- Το μυστικό των Ναϊτών - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
quote:
Όντως ο Albert Pike είναι αντιφατική προσωπικότητα. Ιδιαιτέρως έχει κατακριθεί για το ότι στο "Morals and Dogma", τη "βίβλο" (αν και όχι κατ' εμέ) των Τεκτόνων, σε διάφορα χωρία φέρεται να υμνεί τον Εωσφόρο, αποκαλύπτοντας έτσι το σύστημα πίστης των υψηλόβαθμων Τεκτόνων του εσωτερικού κύκλου. Έτσι το θέμα της ανάμιξής του ή όχι στην ΚΚΚ, μπροστά στον κεκρυμμένο ή μη Εωσφορισμό μοιάζει νομίζω επουσιώδες.
Αγαπητέ μου, ο Pike δεν είναι αντιφατική προσωπικότητα. Εμείς τον αντιμετωπίζουμε αντιφατικά.
Το βιβλίο "Morals and Dogma" κατά την γνώμη μου, δεν έχει καμμία σχέση με τα όσα αναφέρουν τα διάφορα sites, τα οποία επιλέγουν συνήθως αποσπάσματα και τα σχολιάζουν όπως τους "κόβει"...
Πουθενά δε διάβασα να υμνεί τον Εωσφόρο, αν και προσωπικά δεν καταλαβαίνω τί πρόβλημα υπάρχει με τον "Φέροντα το Φως", ούτε και θεωρώ ότι αποκάλυψε κανένα σύστημα πίστης, αφού ο Τεκτονισμός δεν είναι πίστη.
quote:
Πιστεύω ότι Pike έχει κάνει σημαντική δουλειά, δεν ξέρω όμως το γιατί μερικοί τον έχουν αναγάγει σε Νο1 Τέκτονα, καθιστώντας έτσι το Morals and Dogma σε Τεκτονικό ευαγγέλιο. Με την ευκαιρία μπορείτε να ρίξετε πολλές ματιές στο παρακάτω anti-masonic site: http://www.freemasonrywatch.org/siteindex.html. Είναι πολυδιάστατο στην πληροφόριση που προσφέρει.
Το site αυτό ειδικά, είναι τραγικά ανακριβές! Παρ' όλα αυτά είναι δικαίωμα του καθενός να το διαβάσει και να το ασπασθεί, εφόσον το επιθυμεί.
Με όσους γνώστες του αντικειμένου έχω συζητήσει, θεωρούν τον Pike πολύ σημαντική προσωπικότητα.
Εγώ προσωπικά, όσο δεν είχα διαβάσει το βιβλίο του, τους αντιμετώπιζα σκεπτικιστικά. Τώρα που το έχω διαβάσει κι έχω ίδιαν άποψη, καταλαβαίνω πόσο κακό στην γνώση κάνει η "παρα-φιλολογία"...
Τί λέτε; Να επιστρέψουμε στους Ναΐτες;

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
Edited by - Zadok on 06/07/2004 16:54:14
Εδὠ είμαι, πού να πάω; Αν σας κρατάω σε αγωνία είναι λόγω έλλειψης χρόνου, όχι τίποτα άλλο.
(Όχι σαν κάποιους άλλους που όλο κάτι υπονοούμενα λένε, αλλά μετά πρέπει να ελέγξουν με το αρχηγείο, να δουν αν επιτρέπεται ![]()
![]()
)
Είχα γράψει και δυό σελίδες απάντηση, αλλά δεν την είχα κάνει save, χαζομάρα μου, φαίνεται δεν ήταν "ἐτοιμη" να "περάσει"(μπρρρ..), έγινε ένα πολύχρωμο crash! του λειτουργικού, και τώρα άντε ξανά-μανα. Ξέρετε πόσο ενοχλητικό είναι να πρέπει να τα γράφεις όλα δεὐτερη φορα!!
Ζητώ επιοικώς την υπομονή σας....
Κ
ΥΓ
quote:
Στη διεύθυνση
http://www.theunjustmedia.com/The%20dark_history_of_the_templars.htm
θα διαβάσετε και άλλα ενδιαφέροντα, ψάχνοντας και στην προηγούμενη και στις επόμενες σελίδες.
