ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Χρονοκλέφτες... - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Χρονοκλέφτες... - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Απέριττος31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
17/02/2006, 22:33:10
Είναι μια αίσθηση που τον τελευταίο καιρό γίνεται αισθητή όλο και απο περισσότερους ανθρώπους. Η αίσθηση ότι δεν υπάρχει χρόνος για να ζήσουμε. Καθημερινά οι ρυθμοί γίνονται όλο και πιο γρήγοροι. Κάποιοι δημιουργούν την πραγματικότητα γύρω μας με τέτοιο τρόπο ώστε να κλέβουν τον χρόνο μας. Ακόμα και άνθρωποι που δεν εργάζονται έχουν την ίδια αίσθηση. Ακόμα και για αυτούς υπάρχουν τρόποι να κλέβουν τον ελεύθερο χρόνο τους.
Μας κλέβουν τον χρόνο με τα εξαντλητικά ωράρια εργασίας. Μας κλέβουν τον χρόνο με το να ζούμε την ζωή μέσα απο την τηλεόραση. Μας κλέβουν τον χρόνο με ασήμαντες ασχολίες ενω έχουμε ξεχάσει τις σημαντικές. Κλέβουν τον χρόνο του παιχνιδιού απο τα παιδιά φορτώνοντάς τα με όλο και περισσότερα μαθήματα και υποχρεώσεις πολλές απο τις οποίες δεν τα οφελούν σε τίποτε. Μας κλέβουν τον χρόνο και μας κλείνουν όλο και περισσότερο μεσα στις πόλεις κλουβιά.
Κλέβουν τον χρόνο των γονιών απο τα παιδιά τους. Κλέβουν τον χρόνο που θέλουμε για να σκεφτόμαστε. Κλέβουν τον χρόνο που χρειαζόμαστε για να αγαπάμε. Κλέβουν τον χρόνο που χρειάζονται δυο σύντροφοι για να επικοινωνήσουν. Όσο πιο γρήγορα τρέχουμε για να προλάβουμε τόσο πιο πολύ αυξάνουν τους ρυθμούς. Γινόμαστε όλο και πιο ανισόρροποι. Ποιος κρύβεται πίσω απο αυτήν την απίστευτη συνωμοσία; Χάνουμε την στιγμή, χάνουμε το τώρα για ένα θολό αύριο που μπορεί να μην έρθει και ποτέ. Έτσι φτάνουν στιγμές που έρχεται στο μυαλό ένα παλιό σύνθημα, το οποίο είναι τόσο επίκαιρο πια...
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΚΑΤΕΒΩ...

Oculatis Abis (Φεύγεις οξυδερκής)
Ο ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΟΥ...
"ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟΙ" (Δυστυχώς...)

Edited by - Απέριττος on 17/02/2006 22:35:52

17/02/2006, 23:21:12
Βλέπω πολλούς στο δρόμο που τρέχουν, βιάζονται, ανυπομονούν και σπρώχνουν. Τρέχουν εκνευρισμένα με το αυτοκίνητο, χώνονται και στριμόχνονται.

Έτσι, ή τρίζουν στο παραπέντε τα λάστιχα, ή κοπανάνε οι λαμαρίνες.

Επειδή βούλιαξε η λαμαρίνα, έσπασε το φλάς ή ζύστηκε η μπογιά. Βγαίνει από μέσα τους μια απίστευτη αγριότητα και επιθετικότητα. Τσακόνονται, να ουρλιάζουν και έχω δεί ακόμα και να ανοίγουν μύτες.

Αυτό που βρίσκω απίθανο, το έχω δεί και μάλιστα αρκετές φορές, να εμπλέκονται δύο, που φαίνεται καθαρά ότι "βιάζονται", και μάλιστα τόσο, που να μήν μπορούν να περιμένουν ούτε δευτερόλεπτο, και χωρίς κάν να τρακάρουν ή προκληθεί άλλη ζημιά, να κατεβαίνουν από τα αυτοκίνητα και να σκυλοβρίζονται με τις ώρες!

