- Όρος Πεντελικόν - μέρος 2ο - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Aν θεωρείς πως αυτός που τα έχει βάλει μαζί σου είμαι εγώ (που δεν τα 'χω βάλει) ποιός σου είπε πως είμαι ανώνυμος; Από το πρώτο μου post έγραψα και το ονοματεπώνυμο μου: Καραγιάννης Δημήτριος. Άσε που αναφέρεται με μεγάλα γράμματα και στο profile μου...
Οπότε μπορείς να τσακωθείς μαζί μου ελεύθερα...
dim.kar
Eίπαν: "το αναρχοκουμμούνι ο dim.kar ... να ξέρει ότι είναι ο μεγαλύτερος ΦΑΣΙΣΤΑΣ από όλους όσους έχω δεί"
by Peronosporos
Τhanks!!!
Edited by - dim.kar on 13/12/2005 20:26:36
<world wide web whacko>
γεια σου ορε Νταβελη αλσοποιέ - να χαιρεσαι την ληστοσυμμορια σου! ![]()

quote:
γεια σου ορε Νταβελη αλσοποιέ - να χαιρεσαι την ληστοσυμμορια σου!
Κανένα ληστοτσιμπούσι πότε θα γίνει ρε παιδιά ???

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "
quote:
Κανένα ληστοτσιμπούσι πότε θα γίνει ρε παιδιά ???
Δεν ξέρω για το τσιμπούσι, υπάρχει όμως ένα ενδιαφέρον νέο:
quote:
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΑΣ Σ.ΕΛ.Α.Σ. ΜΑΙΟΣ-ΙΟΥΝΙΟΣ 2006Ημερομηνία έναρξης: Τρίτη 2 Μαΐου 2006 (ώρα 19:00)
Ο Σπηλαιολογικός Ελληνικός Αθλητικός Σύλλογος ( Σ.ΕΛ.Α.Σ. ) διοργανώνει και φέτος, για ένατη συνεχή χρονιά Σεμινάρια Αθλητικής και Επιστημονικής Σπηλαιολογίας. Τα σεμινάρια διαρκούν 7 εβδομάδες, με θεωρητικά μαθήματα κάθε Δευτ. & Τετ. 19:00-22:00 μμ (Πασίωνος 44-46, Ν.Κόσμος) και πρακτικά τα Σαββατοκύριακα. Τα πρακτικά μαθήματα περιλαμβάνουν τεχνικές κατάβασης & ανάβασης με μονό σχοινί, σε μονοήμερες εκπαιδευτικές εξορμήσεις σε σπήλαια & βάραθρα της Αττικής, καθώς και δύο διήμερες εξορμήσεις για την ολοκλήρωση των σεμιναρίων.
Περισσότερες πληροφορίες :
http://www.selas.org/index.php?option=com_content&task=view&id=84&Itemid=2&lang=el
quote:Κανένα ληστοτσιμπούσι πότε θα γίνει ρε παιδιά ???
κυκλοφορησε απο τις εκδοσεις Κεδρος το βιβλιο "ΠΕΝΤΕΛΗ - το ιερο ορος της Αθηνας".
μαντεψτε τον συγγραφεα! ![]()
ε, ενα τσιμπουσι επιβαλλεται νομιζω... ![]()
καλη επιτυχια αδελφε! ![]()

Πάει καιρός που άκουσα, ότι στο εκκλησάκι της σπηλιάς υπάρχουν δύο Ιερά. Δύο Ιερά, ή δύο εκκλησάκια ?
Το ένα είναι αφιερωμένο στον Άγιο Σπυρίδωνα. Το άλλο στον Αγιο Νικόλαο ή Αη Νικόλα. Ο Αη Νικόλας είναι ο προστάτης των θαλασσινών, και ποτέ μου δεν κατάλαβα τι δουλειά έχει ο Άγιος των ναυτικών σε ένα βουνό όπως η Πεντέλη.
Ο Άη Νικόλας, ο προστάτης των ναυτικών, λένε κάποιοι, είναι η προσαρμογή του θεού των ναυτικών των αρχαίων στο χριστιανισμό. Άν είναι σωστό αυτό, τότε ο Αη Νικόλας δεν είναι άλλος από τον Ποσειδώνα. Αλλά και πάλι, ο Ποσειδώνας στην Πεντέλη ?
