ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Αίτηση για τη νομιμοποίηση του Δωδεκαθεϊσμού - Τι έγινε? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Αίτηση για τη νομιμοποίηση του Δωδεκαθεϊσμού - Τι έγινε? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

chara31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
charaΝέο Μέλος
05/05/2004, 13:19:34
Prin ligous mhnes eixe ginei aithsh sthn kyvernhsh gia nomimopoihsh ths arxaias ellhnikhs thrhskeias. akouse kaneis tpt gi'ayto? egine kati mhpws? giati thafthke toso grhgora? giati den exoume kamia apanthsh se ayto?
an kserete kati peri tou thematos oriste kai to topic...

pantws exoume toses polles aireseis kai thrhskeies pleon, pou mia akomh ti tous peirazei? sthn skandinavia exoun hdh pshfisei gia thn energopoihsh ths dikhs tous arxaias thrhskeias...vlepe valhala, thor ktl.

ti ginetai loipon? pou einai to kako sto na energopoihthei nomima h arxaia ellhnikh thrhskeia enw exoume hdh voudismo mwamethanismo ktl???

filika chara

diati den ripteis zey thee tous keraynous...

kynikosΜέλος
05/05/2004, 14:20:07
Είναι παράνομο το Δωδεκάθεο στην Ελλάδα;

Δεν μπορεί...

Παντως, αν είναι έτσι να 'ρθείτε στην Αγγλία, παιδιά!
Εδώ είναι νόμιμο, και έχει και αρχαιολάτρες, κάνουν πάρτυ με χλαμύδες, κλπ, εδώ και 50 χρόνια τουλάχιστον...

charaΝέο Μέλος
05/05/2004, 14:39:32
den einai paranomo apla den einai anagnwrismenh thrhskeia opws kai oi ypoloipes. oi gamoi as poume twn dwdekatheistwn den anagnwrizontai isotima opws twn orthodokswn h twn mousoulmanwn. den mporoun na exoun koimithria h otidhpote allo exoun. den anangwrizontai oi vaptiseis ktl. onomatothesia legetai h sygkekrimenh teleth. den exoun to dikaiwma na xtisoun naous. ksereis allwste to skhniko sthn samothraki kathe kalokairi gi'aytous pou kanoun teletes ths arxaias thrhskeias sto iero twn megalwn thewn-twn kaveirwn, kai oi katoikoi kai h ekklhsia tous kynhgane me karampines san satanistes. me liga logia otidhpote kanoun oi dwdekatheistes den einai anagnwrismeno. den mporw egw as poume na onomasw to paidi mou me thn teleth twn arxaiwn progonwn mou. den to anagnwrizei to kratos.

filika chara

kynikosΜέλος
05/05/2004, 14:58:12
chara,

Α, κατάλαβα, μιλάς για ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ, όχι για ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ.

Καί εδώ στην Αγγλία έχουμε κάτι παρόμοιο, οπού τα άτομα που ισχυρίζονται οτι ακολουθούν την Αρχαία Θρησκεία των Δρυίδιδών, αποκλείωνται από τις τοποθεσίες των Μεγάλιθων του Stonehenge, Avebury, κ.α. κατα τις εορτές της Ισημερίας και του Ηλιοστάσιου.

Η θέση της κυβέρνησης νομίζω πως είναι οτι δεν μπορεί να τους αναγνωρίσει αφου δεν έχουν διαχρονική συνέχεια. Δηλαδή σαν να τους λέει οτι δεν είναι σοβαροι. Έχει και κάποιο δίκιο εδώ που τα λέμε...

Προσωπικά εγώ πιστεύω στην απόλυτη ανεξιθρησκεία αλλά προς το παρόν η ΜΟΝΗ χώρα στον κόσμο που το έχει αυτό είναι οι ΗΠΑ.
Εκεί, (βάσει κάποιου λεγόμενου του Ιησού) αρκούν μόνο ΤΡΙΑ άτομα για να ιδρύσουν μια θρησκεία!

