- Πως Μπορούμε Να Φτιάξουμε Τα Δικά Μας Φυσικά Προϊόντα? - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.
Μάλλον πιστεύουν πως τα φυσικά προϊόντα είναι κατώτερης ποιότητας (χωρίς πριν τα δοκιμάσουν). Πως λες στον άρρωστο φάε λαχανικά και φρούτα (ωμή τροφή) για να γίνεις καλά και επιμένει να παίρνει φάρμακα !!!??. Μήπως τελικά δεν υπάρχει σωτηρία?
Φταίνε οι γρηγοροι ρυθμοί, οι μεγάλες πολεις κτλ., αν όλοι ζούσαμε σε φυσικό περιβάλλον δεν θα το χαλούσαμε.
Θα ηθελα λοιπον να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος πως μπορώ να φτιάξω αλισίβα???
Θέλω να φτιάξω αλισίβα για να φτιάξω μ' αυτήν σαπούνι, γίνετε? Δηλαδή η αλισίβα που θα παρασκευάσω να είναι καυστική.
Μέχρι τώρα έχω φτιάξει αλισίβα, οχι καυστική και την χρησιμοποιώ στο ψωμί για να φουσκώνει καλύτερα και να γίνετε πιο αφράτο.
Αν αφήσω περισσότερες μέρες τη στάχτη με το νερό το διάλυμα γίνετε πιο δυνατό οχι όμως καυστικό, αλλά πειράζει λίγο τα χέρια αν δεν αραιωθεί. Το χρησιμοποιώ για πλύσιμο των πιάτων αραιωμένο με νερό και με πράσινο σαπούνι και κάνει πολύ αφρο και καθαρίζει τέλεια!
ΝΑΙ, ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ Ή ΓΙΑ ΕΠΑΛΕΙΨΗ?????!!!![]()

φιλια
Μαρία
Edited by - mariasar on 22/03/2007 14:43:42
Πολύ ωραίο θέμα!!!! Μπράβο!
Έχω όμως να κάνω μια ερώτηση. Που τα βρίσκεις βρε παιδιά όλα αυτά;
Τα υλικά που χρειαζόμαστε για τα σαμπουάν και τα σαπούνια, ας πούμε;
Εγώ έχω λιπαρά μαλλιά, και εκτός από την τσουκνίδα κάνει καλό και ο άργιλος. Το πρόβλημα είναι πως δεν ξέρω που να τα βρω.
Όλα αυτά τα λάδια που περιγράφεις Μαράκι μου...εκτός από τα πολύ γνωστά, όλα τ' άλλα που θα τα βρούμε;
θα με κατατοπίσετε σας παρακαλώ;
Ευχαριστώ![]()
καλώς ήρθες!
Τα υλικά που χρειαζόμαστε για να φτιάξουμε όλα αυτά τα φυσικά προϊόντα μπορούμε να τα βρούμε σε βιολογικά καταστήματα και χημικά καταστήματα που υπάρχουν στο κέντρο της Αθήνας, στη ομόνοια. Εγώ προτιμώ τον Πλάτων που είναι στην διεύθυνση Γερανίου 17 & Αναξαγόρα που έχει λάδια και αιθέρια έλαια http://www.juliarosenthal.gr/ και ακριβώς διπλα στον Πλάτων υπάρχει ένα μαγαζί με χημικά.
Ο άργιλος πράγματι κάνει καλό στην λιπαρότητα και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί αντι για σαπούνι, καθαρίζει τέλεια το δέρμα και διώχνει κάθε ίχνος λιπαρότητας. Τον άργιλο μπορείς να τον βρείς σε βοτανοπωλεία που έχει άφθονα στην Ευριπίδου, (το Μπαχάρ είναι το καλύτερο και φθηνότερο). Πάντως άργιλο μπλέ έχουν και πολλά νησιά όπως Κέρκυρα, Μήλος.
Πέρσι ήμουν στην Κέρκυρα και έβαζα μάσκα άργιλου σε όλο μου το σώμα γινόμουν ένα μπλε ξωτικό! Πολύ γέλιο είχε! Η άργιλος έχει την ιδιοτητα να διώχνει τις τοξίνες που υπάρχουν στο σώμα και είναι και επουλωτική! Είναι η μεγάλη μου συμπάθεια!
Για τα λάδια που περιγράφω, θα αναφέρω σύντομα και πως μπορούμε να τα φτιάξουμε οι ίδιοι αντι να τα αγοράσουμε. Κάποια άγνωστα λάδια υπάρχουν στα μαγαζιά με χημικά.
Φιλιά
Μαρία
Edited by - mariasar on 23/03/2007 13:13:55
νομίζω πως για να γίνουν τα σαπούνια είναι αρκετά δύσκολο γιατί χρησιμοποιουμε καυστική σοδα και θελει προσοχη.
