ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Best of Deva Parinito - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Best of Deva Parinito - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

mr38 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
mrΜέλος
08/10/2005, 21:42:07

25/06/2005

Η ανώτερη και κατώτερη μορφή έκφρασης αυτού του εσώτερου Λόγου στον άνθρωπο, είναι ο λόγος του, η ομιλία του δηλ. μέσω των λέξεων που θα χρησιμοποιήσει. Λέω ανώτερη, γιατί μονάχα ο λόγος έχει την ικανότητα, όπως λέει ο Σαββόπουλος, να «στρογγυλέψει» αυτό που θέλουν να πουν οι άλλες Τέχνες. Ο λόγος μπορεί να μιλήσει για τα πράγματα ακριβώς, ενώ οι άλλες Τέχνες μιλούν για τα πράγματα περίπου. Από την άλλη λέω κατώτερη, γιατί μέσα σ’ αυτό το «ακριβώς», βρίσκεται η απλότητα του εσώτερου Λόγου του. Το απλούστερο της αλήθειας Του, δηλ. του εαυτού Του.

mrΜέλος
08/10/2005, 21:48:39

28/07/2005

Έλεγα προχθές σε μια φίλη, πως οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν, και δεν θέλουν να καταλάβουν πως ό,τι γίνεται τώρα, και ιδιαίτερα ό,τι έχει ήδη γίνει, στο παρελθόν δηλ, με έναν τρόπο, δεν θα μπορούσε να γίνει με άλλον τρόπο. Αυτή η διαπίστωση, αφορά στον τρόπο με τον οποίο πράττουν οι άνθρωποι. Αν για παράδειγμα, σας ομολογήσω τώρα πως σήμερα το πρωί, αρνήθηκα πεισματικά να πάω στην δουλειά μου χωρίς κάποιον ιδιαίτερο λόγο, ο καθένας θα νομίζει πως θα μπορούσε ο ίδιος να είχε ενεργήσει καλύτερα. Αυτό συμβαίνει γιατί οι άνθρωποι έχουν την εντύπωση ότι οι άλλοι δεν ενεργούν ποτέ σωστά, ότι δεν ενεργούν έτσι όπως θα έπρεπε. Στην πραγματικότητα όμως, όλα γίνονται με τον μόνο τρόπο που θα μπορούσαν να γίνουν. Αν ένα πράγμα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, όλα θα μπορούσαν να γίνουν διαφορετικά και τότε ίσως κι εγώ να πήγαινα σήμερα στην δουλειά μου και να μην καθόμουν εδώ ως ασκούμενος κοπανατζής.

Αυτό, ομολογώ, σας είναι δύσκολο να το καταπιείτε. Προσπαθήστε όμως να καταλάβετε τι λέω : το καθετί εξαρτάται απ’ όλα τα άλλα, όλα συνδέονται, τίποτε δεν είναι ξεχωριστό. Γι’ αυτό και όλα ακολουθούν τον μόνο δρόμο που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν. Θα μου πείτε τώρα, «Δεν υπάρχει τίποτε απολύτως που να μην μπορεί να γίνει ?». Τίποτε απολύτως. «Και δεν μπορεί κανείς να κάνει τίποτε ?»

Αυτό είναι το θέμα μας. Για να κάνει κάποιος κάτι, για να πράξει δηλ. κάποιος οτιδήποτε, πρέπει να είναι. Και γι’ αυτό είναι απαραίτητο να καταλάβουμε πρώτα τι σημαίνει να είσαι.

mrΜέλος
08/10/2005, 21:51:58

28/07/2005

Μετά, πρέπει να μάθει κανείς να λέει την αλήθεια. Κι αυτό σας φαίνεται περίεργο. Δεν αντιλαμβάνεστε ότι πρέπει να μάθει κανείς να λέει την αλήθεια. Σας φαίνεται πως θα αρκούσε να θέλετε ή να αποφασίζετε να πείτε την αλήθεια. Και εγώ σας λέω, πως οι άνθρωποι σπάνια λένε εσκεμμένα ψέματα. Στις περισσότερες περιπτώσεις νομίζουν πως λένε την αλήθεια. Και όμως, συνέχεια ψέματα λένε, και όταν θέλουν να πουν ψέματα και όταν θέλουν να πουν την αλήθεια. Λένε συνέχεια ψέματα, τόσο στον εαυτό τους, όσο και στους άλλους. Γι’ αυτό, κανείς δεν καταλαβαίνει ποτέ, ούτε τον εαυτό του ούτε κανέναν άλλον.