Ψώνιο site! Τούρκοι συντηριτικοί Μωαμεθανοί κατα του Τεκτωνισμού... Πάω στοίχημα οτι θα τους άρεσε η ιδέα προγραμματισμού κομπιούτερ στα Αραβικά (ο Junk95 κατάλαβε ποιον μου θυμίζουν!)
Ναΐτης και ο Reynald de Chatillon! Αυτός κι αν ήξερε μυστικά.
Edited by - kynikos on 06/07/2004 18:28:03
Edited by - kynikos on 06/07/2004 18:32:14
quote:
Ζητώ επιοικώς την υπομονή σας....
Την έχεις, αγαπητέ kynikos, τουλάχιστον από εμένα...
Αλλά θα προτιμούσα να μην πετάμε τέτοιους υπαινιγμούς:
quote:
(Όχι σαν κάποιους άλλους που όλο κάτι υπονοούμενα λένε, αλλά μετά πρέπει να ελέγξουν με το αρχηγείο, να δουν αν επιτρέπεται)
χωρίς να είμαστε έτοιμοι να τους τεκμηριώσουμε, γιατί θα ήταν κρίμα να πικράνουμε τους συν-γραφόμενούς μας σ' αυτό το όμορφα έως τώρα εξελισσόμενο θέμα.

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
Edited by - Zadok on 06/07/2004 18:24:18
Ναι, αυτόν τον Pike εννοούσα, Νικηφόρε Ουρανέ. Άλλωστε πάντα παίζει η πιθανότητα να ήταν σαύρα με μπλε ξεβαμμένο μαλλί. ![]()
Ως προς τα Εωσφορικά του συμφωνώ με τη Zadok (με την οποία εξακολουθώ να μη συμφωνώ για τα σύμβολα, αλλά ας μη μετατοπίσω τη συζήτηση).
Πάντως, καλός ή κακός, ο Pike δεν ήταν αδιάβαστος και η πληροφορία που μας δίνει (και δεν τη δίνει μόνο αυτός) για τους Ναΐτες –ας το προσέξουμε αυτό– δεν είναι φιλοσοφική, για να αρχίσουμε να προβληματιζόμαστε για την ορθότητά της, αλλά ιστορική.
Κυνικέ, κρίμα για το crash (τουλάχιστον ήταν πολύχρωμο!), θα μπορούσε να είχε συμβεί after save…
ju-ju ![]()
Ανέσπερε Φοίνικα με πρόλαβες, πολύ με πρόλαβες, χαλάλι σου. Σου (και σας) αφιερώνω λοιπόν κάτι, με φοινικικό τρόπο:
Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη,
να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος,
γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις.
Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας,
τον θυμωμένο Ποσειδώνα μη φοβάσαι,
τέτοια στον δρόμο σου ποτέ σου δεν θα βρεις,
αν μέν’ η σκέψις σου υψηλή, αν εκλεκτή
συγκίνησις το πνεύμα και το σώμα σου αγγίζει.
Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας,
τον άγριο Ποσειδώνα δεν θα συναντήσεις,
αν δεν τους κουβανείς μες στην ψυχή σου,
αν η ψυχή σου δεν τους στήνει εμπρός σου.
Να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος.
Πολλά τα καλοκαιρινά πρωιά να είναι
που με τι ευχαρίστησι, με τι χαρά
θα μπαίνεις σε λιμένας πρωτοειδωμένους-
να σταματήσεις σ’ εμπορεία Φοινικικά,
και τες καλές πραγμάτειες ν’ αποκτήσεις,
σεντέφια και κοράλλια, κεχριμπάρια κ’ έβενους,
και ηδονικά μυρωδικά κάθε λογής,
όσο μπορείς πιο άφθονα ηδονικά μυρωδικά-
σε πόλεις Aιγυπτιακές πολλές να πας,
να μάθεις και να μάθεις απ’ τους σπουδασμένους.
Πάντα στον νου σου νάχεις την Ιθάκη.
Το φθάσιμον εκεί είν’ ο προορισμός σου.
Aλλά μη βιάζεις το ταξείδι διόλου.
Καλλίτερα χρόνια πολλά να διαρκέσει-
και γέρος πια ν’ αράξεις στο νησί,
πλούσιος με όσα κέρδισες στον δρόμο,
μη προσδοκώντας πλούτη να σε δώσει η Ιθάκη.