είναι η χθόνια μορφή των Θεών, και λατρεύονταν όπου υπάρχει νερό. Νερό υπάρχει στη σπηλιά, στη γνωστή λιμνούλα. Εκεί ήταν το άδυτο του ιερού, αυτού που υπήρχε εκεί πολύ πρίν εμφανιστεί η χριστιανική θρησκεία, και λατρέψει το Θείο στα εκλησσάκια με καθένα ένα Ιερό (ή είπαμε εκλησσάκι με τα δύο Ιερά, δε θυμάμαι να καταλήξαμε κάπου).
Αλλά το ή τα εκλησσάκια της Σπηλιάς, δεν είναι τα μόνα που είναι αφιερωμένα στον Αη Νικόλα (ή τον Ποσειδώνα) στο βουνό της Πεντέλης. Υπάρχει και άλλο σημείο, που υπάρχει και άλλο εκλησάκι, με το όνομα Αγιος Νικόλαος. Στέκεται αυστηρός, με το επιβλητικό του μούσι και κοιτάζει άγρια. Αγρια ? Επειδή είναι κακός ? Όχι, επειδή έτσι κοιτάν΄ οι Άγιοι και βάζουν τους ανθρώπους σε σκέψεις. Σε σκέψεις, ποιοί είναι, που πάνε, τι κάνουν εκεί που πάνε...
Ο αη Νικόλας, λοιπόν. Μα, στα παλιά χρόνια, το βουνό δεν ήταν αφιερωμένο στην Θεά Αθηνά ? Λένε ότι στην κορυφή του υπήρχε το άγαλμά της. Και στη ρίζα του, δύο φορές ο Αη Νικόλας. Ο Ποσειδώνας ?
Μα, και στην Ακρόπολη των Αθηνών υπάρχει κάτι τέτοιο. Επάνω η Θεά, κάτω ο Θεός. Για΄τι να μην είναι έτσι και στην Πεντέλη ?
Και λέω λοιπόν, εγώ ο άσχετος, που δεν έχω και πολλά με τη θρησκεία, το εκλησσάκι έχει δύο Ιερά. Ένα εδώ, το άλλο εκεί. Διπλό ? Δύο ? Δεν ξέρω. Αλλά βλέπω πολύ τον αριθμό δύο. Δύο Ιερά, δύο άγγελοι στο βράχο... Μα, ο ένας μοιάζει "θυληκός", μοιάζει με γυναίκα. Είναι ο άνδρας και η γυναίκα ? Είναι ο Θεός και η Θεά ? Είναι το καλό και το κακό ? Και άν είναι απλά μια αναφορά στη δυαδικότητα ?
Δεν ξέρω. Λέω να σταματήσω εδώ, για΄τι ίσως να το παώ μακριά και να μην πρέπει. Ο άλλος άγιος είναι ο Σπυρίδων. Και άν δεν είναι ο Σπυρίδων ?
Αυτό που θυμάμαι ακόμα απ το σχολείο, ο Ποσειδών ήταν πάντα ο πιο κακός. Τα είχε καλά με τους Κύκλωπες, τα΄είχε καλά με τους ταύρους, τιμωρούσε τους ανθρώπους πάντα με κάποιο ... τέρας. Όποιος πείραζε το τέρας, είτε ο Μινόταυρος ήταν, μα είτε ο Κύκλωπας ήταν, ο ήρωας πάντα έπαιρνε το "μάθημά" του απ τον Ποσειδώνα. Και όλο τιμωρούσε πιά αυτός ο Ποσειδώνας. Όλο μένος κάρφωνε την τρίαινά του και πεταγόντουσαν περίεργα πράγματα. Στήλες αλατόνερο, ατίθασα άλογα, αέρηδες σηκώνονταν, θάλασσες άνοιγαν και κατάπιναν ανθρώπους.
Μήπως η θεά Αθηνά ήταν η πιο καλή ? Δεν το ξέρω. Αυτό που θυμάμαι απ το σχολείο, ήταν σοφή και έβλεπε τα πράγματα πιο ... μαλακά. Βοηθούσε τους ανθρώπους και βοηθούσε τον ήρωα να πετύχει το σκοπό του. Μήπως, όταν κάποιος ήθελε μια βοήθεια, μια αρωγή προσευχόταν στη θεά Αθηνά για να πετύχει, ενώ έτρεμε τον Ποσειδών που ήθελε να τον καταπιεί, όπως καταπίνει η θάλασσα αχόρταγα ?
Και σήμερα, σε ποιόν προσεύχοντια οι άνθρωποι, όταν νοιώθουν μικροί και αδύναμοι ? Μήπως προτιμούν να απευθύνονται στη μεγάλη Μητέρα ? Μα ναι, υπάρχει και το αντίστοιχο ιερό της σήμερα, στη βάση του βουνού.
