ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- REIKI - Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

- REIKI - Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

Dying_Incubus61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
toxotisΜέλος
23/10/2006, 21:00:37
Αγαπημένη παρεούλα...έλειψα λιγάκι λόγω φόρτου εργασίας...αλλά:

Λαμβάνω την τιμή, να σας ενημερώσω πως είμαι πλέον ένα "πρωτάκι" του Ρέϊκι!!!!

Το πήρα απόφαση, δεν χωρούσε άλλη παράταση και μιας και το σεμινάριο "ήρθε στα πόδια μου" πήγα!

Είναι μια μαγεία!

Μόνο που απο χθες μπαίνω σε δοκιμασίες, αν μπορώ να το πω έτσι.
Η μικρή μου ανέβασε πυρετό, ο πατέρας μου έχει πρόβλημα υγείας, η πεθερά μου έχει έντονους πόνους στην πλάτη, ο μικρούλης μας πονάει και κλαίει από τα δοντάκια του και η αφεντιά μου πρωί πρωί...

...κατρακύλησε την εσωτερική σκάλα με το μωρό αγκαλιά!

Ευτυχώς ο μικρός δεν έπαθε τίποτε γιατί τον έσφιξα στην αγκαλιά και εγώ γλίτωσα με μώλωπες ωσάν τη "ζέμπρα"!

Το πέσιμο ακόμη να καταλάβω πως έγινε...έσκασα με τα γόνατα κάτω και τις πατούσες στον αέρα! Άλλο να το βλέπεις και άλλο να το περιγράφω! Θεαματικότατη βουτιά!

Ένα "πέσε στα γόνατα" που λένε θέλοντας και μη.

Το περίεργο είναι πως επειδή έχω κάποια ευαισθησία στα γόνατα, από το πρωί δεν με ενόχλησαν καθόλου, ούτε και από το χτύπημα. Θεραπεία δια πεσίματος!

Μου λείψατε πραγματικά.

Εκτός του ότι πήρα τον πρώτο βαθμό, πήρα και τα πρώτα μου μαθήματα, αλλά πήρα και μια μεγάλη απόφαση: θα προχωρίσω σίγουρα και στα άλλα επίπεδα, όταν αισθανθώ πως είμαι έτοιμη και θα κάνω ότι χρειάζετε για να βελτιωθώ προσωπικά αλλά και να μπορώ να βοηθάω τους άλλους όποτε το έχουν ανάγκη.

Βέβαια με τόσες παραλλαγές στις μοντέρνες τεχνικές του Ρεϊκι χάνεται κανείς, αλλά θα φανεί πιο είναι περισσότερο κοντά μου.

Με μια πρώτη ματιά, το Αρχαγγελικό, το Αγγελικό και το Lightarian με "τραβούν" πολύ. Αλλά και το Aura Soma και γενικά ότι έχει σχέση με την Αύρα.

Ελπίζω να οικονομικά μου να αφθονούν ανάλογα, γιατί με τόσα που θέλω να παρακολουθίσω...θα κυρίξουμε πτώχευση!

Όσο για τα συναισθήματα συμφωνώ εν μέρη με όσα είπατε παραπάνω, αλλά...

αν δεν αλλάξουμε εωτερικά ώστε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να μην αισθανόμαστε ζήλια, να μην μας κυριεύει ο θυμός και ότι άλλο έχει την "ταμπέλα" του αρνητικού συναισθήματος,

αν δεν νικίσουμε τέτοιες μικρές αδυναμίες,

πως μπορούμε να λέμε πως "βελτιωνόμαστε" σαν άνθρωποι,
πως μπορεί να υπάρξει εξέλιξη πνευματική

εμείς που θέλουμε να λέμε πως προχωράμε σε ένα πιο "εσωτερικό μονοπάτι"??

Δεν είναι η προσωπικότητα, με αυτό τον τρόπο, που συνεχίζει να μας "κάθετε στο ζβέρκο" -όπως είπε κάπου αλλού η γλυκία Pyramidούλα-
και εμποδίζει την ένωση μας με τον εσωτερικό, ανώτερο Εαυτό μας?

