγαμε και λέμε άλλα, εγώ δεν θα το συνεχίσω άλλο, είδα μια αρρωστημένη αντιμετώπιση. Σας αφήνω να το συνεχίσετε και νά'στε καλά.
Is in the hands of fools
quote:Ισως να το διατύπωσα λάθος φίλε μου, αλλά δεν εννοούσα τους κιναίδους ως παραφυάδες των κομμουνιστών.
Γιατί συγχέει τους κομουνιστες με τους ληστές, τους δολοφόνους κκαι τους κύναιδους ως παραφυάδες τους;
Ολοι οι τρομοκράτες όμως που φονεύουν, (17Ν, ΕΛΑ, Πυρήνες, κωλόπαιδα που καταστρέφουν, κλπ) ληστεύουν, είναι κομμουνιστικών καταβολών.

Edited by - Αίολος on 28/03/2015 18:22:58