ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΣΚΩ-ΑΡΕΤΗ-ΗΔΟΝΗ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- ΑΣΚΩ-ΑΡΕΤΗ-ΗΔΟΝΗ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

ΕΝΩΧ99962 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
26/02/2011, 18:56:56
Χαλόου! Τσιτώστε το!
cha cha cha

26/02/2011, 19:19:18
Salto Angel

26/02/2011, 20:00:04
Αλλο ένα που μου έκοπσαν οι κοπρίτες, αλλά ΝΑ!

One Way Out

Ευτυχώς που γράφω πλέον τους τίτλους και θυμάμαι τι έβαλα από κάτω.

26/02/2011, 20:55:12
η αυθεντικη εκδοση

Remixαρισμενη εκδοση

οτι σας αρεσει...

προσωπικα προτιμω τη δευτερη

dreamholicΜέλος
26/02/2011, 22:27:41
Νά'μαστε πάλι, λοιπόν
παλικάρια

στρώνουμε κέφι αμέσως
έντευθεν

καθώς πλησιάζει και η καλή η
κυριακή.

Ελπίζω να έχουμε όλοι τις στολές μας έτοιμες από
προχθές

αν και εγώ τη μέρα
την έχασα

καθώς με έφαγε η πολλή
δουλειά.

Αχ, όλα για το άτιμο το μπακίρι
γίνονται.
26/02/2011, 22:56:47
Belleville Rendez-Vous

ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.

26/02/2011, 23:10:25
The Triplets of Belleville

ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.

dreamholicΜέλος
26/02/2011, 23:30:41
Hello, Kapodistria
να κι ένα ποντικάκι από μένα
dreamholicΜέλος
27/02/2011, 13:12:22
Μια καλημέρα κι από μένα
για μικρούς
και για μεγάλους,

για αυτούς με τα ευαίσθητα αυτιά
καθώς και για αυτούς με τα λιγότερο ευαίσθητα.

Και επειδή σήμερα πέσαν πολλές δουλειές παίρνω

τη βιταμίνη μου
και έφυγα.

Τα λέμε αύριο.
chessΜέλος
27/02/2011, 18:25:47
http://www.youtube.com/watch?v=iLi_osYNsOU

5 days left....:/

Όταν ο κλόουν του τσίρκου, αυτοκτόνησε πάνω στη σκηνή, όλοι νομίσαν ότι ήταν μέρος του σόου και γελάσανε ακόμη πιο πολύ

endoramaΜέλος
24/10/2003, 13:37:02
δεν υπαρχει λειτουργικο χωρις προβληματα αργα ή γρηγορα μα παντα την στιγμη που μολις θα εχεις τελειωσει την δουλεια σου θα γινει το μπαμ "ΕΙΔΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΜΕΡΦΙ?".

το linux ειναι πιο σταθερο απο τα win αλλα (αυτο το αλλα τα καιει ολα) στην προσπαθεια τους να το κανουν πιο ευκολο στην χρηση αναγκαζονται να κανουν καποιες υποχωρησεις εις βαρος της σταθεροτητας "δικη μου αποψη" και εχουν βγει τοσες πολλες εκδοσεις απο τοσες πολλες διαφορετικες εταιριες που εχουν αρχισει και οι ασυμβατοτητες μεταξυ τους ενω στην ουσια ειναι το ιδιο πραγμα "αυτο ισχυει"

οσο για τους ιους δεν υπαρχει ιδιαιτερο προβλημα "πριν λιγο καιρο οι χρηστες των win ειχαν παθει εναν ψιλοπανικο με το blaster ενω οι χρηστες του linux το εμαθαν απο τον ευαγγελατο

υπαρχουν ομως 2-3 ιοι για το linux αλλα δεν προκαλουν καμμια ζημια στο συστημα ουτε προβλημα στον χρηστη αυτη ειναι και η μαγεια του linux.

αν οι εταιριες υποστηριζαν το linux οπως τα win ολα θα ηταν πολυ καλυτερα και χωρις προβληματα αλλα ποιος θελει να δειξει των κωδικα του σε ολους?

