- Τι θέλουμε ως ανθρωπότητα; Πιστούς ή καλούς ανθρώπους; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Επιδεικνύει σεβασμό και ηρεμία , υπομονή και αυτοκυριαρχία...κατανόηση και διάθεση για συνεργασία κοκ...βοηθάει στο μέτρο των δυνατοτήτων του και τους συνανθρώπους του...σέβεται το περιβάλλον και οτιδήποτε αυτό περιλαμβάνει...
Αυτός ο άνθρωπος , αναρρωτιέμαι τι τον χρειάζεται το Θεό και τους αγγέλους , τι την εκκλησία και τους παππάδες...τους Ιμάμηδες και τους γκουρού???
Ο θεός -αν υποθέσουμε ότι υπάρχει- δεν θα ήταν περήφανος γι'αυτόν και δεν θα του χάριζε την "αιώνια ζωή"....ή μήπως το γεγονός ότι δεν θα τον προσκυνούσε αυτό απο μόνο του θα συνιστούσε "μέγιστη αμαρτία" και θα τον χαρακτήριζε αυτομάτως ως αμαρτωλό???
Τι θέλουμε ως ανθρωπότητα , πιστούς ή καλούς ανθρώπους???
Μόνο οι πιστοί θεωρούνται και είναι καλοί άνθρωποι και όσοι είναι όντως καλοί αλλα όχι πιστοί θεωρούνται ως αμαρτωλοί και κακοί-διαβολικοί???
Μήπως έχουμε εντελώς αποτρελλαθεί ή προσπαθούν με το ζόρι να μας αποτρελλάνουν???

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
20/09/2011

macedon

quote:
Ο θεός θέλει τον άνθρωπο δούλο (με ό,τι αυτό συνεπάγεται), πρόβατο ενταγμένο στο ποίμνιο (που θα ακολουθεί πιστά αυτά που του προσφέρονται ως "θείος λόγος" χωρίς να σκέφτεται) με αντάλλαγμα την εύνοιά του.
Σε ποιον θεό αναφέρεσαι macedon;
quote:
Αν υποθέσουμε ότι ένας άνθρωπος , όντως είναι καλός με την έννοια του όρου και σκέπτεται , συμπεριφέρεται και πράττει ως καλός και εν αρετή άνθρωπος , οικογενειάρχης , πολίτης κοκ....
Επιδεικνύει σεβασμό και ηρεμία , υπομονή και αυτοκυριαρχία...κατανόηση και διάθεση για συνεργασία κοκ...βοηθάει στο μέτρο των δυνατοτήτων του και τους συνανθρώπους του...σέβεται το περιβάλλον και οτιδήποτε αυτό περιλαμβάνει...
Αυτός ο άνθρωπος , αναρρωτιέμαι τι τον χρειάζεται το Θεό και τους αγγέλους , τι την εκκλησία και τους παππάδες...τους Ιμάμηδες και τους γκουρού???
Ο θεός -αν υποθέσουμε ότι υπάρχει- δεν θα ήταν περήφανος γι'αυτόν και δεν θα του χάριζε την "αιώνια ζωή"....ή μήπως το γεγονός ότι δεν θα τον προσκυνούσε αυτό απο μόνο του θα συνιστούσε "μέγιστη αμαρτία" και θα τον χαρακτήριζε αυτομάτως ως αμαρτωλό???
Μα δεν έχεις καταλάβει ακόμα φίλε Εαρινέ... ο άνθρωπος που πραγματικά είναι τέλειως από όλες τις απόψεις, είναι ήδη θεός
Σου προτείνω να διαβάσει τον "Σιντάρτα" του Χερμαν Έσσε.
"Ην το φως το αληθινόν (Ο Λόγος-Χριστός δηλαδή), ο φωτίζει πάντα ανθρωπον, ερχόμενον εις τον κόσμον. 10 εν τω κόσμω ην, και ο κόσμος δι' αυτου εγένετο, και ο κόσμος αυτον ουκ εγνω. 11 εις τα ιδια ηλθεν, και οι ιδιοι αυτον ου παρέλαβον. 12 οσοι δε ελαβον αυτόν, εδωκεν αυτοις εξουσίαν τέκνα θεου γενέσθαι, τοις πιστεύουσιν εις το ονομα αυτου"
Dr Jekyll Mr Hyde
Μα δεν έχεις καταλάβει ακόμα φίλε Εαρινέ... ο άνθρωπος που πραγματικά είναι τέλειως από όλες τις απόψεις, είναι ήδη θεός
Σου προτείνω να διαβάσει τον "Σιντάρτα" του Χερμαν Έσσε.