Παρατημένα τα αυτοκίνητά τους στη μέση του δρόμου, έτσι ώστε να κλείνουν και άλλους, που με τη σειρά τους εκνευρίζονται και κορνάρουν, που είναι έτοιμοι να εκραγούν, και τα λοιπά και τα λοιπά...

silverlegendΜέλος
17/02/2006, 23:51:03
Κάποιες φορές είναι τρομερά καταθλιπτικό να βλέπεις όλους τους γύρω σου να βιάζονται,να περπατούν μόνοι με τα κεφάλια σκυφτά και δεν αναφέρομαι μόνο σε μεγάλους οι οποίοι εργάζονται αλλά και σε παιδιά.Τα φορτώνουν δουλειές για το σπίτι και ασκήσεις έτσι ώστε να ξημεροβραδιάζονται πάνω από ένα βιβλίο και να μην έχουν καθόλου ελεύθερο χρόνο.ΜΑ στον ελεύθερο χρόνο αναπτύσεται η σκέψη του παιδιού και διαμορφώνεται ο χαρακτήρας του και απο εκεί αποκτάει εμπειρίες και που θα το συνοδεύουν στο υπόλοιπο της ζωής του.Πραγματικά Απέριττε δεν ξέρω ποιός μας "κλέβει" τον χρόνο.Μπορεί να είναι μια συνομωσία μπορεί όμως και όχι...

Ζήσε την στιγμή γιατί μπορεί να είναι η τελευταία σου

18/02/2006, 01:02:51
αλλαξτε τροπο ζωης.
φυγετε απο την φυλακη σας.

βρειτε ζωτικο χωρο,παψτε να ζειτε ο ενας πανω στον αλλο,
εκτος απο τον χρονο σας, σας κλεβουν και την ψυχη σας.

---

Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!

lancelotΜέλος
18/02/2006, 02:02:40
Ειναι στο χερι του καθενος πως θα διαχειριζεται τον χρονο του.Απλα θα ηθελα να πω οτι εχουν πολλαπλασιαστει οι "κακες" επηρροες σπαταλης του ελευθερου χρονου.Μας εχουν δημιουργησει ενα συνδρομο να εχουμε ολοενα και περισσοτερες αναγκες..μα οι αναγκες απαιτουν παραπανισιο χρονο..ο παραπανω χρονος σημαινει μειωση του ελευθερου χρονου..μειωση του ελευθερου χρονου σημαινει τρεχεις να προλαβεις τον χρονο της ημερας.Τρεχεις..τρεχεις..και τελικα δε ξερεις που πας,ποιος ο σκοπος που ζεις?Να εισαι σκλαβος των υπερχρεωμενων σου αναγκων?Ενας σκλαβος της υπερκαταναλωσης?
Οι παλιοτεροι..γονεις..παππουδες,γιαγιαδες πολλες φορες μου λενε οτι παλιοτερα περνουσαν πιο ομορφα και ας ειχανε πολυ λιγοτερες αναγκες.Μα ο ΧΡΟΝΟΣ τους ηταν ΓΕΜΑΤΟΣ.Καθε χρονια που περναει βλεπω οτι η ακομα νεωτεροι εχουν ακομα λιγοτερο ελευθερο χρονο απο εμας.Τουλαχιστον εμενα με θυμαμαι μικρο δεν ημουν το ρομποτακι που ειναι τα περισσοτερα σημερινα παιδια.Στατιστικα τα νεα παιδια ειναι περισσοτερο κλειστα στον εαυτο τους,εχουν περισσοτερο αγχος και εχουν ελλειψη πραγματικης συντροφιας.Φυσικο ειναι..αν ολη τη μερα βομβαρδιζονται απο χιλιες μεριες,μια τα σχολεια,τα φροντιστηρια,την τηλεοραση,τα παιχνιδια σε υπολογιστη και χιλια δυο αλλα που να βρουν ελευθερο χρονο για να ολοκληρωσουν την προσωπικοτητα τους?Ακομα και στον τροπο σκεψης των νεων βλεπω μια μαζοποιηση.Παιρνουν μασημενες ιδεες,σκεψεις χωρις να σκεφτουν οι ιδιοι γιατι απλα ο χρονος ΤΡΕΧΕΙ.Σκεφτονται ας παρουν την ετοιμη λυση γιατι δε προλαβαινουν να σκεφτουν..χωρις να σημαινει οτι η λυση αυτη ειναι και η ενδεδειγμενη.
Γιαυτο πολλες φορες ακουμε αρκετους που λενε οτι θα ηθελαν να ζουνε σε καποια χρονικη περιοδο στο παρελθον...παλι δεν ειναι τυχαιο.Υπαρχει μια εσωτερικη αναγκη του ανθρωπου να απαγκιστρωθει απο αυτη την πραγματικοτητα.
Μα την πραγματικοτητα αυτη στην τελικη μπορουμε να την διαμορφωσουμε εμεις..ολοι μαζι η ο καθενας ατομικα.