Don't try to take our dreams away
from us
We will never be like you

endoramaΜέλος
24/10/2003, 13:50:41
ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ναι και μιας μιλησαμε για ιους και ασφαλεια για οποιον δεν ξερει στην Γερμανια πριν λιγο καιρο ολες οι υπηρεσιες και τα υπουργεια "μαζι με το υπουργειο αμυνης" ειχαν win στους υπολογιστες μεχρι που ανακαλυψαν οτι το λειτουργικο που ειχαν προμηθευτει απο της ΗΠΑ ειχε νοσταλγησει την πατριδα του και εστελνε καθε μερα ολη μερα πληροφοριες στην μαμα πατριδα για το πως περναει στην Γερμανια και τι κανουν ολη μερα οι Γερμανοι που το χρησιμοποιουν.

ετσι λοιπον οι γερμανοι προτιμησαν το linux που ειναι και ευρωπαικο προιον και εκλεισε ετσι απλα το θεμα.

η ασφαλεια πανω απο ολα γιατι καποτε ειχα μπει σε υπολογιστη (με win) ο οποιος ειχε κωδικο αλλα μπαινοντας απλα σε safe mode κανεις μια παρακαμψη και δεν σου ζηταει κανενα κωδικο καλο ε? και αν θελεις σβηνεις/αντιγραφεις σε δισκετα και τα pwl στο system και την βλεπεις hacker αλλα εισαι εκτος πραγματικοτητας.

from us

endoramaΜέλος
27/10/2003, 00:27:01
και ενα προγραματακι που υπαρχει για linux rpm αρχειο,win 95,98,me,2000,xp,nt και φυσικα για mac με το ονομα celestia

το μεγεθος του ειναι αναλογα με το λειτουργικο

ειναι το διαστημα χαρτογραφημενο και οχι μονο εχει πολλες επιλογες μπορεις να διαλεξεις πλανητη να δεις ολα τα στοιχεια που υπαρχουν για αυτον και να ταξιδεψεις μεχρι εκει

στην γη για παραδειγμα μπορεις να επιλεξεις δορυφορους και να δεις εκτος απο το φεγγαρι και τους τεχνητους δορυφορους να πας διπλα τους και να ταξιδευεις μαζι τους βλεποντας την γη να γυριζει

επισης εχει και τρομερα βιντεακια οπου πας μεχρι τον αρη και κανεις μια βολτα γυρω του.της φασεις της σεληνης,της γης και υπολογιστη εκλειψεων

"παιζουν" ολα τα αστερια και οι τυχον κομητες/μετεωριτες και φυσικα το μαγικο zoom in και zoom out

οποιος ενδιαφερεται μπορει να επισκεφτει την σελιδα http://ennui.shatters.net/celestia/index.html για να παρει μια πρωτη ιδεα απο διαστημικους εξομοιωτες

καλα διαστημικα ταξιδια (μην ξεχασετε να ρυθμισετε την ωρα στο προγραμα)

from us

ananasssΜέλος
27/10/2003, 00:40:33
ενδόραμα,

αν είσαι ακόμα εδώ,
μεταξύ τυρού και αχλαδιού, μπορείς να μου περιγράψεις λίγο το linux όπως εμπειρικά το δουλεύεις εσύ?
Έχει ένα "δελεαστικό" άρθρο στο "Ε" (της Κυριακάτικης βρε!), και θα ήθελα και την άποψη ενός χρήστη...

Να το κατεβάσω?

ΚΑΝΕΝΑΣ δεν είναι ΑΝΩΤΕΡΟΣ από τον άλλο,
μπροστά στη ΖΩΗ και στο ΘΑΝΑΤΟ
endoramaΜέλος
27/10/2003, 01:03:45
φιλε ανανα εγω ειμαι ακομα αλλα δεν ξερω αν σε προλαβα

συγνωμη αλλα δεν καταλαβα την ερωτηση σου

δηλαδη? ειναι απλα τα πραγματα οτι κανεις εσυ με τα win κανω και εγω με το linux απλα τα πραγματα εχουν αλλες ονομασιες

για παραδειγμα αντι για το power dvd εχω το xine που ειναι ακριβως το ιδιο πραγμα με την διαφορα οτι υπαρχει ενσωματοκενο στο linux

αν γινεις πιο συγκεκριμενος ισως να σε βοηθουσα περισσοτερο

οσο για το κατεβασμα αν εννοεις του linux ξεχνατο εκτος και αν εχεις γραμμη dsl αν περιμενεις λιγο ολο και καποια εκδοση θα βγει σε καποιο περιοδικο βαζουν συνεχεια αν παί εννοεις το celestia ΝΑΙ ειναι πολυ καλο αν και η εκδοση για win πρεπει να ειναι γυρω στα 10 mb γιατι φαντασου οτι του inux ειναι 5 mb που συνηθως οι εφαρμογες του ανερχονται σε kb

αληθεια τι διαβασες και σου τραβηξε το ενδιαφερον?

from us

Edited by - endorama on 27/10/2003 01:10:05

ananasssΜέλος
27/10/2003, 01:16:47
Εδώ κι εγώ!

