- Η ΤΡΙΑΔΑ: Συγκριτική Μελέτη και προεκτάσεις στα αναφερόμενα γνωστικά πεδία - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
Σήμερα με τη λέξη αυτή εννούμε κάθε χρονικό διάστημα περίοδο ή μη περίοδο φαινομένου αλλά και το "άπειρο" χρονικό διάστημα και τη στιγμιαία χρονική ροή που τότε αποδίδονταν με άλλους όρους. ΠΧ η λέξη "Αιών" σημαίνει μεγάλο χρονικό διάστημα αλλά και ροή χρόνου στους αρχαίους. Βέβαια η αλλοίωση των αννοιών συνέβη σταδιακά και την εντοπίζω στην εποχή των μεγάλων φιλοσόφων ,ειδικά στον Αριστοτέλη, ο οποίος ήθελε να βρεί μεν τη σημασία σε πολλούς όρους αλλά δεν το πέτυχε πάντοτε.
Δε μπορούμε επομένως να αναφερόματσε στο χρόνο μέσω αρχαίων κειμένων γιατί δεν ταυτίζονται οι σημασίες των λέξεων. Με τη σημερινή σημασία θα έλεγα ότι δε μπορούμε να πούμε ότι γεννήθηκε ή δημιουργληθηκε ποτέ ο χρόνος. Είναι παντελώς αδύνατο γιατί η δηνιουργλια ενός όντος προϋποθέτει ότι αυτό δεν υπάρχει για μια στιγμή έστω. Όμως στιγμή πριν τη δημιουργία του Χρόνου δε μπορέι να υπάρξει!!! Άρα ο Χρόνος είναι και αδημιούργητος και δε μπορεί να γεννήθηκε ποτέ γιατί η γέννησή του δε μπορεί να αρχίσει ποτέ εξ ορισμού του χρόνου. Τι μένει επομένως;
Μόνο το να γεννάται αενάως ή να είναι αγέννητος! Αυτές όμως οι ιδιότητες είναι μόνο του θεού. Και η Σρίμαντ Μπαγκαβάταμ λέει το ίδιο:"ο χρόνος είναι ο Θεός" αλλά διαπιστώνουμε αυτές οι ιδιότητες να είναι επίσης των δύο προσώπων της Αγίας Τριάδας στο χριστιανισμό:η αγεννησία του Πατρός και η αεί γεννητότητα του Υιού.
Με όλα αυτά όμως δε λύσαμε το μυστήριο του χρόνου ακόμη.
Για το τρίγωνο και το αν πρέπει να είναι ισοσκελές θα έλεγα ότι αυτό δεν έχει σχέση με την αρμονία. Αρμονία δεν είναι μόνο η ισότητα, η απλή ισότητα, όπως αποδεικνύεται και στη μουσική, αλλά και η ανισότητα. Αλλά όχι κάθε ανισότητα. Δεν υπάρχει τίτποτε τυχαίο αλλά και δεν ξέρουμε τους μυστικούς λόγους των όντων. Οπότε δεν είναι σωστό να υποθέτουμε ότι είναι ή δεν είναι έτσι κάτι χωρίς να το αποδεικνύουμε, χωρίς να γνωρίζουμε το μυστικό λόγο.
Ο χώρος επίσης χρειάζεται αντίστοιχους συλλογισμούς. Δε μπορεί να δημιουργηθεί ούτε αυτός. Θα το δούμε κάποια άλλη στιγμή αναλυτικότερα γιατί είναι ξεχωριστό θέμα. Εδώ έχουμε την τριάδα ακόμη που δεν τελειώσαμε. ΞΑναλέω ότι δεν πρέπει να παίρνουμε ως βάση τους αριθμούς γιατί αυτοί είναι ΠΑΡΑΓΩΓΑ των εννοιών και όχι το αντίστροφο. οπότε δε μας δείχνουν καθαρά τις έννοιες. Το να λέμε μετάβαση από το 1 στο 2 και στο 3 μας αποπροσανατολίζει. Γιατί να παραλείψουμε όλους τους ενδιάμεσους αριθμούς, ρητούς και άρρητους; Κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει τέτοια μετάβαση αλλά συνυπάρχουν εξαρχής όλα :και το 1 και το 2 και το 3 και το ...ν. Σε κάποιες μεταβολές πάμε με τη σειρά :1,2,3 κλπ ενώ σε άλλες 3,2,1,0, κλπ. Ακόμη δεν πρέπει να αποκλέισουμε και απίθανες εκ πρώτης όψεως ακολουθίες όπως 1,3,2 ή 2,3,1 οι οποίες εξίσου υπάρχουν και εμφανιζονται στη φύση.