Η Ιθάκη σ’ έδωσε τ’ ωραίο ταξείδι.
Χωρίς αυτήν δεν θάβγαινες στον δρόμο.
Άλλα δεν έχει να σε δώσει πια.
Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δεν σε γέλασε.
Έτσι σοφός που έγινες, με τόση πείρα,
ήδη θα το κατάλαβες η Ιθάκες τι σημαίνουν.
θα ήθελα να σου αφιερώσω την αγαπημένη μου ιστοσελίδα: Η ΘΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ - Παρουσίαση Θόλου
Υπογραφή: Εις εκ των ανοήτων.

Edited by - Zadok on 07/07/2004 00:31:25
quote:
Πουθενά δε διάβασα να υμνεί τον Εωσφόρο, αν και προσωπικά δεν καταλαβαίνω τί πρόβλημα υπάρχει με τον "Φέροντα το Φως", ούτε και θεωρώ ότι αποκάλυψε κανένα σύστημα πίστης, αφού ο Τεκτονισμός δεν είναι πίστη.
Από το σχετικό βιβλίο:
"Lucifer, the Light-bearer! Strange and mysterious name to give to the Spirit of Darkness! Lucifer, the Son of the Morning! Is it he who bears the Light, and with its splendors intolerable, blinds feeble, sensual, or selfish souls? Doubt it not!" (σελ. 321, Βαθμός 19, Ο Μέγας Ποντίφηξ)
Επίσης στο εξώφυλλο του βιβλίου υπάρχει ο πραγματικός φοίνιξ (όχι ο Ανέσπερος ![]()
), αργότερα δικέφαλος αετός που στα πόδια του κρατά ένα μήνυμα: "Deus Meumque Jus" (God and my right, ο Θεός και το δίκαιό μου). Μικρό test: τι σημαίνει αυτή η φράση;
Τώρα σχετικά με το τι είναι ο Εωσφορισμός στην Τεκτονική του εκδοχή, σχετικά με την ανάμιξη ή όχι του Pike στην ΚΚΚ και σχετικά με το αν οι Τέκτονες ακολουθούν (σταδιακά με τους βαθμούς μύησης) ένα σύστημα πίστης, πρέπει να ξεκινήσουμε νέο topic (Ramoglou, Knight MIXAHΛ, Zadok, Fm, Den Ulv, come on lads its party time!!) γιατί σίγουρα εδώ θα είμαστε εκτός θέματος.

Αλλά έχει αυτός καμμία σχέση με τους Ναΐτες;
Ή μήπως μόνο με τους Ναΐτες που "δεν είναι αυτου του κόσμου";
Λέω, γιατί είχα την εντύπωση οτι εξετάζαμε και την γήινη υπόσταση αυτού του συμβόλου, όχι άιντε, κοτσάρουμε οτι συναισθηματική φαντασίωση / εικωνούλα μας συγκίνησε πρόσφατα, και την λέμε "Ναΐτες". Αλλά, νά, ξέχασα, αφού είμαστε ανόητοι....
========
Νικηφόρε, και όσοι άλλοι αναρωτήθηκαν για το Klan:
Στην πρώτη ενσάρκωσή του (1866-1869), αμέσως μετά τον Αμερικάνικο εμφύλιο, προοριζόταν για πενευματική οργάνωση, γιαυτό και ήταν "Οι ΙΠΠΟΤΕΣ του Κου Κλουξ Κλαν". Θέλαν κι αυτοί να ήταν Ναΐτες, γιατί όχι, εδώ κοντευε να γίνει και ο κάθε κουτσός ερυθρόδερμος.
Δυστυχώς, τα μεταπολεμικά επίπεδα μίσους ήταν τόσο ψηλά, που οι ιδρυτές του (Bedford Forest, Pike, κ.α.) αναγκάστηκαν να διαλύσουν την οργάνωση το 1869. Η σύγρονή "συμπαθής" μορφή του (λυντσαρίσματα, κλπ.) (επανα)συγκρωτήθηκε το 1919(1920?) και δεν είχε πια σχέση με την αρχική ιδέα.