Μιλάμε με πλήρη δικαιώματα τελετών, γάμων, ταφής, κλπ. και φυσικά (σαν θρησκεία) με πλήρη απαλαγή απο φορολογικές υποχρεώσεις.

Ίσως εκεί πρέπει να πάμε όλοι.
Γιατί και εγώ (που ανήκω στην θρησκεία των Σαμάνων Μπόν) όποτε έρχομαι στην Ελλάδα δεν μου αναγνωρίζουν τα θρησκευτικά μου δικαιώματα, και δεν μου επιτρέπουν να φέρω τα θρησκευτικά μου σέα.

Κ

BokkenΜέλος
05/05/2004, 15:46:58
Οι ΗΠΑ-ξείπα ίσως είναι καλό παράδειγμα κοσμικού κράτους.Το πρόβλημα είναι ότι οι νόμοι είναι μεν κοσμικοί,η κοινωνία είναι όμως ώριμη;Όποτε ακούω τον George Θάμνο Junior να λέει "God bless America" -τσιτάτο το οποίο φιγουράρει και πάνω στο χαρτονόμισμά τους- μου έρχεται αναγούλα.

05/05/2004, 16:15:14
Λοιπόν,
Εγώ είμαι απο εκεί που γονατίζει ο Όλυμπος
και ξέρω οτι κάθε χρόνο ομάδα ατόμων γιορτάζουν τα Διονύσια
και είναι κάτι που γίνεται φανερά και είναι καλεσμένος όλος ο κόσμος
Δωδεκαθεϊστές και μη!
Δε νομίζω οτι είναι παράνομο το Δωδεκάθεο, εκτός κι αν εννοεις την αναγραφή του ως θρήσκευμα στην ταυτότητα,
το οποίο δε νομίζω οτι έχει ιδιαίτερη σημασία, άσε δηλαδη που δε συμφωνώ γενικότερα με την αναγραφή του θρησκευματος στην ταυτότητα...

05/05/2004, 16:24:56
Νομίζεις οτι αν αναγνωριστεί απ' το κράτος θ' αλλάξει τίποτα;
Αυτοι που δεν το αποδέχονται δε θα εξαφανιστουν.
Και τι σε νοιαζει δηλαδή αν δε τ' αποδεχτούν. Εφόσον για σένα είναι επίσημο, δε χρειάζεσαι κανενός την αναγνώριση.

05/05/2004, 16:42:59
---------------------------------------------------------------------

Στην προσπάθεια του ESOTERICA να προωθήσει την ελληνική γραφή
στο διάλογο που διεξάγεται στις ομάδες συζήτησης, αλλά και να
διευκολύνει την περιήγηση των μελών στα FORUMS, συνιστούμε
την αποφυγή χρήσης των greeklish στα μηνύματα, όπου αυτό είναι
εφικτό.

Σε περίπτωση που υπάρχουν κάποιοι τεχνικοί λόγοι που το εμποδίζουν,
μπορείτε να ανατρέξετε στα θέματα:

Προτάσεις - Λύσεις για την αποφυγή των Greeklish !
Τα ΠΩΣ και τα ΓΙΑΤΙ του ΚΩΔΙΚΑ Forum!!!
Provlima me ta ELLHNIKA
και να ακολουθήσετε τις εκεί συμβουλές. Υπάρχουν πρόθυμοι άνθρωποι
να σας βοηθήσουν, εάν προκείψουν περεταίρω προβλήματα.