Καλά είναι να μην τα "κουκουλώνουμε", αν έρχονται, για να μην μας μπλοκάρουν καθώς συσσωρεύονται,

αλλά καλά είναι να κάνουμε και συνειδητή προσπάθεια να μην τα "νιώθουμε"

Αν δεν κάνουμε δουλειά με την προσωπικότητα μας σε καθημερινό επίπεδο πιστεύω πως η εσωτερική εργασία από μόνη της θα κουτσαίνει και το αποτέλεσμα θα αργεί πολύ να φανεί

Φιλάκια πολλά
Βίκυ

ΡωρΜέλος
24/10/2006, 10:01:17
Βίκυ μου καλημέρα,
καλήμέρα σε όλους!

Πόσο χαίρομαι!!! Δεν μπορείς να φανταστείς! Μια αρχή του ρέικι που είναι δική μου (χιχι) είναι ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ.
΄Οταν φθάσεις στο επίπεδο Lightarian δεν θα χρειαστεί να πληρώσεις γι' αυτό! Θα σου πω! Τώρα για τα άλλα...κουράγιο!
΄Ομως ας μην επικεντρωνόμαστε στα χρήματα που χρειάζονται. Κάθε βήμα είναι μια συνειδητοποίηση προς το εσωτερικό μας μονοπάτι. ΄Οπου όταν το ξεκινήσουμε, δεν το σταματάμε! Δεν γυρίζουμε πίσω. Και στην διάρκεια που πορευόμαστε καταλαβαίνουμε πως όλα αυτά υπήρχαν μέσα μας και απλά χρειάστηκε να τα ξαναθυμηθούμε!
Η "μάχη" τελειώνει όταν κατανοήσουμε ότι δεν υπάρχει τίποτα πια να πολεμήσουμε, αλλά χιλιάδες πράγματα για να αγαπήσουμε! ΄Ενα σοφό που μου είπε ο φίλος μου ο Γιάννης! Ας αγαπήσουμε λοιπόν, για να τελειώσει η μάχη με τους φόβους, τους θυμούς, τις ενοχές, τους εγωισμούς.

Σας φιλώ γλυκά όλους
Βάσω

nkΜέλος
25/10/2006, 08:56:31
Καλημέρα!
quote:
αν δεν αλλάξουμε εωτερικά ώστε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να μην αισθανόμαστε ζήλια, να μην μας κυριεύει ο θυμός και ότι άλλο έχει την "ταμπέλα" του αρνητικού συναισθήματος,

αν δεν νικίσουμε τέτοιες μικρές αδυναμίες,

πως μπορούμε να λέμε πως "βελτιωνόμαστε" σαν άνθρωποι,
πως μπορεί να υπάρξει εξέλιξη πνευματική

Φίλη toxotis,
η γνώμη μου είναι πως τα συναισθήματα που λες είναι μέρος του δρόμου μας. Ορισμένες φορές θα τα αρνείσαι, άλλες θα τα δέχεσαι... Οταν τους δώσεις τον απαιτούμενο χώρο που σου ζητούν τότε τα ενσωματώνεις, τα επεξεργάζεσαι ώσπου...πηγαία σταματούν να σε απασχολούν (μέχρι να επανέλθουν σε διαφορετική οκτάβα εφ'όσον διευρύνεται το αντιληπτικό πεδίο).
Πιστεύω πως δεν χρειάζεται να βάζουμε ταμπέλα στα όρια των συναισθημάτων διαχωρίζοντάς τα. Δημιουργούμε έτσι μια περιορισμένη περιοχή "θετικής" τελειότητας την οποία δεν φτάνουμε ποτέ. Ενώ στην πραγματικότητα είμαστε τέλειοι κάθε ώρα και στιγμή ασχέτως αν δεν το νιώθουμε πάντα.

Η βελτίωσή μας κρίνεται από το αίσθημα πληρότητας που εμείς νιώθουμε. Κανένας άλλος δεν μπορεί να μας κρίνει πιστεύω.

