- Ο Θεός είναι μόνο Αγάπη - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:quote:...ή τα παίρνει από κάπου!
Πάντως κάποιο λάκκο έχει η φάβα...κάτι συμβαίνει μ'αυτόν..!!!
Ηλικία...επέγγελμα...άσχημη παιδική ηλικία...άσχημα βιώματα ...???Κάτι πάντως κρύβεται πίσω απο την πυρκαγιά του μυαλού του...100%!!!
Τι να σου πώ??
Χρήζει περαιτέρω διερεύνησης η περίπτωσή του!!!
Η πιθανότητα να τα παίρνει , κάτι λέει..το κατανοώ!!!
Το δράμα είναι να μην παίρνει τίποτα ... το φαντάζεσαι???
soul
μαζί μου,αλλά πιστεύω, κάποια στιγμή, πρέπει να δείτε και το ..θέμα....Διαβάζουν κι άλλοι κι όχι μόνο μεταξύ μας..Ας γράφουμε
και τίποτε για το Θεό και την Αγάπη Του προς τον άνθρωπο και την έκφραση Του την ίδια....Αν διαφωνείτε με την ύπαρξη του Θεού, είναι
άλλο πράγμα...
Και μην ασχολείστε άλλο μαζί μου..Έχω γεμίσει εμαίλ συμπαράστασης....
Θα με κάνετε στάρ..Μπορει και κριθάρ, ή βρώμη, αλλά, επι του παρόντος θέματος, μπορούμε να έχουμε τις θέσεις, όσων, έχουν;
quote:
Πάντως κάποιο λάκκο έχει η φάβα...κάτι συμβαίνει μ'αυτόν..!!!
Ξύλινα παιχνίδια... καροτσάκι χωρίς φρένα... Να το αποτέλεσμα!

macedon
quote:Μπααα... Δεν νομίζω να είναι τόσο...
Το δράμα είναι να μην παίρνει τίποτα ... το φαντάζεσαι???
...αλλά και πάλι δεν μπορείς να είσαι σίγουρος.
Ολο και κάτι θα παίρνει...
Edited by - Αίολος on 15/11/2009 12:20:08
Τι να παίρνω;
Λεφτά λέτε;
Τι να σας πω...Δεν πιστεύω, προσωπικά μιλωντας, ότι θα το απολάμβανα τόσο πολύ αν πληρωνόμουνα...Θα το έβλεπα δουλειά,καλέ, όχι ευχαρίστηση......
Και πιστέψτε με, έτσι είναι..Ειναι ευχαρίστηση μου να γράφω εδώ μαζί σας....Πιστέψτε με....
quote:...χεχε! Τι άλλο;;;
Τι να παίρνω;
Λεφτά λέτε;
είναι αξία....ανεκτίμητη....Πόσο να κοστολογήσεις την απόλαυση;
Αγαπητοί φίλοι νομίζω πως δεν μπορούμε να μιλάμε για τον Θεό και να πολεμάμε ο ένας τον άλλο ή να τον στενοχωρούμε ή να θέλουμε με το ζόρι να πείσουμε το συνομιλητή μας.
Νομίζω πως χρειάζεται ν ασεβόμαστε βαθιά τον εαυτό μας και τους συνομιλητέ ςμας για να κάνουμε διάλογο.
Ο στόχος δεν είναι να επιβληθούμε ή να δικαιωθούμε αλλά να καταλάβουμε και να νιώσουμε τον άλλο. Όχι σαν κάποιο που βρίσκεται σε αντίπαλο στρατόπεδο αλλά σαν συμπάσχοντα αδελφό μας στην αναζήτηση της αλήθειας.
Η αισθητική έχει σημασία, η ομορφιά έχει σημασία. Η ευγένια, η καλωσύνη, η αγάπη και η ταπείνωση καλλιεργούν μια πνευματική ατμόσφαιρα στην οποία μπορεί να εκδηλωθεί ο Θεός. Ενώ ο θυμός και η σύγκρουση διώχνουν το Θεό.
Ο Ντοστογιέφσκυ είχε πει ότι "η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο".
Ας προσέξουμε παρακαλώ την ομορφιά του διαλόγου, την απόδοση τιμής στην εσωτερικότητα του άλλου.
Και μια επιπλέον παρατήρηση επειδή ίσως δεν ξαναγράψω άλλο μήνυμα:¨
"Οι αλήθειες του Θεού δεν αποκαλύπτονται στους ανθρώπους που αναζητούν με ορθολογιστικά μέσα ιστορικές ή αντικειμενικές λεπτομέρειες. Οι αλήθειες του Θεού αποκαλύπτονται σε όσους λαχταρούν ταπεινά από τα βάθη της καρδιάς τους να γνωρίσουν τον ίδιο το Θεό. Το μέσον προσέγγισης του Θεού δεν είναι γνωστικό είναι καρδιακό"
Εύχομαι να είστε πάντα χαρούμενοι!
quote:
Αγαπητοί μου φίλοι, με συγκινείτε βαθύτατα,που ασχολείστε έτσι
μαζί μου,αλλά πιστεύω, κάποια στιγμή, πρέπει να δείτε και το ..θέμα....Διαβάζουν κι άλλοι κι όχι μόνο μεταξύ μας..Ας γράφουμε
και τίποτε για το Θεό και την Αγάπη Του προς τον άνθρωπο και την έκφραση Του την ίδια....Αν διαφωνείτε με την ύπαρξη του Θεού, είναι
άλλο πράγμα...
Και μην ασχολείστε άλλο μαζί μου..Έχω γεμίσει εμαίλ συμπαράστασης....