Θα τον διαβάσω , ωστόσο παραμένοντας στο θέμα θα ξανα-ρωτήσω...
Έχει σημασία το πως αυτός ο άνθρωπος πέτυχε να γίνει "καλός άνθρωπος"???
Και αν όντως είναι καλός άνθρωπος -έμπρακτα- και δεν εκκλησιάζεται..δεν εξομολογείται...δεν νηστεύει με την έννοια που ορίζει η Θρησκεία αλλα έχει ούτως ή άλλως μια ισορροπημένη και εγκρατή διατροφική συνήθεια -πρόγραμμα- αποτέλεσμα γνώσης ... δεν προσεύχεται , αυτός ο άνθρωπος μπορεί να θεωρηθεί ως μη καλός ή αμαρτωλός ή ως μη έχων το δικαίωμα για την εισόδό του στην βασιλεία των ουρανών???
Αν αρνείται να προσκυνήσει...να προσευχηθεί κοκ και μάλιστα παροτρύνει και τα παιδιά του σε αυτή του την στάση και εργάζεται προς αυτήν την κατεύθυνση , εξακολουθεί να θεωρείται καλός???
Αν με αυτή του την στάση , συντελλεί στην καλή και υγιή ανατροφή και καλλιέργεια των παιδιών του και παραδίδει υγιώς σκεπτόμενα και συμπεριφερόμενα άτομα στην κοινωνία αλλα όχι χριστιανούς αλλα άθεους...θα εξακολουθεί να θεωρείται καλός και "ήδη Θεός"???

quote:Κάποιος που προσπαθεί να ορίσει τα μυαλά των παιδιών του, δεν μου φαίνεται καλός. Για εμένα ο "τέλειος" άνθρωπος αφήνει τα παιδιά του τελείως ελεύθερα να κάνουν το ταξίδι της ζωής τους, μέσα από τη ζωή θα γίνουν τέλεια, όχι από την κατήχηση ιδεών. Δηλαδή για μένα είναι εξίσου λάθος ένας Χριστιανός, Ισλαμιστής κλπ να κατηχεί το παιδί του λέγοντας "Ο τάδε είναι ο αληθινός θεός, μόνο αυτον θα πιστεύεις, τίποτα άλλο" κλπ με έναν άλλο που λέει: "Δεν υπάρχει θεός, δεν υπάρχει τίποτα, null, κενό, τα πάντα είναι ότι βλέπεις και ότι αγγίζεις"..
Μα δεν έχεις καταλάβει ακόμα φίλε Εαρινέ... ο άνθρωπος που πραγματικά είναι τέλειως από όλες τις απόψεις, είναι ήδη θεόςΣου προτείνω να διαβάσει τον "Σιντάρτα" του Χερμαν Έσσε.
Θα τον διαβάσω , ωστόσο παραμένοντας στο θέμα θα ξανα-ρωτήσω...
Έχει σημασία το πως αυτός ο άνθρωπος πέτυχε να γίνει "καλός άνθρωπος"???
Και αν όντως είναι καλός άνθρωπος -έμπρακτα- και δεν εκκλησιάζεται..δεν εξομολογείται...δεν νηστεύει με την έννοια που ορίζει η Θρησκεία αλλα έχει ούτως ή άλλως μια ισορροπημένη και εγκρατή διατροφική συνήθεια -πρόγραμμα- αποτέλεσμα γνώσης ... δεν προσεύχεται , αυτός ο άνθρωπος μπορεί να θεωρηθεί ως μη καλός ή αμαρτωλός ή ως μη έχων το δικαίωμα για την εισόδό του στην βασιλεία των ουρανών???
Αν αρνείται να προσκυνήσει...να προσευχηθεί κοκ και μάλιστα παροτρύνει και τα παιδιά του σε αυτή του την στάση και εργάζεται προς αυτήν την κατεύθυνση , εξακολουθεί να θεωρείται καλός???
Θα τα ξαναπούμε αύριο.
Καληνύχτα.