Edited by - lancelot on 18/02/2006 02:04:15

18/02/2006, 09:34:51
Συμφωνώ σε όλα με τους προλαλήσαντες και θέλω να προσθέσω ότι λιγότερος χρόνος σημαίνει

όχι σκέψη ,όχι πνευματική καλλιέργια και αποξένωση των ανθρώπων

Και σίγουρα κάποιοι θα βολεύονται απ' αυτό....δε μπορεί!!!

ΝΑ'ΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ...ΤΑ ΛΕΜΕ !!

Στράτος

orfeas7Μέλος
18/02/2006, 10:29:45
Καλή η πρόταση του τυχερούλη ν'αλλάξουμε τρόπο ζωής και να σταματήσουμε να ζούμε ο ένας πάνω στον άλλο. Αλλά γίνεταί; Έστω ότι μετακομίζουμε στην επαρχία. Δεν υπάρχει δουλειά. Ακόμη και αν βρείς δουλειά τα χρήματα είναι λίγα και θα χρειαστγεί να κάνεις δεύτερη για να ζήσεις. Μετακομίζεις στις πόλεις και και εκεί δουλεύεις για να πληρώνεις ενοίκια, κοινόχρηστα, βενζίνες, κλπ. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.

Από την άλλη όταν κάνεις μία προσπάθεια να μείνεις στην επαρχία χαρακτηρίζεσαι αντικοινωνικός. Να το εξηγήσω... Τα περισσότερα κορίτσια - γυναίκες που ξέρω θέλουν να ζήσουν σε μεγάλες πόλεις. "Θέλω να βλέπω κόσμο" μου φωνάζουν, "...να καθήσω εδώ να κάνω τι;" . Πραγματικά δεν ξέρω γιατί βλέπω αυτόν τον τρόπο σκέψεις σε γυναίκες και ας μην βιαστούν οι κυρίες του φόρουμ να με χαρακτηρίσουν αντιφεμινιστή φαλοκράτη ή οτιδήποτε άλλο. Δεν ξέρω αν οι άντρες είναι αγρίμια που θέλουν να ζήσουν στα βουνά σε ένα κόσμο με λιγότερες ανέσεις και πολύ ελλευθερία και οι γυναίκες είναι τα αγρίμια που θέλουν να ζήσουν σε ένα κλουβί με όλες τις ανέσεις.

Προσωπική γνώμη είναι αυτή και θα χαιρόμουν πάρα πολύ αν έκανα λάθος. Θα χαιρόμουν ακόμη περισσότερο αν έβλεπα γυναίκες να έχουν την ίδια άποψη με μένα.

Συγνώμη αν ξέφυγα λίγο από το θέμα...

nasiraΝέο Μέλος
18/02/2006, 11:39:36
Πραγματικα, πλεον δεν υπαρχει ελευθερος χρονος για τιποτα..
Ειναι και αυτο ας πουμε ενα ειδος "mind control" ..Ετσι τουλαχιστον μου φαινεται εμενα!Θα ηθελα να ζουσα πιο χαλαρα..
Απογοητευομαι βλεποντας οτι ζουμε για να δουλευουμε και οχι το αντιθετο..ειναι λες και ολα ειναι σταματημενα και ζουμε την ιδια μερα ξανα και ξανα!!!Νιωθω σαν πειραματοζωο..Πως θα μπορουσε να αλλαξει αυτο οταν υπαρχουν τοσες πολλες υποχρεωσεις? Με υπομονη παντως οχι.(γιατι το εχω ακουσει και αυτο)Το μονο που προσπαθω να κανω(τουλαχιστον)ειναι να ξεκλεβω λιγο χρονο,ποτε απο εδω,ποτε απο εκει..