====
Zadok,
Συμφωνώ οτι ο Jung δινει αποτελεί μια καλή αρχή για τα σύμβολα, αλλα και ο Freud είναι σημαντικός γιατί πρώτος επισήμανε τις ασυνείδητες αντιδράσεις!
Προσωπικά θα ήθελα να το δούμε και απο την άποψη της "ατομικής" ψυχολογίας, δηλαδή ποιά είναι η φύση αυτού που μας "αρέσει", αυτού που "κολλάει", που αποδεχομαστε... αλλα για το τελευταίο, δεν βιάζωμαι.
Κ
1. Δεν καταλαβαίνω για ποιό λόγο παραθέτεις το απόσπασμα αυτό από το βιβλίο. Αποδεικνύει κάτι;
2. Μίλησα πιο πάνω για σύληση πνευματικών δικαιωμάτων copyrighted αλήθειας. Βλέπω δε σε συγκίνησε.
Βρίσκεις ότι μπορεί ο οιοσδήποτε να συζητήσει το θέμα το οποίο προτείνεις σοβαρά;
Γιατί από εικασίες και ανεδαφικούς ισχυρισμούς πήξαμε πια!
Προσωπικά, δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω. Αν έχεις αποδείξεις ότι ο Τεκτονισμός αποτελεί πίστη, δεν έχεις παρά να τις προσκομίσεις προς διερεύνησιν...
Επίσης, καλό θα ήταν, αφού βλέπω ότι κάποιοι επιμένουν ότι ο Pike σχετίζεται με τα πεπραγμένα της Ku Klux Klan, να μας δείξουν από που προκύπτει αυτό...
Ελπίζω να μην επικαλεστούμε πάλι κανέναν Icke και τους συναφείς!
Ας μάθουμε λοιπόν...

Edited by - Zadok on 06/07/2004 20:07:09
Πραγματικά μυστήρια:-
- Η σφραγίδα με το διθέσιο. Συμφωνώ με τον ju-ju οτι έχει κάποια σημασία που δεν είναι ακόμα κατανοητή, δεν μού γεμίζει το μάτι το περί πενίας και μοιραζόμαστε τα άλογα. Αυτά ακούγονται σαν εκέινο το τραγουδάκι του Rolf Harris που ήταν 7 βδομάδες number#1 το 1969)
- Η άσκηση της Ναΐτικής επιρροής. Πώς επιβλήθηκαν στον Βερνάρδο, και σε τρεις Πάπες για να βγούν οι σημαντικές βουλες Omne Datum, Milites Templi, και Militia Deί;
- Παρά τις αρνήσεις τους, ΙΣΩΣ οι Ναΐτες να είχαν την κομμένη κεφαλή ενός άγριου άνδρα σαν σύμβολο. Αρκετός καπνός εδώ. Μια πιθανή σημασία της κεφαλής αναλύεται παρακάτω - συσχέτιση με το Baphomet μάλλον δεν ισχύει όμως. Ίσως επειδή ακούγεται λίγι σαν Mohamet, να χρησημοποιήθηκε εναντίον των Ναΐτων.
- Η συνέχεια της "μυστικής γνώσης" στο Μεσαίωνα. Πράγματι, κάποια πράγματα διασώθηκαν και συνέχισαν υπο δύσκολες συνθήκες.
Αρνητικά στοιχεία:-
- Πάντως, ακόμα κι αν δεχθούμε την επιβίωση κάποιων κρυμμένων συμβόλων, δεν λέει ΤΙΠΟΤΑ οτι οφειλόταν στους Ναίτες.- Υπήρχαν και χίλιοι δυό άλλοι... Τρουβαδούροι, τρελλοι μοναχοί, Ιωαννίτες, αλχημιστές, και ακόμα και αυτό το ύστερο κατασκεύασμα, οι Τέκτωνες...
- Παρ'όλα τα βασανηστήρια ποτέ ΚΑΝΕΝΑΣ Ναΐτης δεν παραδέχθηκε τίποτε που να είχε την ελάχιστη σχέση με την μυθοπλασία των βιοτέχνων. Και παρόλο που έχουμε να κάνουμε με μια τεράστια οργάνωση, πολυεθνική, με υπαλλήλους κάθε επιπέδου, δεν βρέθηκε ένας, ουτε ΕΝΑΣ, δεν λέω να προδώσει, αλλά ουτε να καυχηθεί για μυστική γνώση!!