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 05/09/2011 01:57:06
Πιστεύω πως το "καλός", "ηθικός" και "ενάρετος" άνθρωπος, χωρίς αυτοί οι όροι να έλκουν την ύπαρξη τους από κάπου, είτε θρησκεία είναι αυτό, είτε φιλοσοφία, είτε κάποιοι κανόνες που διατύπωσε κάποια στιγμή, κάπου στον κόσμο ένα μικρό ή ένα μεγάλο κοινωνικό σύνολο, είτε ....... ό, τι θες εσύ, δεν θα υπήρχαν.
Στο πρόσωπο του Θεού, τουλάχιστον για το Χριστιανισμό, ο Χριστιανός, δεν ποθεί, αλλά και ούτε στόχος του είναι, να ανακαλύψει έναν καινούργιο οδηγό καλής, ηθικής και ενάρετης ζωής ΜΟΝΟ.
Γιατί "πιστούς ή καλούς"; Και τα δυο μαζί χωρίς το "ή", αλλά με "και", δεν παίζει;

quote:macedon - Ο θεός θέλει τον άνθρωπο δούλο (με ό,τι αυτό συνεπάγεται), πρόβατο ενταγμένο στο ποίμνιο (που θα ακολουθεί πιστά αυτά που του προσφέρονται ως "θείος λόγος" χωρίς να σκέφτεται) με αντάλλαγμα την εύνοιά του. Ο άνθρωπος που περιγράφεις δεν μπορεί να κάνει περήφανο το θεό γιατί δεν είναι ούτε δούλος του ούτε πρόβατό του ενταγμένο στο συγκεκριμένο ποίμνιο.
Dr Jekyll Mr Hyde - Σε ποιον θεό αναφέρεσαι macedon;
Μάλλον στον δικό του. ![]()
Edited by - zip on 05/09/2011 12:56:36
quote:
ΕαρινόςΜια απορία μου τριβελίζει το μυαλό...
Ωραίος τίτλος θέματος ...
Edited by - zip on 05/09/2011 13:03:10
quote:ΚΑΛΗΜΕΡΑ....ΩΡΑΙΑ Η ΣΚΕΨΗ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ, ΕΑΡΙΝΕ.
Αν υποθέσουμε ότι ένας άνθρωπος , όντως είναι καλός με την έννοια του όρου και σκέπτεται , συμπεριφέρεται και πράττει ως καλός και εν αρετή άνθρωπος , οικογενειάρχης , πολίτης κοκ....
Ο θεός -αν υποθέσουμε ότι υπάρχει- δεν θα ήταν περήφανος γι'αυτόν και δεν θα του χάριζε την "αιώνια ζωή"....ή μήπως το γεγονός ότι δεν θα τον προσκυνούσε αυτό απο μόνο του θα συνιστούσε "μέγιστη αμαρτία" και θα τον χαρακτήριζε αυτομάτως ως αμαρτωλό???Τι θέλουμε ως ανθρωπότητα , πιστούς ή καλούς ανθρώπους???
Μόνο οι πιστοί θεωρούνται και είναι καλοί άνθρωποι και όσοι είναι όντως καλοί αλλα όχι πιστοί θεωρούνται ως αμαρτωλοί και κακοί-διαβολικοί???
Μήπως έχουμε εντελώς αποτρελλαθεί ή προσπαθούν με το ζόρι να μας αποτρελλάνουν???
ΑΡΑΓΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΔΕ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ;;;
ΟΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ, (ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΜΑΙ Ο ΕΙΔΙΚΟΣ),ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ.ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΟΥ ΚΥΡΗΤΤΕΙ, ΠΟΛΕΜΟ,ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ,ΧΑΟΣ, ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ....
Ο "ΙΔΑΝΙΚΟΣ" ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΕΚΑΝΕ ΒΙΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ
ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΤΟ "ΚΑΛΟ". ΕΝΝΟΙΑ ΥΠΟΚΕΜΕΝΙΚΗ η ΑΠΟΛΥΤΗ;;;
ΘΕΩΡΩ, ΑΥΤΟ ΑΛΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΑΣ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ....
Ο ΥΠΟΘΕΤΙΚΟΣ ΑΥΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ ΣΟΥ, ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ
ΚΑΛΟΣΥΝΗ, ΠΩΣ; ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ; ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΕΤΣΙ, ΕΧΩΝΤΑΣ ΤΗ ΣΤΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΤΟΥ, ΣΤΟ DNA ΤΟΥ; ΑΝ ΝΑΙ, ΤΟΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟΤΗΤΑΣ, (ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΟΔΟ ΤΗΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑΣ, ΑΣ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ),ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΙΘΑΝΟ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΛΕΙΟ ΚΟΣΜΟ. ΤΕΤΟΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ.....
ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΗ "ΘΕΩΣΗ" ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΓΕΝΝΙΟΜΑΣΤΕ.....
ΜΗΠΩΣ Η ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΕΝΑΙ "ΦΩΛΙΑΣΜΕΝΗ" ΚΑΠΟΥ ΣΤΟ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΜΑΣ, ΚΑΙ
ΜΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΟΠΟΤΕ ΑΥΤΗ ΘΕΛΕΙ; ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ, ΧΩΡΙΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΗΜΑΔΙ; ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΟΧΙ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ "ΕΝΣΤΙΚΤΟ" ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΑ ΓΙΑ ΔΙΑΡΚΗ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ.ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ, ΕΞ‘ΑΡΧΗΣ "ΚΑΚΟΙ",
ΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ "ΑΝΟΜΑ" ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ ΒΙΟΥ ΜΑΣ, "ΕΝΣΤΙΚΤΩΔΩΣ" ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΟΙ, ΙΣΩΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟ, ΙΣΩΣ ΓΙΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙ ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ.(ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΕΝΣΤΙΚΤΟΥ;)
ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗ "ΚΑΛΟΣΥΝΗ", (ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΩ ΟΣΑ ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΕΣ,ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΛΕΞΗ), Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΟΥ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΝΑ ΤΗΝ "ΕΜΑΘΕ", ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΚΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΗ ΑΠΟ "ΚΑΠΟΙΟΥΣ" η ΑΠΟ "ΚΑΤΙ" ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΑΙ..... ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΑΠΟ ΤΗ ΠΙΟ "ΒΑΘΙΑ" ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΥΠΗΡΞΑΝ "ΑΝΘΡΩΠΟΙ", ΤΟΣΟ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΕΛΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ, ΕΙΣΑΓΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ "ΕΝΝΟΙΕΣ", ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΕΣ. ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΜΗ ΤΟ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟ, ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΚΡΑΤΙΚΟΥΣ, ΤΟ ΣΩΚΡΑΤΗ, ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ (ΗΘΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ), ΤΟ ΠΛΑΤΩΝΑ ,(ΟΙ ΔΙΔΑΧΕΣ ΤΟΥ ΕΧΤΙΣΑΝ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΟΣΜΟ), ΦΤΑΝΩΝΤΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ, Η ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ "ΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΑΣ", ΕΝΑΙ ΜΙΑ, ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΛΛΑΧΤΗ. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΕΣ ΑΡΧΙΚΑ, ΔΙΝΩΝΤΑΣ ΜΑΣ ΤΗΝ
ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ"ΙΔΑΝΙΚΟΥ" ΑΝΘΡΩΠΟΥ.ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΑ.....
ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ, ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ, ΣΕ ΑΛΛΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ.
ΦΤΑΝΩΝΤΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟΝ ΙΗΣΟΥ, (ΕΞΕΤΑΖΩ ΜΟΝΟ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΑ ΤΟΥ), ΠΙΘΑΝΟΛΟΓΩ ΟΤΙ ΕΙΠΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ...ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ, ΑΝ Ο ΙΔΙΟΣ ΛΕΓΩΝΤΑΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ, ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΣΕ ΣΤΟ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ, ΔΕ ΞΕΡΩ ΚΑΝ ΑΝ ΓΙ‘ΑΥΤΟ ΠΑΛΕΥΕ....ΑΝ ΗΘΕΛΕ ΟΝΤΩΣ ΝΑ ΚΥΡΗΞΕΙ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΑΝ ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΟ "ΚΑΚΟ", ΑΝ ΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ, ΟΝΤΩΣ "ΗΡΕ ΤΑΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ ΑΥΤΩΝ" ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, "ΜΕΤΑ ΔΟΞΗΣ", ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΡΙΝΕΙ ΟΛΟΥΣ!!! ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ, ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΕΚΤΟΣ ΠΙΑ,