Συγνωμη αν σας κουρασα!

........

SavaothΜέλος
18/02/2006, 13:17:50
Η αίσθηση του χρόνου είναι αντικειμενική.Σε κάθε εποχή ανάλογα με τους ρυθμούς της ζωής και τις ασχολίες των ανθρώπων η αίσθηση του χρόνου αλλάζει.Το "ρολόι" του ανθρώπου προσαρμόζεται σύμφωνα με το περιβάλλον,Εξάλλου ο άνθρωπος είναι προσαρμοστικό ον.Οπότε είναι λογικό με την πίεση που δεχόμαστε να νιώθουμε έλλειψη χρόνου.Μια πιο "επιστημονική" προσέγγιση(αν και μη αποδεδιγμένη) είναι πως εφόσον ο χρόνος συνδέεται άμεσα με το χώρο και τη ύλη και το σύμπαν συτέλλεται θα συστέλλεται και ανάλογα ο χρόνος....Ποιός ξέρει....
silverlegendΜέλος
18/02/2006, 13:27:20
Savaoth συμφωνώ μαζί σου αλλά αυτό με το σύμπαν μου ακούστηκε κάπως "άσχετο"

18/02/2006, 14:17:03

.

χρονος για το συμπαν δεν υπαρχει - δεν το λεω εγω, το λεει η αστροφυσικη.

ο χρονος ειναι υποκειμενικη αισθηση που δημιουργειται απο τις περιορισμενες ανθρωπινες αισθησεις.

για παραδειγμα τον χρησιμοποιουμε ως μοναδα μετρησης της αποστασης των γαλαξιων (σε ετη φωτος).

οταν κοιταμε τα αστρα, αντικρυζουμε το παρελθον τους και οχι το τωρα τους - ωστοσο για το συμπαν ολα συμβαινουν τωρα.

κατι αλλο ενδιαφερον ειναι οτι οσο παμε προς το μπιγκ μπανγκ το δευτερολεπτο "αυξανει" την διαρκεια του με καταληξη τα πρωτα δευτερολεπτα του συμπαντος να ειναι απειρα.

.

οσον αφορα την καθημερινοτητα κα παραθεσω μερικες παρατηρησεις.

η αισθηση του χρονου ειναι υποκειμενικη και μεταβλητη:

τα παιδια εχουν την αισθηση οτι ο χρονος "κυλαει αργα", ενω οι ενηλικες εχουν την αισθηση οτι "επιταχυνεται" συνεχως οσο γερναμε.

οταν περναμε καλα κι ευχαριστα ο χρονος "κυλαει γρηγορα" ενω οταν ζοριζομαστε "κυλαει αργα".

το πρωτο μαθημα που ειχα την τυχη να μου δωσει καποιος ηταν το οτι δεν υπαρχει λογος να βιαζομαι.

δεν μου το εξηγησε με λογια, αλλα εδειξε οτι οταν καποιος βιαζεται ειναι επικεντρωμενος στο μελλον, σε αυτο που προκειται να κανει, και οχι στο τωρα και σε αυτο που κανει εκεινη την στιγμη.

δεν υπαρχει διαμορφωμενο μελλον ομως και απλα χανει το Τωρα του.

το να ζεις την ζωη σου, το να χρησιμοποιεις τον χρονο σου ειναι απλα το να εισαι συνειδητοποιημενος στις πραξεις του Τωρα.

γιατι οπως πολυ σωστα ειπε ο silverlegend:

.

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr

silverlegendΜέλος
18/02/2006, 14:38:16
'Οντως jonniebegood σε αυτά που λές έχεις δίκιο.Ο χρόνος είναι σχετικός με την ύλη αλλά και με το σύστημα αναφοράς μας κάθα φορά,και δεν "κυλάει" παντού με την ίδια ταχύτητα.(Θεωρία των διδύμων).(Albert Einstein,ο άνθρωπος που φαντάστηκε αυτό που κανένας άλλος δεν μπορούσε.....)