Λοιπόν, είδα ότι εκφράζεσαι με τα καλύτερα λόγια για το linux, και διαβάζοντας σήμερα στο "Ε" το άρθρο με τίτλο "Ποιον φοβάται ο Μπιλ Γκέιτς" και κάποιον από τους υπέρτιτλους που λέει "Μέχρι το 2007 υπολογίζεται ότι στο 45% των υπολογιστών θα τρέχει το λειτουργικό Linux", σε θυμήθηκα. Ένας ακόμη υπέρτιτλος λέει: "Ο Λίνους είναι ο Προμηθέας μιας ηλεκτρονικής αντίστασης, απάναντι στις πολυεθνικές θεότητες"...

Σε ρωτάω λοιπόν απλά, αν μπορείς να δώσεις μια μικρή περιγραφή σχετικά με το πώς εργάζεσαι στο περιβάλλον αυτό. Απ' ότι κατάλαβα έχει ενσωματωμένα προγράμματα αντίστοιχα του Word και του Excel, ε;
Λειτουργεί κι εδώ το "παραθυρικό" περιβάλλον όπως των windows? Υπάρχει ευκολία στην "Εξερεύνηση του Linux"?
Μπορώ να δουλέψω οποιοδήποτε πρόγραμμα όπως ακριβώς και στα windows?
Αυτό σχετικά με τους ιούς είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον, όπως και η δωρεάν χρήση τους! Υπάρχει κάτω η "έναρξη" με όλα τα προγράμματα κλπ? Βασίζονται δηλαδή στην ίδια φιλοσοφία με τα windows?

Περιμένω απάντηση! Αλλά πρόσεξε... Παίζουμε το παιχνίδι που αν πεις απλά "ναι" ή "όχι" καίγεσαι!

ananasssΜέλος
27/10/2003, 02:00:08
>Καληνύχτα

endoramaΜέλος
27/10/2003, 02:05:27
ελα ρε ανανα νομιζα οτι ειχες παει για υπνο και αργησα δω την απαντηση σου ομως θα προσπαθησω να σου δωσω μερικα στοιχεια χωρις ναι και οχι

λοιπον για να τα παρω με την σειρα κακα τα ψεμματα αν σου ειναι αγνωστο το λειτουργικο θα πανικοβληθεις στην αρχη ομως υπαρχουν πολλα βιβλια για να ξεκινησεις, απειρες ιστοσελιδες με howto και φυσικα η βοηθεια που υπαρχει μεσα στο linux που ειναι πολυ καλη οχι οπως των win

ναι υπαρχει κατι σαν το office αλλα με περισσοτερες μικρες λειτουργιες απο τηλεφωνικους καταλογους μεχρι τα κιτρινα stickerπου κολαμε ολοι πανω στο μονιτορ μονο που στο linux τα κολας στην taskbar.

ναι υπαρχει και παραθυρικο περιβαλον αλλα ακομα και η κονσολα μπορω να πω οτι σε μερικα σημεια ειναι πιο ευκολη και απο dos

ευκολια στην εξερευνηση υπαρχει αρκει να εξοικιωθεις με μερικα πραγματα για παραδειγμα δεν υπαρχει φακελος τα προγραμματα μου αλλα user

δεν υπαρχει μονο ενα παραθυρικο περιβαλον με την εναρξη του linux εχεις αρκετες επιλογες (KDE,GNOME,ICE) μερικα ειναι παρομοια αλλα παλι δεν εχουν εικονιδια ουτε φακελους μονο ενα wallpapper και με το πατημα ενος κουμπιου του ποντικιου εμφανιζεται ενα μενου με τα προγραμματα που υπαρχουν

με το που ξεκινας το linux εχεις "προγραμματα για linux παντα" acrobat reader,mp3 players,browsers,media players,div-x,download manager πανω απο 50 παιχνιδια απο κυψελες μεχρι ποκερ και απο arcade μεχρι ταβλι και mahjonng επισης μια ολοκληρωμενη σουιτα προγραμματων για το γραφειο word,exel,powerpoint κ.α (και μια σειρα απο προγραμματα zip που υποστηριζουν και τα zip των win)

