- Υποχρεωτική στρατιωτική θητεία - μια μεγάλη διάκριση με βάση το φύλο - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
quote:
Όσο για την κύηση πρώτον δεν είναι υποχρεωτικά επιβαλλόμενη από το κράτος και δεύτερον ο νόμος την προστατεύει. Απαγορεύεται απόλυση λόγω κύησης, παίρνεις επίδομα ,άδεια κλπ.
Εισαι βαθεια νυχτωμενος φιλε μου, εαν νομιζεις οτι ανεφερα την κυηση για τους παραπανω λογους...
Και τελικα τι σε πειραζει περισσοτερο; Το να στρατευτεις ή το γιατι δεν ειναι υποχρεωτικη η θητεια και στις γυναικες; Νομιζω το πρωτο.
Οσο για το νοημα της θητειας και των καψονιων οπως και της ταλαιπωριας (;;;;;), ειναι η σκληραγωγηση γιατι εαν και οταν χρειαστει να βρεθει ο στρατιωτης σε πραγματικες συνθηκες πολεμου, δυστυχως αυτες δεν θα ειναι και η πιο ονειρεμενες...
Ο λογος που εχουν χαλαρωσει τα πραγματα στο στρατο ειναι λογω των ανοητων ειρηνοφιλων και νεοεποχιτικων ιδεων που εχουν υιοθετησει οι τελευταιες γενιες...
Βεβαια, εαν ανεξαρτητοποιηθει ή καταληφθει με ειρηνικο τροπο η Αττικη (μεσω πολιτικων μηχανορραφιων) δεν θα σας πειραξει...Θα σκυψετε...απο χαρα κιολας....
Εαν ομως θελησετε ν΄αντιδρασετε, να δουμε πως θα σκεφτειτε με στρατιωτικη τακτικη...και σχεδιο δρασης...
Και κατι αλλο...
Οταν η γυναικεια θητεια καταστει υποχρεωτικη, πως θα αντιμετωπιζατε μια γυναικα συναδελφο σας; Επι ισοις οροις;
Θ΄αγριεψει ο αχαλινωτος ανδρισμος σας (;;;) εαν βρεθουμε επι ισοις οροις....Γιατι και περισσοτερο μυαλο διαθετουμε (βλεπετε δεν μας κυβερνα το κατω κεφαλι) και περισσοτερο δυναμικες ειμαστε...και περισσοτερο σκληραγωγημενες...
Γι΄αυτο μην παραμυθιαζεσαι φιλε μου...
Περι μπουρδολογιων, ουδεις λογος...
Edited by - angi on 09/06/2006 00:25:34
Edited by - angi on 09/06/2006 00:29:02
Μην κοροιδευεις τον εαυτο σου φιλε μου...
Τεραστια ανισοτητα εχουμε στην εποχη μας...
Μια ανισοτητα που συμφερει το ανδρικο φυλο...
Δεν είμαι νεοεποχίτης ( και ποιο το πρόβλημα αν ήμουν δηλαδή?) είμαι ειρηνόφιλος κατά βάση αλλά θα πολεμήσω για αυτά που πιστεύω εγώ όμως και όχι για αυτά που πιστεύουν άλλοι ( ή μάλλον συμφέρουν άλλους.) Και αν εξακοκουθείς να επιμένεις ότι είναι σωστή αυτός ο άδικος καταναγκασμός μάθε πόσο καλά η κρατική υπηρεσία την οποία στηρίζεις λειτουργεί με αυτό τον τρόπο. Στο στρατό δεν έκανα το καθήκον μου, προσπαθούσα πάντα να παρακωλύω ότι γινόταν και να δημιουργώ προβλήματα, φρόντιζα να μη κάνω αυτό που μου έλεγαν σωστά ,δε ρουφάνευα (ως έφεδρος λοχίας που ήμουν) κανέναν και γενικά έκανα ότι μπορούσα για να προκαλέσω προβλήματα και να μη λειτουργεί καλά τίποτα από όσο πέρναε από το χέρι μου. Είχα τα @@ και τα έκανα και μέσα οπότε δε τα λέω μόνο από την καρέκλα μου στο ίντερνετ (μάλιστα το παρατσούκλι μου ήταν Subcommantante Marcos) . Ούτε τίποτα τα τρομερά ήταν ούτε δύσκολα πέρασα και ψυχολογικά απλά δε γουστάρω την αδικία. Για ιδέες και αξίες που πιστεύω εγώ έκανα και 100 φορές πιο δύσκολα πράγματα.
Και έπειτα ξαναλέω ότι δε θέλω να γίνει υποχρεωτική για γυναίκες ο στρατός. Αίρεται μεν έτσι η αδικία αλλά παραμένει το πρόβλημα του καταναγκασμού. Υπάρχουν και άλλοι τρόπο στην Ελλάδα του 2006 (και όχι του 1950...) να λυθούν και τα δύο προβλήματα.
1)ο διαχωρισμος εξυπναδας δεν γινεται βαση φυλλου αλλα ατομου
2)το οτι ο στρατος ειναι αρκετα χαλαρος δεν εχει να κανει σε τιποτα με αυτο που ρωταει ο Imperator
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
Φασκει και αντιφασκει...
Ενα θυμωμενο παιδι ειναι.
Ας παει στα δικαστηρια να μου κανει μηνυση.
quote:
Στην τελική γιατί εγώ πήγα και εσώ δε πήγες?