Φιλικά
Νίκος

SM-GIOTAΜέλος
25/10/2006, 10:29:51
Ρωρ, τι είναι το lightarian.
Εγώ έχω το 2Ο βαθμό, σκέφτομαι κάποια στιγμή να πάρω και τον τρίτο,
αλλά απο αυτά που είπε η toxotis για αρχαγγελικό, αγγελικό και lightarian δεν ξέρω. Έχω κάτι διαβάσει για αγγελικό ρέικι, αλλά τελικά το ρέικι δεν είναι ένα, όπως και να το ονομάζουμε;
toxotisΜέλος
25/10/2006, 12:06:19
Φίλε μου Nίκο,
συμφωνώ απόλυτα μαζί σου:
quote:
Η βελτίωσή μας κρίνεται από το αίσθημα πληρότητας που εμείς νιώθουμε. Κανένας άλλος δεν μπορεί να μας κρίνει πιστεύω.

Είναι κάτι που σίγουρα δεν μπορεί κανείς να το εξηγήσει με λόγια σε άλλον άνθρωπο. Το αιθανόμαστε και μας γεμίζει γαλήνη, ηρεμία, αγάπη.

Γλυκιά μου Γιώτα,
και εγώ δεν ήξερα τίποτε για όλα αυτά αλλά η Βασούλα μας έχει μια καταπληκτική σελίδα-εγκυκλοπαίδεια στο
http://www.reikicenter.gr
όπου μπορείς να πάρεις πάρα πολλές πληροφορίες για τις διάφορες μοντέρνες τεχνικές που συνδυάζονται με το ρεϊκι.

Όπως τα αντιλαμβάνομαι εγώ ΝΑΙ το ρεϊκι είναι ΕΝΑ, απλά προχωράει, συνδυάζεται, εξελίσεται σαν ένας "ζωντανός οργανισμός" και κάθε νέα μέθοδος χτίζει πάνω στο παραδοσιακό.

Φιλιά πολλά
και καλημέρα σας!

ΡωρΜέλος
25/10/2006, 12:59:08
Καλημέρα σε όλους!

Να σας πω για την ενέργεια ρέικι και τις διάφορες ονομασίες και τεχνικές! Γιατί ναι μεν η ενέργεια είναι μία, αλλά διαφέρουν οι δονητικές συχνότητές της. Το Usui Reiki θεωρείται η "βασική δόνηση". Μ' αυτήν που δουλεύει κανείς για να ανεβάσει την συχνότητα του ενεργειακού του σώματος. Για αυτό χρειάζονται τα επίπεδα του Usui Reiki για να προχωρήσει κανείς παραπέρα.Με Karuna Reiki ή με Lightarian Reiki, που είναι οι επόμενες δονητικές συχνότητες του φάσματος της ενέργειας Ρέικι. Αυτές οι δονητικές συχνότητες είναι πιο λεπτοφυείς αλλά και πιο γρήγορες. Στο Lightarian Reiki δουλεύεις πολύ με την πρόθεση. Αλλά για να δουλέψεις με την πρόθεση θα πρέπει να έχεις εργαστεί με νοητικό και συναισθηματικό επίπεδο αρκετά. Και με την ενοποίηση των επιπέδων επίσης.
Η "θεραπεία" περιλαμβάνει και αυτά τα επίπεδα του ανθρώπου, ώστε να μπορεί να "χειρίζεται" κανείς σωστά τα συναισθήματα και τις νοητικές διεργασίες.

Το Αγγελικό Ρέικι δεν γνωρίζω τι συχνότητα έχει, γιατί δεν έχω πάρει μυήσεις, ούτε μου έχουν κάνει! Γνωρίζω μόνο ότι συνδέεται με αρχαγγελικές ενέργειες που επιφέρουν γρηγορότερη "θεραπεία".
Η δική μου άποψη είναι ότι δεν χρειάζεται κανείς να ενωθεί με τους Αρχαγγέλους μέσω μυήσεων, αν τους επικαλείται και είναι συνδεδεμένος με τον Ανώτερο Εαυτό του. Οι Αρχαγγελικές ενέργειες είναι πάντα παρούσες. Αλλά αυτό αντιπροσωπεύει την δική μου ταπεινή γνώμη. Ο καθένας γνωρίζει ποιό είναι εκείνο το στάδιο που θα τον φέρει πιο κοντά στην δική του αλήθεια.