Η μή ύπαρξη δε μπορεί να προκύψει από την ύπαρξη. Η ύπαρξη δεν παράγει τίποτε άλλο πέρα από τον εαυτό της ο οποίος είναι αυθύπαρκτος και μη δημιουργούμενος. Μόνο η ετερότητα παράγει.Και αυτό που παράγει πρώτο είναι η μη ετερότητα=ομοιότητα όπως έχω ξαναπεί.
Συμβολικά :
ΥΠΑΡΞΗ : ΜΙΑ τελεία
ΕΤΕΡΟΤΗΤΑ :ΔΥΟ τελείες ή οποιαδήποτε δυάδα όχι απαραίτητα ίσων μερών ή ίσως ειδικά ΜΗ ίσων μερών και ανόμοιων
Η ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ θα περιλαμβάνει το ον Α το ον Β και ένα ΤΡΙΤΟ ΟΝ τη σχέση των δύο. Αυτό δε χρειάζεται και δεν είναι δυνατό να χρησιμοποιηθεί στην ετερότητα:αρκεί μόνο η παράσταση των 2 όντων. Εδώ, στην ομοιότητα νομίζω ότι το σύμβολο που ταιριάζει είναι οι 3 τελείες, όχι 3 ίσα ευθύγραμμα τμήματα γιατί τότε εισάγουμε την έννοια του μήκους και της ισότηταςπου δημιουργεί 5-δικότητα,πράγμα ανεπιθύμητο.
Προσπάθησα να προσεγγίσω την πιο βασική έννοια της τριαδικότητας γιατί οι υλοποιήσεις της είναι άπειρες.
Όλα είναι τέλεια
ΦΙΛΕ ΜΟΥ filosofos3 ΤΗΝ ΤΡΙΑΔΑ ΔΕΝ ΔΥΝΑΜΕΘΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΟΥΜΕ ΣΑΝ ΚΑΤΙ ΜΟΝΟΣΗΜΑΝΤΟ ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΚΑΤΙ ΔΥΝΑΜΙΚΟ.
ΟΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 1 ΠΑΕΙ ΣΤΟ 2 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΟ 3 κλπ.
ΟΠΟΥ ΤΟ ΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ 3 ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟ 2 + 1...
ΜΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΑΕΝΑΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ...
ΜΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΣΤΟ ΑΠΕΙΡΟ...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ
με αυτές τις εκφράσεις δε λέμε τίποτε. Δεν έχουν νόημα αφού τότσο η δυναμικότητα όσο και η στατικότητα δεν είναι πρωταρχικές έννοιες και παράγονται από άλλες. Τί είνα αυτό που πάει από το 1 στο 2 και μετά στο 3 ; Η τριάδα; Ή κάτι άλλο; Δε φαίνεται να το έχεις προσέξει αυτό.
"Το 1 περιλαμβάνει άλλα 1" λες ,αλλά αυτό ισχύει μόβνο για τα 1 εκείνα που έχουν και επιπλέον προσδιορισμό, δηλαδή όχι για το πρωταρχικό 1.
Το 3 δεν είναι μόνο 2+1 αλλά και 4-1 και 5-2 και 6-3 και 7-4 και άπειροι άλλοι συνδυασμοί. Γιατί περιορίζεσαι μόνο στους ακέραιους; Ταυτίζεις τους ΦΥΣΙΚΟΎΣ ΑΡΙΘΜΟΎΣ με τις έννοιες που σχετίζονται με αυτούς και τους παράγουν αλλά τους υποερβαίνουν. Όπως έχω ξαναπεί και άλλη φορά ΑΛΛΟ ΤΟ 3 ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η ΤΡΙΑΔΙΚΟΤΗΤΑ. Η τριαδικότητα υπερβαίνει το 3. Δε μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα για την τριαδικότητα αν τη θεωρήσουμε ως παράγωγο του 3 τη στιγμή που συμβαίνει το αντίθετο. Το ίδιο ισχύει για κάθε ν-αδικότητα.
Εσύ όμως δεν κένεις διάκριση. Μ εαυτό τον τρόπο δεν καταλήγουμε πουθενά διότι η χρήση δευτερευουσών εννοιών που είναι παράγωγο άλλων δε μας οδηγεί σε ορθά στυμπεράσμτα σε σχέση με τις πρωταρχικές έννοιες.
Όλα είναι τέλεια
Mιλάμε για προσδιορισμό της τριάδας με νούμερα γιατι αλλο η
πνευματική υπόσταση της τριάδας και άλλο η αριθμητική;
οι αριθμοί δεν προσδιορίζουν άυλες οντότητες και συγκεκριμένα
την τρίαδα μόνο την συνείδησή τους αν υπάρχει γιατι όπως επισημαίνω
αλλιώς ειναι ο κόσμος του σύμπαντος και αλλιώς ο κόσμος της γής!!