Μπερδεύτηκα τώρα.
Και όμως, κάπου μου περνά μια ιδέα απ το μυαλό. Σαματις και έχω ?
Λέω να πάω μια βόλτα στο Πεντελικό. Πολλές φορές οι εμπνεύσεις και οι λύσεις των προβλημάτων μου έρχονται εκεί πάνω. ![]()
quote:Αυτό που θυμάμαι ακόμα απ το σχολείο, ο Ποσειδών ήταν πάντα ο πιο κακός. Τα είχε καλά με τους Κύκλωπες, τα΄είχε καλά με τους ταύρους, τιμωρούσε τους ανθρώπους πάντα με κάποιο ... τέρας. Όποιος πείραζε το τέρας, είτε ο Μινόταυρος ήταν, μα είτε ο Κύκλωπας ήταν, ο ήρωας πάντα έπαιρνε το "μάθημά" του απ τον Ποσειδώνα. Και όλο τιμωρούσε πιά αυτός ο Ποσειδώνας. Όλο μένος κάρφωνε την τρίαινά του και πεταγόντουσαν περίεργα πράγματα. Στήλες αλατόνερο, ατίθασα άλογα, αέρηδες σηκώνονταν, θάλασσες άνοιγαν και κατάπιναν ανθρώπους.
τι σημασια εχουν τα ονοματα οταν αναφερομαστε στις εκφανσεις του Θειου?
καμια!
σημασια εχει η ενεργεια πισω απ τα ονοματα!
ειτε Ποσειδων ειτε αγιος Νικολας, προσπαθησε να βοηθησει και το καταφερε - περισσοτερες λεπτομερειες απο κοντα...
παρεπιπτοντως ο Ποσειδων ηταν και ο θεος των σεισμων (ερισυχθειων) αλλά και των σπηλαιων εφοσον αυτα βρισκονταν στο υπεδαφος και τα δημιουργουσε το νερο
quote:Και όμως, κάπου μου περνά μια ιδέα απ το μυαλό. Σαματις και έχω ?
Λέω να πάω μια βόλτα στο Πεντελικό. Πολλές φορές οι εμπνεύσεις και οι λύσεις των προβλημάτων μου έρχονται εκεί πάνω.
εισαι μεσα καπετανιο!!! ![]()

quote:
Μιας και άνοιξες αυτό το θέμα Βριλ, κάποιες πληροφορίες που έχω-τις οποίες ΔΕΝ εχω διασταυρώσει- υποστηρίζουν ότι πρόκειται για εκκλησάκι με δύο ιερά, το οποίο άνοικε/χρησιμοποιούνταν από την αίρεση/αδελφότητα των Νικολαϊτών. Εξού και το όνομα Άγιος Νικόλαος και τα δύο ιερά κλπΟι πληροφορίες λένε και άλλα γαργαλιστικά για όργια κατά τα τελετουργικά αυτών, αλλά θεωρώ τελείως άσκοπο να επεκταθώ. Και μόνο το γεγονός ότι το εκκλησάκι μπορεί να χρησιμοποιούνταν από αυτήν την αδελφότητα να επιβεβαιωθεί, είναι ΥΠΕΡαρκετό για αρχή. Οπότε αν κάποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω για αυτό ας το παραθέσει..
αλλοι μιλουν για Γνωστικους
ωστοσο καπου παραπισω σε αυτο το τοπικ ενας φιλος (σορυ το αλτσχαϊμερ) παρεθεσε στοιχεια για την υπαρξη δυο ιερων - συνηθιζοταν σε ξωκκλησια κοντα σε νεκροταφειο, ωστε στο ενα να γινονται τα μηνημοσυνα και στο αλλο η θεια ευχαριστια
τωρα γιατι να φτιαξουν δευτερο στην σπηλια ενω δεν υπαρχει νεκροταφειο ειναι θεμα ερευνας πιστευω...
το θεμα θυμιζει νεκρομαντειο, κατι που συναδει με την υποθεση μου περι "διαστατικης συγκλισης"
αλλά και η δυαδικοτητα "θεα-θηλυκο" - "θεος-αρσενικο" παιζει εξισου
ΥΓ. δεν ξερω ποσο σημασια θα του δωσετε, αλλά το Γι Τσινγκ για την σπηλια εβγαλε τον Αβυσσαλεο - νερο πανω, νερο κατω (Ποσειδων ισως?)