Σας φιλώ πολύ όλους

pliroforisiΜέλος
27/10/2006, 10:13:37
Καλημέρα!

Για όσους θέλουν μεγαλύτερη δόση από... Ρώρ:

Δικτυακός τόπος
www.reikicenter.gr

Φόρουμ
www.efzin.net/dialogos/index.php?board=43.0

Κάρτες της Ρωρ, τις οποίες μπορείτε να στέλνετε στους φίλους σας σαν ηλεκτρονικές κάρτες
www.efzin.net/lefkoma/thumbnails.php?album=1

"Ζωντανή" συζήτηση (τσατ), κάθε Δευτέρα, 21.00
www.efzin.net/dialogos

Αγγέλα Αλεξίου, Πάνος Μπαλτάς

SM-GIOTAΜέλος
27/10/2006, 11:52:50
Καλή μου toxotis
πολύ κατατοπιστική πράγματι η σελίδα της Βάσως.
Σε ευχαριστώ.
toxotisΜέλος
30/10/2006, 09:13:06
Καλή μου Ρωρ, τώρα έχω μια άλλη ερώτηση:

κάπυ στην ιστοσελίδα σου, γράφεις για τη συχνότητα-δύναμη που έχει κανείς, αλλά και που μπορεί να στείλει σε άλλον.

Πως μετριέτε κάτι τέτοιο?

Φιλιά και καλή εβδομάδα!
Βίκυ

ΡωρΜέλος
30/10/2006, 10:11:22
Καλημέρα Βικάκι, καλημέρα σε όλους

Μια όμορφη "συννεφιασμένη" Δευτέρα που μας υπενθυμίζει ότι η ομορφιά βρίσκεται παντού, αρκεί να την ανακαλύπτουμε.

Αυτό που με ρωτάς, το διάβασες στις σελίδες του Lightarian reiki. Οι δονήσεις του σώματος δεν μετριούνται με μηχάνημα. Σε κάθε μύηση όμως αισθάνεσαι τις διαφορετικές δονήσεις που διαρρέουν στο σώμα. Η ενέργεια με βάση την οποία γίνεται η μύηση κάθε επιπέδου έχει διαφορετική δόνηση και κάθε φορά πιο λεπτεπίλεπτη που σημαίνει υψηλότερη.
΄Οσο λοιπόν ανεβαίνει η δόνηση του σώματος (με βάση τις δονήσεις της ενέργειας), τόσο περισσότερο μπορεί κανείς να "δουλέψει" σε άλλα υψηλότερα επίπεδα. Και τόσο περισσότερο μπορεί να εκδηλώσει την πρόθεση, που είναι το σημαντικότερο "εργαλείο" της ανθρώπινης φύσης μας.
Στον δεύτερο βαθμό του usui reiki, όπου δίνονται και τα σύμβολα για να στείλεις την ενέργεια από απόσταση, οι δονήσεις του σώματος έχουν εκείνο το επίπεδο, όπου ο νους για να εκδηλώσει την πρόθεση χρειάζεται να εστιαστεί στα σύμβολα και με αυτά να "δουλέψει".
Παράλληλα όμως μπορείς με τα σύμβολα να "δουλέψεις" με το νοητικό και συναισθηματικό σου επίπεδο, ώστε να τα προετοιμάσεις για την επόμενη δονητική εξέλιξη, που είναι οι μυήσεις στο Karuna reiki.
Στο lightarian reiki οι μυήσεις ανεβάζουν τις δονήσεις σε εκείνο το επίπεδο (λεπτοφυείς και άμεσες) όπου δεν χρειάζεται ο νους να εστιαστεί σε σύμβολα, αλλά λόγω της διεύρυνσης της συνειδητότητας που έχει επέλθει δουλεύοντας με τις υψηλότερες δονήσεις, μπορεί μόνο με την πρόθεση να στείλει την ενέργεια οπουδήποτε.
Βικάκι όλα αυτά έρχονται μέσα από εργασία με τον εαυτό μας, εσωτερική εργασία, και αν δεν είναι σταθερή και συνεχής, όσες μυήσεις και να πάρει κανείς δεν θα μπορέσει να ωφεληθεί σε βάθος. Η επίγνωση κατακτιέται με κόπο. Αλλά θα σου πω από την εμπειρία μου, ότι όσοι έχουν φθάσει στην δονητική συχνότητα του lightarian reiki, έχουν αυτήν ακριβώς την άποψη. Τουλάχιστον αυτοί που έχουν πάρει τις μυήσεις από μένα. Και η διαφορά των δονήσεων γίνεται αισθητή και στον αποδέκτη κατά την διάρκεια μιας συνεδρίας.
Δεν ξέρω αν μπόρεσα να σου δώσω να καταλάβεις τι γίνεται με τις ενεργειακές δονήσεις, γιατί είναι ένα θέμα που πραγματικά δεν περιγράφεται μέσα σε μερικές αράδες. Μπορούμε όμως να μιλήσουμε και από κοντά, γιατί σκέφτομαι κάποια στιγμή να επισκεφθώ την αγαπημένη μου Θεσσαλονίκη