Θα με κάνετε στάρ..Μπορει και κριθάρ, ή βρώμη, αλλά, επι του παρόντος θέματος, μπορούμε να έχουμε τις θέσεις, όσων, έχουν;
Ω!!! Κριθάρ...έχει θέση η κριθάρ!!
Είναι απίθανος , έτσι???
ΚΡΙΘΑΡ!!!
soul
quote:Αγαπητοί φίλοι νομίζω πως δεν μπορούμε να μιλάμε για τον Θεό και να πολεμάμε ο ένας τον άλλο ή να τον στενοχωρούμε ή να θέλουμε με το ζόρι να πείσουμε το συνομιλητή μας.
Νομίζω πως χρειάζεται ν ασεβόμαστε βαθιά τον εαυτό μας και τους συνομιλητέ ςμας για να κάνουμε διάλογο.
Ο στόχος δεν είναι να επιβληθούμε ή να δικαιωθούμε αλλά να καταλάβουμε και να νιώσουμε τον άλλο. Όχι σαν κάποιο που βρίσκεται σε αντίπαλο στρατόπεδο αλλά σαν συμπάσχοντα αδελφό μας στην αναζήτηση της αλήθειας.
Η αισθητική έχει σημασία, η ομορφιά έχει σημασία. Η ευγένια, η καλωσύνη, η αγάπη και η ταπείνωση καλλιεργούν μια πνευματική ατμόσφαιρα στην οποία μπορεί να εκδηλωθεί ο Θεός. Ενώ ο θυμός και η σύγκρουση διώχνουν το Θεό.
Ο Ντοστογιέφσκυ είχε πει ότι "η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο".
Ας προσέξουμε παρακαλώ την ομορφιά του διαλόγου, την απόδοση τιμής στην εσωτερικότητα του άλλου.
Και μια επιπλέον παρατήρηση επειδή ίσως δεν ξαναγράψω άλλο μήνυμα:¨
"Οι αλήθειες του Θεού δεν αποκαλύπτονται στους ανθρώπους που αναζητούν με ορθολογιστικά μέσα ιστορικές ή αντικειμενικές λεπτομέρειες. Οι αλήθειες του Θεού αποκαλύπτονται σε όσους λαχταρούν ταπεινά από τα βάθη της καρδιάς τους να γνωρίσουν τον ίδιο το Θεό. Το μέσον προσέγγισης του Θεού δεν είναι γνωστικό είναι καρδιακό"
Εύχομαι να είστε πάντα χαρούμενοι!
Νικήτα καλημέρα!!!
Καλές οι επισημάνσεις σου αλλα κινούνται ηθικολογικά και προφανώς επί ενός γνωστού ηθικολογικού κώδικα , ο οποίος δοκιμάσθηκε και δεν απέδωσε...και δεν απέδωσε διότι δεν εστιάζει στην ωρίμανση του ανθρώπου και στο να βελτιώσει το αντιληπτικό του επίπεδο..προκειμένου να εστιάσει σε πρωτογενή εσωτερικά δρώμενα και να κάνει ένα βήμα πάρα πέρα..!
Ασφαλώς είναι δικαίωμα του καθενός ..το έχω πεί πολλάκις να έχει τις δικές του απόψεις αλλα εδώ δεν είναι χώρος κατηχητικού ή εκκλησία , όπου όλοι συμφωνούν και δεν έχουν και την υποχρέωση να αποδεικνύουν!
Εδώ είναι ιδιωτικός χώρος , όπου ασφαλώς είμαστε προσκεκλημένοι αλλα παρ'ολ'αυτά εκτιθέμεθα δημοσίως και κάθε τι που υποστηρίζουμε , θα πρέπει να τεκμηριώνεται και σε κάθε περίπτωση , δεν μπορεί ο κάθε ένας να τεκμηριώνει τα όσα λέει , καταθέτοντας ολόκληρη την βίβλο και το πιο σημαντικό να προβαίνει σε χαρακτηρισμούς και νουθεσίες...αυτά στο σπιτάκι του!
Και γώ προσωπικά , απο την μεριά μου , σου εύχομαι να είσαι πάντα χαρούμενος και έχω την αίσθηση , ότι δε υπήρξε εξ'οσων γνωρίζω πρόβλημα κάποιου με το προσωπό σου!
Ο ποιοτικός διάλογος δε ...για να απαντήσω και σ'αυτό...δεν μπορεί να έλθει ως αποτέλεσμα καλοσύνης και ευαισθησίας αλλα είναι προιον δυναμικής και εσωτερικής καλλιέργειας και τα οποία θέτουν τις βάσεις εντός του υποκειμένου για την εμφάνιση του ποιοτικού διαλόγου...και ποιοτικός διάλογος δεν είναι ο χριστιανικός διάλογος αλλα διάλογος επί θέσων και αρχών , ο οποίος πάντα αφήνει πόρτες ανοιχτές για έλεγχο επί παλαιών και νέων δεδομένων πρός βελτίωση και πρόοδο του ανθρώπου...κάθε άλλη παγιωμένη πεποίθηση που ερμητικά έχει κλείσει τις πόρτες της διερεύνησης..αποτελεί δόγμα και οι δογματικοί άνθρωποι ποτε δεν ήσαν προοδευτικοί και ώριμοι άνθρωποι ...αλλα επικίνδυνοι και βλαβεροί για τον εαυτό του και το πιο σημαντικό για το περιβάλλον τους που υφίσταται την καταπιεστική παρουσία τους!
Ο σεβασμός δεν είναι απρουπόθετος ...δεν υφίσταται εκ των προτέρων και δίνεται άπλετα...κερδίζεται φίλε Νικήτα...κερδίζεται με αγώνα και γι'αυτό έχει και αξία!!
Όποιος τον αξίζει...θεωρώ πως του αποδίδεται!!!
soul