Και ποιος στο ειπε αγαπητε Imperatοr;
quote:
Δεν είμαι νεοεποχίτης ( και ποιο το πρόβλημα αν ήμουν δηλαδή?) είμαι ειρηνόφιλος κατά βάση αλλά θα πολεμήσω για αυτά που πιστεύω εγώ όμως και όχι για αυτά που πιστεύουν άλλοι ( ή μάλλον συμφέρουν άλλους.) Και αν εξακοκουθείς να επιμένεις ότι είναι σωστή αυτός ο άδικος καταναγκασμός μάθε πόσο καλά η κρατική υπηρεσία την οποία στηρίζεις λειτουργεί με αυτό τον τρόπο. Στο στρατό δεν έκανα το καθήκον μου, προσπαθούσα πάντα να παρακωλύω ότι γινόταν και να δημιουργώ προβλήματα, φρόντιζα να μη κάνω αυτό που μου έλεγαν σωστά ,δε ρουφάνευα (ως έφεδρος λοχίας που ήμουν) κανέναν και γενικά έκανα ότι μπορούσα για να προκαλέσω προβλήματα και να μη λειτουργεί καλά τίποτα από όσο πέρναε από το χέρι μου. Είχα τα @@ και τα έκανα και μέσα οπότε δε τα λέω μόνο από την καρέκλα μου στο ίντερνετ (μάλιστα το παρατσούκλι μου ήταν Subcommantante Marcos) . Ούτε τίποτα τα τρομερά ήταν ούτε δύσκολα πέρασα και ψυχολογικά απλά δε γουστάρω την αδικία. Για ιδέες και αξίες που πιστεύω εγώ έκανα και 100 φορές πιο δύσκολα πράγματα.
Συγχαρητηρια για το βαθμο ωριμοτητας...
Μονο που ξεχασες οτι το εγω σου δεν ειναι το μοναδικο σε ολο τον πλανητη...
Για ρωτα και τις γυναικες τις οποιες μεμφεσαι ποσους αδικους καταναγκασμους υποκεινται απο την ημερα που γεννιουνται μεχρι την ημερα που πεθαινουν;
Καταναγκασμοι που αλλιωνουν το σωμα και την υγεια τους, την ψυχολογια τους...
Το βασικο προβλημα σε σενα ειναι το οτι ενω υιοθετεις ιδεες μοντερνες για την εποχη μας (ειρηνη) ξεχνας τις υπολοιπες που συνεπαγονται (σεβασμος απεναντι στο αλλο φυλο, κατανοηση και ισοτητα ακομη και στις δουλειες του σπιτιου, στη διαπαιδαγωγηση των παιδιων, στην εξοδο μας στα μπαρακια με τις παρεες, το ξενοπηδημα γιατι ετσι μου αρεσει, αλλα η γυναικα μου γυναικα μου κ.λπ).
Προσωπικα, σου λεω οτι δεν προκειται ν΄αναλαβεις ποτε καμμια ευθυνη στη ζωη σου και η σταση σου θα ειναι συνεχως αντιδραστικη για να δικαιολογεις τις αδυναμιες σου και την ανικανοτητα αναλαβης ευθυνων.
Πραγματικα μεγαλο ψυχολογικο προβλημα αφου για λιγους μηνες, ουτε καν στην πλακα δεν μπορεσες να το παρεις το θεμα (που να το σκεφτεις και αλλιως...).
Φανταζομαι οτι δεν ειχες και παρεες στο στρατο ετσι;
Εμπρός Μεϊμαράκη προχώρα σε αλλαγές αν θες ψήφους στις εκλογές
Επίσης χαίρομαι που συμφωνείτε αγαπητοί συνομιλητές ότι στους περισσότερους μήνες στο στρατό άσκοπες αγγαρίες γίνονται. Η πραγματική εκπαίδευση εκμάθησης όπλων θα μπορούσε να γίνει σε πολύ μικρότερο διάστημα.
Ας μην ξεχνάμε και ένα σημαντικό μειονέκτημα του στρατού:
Διαιωνίζει την αξία του "βίσματος"
Αστρονομική απόδειξη περί της υπάρξεως φούξια ελεφάντων...
Edited by - Agnostic on 09/06/2006 02:50:05
Αν πραγματικά θέλετε να βελτιωθούν και να γίνουν δικαιότερες και πιο ανθρώπινες κάποιες καταστάσεις σχετικά με τον στρατό, υπογράψτε εδώ
http://www.omhroi.gr/psifisma.html
Αστρονομική απόδειξη περί της υπάρξεως φούξια ελεφάντων...
Ή συμφωνεις με αυτο;
quote:
Στο στρατό δεν έκανα το καθήκον μου, προσπαθούσα πάντα να παρακωλύω ότι γινόταν και να δημιουργώ προβλήματα, φρόντιζα να μη κάνω αυτό που μου έλεγαν σωστά ,δε ρουφάνευα (ως έφεδρος λοχίας που ήμουν) κανέναν και γενικά έκανα ότι μπορούσα για να προκαλέσω προβλήματα και να μη λειτουργεί καλά τίποτα από όσο πέρναε από το χέρι μου. Είχα τα @@ και τα έκανα και μέσα οπότε δε τα λέω μόνο από τη
Αυτα ειναι τα *** του;