Φιλιά πολλά σε όλους

Γαλάζια σφαιρούλα μου, που είσαι; Σε έχασα!!!

madmaxΜέλος
16/05/2004, 16:40:34
Η φραση «ελα μωρε, της φαντασιας σου θα ητανε» ειναι η χιλιοακουσμενη απαντηση ενος hard to believe ατομου απεναντι σε σχεδον οποιαδηποτε μεταφυσικη/παραξενη παρατηρηση η ερωτημα...
Το esoterica ομως αναλαμβανει να αφουγκραστει την αναγκη του παθοντα (ενος οποιουδηποτε «παραξενου» συμβαντος) και να δωσει οσο το δυνατον -μεσα απο την ειλικρινη και ανιδιοτελη συσπειρωση των μελων/αναζητητων του- περισσοτερες απαντησεις, να «ψαχτει» και να διαμορφωσει την τοποθετηση του πανω σε καθε σχεδον θεμα.
Αυτα αντι προλογου και πιστευοντας οτι εκφραζω και τους συντονιστες ως αυτο το σημειο, θα σας παραθεσω ενα ερωτημα/προβληματισμο:

Πιστευετε οτι τα ζωα -και δη τα κατοικιδια- μας καταλαβαινουν;

Προσπαθουν κι αυτα να επικοινωνησουν μεταξυ μας;

Μεταξυ ενος «νιαου» και ενος αλλου «νιαου» μηπως υπαρχει χαωδης διαφορα; Μηπως το ενα σημαινει «θελω χαδια» και το αλλο «αισθανομαι μια ‘κακη παρουσια’, φυλαξου»;

Θα ηθελα πολυ να μαθω τις αποψεις σας πανω στο θεμα, ειδικα απο τους εχοντες ζωο στο σπιτι...Προσωπικα δεν εχω κατοικιδιο αλλα παρακολουθοντας το σκυλο ενος φιλου μου μου γεννηθηκαν αυτες οι αποριες...

Τα φωτα σας παρακαλω...

Ο ΝΕΟΣ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ
Ο ΑΝΩΡΙΜΟΣ ΩΡΙΜΑΖΕΙ
Ο ΑΔΑΗΣ ΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ
Ο ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΣ ΞΕΜΕΘΑ.
ΟΜΩΣ Ο ΒΛΑΞ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ...

stavros_pΜέλος
16/05/2004, 19:10:04
κοίτα τι εννοείς ακριβώς "μας καταλαβαίνουν"? Σίγουρα υπάρχει (έως ένα βαθμό τουλάχιστον) ικανότητα των ζώων να καταλαβαίνουν τους ανθρώπους. Δηλαδή, καταλαβαίνουν πότε είσαι θυμωμένος, στεναχωρημένος, τα παρακάλια που σου κάνουν... Ας πούμε ένας σκύλος, μια που έδωσες το παράδειγμα νιώθει αγάπη για το αφεντικό του, καταλαβαίνει την διάθεσή σου...
Ο γάτος ας πούμε που είχα για 4 χρόνια (δεν ζεί τώρα) καταλάβαινε την διάθεσή σου, το πως έπρεπε να κάτσει ακόμα και αν δεν του άρεσε...
Τώρα αυτά που είπα είναι πολύ απλοϊκά παραδείγματα, υπάρχουν και άλλα...

madmaxΜέλος
16/05/2004, 21:09:10
Ισως το "μας καταλαβαινουν" δεν ειναι σωστος τιτλος...