πάντως αργιλο εχουν και πολλα φαρμακεια
παντως εγω που εφτιαξα σαπούνι δεν το βρηκα δυσκολο!αν πάρεις τις απαραίτητες προφυλάξεις και κάνεις ακριβώς οτι λέει η συνταγή τοτε θα πετυχει! Το χειροποίητο σαπούνι δεν έχει καμια σχέση με τα αλλα! Το προσαρμόζεις και στα μέτρα σου, εννοώ τα βότανα που θα βάλεις για να ταιριάζουν με το δέρμα σου και τις απαιτήσεις σου!΄
Αξίζει τον κόπο!!!
Μαρία
Σε ευχαριστώ πολύ Μαρία για τις διευθύνσεις.
Είμαι έτοιμη τώρα να κάνω πειράματα! Ελπίζω μόνο να μην βάλω φωτιά στην κουζίνα μου
!!!
Όσο για το σαπούνι.....
Έχω φτιάξει με τη γιαγιά μου πάρα πολύ. Το θέμα είναι πως η γιαγιά μου δεν ξέρει διάφορες πατέντες. Ένα συγκεκριμένο ξέρει. Δεν είναι δύσκολο, λίγη προσοχή θέλει μόνο. Ο παππούς μου είναι 80 ετών. Χρησιμοποιεί φυσικό πράσινο σαπούνι (από τα χεράκια της γιαγιάς μου) σχεδόν όλα τα χρόνια της ζωής του...
1) Έχει πιό πολλά μαλλιά από 'μένα που είμαι 30
2) Ουδέποτε είχε πρόβλημα λυπαρότητας
3) Τα μαλλιά του είναι πιό μαλακά από μωρού
4) Ποτέ δεν είχε ρπόβλημα πυτιρίδας, φαγούρας κ.ο.κ.
5) Η τρίχα του γυαλίζει λες και έχει βάλει την ακριβότερη μάσκα (μήπως είναι η ακριβότερη μάσκα το φυσικό σαπούνι;;;;;;)
quote:
Εγώ προτιμώ τον Πλάτων που είναι στην διεύθυνση Γερανίου 17 & Αναξαγόρα που έχει λάδια και αιθέρια έλαια
Eίναι καλής ποιότητας .. και μπορεί κάποιος να προμηθευτεί .. χύμα, οση ποσότητα θελήσει.
Οπωσδήποτε δεν μπορούν να συγκριθούν με τα χειροποίητα.
Χθες σκεφτόμουν μερικά ''γιατροσόφια''που κατά καιρούς κάνω και είναι πράγματι πολύ αποτελεσματικά. Θα ήθελα, λοιπόν, να τα μοιραστώ μαζί σας!
Όταν ξυπνάτε μετά από ξενύχτι και δείτε μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σας...κόψτε 2 φέτες πατάτα και καθίστε για λίγο με αυτές. Τρίψτε την και λίγο γύρω από τα μάτια σας. Θα βοηθήσει να φύγουν οι μαύροι κύκλοι πιό γρήγορα.
Αν έχουν σκάσει τα χείλια σας, εκτός από το γνωστό σε όλους βούτυρο-κακκάο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και την εσωτερική μεμβράνη του κρεμμυδιού. Κόψτε τη και τοποθετήστε την πάνω στα χείλια σας, όσο μπορείτε να την αντέξετε (δεν πονάει, αλλά ίσως είναι ενοχλητική). Θα αισθανθήτε ένα κάψιμο που θα κάνει πολύ καλό στα σκασμένα χείλια σας.
Αν έχετε πάθει ψωρίαση μπορείτε να την καταπολεμήσετε με μια αλοιφή φτιαγμένη από ελαιόλαδο και θειάφι.....
Απλά ανακατέψτε αυτά τα 2 υλικά και χρησιμοποιείστε την αλοιφή όσο συχνά θέλετε.
Θα τα ξαναπούμε....
Προς το παρόν....πολλά φιλιά σε όλους!
σ'ευχαριστούμε πάρα πολύ FRA LE NUVOLE για τα γιατροσόφια που ανάφερες!
Θειάφι δεν έχω αγοράσει ποτέ, σε τι μορφή είναι?Υποθέτω οτι το βρίσκουμε στα μαγαζιά με χημικά. Σε τι αναλογία το βάζουμε?
φιλάκια
Μαρία
Μαρία
Μαράκι, εγώ θυμάμαι πως πηγαίναμε στο Σουσάκι και παίρναμε θειάφι....από την παραγωγή στην κατανάλωση!
Όμως, πιστεύω πως σίγουρα θα υπάρχει και στα μαγαζιά που πουλάνε χημικά. Διατίθεται σε μόρφή σκόνης (κίτρινο). Οι αναλογίες για την κρέμα...δεν είναι συγκεκριμένες, όσο χρειάζεται για να έχουμε μια κρέμα, όχι πολύ ρευστή.
Πικραγγουριά [Echbalium elaterium ]
Αυτό το μικρό θαυματουργό φυτό έχει κίτρινα λουλουδάκια, είναι ποώδες και αυτοφυές στην Ελλάδα και οι καρποί του, που μοιάζουν με μικρά τριχωτά αγγουράκια, κρύβουν μέσα τους ένα πανίσχυρο φάρμακο! Πολλά έχουν γραφτεί για τις ιδιότητές του, αλλά εδώ θα ήθελα να σας μιλήσω για την ικανότητα που έχει, μεταξύ άλλοων, να θεραπεύει την γνωστή και βασανιστική ιχμορύτιδα!!!!
