- Παράξενα φαινόμενα την στιγμή του θανάτου... - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Επίσης τις προηγούμενες μέρες άκουσα ότι έχει παρατηρηθεί πως κατά την στιγμή του θανάτου (και ιδίως το έχουν προσέξει άνθρωποι οι οποίοι έχει τύχει να είναι παρόντες σε θανατηφόρα ατυχήματα), αναδύεται μια μυρωδιά απο τον άνθρωπο που ξεψυχάει. Μερικοί μάλιστα ισχυρίζονται ότι η μυρωδιά αυτή ποικίλει ανάλογα με την ψυχική ποιότητα του κάθε ανθρώπου.
Θα ήθελα όσοι φίλοι γνωρίζουν παρόμοια περιστατικά να τα πουν αν θέλουν και να προσπαθήσουμε να δώσουμε κάποια εξήγηση στα φαινόμενα αυτά...
Φιλικά Απέριττος...
Oculatis Abis (Φεύγεις οξυδερκής)
Ο ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΟΥ...
quote:
Όταν μπήκαν μέσα στο δωμάτιο όλα ήταν στην θέση τους αλλά ο γέροντας ήταν νεκρός.
Στο πάτωμα;

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
1) Όταν ο θάνατος είναι φυσικός (γηρατειά, ασθένεια κλπ.) και δεν έχει προκληθεί από κάποιο ατύχημα, λίγες ώρες πριν το θάνατο, ο ανθρώπινος οργανισμός παρουσιάζει σημάδια εκπληκτικής αναζωογόνησης. Είχα ακούσει στο λύκειο για μία περίπτωση μίας γριάς που έπασχε από καρκίνο και ήταν στο κρεβάτι, όμως την ημέρα που πέθανε, φάνηκε να θεραπεύεται πλήρως: σηκώθηκε από το κρεβάτι, είχε πλήρη επαφή με το περιβάλλον, κάθισε στο τραπέζι για φαγητό το μεσημέρι, μιλούσε με όλη την οικογένειά της, ήταν συζητήσιμη, ευχάριστη και γεμάτη ζωντάνια. Λίγες ώρες μετά απεβίωσε. Οι γιατροί αποδίδουν αυτό το φαινόμενο στην απελευθέρωση αδρεναλίνης. Όταν ο οργανισμός χάσει τη μάχη για τη ζωή και "περάσει" το σημείο χωρίς επιστροφή, ο εγκέφαλος απελευθερώνει όλη την αδρεναλίνη του οργανισμού, ώστε να νεκρωθεί. Αυτή η υπερβολική εξαπόλυση αδρεναλίνης είναι που δίνει αυτή τη ζωντάνια και ευχάριστη διάθεση στο μελοθάνατο. Έτσι ακόμα και υπό βαρειά ασθένεια, το τέλος έρχεται μέσα από κάτι που φαίνεται σαν ξαφνική θεραπεία και πλήρη εξυγείανση. Μάλιστα, το αποκορύφωμα αυτού του φαινομένου έρχεται λίγα δευτερόλεπτα πριν το θάνατο, αυτό που οι γιατροί ονομάζουν "Τελευταία έκρηξη του εγκεφάλου".
2) Η αλλαγή βάρους του σώματος. Δε θυμάμαι τον ακριβή αριθμό αλλά η Ιατρική έχει αποδείξει ότι τη στιγμή του θανάτου, το βάρους τπυ ανθρωπίνου σώματος μειώνεται κατά 13 γραμμάρια (επαναλαμβάνω, δεν είμαι σίγουρος για τον αριθμό, θυμάμαι πάντως ότι είναι διψήφιος και το βάρος είναι της τάξης των γραμμαρίων). Τι το προκαλεί αυτό, δεν έχει ακόμα αποδειχτεί. Λέγεται ότι είναι το βάρος της ψυχής που εγκαταλείπει εκείνη τη στιγμή το σώμα.
----------
"Το να σου παραδώσω την Πόλη ούτε θέλημα δικό μου είναι, ούτε όσων κατοικούν σε αυτήν. Κοινή απόφαση έχουμε λάβει όλοι να πεθάνουμε και δε θα λογαριάσουμε τη ζωή μας"
Κωνσταντίνος Παλαιολόγος
Βασιλεύουσα, 29/5/1453
quote:
Έτσι ακόμα και υπό βαρειά ασθένεια, το τέλος έρχεται μέσα από κάτι που φαίνεται σαν ξαφνική θεραπεία και πλήρη εξυγείανση.
ναι, είναι αυτό που λέμε ότι πέθανε πάνω στο άνθος της ηλικίας του και χαίρων άκρας υγείας!