η αγαπη ειναι παντοτινη
gh
ΦΙΛΕ ΜΟΥ filosofos3 ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ Η 3ΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΦΑΙΡΕΤΙΚΗ.
ΔΗΛΑΔΗ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ + ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ -.
ΠΟΥ ΣΗΜΑΝΕΙ ΠΩΣ ΤΟ 3 ΕΙΝΑΙ 2+1 ΚΑΙ ΟΧΙ 4-1=3...
Η ΤΡΙΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΠΡΟΧΩΡΑ...
ΤΟ ΚΑΘΕ ΑΡΙΘΜΟΣ (ΕΝ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΟΜΙΛΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ) ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ...
ΔΕΝ ΟΜΙΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΣΩ ΑΡΙΘΜΩΝ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
Για την δημιουργία της νέας ζωής απαιτείται η ύπαρξη του Αρσενικού και του Θυληκού αλλά απο μόνα τους δέν επαρκούν. Είναι απαραίτητη και η 3η δημιουργική δύναμη η οποία θα φέρει σε επαφή τα 2 Ετερώμυμα ώστε να δημιουργήσει την νέα ζωή!
Τα Κωδικόνια του DNA είναι σχηματισμένα απο τριπλέτες ενώ υπάρχουν πλήθος αναφορές σε αρχαία βιβλία σχετικά με την δημιουργική Τριάδα.
Το Κινέζικο Ι-Τσίνγκ ή Βιβλίο των Χρησμών έχει ως βασική μονάδα μιά τριπλέττα γραμμών συνεχών ή διακοπτόμενων!
Ο Πυθαγόρας ένωσε 3 7άδες σχηματίζοντας τον ιερό Αριθμό 22!
Οι 3 7άδες εμφανίζονται και στον μύθο του Νώε όταν το 1ο 7ήμερο στέλνει ένα κοράκι που δέν επιστρέφει, το 2ο 7ήμερο στέλνει περιστέρι που επιστρέφει άπραγο, ενώ το 3ο 7ήμερο στέλνει το ίδιο περιστέρι που επιστρέφει με ένα κλαδί ελιάς!
Άλλα 2 χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι τα εξής:
Το Ο2 και το SO2 υπο κανονικές συνθήκες δέν αντιδρούν καθόλου ενώ όταν περάσουν πάνω απο επιπλατινωμένο αμίαντο αντιδρούν σχηματίζοντας το SO3. Άλλο ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα γνωστό απο την καθημερινή μας ζωή είναι το φερμουάρ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΧΩΡΙΣ ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΕΛΗ
ΦΙΛΕ ΜΟΥ Krisnna ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΠΟΛY ΚΑΛΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ DNA,Ι-Τσίνγκ,
ΠΥΘΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΝΩΕ.
ΕΝΑΣ ΣΥΓΚΕΡΑΣΜΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΩΝ (ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΑΔΑ) ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΣ...
ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΘΕΜΕΛΙΩΝΕΙ ΜΕ ΕΝΑΝ ΘΑΥΜΑΣΙΟ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΤΡΙΑΔΑΣ...
ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
Αγαπητέ Κρίσνα υποθέτεις από ελλειπή πληροφόρηση κάποια πράγματα που δεν έχουν βάση.Το Ι Τσιγκ δεν αναφέρει μόνο τρίγραμμα αλλά και δίγραμμα και εξάγραμμα και στη δυτική γεωμαντεία υπάρχουν όμοια σχήματα που είναι σε 4 επίπεδα, συνολικά 16 ή 2^4. Γιατί λοιπόν να μείνουμε στο 3 και να το θεωρήσουμε "δημιουργικό" επεναλαμβάνοντας απλώς λόγφια άλλων, που εκείνοι μεν ήξεραν γιατί τα είπαν αλλά εμείς τα επαναλαμβάνομαι υποθέτοντας ότι γνωρίζουμε γιατί τα είπαν. θα προτιμούσα να έβλεπα τους δικούς σας συλλογισμούς και όχι επαναλήψεις από αρχαιες διδασκαλίες τις οποίες μεταφέρουμε πάντα αποσπασματικά και κατά συνέπεια θέλοντας και μη τις διαστρεβλώνουμε.