mrΜέλος
08/10/2005, 21:54:14

28/07/2005

Ο χρόνος πάντα τρέχει καλή μου, είτε ζεις, είτε όχι. Αν μπορεί το νερό μιας βρύσης να σε συνεπάρει, το νερό της θάλασσας θα σε καταπιεί, θα σε αφανίσει...

mrΜέλος
08/10/2005, 21:55:27

28/07/2005

Mια μεμβράνη γνωρίζω. Την παρθενική. Έτσι και σπάσει, αιμοραγείς...

mrΜέλος
08/10/2005, 21:56:54

28/07/2005

Πολλές φορές οι άνθρωποι εκπλήσσονται ακόμη και με τον ίδιο τους τον εαυτό. Αυτό, ένα πράγμα σημαίνει. Πως δεν τον γνωρίζουν καθόλου.

mrΜέλος
08/10/2005, 21:59:10

28/07/2005

Κι αν είχες ? Θα τον άκουγες ? Ό,τι κι αν προσπαθώ εγώ να σου πω, εσύ να ακούς μονάχα τον εαυτό σου. Όχι εμένα. Για να σου δείξει κάποιος έναν δρόμο που οδηγεί στην ελευθερία, πρέπει πρώτα να τον έχει περπατήσει αυτός. Διαφορετικά, τι θα μπορούσε να σου πει ? Και πρέπει να βρίσκεται ακριβώς στην θέση που είσαι εσύ τώρα για να σε κατευθύνει σωστά. Κανείς όμως δεν βρίσκεται εκεί που είσαι τώρα εσύ και ούτε κανένας θα υπάρξει ποτέ. Γι' αυτό σου λέω, να ακούς μονάχα τον εαυτό σου, όχι εμένα, εγώ δεν προσπαθώ να σου πω τίποτε.

Αν ο εαυτός σου, σου λέει να μείνεις, μείνε, αλλά μείνε με όλο σου το "είναι". Όχι κομματιασμένο, όχι διάσπαρτο, με το ένα πόδι εκεί και με το άλλο αλλού. Αν πάλι σου λέει να φύγεις, φύγε, αλλά πάλι κάνε το με όλο σου το "είναι", ολοκληρωτικά, ενοποιημένα, και μην σκεφτείς ποτέ τι θα γινότανε αν έμενες, όπως επίσης μην σκεφτείς ποτέ τι θα γινότανε αν έφευγες. Ό,τι κι αν κάνεις, κάνε το μια ώρα νωρίτερα γιατί ο χρόνος σου στην γη δεν έιναι άπειρος. Και στις δύο περιπτώσεις, κάνε το με όλη την δύναμη της ψυχής σου, με όλο σου το "είναι", και σου λέω πως θα είναι το σωστό, θα σε λυτρώσει, και δεν θα σου δημιουργήσει ποτέ ενοχές, ούτε ερωτηματικά, ούτε φόβο.

mrΜέλος
08/10/2005, 22:02:43

29/07/2005

O άνθρωπος μοιάζει με πολιτεία. Με μια μεγάλη πολιτεία, με μια πυκνοκατοικημένη πόλη. Πόσοι άνθρωποι, πόσα "εγώ", κυκλοφορούν μέσα του, μέσα στους δρόμους του ? Κινούνται δεξιά, αριστερά, τρέχουν, αγωνίζονται κάτι να προλάβουν, μαλώνουν, βρίζονται, πάλι συμφιλιώνονται, αγκαλιάζονται, φιλιούνται, ερωτεύονται, πονάνε, κλαίνε, γελάνε. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι των δρόμων μιας πολιτείας είναι διαφορετικοί. Όλα αυτά τα μικρά "εγώ" μέσα μας, είναι διαφορετικά. Ακολουθούν τους ίδιους νόμους που ακολουθούν οι άνθρωποι που βλέπεις όταν ταξιδεύεις με ένα αεροπλάνο πάνω από αυτήν την πολιτεία. Όλα τα μικρά "εγώ", σαν τα ποντίκια μέσα μας, γυροφέρνουν. Το ένα λέει : "Αύριο θα ξυπνήσω πολύ νωρίς", το άλλο λέει "Γιατί να μην κοιμηθώ παραπάνω ?" και κάποιο άλλο λέει "Καλύτερα να παραμείνω στο κρεβάτι."