Είναι πανεύκολο να βρεθεί γιατί υπάρχει παντού στην εξωχή, αρκεί να κάνουμε μια βόλτα....
Χρησιμοποιούμε τους καρπούς του όταν αυτοί έχουν ωριμάσει. Παίρνουμε ένα ώριμο ''αγγουράκι'' και το πιέζουμε έτσι ώστε να στάξει ο χυμός με τα σποράκια στην παλάμη μας. Αυτή η ποσότητα είναι ΥΠΕΡαρκετή!!! Φέρνουμε το χέρι μας κοντά στη μύτη μας και εισπνέουμε αργά και βαθιά. Όταν αισθανθούμε ένα μικρό κάψιμο στο λαιμό, σταματάμε. Παίρνουμε μια πολύ μικρή ποσότητααπό το υγρό στην παλάμη μας και το αλοίφουμε στα ρουθούνια μας.
Θα πρέπει, όπωσδήποτε, να κάνετε αυτή τη διαδικασία μόνο όταν ξέρετε πως για τις επόμενες 2 μέρες δεν θα χρειαστεί να κάνετε κάτι που θα σας αναγκάσει να βγείτε από το σπίτι σας!!!! Η καταροή θα είναι πολύ έντονη!!! Πάρτε μια ικανοποιητική ποσότητα χαρτιού και κάντε υπομονή!!!
Μετά απ' αυτό δεν θα έχετε ΠΟΤΕ ξανά ιχμορύτιδα!!!!!
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ
Το υγρό της πικραγγουριάς είναι πάρα πολύ δυνατό!!!!
Πριν κάνετε οτιδήποτε πρέπει να είστε βέβαιοι πως δεν πάσχετε από κάποιου είδους αλλεργία!!!
Να είστε πολύ προσεκτική με την ποσότητα. Εαν ένα ''αγγουράκι'' σας δώσει 5-6 σταγόνες υγρού (συνήθως δίνει παραπάνω) αυτή είναι αρκετή.
Η συνταγή είναι δοκιμασμένη! Μας την έδωσε μια συμπαθέστατη κυρία από την Κρήτη και μας γλύτωσε από τους γιατρούς και τα φάρμακα που για χρόνια δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα!
Καλή επιτυχία....και προσοχή!!!!
Δεν με βλέπω να τα καταφέρνω μόνη μου.....
Αν είναι άσχετος ο άνθρωπος!!!!
Ευχαριστώ
Ρούλα
Για το πως βάζουμε φωτογραφίες είναι ένα πρόβλημα ουτε εγω τα χω καταφέρει. Αυτές που χω βαλει εχω βάλει την διευθυνση που εχουν στο ιντερνετ, αλλα δεν μπορώ να βαλω φωτογραφία απο τον υπολογιστή μου!??
Παρακαλώ καποιος να μας πει τι να κανουμε...
φιλακια
και καλή μερα σε όλους!
Μαρία
Πρώτα απ' όλα, θα πρέπει να έχεις κάποιο url της εικόνας, είτε αυτή προέρχεται από κάποιο site στο Διαδίκτυο είτε προέρχεται από τον υπολογιστή σου.
Αυτό μπορείς να το κάνεις σε κάποιο site το οποίο φιλοξενεί εικόνες και σου δίνει ένα url για να το χρησιμοποιήσεις.
Ένα από αυτά είναι το:
Είναι προτιμότερο κι ασφαλέστερο να ανεβάζεις εκεί την φωτογραφία που επιθυμείς να βάλεις σε κάποιο θέμα μας, ακόμη κι αν έχεις ήδη το url από κάποιο site.
Την ανεβάζεις στο site που σου πρότεινα επιλέγοντας και το μέγεθος που επιθυμείς να έχει η εικόνα.
Το μέγεθος 800 x 600 είναι μια χαρά.
Στην συνέχεια, κρατάς το "direct link to image".
Στην φόρμα απάντησης στο θέμα που επιθυμείς να ανεβάσεις την εικόνα, πατάς το εικονίδιο
.
Θα σου εμφανιστεί ο κώδικας [img][/img]
Ανάμεσα σ' αυτό θα περικλείσεις το link της φωτογραφίας.
Παράδειγμα:
[img]direct link to image[/img]
Αυτό ήταν! ![]()
Αν έχεις κάποια απορία σχετικά με την όλη διαδικασία, εδώ είμαστε! ![]()

In anticipation of my resurrection...
την Πικραγκουριά!!!!!!!

Φυσικά...η βοήθεια του φίλου μας Dying_Incubus ήταν κάτι παραπάνω από πολύτιμη!!!!
Σε ευχαριστώ!
*Για το βαλσαμόλαδοδείτε στην σελίδα http://fysikaproionta.blogspot.com/2007/03/hypericum-perforatum.html
Μαρία
Μαρία