---------------------------------------------------------------------

κάνε κλικ!
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

charaΝέο Μέλος
05/05/2004, 17:03:03
pros 1900,

file mou den me endiaferei na anagrafetai to thrhskeyma sthn taytothta allwste eimai ki egw kata. ayto pou thelw einai kapoia mera na kanw ena paidi, na to onomasw opws goustarw kai na mhn prepei na dwsw logo sthn mhtropolh, giati...twra tha sas koufanw...mia mera phra thl sto ypourgeio paideias kai thrhskeymatwn, sygkekrimena apo dw apo agglia, kai tous rwthsa peri tou thematos, an dld einai aparaithto na vaptisw to paidi mou xristiano ktl. kai ti mou eipan??? ti na sou poume kopela mou?? pare thlefwno sthn mhtropolh. an einai dynaton. ayto pou me endiaferei einai na kserw an enas ellhnas mporei na telesei thn onomatothesia me ton arxaio tropo (den gnwrizw akrivws ti ginetai-an kai nomizw apla dhlwneis ena onoma), kai na anagnwristei xwris na paw sthn ekklhsia. pws mporoun dld oi xristianoi na kanoun gamous kai na einai anagnwrisimoi apo to kratos enw oi dwdekatheistes oxi???giati??? giati mporoun oi xristianoi na amolane ekklhsies apo dw ki apo kei(pou den einai katholou kalaisthita oikodomhmata) kai na mhn mporoun kai oi dwdekatheistes na xtisoun tous dikous tous naous??? giati na mporoun oi xristianoi na vgainoun stous dromous to passah (pasxa), kai na mhn mporoun na teloun tis teletes tous oi dwdekatheistes.

Εγώ είμαι απο εκεί που γονατίζει ο Όλυμπος
και ξέρω οτι κάθε χρόνο ομάδα ατόμων γιορτάζουν τα Διονύσια
και είναι κάτι που γίνεται φανερά και είναι καλεσμένος όλος ο κόσμος
Δωδεκαθεϊστές και μη!

1900 ayto pou anafereis einai poly eyxaristo, kai nomizw einai ekseresh ston kanona. phga kai monh mou sthn samothraki kai molis milhsa se enan ntopio kai ton rwthsa gia to iero kai tis teletes mou eipe pws vgainoun oi katoikoi mazi me tous papades kai tous kynhgane me tis karampines epeidh einai satanistes!!!! einai na trelainesai dld.

nai, milaw gia anagnwrish kai energopoihsh ths arxaias thrhskeias. opws einai oles oi alles sthn ellada. alla ton dwdekatheismo vlepete ton fovountai oi ierwmenoi xristianoi (to giati einai gnwsto ki an den einai to psaxnoume akomh :-) ).
kai to kyriotero gia mena panw se ayto to thema einai oi khdeies. egw den thelw me tpt na mpw sto xwma oute na me fane ta skoulikia oute fysika na me thapsoun se xristianiko nekrotafeio. thelw na me kapsoun. einai dikaiwma mou pisteyw. giati na eimai ypoxrewmenh na pesw kai meta thanaton sta xeria twn varvarwn???

filika chara

kynikosΜέλος
05/05/2004, 19:44:29
chara
quote:
ti na sou poume kopela mou?? pare thlefwno sthn mhtropolh.

Τότε, καλά δεν σου είπε ο ανθρωπος; Εδώ κανουμε αμάν για διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας! Δεν είμαστε πια στον κόσμο του Σταλίν ή της Χούντας, να σου λένε πώς θα κάνεις το κάθε τι.

Το παιδί σου ονόμασε το όπως θες. Εγώ το παιδί μου ήθελα να βαφτιστεί, αλλά δεν ήθελα παπά, και έτσι έχρησα τον εαυτό μου παπά, και τον βάφτισα στο σπίτι με φίλους. Σε πληροφορώ οτι δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα!

quote:
pws mporoun dld oi xristianoi na kanoun gamous kai na einai anagnwrisimoi apo to kratos enw oi dwdekatheistes oxi???giati???

Γιατί ο Χριστιανισμός είναι η θρησκεία της πλειοψηφίας των Ελλήνων.

Στο μέλλον νομίζω οτι το πιο καλό θα είναι να γίνεται ο γάμος πολιτικά, και μετά ας πάει ο καθείς σπιτάκι του και να κάνει την τελετη που θέλει με την θρησκεία που θέλει.

quote:
ton rwthsa gia to iero kai tis teletes mou eipe pws vgainoun oi katoikoi mazi me tous papades kai tous kynhgane me tis karampines epeidh einai satanistes!!!! einai na trelainesai dld.