ψαχνω να βρω βασικα το αν προσπαθουν να επικοινωνησουν...

δε ξερω αν καταλαβαινεις, αλλα πχ οταν ενας σκυλος γαβγιζει επιμονα κοιτωντας καπου και μετα τραβωντας τον ιδιοκτητη απ το ποδι να τον παει εκει περα...κατι τετοιο..

η το αλλο? οταν πχ το αφεντικο πεθαινει χιλιομετρα μετα και ο σκυλος γρυλλιζει λυπημενα στο σπιτι, οι αλλοι το νομιζουν ξεκαρφωτο αλλα μετα οταν παρουν το λυπητερο τηλεφωνημα απο κανα νοσοκομειο αναθεωρουν αποψεις...

Ο ΝΕΟΣ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ
Ο ΑΝΩΡΙΜΟΣ ΩΡΙΜΑΖΕΙ
Ο ΑΔΑΗΣ ΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ
Ο ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΣ ΞΕΜΕΘΑ.
ΟΜΩΣ Ο ΒΛΑΞ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ...

stavros_pΜέλος
17/05/2004, 16:20:20
για το πρώτο που είπες (... πχ οταν ενας σκυλος γαβγιζει επιμονα κοιτωντας καπου και μετα τραβωντας τον ιδιοκτητη απ το ποδι να τον παει εκει περα...) αν και δεν το διευκρινίζεις απόλυτα, το έχω παρατηρήσει να συμβαίνει (δηλαδή αυτό που λές είναι σωστό). Για το 2ο δεν ξέρω. Ελπίζω να είπα κάτι χρήσιμο.

17/05/2004, 16:32:13
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ madmax ΜΕ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙΣ "ΜΑΣ "ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ" ΤΑ ΖΩΑ ?" ΜHΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ ????
"ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΖΩΑ ?????"

ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΦΙΛΕ madmax ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ "ΠΑΡΑΞΕΝΟ".

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

BenjaminΝέο Μέλος
17/05/2004, 20:49:56
Η αλήθεια είναι οτι καποια ζώα οπως ο σκύλος η γατα η μαιμου μας καταλαβαίνουν και με διάφορους τρόπους προσπαθούν να επικοινωνίσουν μαζί μας.Κατα την γνώμη μου μπορούν να μας καταλαβαίνουν με τις αισθήσεις τους,και επίσης με εντόλές μας π.χ κατσε σήκω..Χρισημοποιώντας τις αισθήσεις τους καταλαβαίνουν πολλά.Άν για παραδειγμα τους βάλεις τις φωνές θα καταλάβουν οτι θύμωσες και τον λόγο που θύμωσες.επίσης με την οσμή καταλαβαίνουν πολλά,τον φόβο την χαρά την λύπη.Το σίγουρο είναι οτι δεν μπορούν να καταλάβουν τις λεξεις που λέμε.Για να σας δώσω ενα παράδειγμα αρκει να σας πώ οτι εάν κανει κατι κακό ο σκύλος σας(αν έχετε)και τον βρίσετε η του πείτε διαφορα κοσμητικά επιθετα και του το πείτε ήρεμα και γλυκά,τότε δεν θα καταλάβει αν τον βρίσατε αλλα αντίθετα θα νομίζει οτι του λέτε πως τον αγαπάτε.το έχω κάνει πολλές φορές κι έχει πλακα.τώρα αν η φωνή σας είναι γλυκιά,και η οσμή που βγάζετε δείχνει θυμό τότε αυτο σίγουρα θα μπερδέψει τον σκύλο.Κάποια αφεντικά βαζουν έντονες κολώνιες για να μην καταλαβαίνουν οι σκύλοι τους τί νιώθουν.Το πιο νοήμων "ζώο",είναι το δελφίνι οπως πολυ καλα θα ξέρετε.Άρα το δελφίνι είναι ίσως το μοναδικο "ζώο" που μπορεί να καταλάβει αυτα που λέμε.
Τωρα για το αν καταλαβαίνουμε εμείς τι λένε τα ζωα..αυτο είναι ένα άλλο θέμα