18/02/2006, 14:50:17
Προτεινω να επιβραδυνουμε την περιστροφη της γης κατα 6 ωρες ωστε μια πληρη περιστροφη που διαρκει 24 ωρες να γινεται σε 30 ωρες και ετσι να κερδιζουμε 6 ωρες υπνου!

18/02/2006, 16:23:09
Ωραίο θέμα αν και νομίζω οτι θα ταίριαζε καλύτερα στην Κατηγορία Απόψεις,Προτάσεις κ.α..
Πιστεύω κι εγώ πως το θέμα της έλλειψης του χρόνου έχει γίνει ένα έντονο φαινόμενο της σημερινής κοινωνίας.
Αυτό όμως συμβαίνει επειδή οι ανάγκες του κάθε ανθρώπου έχουν αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις ανάγκες ενός ανθρώπου πρίν 200 χρόνια.
Μήπως λοιπόν το θέμα έγκειται και στις δικές μας επιλογές?
Εάν εγώ πχ θελήσω να αποκτήσω μια βίλα δεν θα πρέπει να δουλεύω όλη μέρα?
Εάν θέλω να αποκτήσω το σώμα του Ράμπο δεν θα πηγαίνω στο γυμναστήριο 5 ώρες τη μέρα?
Απο κεί και πέρα που θα μου βρεθεί χρόνος για περαιτέρω πράγματα?

In anticipation of my resurrection...

null_n_voidΜέλος
18/02/2006, 17:40:55
Ειμαι η Μαίρη Παναγιωταρα...

Μια εργαζόμενη μητέρα, μια καλή νοικοκυρά....

κτλ

ορεξη να χετε να διαγραφετε :)

18/02/2006, 22:42:25
Καλησπέρα... θέλω να κάνω δυο παρατηρήσεις. Η μια αφορά αυτό που έγραψε ο φίλος JBG. Αγαπητέ μου όντως μπορεί να είναι και ηλικιακό το θέμα ή και ψυχολογικό όπως λες. Όμως ακόμα κι έτσι δεν είναι άξιο προσοχής και δεν είναι ένα καμπανάκι που προσπαθεί να μας ταρακουνήσει, το γεγονός ότι η αίσθηση της έλλειψης χρόνου γίνεται όλο και πιο έντονη;
Επίσης για τον αγαπητό Ορφέα που αναφέρθηκε στην επαρχία ναι υπάρχει αυτή η αντίληψη. Και τί γίνεται τελικά; Έρχονται στην Αθήνα για να βλέπουν κόσμο και βλέπουν τον καθένα κλεισμένο στις σκέψεις του και να τρέχει και το βράδυ όλοι μαζί περιφέρουν την απελπισία τους στα μπαράκια. Ή μήπως δεν είναι έτσι; Και φτάνεις στο σημείο εκεί που στο χωριό τους έβλεπες όλους κάθε μέρα (αυτό είναι κακό και καλό ανάλογα την περίπτωση) ξαφνικά στην Αθήνα φτάνεις στο σημείο να κάνεις ακόμα και χρόνια να δεις συγγενικά πρόσωπα ακόμα και πρώτου βαθμού.
Ναι βέβαια στην Αθήνα υπάρχουν θέατρα, κινηματογράφοι και τόσα άλλα και κυρίως ανωνυμία... Μάλλον περισσότερο αυτό αποζητούν και τελικά περνούν στο άλλο άκρο... να κάνω ότι θέλω και να μην με δουν και με κουτσομπολεύουν. Όμως...
...όμως ακόμα κι αυτό μια παγίδα είναι και στην τελική θα διαφωνήσω με τον φίλο συντονιστή που έγραψε ότι το θέμα πρέπει να μπει αλλού. Εγω επιμένω ότι ζούμε μια τεχνηέντως ανθρωποκτόνα πραγματικότητα η οπόία μόνο στόχο έχει να μας κάνει χυλό και να μας μετατρέψει σε μαζάνθρωπους. Πιστεύω και επιμένω ότι πρόκειται για την πιο φοβερή και τρομερή συνωμοσία που έχει υποστεί ο άνθρωπος....
Σας καληνυχτίζω προς το παρόν... θα επανέλθω...