ΤΑ περί Νώε δε λένε τίποτε αφού είναι απλώς αποτύπωση της παράδοσης που ήθελα να βλέπει τα πάντα σε τριάδες. Όσο για τον Πυθαγόρα δεν ξέρω κάποιο αρχαίο κείμενο να λέει ότι ένωσε 7 τριαδες σε 22 σύμβολα (προφανώς αντίστοιχα των εβραϊκών γραμμάτων και των ταρώ). ποιο είναι αυτό το κείμενο;
Επαναλαμβάνω αυτό που είπα και πριν :
Με αυτό τον τρόπο δεν καταλήγουμε πουθενά διότι η χρήση δευτερευουσών εννοιών που είναι παράγωγες άλλων δε μας οδηγεί σε ορθά συμπεράσματα σε σχέση με τις πρωταρχικές έννοιες
Όλα είναι τέλεια
Η ΥΠΑΡΞΗ
Η ΕΤΕΡΟΤΗΤΑ και
Η ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ
Τα «βήματα» όμως που χρησιμοποίησες για να καταλήξεις σε αυτές τις επιλογές τριάδας εννοιών μου φάνηκαν κάπως (έως πολύ) αυθαίρετα ή τουλάχιστο όχι επαρκώς τεκμηριωμένα.
Βέβαια δέχομαι ότι απλά μπορεί να μην επαρκώ για να αντιληφθώ την όλη συλλογιστική σου, αλλά στο βαθμό που μέσω της επικοινωνίας επιζητούμε την συμφωνία, ίσως αν χρησιμοποιούσες πιο μικρά «βήματα» να μπορούσα να σε παρακολουθήσω σε όλο το δρόμο για την επιλογή αυτών των εννοιών.
Για παράδειγμα η «ομοιότητα» μου φαίνεται τελείως παρείσακτη.
Παραθέτω μια άλλη εκδοχή για να γίνω πιο κατανοητός στο τι εννοώ
Αν καταλαβαίνω το σκεπτικό σου, θα πρέπει να υπάρχει και πρωταρχική μοναδικότητα και πρωταρχική δυαδικότητα.
Αν ναι, τότε ποιες έννοιες θα μπορούσαν να τις αντιπροσωπεύουν;
Ας πούμε, αν έπρεπε να «κρατήσουμε» μόνο μία έννοια ως μοναδικότητα τότε θα μπορούσα εύκολα να συμφωνήσω στην «ύπαρξη» στο ΕΙΝΑΙ
Αν θα χρειαζόταν να προσδιορίσουμε την αρχική δυαδικότητα, εγώ θα επέλεγα την μεταβολή, το ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ και όχι ην «ετερότητα» αφού μέσω του γίγνεσθαι παράγεται ετερότητα. Έχουμε δηλαδή ΕΙΝΑΙ - ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ
Τέλος αν χρειαζόμουν να επιλέξω και μία τρίτη έννοια για να ορίσω την τριαδικότητα τότε μάλλον θα επέλεγα τη «γνώση του εαυτού», την «αυτεπίγνωση», το «πνεύμα» το ΣΥΝΕΙΔΕΝΑΙ οπότε και συγκρίσεις παράγονται και ομοιότητες κ.τ.λ.
Δηλαδή ΕΙΝΑΙ – ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ – ΣΥΝΕΙΔΕΝΑΙ
Δεν το πιστεύω ότι τα έγραψα όλα αυτά
Απο κεί και πέρα είναι αναγνωρισμένο οτι υπάρχουν και κάποιοι αριθμοί οι οποίοι έχουν λίγο περισσότερο αξία απο τους άλλους. Και ανάμεσα σε αυτούς βρίσκονται το 3, το 4(τέσσερα στοιχεία της φύσης), το 7(επτά σοφοί, επτά θαύματα), το 12(δώδεκα Θεοί), και ίσως κάποιοι άλλοι που ξέφυγαν απο την αντίληψη μου. Κατα τα άλλα το 3 δέν είναι τίποτε άλλο απο την δημιουργική δύναμη των δύο. Για να δημιουργηθεί κάτι το νέο απο τα δύο πρώτα χρειάζεται και μιά τρίτη δημιουργική δύναμη αυτή είναι η σημασία του τρία. Και φαίνεται λογικό και κατα την δική μου γνώμη χωρίς να επαναλαμβάνω λόγια άλλων άσχετα με το τί εννοούσαν αυτοί όταν τα είπαν. Οι γονείς δέν μπορούν να δημιουργήσουν τα παιδιά χωρίς να υπάρχει η τρίτη δύναμη της επαφής είναι πολύ απλό να το καταλάβουμε αυτό, γι'αυτό κι'εγώ πιστεύω απο μόνος μου στην δύναμη του ΤΡΙΑ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΧΩΡΙΣ ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΕΛΗ
ΤΙ ΠΗΓΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ?
Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΙΝΗ![]()
gh