Δεν είναι να τρελένεσαι, είναι απλώς πολύ κακή διπλωματία εκ μέρους των 12θεϊστών, που δεν κάναν τον κόπο να εξηγήσουν τί γίνεται στους ντόπιους. Μπορεί και να προτιμούν την πρόκληση (για να έχουν μετα αφορμή να κλαίγονται) παρα την διπλωματία. Εγώ, μάλλον με το μέρος των χωρικών θα είμουνα...
quote:
kai to kyriotero gia mena panw se ayto to thema einai oi khdeies.
Δεν είμαι σίγουρος, αλλα δεν νομίζω να είναι παράνομη η αποτέφρωση στην Ελλάδα. Στην Αγγλία και στην Ευρώπη, αυτό είναι προσωπικό ζήτημα, και νομίζω οτι κανονίζεται πολύ εύκολα.

Όλο φανταστικά προβλήματα νομίζω οτι βλέπεις, chara.

K.

kynikosΜέλος
05/05/2004, 19:54:08
Φίλε Bokken
quote:
Οι ΗΠΑ-ξείπα ίσως είναι καλό παράδειγμα κοσμικού κράτους.Το πρόβλημα είναι ότι οι νόμοι είναι μεν κοσμικοί,η κοινωνία είναι όμως ώριμη;Όποτε ακούω τον George Θάμνο Junior να λέει "God bless America" -τσιτάτο το οποίο φιγουράρει και πάνω στο χαρτονόμισμά τους- μου έρχεται αναγούλα.
Το σκέφτηκες καλά αυτό που λές;

Θα ήθελες εσύ να κρίνει ο κόσμος την Ελλάδα (και εσένα σαν Έλληνα) σύμφωνα με τα καμώματα της εκάστοτε κυβέρνησης, ή τα κυρήγματα της εκκλησίας, κλπ, κλπ;

Οι ΗΠΑ έχουν κάποιους καλούς νόμους, αν οι Αμερικάνοι τους αξιοποιούν ή όχι, το μέλλον μόνο θα δείξει. Το θέμα είναι οτι αν τους είχε και η Ελλάδα, η chara δεν θα παραπονιόταν τώρα...

Για να λέμε και του στραβού το δίκιο...

Κ

Edited by - kynikos on 05/05/2004 19:57:43

TelxinasΜέλος
05/05/2004, 20:04:00
Βρε συ Kynike, πόσο καιρό έχεις να πατήσεις στην Ελλάδα; :)))

Όταν η λογική ξεπερνάει τα όρια της φαντασίας, τότε μόνο βρίσκεις την αλήθεια.

kynikosΜέλος
05/05/2004, 21:19:25
quote:
Βρε συ Kynike, πόσο καιρό έχεις να πατήσεις στην Ελλάδα; :)))
Απ' οτι βλέπω, μάλλον περισσότερο από όσο νόμιζα...

charaΝέο Μέλος
05/05/2004, 22:57:47
pros kynikos:

xairomai pou akouw gia paidi sou kai to pws to vaftises. einai polla pou den kseroume kai otan apeythynomaste se kapoion pou isws kserei tote isws vrethoume kai pro ekplhksewn.!!!

Στο μέλλον νομίζω οτι το πιο καλό θα είναι να γίνεται ο γάμος πολιτικά, και μετά ας πάει ο καθείς σπιτάκι του και να κάνει την τελετη που θέλει με την θρησκεία που θέλει.

poly swsto ayto file mou. etsi tha eprepe na ginetai oxi mono gia thn meiopshfia alla kai gia tous xristianous akomh pou otan pantreyontai to mathainei olh h polh!!!!les kai einai panhgyri...