Oculatis Abis (Φεύγεις οξυδερκής)
Ο ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΟΥ...
"ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟΙ" (Δυστυχώς...)

Edited by - Απέριττος on 18/02/2006 22:44:07

Edited by - Απέριττος on 18/02/2006 22:45:30

PhaethonΝέο Μέλος
19/02/2006, 00:15:49
ΚΑΠΟΤΕ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΠΟΥ ΟΤΙ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΑΣ ΔΟΝΕΙΤΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΩΝ 7.5KHZ Ή MHZ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΒΑΘΜΥΑΙΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΥ ΣΤΑ 10 ΜΕ 12 ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΠΩΣ Ο ΧΡΟΝ0Σ ΠΕΡΝΑΕΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ.

ΑΠΛΑ ΤΟ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΩΣ ΕΠΙΠΛΑΙΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΘΕΣΕΙ Γ

silverwhisperΜέλος
19/02/2006, 18:43:02
quote:
Μήπως λοιπόν το θέμα έγκειται και στις δικές μας επιλογές?
Εάν εγώ πχ θελήσω να αποκτήσω μια βίλα δεν θα πρέπει να δουλεύω όλη μέρα?
Εάν θέλω να αποκτήσω το σώμα του Ράμπο δεν θα πηγαίνω στο γυμναστήριο 5 ώρες τη μέρα?
Απο κεί και πέρα που θα μου βρεθεί χρόνος για περαιτέρω πράγματα?

ματαιοτης ματαιοτητων τα παντα ματαιοτης...
αναλωνουμε τον ελαχιστο εως μηδαμινο χρονο μας σε ανευ σημασιας κενοδοξα πραγματα.βεβαια ειναι προσωπικη επιλογη του καθενος αν θα πεθανει εχοντας κανει οντως κατι στη ζωη του η απλα ενα περασμα ολοκληρωσης διαφορων (κατα την αποψη μου) ηλιθιων πραγματων.
ειναι επιλογη του καθενος αν θελει να αγορασει βιλα η εξοχικο στο οποιο θα μενει 15 μερες το χρονο εχοντας πληρωσει μια συνηθως αμυθητη περιουσια,ενω με τα ιδια λεφτα θα μπορουσε να εχει αδειασει ολοκληρο βιβλιοπωλειο,η να εχει κανει καμια δεκαρια ταξιδια.

quote:
ΚΑΠΟΤΕ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΠΟΥ ΟΤΙ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΑΣ ΔΟΝΕΙΤΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΩΝ 7.5KHZ Ή MHZ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΒΑΘΜΥΑΙΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΥ ΣΤΑ 10 ΜΕ 12 ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΠΩΣ Ο ΧΡΟΝ0Σ ΠΕΡΝΑΕΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ.

μαλλον στο στρειντζ.θα βρω το αρθρο και θα το αντιγραψω.

Comforting home,mother's lap,chance for immortality...where being wanted baame a thrill,I never knew...

...it does not do to dwell on dreams and forget to live,remember that...

G.Μέλος
19/02/2006, 20:59:28
quote:

Καλή η πρόταση του τυχερούλη ν'αλλάξουμε τρόπο ζωής και να σταματήσουμε να ζούμε ο ένας πάνω στον άλλο. Αλλά γίνεταί; Έστω ότι μετακομίζουμε στην επαρχία. Δεν υπάρχει δουλειά. Ακόμη και αν βρείς δουλειά τα χρήματα είναι λίγα και θα χρειαστγεί να κάνεις δεύτερη για να ζήσεις. Μετακομίζεις στις πόλεις και και εκεί δουλεύεις για να πληρώνεις ενοίκια, κοινόχρηστα, βενζίνες, κλπ. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.

