- ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΠΛΑΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ? - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
quote:
Ευρωπαίοςquote:
ΓΙΑΠΕΤ:Οι προσωπικές επιθέσεις και ειρωνίες, νομίζω, δεν αγγίζουν κανένα στην ουσία, απλά προκαλουν γέλιο σε όσους γνωρίζουν ότι αυτό, έτσι όπως γίνεται, καλύπτει κενά και αδυναμίες αυτών που χρησιμοποιούν τέτοιους τρόπους, κρυμένοι πίσω απ' την ανωνυμία, με μοναδικό αποτέλεσμα να γίνονται γραφικοί, σε κόσμο που δεν μπορούν να φανταστούν το πλήθος του.
--------------Δε σε είδα στη κόντρα σου με τον ψηλό να τα εφαρμόζεις! και συ 2 μέτρα 2 σταθμά όπως μας συμφέρει!....Ε?Φαντάζομαι κανείς δεν θέλει, στ' αλήθεια, να είναι σε γνωστούς και σε αγνώστους, ο μ----ας της παρέας.
Όταν γράφεις σ' ένα φόρουμ τις απόψεις σου, είναι δημόσια τοποθέτηση, κάτι σα να βγάζεις λόγο σε μια πλατεία.
Απ' αυτά που λες (γράφεις) εξαρτάται πώς θα σε αντιμετωπίσουν όσοι σε ακούνε (διαβάζουν) κι ας μή σε γνωρίζουν προσωπικά.----------'Ελα ρε μεγάλε.....κάνε λίγο κράτει! πάντως δε ξέρω για το κύκλο
σου ούτε με νοιάζει! για το δικό μου μην ανησυχείς! οι γνωστοί μου με δέχονται μια χαρά! Οι άγνωστοί μου 2 συνεχείς χρονιές όπως γράφω και σε προηγούμενο μήνημα (τρίτη δεν έβαλα υποψιφηότητα ήδη είχαν φροντίσει οι καθηγητές οι οποίοι από ότι μου είπαν τόσες καταγγελίες από πρόεδρο Δ.Σ. πρώτη φορά είχαν δεχτεί, να μου δώσουν το πτυχίο για να με ξεφορτωθούν), με εξέλεξαν στο ΤΕΙ πρώτο και με διαφορά από όλες τις παρατάξεις, μόνο και μόνο από τις ομιλείες στη γειτονιά του Αμφιθεάτρου και εκεί βλέπαμε ο ένας τον άλλον τετ-α-τετ!Το πρώτο δεν το κατάλαβα,
-----------------Δε πειράζει!----------------------
όσο για τα υπόλοιπα έχω να σου πω, ότι το μέγεθος της αυτοεκτίμησής σου, έχεις κάθε δικαίωμα να το καθορίζεις εσύ ο ίδιος...
------------------Ακριβώς!-----------------------------
Όσο για τις επιτυχίες σου στις εκλογές, σου ξαναέγραψα ότι με αφήνουν αδιάφορο, στα πλαίσια του παρόντος θέματος.
-----------------Γράφεις όμως:
Φαντάζομαι κανείς δεν θέλει, στ' αλήθεια, να είναι σε γνωστούς και σε αγνώστους, ο μ----ας της παρέας.-------------Βλέπεις αυτοί δε με θεωρούσαν μ----------α της παρέας!
--------------------------------------------------------------------
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!
έγραψα την άποψή μου, με βάση τα προηγούμενα μηνύματά σου...
όπως βλέπεις κι εσύ, χρησιμοποιώ τρίτο πρόσωπο, ακριβώς για να μη φωτογραφήσω κανένα συγκεκριμένα και το "φαντάζομαι" διότι δεν μπορώ να είμαι σίγουρος για όλους.
Κακώς έσπευσες να οικειοποιηθείς τον χαρακτηρισμό;
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
Αγαπητέ μου Ευρωπαίεέγραψα την άποψή μου, με βάση τα προηγούμενα μηνύματά σου...
όπως βλέπεις κι εσύ, χρησιμοποιώ τρίτο πρόσωπο, ακριβώς για να μη φωτογραφήσω κανένα συγκεκριμένα και το "φαντάζομαι" διότι δεν μπορώ να είμαι σίγουρος για όλους.Κακώς έσπευσες να οικειοποιηθείς τον χαρακτηρισμό;
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
-Ακριβώς για αυτόν το λόγο και απάντησα! Ο καθένας είναι ελέυθερος να έχει την άποψή του και να τη γράφει! ελέυθερα! Και οι κρίνοντες..... κρινόμενοι. Δεν οικιοποιήθηκα το χαρακτηρισμό, τον περιγέλασα!
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
Edited by - europaios2 on 28/10/2007 02:13:07
Αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο άλλωστε...
Σχετικά με τον διαχωρισμό σε "ΤΕΙτζήδες" κι "ΑΕΙτζήδες", δεν είπα ότι τον έκανες εσύ και δεν ασχολήθηκα και μ' αυτό το θέμα.
Είπα την γνώμη μου επάνω σ' αυτό γενικότερα, άσχετα με το ποιός τον είχε κάνει πρώτος.
Σε σένα προσωπικά απευθυνόμουν στο σημείο που μίλησα για την σπόντα.
Να επανέλθουμε στο θέμα μας λοιπόν; ![]()

In anticipation of my resurrection...
quote:
Αγαπητέ europaios2, λυπάμαι αλλά μου είναι εξαιρετικά δύσκολο να ξεχωρίσω από το μήνυμα που έστειλες στις 27/10/2007, 21:22:52 ποιός είπε τι, ποιά είναι τα δικά σου σχόλια κλπ.
Αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο άλλωστε...Σχετικά με τον διαχωρισμό σε "ΤΕΙτζήδες" κι "ΑΕΙτζήδες", δεν είπα ότι τον έκανες εσύ και δεν ασχολήθηκα και μ' αυτό το θέμα.
Είπα την γνώμη μου επάνω σ' αυτό γενικότερα, άσχετα με το ποιός τον είχε κάνει πρώτος.
Σε σένα προσωπικά απευθυνόμουν στο σημείο που μίλησα για την σπόντα.Να επανέλθουμε στο θέμα μας λοιπόν;
-Nα σε βοηθήσω! όπου βλέπεις -----------------ακολουθεί η απάντηση του europaios2 στο σχόλιο-τοποθέτηση που προηγείται. Το δε σχόλιο-τοποθέτηση των συνομιλητών, είναι αυτό που ακολουθεί αμέσως μετά το ψευδόνημό τους και την άνω κάτω τελεία! nick-name:
-Το να σε βοηθήσω δε το λέω ειρωνικά, αλλά χαριτολογόντας γιατί δεν νομίζω να έχεις ανάγκη από τέτοια βοήθεια.
-Ας επανέλθουμε λοιπόν!
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
Πιστεύω πως πρέπει να δούμε τα αντικειμενικά γεγονότα, την αληθινή ιστορία, χωρίς προκαταλήψεις, παίρνοντας υπ' όψιν ή προσπαθώντας να ερμηνεύσουμε, τους λόγους ή τους στόχους που μπορεί να εξυπηρετούνται, απ' τις, κατά καιρούς επιλογές, του Υπουργείου, στο μάθημα κυρίως της ιστορίας.
Εξυπηρετείται, ας πούμε, η διατήρηση του υψηλού φρονήματος των Ελλήνων, με ψευδείς αναφορές και ανύπαρκτα "ιστορικά γεγονότα";
Ισχύει το "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα" σ' αυτήν την περίπτωση;
Είναι σωστό να μη μαθαίνουν τα παιδιά, πράγματα που δε μας συμφέρουν σα λαό;
Η αλήθεια μπορεί να μην είναι, πάντα, ευχάριστη, αλλά είναι πάντα χρήσιμη, κατά την ταπεινή μου γνώμη.
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Θα ήταν όμως πολύ πιο εύκολο και για σένα αλλά και πιο ξεκούραστο για τα μάτια μας αν χρησιμοποιούσες τα
.
Βλέπω άλλωστε ότι και στο τελευταίο σου μήνυμα το χρησιμοποίησες. ![]()
Φίλε γιαπετ, θα συμφωνήσω μαζί σου πως θα πρέπει να δούμε την αλήθεια χωρίς προκαταλήψεις κι όσο πιο αντικειμενικά μπορούμε.
Για να δούμε άλλωστε κάτι πιο καθαρά θα πρέπει να αφαιρέσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους παραμορφωτικούς φακούς από τα μάτια μας.
Και για να συμβεί αυτό θα πρέπει να προσπαθήσουμε να ανιχνεύσουμε όλους εκείνους τους πιθανούς λόγους που βρίσκονται πίσω από αυτό που εμείς βλέπουμε.
Δυστυχώς όμως δεν θα είναι εύκολη η διαδικασία αυτή καθώς υπάρχουν πολλά κατάλοιπα παλαιότερων γεγονότων κι επιλογών - άμεσα τρίτων ατόμων κι έμμεσα και δικών μας εν τέλει - τα οποία θα μας εμποδίζουν.
Από τη μια είναι πιθανό και λογικό το να αποκρύπτονται από τα παιδιά γεγονότα τα οποία είτε δε μας συμφέρουν είτε θέλουμε να ξεχάσουμε.
Μια επικίνδυνη όμως παγίδα του ανθρώπινου νου βρίσκεται ακριβώς σ' αυτό το σημείο.
Όταν προσπαθείς να απωθήσεις από το μυαλό σου ένα γεγονός και φαντασιώνεσαι έντονα ένα άλλο, αρχίζεις να πιστεύεις ότι τελικά το δεύτερο είναι το αληθινό και το πρώτο ότι είναι το μύθευμα.
Είναι επίσης πιθανό να γίνεται μια προσπάθεια διατήρησης ενός υψηλού εθνικού φρονήματος, το οποίο δεν ξέρω τελικά αν είναι τόσο αρνητικό ή όχι.
Σε κάποιο βαθμό μπορεί να λειτουργήσει ενωτικά μέσα σε μια κοινωνία και να είναι ωφέλιμο το να υπάρχει μια κοινή ταυτότητα ευρύτερη από την ατομική του κάθε ατόμου.
Αυτή όμως μπορεί να προκύψει με άλλους τρόπους ή μπορεί να προκύψει μόνο με τον τρόπο που προωθήθηκε;
quote:
Ισχύει το "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα" σ' αυτήν την περίπτωση;
Αν μου εξηγούσες λίγο παραπάνω πως το εννοείς αυτό, θα σου ήμουν υπόχρεος! ![]()

Edited by - europaios2 on 29/10/2007 12:13:34
Edited by - europaios2 on 29/10/2007 12:47:08
Edited by - europaios2 on 29/10/2007 12:59:37