VII

22/05/2004, 00:51:36

Συμφωνώ πως με τα ζώα υπάρχει επικοινωνία..
Η επικοινωνία δεν είναι μόνο λέξεις αλλά πολλά άλλα.. κίνηση, φωνή, ύφος, έκφραση και πολλά άλλα..
Εγώ πάντως έχω θαυμάσιες εμπειρίες με γάτες που επικοινωνώ πολύ όμορφα μαζί τους.. το πιο θαυμαστό από όλα όμως είναι πως δεν αισθάνεσαι την υποκρισία Πιστεύω πως η φιλία με τα ζώα είναι αλιθηνή ..
Τώρα σχετικά με το ένστικτο των ζώων όπως είπε ο φίλος πριν σχετικά με το θάνατο του αφεντικού ή κάποιου μέλους της οικογένειας έχω ακούσει και εγώ πολλά μα δεν μου έχει τύχει κάτι αναλογο!!

quote:
Το πιο νοήμων "ζώο",είναι το δελφίνι οπως πολυ καλα θα ξέρετε.Άρα το δελφίνι είναι ίσως το μοναδικο "ζώο" που μπορεί να καταλάβει αυτα που λέμε.

Δεν ξέρω εάν μπορεί να καταλάβει τί λέμε μα σίγουρα είναι από τα ζώα που παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.. και σαν νοήμων όντα αλλά και γενικά σαν συμπεριφορά, όπως για παράδειγμα έχουν ακουστεί πολλά κρούσματα ομαδικών αυτοκτονιών μεταξύ δελφινιών... αιτίες μάλιστα που δεν έχουν εξακριβωθεί...
Και πολλά άλλα σχετικά με τις κοινωνίες τους.. την σχέση μεταξύ των δύο φύλων και λοιπά...
αλλά και περιπτώσεις δελφινιών που έχουν βοηθήσει ανθρώπους που βρέθηκαν να παλεύουν με τα κύματα...
Πριν μερικά χρόνια μάλιστα είχα ακούσει στις ειδήσεις ένα περιστατικό ενός δελφινιού που έσωσε ένα παιδάκι από "πνιγμό" (ε, τί άλλο?) κρατώντας το ζεστό με την αναπνοή του και προσπαθώντας να το κρατήσει ταυτοχρόνως έξω από το νερό!!! (δεν ξέρω εάν έπεσα θύμα παραπληροφόρησης μα σίγουρα έχουν ακουστεί όχι λίγα σχετικά με τα πανέμορφα αυτά θηλαστικά)

Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......

23/05/2004, 01:20:05
Αγαπητοί φίλοι δεν έχω εμπειρίες με πολλά είδη ζώων για να δώσω μιά γενικότερη απάντηση , όμως μπορώ να καταθέσω την προσωπική μου εμπειρία , που αφορά την νοημοσύνη των σκυλιών .
Έχω λοιπόν δύο σκυλιά , ένα Βέλγικο λυκόσκυλο , και το γεροντάκι μου , ένα δεκατετράχρονο Πολωνέζικο ποιμενικό .
Και τα δύο ζώα αυτά τα πήρα από κουτάβια , τα μεγάλωσα με μπιμπερό , και πάντοτε τους μιλούσα σαν να απευθυνόμουνα σε ανθρώπους .
Το αποτέλεσμα είναι να καταλαβαίνουν αυτό που τους λέω , και να βρίσκουν τρόπο , με νοήματα και κινήσεις να μου δώσουν να καταλάβω τι θέλουν από εμένα . Συνεννοούμαι τόσο απόλυτα μαζί τους που οι φίλοι και οι γνωστοί που κατά καιρους με έχουν δεί , δεν πιστεύουν στα μάτια τους .

