ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΚΑΤΑΡΕΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΚΑΤΑΡΕΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

WHITE_WOLF31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
ΦΩΤΙΟΣΜέλος
21/01/2003, 11:58:44
Καλημέρα

Είναι πράγματι εντυπωσιακό, και πιστεύω και εγώ πως υπάρχει εξήγηση.
Κάποια στιγμή θα είναι τόσο κατανοητό όσο και η πτώση με αλεξίπτωτο!
Απλά ορίζουμε ως Μεταφυσική, όσα ως τώρα δεν κατανοούμε.

Γιατί θεωρείς Μύθους τις αναφορές για τις κατάρες;
Δεν είναι γεμάτος ο Εσωτερισμός και ο Αποκρυφισμός, από Επικλήσεις, Εξορκισμούς και Κατάρες;

Ακόμη και ο Αφορισμός της Χριστιανικής Εκκλησίας είναι ένα είδος πνευματικής αποπομπής!

Το να κατανοήσουμε την Δύναμη, αλλά κυρίως την Αξία του λόγου μας και φυσικά των σκέψεων και των ενεργειών μας, πιστεύω πως θα μας ωφελήσει σαν ανθρώπους και θα διευκολύνει τις συνθήκες διαβίωσής μας σε αυτό τον πλανήτη!

Με Σεβασμό και Αγάπη.

11/03/2003, 21:52:59
Καλησπέρα σας.
Επαναφέρω το θέμα της κατάρας, γιατί είναι πολύ ενδιαφέρον.Για κατάρες που δεν είναι μόνο με λόγια όπως αναφέρει ο φίλος Φώτιος, γιατί πιστέυω παρόλα αυτά ότι και η σκέψη μπορεί να είναι εξίσου δυνατή. Αυτό εξαρτάται από την ένταση με την οποία στέλνεις την κατάρα, αλλά δυστυχώς και από το ενεργειακό σου επίπεδο. Που μπορεί να σε κάνει να στέλνεις μια πιο δυνατή καλή η κακή σκεπτομορφή.

Δεν ξέρω όμως τι ρόλο παίζει η ψυχολογική κατάσταση του ατόμου το οποίο εξαπολύει κατάρες. Αν κάτι το έχει πειράξει πολύ, μα πάρα πολύ, και αισθάνεται τόσο εγκλωβισμένο και με κομμένα τα χέρια, ώστε όλη η αρνητική ενέργεια και η αδικία να διοχετευτεί από μέσα του σε μορφή κατάρας. Επιβαρύνεται άραγε το ίδιο πολύ το κάρμα του; Και πόσο μάλλον εάν κάποιος είναι γνώστης ότι έχει μεγαλύτερη δύναμη σκέψης από κάποιον άλλο, δεν τον φέρνει αυτόματα σε πιο δεινή θέση; Ο άλλος όμως που ολοφάνερα έπραξε την αδικία; Θα πληρώσει;

Πόσο δύσκολο είναι πράγματι να κλείσεις τα αυτιά σου και να πετρώσεις την αδικημένη σου καρδιά, μεταστρέφοντας όλο το μίσος και την οργή που νιώθεις σε αγάπη; Και πόσο σοκαριστικό είναι εάν τη στιγμή που εξαπολύεις την κατάρα σταματήσεις για ένα δευτερόλεπτο και σκεφτείς: "τι κάνω;" ...

Αμύνομαι. Πως αλλιώς μπορώ να το κάνω όταν αυτό είναι το ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΟΠΛΟ... Ποιά η γνώμη σας;

αυτή...που τα κατάφερε!

24/08/2005, 03:06:10
κοιτα να δεις Αμαλια τι πετυχα!
---...οταν μετριομασταν ακομη..σε εκατονταδες...!---

για να μαθαινουν οι νεοτεροι και να θυμουνται οι αρχαιοι...
---οτι αν καταραστεις...θα σου επιστραφει εις τριπλουν
προσοχη λοιπον στους "ερασιτεχνες μαγγανευτες"---

φως και αγαπη

cprtght@tm@2005
24/08/2005, 03:32:30

Κάποια στιγμή στην πρώιμη εφηβεία μου συνέβει κάτι που δεν ξέχασα απλά απώθησα στο ασυνήδειτο.