Από την άλλη όταν κάνεις μία προσπάθεια να μείνεις στην επαρχία χαρακτηρίζεσαι αντικοινωνικός. Να το εξηγήσω... Τα περισσότερα κορίτσια - γυναίκες που ξέρω θέλουν να ζήσουν σε μεγάλες πόλεις. "Θέλω να βλέπω κόσμο" μου φωνάζουν, "...να καθήσω εδώ να κάνω τι;" . Πραγματικά δεν ξέρω γιατί βλέπω αυτόν τον τρόπο σκέψεις σε γυναίκες και ας μην βιαστούν οι κυρίες του φόρουμ να με χαρακτηρίσουν αντιφεμινιστή φαλοκράτη ή οτιδήποτε άλλο. Δεν ξέρω αν οι άντρες είναι αγρίμια που θέλουν να ζήσουν στα βουνά σε ένα κόσμο με λιγότερες ανέσεις και πολύ ελλευθερία και οι γυναίκες είναι τα αγρίμια που θέλουν να ζήσουν σε ένα κλουβί με όλες τις ανέσεις.

Προσωπική γνώμη είναι αυτή και θα χαιρόμουν πάρα πολύ αν έκανα λάθος. Θα χαιρόμουν ακόμη περισσότερο αν έβλεπα γυναίκες να έχουν την ίδια άποψη με μένα.

Καλησπέρα,

αγαπητέ orfeas7, είμαι μία από τις γυναίκες που επέλεξαν την ζωή στην επαρχία αντί αυτής στην πρωτεύουσα που γεννήθηκα και μεγάλωσα... Η αλήθεια είναι πως διαπίστωσα μεγάλη διαφορά στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμουν πλέον τον χρόνο... και παρόλο που δεν ζω καν σε μία πόλη, αλλά σε ένα χωριό έξω απ' αυτήν ποτέ δεν ένιωσα να πιέζομαι με τον χρόνο, ούτε όταν πρέπει να μετακινούμαι προς την πόλη για την δουλειά μου...

η αλήθεια είναι πως σπάνια οι γυναίκες επιλέγουν κάτι τέτοιο και οι λόγοι δεν είναι του παρόντος να αναλυθούν... Θα σταθώ μόνο σε κάτι... με την απόφαση μου να μένω "εκτός" έχω κατηγορηθεί πολλές φορές για "αγρίμι" και "παράξενη" από όσους τελικά μάλλον προτιμάνε να ζουν πιεσμένοι από τον χρόνο...

και αυτό το "προτιμάνε" είναι για μένα η ουσία του ζητήματος... στους περισσότερους τελικά, η έλλειψη χρόνου είναι αυτό που υποσυνείδητα επιζητούν προκειμένου να μην σκέφτονται και να μην βιώνουν γνήσια τη ζωή γύρω τους... Περισσότερος χρόνος σημαίνει περισσότερη ενδοσκόπηση και αντιμετώπιση ενός μέρους του εαυτού μας που πιθανόν δεν μας ευχαριστεί...

είναι το εσωτερικό μας ρολόι νομίζω που έχουμε βάλει σε fast forward και όχι οι εξωτερικές συνθήκες...

όλα καλά

Galadriel

για όλα υπάρχει καιρός και τρόπος
20/02/2006, 13:31:35
Από την άλλη σκεφτείτε πόσοι είναι οι άνθρωποι που αντέχουν τον ελεύθερο χρόνο;
Είναι σαν την ερώτηση γιατί τα ζευγάρια γεμίζουν τις ώρες τους έτσι, ώστε να μην έχουν ελεύθερο χρόνο για να επικοινωνήσουν μεταξύ τους. Μάλλον δεν το αντέχουν να δουν ότι δεν έχουν και πολλά να πουν.
Δεν είναι τυχαίο ότι πολλά ζευγάρια χωρίζουν στις διακοπές ή αμέσως μετά από αυτές.

Χμμ και κάτι άλλο. Οι παλιότεροι έλεγαν "αργία μήτηρ πάσης κακίας"... Είχαν δώσει λοιπόν στην αργία ένα εντελώς αρνητικό περιεχόμενο. Μια υπερβολή που όμως "κάθησε" μέσα μας νομίζω.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-