ΕΑΝ ΟΝΤΩΣ ΗΤΑΝ ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΔΕ ΜΕΝΕΙ, ΠΑΡΑ , ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΜΕ. ΦΙΛΕ ΕΑΡΙΝΕ, ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ "ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ" ΤΟ ΕΙΔΑΝ ΑΥΤΟ ΣΑ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ, ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ "ΠΑΠΠΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ", ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗ "ΛΑΤΡΕΙΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ", ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ "ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ" ΚΑΙ ΘΑ ΣΩΣΕΙΣ ΤΗ ΨΥΧΗ ΣΟΥ...... ΚΑΛΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ.. ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΠΙΑΣΕ!!!ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΠΠΑΔΕΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΚΕΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙΣ ΤΗ ΨΥΧΗ ΣΟΥ, ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ, ΠΙΣΤΕΥΩ, ΟΤΙ ΔΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΗ ΠΙΣΤΗ ΚΑΠΟΙΟΥ, ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΣΒΕΥΟΥΝ ΟΙ "ΓΡΑΦΕΣ" ΚΑΤ’ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΗ ΠΙΣΤΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ, ΤΟ ΜΩΑΜΕΘ, ΤΟ ΣΙΝΤΑΡΤΑ κλπ.(ΑΣ ΟΝΟΜΑΣΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΘΕΟ ΤΟΥ)ΤΩΡΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ, ΑΝ ΘΑ ΣΩΘΕΙ Η "ΨΥΧΗ" ΤΟΥ "ΙΔΑΝΙΚΟΥ" ΣΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.......ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΕ ΔΙΑΦΩΤΙΣΩ. Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΝΑΙ, Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΕ ΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΕΣ "ΦΩΤΙΣΜΕΝΩΝ". (ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕ ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΦΟΝΤΑΜΕΝΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΙΣΤΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ..)
ΤΩΡΑ ΒΕΒΑΙΑ, ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ η ΤΖΑΜΙ, ΓΙΑ ΝΑ "ΔΙΑΤΡΑΝΩΣΕΙ ΕΚΕΙ ΤΗ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥ", ΕΕΕ, ΠΙΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΚΑΘΕ ΛΑΟΥ...
ΟΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΝΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ...
ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΩ.
quote:quote:
![]()
Ε!!! Ναί...ο Zip...
Δεν σου αρέσει αγορίνα μου έ???
Δεν πειράζει..θα αντέξω και αυτό το μαρτύριο της μη ικανοποίησής σου...ρε τι πάθαμε...
Σ'ευχαριστώ για την συμμετοχή πάντως , καθ'ολα διαφωτιστική ... όπως πάντα βεβαίως -για να μην ξεχνιόμαστε-....![]()
Για πές...τι άλλο επεσήμανες???![]()

quote:quote:When I was a little kid my mother told me not to stare into the sun. So once when I was six I did.quote:
![]()
Καλώς τον φίλο μας , πως και απο δώ...καινούργιος ???![]()
Όχι και τόσο???

quote:
ΕαρινόςΔεν σου αρέσει αγορίνα μου έ???
Όχι, μ' αρέσει ρε Εαρινέ, δείχνει ακριβώς γιατί γράφεις ότι γράφεις και ακριβώς γιατί λες ότι λες. [ πλάκα κάνω ]
Άνευ πλάκας, βάλε κάτι πιο σχετικό με όσα θες να αναπτύξεις στο θέμα σου, Εαρινέ. Να ξέρει δηλ. και ο αναγνώστης ποιος είναι ο τίτλος του θέματος, τι πραγματεύεται δηλ. το topic, πρωτού αποφασίσει να συμμετάσχει. Έτσι νομίζω. ![]()
quote:
Αγαπητέ Εαρινέ,
Πιστεύω πως το "καλός", "ηθικός" και "ενάρετος" άνθρωπος, χωρίς αυτοί οι όροι να έλκουν την ύπαρξη τους από κάπου, είτε θρησκεία είναι αυτό, είτε φιλοσοφία, είτε κάποιοι κανόνες που διατύπωσε κάποια στιγμή, κάπου στον κόσμο ένα μικρό ή ένα μεγάλο κοινωνικό σύνολο, είτε ....... ό, τι θες εσύ, δεν θα υπήρχαν.Στο πρόσωπο του Θεού, τουλάχιστον για το Χριστιανισμό, ο Χριστιανός, δεν ποθεί, αλλά και ούτε στόχος του είναι, να ανακαλύψει έναν καινούργιο οδηγό καλής, ηθικής και ενάρετης ζωής ΜΟΝΟ.
Γιατί "πιστούς ή καλούς"; Και τα δυο μαζί χωρίς το "ή", αλλά με "και", δεν παίζει;
Φίλε μου , συζήτηση κάνουμε και το ψάχνουμε...![]()
Ερωτήσεις κάνω μπάς και λύσω ορισμένες απορίες μου...
