- ΘΑΥΜΑΤΑ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Στο πρώτο θέμα που ανοίγω (και πρώτο μου ποστ) στο χώρο σας, θέτω αρχικά τα εξής ερωτήματα, προσβλέποντας σε γόνιμο διάλογο:
α/Πιστεύετε ότι γίνονται (ή έχουν γίνει) θαύματα?
β/ Αν ναι, τελούνται κάτω από φυσικούς νόμους που ακόμα μας είναι άγνωστοι, ή τους υπερβαίνουν-ακυρώνουν?
γ/Θεωρείτε πως τελούνται μόνο κάτω από τη σκέπη της εκκλησίας-πίστης που ασπάζεστε?
Ευχαριστώ.
Β+
99999
Edited by - Arela on 23/11/2005 00:33:59
Νομίζω πως το θέμα το συγκεκριμένο έχει ξανασυζητηθεί πολλάκις, και ως συνήθως άκρη δεν μπορεί να βρει κανένας, χάρη στην αδιαλλαξία και των δύο πλευρών.
Απαντώ λοιπόν στα ερωτήματά σου, βασιζόμενος στις προσωπικές μου απόψεις και μόνο.
quote:
α/Πιστεύετε ότι γίνονται (ή έχουν γίνει) θαύματα?
Προσωπικά, ναι, πιστεύω πως γίνονταν, γίνονται και θα γίνονται θαύματα.
quote:
β/ Αν ναι, τελούνται κάτω από φυσικούς νόμους που ακόμα μας είναι άγνωστοι, ή τους υπερβαίνουν-ακυρώνουν?
Αυτό είναι ένα δύσκολο ερώτημα. Προσωπικά πιστεύω πως το πλαίσιο των φυσικών νόμων το οποίο εφαρμόζεται στα θαύματα είναι διαφορετικό από το πλαίσιο των φυσικών νόμων που συναντούμε στην φύση καθημερινά.
Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο πιστεύουμε πως "τα θαύματα δεν εξηγούνται με την λογική".
Μόνο που εγώ πιστεύω πως μπορούν να εξηγηθούν με την λογική, αν αυτή επεξεργαστεί δεδομένα από άλλο πλαίσιο νόμων. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο δεν επιδέχονται τα θαύματα "λογική" εξήγηση: γιατί πριν και μετά από αυτά ισχύει το ίδιο σετ νόμων όπως και φυσιολογικά.
quote:
γ/Θεωρείτε πως τελούνται μόνο κάτω από τη σκέπη της εκκλησίας-πίστης που ασπάζεστε?
Προσωπικά θεωρώ ότι ο οποιοσδήποτε άνθρωπος, με εξάσκηση της δύναμης του μυαλού του στην προσευχή, στην ενδυνάμωση των πνευματικών του δυνατοτήτων, μπορεί να προκαλέσει την παρέμβαση της ανώτερης δύναμης, ανεξάρτητα από την θρησκεία στην οποία ανήκει.
----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.
Ενδιαφέρουσες οι θέσεις σου. Επιφυλάσσομαι να καταθέσω τις δικές μου.
Γηράσκω αεί διδασκόμενη
Σχετικά με τα θαύματα υπάρχουν αρκετά παλιότερα topics τα οποία έχουν την ίδια θεματολογία οπότε θα σου πρότεινα να τα διαβάσεις και να καταθέσεις σε κάποιο από αυτά την άποψη σου.
Μερικά από αυτά είναι τα εξής:
ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ.
Θα σε συμβούλευα πρίν ανοίξεις ένα topic να συμβουλεύεσαι την Αναζήτηση που βρίσκεται επάνω δεξιά στην σελίδα.
Επέλεξε "τίτλο θέματος" και βάλε τη λέξη κλειδί για το θέμα που επιθυμείς να ανοίξεις, πχ "θαύμα" και "θαύμα" (χρησιμοποίησε και με τόνους και χωρίς).
Αν υπάρχει ήδη κάποιο ανοιχτό topic θα μπορούσες να το διαβάσεις και να παραθέσεις την άποψη σου.
Καλή σου μέρα, φίλε/η μου! ![]()

In anticipation of my resurrection...
Βίκυ
YΓ- Να σημειωθεί ότι κοιτάζοντας τους τίτλους θεμάτων στην σελίδα της ενότητας "ΜΥΘΟΣ&ΘΡΗΣΚΕΙΑ", εξακολουθώ να μη βλέπω τους τίτλους των θεμάτων στα οποία με παραπέμπεις. Ξανθιά γαρ.. :) Να'σαι καλά λοιπόν και για τις παραπομπές.
Edited by - Arela on 23/11/2005 07:50:37
Edited by - Arela on 23/11/2005 08:03:47
Edited by - Arela on 23/11/2005 08:04:33
Εγώ είμαι "αγαπητός".
Τέτοια λάθη λίγο-πολύ έχουμε κάνει όλοι μας, οπότε λίγο το κακό.
Κοίταξε να δείς λοιπόν.
Το forum φιλοξενεί άπειρα topics κάποια από τα οποία μπορεί να ανοίχθηκαν πρίν καιρό.
Οπότε όταν ανοίγονται καινούρια topics τα προηγούμενα "κατεβαίνουν σελίδα".Αυτό όμως δεν σημαίνει οτι είναι ανενεργά, απλά έχουν ξεχαστεί λιγάκι.
Η αναζήτηση λοιπόν σε βοηθάει να βρείς αν υπάρχουν τέτοια θέματα προκειμένου να συνεχιστεί εκεί η συζήτηση.

In anticipation of my resurrection...
quote:
YΓ- Να σημειωθεί ότι κοιτάζοντας τους τίτλους θεμάτων στην σελίδα της ενότητας "ΜΥΘΟΣ&ΘΡΗΣΚΕΙΑ", εξακολουθώ να μη βλέπω τους τίτλους των θεμάτων στα οποία με παραπέμπεις. Ξανθιά γαρ.. :)
Γειά σου Arela.
Να βοηθήσω κι εγώ λιγάκι
Οι τίτλοι που σου έγραψε ο Dying_Incubus είναι κλίκαμπλ: εάν κάνεις κλικ επάνω τους, σε οδηγούν κατευθείαν στο θέμα.
Έτσι, δεν είναι ανάγκη να ψάχνεις.
Ούτε βέβαια να κάνεις σκούρες ανταύγιες!![]()
το θέμα αυτό απενεργοποιείται.
σου εύχομαι καλή συνέχεια.
(Εάν δεν τα καταφέρεις τελικά με τα θέματα, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μου και με email)
κλικ me ![]()
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!