Κι όμως παραδέχθηκαν άλλα ( τα οποία αρνήθηκαν μόλις σταμάτησαν τα μαρτύρια).
- ΤΙΠΟΤΑ δεν δείχνει οτι οι Ναίτες "σκάβαν" το Ναό. Ειλικρινά, δεν ξέρω από που προήλθε αυτή η ιδεα....
- Παρά την εμμονή μερικών ερευνητών με τους Μεροβίγγειους, δεν προκύπτει κανέναν στοιχειο που να δείχνει οτι αυτοί οι άνθρωποι είχαν το παραμικρό ενδιαφέρον! Τόσους οίκους είχαν να διαλέξουν, αυτούς βρήκαν; Ξευτίλα, ρε παιδί μου. Να ήταν τουλάχιστον οι Αντζεβαν, μπορούσαμε να πούμε, πράγματι μυστήρια φάρα.
Στοιχεία που (μάλλον κακώς) αγνοούνται:-
- Οι Σταυροφορίες δεν χρειάζονται συνομωσιολογία για να γίνουν ενδιαφέρουσες. Ο βαθμός της ίντριγκας και οι πολύχρωμες προσωπικότητες των ευγενών, κάνουν την ιστορία αντάξια οποιουδήποτε ποιητικού έπους! Και παραδόξως, αν και η παραφιλολογία συχνά αναφέρεται στην Θυλική Θεότητα, σπάνια ακούμε για την Μελισάντ, την Αλίκη, την Ελεονόρα και την Κώνστανς, αν και σε πολύ μεγάλο βαθμό κανάν αυτές κουμάντο. Και ας ήταν μέσα σε ανδροκρατούμενο κόσμο. Και μην ξεχνάμε οτι όλες τους είχαν σχέσεις με υποτιθέμενους και αληθινούς Ναΐτες!
- Η ιδέα οτι έχει κάποια σημασία αν ο Ιησούς έζησε με τη Μαγδαληνή ή όχι. Η Zadok εξέφρασε τη γνώμη οτι την έκανε "με ελαφρά πηδηματάκια" κατα Γαλλία. Δεν καταλαβαίνω την λογική εδώ. Κοτζαμ' σταυρωση και ανάσταη είχε περάσει ο άνθρωπος, γιατί να μην πἀρει και λίγο άδεια να κουλάρει με την δικιά του; Για ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ να το θεωρούμε σαν "ελαφρά πηδηματάκια"; Εγώ λέω το άξιζε, και με το παραπάνω...
Αν και στην θέση του, σίγουρα δεν θα πήγαινα στην... Γαλλία για διακοπές.
Θετικά;; στοιχεία:-
- Οι Ναΐτες ειχαν καλές σχέσεις με τους ασσασίνους, και πιθανότατα να μάθαν ο ένας απ'τον άλλον.
Πιό πολλά θα είχαν να μάθουν οι Ναΐτες.
- Η Ελεονόρα της Ακουιτνίας δέχθηκε τις ευχές του Αγ.Βερνάρδου στην εκκλησία της Μαγδαληνής!!!
- Η Blavatsky (ή ο Pike) είπαν οτι οι Ναΐτες είχαν επαφή με έναν ιερέα που σχετιζόταν με τον Γνωστικισμό. Εντάξη αν δέχεσαι ασυζητητί την φερεγκυότητά τους, αλλά εγώ το συζητάω. Και να το δεχθούμε όμως, δεν σημαίνει όμως οτι οι Ναίτες γίναν αυτόματα Μανίχαιοι κι όλας......
- Κάποιος Γάλλος ενοριακός Παπάς βρέθηκε ξαφνικά με δυο φράγκα παραπάνω. (Το μυστήριο της Ρεν-λε-Σατώ). Δεν είμαι ακριβώς σίγουρος τί σημαίνει αυτό....
- Κάποιοι Ναΐτες ίσως να βοήθησαν τους Σκωτσέζους στο Bannockburn. Βλ. παρακάτω για τα Ελγίνεια.
=====
Ο,ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΣΗ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕΤΕ....
Κ
Edited by - kynikos on 06/07/2004 21:13:33