Προσωπικά δεν είπα τίποτα , απλά ερωτήσεις έκανα για να καταλάβω τι περίπου συμβαινει...![]()
Ας πεί λοιπόν ο καθένας την άποψή του και στο τέλος θα εξάγουμε τα όποια συμπεράσματα!!!

quote:quote:
ΕαρινόςΔεν σου αρέσει αγορίνα μου έ???
Όχι, μ' αρέσει ρε Εαρινέ, δείχνει ακριβώς γιατί γράφεις ότι γράφεις και ακριβώς γιατί λες ότι λες. [ πλάκα κάνω ]
Άνευ πλάκας, βάλε κάτι πιο σχετικό με όσα θες να αναπτύξεις στο θέμα σου, Εαρινέ. Να ξέρει δηλ. και ο αναγνώστης ποιος είναι ο τίτλος του θέματος, τι πραγματεύεται δηλ. το topic, πρωτού αποφασίσει να συμμετάσχει. Έτσι νομίζω.
Απ'οτι φαίνεται , ήσουν ο μόνος που δεν κατάλαβε...
Να σου στέλνω με προσωπικό μήνυμα κάθε φορά που αναρτώ κάποιο θέμα επεξηγήσεις..???
...δεν θέλω να σε προβληματίζω...![]()

quote:
ΕαρινόςΑπ'οτι φαίνεται , ήσουν ο μόνος που δεν κατάλαβε... [ Πάλι εγώ δεν κατάλαβα ; ]
Να σου στέλνω με προσωπικό μήνυμα κάθε φορά που αναρτώ κάποιο θέμα επεξηγήσεις..??? [ Κι άλλα spam ; Όχι, άσε, δεν χρειάζεται ]
quote:
ΕαρινόςΦίλε μου , συζήτηση κάνουμε και το ψάχνουμε...
Ερωτήσεις κάνω μπάς και λύσω ορισμένες απορίες μου...
Προσωπικά δεν είπα τίποτα , απλά ερωτήσεις έκανα για να καταλάβω τι περίπου συμβαινει...
Ας πεί λοιπόν ο καθένας την άποψή του και στο τέλος θα εξάγουμε τα όποια συμπεράσματα!!!
Α, ρε Εαρινέ ... Mπορεί να σου "τη λέω" αλλά σε συμπαθώ.
Πόσων χρονών είσαι ; ![]()
Edited by - zip on 05/09/2011 13:52:30
quote:Πάλι εγώ δεν κατάλαβα ;
Α, ρε Εαρινέ ... Mπορεί να σου "τη λέω" αλλά σε συμπαθώ.
Πόσων χρονών είσαι ;
Edited by - zip on 05/09/2011 13:52:30
Απ'οτι φαίνεται μάλλον "ναί"....
Είδες εσύ κανέναν άλλο -εκτός απο τον νέο συνδίκτυο
- να έχει πρόβλημα κατανόησης???![]()
Τελικά έχεις έναν πολύ πρωτότυπο τρόπο να εκδηλώνεις τις συμπάθειές σου...κλείνω τα δεκατρία...
και πάω για τα δεκαπέντε...![]()
Εσύ στα δεκατέσσερα να υποθέσω???

Γιατί κοροϊδεύεις όμως ρε φίλε ;
Άνευ αυτής, καμία άλλη αρετή δεν μετρά.
Οι έννοιες καλός και αγαθός είναι για πέταμα.
Και αυτός ο θεός είναι τόσο μεγαλόκαρδος που για μια μικρή παράβαση του πρώτου ζευγαριού, που δημιούργησε καταδικάζει – εγωιστικά και χωρίς συχώρεση - όλους τους μελλοντικούς απογόνους τους φορτώνοντας τους πριν καλά καλά γεννηθούν με μια ρετσινιά, έτσι για να τους το υπενθυμίζει και να τους κρατά στη στρούγκα του.
Τι το ψάχνουμε δεν καταλαβαίνω.
“Μήπως έχουμε εντελώς αποτρελλαθεί ή προσπαθούν με το ζόρι να μας αποτρελλάνουν”?
Ιδού η απορία?
quote:
'Ντάξει ... ok.Γιατί κοροϊδεύεις όμως ρε φίλε ;
Τελικά είσαι παρεξηγησιάρης και λίαν εύθικτος...![]()
Που την είδες ρε σύ την κοροϊδία???