21 γραμμάρια! σύμφωνα με τα πειράματα κάποιου που δεν θυμαμαι τώρα το όνομα του και πιθανόν και κανείς άλλος στην ιατρική κοινότητα...
κανένας άλλος έκτοτε δεν απέδειξε κάτι τέτοιο, αλλά λένε ότι η ταινία είχε ενδιαφέρον...
Θηλυκά, Galadriel
WARNING !
I have an attitude and I know how to use it!
Καθώς το διάβαζα, μου έκανε αντύπωση ο θόρυβος ποου ακούστηκε μέσα από το δωμάτιο του γέροντα, και αμέσως μετά η διαπίστωση του θανάτου του. Τι ήταν άραγε ο θόρυβος που ακούστηκε, και αλήθεια, ξέρεις από τι πέθανε τελικά ο γέροντας;
Μήπως, (λέω μήπως), είδε κάτι (εξ' ου και ο θόρυβος;)που δεν το άντεξε;
Φιλικά...
φιλε Απέριττε, εχω ακουσει διαφορα για τη στιγμη του θανατου αλλα ποτε για κροτο
ωστοσο συνειρμικα μου ηρθε στο μυαλο η συναντηση Γιουνγκ και Φροϋντ κατα την οποια μαθητης και δασκαλος διαπληκτιζονταν για το αν υπαρχει μαζικο ασυνειδητο και φαινομενα σχετιζομενα με το ασυνειδητο
καποια στιγμη ακουστηκε ενας δυνατος κροτος απο το διπλανο αδειο δωματιο και ο Γιουνγκ σε μια ενορατικη παρορμηση ειπε στον Φροϋντ πως θα ξανακουστει, πραγμα που εγινε προς εκπληξη και των δυο
φιλε KAMIKAZE εχεις δικιο, αλλα δεν ειναι μονο η αδρεναλινη αλλα ολοκληρη εκρηξη ενδορφινων
αυτος ειναι και ο πρωταρχικος λογος ολοκληρωτικης τους εκχυσης στον οργανισμο, οι στιγμες του κινδυνου και του θανατου
το ιδιο φαινομενο παρατηρειται και σε ανθρωπους που προκειται να νοσησουν - την προηγουμενη ημερα βρισκονται σε υπερδιεγερση ζωτικοτητας
οσο για τα ακριβη γραμμαρια δεν τα θυμαμαι, αλλα θυμαμαι πως καποιος το ειχε ανακοινωσει
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν
Ευτυχώς που υπάρχει ο Γκέλλερ... καλά η ιστορία με τα ρολόγια είναι γνωστή. Πάντως δεν ξέρω αν μπορεί να κάνει το φυτό να "ζωντανέψει" αλλά μπορεί κάλλιστα να κάνει άλλο ένα να φυτρώσει στο χέρι του... κάποιοι άνθρωποι είναι πολλοί τυχεροί...!!!
Τέσπα... να εκφράσω μία απορία μου; Όλα αυτά περι των σκεπασμένων καθρεπτών κλπ, κρύβουν κάποιο πραγματικό υπόβαθρο ή είναι απομεινάρια της παλαιότερης μεταφυσικότρομοκρατούμενης και προκατειλημένης κοινωνίας μας;
Φιλικά, Νότης Σκορπιός!
Όταν θελήσεις κάτι πολύ, όλο το σύμπαν θα συνομωτίσει μαζί σου για να το πετύχεις...!
Πολύ ενδιαφέρουσα βρίσκω την πληροφορία που λέει ο Τζόνι μπι γκουντ για τον Φρόυντ και τον Γιούνγκ. Ίσως αυτό να δίνει μια απάντηση. Όσο για τον Σκορπιό Νότη θέλω να πω ότι η ιστορία με τους καθρέφτες δεν είναι τόσο απλή. Είναι ένα θέμα που το ψάχνω έχω ακούσει διάφορα κατά καιρούς και δεν σου κρύβω ότι με τρομάζει λίγο γιατί έχω ακούσει διάφορα περίεργα, οπότε δεν διακινδυνεύω προς το παρόν να πειραματιστώ με το θέμα προτού είμαι σίγουρος για το τι κάνω.
Με την ευκαιρία έχω να σου προτείνω να δεις την ταινία "πόλτεργκάίστ 3" (αν θυμάμαι καλά) η οποία είχε σχέση με καθρέφτες και ήταν αρκετά τρομακτική.
Φιλικά...
Υπάρχουν κάποια θέματα στο esoterica, όπου μπορείς να βρεις πληροφορίες για φαινόμενα, τα οποία σχετίζονται με το θάνατο. Ενδεικτικά αναφέρω τα ακόλουθα:

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
ΠΟΥ ΕΙΔΕΣ ΤΟ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ ΔΕΝ ΜΟΠΡΩ ΝΑ ΞΕΡΩ.ΠΕΘΑΝΕ.ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ.ΑΜΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΨΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΟΥΝΕ ΤΠΤ ΤΟΤΕ ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΡΟΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΡΙΞΕ ΚΑΤΙ ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΠΑΤΩΜΑ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΚΑΤΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ,ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΕΣΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΝΑ ΣΥΡΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΨΥΧΗΣΕ ,1002 "ΜΠΟΡΕΙ".
ΤΑ ΛΕΜΕ..
quote:
Όσο για τον Σκορπιό Νότη θέλω να πω ότι η ιστορία με τους καθρέφτες δεν είναι τόσο απλή. Είναι ένα θέμα που το ψάχνω έχω ακούσει διάφορα κατά καιρούς και δεν σου κρύβω ότι με τρομάζει λίγο γιατί έχω ακούσει διάφορα περίεργα, οπότε δεν διακινδυνεύω προς το παρόν να πειραματιστώ με το θέμα προτού είμαι σίγουρος για το τι κάνω.
Με την ευκαιρία έχω να σου προτείνω να δεις την ταινία "πόλτεργκάίστ 3" (αν θυμάμαι καλά) η οποία είχε σχέση με καθρέφτες και ήταν αρκετά τρομακτική.
Εγώ πάντως δεν θα το ριψοκινδύνευα... ούτως ή άλλως είναι πασίγνωστο ότι στον κόσμο του μεταφυσικού οι καθρέπτες καλώς ή κακώς αποτελούν πύλες για αστρικό επίπεδο ή άλλους κόσμους.
Λένε πως εάν δεν σκεπάσεις τους καθρέπτες το διπλό του θα φυλακιστεί σε έναν από αυτούς και ίσως μετά να προκαλούνται φαινόμενα πόλτεργκάιστ. Θα την ψάξω την ταινία "πόλτεργκάσιτ 3". Σε ευχαριστώ πολύ... που μου την προτείνεις! Μου αρέσουν τα θρίλερ... όχι απαραίτητα με βία κλπ. Πιο πολύ μου αρέσουν αυτά που παίζουν με τους φόβους σου και τα άγνωστα του μεταφυσικού...
Φιλικά, Νότης Σκορπιός!
Όταν θελήσεις κάτι πολύ, όλο το σύμπαν θα συνομωτίσει μαζί σου για να το πετύχεις...!
quote:
Λένε πως εάν δεν σκεπάσεις τους καθρέπτες το διπλό του θα φυλακιστεί σε έναν από αυτούς και ίσως μετά να προκαλούνται φαινόμενα πόλτεργκάιστ.
Το διπλό ποιανού;

quote:Λένε πως εάν δεν σκεπάσεις τους καθρέπτες το διπλό του θα φυλακιστεί σε έναν από αυτούς και ίσως μετά να προκαλούνται φαινόμενα πόλτεργκάιστ.
τα ομωνυμα φαινομενα οφειλονται στην ενεργεια καποιου ζωντανου ατομου, και συνηθως εφηβου
quote:Πιο πολύ μου αρέσουν αυτά που παίζουν με τους φόβους σου και τα άγνωστα του μεταφυσικού...
αυτοι οι "φοβοι" που κανουν τοσο πιασιαρικα τα θριλερ, ειναι εμποδιο στην καθαρη αντιληψη που χρειαζεται για την αναζητηση του Αγνωστου
τους ανθρωπους μονο να φοβασαι και δη τους ζωντανους!
Φιλικά, Νότης Σκορπιός!
[/quote]
jonniebegood, διευκρίνησέ μας εσύ τουλάχιστον τί εννοείς "ομώνυμα φαινόμενα".
.
.

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)
Φιλικά...
Αν όντως αυτό εννοεί ο jonniebegood, καταλαβαίνω τί θέλετε να πείτε...
Όμως, η αναφορά του Σκορπιός Νότης, αν πρόκειται γι' αυτό το οποίο εικάζω, είναι μάλλον λίγο ανακριβής.
Εν πάσει περιπτώσει, αναμένομε διευκρινίσεις...
.
.

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)
quote:Αν όντως αυτό εννοεί ο jonniebegood, καταλαβαίνω τί θέλετε να πείτε...
ακριβως αυτο!
ειναι απο τα πιο μελετημενα φαινομενα της παραψυχολογιας και δεν εχει σχεση ουτε με φαντασματα ουτε με δαιμονες
και μου τη δινει λιγο οταν απο τα θριλερ βγαζουνε καποιοι λανθασμενα συμπερασματα
ταινιες ειναι παιδια!
χολυγουντ!!!
Φιλικά...