Edited by - mr on 08/10/2005 22:03:20

mrΜέλος
08/10/2005, 22:05:12

29/07/2005

Δεν χρειάζεται να πας πουθενά. Ο,τι αναζητάς, υπάρχει μπροστά σου αλλά δεν το βλέπεις.

mrΜέλος
08/10/2005, 22:08:13

30/07/2005

Συνήθως ο άνθρωπος πράττει, σύμφωνα με τις επιταγές του τελευταίου του «εγώ». Το τελευταίο «εγώ», που εμφανίζεται σ’ αυτόν, είναι υπεύθυνο για την πράξη του, για την βούληση δηλ. Υπογράφει γραμμάτια και ακάλυπτες επιταγές, και έτσι ο άνθρωπος σε όλη του την ζωή πληρώνει αυτή την απερισκεψία του ενός από τα «εγώ» του γιατί το Σύνολο, το συνολικό δηλ. η αληθινή ατομικότητά του, είναι υποχρεωμένη να τα εξοφλήσει. Αυτή είναι η τραγωδία των ανθρώπων.

mrΜέλος
08/10/2005, 22:10:44

31/07/2005

Λάθος κατάλαβες.

mrΜέλος
08/10/2005, 22:12:04

31/07/2005

Αν υπάρχει ένας τυχερός άνθρωπος στον κόσμο, αυτός είναι εκείνος που μπορεί να αλλάξει την εντύπωσή του για τον συνάνθρωπό του. Για να συμβεί αυτό, πρέπει να αλλάξει το "είναι" του. Κι αυτό, σε μερικούς ανθρώπους δεν συμβαίνει ποτέ. Το "είναι" τους δεν τους το επιτρέπει. Γι' αυτό και ελάχιστοι μπορούν να δεχτούν την πραγματική γνώση.

mrΜέλος
08/10/2005, 22:18:44

07/08/2005

Να θυμάστε πως όταν ρωτάτε τον εαυτό σας για κάτι, είναι σαν να ρωτάτε κάποιον που έχει όλες τις απαντήσεις. Για να σας δώσει όμως αυτές τις απαντήσεις, πρέπει να πληρωθεί, αφ’ ενός γιατί τίποτε στο κόσμο δεν είναι τζαμπέ, αφ’ ετέρου γιατί ο άνθρωπος εκτιμά περισσότερο κάτι που το έχει πληρώσει για να το αποκτήσει.

mrΜέλος
08/10/2005, 22:20:58

07/08/2005

Η απόλυτη κατοχή ενός πράγματος, η κατάκτησή του, συνοδεύεται από την θυσία κάποιου άλλου, από την καταστροφή του, από το κάψιμό του.

mrΜέλος
08/10/2005, 22:22:20

03/09/2005

Ο σκοπός μας δεν είναι να μάθουμε να χειριζόμαστε τα συναισθήματά μας, αλλά να τα γνωρίσουμε.

Οι άνθρωποι θυμώνουν, αλλά θυμώνουν ψεύτικα...

mrΜέλος
08/10/2005, 22:38:23

Πιάσε με απ' το χέρι να στο πω
του Κόσμου την Σημαία να σου δώσω,
τώρα που θα 'χεις μέσα σου σκοπό,
στου τραγουδιού μου την φωτιά,
θα σ' ανταμώσω.

Έγινε, τα λέμε...

The End.

Edited by - mr on 08/10/2005 22:39:23

mrΜέλος
09/10/2005, 18:12:27