Δεν είμαι σίγουρος, αλλα δεν νομίζω να είναι παράνομη η αποτέφρωση στην Ελλάδα. Στην Αγγλία και στην Ευρώπη, αυτό είναι προσωπικό ζήτημα, και νομίζω οτι κανονίζεται πολύ εύκολα

pleon mporei kapoios an thelei na ton apotefrwsoun alla ola ayta ta kanei pali h ekklhsia. den exoun as poume oi dikoi sou to dikaiwma na se valoun gia parageigma se mia varka na se kapsoun h apla na se kaspoun kai na skorpisoun tis staxtes sou sthn thalassa(parageigma etsi???). ton logo ton exei h ekklhsia akomh kai se ayto.
dystyxws etsi einai...alla pali kala na leme pou epitrepoun pleon kai thn apotefrwsh giati gemise h ellada me nekrotafeia!!!ahdia pia! ptwmata pantou!!!

filika chara

05/05/2004, 23:23:34
quote:
Δεν είμαι σίγουρος, αλλα δεν νομίζω να είναι παράνομη η αποτέφρωση στην Ελλάδα.

Αγαπητέ φίλε kynikos , δυστυχώς ακριβώς λόγω της αντιδράσεως της εκκλησίας η οποία στην χώρα μας είναι κράτος εν κράτει και συγκυβέρνηση , παρά τις προσπάθειες των υποστηρικτών της ελεύθερης επιλογής μεταξύ καύσεως και ενταφιασμού , και παρά το πρόβλημα του αδιαχώρητου που υπάρχει ειδικότερα στα νεκροταφεία της Αθήνας , όπου παραμένουν νεκροί άταφοι ακόμα και μία εβδομάδα σε ψυγεία , περιμένοντας να αδειάση τάφος για να ταφούν , απαγορεύεται η καύση των νεκρών που θα έλυνε το πρόβλημα και όποιος θέλει να αποτεφρωθή ο νεκρός του είναι υποχρεωμένος να τον μεταφέρη στην γειτονική Βουλγαρία .
Στην περίπτωση όμως αυτή , το παπαδαριό μας αρνείται να διαβάση τον νεκρό . Βέβαια αυτό ισχύει για τος ανωνύμους , γιατί στους επωνύμους και τους λεφτάδες κάνουν και αρχιερατικά μνημόσυνα .

PerseusΜέλος
06/05/2004, 00:01:50
Η Αεροπορια εχει την μεγαλυτερη τεχνολογικη εξελιξη Αεροσκαφη νεας γενεας κλπ ειναι το οπλο του μελλοντος ,κοιταξε πως γινονται οι πολεμοι τωρα ....
Αεροπορια αλλα Ιπταμενος και σε μαχητικα αεροσκαφη οχι c-130 (χωρις να θελω να προσβαλλω )

PerseusΜέλος
06/05/2004, 00:06:22
Εγω παντως τσακωθηκα με τον παπα γιατι ηθελε πρωτα το χριστιανικο και μετα το Εθνικο ονομα ,οπως και στον Δημο Αμαρουσιου γιατι δεν γνωριζα που ανηκε το παρεκκλησι που βαφτιστηκε ο κανακαρης μου.

06/05/2004, 00:33:47
δεν νομίζω οτι φταιει ο Κυνικός που έχει να πατήσει ΣΤΗΝ Ελλάδα, αλλά τα πολλά χιλιάδες ανθρωπάρια που πατάνε ΤΗΝ Ελλάδα, με τον σκοταδισμό που τα ποτίζει στην φαεινή ιδέα να λύνουν τα προβλήματα τους με δίκανα και καραμπίνες.

Αυτοδικία και τραμπουκισμοί. Αρκει να πιστεύουν οτι έχουν δίκιο.

Σκέτος αυνανισμός...

Φιλικά,
Vril

kynikosΜέλος
06/05/2004, 00:53:00
Sesostris,

Αυτό που μου λές δεν τόξερα, αν είναι όντως έτσι, συμφωνώ είναι απαράδεκτο.

Κ.

TelxinasΜέλος
06/05/2004, 01:04:15
Έχεις πολύυυυυυυ καιρό να πατήσεις Ελλάδα τελικά :PPP

Όταν η λογική ξεπερνάει τα όρια της φαντασίας, τότε μόνο βρίσκεις την αλήθεια.