μετα για γραφικα υπαρχουν προγραμματα απειρα οσο αναφορα την επεξεργασια εικονας 4,5? μπορει και παραπανω (επιπεδου photoshop με φιλτρα) μετα παμε ζωγραφικη αλλα τοσα,screenshoots,2-3 προγραμματα για να βλεπεις tv αν εχεις καρτα τηλεορασης και παει λεγοντας

δηλαδη δεν υπαρχει 1 προγραμμα για να κανεις κατι αλλα τουλαχιστον 3 - 4 και απλα διαλεγεις πιο σου ταιριαζει

τωρα παμε στα ασχημα αν θελεις για παραδειγμα να παιξεις quake 3 πρεπει να κατεβασεις τον driver πχ της nvidia αφου το κατεβασεις μπαινεις σε κονσολα και σαν super user ψαχνεις να βρεις σε ποιο dir ειναι οταν το βρεις γραψεις sh onoma arxeiou.sh ξεκιναει η εγκατασταση ολα οκ και μπαινεις στο linux σαν root εκει βρισκεις εναν φακελο στο x11 και ψαχνεις ενα αρχειο κειμενου οπου πρεπει να αλλαξεις ολα τα nv σε nvidia χειροκινητα σωζεις το αρχειο και εχεις driver

μετα παμε στο κατεβαζεις ενα προγραμματακι το οποιο ειναι συμπιεσμενο tar μπλεκεις ασχημα ξεκινας με εντολες make και μετα make install και οταν τα καταφερεις χαρουμενος ανακαλυπτεις οτι δεν ξερεις που εκανε την εγκατασταση και φυσικα δεν ξερεις που ειναι και τρεχεις στο find

παντως οτι και αν κατεβασεις οπου και να μπεις υπαρχει βοηθεια για ολα απο το πιο απλο μεχρι να κανεις combine τον kernel

η καλυτερη λυση ειναι να κανεις ενα partition και να εχεις linux και win γινεται ευκολα μεσα απο την εγκατασταση του linux και φυσικα μετα μπορεις να βλεπεις τα αρχεια των win μεσσα απο το linux με δυνατοτητα να μπορεις να τρεξεις μερικα απο αυτα με την χρηση ενος προγραματος του wine που υπαρχει μεσα στο linux μπορεις να τρεξεις το winamp.kazaa και γενικα απλες εφαρμογες (απο win σε linux δεν γινεται)

οσο για προγραμματακια υπαρχουν απειροτατα στο ιντερνετ και τα πιο πολλα εχουν μεγεθος μερικων kb και ενα παραδειγμα

η εκδοση που εχω εγω (mandrake) ειναι 3 cd εκανα full εγκασταση δηλαδη διαλεξα ολα τα προγραματα 1.500 με 2.000 με εξαιρεση κατι help κορεατικα
και μου πηρε γυρω στα 2.5 gigabyte χωρο στον σκληρο αλλα δεν χρειαζομαι κανενα βοηθητικο προγραμα ειναι ολα εκει

και το πιο βασικο το linux στο ιντερνετ ειναι πιο γρηγορο απο τα win εγω για παραδειγμα "κατεβαζω" συνηθως απο 3 εως και 5,5/6 ενω με τα win απο 3 μεχρι 1.1

αυτα τα πολλα για αρχη ελπιζω να σε βοηθησα

(δεν ειμαι γκουρου απλος χρηστης ειμαι)

from us

Edited by - endorama on 27/10/2003 02:21:38

Edited by - endorama on 27/10/2003 02:45:16

endoramaΜέλος
27/10/2003, 02:39:40
ζαλαδα/πονοκεφαλος/πονος στα ματια/πονος στον αυχενα εγινα φιλε μου αλλα δεν ηθελες ναι και οχι

οσο για τους υπολογιστες που θα τρεχουν linux το 2007 δεν ειναι τιποτα αν σκεφτεις οτι το μεγαλυτερο βαρος του internet το σηκωνουν servers με linux

ξεχασα να σου πω οτι υπαρχει και το μαγικο κουμπακι της εναρξης.

το kde με τον mp3 player+visual plugin,ενα παιχνιδακι, και φυσικα το desktop με ενα απο τα δεκαδες φανταστικα wallpappers που εχει

from us

Edited by - endorama on 27/10/2003 05:14:05