MairaΝέο Μέλος
24/05/2004, 12:38:41
Εγώ πιστεύω ότι τα ζώα μας καταλαμβαίνουν απόλυτα.
Εγώ είχα μια γάτα την οποία την είχα από μωρό, την μεγάλωσα και πάντα καταλάμβαινε πότε είχα κάποιο πρόβλημα και τυλιγόταν στα ποδιά μου και νιαούριζε με ένα λυπητερό νιαούρισμα που με προκαλούσε να της μιλήσω. Πάλι όταν ήμουν ευτυχισμένη συμμεριζόταν την χαρά μου και έκανε τρέλλες. Όταν πέθανε ο παππούς μου, είχε πάει γύρω από το φέρετρο και έκανε ένα σπαρακτικό κλάμα. Οι παρευρισκόμενοι παραξενεύτηκαν που την είδανε να κλαίει και να τρέχουν τα μάτια της. Εγώ την είδα αρκετές φορές να κλαίει. Δυστυχώς πέθανε τον χειμώνα γιατί ήταν γριά και δεν άντεξε την τρίτη κατά σειρά πνευμόνια από ότι μου είπε ο κτηνίατρος. Πάντως δεν ξεψυχούσε μέχρι που πήγα κοντά της και τύλιξε τα χέρια της γύρω από τα δικά μου, όπως έκανε όταν ήταν άρρωστη και έδωσε την τελευταία της πνοή. Μου λείπει αρκετά γιατί ήταν η καλύτερη μου φίλη, το ξέρω ότι θα γελάτε αλλά έτσι ένιωθα γιατί με έσωσε πολλές φορές από διάφορα περιστατικά. Πάντως μου άφησε ένα γατάκι της για να την θυμάμαι και είναι πολύ σκανδαλιάρικο. Τώρα έγινε αυτός ο παρηγορητής μου μόνο που αυτός βαριέται να με ακούει προτιμά να παίζει.

Συγνώμη αν σας κούρασα.

ΤΟ BE OR NOT TO BE

25/05/2004, 18:48:54
quote:
Εγώ πιστεύω ότι τα ζώα μας καταλαμβαίνουν απόλυτα.
Εγώ είχα μια γάτα την οποία την είχα από μωρό, την μεγάλωσα και πάντα καταλάμβαινε πότε είχα κάποιο πρόβλημα και τυλιγόταν στα ποδιά μου και νιαούριζε με ένα λυπητερό νιαούρισμα που με προκαλούσε να της μιλήσω. Πάλι όταν ήμουν ευτυχισμένη συμμεριζόταν την χαρά μου και έκανε τρέλλες. Όταν πέθανε ο παππούς μου, είχε πάει γύρω από το φέρετρο και έκανε ένα σπαρακτικό κλάμα. Οι παρευρισκόμενοι παραξενεύτηκαν που την είδανε να κλαίει και να τρέχουν τα μάτια της. Εγώ την είδα αρκετές φορές να κλαίει. Δυστυχώς πέθανε τον χειμώνα γιατί ήταν γριά και δεν άντεξε την τρίτη κατά σειρά πνευμόνια από ότι μου είπε ο κτηνίατρος. Πάντως δεν ξεψυχούσε μέχρι που πήγα κοντά της και τύλιξε τα χέρια της γύρω από τα δικά μου, όπως έκανε όταν ήταν άρρωστη και έδωσε την τελευταία της πνοή. Μου λείπει αρκετά γιατί ήταν η καλύτερη μου φίλη, το ξέρω ότι θα γελάτε αλλά έτσι ένιωθα γιατί με έσωσε πολλές φορές από διάφορα περιστατικά. Πάντως μου άφησε ένα γατάκι της για να την θυμάμαι και είναι πολύ σκανδαλιάρικο. Τώρα έγινε αυτός ο παρηγορητής μου μόνο που αυτός βαριέται να με ακούει προτιμά να παίζει.

Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......