Με την πρώτη ευκαιρία, μια ταινία, μια αναφορά, ξανάρχεται μπροστά μου.
Όσο και με νυχια και με δόντια να κρατιέμαι η "κατάρα" θα στριφογυρίζει στο νου και στη φαντασία μου. Αν την αφήσω να φύγει θα την εισπράξω εις τριπλούν??? Γιατί??? Θα μου πεις το Κάρμα ξέρει να πληρώνει καλύτερα. Ναι αλλά πολλές φορές ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ...

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
24/08/2005, 03:46:06

//παλι αυτος ο πινακας//και τι μεγεθος!//αυτο σε κυνηγαει αγαπητη Γκρετελ;
--wellcome home ωστοσο--

το καρμα ναι!ομως υπαρχουν + οι αγγελοι του καρμα//τους εχει κανεις υποψιν;...

..ohhhimyourangellll

cprtght@tm@2005

Edited by - ΑΤΜΑ on 24/08/2005 03:47:38

24/08/2005, 03:58:17
Thanks!

Weelll ήτο πάντα από τους αγαπημένους μου πίνακες. Μαζί με άλλους του Βίνσεντ. Μάλλον αρχίζω να την ψωνίζω.

Με κυνηγάει??? Μάλλον αφού ακόμα το θυμάμαι...

ΑΓΓΕΛΟΙ ΤΟΥ ΚΑΡΜΑ... Β....Α

velialΜέλος
24/08/2005, 03:59:01
KATAPA!!!
24/08/2005, 04:24:22
ΚΑΤΑΡΑ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΦΩΤΟ ΣΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ!!!

24/08/2005, 09:33:17
Προσωπικά δεν πιστεύω στις κατάρες.
Πιστεύω πως το όλο θέμα έχει ως αφετηρία το κατά πόσο πιστεύουμε σε αυτές κι υποβάλλουμε τον εαυτό μας στην σκέψη οτι θα πάθουμε κάτι κακό επειδή κάποιος ξεστόμισε μία κατάρα εναντίον μας.
Η δύναμη της αυθυποβολής είναι μεγάλη...
Πολλοί πιστεύουν οτι δεν πρέπει να καταριόμαστε κι οτι είναι άσκοπο γιατί αργά ή γρήγορα θα επέλθει η Θεία Δίκη και θα τιμωρήσει το άτομο που μας έβλαψε.
Παρόλα αυτά "ρίχνουμε κατάρες", μικρές ή μεγάλες γιατί επιθυμούμε τη Νέμεση και θέλουμε να δούμε να επέρχεται η τιμωρία του.

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

24/08/2005, 10:43:30
Οι κατάρες έχουν πλέον γίνει το ψωμοτύρι του καθημερινού μας βίου. Η χρήση τους μπορεί να επιφέρει μια στιγμιαία ψυχολογική εκτόνωση στον φορέα της εκστόμησης. Ίσως μιά ισχυρή κατάρα τον βοηθήσει ψυχολογικά και να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση αλλά μέχρι εκεί. Πέρα απο αυτό δέν έχει καμιά ουσία ή σημασία και δέν έχει και κανένα αποτέλεσμα. Η εύκολη λύση της κατάρας δημιούργημα του Ιουδαιοχριστιανισμού δέν είναι τίποτε άλλο απο την αρρυθμία, την ανικανότητα, και την τεμπελιά για να αναλάβουμε δράση να ανατρέψουμε την εις βάρος μας κατάσταση. Να τιμωρήσουμε μόνοι μας παραδειγματικά όπως αξίζει τον άνθρωπο που συμπεριφέρθηκε άτιμα και ύπουλα εις βάρος μας δίνοντας τον ρόλο του τιμωρού στον Ιαχωβά. Περιμένουμε απο τον Ιαχωβά να κάνει ότι θα έπρεπε εμείς οι ίδιοι να κάνουμε απο μόνοι μας, η συγκεκριμένη πλάνη τα λέει όλα καθώς και την ουτοπική απάτη της κατάρας.
velialΜέλος
24/08/2005, 13:51:02
Πάντως, όποιος ενδιαφέρεται να δει τις κατάρες στον Ιουδαισμό- Χριστιανισμό, ας ρίξει μια ματιά στους περίφημους "Ψαλμούς" του Δαυιδ. Θα έκανα copy paste κανα απόσπασμα, αλλά θα φάω ban από όλα τα φορουμ του πλανήτη!